Home » Archief » Schoolverzuim


[11.04.2015]

Schoolverzuim

Suna Floret

set2
Setsuko Hara

Ik wist niet eens dat het mogelijk was; je kinderen thuis onderwijs geven. In Rotterdam is er in het huidige schooljaar voor 33 kinderen uit vijftien gezinnen sprake van een vrijstelling. In 2010 waren dat er nog twaalf, dus het aantal groeit.

De groei komt volgens wethouder Hugo de Jonge vrijwel volledig voor rekening van het salafisme, een fundamentalistische stroming binnen de islam. Dit klopt niet, dus het college van burgemeester en wethouders gaat voortaan strenger optreden tegen ouders die hun kinderen vanwege onjuiste redenen van school houden. De wet gaat aangepast worden om het een halt toe te roepen.

Verkeerde boeken

Maar hoe hebben de salafisten vrijstelling kunnen krijgen? De wet zegt het, het is je recht, dus alsjeblieft? Die kinderen zitten thuis waarschijnlijk de verkeerde boeken te lezen, geïsoleerd van het schoolplein, klasgenootjes en sociale groei. Ze horen misschien nog net de schoolbel gaan.

Hoe kun je je eigen kind dit aandoen en waarom zijn die kinderen niet door de overheid beschermd? Het kan mij eigenlijk niet eens schelen wat de ouders zijn, maar dat je in Rotterdam je kinderen thuis kunt houden vanwege een religie, verbaast mij enorm. Als de wet niet snel wordt aangepast, zitten er waarschijnlijk al veel meer aan de keukentafel de Koran te lezen.

Ontzettend gepest

Wees salafist, wees streng gereformeerd, geef dat tussen vier muren door aan je kind, maar je kind moet toch gewoon tikkertje kunnen spelen op het schoolplein? Als je kind nou ontzettend wordt gepest en zielsongelukkig is op school, of je hebt een ziek kind, dan snap ik dat het wordt toegelaten dat het thuis onderwijs krijgt.

Als klas raak je al in de war als één van de meisjes niet mee mag op kamp. Je bent een jaar of tien en je hebt daar de tijd van je leven. Bij terugkomst praat de klas nog weken over de leuke dingen die ze hebben meegemaakt en dat ene meisje hoort dat aan. Alsof de mooiste kinderfilm van de wereld eenmalig is getoond en zij deze heeft gemist. Niet te vergeten, vanwege religieuze redenen.

Huppelen en lachen

De kinderen die thuis onderwijs krijgen, die krijgen helemaal niets mee. Ze horen te ravotten, te huppelen en te lachen met elkaar. Democratie lijkt zo bijna de vrijheid te geven om anderen in vrijheid te beperken.

Wees zo tolerant als je wil, zo gelovig als je wil, maar neem de mooiste periode van een kind niet af. Verdomme, echt.

Suna Floret heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. ze staan op haar Facebookpagina. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 11.04.2015 @ 10:21

[Home]
 

13 Reacties

op 11 04 2015 at 10:42 schreef Roland:

Feitelijk is thuisonderwijs in de Nederlandse situatie de geestelijke variant van fysieke opsluiting: slecht ouderschap en kindermishandeling dus.

Er valt wat mij betreft best te discussiëren over het recht op onderwijs of de onderwijsplicht, maar als je dit om moverende redenen implementeert doe je dat naar mijn mening JUIST om dit soort uitwassen te voorkomen.

op 11 04 2015 at 11:22 schreef Bertje:

Suna

Je hebt 100 procent gelijk.
(nu is het wachtten op de eerste “ja maar” of de een of andere rechtgeaarde moslimknuffelaar die de hele zaak uit zijn verband trekt)

” Ze horen te ravotten, te huppelen en te lachen met elkaar.”

Wat een pracht van een zin.

op 11 04 2015 at 12:30 schreef Thomas E:

Bij fysieke kindermishandeling komen direct hele legers hulpverleners in actie. Maar bij psychische kindermishandeling zoals dit blijft het angstig stil in Allesmoetkunnenland.

op 11 04 2015 at 16:35 schreef MNb:

Officieel is het de bedoeling dat inspectie en kinderbescherming in elk opzicht de kwaliteit van thuisonderwijs in de gaten houden. Dit itt bv. de VSA. In de praktijk zal dit wel versloft zijn. Dat bij een gering aantal van 33 al aan de bel wordt getrokken bevestigt dat de Nldse overheid thuisonderwijs bepaalt niet stimuleert. En terecht.
Een veel groter probleem zijn de drop-outs. In het schooljaar 2005-06 waren dat er landelijk 57 000.

op 11 04 2015 at 16:49 schreef WARZAZAT:

Ik ben het helemaal niet eens met de schrijfster. Thuisonderwijs moet een grondrecht zijn en niet de uitzondering en het is bewezen dat het veel beter is dan massaonderwijs.In Australie b.v waar veel kinderen niet naar school kunnen wegens de grote afstanden is gebleken dat kinderen die thuis worden onderwezen het veel beter doen dan kinderen die naar het massaonderwijs gaan.

Wat juist ontbreekt in NL is een organisatie die thuisonderwijs stimuleert en ondersteunt. En niet een hele apparaat cipiers/schoolplichtambtenaren die op kinderen en vrijheidliefhebbende mensen jagen.

op 12 04 2015 at 09:04 schreef Mohammed:

Grappig weer.

Thuisonderwijs werd pas echt een issue sinds moslims er aanspraak op begonnen te maken. Vóór die tijd (en nog steeds) waren het vooral joden, christenen én mensen met principiële gedachten/opvattingen die hier gebruik van maakten.

Ik ben óók van mening dat een kind zich het beste ontwikkeld op een goede school in een omgeving met leeftijdsgenoten, desalniettemin vindt ik de toegenomen ‘bezorgdheid’ hypocriet. Het is het zoveelste bewijs dat moslims net even wat minder te willen hebben in Nederland. De kaasschaafmethode jegens (een zeer kleine groep) conservatieve moslims is ook in dit geval een plakje ‘rijker’.

op 12 04 2015 at 13:24 schreef Egbert:

“Die kinderen zitten thuis waarschijnlijk de verkeerde boeken te lezen”. “zitten er waarschijnlijk al veel meer aan de keukentafel de Koran te lezen”. Ik ben bang dat dit niet ironisch bedoeld is. Ze mogen dus wel thuis de bijbel lezen, en op school de koran.

PS, landelijk: van 94 in 2000 naar 429 in 2011. “Over deze ontwikkeling maak ik mij zorgen” zegt staatssecretaris Dekker.

Wat Mohammed zegt: pas een probleem als het over de islam gaat.

op 12 04 2015 at 18:03 schreef babs:

Recht op thuisonderwijs is belangrijk als stok achter de deur, om regulier onderwijs scherp te houden.

op 12 04 2015 at 20:29 schreef WARZAZAT:

Wat we regulier onderwijs noemen is achterhaald.Het komt van de tijd dat er weinig boeken zijn en dus moeten de arme kinderen massaal in een klas zitten om van een leraar te leren.

Rijke kinderen die kregen en krijgen nog steeds gewoon onderwijs thuis.

En net als met werken dat sinds het verdwijnen van grote fabrieken en kantoren is veranderd zal het ook die kant opgaan met het onderwijs.Zij het dat de onderwijssector heel conservatief is en niet zo maar gaat veranderen.

Maar eigenlijk is school voor veel ouders een plek om hun kinderen te dumpen en niet meer naar om te kijken. Alleen zijn er wat ouders die een uitzondering zijn en de opvoeding van hun kinderen extreem serieus nemen. Niet dat het zal helpen want ook al is men goed opgevoed en kan hij goed leren wil dat niet zeggen dat hij/zij goed terecht zal komen. Geluk en persoonlijkheid zijn niet te leren.

op 12 04 2015 at 20:30 schreef Thomas E:

Onderwijs is niet alleen vakgerichte educatie, maar ook sociale ontwikkeling. Dus lijkt mij onderwijs in klassikaal verband van essentieel belang. Leren om weerbaar te worden, bonds aan te gaan, je standpunt verdedigen, voordrachten houden, met groepsdynamiek leren omgaan. In een thuissetting loop je het gevaar een wereldvreemd, eenzijdig beïnvloed nerdje te worden.

op 13 04 2015 at 08:56 schreef cRR Kampen:

“Wees zo tolerant als je wil, zo gelovig als je wil, maar neem de mooiste periode van een kind niet af.” – dus niet vanaf het 2 1/2e continu op school zetten. Twee dagen per week is meer dan genoeg tot 12e – 15e jaar oid.

Dus. Ik leerde met een uurtje per dag (60 minuutjes per dag, ja) lezen, schrijven, rekenen van mammie op een jaartje tijd, bij de tent in Australië die er meestal maar een dag bleef staan voor we verder gingen.

Ik wed dat ik van iedereen hier dus de mooiste kindertijd heb gehad.

90% van de schooltijd is er alleen maar om je de sociale vaardigheden (het collectieve autisme dus) te laten indoctrineren, en natuurlijk om je klaar te stomen voor arbeid en schulden maken voor de plutocratie. Maar ’t is wel comfortabel, toch.

op 13 04 2015 at 16:23 schreef WARZAZAT:

@ Thomas E:

Je hebt gelijk maar dat kan ook in verenigings en clubverband. Men kan gewoon kennis op doen via boeken en digitale middelen en dan socialiseren bij een sport/hobbyclubje of een muziekbandje,schaakclub,speltuin,vakantie/reizen.Maar massale en seizoengebonden en millitarische scholen zoals we die nu hebben is echt verleden tijd.

op 13 04 2015 at 18:22 schreef Thomas E:

Oké, daar heb jij weer een punt, Warzazat. En inderdaad, van massale leerfabrieken moeten we snel af.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS