Home » Archief » Ramadan (2)


[24.08.2009]

Ramadan (2)

Peter Breedveld

ukiyoe20

De collega’s van een vriendin van mij zijn bijna allemaal moslim. Zij is er één van de ‘niet-moslims’, een aanduiding waar ze vreselijk de schurft aan heeft. Steeds als iemand het op haar werk heeft over ‘niet-moslims’, maakt ze er ruzie over, maar daar laten haar collega’s zich niet veel aan gelegen liggen, want ze laten weinig kansen voorbijgaan om haar eraan te herinneren dat ze ‘niet-moslim’ is.

Deze ramadan vonden de moslims het weer eens tijd voor een stukje grensverleggende dialoog in het kader van de integratie en zo. Ze lieten haar, bij monde van een woordvoerder, weten dat zij zich op haar werk ook van eten en drinken diende te onthouden tijdens de vastenmaand.

“Dat is prima”, zei mijn vriendin gedecideerd, “maar op één voorwaarde.” De moslimse woordvoerder fronste zijn wenkbrauwen. Misschien was hij geamuseerd. Kijk nou, wat schattig, de niet-moslim heeft een voorwaarde. Of anders was hij misschien geïrriteerd. Wat krijgen we nou? Voorwaarden? Zie je nou? Als je ze één vinger geeft, die niet-moslims… Hij zei: “en die voorwaarde is…?”

“Ik eet en drink hier de hele ramadan niet, als jullie straks met kerst naar mijn ouderlijk huis komen voor het kerstdiner en dan ook varkensvlees eten en wijn drinken.”

De woordvoerder sperde zijn ogen wijd open. Of misschien kneep hij ze samen tot spleetjes. Pas nu ik dit opschrijf, realiseer ik me dat ik naar allerlei belangrijke details niet heb gevraagd, toen de vriendin mij dit verhaal vertelde. In ieder geval zei hij: “Maar wacht es effe, zó werkt dat niet.”

Mijn vriendin antwoordde dat het zo natuurlijk wèl werkt, dat als je wat toegeeft of opgeeft aan de ander, het heel redelijk is van de ander om in ruil daarvoor ook iets toe of op te geven. Maar de werkelijkheid is dat het voor veel moslims inderdaad niet zo werkt en de woordvoerder trok zich verongelijkt mompelend terug om te overleggen met zijn broeders en zusters.

Deze ramadan zullen er door overheden, maatschappelijke organisaties en kerken in samenwerking met moslimorganisaties weer veel iftars worden georganiseerd, gretig bezocht door de vele goedbedoelende niet-moslimse Nederlanders, en ongetwijfeld zal de gelegenheid vaak te baat worden genomen om stelling te nemen tegen Geert Wilders. Maar zolang er nog moslims zijn die, zodra je na de zoveelste schrille noot op hun zang voorstelt eens kennis te nemen van de niet-islam, verongelijkt mopperen dat ‘dat niet zo werkt’ – en ik moet zeggen dat ik vaak het idee heb dat die moslims een meerderheid vormen binnen de moslimgemeenschap – blijven die woorden van anti-Wildersprotest wat vrijblijvend gebazel.

Want Wilders is er niet zomaar gekomen. Wilders is het resultaat van een jarenlang offensief tegen de niet-moslims, van wie werd geëist dat ze hun boekenkast zuiverden, hun politici, columnisten en cartoonisten vervolgden, aanstootgevende kunst van de muur haalden, hun wetenschappelijke publicaties censureerden, christelijke symbolen verwijderden, de geschiedenislessen op school aanpasten, de wijn van tafel haalden, zelfs een aantal elementaire fatsoensregels offerden enzovoort enzovoort enzovoort. Een dwarse columnist werd, met instemming van een groot deel van de vertegenwoordigers van de intellectuele elite, de keel afgesneden en één van de meest integere en beschaafde politici die Nederland ooit heeft gekend, werd het land uitgejaagd.

Van de weeromstuit is er een groot aantal niet-moslims die het al rood voor ogen ziet als ze een gehoofddoekte vrouw zien, of de halal-afdeling bij de Albert Heijn. Niet fraai, maar het komt ergens vandaan. Je kunt je natuurlijk blijven verbazen over de zwammen, die uit je vensterbank groeien, maar waar het op neerkomt, is dat je hebt verzuimd het broodnodige achterstallige onderhoud aan je huis te doen. Geert Wilders is de schimmel die je onvermijdelijk krijgt na langdurig verwaarloosde vochtvorming.

De afgelopen jaren hebben niet-moslims tijdens de ramadan hun beste beentje voorgezet door braaf bij de iftars aan te zitten. Deze ramadan wil ik erop wijzen dat niet-moslims óók heel gezellige feesten hebben, geen uitputtingsslagen zoals de ramadan, en dat het leuk zou zijn als moslims ook dáár eens kennis van nemen.

Lees hier de eerste aflevering van deze serie. Peter Breedveld begrijpt trouwens niet dat de moslims hun belangrijkste maand vernoemen naar een mislukte bruggenbouwer.

Peter Breedveld, 24.08.2009 @ 07:42

[Home]
 

42 Reacties

op 24 08 2009 at 08:45 schreef Daan:

Leuk stuk! Maar ik weet nog steeds niet wat ik moet vinden, dan maar even naar HVV voor wat teksten als ik dronken ben.

op 24 08 2009 at 09:55 schreef arie:

Dat deed me goed om te lezen. Wel een beetje jammer dat Wilders plus aanhang toch weer even fout moeten zijn. Maar daar trekt bijna niemand zich meer wat van aan.
Ik heb trouwens het idee dat de jaarlijkse goedbedoelde slijm en dramcampagne in de media erg contraproductief werkt. We weten het nu wel. Moslims eten een maand per jaar op enorm onhandige tijden, dus dan lopen ze rond met honger. Prima, dat moeten ze zelf weten. Zoals de meeste geloofsdingetjes trouwens. Maar die kleuterige itempjes met zo’n ondertoon die suggereert dat wij dat alleen maar geweldig en cultuurverrijkend mogen vinden, daar krijg ik jeuk van.
We gaan moslims ook de liefde niet opdringen voor het barbequen met een lekker wijntje erbij.

op 24 08 2009 at 09:59 schreef Niek:

Peter is altijd al wakker. Peter keerde zich altijd al tegen religieuze intolerantie. Maakt niet uit of die intolerantie is gebaseerd op een boek uit de zevende eeuw of of de “denk”beelden van een geblondeerde Limburger.

Overigens een prachtige beeldspraak, waarbij Wilders als schimmel ten gevolge van verwaarloosd onderhoud wordt beschreven.

Verder moet ieder natuurlijk gewoon zijn ding doen met Ramadan. Die vriendin van Peter moet gewoon haar koffie en broodje eten zoals ze dat gewend was. Als haar collega’s haar dan intimideren zal ze het hogerop moeten zoeken, bij haar chef of bij de vakbond of zo. Of gewoon een werkkring zoeken waar de collega’s wat toleranter en ruimdenkender zijn.

op 24 08 2009 at 10:08 schreef Pierre Lebon:

Ik weet toevallig wat van schimmels.
Maar één van de kwaliteiten van schimmel is, dat het groeit op materie die aan het vergaan is.
Een soort van re-cycling dus en heel nuttig.
Schimmels ruimen als het ware rotzooi op.

idd mooie beeldspraak

op 24 08 2009 at 10:17 schreef vabankje:

Beste Peter,

Mijn echtgenote had tien jaar geleden al zo´n ervaring. Ze werkte met een collega in een bedrijf, waar veel Turkse vrouwen werkten. Tijdens de ramadan verzochten die de twee ongelovigen tijdens de pauze de kantine te verlaten als ze wilden eten of koffiedrinken. Binnen twee minuten had mijn vrouw het perfect geregeld: in de kantine zaten nog slechts de twee ongelovige vrouwen, de rest zat buiten onder een afdak. Mijn vrouw zou het overigens vanzelfsprekend hebben gevonden als in bijvoorbeeld Tunesië zij onder het afdak zou hebben plaatsgenomen om een broodje kaas te verorberen.

op 24 08 2009 at 10:19 schreef Niek:

Maar zowel het rotte kozijn als de schimmel wil je zo snel mogelijk uit je gevel verwijderen en vervangen door wat nieuws. En in het vervolg zorg je er voor dat er regelmatig een schilder langs komt om zowel politieke correctheid en geloofsijver (verrotting) als Wilderdsachtigen (schimmel) nooit meer terug komen.

In de natuur heeft schimmel een onmisbare functie. We leven echter niet in de natuur, een kozijn en een gevel zijn dan ook zeer onnatuurlijk.
(Wil je oud worden en gezond blijven, dan moet je de natuur als vijand beschouwen)

op 24 08 2009 at 11:08 schreef vasti:

exactly, Peter.

Goed gezegd!

op 24 08 2009 at 13:19 schreef Henk:

offensief tegen de niet-moslims

Dat klinkt net zo als de islamisering of de kolonisering door moslims.

op 24 08 2009 at 13:31 schreef Peter:

Wil je oud worden en gezond blijven, dan moet je de natuur als vijand beschouwen

Als je gewaardeerde tegenstander.

op 24 08 2009 at 18:08 schreef Anoniem:

Als je gewaardeerde tegenstander.

Misschien is dat anno 2009 wel beter, nu we de natuur dankzij medicijnen, kunstmest, centrale verwarming en bedijkingen voor een groot deel van haar dodelijke eigenschappen hebben ontdaan :-)

op 24 08 2009 at 19:07 schreef Jan van Dijk:

@ Peter,
Blijft Hassnae nog lang weg?

op 24 08 2009 at 20:00 schreef blondie:

Make a fucking choice

op 24 08 2009 at 20:41 schreef vander F:

Ik ben in ieder geval pro-choice.

op 24 08 2009 at 21:05 schreef Raoul:

Moeilijk hè Blondie? Al die grijstinten maken het leven maar ingewikkeld.

op 24 08 2009 at 21:42 schreef Fridjof:

Mooi stuk. En typisch voor vrouwen om zo de vinger op de zere plek te kunnen leggen zonder op een botte manier in de aanval te gaan. En toch hartstikke frontaal. Kunnen wij mannen slecht tegen…

@Jan: Nu je het zo zegt…

op 24 08 2009 at 23:49 schreef jvdheuvel:

Ik eet best graag een beetje exotisch maar aboriginal-eten zou ik toch niet graag eten of van dat jungle-eten zoals gegrillde vogelspinnen of zo……… Dan maar beledigen en weigeren.

op 25 08 2009 at 09:53 schreef Henk:

Jaren geleden hadden we bij het bedrijf waar we werkten een schoonmaker uit een of ander ver land. In de 8 jaar dat hij in Nederland was, sprak hij nauwelijks Nederlands.

Op een gegeven moment toen we nog aan het werk waren na 5 uur ’s middags begon hij te gebaren naar mij. “Ik niet praten mag met vrouw.” (De dames die nog aan het werk waren zaten in de weg met het stofzuigen en of ik dat wel even wou regelen.)
Waarom niet? “Mag niet van geloof.”

Ik vertelde hem dat hij in Nederland toch echt een probleem had en dat ik zijn gedrag niet accepteerde.

Een van de dames stelde voor dat hij maar in http://www.clubcockring.com/ moest gaan werken, daar komen gegarandeerd geen dames.

op 25 08 2009 at 10:06 schreef Spuit Elf:

Hee blondie, spreek je moers taal. Je bent in Nederland, pas je aan.

op 25 08 2009 at 10:33 schreef Bert Brussen:

Een van de dames stelde voor dat hij maar in http://www.clubcockring.com/ moest gaan werken, daar komen gegarandeerd geen dames.

Ja, dat is inderdaad een volwassen stukje productieve participatie in het integratieproces.

Die schoonmaker had natuurlijk gewoon gelijk: met vrouwen van dat niveau zou ik ook niet willen praten.

op 25 08 2009 at 10:47 schreef arie:

Toch is dat onaangepaste eisen en dramdreigen een interessant fenomeen.
Ik zie een Nederlander nog niet zo snel in zuid Frankrijk om half zes boerenkool met rookworst eisen in een restaurant. Laat staan respect.
Het is de hoogste tijd (of decennia te laat) om gewoon eens te zeggen: zo werkt het hier niet. Dat vindt iedereen doodnormaal bij het opvoeden van kinderen, maar als het over een infantiele cultuur gaat laten we over ons heen lopen.

op 25 08 2009 at 10:52 schreef Bert Brussen:

Ik zie een Nederlander nog niet zo snel in zuid Frankrijk om half zes boerenkool met rookworst eisen in een restaurant. Laat staan respect.

Dat komt omdat die Nederland zijn eigen met water aanmaakbare boerenkool van thuis meegenomen heeft omdat in Frankrijk die duivelse restaurants zomaar na zessen open durven gaan.

op 25 08 2009 at 11:52 schreef arie:

je hebt inderdaad ook veel Nederlanders die hun sleurhut misbruiken als aanhanger voor Hollandse piepers, drop en pindakaas.
Dat zijn meestal ook dezelfde bloedzuigers die op hun gemak een kwartiertje gaan inhalen. Wat kan ik me op zo’n moment schament dat ik Nederlander ben.
Maar daar ging het nu niet over.

op 25 08 2009 at 11:54 schreef Peter:

Moet je deze discussie n.a.v. mijn stukje op Marokko.nl lezen.

‘peter breedveld is een werkeloze journalist die zijn hele leven heeft toegewijd aan moslims ofwel moslims bekritiseren, hij krijgt dan bijval van de benevelde en islamofoob Bouazza samen met zijn zusje Hasnae die hij heeft geprostitueerd aan deze scribent runnen ze een site die “provocerend” wil zijn, maar niet meer dan een schreeuw naar aandacht en hoe kan je dat het beste doen door over moslims te hebben’

op 25 08 2009 at 12:33 schreef Bert Brussen:

Lol @ Peter.
Ach, ze noemen je dit keer tenminste geen pedo, dat is al heel wat.

Waarom worden wij journalisten eigenlijk altijd “werkloos” genoemd als we online een stukje schrijven?

op 25 08 2009 at 12:35 schreef Peter:

O, dus ze noemen jou ook werkloos, terwijl je de hardst werkende journalist van Nederland bent. Noemen ze Joost Niemöller ook werkloos?

op 25 08 2009 at 12:35 schreef Wilbert:

@Bert B

Waar koop jij die aanmaak boerenkool Bert. Ik loop me elk jaar weer de pleuris te sjouwen met al die stronken boerenkool.

op 25 08 2009 at 12:36 schreef Bert Brussen:

Ik vrees toch ook voor het gevoel van humor van de gemiddelde forums.marokko.nl bezoeker:

Alleen al dit stuk “Peter Breedveld begrijpt trouwens niet dat de moslims hun belangrijkste maand vernoemen naar een mislukte bruggenbouwer.” zegt genoeg over de onwetendheid van meneer Breedveld. De Ramadan maand bestond al voor Tariq Ramadan uberhaupt was geboren. Onnozel wormpje

op 25 08 2009 at 12:36 schreef vasti:

Hey Peter,

Waarom staat je stukje op Marokko.nl niet onder nieuws en actualiteiten?
Interessant denk ik voor discussie.

op 25 08 2009 at 12:38 schreef Bert Brussen:

@Wilbert: dat zijn gewoon van die pakjes van Knorr of Maggi, liggen in elke supermarkt. Enrom handig: water koken, boerenkoolpeoder erbij en rpesto, smakeloze boerenkool!

@Peter: Nee, Joost Niemöller noemen ze “held” en “kruisvaarder van het vrije woord”.

op 25 08 2009 at 12:40 schreef Peter:

Waarom staat je stukje op Marokko.nl niet onder nieuws en actualiteiten?

Ik heb het daar niet geplaatst, dat heeft iemand anders gedaan. Eigenlijk heb ik dat ook liever niet en vaak mail ik de forumbeheerder om alleen de eerste drie alinea’s te laten staan en dan naar de bron te linken.

De Ramadan maand bestond al voor Tariq Ramadan uberhaupt was geboren. Onnozel wormpje

Heb ik ook smakelijk om gegrinnikt.

Ook mooi:

uitputtingsslagen zoals de ramadan???

wat een loser dat hij dat heeft gezegd!

ten eerste is de Ramadan geen feest!

ten tweede niet-moslims zijn zwak,omdat ze het niet aan kunnen en daarom grapjes over maken.zoals op mijn werkvloer in de pauze.

vragen ze dom:wil je een stukje?

tazzzzzzzzzzz gowen!

op 25 08 2009 at 15:39 schreef BigPete:

Ik vrees toch ook voor het gevoel van humor van de gemiddelde forums.marokko.nl bezoeker:

Het dunste boek ter wereld is niet voor niets 1400 jaar islamitische humor….

op 25 08 2009 at 18:25 schreef Wichard:

Een moslim varkensvlees laten eten is wel iets anders dan als niet-gelovige niet eten.

Ze had haar collega’s wel kunnen vragen samen Sinterklaas te vieren, dat lijkt me dan wel weer redelijk.

op 25 08 2009 at 20:43 schreef Benech:

Peter, ze hebben toch humor bij marokko.nl. maar je kent toch wel die uitspraak van Oscar wilde over reclame? Maar misschien ben je nu wel wel en van hen: de doorsnee marokko.nl bezoeker zal ook bovengemiddeld vaak in het koffiehuis te vinden zijn.

op 25 08 2009 at 20:45 schreef Raoul:

@Wichard

Mijn religie is hedonisme. Lekker eten is een van de pijlers van mijn religie. Een hele dag niet eten staat voor mij dan ook gelijk aan heiligschennis.

op 26 08 2009 at 11:54 schreef hj:

Het verbaast me dat mensen het normaal en ‘respectvol’ vinden om niet in het zicht van hun vastende collega’s te eten.

Bovendien is het toch juist extra stoer om jezelf te beheersen (want daar ging het toch om tijdens Ramadan?) op het moment dat iedereen om je heen smakelijk zit te eten?

op 26 08 2009 at 12:21 schreef Peter:

Typisch voor veel moslims is dat ze eisen dat het hun makkelijk wordt gemaakt bij hun geloofsbeleving en- belijdenis. Bij mij op de pr. chr. school werd juist constant benadrukt dat het zo mooi was om vol te houden tegenover al die tegenstand, al die hoon en spot die een christen nou eenmaal ten deel vallen.

‘Maar ik wil hun hoon niet horen, ‘k sluit mijn oren, en ik houd mij doof voor hen’, zongen wij dapper.

op 27 08 2009 at 01:01 schreef hj:

Ja, dat is vergelijkbaar met mijn ervaringen op reformatorische basis- en middelbare scholen. Ondanks veel overeenkomsten is dit aspect bij moslims kennelijk anders dan.. opzich is dat wel weer in lijn met het feit dat ze ook veel schreeuweriger ruimte opeisen dan strenggereformeerde christenen. Die daar op hun beurt dan weer nogal eens met een jaloers oog naar kijken want ‘die mensen komen tenminste duidelijk voor hun geloof/prinipces op.’

op 28 08 2009 at 21:36 schreef deDeurs:

Een van de redenen om te vasten is om de waarde van voedsel te leren beseffen en dat geldt dan in zekere zin ook voor seksuele onthouding. Maar nu de belazertruc: voor zonsondergang en na zonsondergang mag je je klem vreten en suf neuken. Daarmee doe je elke dag van je ramadanperiode je ‘bezinning’ weer teniet.
De islam is en blijft een verzameling lulkoek zonder voedingswaarde.

op 28 08 2009 at 22:22 schreef Peter:

True dat, Deurs. Of Willem. Of whatever.

op 28 08 2009 at 23:40 schreef deDeurs:

’t Mag allebei, deBreed
*kruipt terug in ramadambestendige bunker*

op 30 08 2009 at 15:06 schreef Doc:

Wilders is het resultaat van een jarenlang offensief tegen de niet-moslims, van wie werd geëist dat ze […] enzovoort.

Sinds de SP regeringsdeelname ruikt zijn ze niet meer tegen alles en hebben de chronische tegenstemmers een nieuwe uitlaatklep gevonden in Wilders. Was eerst alles de schuld van het kapitaal, nu is alles de schuld van de moslims.

Ik denk niet dat de Wildersaanhang veel op heeft met cultuur, wetenschap, columns en cartoons.

op 01 09 2009 at 05:54 schreef J.Morika:

@Doc hier meteen boven,

Het zou ook nog kunnen dat Wilders aanhangers mensen zijn die wel in ideeen willen geloven, maar die nergens terugvinden in de hedendaagse samenleving, althans niet in min of meer samenhangende vorm. (Behalve dan bij moslims, maar dat zijn nou net niet de ideeen waar ze naar op zoek zijn, terwijl die club opeens wel erkenning lijkt te krijgen door onze eigen overheid). De Wilders-aanhangers willen ook ergens bijhoren maar ze kunnen niks vinden waarmee ze een deuk in een pakje boter kunnen slaan. Dat zou meteen de reden kunnen zijn waarom een gedeelte zich van de SP lijkt af te wenden want dat ideeengoed lijkt ook te verwateren naarmate de SP zich meer op een coalitie-deelname aan de regering voorbereidt.

Ik denk echter dat de “het is de schuld van het kapitaal”-SP’ers (ook een idee immers) nou net die mensen zijn nu nog steeds bij de SP zitten, zij het dat ze wat ouder (milder) zijn geworden. Ik hoor dat soort (vrije markt-skeptische) stemmen namelijk niet van Wilders of van de Wilders-adepten.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS