Home » Archief » We zien de Trump in de ander, maar de Hitler in onszelf niet


[20.01.2017]

We zien de Trump in de ander, maar de Hitler in onszelf niet

Peter Breedveld


Illustratie: Hapilov Nikolay

Ik kreeg een aantal verzoeken van mensen om iets over Trumps inauguratie te zeggen. Het verbaast me, er is een lawine aan tekst voorhanden over Trump. Ik heb daar niets aan toe te voegen. Lees bijvoorbeeld deze Twitter-draad, daarin is gepassioneerd opgesomd waar Trump voor staat. Lees dit artikel, over Trumps obsessie met kernwapens.

Twee dingen: ten eerste: wat voor weerzinwekkende griezel ben je als je zegt dat we Trump een kans moeten geven, zoals journalist Tijs van den Brink onlangs deed, en zoals wel meer journalisten en politici zeggen.

Wie Trump een kans wil geven, wil racisme en seksisme een kans geven, wil roofkapitalisme een kans geven, en een kernoorlog. De man omringt zich met fucking Nazi’s, fer frig sakes. En wie geen aanstoot neemt aan een hufter die een gehandicapte journalist belachelijk maakt om zijn handicap, die vrouwen bij hun kut grijpt, die oproept tot geweld tegen zijn tegenstanders en die zich 24/7 gedraagt als een hondsdolle holenmens, laat ik het niet zien dat die OOIT nog iets zegt over mijn toon en woordkeuze. Fuck you.

Politicus van het jaar

Ten tweede: Trump is voor veel mensen aanleiding zichzelf verpletterend in orde te vinden, zich heel goed over zichzelf te voelen. De hele dag etaleren ze hun morele superioriteit op Twitter, op Facebook en in hun stukjes in de krant.

Maar je doet niks tegen Wilders. Integendeel, die roep je jaar na jaar na jaar uit tot politicus van het jaar, je geilt op de speech waarin hij zijn rechters bedreigt en je bewondert zijn “gave om de maatschappelijke problemen te benoemen.” Je doet net of Jan Roos nooit kinderen heeft bedreigd met een kapmes en vrouwen heeft aangerand op televisie, en als je al kritiek hebt op Baudet, is het omdat die neppeilingen retweet, niet omdat ie een onversneden fascist is.

GeenPeil, één grote xenfobe, racistische leugencampagne, georganiseerd door Nazi’s, halve nazi’s, racisten, piemelroepers, seksisten en vrouwenaanranders, is volgens jou een feest voor de democratie.

Leugens van Asscher

Je weigert te praten over de leugens van Asscher, de manier waarop die de boel belazert, keer op keer op keer. Je benoemt zijn racisme niet, je moedigt hem zelfs aan degene te besmeuren en monddood te maken – althans, dat te proberen – die er wél iets over durft te zeggen.

En last but certainly not least, er vriezen vluchtelingen dood, in Europa. En we kunnen ze makkelijk helpen, zonder een centje pijn, maar we weigeren het. We laten gewoon mensen creperen. Staatssecretaris Dijkhoff geeft de Grieken de schuld. Alsof dat een goede reden is om niet al je middelen, je macht en je invloed te gebruiken om die mensen meteen en zonder gejeremieer te redden.

Dus: voordat we naar de Amerikanen gaan wijzen, omdat die de Grote Boze Wolf tot president hebben gekozen, moesten we eerst de Hitler in onszelf maar eens tot bedaren brengen.

Streng verboten door Bas Taart: Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.01.2017 @ 10:19

[Home]
 

13 Reacties

op 20 01 2017 at 10:57 schreef najet:

goed gezegd. dat is mijn gedacht al een tijdje. vergeet de ophef rond erdogan niet. terwijl we bezig zijn om een politiestaat te worden. en de geloofwaardigheid van de rechters openlijk in twijfel wordt getrokken, maar we keuren het wel af als er rechters worden ontslagen uit voorzorg.

op 20 01 2017 at 12:40 schreef Dehnus:

Jup, vooral Nederlanders zijn stront arrogant en doen net alsof de Amerikanen dom zijn, en dan draaien ze zich om en is het “Geert!” dit en “Jan!” dat. Stront irritant dat gedrag. Boos worden op Donald TwitterTramp maar wel Geert Gretige Tweet adoreren?

op 20 01 2017 at 14:24 schreef Elisabeth:

Weer goed gezegd Peter! Op je eigen onnavolgbare wijze
Trouwens ook een mooie foto van een naruurlijke vrouw zonder pornodoos. Het zal mijn leeftijd wel zijn, dat ik het zo mooier vind.

op 20 01 2017 at 15:04 schreef Govert:

Het is de volksaard, Dehnus.

op 20 01 2017 at 16:58 schreef MNb:

Zo is dat. Met alle respect voor alles wat je over de Grote Blonde Leider schrijft, als ik wil weten hoe het met The Donald zit zijn er genoeg Amerikaanse bloggers.

op 20 01 2017 at 18:41 schreef Sasha Berkman:

AMEN!

op 20 01 2017 at 19:39 schreef Mo:

Grappig al dat gelul op tv over hoe kon het zo ver komen.

Focking hypcrieten

op 20 01 2017 at 19:52 schreef Chakir:

Inderdaad! En om de Obama fans uit de dromen te helpen, lees dit http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/01/19/john-pilger-niet-donald-trump-is-het-probleem-dat-zijn-we-zelf

op 20 01 2017 at 20:48 schreef Abdel:

Gebruikte Thijsje ook zulke wijze woorden toen Morsi werd verkozen? Of toen Hamas werd verkozen? De hypocriete gladjakker

op 20 01 2017 at 21:39 schreef Nöhlert:

Peter, ik vrees dat een hoop van de idioten waarover je het hebt de hitler in zichzelf wel zien maar er geen enkel probleem mee hebben. Dat is hetgeen mij zorgen baart.

op 21 01 2017 at 04:01 schreef vander f:

Trump een kans geven?
alsof je iets anders kunt hopen, meneer zit nu al handtekeningen te zetten in het oval office.
Maar goed, Geert, ik snap nog steeds niet waarom zelfs Pechtold die geblondeerde relnicht nog steeds niet gevraagd heeft hoe hij dat ‘minder marokkanen’ gaat uitvoeren, puur praktisch vragen hoe, wie, wanneer.
In plaats van oooh en aaah roepen, wat modderspetters gooien en dan hard weglopen.

op 21 01 2017 at 08:32 schreef Niek Holtzappel:

Op welke wijze zou ik Trump een kans kunnen geven of juist de voet dwars kunnen zetten? Ik ben maar een individu in een ver land. Trumps protectionistische maatregelen zullen wel iedereen raken, binnen de VS en daarbuiten. En Trump zal wel, geheel in de traditie van de protectionistische jaren ’30, de schuld van de verarming geven aan “saboteurs” en “buitenlandse agenten”.
Ach ja, zijn vrouw komt niet voor niets uit een nationaal-communistisch nest.

op 21 01 2017 at 18:33 schreef sjonnie:

Voor wie het nog niet kent:

https://www.youtube.com/watch?v=ICng-KRxXJ8

De derde golf van Ron Jones.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS