Home » Archief » Resist bigly


[21.01.2017]

Resist bigly

Hassnae Bouazza

Het stemt me deemoedig, de beelden van verzet in Amerika nu Trump ingesteld is als president. Bij ons is de roep om verzet besmet door het hatelijke gif van Wilders en zijn piemelroepers. In de VS heeft het nog glans: een samengebalde vuist en een saamhorige stem tegen een gevaarlijke politiek van verdeling en onderdrukking. Het land van de brave and free laat in ieder geval zien dat er nog genoeg moedige, vrijgevochten geesten zijn die zich niet bij de status quo willen neerleggen.

Geesten die massaal in verzet komen tegen de leugens, het racisme, seksisme, homofobie, corruptie, uitbuiting en graaicultuur waar Trump en zijn bij elkaar geraapte regeringsleden voor staan.

Hatelijke volksmenner

Intellectuelen, sterren, schrijvers, activisten, ‘gewone mensen’, de media, iedereen roert zich, zich bewust van het gevaar dat loert. Fascisme, racisme en seksisme mogen nooit genormaliseerd worden. Het is niet oké om vrouwen bij het kruis te grijpen en daar stoer over te doen, er is niks fatsoenlijk aan het ophitsen van massa’s mensen of Mexicanen, moslims, zwarten en feministen te demoniseren. De lijst is oneindig.

De man die het hoogste ambt heeft veroverd, blijft zo kleinzielig dat hij op iedere kritiek via Twitter reageert. Altijd op dezelfde infantiele manier: ‘so sad’, ‘boring’ dat je je afvraagt of hij eigenlijk ooit met een diploma van school is gegaan.

Wij hebben onze eigen Twitter-tiran. Een hatelijke volksmenner die al net zo idioot reageert op critici door hen simpelweg te blocken. Dat is dan onze aspirant-premier. Is ook al niet in staat zijn trieste ego te beteugelen. Kritiek raakt hem en als de dreinende megalomaan die hij is, sluit hij zich ervoor af.

Hypocriete porem

Dat kan hij ook doen, want daar waar in Amerika verzet tegen de haat vanzelfsprekend is, werd en word je er in Nederland hard voor gestraft. Hier zijn we murw gebeukt door columnisten, journalisten en hordes online barbaren die met hun virtuele hooivorken om je bloed krijsen wanneer je het waagt hun grote leider aan te pakken.

Hier hebben we Thijs van den Brink die met zijn hypocriete porem oppert dat we Trump een kans moeten geven. Neelie Kroes, ook al zo’n lichtend voorbeeld, vond dat meteen al na zijn winst. Weerzinwekkend is dat, hoe verkloot het morele kompas van onze zogenaamde elite is.

Dat zagen we ook bij Claudia Breij die blij twitterde dat de wereld mooi is, toen de nationale volksmenner haar een gelukkig nieuwjaar wenste.

Verwerpelijke ideeën

En dat laatste, dat is dus Nederland in een notedop. Alsof daarmee zijn ideeën verdwijnen, hij Nederland niet wil deïslamiseren en minder Marokkanen wil. Het racisme, het haatzaaien, de verwerpelijke ideeën, ze doen er niet meer toe, want hij heeft Claudia een gelukkig nieuwjaar gewenst. En hij is geen moslim, hè, dus dan mag je van Thijs van den Brink gerust poesjes grijpen en een racist zijn.

Overzichtelijk is dat, zo’n eendimensionaal, zelfzuchtig wereldbeeld. Die afgrond in de verte, niet gezien, te druk met verschrikkelijk deugen.

Hassnae Bouazza is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 21.01.2017 @ 14:33

[Home]
 

9 Reacties

op 21 01 2017 at 15:47 schreef machiel:

Intussen is in toenemende mate mijn vraag: wat kunnen we doen? Een psychopaat aan de macht in de VS. Vandaag een verzameling fascisten in Europa, Le Pen, Wilders, de hele gore troep klaar om Europa te vernielen. En wat kunnen we doen, behalve op Twitter of Facebook zeggen dat we het er niet mee eens zijn? Ik bedoel dit niet cynisch, ik weet serieus niet wat er tegen te doen valt. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik bang, kwaad en depressief ben.

op 21 01 2017 at 16:36 schreef Chakir:

Een verschil met Amerika, dat hoop ik tenminste, dat verklaart waarom zoveel “prominenten” in NL zich niet uitspreken of zelfs op de bres springen voor onze nationale fascisten, is dat Wilders geen staatshoofd kan worden EN het feit dat hij zogenaamd gebukt gaat onder de bedreigingen (het Pim Fortuyn-syndroom, stel je voor dat je hem demoniseert). De hoop is dat men alsnog wakker wordt als die fascistische partijen in Europa de grootste worden en gaan reageren. Een ander verschil misschien is dat hier in NL al jaren de boel flink is opgestookt en daardoor gevaarlijker is. Cliché, maar niet minder waar: het principe van de kikker in langzaam kokend water.

op 21 01 2017 at 16:41 schreef MNb:

“In de VS heeft het nog glans”
Zeker weten.

https://www.thewrap.com/wp-content/uploads/2015/10/Quentin-Tarantino-Joins-NYC-Police-Brutality-Protest.jpg

op 21 01 2017 at 21:26 schreef vander f:

plat genivelleerd landje, dat Nederland,
het blubbert hier nog immer voort,
allemaal sabbelend aan de staatstiet, in slaap gewiegd
Niet van die extremen zoals in de VS,
het geweld, de armoede en uitsluiting,
daarom blijft het maar zo rustig.

op 22 01 2017 at 03:23 schreef Sasha Berkman:

Het gaat een keiharde strijd worden.

op 22 01 2017 at 16:57 schreef Mo:

Wie betaalt de beveiliging van Wilders?
Is dat de overheid?

Zo ja dan meteen stoppen, het kan niet zo zijn dat ik mede betaal aan zijn reisje naar Duitsland om lekker te geilen met zijn nazi vriendjes en vriendinnetjes.

No fucking way

op 22 01 2017 at 17:10 schreef Abdel:

De hatende meute is een ding. Maar het oorverdovende zwijgen is wat mij mijn nekharen overeind doet komen, dat is waar ik bang voor. Mijn fatsoenlijke en nette buren, collega’s en vrienden. Dat geldt net zo voor de mensen die ook slachtoffer zijn van de haat maar die hun schouders erover ophalen. Alsof ze zich erbij hebben neergelegd, of zich gewoonweg niet kunnen voorstellen straks opgejaagd wild te zijn. Tot het te laat is. Misschien is het voor de gemoedsrust wel zo rustig…

op 22 01 2017 at 21:03 schreef Gerard Matthijssen:

Abdel:
“Maar het oorverdovende zwijgen is wat mij de nekharen overeind doet komen (..).”

Ik verwijs naar de woorden van de Tilburgse hoogleraar bestuurskunde Paul Frissen, in een uitzending van L1 (Limburgse regionale zender) d.d. 28-02-2016:

“Geert Wilders appelleert aan het fascistische discours en daar moeten we tegen in opstand komen”.

Verder zei Paul Frissen toen: “Het demoniseren van minderheden, het wij/zij denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen. Alle politieke partijen moeten hem aanvallen.”

Zijn woorden hadden genoeg invloed om de nep-Blonde Führer in de Tweede Kamer het ontslag van de professor te doen eisen.

Er zijn toch onafhankelijke denkers, die de fascist Wilders in zijn gezicht de waarheid zeggen. Een inhoudelijk weerwoord van Herr Wilders is uitgebleven.

De leugens van nep-Kamerlid Wilders en consorten moeten onophoudelijk worden bestreden.

op 23 01 2017 at 12:43 schreef ikzelf:

“De leugens van nep-Kamerlid Wilders en consorten moeten onophoudelijk worden bestreden.”

Precies en nooit versagen.
Bij wie nog een greintje fatsoen en rede rest zal ooit een keer doordringen dat wie zij zien als een verlosser van de leugens en bedrog van de gevestigde orde alleen maar een nog grovere leugenaar en grotere bedrieger is. Zie de VS waar menigeen tegen de elite stemde door een nog veel elitairder persoon in het zadel te helpen, waar de leugens van de gevestigde orde worden ingewisseld door de nog veel flagrantere leugens van de billionaires-kliek die de oranje horrorclown om zich heen heeft verzameld.

Zet de leugen poedelnaakt neer, zodat iedereen kan zien hoe schaamteloos de leugenaar is. Blijf de leugenaars ontmaskeren. Dat is de enige (geweldloze) oplossing.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS