Home » Archief » ‘SHO, SHO, SHO-AHnanas’


[09.01.2014]

‘SHO, SHO, SHO-AHnanas’

Peter Breedveld

boogaard1
Illustratie: Theo van den Boogaard, zaterdag 18 januari op het Winternachtenfestival

Ik ga het u niet laten vergeten, nee: afgelopen voorjaar werden Hassnae en ik in Trouw weggezet als antisemieten, op basis van een aantal uit de context gerukte citaten die niets anders waren dan karikaturen van de aanhoudende uitzinnige verdachtmakingen van een geestelijk gestoorde, racistische blogster op wier avances ik niet was ingegaan.

Hassnae kreeg na veel hannesen en heen en weer bellen en mailen een heel klein stukje onderaan een linkerpagina achterin de krant beschikbaar om zich tegen die schandelijke aantijgingen te verweren. Over dat stuk is enorm veel geouwehoerd, want dit was voor buitenstaanders niet te begrijpen, en dat alleen voor insiders interessant en blablabla.

Hypocrisie van de Franse elite

Merk op: Trouw bemoeit zich met een aangelegenheid die naar eigen zeggen niet voor buitenstaanders interessant is, zonder checken, zonder hoor en wederhoor, maar we mogen niet vertellen hoe het echt zit, want dat is voor buitenstaanders niet interessant.

Kort en goed: Trouw beschuldigt ons, nadrukkelijk uitgesproken tegenstanders van antisemitisme of welke andere vorm van racisme ook, van antisemitisme en verdedigen mogen we ons niet of nauwelijks. Een hele brievenstroom van verontwaardigde lezers die het voor ons opnamen, is zo de prullenbak ingegaan.

Wie schetst mijn verbazing als ik op de site van Trouw een stuk tegenkom waarin Dieudonné M’bala M’Bala wordt opgevoerd als een komiek die de hypocrisie van de Franse elite aan de kaak stelt?

Onderscheid tussen antisemitisme en racisme

De krant schrijft dat het Dieudonné ergert, dat er onderscheid gemaakt wordt tussen antisemitisme en racisme. ‘In zijn kinderliedje ‘Shoahnanas’ wil Dieudonné uitleggen “dat we ons niet moeten laten meeslepen in de waan dat het lijden van de ene groep groter is dan van de andere groep.’

‘Shoahnanas’, een kinderliedje. Hier volgt de tekst van dit schattige kinderliedje:

SHO-AH-nanas,
SHO, SHO, SHO-AHnanas,
non – il ne faut pas – l’ou-blier,
moyennant un – pe-tit billet.
SHOAH-nanas,
SHO, SHO, SHO-AHnanas,
Si – tu me touches – avec la – SHO-AH,
moi – je te touche – tes a-nanas
SHOAH-nanas,
SHO, SHO, SHO-AHnanas,
Si – tu me prends – par la shoah
moi – je te prends – par l’ananas

‘Als jij me raakt met de Shoah, raak ik jouw ananassen (…) als jij me pakt met de Shoah, pak ik jou bij je ananas.’

Dansen en tegelijk iets leren

Dieudonné heeft het liedje echt voor kinderen geschreven, legt hij uit in dit interview op de Iraanse televisie: “Shoahnanas is een manier voor kinderen om te dansen en tegelijkertijd iets te leren.” De bijbehorende videoclip, zegt Dieudonné, is puur bedoeld ter vermaak van de mensen. Bekijkt u die even. ‘Is die lampekap gemaakt van Jodenvel?’

Mwoehaha! Dat zal die elite leren! En kom, we nodigen een Holocaustontkenner uit in de show. Lachen en iets leren tegelijk!

Zionistische lobby

Het hierboven genoemde Iraanse interview komt in Trouw ook ter sprake:

”In Frankrijk is er maar een herdenking van een gebeurtenis die veel lijden heeft veroorzaakt; de Holocaust”, zei Dieudonné in een interview met het Iraanse PressTv in 2010. “Aan andere gebeurtenissen zoals de slavernij en de Algerijnse oorlog wordt volledig voorbij gegaan.” Dat wijdt de cabaretier aan de invloed van de zionistische lobby.’

Nou, aan de invloed van de Joden, om precies te zijn, dezelfde Joden die verantwoordelijk waren voor het verschepen van Afrikaanse slaven naar de Caraïben, zegt hij in datzelfde interview, maar dat laat Trouw weg. Net als de opmerkingen over Iran als laatste bastion tegen het zionisme en de katjes die tijgers worden en zich verzetten tegen het zionisme.

Vriendschap met Le Pen

Iran is volgens Dieudonné ook een oase van vrije meningsuiting. En inderdaad, met een antisemitische cartoonwedstrijd, zoals die in Iran regelmatig wordt georganiseerd, zal Dieudonné in Frankrijk niet snel wegkomen, dat wil ik wel geloven. En de grapjes over Joden die de gaskamer in moeten, vallen in Iran vast ook veel beter dan in Frankrijk.

Geen woord in Trouw over Dieudonné’s innige vriendschap met de antisemiet Jean-Marie Le Pen, die de peetvader van één van zijn kinderen is (ja, had u maar op moeten letten tijdens de Franse les op school). De voorkeur van zoveel Fransen om het door Dieudonné beroemd gemaakte gebaar de quenelle te maken voor synagoges en andere Joodse gebouwen (dank aan reageerder ‘Sneebal’), en voor borden en straatnamen met een verwijzing naar Joden, het gezicht soms verborgen achter een ananas (‘SHO, SHO, SHO-AHnanas’), niets lezen we erover in Trouw.

De ene antisemiet is de andere niet

Dieudonné is namelijk een échte antisemiet en zoals ik hier al opmerkte, daar hebben de antisemietenjagers in Nederland echt he-le-maal niks mee. Ik weet dat dit een beetje gek klinkt: de ene antisemiet is de andere niet.

De discussie over de quenelle wordt inmiddels in Nederland ook met verve gevoerd, GeenStijl voorop, want de redactie van dit moreel verheven blog heeft foto’s gezien van moslims die de quenelle maken. Sommige zelfs voor Auschwitz, en dat zou GeenStijl echt nóóit doen, Auschwitz ontheiligen. GeenStijl-Hauptmann Marck Burema beschuldigde van de week de linkse Joop.nl van antisemitisme, omdat die nog helemaal niets over de quenelle geschreven had. Gevalletje opzettelijk wegkijken, volgens Burema.

Typisch Hollandsche wending

Joop.nl sloeg de volgende dag terug met een foto van Jean-Marie Le Pen, die de quenelle deed. En Le Pen is een vriend van Burema’s idool Geert Wilders, die tegenwoordig gezellig optrekt met antisemieten, maar die een D66-mevrouw van antisemitisme beschuldigt omdat ze het gore lef had de schimmige geldstromen uit Israël, die de PVV zou krijgen, weer eens ter sprake te brengen.

En zo krijgt de zaak weer een typisch Hollandsche wending. Niemand is geïnteresseerd in het wijdverbreide antisemitisme dat in Frankrijk blijkbaar als een veenbrand voortwoekert, het gaat er alleen maar om elkaars vrienden en daarmee elkaar verdacht te maken. Een beschamende vertoning.

Naar elkaar wijzen

In werkelijkheid wordt de quenelle gemaakt door mensen uit alle lagen van de Franse bevolking, en door blank, zwart, getint en wat niet al. Kijk maar naar dit filmpje.

Maar hé, de wereld wordt vast veel beter als je naar elkáár gaat zitten wijzen, in plaats van na te denken over wat je nou echt kunt doen om deze opleving van daadwerkelijk antisemitisme de kop in te drukken.

En o ja, het wemelt hierboven van de sarcastische weergaves van de verwrongen denkbeelden van een antisemiet. Houdt u daar wel rekening mee?

Peter Breedveld, 09.01.2014 @ 17:29

[Home]
 

35 Reacties

op 09 01 2014 at 18:51 schreef Thomas E:

Walgelijk, dat hele quenelle-gedoe! Op één punt ben ik het wel met Dieudonné eens: Antisemitisme heeft na de Shoah terecht(!) een soort status aparte gehad. Maar nu, bijna 70 jaar later, vind ik dat antisemitisme gewoon onder racisme geschaard moet worden. IEDER racisme is verfoeilijk, dus waarom anno 2014 onderscheid maken?

op 09 01 2014 at 22:59 schreef max:

Goed stuk Peter, ze zijn daar zo hypocriet bij GeenStijl, het neoantisemitisme zit bij hunzelf ingebakken net als homohaat en vrouwenhaat, zo moeilijk is dat niet te ontdekken als je de items leest op hun site.
Zogenaamd staan ze zelf aan de goede kant maar dat is allemaal fake, lees de berichten onder hun artikelen maar eens dan weet je genoeg.
Via die werkwijze kunnen ze hun werkelijke beweegredenen goed aan de man brengen en hun lezers weten dat,net als die fascisten die bij bijeenkomsten van de pvv aanwezig zijn die weten ook dat ze daar prima op hun plek zijn.

op 09 01 2014 at 23:07 schreef Maarten:

Een halve waarheid is ook een leugen. En dat je een krant kunt beschuldigen van leugens is iets waar elke krant zich diep voor hoort te schamen.

op 10 01 2014 at 00:25 schreef MNb:

Nu ben ik blij dat ik naast Trouw nog een paar informatiebronnen heb. De houding van de krant tegenover Dieudonne is zacht uitgedrukt lamlendig.
Ik meende het gebaar al eerder gezien te hebben; geloof het of niet, maar in de fotogalerij op mijn school is een foto met een leerling die het gebaar maakt. Die foto is al een paar jaar oud en van Dieudonne hebben ze hier nog nooit gehoord.
Dus ik weet vrijwel zeker dat ik voetballers het al jaren geleden heb zien doen om een doelpunt te vieren. Maar ik ben te lui om bewijs te zoeken.

op 10 01 2014 at 12:54 schreef Ralph van der Geest:

Hoe diep een voormalig verzetskrant kan zinken…verbijsterend, iedere keer weer als je ermee geconfronteerd wordt.

op 10 01 2014 at 16:42 schreef Remco:

Waarom zoveel aandacht voor deze Dieudonne?

Hij is alleen populair bij nazi’s en moslims!!

Negeren is het beste , niet verbieden.

op 10 01 2014 at 16:59 schreef Maarten:

Prachtige openingszin trouwens, Peter.

op 10 01 2014 at 17:35 schreef Peter:

Hij is alleen populair bij nazi’s en moslims!!

Nee Remco, de quenelle is voortal een dingetje van mensen zoals jij. Ik durf te wedden dat als jij Frans was geweest je ook al ergens op het Internet te bewonderen was geweest, de quenelle makend voor een Holocaustgedenkteken en met een ananas voor je kop.

op 10 01 2014 at 18:18 schreef Remco:

Je bent in de war, lieve Peter.

Ik ben nog nazi, noch moslim.

Geluklig maar, en ik dank allah daarvoor.

op 10 01 2014 at 18:33 schreef dewanand:

Namaste Peter en Fnaakters,

Wieroe leerde mij sinds 2006 om de wereld te bekijken vanuit het perspectief van de lage kaste, Nederlandse koelie slum kat en nu zijn wij samen als team en denktank heel ver gekomen. En Wieroe heeft al een eigen katten leger opgericht in Delft met duizenden slapende cellen in luie warme mandjes. Nog even en de katten jihad zal starten in Delft en de koelie katten revolutie zal een feit zijn. Delft wordt de eerste koelie nazi (en bami, of roti) katten gemeente van Nederland, met Wieroe als Katten Fuhrer.

Ik ben het zelf al zat om tot de vervloekte vijfde mensapen soort te horen, kijk wat deze parasitaire diersoort niet heeft vernietigd op deze arme verkrachte planeet. Leed kan niet vergeleken worden, ene genocide of holocaust is onvergelijkbaar met de andere, leed is persoonlijk en als collectief ervaar je het ook anders samen. Ook wij Hindoe aapjes hebben leed gekend, en een heuse Hindoe holocaust, evenals onze zwarte afrikaanse broeders met kroeshaar.

Wat deze Dieudonne nastreeft is niet zo duidelijk voor ons, maar feit is: hij is een wit mensaapje. De witmensapen zijn toch gevaarlijke organismen geworden, als een Vandalen ras.

op 10 01 2014 at 19:20 schreef Thomas E:

Wit mensaapje, dewanand??

op 10 01 2014 at 21:29 schreef Huib:

haha – Dieudonné is zo zwart als roet en hij meent het NIET goed, Dewanand :)

op 10 01 2014 at 22:11 schreef dewanand:

namaste Thomas E,

Ja, je hebt gelijk, ‘witmensapen?’

IK bekijk het ietwat Hindoecentristisch nu, en het percentage pigmentatie van de huid is dan totaal variabel, van 0 tot 100 procent. Het hele Hindoeras vindt zichzelf als ras uniek en echt anders dan het BBB blanke ras, de zgn witmensapen, en ik zeg dit eerlijk omdat ik uit deze n procent pigmentatie hindoe apen (kasten) wereld kom en erin ben opgegroeid. Eerlijk is eerlijk.

Nu kan de terechte vraag gesteld worden of een bruinmensaapje zoals Osama Bin Laden nou hoger of lager scoort op de gevaarlijkheids schaal tov Dieudonne, Le Pen, Hitler, Barack Obama, Ghandi, enz enz. Probleem is opnieuw hoe moet je dit nou beoordelen op een objectieve manier, met welke parameters als grootheden die je kan meten? Juridisch weeg je alles af met de kapotte weegschaal van Vrouwe Justitia.

Expert op strafrechterlijk gebied ben ik niet, maar zeg het zelf.

Welke mensapen soort is de ergste op aarde?
Is er een officiele ranking ergens gemaakt?

dewanand

zie dit:

pictures wijlen Osama Bin Laden:
https://www.google.nl/search?q=osama+bin+laden&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4V7QUo2NBYeZ0QXMlYCQAg&sqi=2&ved=0CJ8BEIke&biw=1920&bih=908

op 10 01 2014 at 22:58 schreef dewanand:

op 10 01 2014 at 21:29 schreef Huib:

‘haha – Dieudonné is zo zwart als roet en hij meent het NIET goed, Dewanand :)’

ok ok, Huib, maar sorry ik wist niet dat hij een neger is of zwartje, die gasten kunnen ook heel krom denken. Ok de nazi’s genieten ervan als Dieudonne zegt dat de negerslavernij erger was dan de Joodse holocaust en dat joden ook slavendrijvers waren, maar ik moet deze neger dan vragen van, nou weet je echt alles over negerslavernij, negerhaat, sinds het oude Egypte en ook daarvoor? En voel jij je neger of ben je een raszuivere afro Bounty?

Is er ergens een foto van Dieudonne?

Zwijgracisme wil ik bestrijden door direct de lezer te confronteren met mijn niet blanke afkomst, en duidelijk maken dat ik tot het Hindoeras behoor en goudbruin ben. Zo neem ik hen de wind uit de zeilen, en doe eerste aanval.

Wieroe leerde mij dit want die laat ook eerst zijn mooie mini tijgertandjes zien aan zijn vijanden voor het diner met hen in de pan. ja eigenlijk ben ik nu een katten koelie aapje, nieuwe gevaarlijke diersoort in Nederland, bel snel 112 als je je bedreigd voelt nu door ons.

dewanand en Wieroe

op 11 01 2014 at 10:37 schreef Niels van Lobberegt:

Niet verbieden en zeker niet negeren, ik wil weten wie tegenover mij staat.

op 11 01 2014 at 11:18 schreef Marco Meijer:

Ik snap nog niet zo goed wat die Dieudonné nou eigenlijk probeert over te brengen. Is zijn boodschap dat bijv. de Algerijnen veel hebben geleden onder de Franse kolonisatie en dat daar (in relatie tot de Holocaust) te weinig aandacht voor is ?
Misschien heeft hij dan wel enigszins een punt (k weet er te weinig van af om er over te kunnen oordelen) maar zijn manier om dat duidelijk te maken is ronduit rottig. En totaal niet grappig bovendien.

op 11 01 2014 at 12:31 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

IEDER racisme is verfoeilijk, dus waarom anno 2014 onderscheid maken

Er is wel een onderscheid in de zin dat het raciale antisemitisme genocidale vormen aannam. Andere vormen van racisme dienden vooral om uitbuiting te legitimeren, het antisemistisme daarentegen streefde niet zozeer naar uitbuiting als wel naar vernietiging. Dat maakt het toch wel tot een apart verschijnsel.

Het best vergelijkbaar is nog de houding t.o.v. zigeuners (Roma). Ook dat eindigde in een poging hen te vernietigen.

op 11 01 2014 at 13:24 schreef dewanand:

namaste Pyt van der Galien,

Sinds het jaar 2006 had ik al het begrip racisme verder ontwikkeld na onderzoek en het begrip Genicisme ontwikkeld, zie onder de def.

Er is nog iets dat ik nu moet ontwikkelen omdat Genicisme een materieel discriminatoir begrip is en vaak spelen immateriele zaken (Vijf B’s in Hindi) ook een rol bij discriminatie processen, en ik zal dit moeten uitwerken. Begripsvorming is essentieel voor elke wetenschapper.

Onderscheid maken, dus discriminatoir denken en handelen is natuurlijk en gezond en gaat automatisch, ok het is verfoeilijk, maar wij mensapen zijn verdorven en verfoeilijke creaturen toch? Wij zijn parasieten op aarde, ‘independance day’ zou het beste zijn voor ons he?

zie dit uit 2006, def genicisme.

WEBpublication BOOK WART0200 / EPAGE 43 of 45
Liefde in het nieuwe millennium
Update van de Kamasutra
39. Verklarende woordenlijst

Genicisme: discriminatie of onderscheid maken op grond van een lichamelijk kenmerk dat door het DNA wordt veroorzaakt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld iemand discrimineren vanwege een Joodse neus, of dikke lippen. Het verschijnsel racisme is een deelverzameling van genicisme.

http://www.dewanand.com/kamasoetra43.htm

op 11 01 2014 at 13:53 schreef Thomas E:

Dat weet ik, Pyt, en daarom stelde ik ook dat het onderscheid van ander racisme na de oorlog helemaal terecht was. Maar zoals je zelf al aangeeft, hebben de nazi’s ook gepoogd de Roma uit te roeien en voor die zigeunerhaat is geen aparte benaming ontstaan. En ook het systematisch afslachten van de moslims in Bosnië heeft niet tot een apart begrip geleid. Vandaar dat ik vind dat iedere schedelmeterij simpelweg racisme is en dat dus – bijna 70 jaar na WO2 – ook het specifieke antisemitisme in dat collectieve begrip mag opgaan.

op 11 01 2014 at 14:19 schreef Gaetan:

Het fonemen Dieudonné is zeker niet van gister, en heeft net zoveel met de persona Dieudonné te maken, dan met zijn ideeën.

Dieudonné was ooit een van de meest bekende en gevierde cabaretier van Frankrijk (> 10 jaar geleden), was te zien in talloze filmen, en was een regelmatige gast bij de bekendste talk shows van die tijd. Zijn komisch duo met Eli Semoun(Een jood, dus) was een van de meest populaire (en grappigste) dat er was.

Mbt het annanas liedje, het is een karikatuur van een beken lied van Annie Cordy, voor de liefhebbers: http://youtu.be/wY8Nms_VcWY

op 11 01 2014 at 14:52 schreef Pyt van der Galiën:

@Dewanand en @Thomas

Het is natuurlijk interessant om te onderzoeken onder welke omstandigheden racisme genocidale vormen aanneemt. Eén theorie stelt dat het die vorm aanneemt wanneer een etnische groep wordt gezien als een vreemd lichaam in de samenleving (vaak letterlijk gedefinieerd als ‘een kankergezwel’). Racisme kan dus genocidaal worden wanneer “zij” niet langer in Verweggistan wonen, maar zich “onder ons” bevinden.

Mocht die theorie juist zijn, dan vrees ik het ergste voor de huidige ‘etnische minderheden’ in Europa.

op 11 01 2014 at 15:42 schreef Thomas E:

@Pyt
In mijn vak (de geneeskunde) wordt gesproken over een vreemd lichaam – corpus alienum – wanneer het een voorwerp betreft dat niet in het lichaam thuishoort en er ook niet uit onstaan is, zoals een splinter of een stent of een achtergebleven gaastampon. In principe zal het lichaam proberen zo’n voorwerp eruit te werken of in te kapselen. In feite zijn dit ook de natuurlijke reacties binnen een (overwegend) homogene groep. Maar boven dit biologische ‘instinct’ hebben wij de rede en de empathie meegekregen. En daar doen we helaas te weinig mee.

op 11 01 2014 at 15:48 schreef Brenda van der Veer:

Op een dag ging een collega door het lint omdat iemand mijn toenmalige supervisor voor bounty heeft uitgemaakt. Niet veel later kwam het woord ‘wigger’ in zwang, dat bleek, volgens sommige mensen, net zo erg te zijn als een bounty.

Wat is dat toch met die bounty’s en wiggers? Geloven bepaalde figuren soms dat ‘ras’ een virus is waarmee je wordt besmet? Of denkt men dat de omgang met mensen die lichter of donkerder gekleurd zijn dan jij een gevaar is voor jouw authenticiteit. Het is alsof je door een vampier gebeten wordt…

Iemand die spreekt van ‘bounty’s’ en ‘wiggers’ lijkt ergens een beetje bang te zijn dat zijn of haar ‘ras’ op een dag uitsterft. Zoals al die padvinders op De Dagelijkse Smartlap die maar niet uitgepraat raken over de plaasmoorden in Zuid Afrika. Maar hé, op een dag gaan wij allemaal dood en op een andere dag sterft de hele mensheid uit, dus waar maak je je druk om?

op 11 01 2014 at 16:18 schreef dewanand:

namaste Pyt, Brenda, Peter ea Fnaakters,

Mijn leven is een grote individuele holocaust en er zijn getuigen die dit vertelden op het kaise forum van hindoestanen, een zekere persoon: ‘Dewanand10’.

Hele bestaan is overleven, survival of the fittest. Is rasonafhankelijk overal.

link heeft meer:

Op de lagere school in Suriname werd Dewanand elke pauze door de hele school als paria behandeld. Hij werd uitgescholden, er werden grappen over hem gemaakt en er waren vechtpartijen met grote jongens. Hij moest 4 lagere scholen doorlopen voordat hij naar de middelbare school kon. Hij denkt dat het komt omdat hij de slimste was en het beste Nederlands sprak.
Als Hindoestaanse tiener in Suriname groeide hij op met het idee dat in Europa een land is met blanke goden. Dat waren de intelligentste mensen, hun geschiedenis was superieur en zij waren het hoogste ras. Aan de andere kant was er de dominantie van de Afro Surinamers. De Hindoestaan telde niet mee, zeker niet zonder titel.

Dewanand’s moeder was vroeg gescheiden en koesterde hoge verwachtingen van haar enige zoon. Faalde hij op school dan schold zijn moeder hem uit voor hond.

http://forum.kaise.nl/index.php?topic=209187.0

op 11 01 2014 at 16:42 schreef MNb:

@Brenda: “Iemand die spreekt van ‘bounty’s’ en ‘wiggers’ lijkt ergens een beetje bang te zijn dat zijn of haar ‘ras’ op een dag uitsterft.”
Het woord wigger is nieuw voor me, maar de bounty is al oud en verwijst naar iemand die een donkere huidskleur heeft, zich als een bakra probeert te gedragen en neerkijkt op de eigen cultuur en afkomst – dwz wit van binnen is. Met het uitsterven van ras heeft het niets te maken.
Wat Dewanand schrijft over “blanke goden” is een tikkie overdreven, maar verre van onwaar.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ari%C3%ABrs
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arya_Dewaker

op 11 01 2014 at 16:50 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

Een kankergezwel is kwaadaardig, “Zij” moeten dus niet alleen gezien worden als “vreemd”, maar ook als zijnde erop uit “ons” te overheersen of te vernietigen. Let op de overeenkomst tussen de Eurabië-retoriek en antisemitische complottheorieën.

Voor aanhangers van dergelijke complottheorieën zijn jij en ik degenen die niet goed bij hun hoofd zijn. Martien Pennings denkt oprecht dat wij niet in staat of bereid zijn de waarheid te zien. Ik vrees dat dergelijke standpunten niet met de rede alleen te bestrijden zijn.

op 11 01 2014 at 18:47 schreef Thomas E:

Tja, Pyt, ik denk dat we de kant van Amerika op zullen gaan. Immigranten van bepaalde culturen zullen redelijk assimileren. Anderen zullen – mede door vooringenomenheid en vijandigheid van de autochtonen – extreem op zichzelf blijven en daarmee hun eigen ‘ghetto’s’ creëren. De maatschappij zal eerder verharden dan versoepelen. Tenslotte, en daar heb ik mijn hoop op gevestigd, zal er vanaf de 2e of 3e generatie immigranten een sociale laag van nieuwe (incl autochtone) Nederlanders komen, die met een bredere identiteit in het leven staan. Ik geef de hoop niet op zoals je ziet.

op 11 01 2014 at 19:02 schreef Brenda van der Veer:

@MNb: Wij hadden buren in ons arbeiderswijkje die, ondanks dat zij hun brood verdienden als timmerman of buschauffeur, zich gedroegen alsof zij tot de middenklasse behoorden. Dat werd in onze familie niet gewaardeerd. ‘Van boven bont en van onderen stront’, siste mijn oma als deze ‘sociale migranten’ over de tong gingen. Volgens mijn opa werd je nooit een kwartje als je voor een dubbeltje geboren bent.

Het is een manier van denken die een geloof in geboorterecht verraadt. ‘Blijf wie je was toen je werd geboren omdat je anders de heilige sociale orde verstoort, en dan rest ons niets dan chaos.’ En ja hoor, er wordt tegenwoordig met weemoed gesproken over die goede oude volkswijken waar de kinderen hun buren met ‘oom’ en ’tante’ aanspraken. Het is allemaal weg, uitgestorven. Woede. PVV.

Je kunt niet altijd doen waar je zin in hebt. Maar de gedachte dat je je moet schikken naar bepaalde tradities staat mij tegen. Niets is voor eeuwig. Gelukkig maar.

op 11 01 2014 at 19:10 schreef Bigpete:

In feite zijn dit ook de natuurlijke reacties binnen een (overwegend) homogene groep. Maar boven dit biologische ‘instinct’ hebben wij de rede en de empathie meegekregen. En daar doen we helaas te weinig mee.
En misschien komt dat wel omdat we (niet sarcastisch of anderszins bedoeld) veel meer dier zijn dan we zelf beseffen of willen toegeven.
Onze indruk van een ander worden in een paar seconden gevormd, en wat weet je van iemand in een paar seconden? Hoe hij/zij eruit ziet en welke uitstraling iemand heeft. Meer niet. Toch baseren we ons sociale handelen voor een groot deel daarop. Ik realiseer me dat ik daar zelf ook vrolijk aan meedoe…

op 11 01 2014 at 19:30 schreef dewanand:

Namaste Peter, ea Fnaakters,
check this:
Omstreeks 1994 toen ik prive onderzoek deed naar extreem rechts, las ik het begrip Kooplandbeginsel mbt bijstand en ww voor buitenlanders in nederland in het partijblad van de Centrum Democraten. Zie onder, minister Asher pleit voor hetzelfde nu, en noemt het woonlandbeginsel.

Nou,toch opvallend? Zijn wij dan toch al in nazi of CD Nederland nu, zie wat Peter schrijft in die eerste regels, ‘uit de context gerukte citaten’, en zo start men feitelijk een echte etnische zuivering, stap voor stap met een duidelijk einddoel.

Is FN dan het enige verzet nu in nazi Holland?

zie dit heden, minister Asher gaat in hoger beroep om kinderbijslag toch te verlagen voor turkse kinderen in turkije en andere moslim kindjes met nederlands mini paspoort, de zgn trojaanse baby paarden.

news:

Kinderbijslag mag niet worden verlaagd in het buitenland
De kinderbijslag voor kinderen in Turkije, Marokko en Egypte mag niet verlaagd worden. De Amsterdamse rechtbank verklaarde de maatregel vrijdag ongeldig.

Sinds 1 januari 2013 ….
het zogenoemde woonlandbeginsel.

http://www.nu.nl/geldzaken/3672693/kinderbijslag-mag-niet-worden-verlaagd-in-buitenland.html

op 11 01 2014 at 19:35 schreef Thomas E:

Ik vrees dat je gelijk hebt, Bigpete. En daarnaast worden we nog voorgemasseerd door allerlei etnisch gerelateerde vooroordeeltjes die door TV-programma’s, buurtverenigingen, blogs, politieke uitlatingen enz enz heenlopen.

op 11 01 2014 at 21:37 schreef Mark:

Meneer Breedveld gaat u nou echt beweren dat dezelfde Joden die slaven op schepen exporteerde dezelfde zijn die de holocaust meegemaakt hebben en nu lobbyen om te voorkomen dat ze gediscrimineerd worden? Hoe lang leven die Joden van u? Ga nou niet heel links roepen “veel te lang”.

op 11 01 2014 at 22:17 schreef MNb:

@Brenda: ik ontken beslist niet dat er jaloezie meespeelt.

@Grote Piet: “Ik realiseer me dat ik daar zelf ook vrolijk aan meedoe…”
Dat is een goed begin. Wat mij betreft mag je er meervoud van maken: jij en ik.

op 12 01 2014 at 00:12 schreef Maarten:

@Mark
Je kan niet goed lezen. Of je wil het niet.

op 12 01 2014 at 13:24 schreef edo:

Dieudonne is wat mij betreft een akelig mannetje, maar er moet geen verbod komen, vrijheid van meningsuiting is voor iedereen, zelfs voor wanstaltige lieden als Holman en Dieudonne, en wat mij betreft is daar heel weinig verschil tussen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS