Home » Archief » Religieuze masturbatie


[30.09.2009]

Religieuze masturbatie

Hassnae Bouazza

Essaydi12
Foto: Lalla Essaydi

Nourredine Steenvoorden is een blije moslim. De columnist loopt op de NIO-website over van devotie en zelfbevlekking. Hij ziet zichzelf als de Harry Potter van de moslims; Allahs voorbeeldigste leerling, en dat zullen we weten ook.

Nu is het opzichtig pronken met je vroomheid bijna onvermijdelijk onder gelovigen. Resultaat is dat ze een soort wedloop houden: wie heeft de grootste hoofddoek, de langste baard, de korste broek en wie zit er het langs in de moskee.

Toen ik het een aantal jaar terug in een interview in HP/De Tijd opnam voor een Marokkaanse die als maagd het huwelijk in wilde, werd een Marokkaanse vriendin boos op me: “die hypocriete k*t zit gewoon te liegen”, beet ze me toe. Ik begreep haar wel, mijn vriendin. Sommige gelovigen hebben het natuurlijke talent je het gevoel te geven dat jij, in tegenstelling tot hen, schromelijk tekort schiet in je imaan. Deze mensen spreken islam ook altijd uit als ieslaem.

Nourredine is er ook zo één. Zo schrijft hij:

‘De Plannen van Allah waren als volgt: ergens had hij in mijn gedachten een zaadje gedropt. Dit zaadje was het gevoel dat ik tijdens de Ramadan niet alleen sociaal bezig zou moeten zijn, maar ook individueel mijn aanbidding van de Schepper wilde versterken.’

Steenvoorden is niet van de persoonlijke belevenis van de islam. Delen wil hij het met de mensheid. En delen zal hij. Hij wordt er poëtisch van:

‘Echter, het plantje groeide en bloeide tijdens deze Ramadan al rap. (…) Het plantje schoot wortel, kreeg een sterke stam, glanzende groene blaadjes en er bloeide een krachtige bloesem.’

Steenvoorden is niet bang zich kwetsbaar op te stellen en een inkijkje te geven in zijn diepere belevingswereld:

‘Desalniettemin, was het een mooi begin van mijn afzondering. Ik ken mezelf. Als ik direkt alleen ben, met mijn gevoelens en gedachten, dan kan dit zeer zwaar zijn.’

Gelukkig loopt het allemaal goed af voor hem en heeft God, na een paar dagen afzondering, zelfs nog een ‘cadeautje’ voor Nourredine: hij mocht de oproep voor het ochtendgebed doen en de imam reciteerde ook nog eens één van zijn favoriete koranverzen. Wat een weldaad en hoeveel moet God wel niet van Steenvoorden houden dat hij hem zo overstelpt met Zijn goedheid? Maar het gaat niet om God of devotie, het gaat om Nourredine.

Iedere hamdulillah en mashallah is als het spierballenvertoon van de ijdele bodybuilder: Steenvoorden pronkt met zijn devotie en de bevoorrechte positie die hij denkt te hebben. Zie hem dikke maatjes zijn met God.

Iedere keer als Steenvoorden benadrukt hoe dankbaar hij is, iedere keer als hij in het Arabisch God dankt en prijst, gaat het alleen maar om hem, hem, hem. Eigenlijk schittert Allah in Steenvoordens verblindende licht. Je vraagt je af hoe Allah het al die tijd zonder de opzichtige devotie van Steenvoorden heeft moeten doen.

Je hoort hem bijna hijgen tijdens het tikken. Steeds zwaarder en luider. En dan, bij het cadeautje, komt de ontlading. Man, wat was dát lekker.

Hassnae is vanaf vrijdag 2 oktober wekelijks te bewonderen in Vrouw & Paard
Vanavond pilot in De Plantage in Amsterdam!

Hassnae Bouazza, 30.09.2009 @ 14:40

[Home]
 

28 Reacties

op 30 09 2009 at 15:20 schreef p.wielaard:

Als ik Allah was zou ik kotsmisselijk worden van die vrome griezels. Als je godsbeeld een projectie is van jezelf, dan heeft die in dit geval een voorkeur voor slijmballen. Die alwetende god laat zich overigens ook aardig foppen met halal bankieren, opgespaarde gebeden, en alle “kleine”overtredingen van de eindeloze lijst met geboden en verboden die door de allervroomste afgezanten op aarde (Imams)worden verkondigd.

op 30 09 2009 at 15:55 schreef dick jansen:

Het zal je kind maar wezen…

op 30 09 2009 at 16:19 schreef Tjerk:

Dat stuk van Steenvoorden druipt inderdaad van de vroomheid. Doet me nogal denken aan de EO in haar evangelische hoogtijdagen. Jan van de Bosch (tegenwoordig ‘Hour of Power’-NL) is ook zo’n gelovige die glibbert van de godsvrucht.

En wat blijkt nu: Nouredinne heeft menig uurtje voor de beeldbuis verslonden met EO-evangelisten. Over Arie Boomsma schrijft Nouredinne:

“Niet sinds de dagen van die hardcore evangelist Binnendijk (denk: 6 jongeren op de hei met een kampvuur die ouwenelen over God en daarmee een 16-jarige straatpunker nog gekluisterd aan de buis kon houden ook!) – niet sinds Binnendijk had ik weer het idee naar een oprechte Christen op tv te kijken.”

Die ’16-jarige straatpunker’ was Steenvoorden uiteraard zelf, en hij blijkt nog steeds een zwak voor EO-christenen te hebben. Nouredinne ziet voor Boomsma wel een carrière weggelegd bij de Moslimomroep:

“Ik zeg: Arie, mijn liefste broeder van het Boek op de buis, medevolgeling van God maar op andere paden, denk er eens over na man, ik mis je nu al op tv.”

Iew! Mag het wat minder klef?

En wat is dat toch met bekeerlingen tot de islam, dat ze ineens een Arabische naam aannemen? Is dat heiliger ofzo?

op 30 09 2009 at 16:31 schreef Benech:

Ik meen eens te hebben gehoord/gezien/gelezen dat sommige bekeerlingen een nieuw naam aannemen omdat ze dan voor Allah een nieuw persoon zouden zijn. Ik herinner me vaag dat Abdul Jabbar van der Ven zoiets vertelde.
Maar niet getreurd, bekeerde Christenen kunnen er ook wat van. Zo liep ik eens op een forum (bestaat niet meer) rond wat gesticht was door een jongen die heppie-peppie Christen geworden was. Na pak ‘m beet een jaar was die flink doorgedraaid in zijn eigen fundamentalisme en begon hij zijn eigen sexuele moraal maar eens uit de doeken te doen (o.a. bekende hij onder eigen naam “dat hij een pactje met god had gesloten dat hij mocht masturberen tot zijn huwelijk en daarna alleen zijn vrouw zou bevredigen.”). Kort daarop had hij op zijn 23e zijn ziel en zaligheid verloren in een 15 jarig meisje die kort daarop zwanger bleek te zijn want ja, zo legde hij uit: “van de pil krijgt zij hoofdpijn en condooms knellen bij mij zo.”
De nog smeuiger (of ranziger) details kan ik nog wel een boekje over open doen maar voor beide gevallen geldt dezelfde uitspraak van een (buitenkerkelijke) kennis van mij: “De grootste hypocrieten zitten vooraan in de kerk om god te danken voor hun spijkerhard geloof.”

op 30 09 2009 at 16:50 schreef sloffervos:

Die zelfingenomen grijns irriteert op een of andere manier ook bijzonder.

op 30 09 2009 at 18:05 schreef Zottelkopf:

Ach ja. Gelovigen heb je in alle gradatie’s, van licht gestoord tot stapelmesjokke.

op 30 09 2009 at 21:53 schreef Klok:

@ Tjerk
Inderdaad, zo iemand is gewoon een authentiek gristeleke moslim. Niks nieuws onder de zon. Kennelijk is er een soort mens voor wie zoiets nodig is.

op 30 09 2009 at 22:07 schreef boerwortel:

Kijk eens aan, den Heer is in Hassnae Bouazza gevaren. Even het stof van mijn ouden bijbel geblazen hebbende, leesch ik (Mattheus 6;5-6):
“En wanneer gij bidt, zoo zult gij niet zijn gelijk de geveinsden: want die plegen gaarne, in de synagogen en op de hoeken der straten staande, te bidden, opdat zij van de menschen mogen gezien worden. Voorwaar ik zeg u, dat zij hunnen loon weg hebben.
Maar gij, wanneer gij bidt, gaat in uwe binnenkamer, en uwe deur gesloten hebbende, bidt uwen Vader, die in het verborgen is; en uw Vader, die in het verborgen ziet, zal het u in het openbaar vergelden.”

op 30 09 2009 at 23:36 schreef Max J. Molovich:

O lieve god… De religieuze ervaring beschreven als de levensloop van een plantje. Hoe heerlijk moet het zien te kunnen leven zonder angst voor clichés.

Pracht van een column trouwens. De spijker op de kop. Religieus machismo mag ik dit fenomeen graag noemen. Je ziet het steeds meer, dat pronken met uiterlijke vroomheden. Het aardige is natuurlijk dat het dragen van een niqaab zo het vrome equivalent wordt van hotpants. Allemaal ijdelheid.

op 30 09 2009 at 23:54 schreef sbs6:

Wat is nu het probleem? Die kerel “pronkt” helemaal niet met zijn geloof. Hij wijst ook niemand terecht. Hij verteld alleen een verhaal over zijn ramadan, is dat nou zo erg? Hij is dankbaar voor wat Allah hem gegeven heeft, en daarom wordt hij beschuldigd van… van wat eigenlijk? Dat hij te blij is voor een moslim? Moet hij in plaats daar van misschien bang zijn van Allah?

Of is het niet tof als je verteld over je persoonlijke geloofsleven, omdat er personen zijn die daar aanstoot aan kunnen nemen, omdat ze een beetje in de knoop zitten met hun eigen geloof?

op 01 10 2009 at 03:10 schreef Marco Knol:

“Touched by his noodly appendage” zou ik zeggen.

op 01 10 2009 at 04:43 schreef MNb:

Ik gun Steenvoorden zijn plaatsje in het goddelijk licht als voorbeeldigste der voorbeeldige leerlingen van harte. Want ik zou niet op dat plaatsje willen zitten.

op 01 10 2009 at 11:29 schreef judas:

daar gaattie weer,
elke zelfverklaarde islamkenner voelt zich blijkbaar geroepen om moslims voor te schrijven hoe en wat ze moeten geloven, als islamkenner geloof ik dat allah erg grote plannen heeft met deze wel bizonder spirituele jongeman, pas bekeerd nog wel en al zo gegroeid in kennis en geloof. waar zal dat op uitdraaien? misschien is het wel de langverwachte mahdi?
hassnae, je weet dat de wegen van allah ondoorgrondelijk en onvoorspelbaar zijn en dat hij het het beste weet. je moet je daarom niet bemoeien met het geestelijke leven van moslims en stoppen met hen voor te schrijven wat ze moeten doen en laten en laat hen vrijuit spreken over hun geloog en hun ervaringen in de omgang met allah
of ben je misschien net zo intolerant en dogmatisch als de baard- en boerkadragers?

op 01 10 2009 at 11:30 schreef Chaimae:

De riya druipt er van af. Het valt weliswaar onder Al-shirk al-asghar(kleine shirk), maar dat doet weinig af aan de ernst van deze zonde. Ik kan me een uitspraak van de profeet herinneren waarin hij zei dat hij het meest bang is voor opscheppen.

op 01 10 2009 at 11:34 schreef Benech:

Heb je het hem zelf horen zeggen Chaimae?!

op 01 10 2009 at 11:36 schreef Chaimae:

Jaa, benech. Zo oud ben ik dus.. ik heb het eeuwige leven. ;)

op 01 10 2009 at 12:38 schreef babs:

Ik begrijp opeens een stuk beter waarom je in pyama zwemt.

op 01 10 2009 at 12:42 schreef Jur:

Ik verbaasde me toch behoorlijk bij het lezen van de zin “…ik moest aan het werk: bezoekers begeleiden, de veiligheid in de gaten houden…”

Precies dat laatste stukje. ‘De veiligheid in de gaten houden’?
Ik heb het weleens vaker gelezen in stukjes van mensen die betrokken zijn bij de moskee. Het lijkt me een vroom godshuis vol prevelende mannen in vrede, waarom komt dat onderdeel ‘beveiliging’ toch steeds terug? In geen synagoge of kerk loopt particuliere beveiliging rond.

op 01 10 2009 at 12:45 schreef Chaimae:

Wel, kijk eens aan. Heb ik een onduidelijkheid weer de wereld uit geholpen.

op 01 10 2009 at 15:23 schreef Peter:

Als ik me tot de islam bekeer, neem ik de naam Sinbad aan. Sinbad Breedveld. Of Aladdin. Aladdin Breedveld.

Wat klinkt beter?

op 01 10 2009 at 15:55 schreef Jur:

Pasha Breedveld klinkt hipper.

op 01 10 2009 at 16:14 schreef Peter:

Zo noemt Hassnae me al. Geen idee wat ze daarmee bedoelt.

op 01 10 2009 at 16:51 schreef Zottelkopf:

Dhimmy Breedveld?

op 01 10 2009 at 17:03 schreef Benech:

Jur schreef: “In geen synagoge of kerk loopt particuliere beveiliging rond.”

Hoe kom je bij deze stelligheid? Nu heb ik nogal wat Joodse vrienden die geregeld naar een synagoge gaan en die vertellen me geregeld over de sociale controle alsook de particuliere beveiliging op wie er naar binnen gaan.

op 01 10 2009 at 18:44 schreef deDeurs:

=iedere keer als hij in het Arabisch God dankt en prijst, gaat het alleen maar om hem, hem, hem=

Maar gaat het niet om honderden miljoenen moslims en christenen die regelmatig via gebed hun god danken of iets afsmeken? Steenvoorden is maar een druppel in de Zee van Devoten. Daarbij zijn er talloze bisschoppen, pastoors, groot-moefti’s, imams en een leger aan sekteleiders die columns schrijven en in de tv studio kwekken.

=elke zelfverklaarde islamkenner voelt zich blijkbaar geroepen om moslims voor te schrijven hoe en wat ze moeten geloven=

Afgezien van het idee dat de wereld waarschijnlijk een prettiger oord zou zijn als mensen ophielden met die geloofsonzin in de poriën van de samenleving te smeren -waar momenteel politici het hardst mee bezig zijn- mag ik er nog een afwijkende zienswijze tegenover stellen? Omdat ik zelf niet gelovig ben, JUIST omdat ik niet in Godallah en zijn regelneverij geloof, vind ik mensen als Steenvoorden verbazingwekkend hovaardig. Een zonde volgens bijbel en koran, overigens.

Bouazza schiet in de roos met wat hij de zelfbevlekking van de religieuze mens noemt. In mijn blogse dialect: wat een volk van kopkleppige kapsoneslijers; die reli’s.

op 02 10 2009 at 12:49 schreef Spuit Elf:

Ik zie nog liever gewone masturbatie.

op 03 10 2009 at 10:50 schreef juda:

op 01 10 2009 at 15:55 schreef Jur:

Pasha Breedveld klinkt hipper.

op 01 10 2009 at 16:14 schreef Peter:

Zo noemt Hassnae me al. Geen idee wat ze daarmee bedoelt.

volgens mij bedoelt ze daarmee pias breedveld, een benaming die beter bij jou past, en om het wat arabischer telaten klinken stel ik piasha breedveld voor

op 03 10 2009 at 11:05 schreef Peter:

Je hebt ze echt, mensen met NUL gevoel voor humor.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS