Home » Archief » Het ene antisemitisme is het andere niet


[14.11.2013]

Het ene antisemitisme is het andere niet

Peter Breedveld

hal24
Foto: Vladimir Clavijo

Het CIDI maakt zich zorgen over de vrijage van Wilders met Marine Le Pen. Begrijpelijk, want Le Pen leidt een antisemitische partij.

Maar – en ik durf het bijna niet te zeggen – het CIDI heeft het wel een beetje aan zichzelf te wijten dat de PVV nu openlijk met antisemieten omgaat. Het heeft de laatste jaren namelijk altijd expliciet antisemitisme in kringen van PVV-aanhangers genegeerd.

Joods-bolsjevistische samenzweringen

Toen ik CIDI-directeur Ronny Naftaniel wees op een aantal klassiek antisemitische tirades over Joods-bolsjevistische samenzweringen, die ik aantrof op de site van een extreemrechtse blogster, wuifde hij dat weg met de constatering dat hij zeker wist dat de auteur ervan de term antisemiet niet als ‘eretitel’ beschouwt. En toen onlangs GeenStijl de aanval inzette op een Joodse PvdA-politicus door hem te betichten van Jodenstreken, kon er bij de huidige directeur, Esther Voet, nog net af dat ze dat woord ‘stigmatiserend‘ vond. Dat was nadat Ibrahim Wijbenga haar er een halve dag over aan haar kop had gezeurd.

Talloze voorbeelden kan ik noemen van het oog, dat het CIDI toeknijpt als extreemrechtse types tegen Joden tekeergaan. Niks gehoord toen in de Volkskrant nota bene de zoon van een Nederlandse nazi, Grimbert Rost van Tonningen, ‘trossen Joden‘ de schuld gaf van de bankencrisis. Je hoort het CIDI ook niet als extreemrechtse Joden linkse Joden verketteren en hun Joodsheid ontzeggen omdat ze kritisch zijn over de Israëlische regering.

Kristallnacht verzonnen

Nope, het CIDI heeft de laatste jaren een sterke voorkeur aan de dag gelegd voor antisemitisme onder allochtonen, onder moslims. Liefst nog voor fictief antisemitisme. Toen een overduidelijk dronken Stan de Jong een complete Kristallnacht uit zijn duim zoog, nam het CIDI die keurig op in zijn jaarlijkse rapportage, zonder even te checken. En begin dit jaar verminkte Voet zelfs een tweet van historicus Nadia Bouras, alsof die geschreven zou hebben dat antisemitisme zou zijn verdwenen. Bouras was dus een ‘antisemitismeontkenner’ en een paar minuten later zelfs een antisemiet. Heel normaal voor haar soort, vond iemand.

Voet haalde ook met instemming de column van Elma Drayer aan, waarin Hassnae en ik werden weggezet als antisemieten, op basis van een aantal compleet uit de context gerukte citaten, aangeleverd door nota bene dezelfde extreemrechtse blogster die die antisemitische tirades over Joodse bolsjewieken en linkse Joden op haar site had, en die nu opeens werd opgevoerd als iemand die tegen antisemitisme streed. Terwijl wij, nota bene, altijd hebben gewaarschuwd voor antisemitisme, zowel in islamitische als in extreemrechtse kringen. Ik ben daar zelfs een keertje door Voet voor geprezen.

Engere mannetjes

Tekenend dat hetzelfde naargeestige GeenStijl-mannetje, dat toen victorie krijste omdat Drayer een ‘antisemitisch koppel’ omver had geduwd, en dat later een Jood betichtte van ‘Jodenstreken’, zich nu vrij voelt te verklaren dat ‘Schulz, Barroso en Van Rompuy stuk voor stuk engere mannetjes zijn dan l’Oude Le Pen‘. De oude Le Pen, dat is dus die openlijke antisemiet, die de Holocaust ‘een detail van de Tweede Wereldoorlog’ noemde.

Lijkt mij geen groot mysterie waarom zo’n druiloor dat openlijk durft te zeggen, u wel? Als je, zij aan zij met een racistische partij, steeds wijst naar antisemitische Marokkanen, moslims en linksmensen en echt, concreet, daadwerkelijk antisemitisme in domrechtse kringen bagatelliseert en zelfs vergoelijkt, voelt het tuig zich natuurlijk aangemoedigd om het er op een gegeven moment maar helemaal uit te gooien. Wie maakt ons wat, toch?

Rituele slacht en de jongetjesbesnijdenis

Ik heb nooit de illusie gehad dat het de PVV en haar aanhang echt om antisemitisme te doen was. Pas onlangs had ik het grote genoegen te spreken met de Israelische ambassadeur in Nederland, en die bleek die illusie evenmin te koesteren. Nederlandse moslims en Joden moeten geen ruzie met elkaar maken, maar zich verenigen tegen tendensen in Nederland die zich tégen beide groepen richten, zei hij, en daarbij noemde hij de rituele slacht en de jongetjesbesnijdenis.

Het CIDI spreekt nu dezelfde vrees uit, dat straks in het Europese Parlement een grote groep zich tegen ritueel slachten en besnijdenis zal uitspreken. Geen denkbeeldige vrees, maar als het zover komt, heeft het CIDI daar zelf aan bijgedragen. En niet alleen het CIDI, uiteraard. De consternatie over de samenwerking van de PVV met een partij als het Front National is potsierlijk, een beetje gevaarlijk zelfs. Want zo doet iedereen net alsof de PVV zelf, tot gisteren, altijd een fatsoenlijke partij is geweest.

Dat is de PVV nooit geweest. Alleen worden dezelfde dingen, die al jaren over moslims geroepen worden en tot 1945 ook over Joden geroepen werden, nu wéér over Joden geroepen. En dat dáármee pas de ogen van mensen worden geopend, is óók veelzeggend.

Altijd willen weten wat Peter Breedvelds favoriete filmscène is? Lees Aicha’s Twaalf!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 14.11.2013 @ 08:34

[Home]
 

37 Reacties

op 14 11 2013 at 09:13 schreef Haes:

Ik zag gisteren in een flits op het Journaal of Een Vandaag, of zo, dat de oude Le Pen niet zei dat de Holocaust ‘een detail van de geschiedenis’ was. Dat zou in het licht van de duizenden jaren geschiedenis van de mensheid nog te verdedigen zijn, want in het licht daarvan wordt ten slotte elke ingrijpende gebeurtenis een detail, als het maar diep genoeg in het verleden is weggezakt.
Nee, hij zei: ‘een detail van de Tweede Wereldoorlog’. En die uitspraak is nog heel wat kwalijker.

op 14 11 2013 at 10:21 schreef MNb:

Hier kan ik onmogelijk verbaasd over zijn. Wie de ene bevolkingsgroep als minderwaardig beschouwt zal dat de volgende ook doen. Het is nooit de vraag geweest wanneer Wilders zich zou verbinden met antisemieten en homohaters, maar wanneer. Dat CIDI daar nu ook achter komt: tja, beter laat dan nooit.

op 14 11 2013 at 10:33 schreef Rob:

Tsja. Ik roep zo nu en dan vanaf mijn blog dat Joden niet veilig zijn in een xenofoob klimaat. Het spijt me te moeten constateren dat ze daar vanzelf achter gaan komen.

op 14 11 2013 at 10:35 schreef cRR Kampen:

De opdracht komt uit de militaire theocratie (de wereld kent er maar één).
Het is de bedoeling dat we allemaal denken dat de genocides op Joden tijdens de Reconquista, Zweedse Oorlogen, pogroms en Shoa (enzovoort, dit zijn alleen maar de grootste) door moslims, liefst zelfs door de Palestijnen zijn gepleegd.
Dat verklaart beschreven beleid van CIDI volledig en eenvoudig. We verdonkeremanen even de zuiver christelijke wortels van het antisemitisme en moeten net doen of het antisemitisme ‘altijd al’ islamitisch is geweest.

op 14 11 2013 at 12:08 schreef Ralph van der Geest:

Goede analyse. Ik merk op dat ik het erg stil vind inzake het FN aan de zijde van de schreeuwers die destijds joelden om aangifte wegens onze beoordeling van schedelmeter Asscher. Een beoordeling waar ik trouwens nog steeds achter sta en ik wacht ook nog steeds op de aangiftes. Maar dat terzijde.
De verontwaardiging is erg selectief.
En ook een ex-politica die met haar getwitterde meninkje over werkelijk zo’n beetje alles in de wereld een ander die zich (niet zonder risico) uitspreekt tegen racisme een mes in de rug steekt middels een kutopmerking over ‘inflatoir’ draagt bij aan anti-semitisme en racisme.
Net als R. Naftaniel die de dood van een platgereden fascist betreurt als ‘een verlies voor het debat’.
Of een Diederik Samsom die zijn eigen partijgenoot Arib laat vallen na een racistische tweet van Wilders….
Al dat soort mensen die zo selectief zijn in hun verontwaardiging, kunnen maar beter hun mond houden….
Ze doen weinig goeds.

op 14 11 2013 at 12:45 schreef Natasha Gerson:

Je maakt één fout, Peter en dat is een die het CIDI je graag ziet maken en dat is dat het CIDI als belangenbehartiger van de Joodse Gemeenschap. Maar dat zijn ze niet. Het Cidi is het Centrum Informatie en Documentatie ISRAEL. Een orginatie die altijd gepreekt heeft dat ‘men’ joden in de diaspora en Israel uit elkaar moet halen, is de officiële spreekbuis over antisemitisme. Het CIDI heeft direct beláng bij antisemitisme in de diaspora. Zo kunnen ze joden blijven voorhouden hoe onveilig ze zijn in de rest van de wereld en hoe hard ze Israel nodig hebben. Absurd dat het CIDI dus nog de enige overgebleven monitor van antisemitisme is, nu de Anne frank monitor voor álle racisme is afgeschaft.

op 14 11 2013 at 12:48 schreef Sasha berkman:

Uberhaupt is de achterban van de PVV het meest homofobe, vrouwonvriendelijke en anti-semitische deel van het nederlandse volk. Ze misbruiken het joodse volk, homosexuelen en vrouwenrechten alleen als stok om moslims mee te slaan. Ongeloofelijk hypocriet en zo anti-semitisch als het maar kan.

op 14 11 2013 at 14:50 schreef Tayfun Balçik:

Respect

op 14 11 2013 at 15:40 schreef edo:

http://pauwenwitteman.vara.nl/media/304134
eng
http://www.groene.nl/artikel/het-verpieterde-debat
Lieve Eddy. Je bent geen wetenschappelijk onderzoeker. En omdat jij in heel veel landen bent geweest, waar je de taal van sprak (vrij indrukwekkend), betekent niet dat je in staat bent om te oordelen over hoe erg racisme is in Nederland in vergelijking met andere landen. Te meer ook omdat mensen geneigd zijn om hun eigen blinde vlek te zijn. Het feit dat de PVV ongeveer de grootste partij is, laat al zien dat het hier vrij erg gesteld is. Of het vergelijkbaar is met het Midden-Oosten weet ik niet. Maar ik geloof best dat wij inmiddels een lelijk eendje zijn geworden in Europa.

op 14 11 2013 at 15:54 schreef Ralph van der Geest:

@Natasha, klopt: het CIDI behartigt noch de belangen van de staat Israel noch die van de joden waar ook ter wereld. En met het CIDI en mensen als Naftaniel of Elma Drayer als vrienden heb je geen anti-semitische vijanden meer nodig…

op 14 11 2013 at 16:21 schreef Thomas E:

De wereld hangt aan elkaar van opportunistische bondgenootschappen. Het CIDI zag/ziet in de PVV een sterke anti-moslim bondgenoot, zéker met een leider die zelf joods bloed heeft en zich sterk pro-Israël profileert. En zolang Marie Le Pen maar afstand neem van haar vaders antisemitisme, zal het CIDI zelfs een samenwerking door de vingers zien. Afweging van belangen, heet dat. Met als doel: accentverlegging. Het accent van de gebeten hond komt zo veel meer op de moslims dan op de joden te liggen.

op 14 11 2013 at 16:46 schreef Leo Schmit:

@ Thomas E: ‘zéker met een leider die zelf joods bloed heeft’ Hoe ziet dat eruit, als ik vragen mag? Heeft het een ander kleurtje. Kom nou toch. We zouden hier toch niet meer racistisch doen: negerbloed, geel bloed, rood bloed, Joods bloed, Batavieren bloed?

op 14 11 2013 at 17:14 schreef Rosa:

Heb naar aanleiding van het rechts anti-Semitisme én het verwaarlozen hiervan door het cidi een maildiscussie gehad met mevr. Voet. Dit eindigde voor mij in een staat van totale razernij, ze zag het niet of wilde het niet zien, helemaal klaar met deze club!

op 14 11 2013 at 17:16 schreef MNb:

“Het accent van de gebeten hond komt zo veel meer op de moslims dan op de joden te liggen.”
Juist ook het CIDI zou moeten weten dat dat in het verleden nooit heft gewerkt dus nu ook niet meer dan uitstel kan opleveren.
Het is een schrale troost, maar uit de West-Europese xenofobie kan nog iets goeds voortkomen: een samenwerking en wellicht verzoening van joden en moslims in West-Europa. Want niets verbroedert zo snel als een gemeenschappelijke (xenofobe) vijand.

op 14 11 2013 at 17:59 schreef Brenda van der Veer:

“Toen ik twintig jaar geleden op de Antillen woonde, toen werd daar sinterklaas gevierd en daar was sinterklaas een wit gekalkte neger. En dat was daar nooit een probleem, dus ik weet niet waarom we er hier een probleem van maken.”, aldus Halbe Zijlstra in PowNews.

Dus, als ik Halbe Zijlstra mag geloven, zijn er geen problemen, ‘zij’ doen het zelf ook zonder dat iemand daar over klaagt. Hierin schuilt de suggestie dat racisme slechts een probleem is in de beleving van een kleine groep zeurpieten die de boel uit eigenbelang verzieken.

Het is een beproeft middel om politieke opponenten te diskwalificeren, beweer dat de ervaringen van je tegenstanders niet deugen omdat de meerderheid het nu eenmaal anders ziet. De meerderheid kan dat beamen door te stellen dat het misschien wel op racisme lijkt, maar dat het zeker niet zo bedoeld is.

Zolang je maar ervaart wat de meerderheid denkt, krijg je gelijk.

op 14 11 2013 at 18:00 schreef dewanand:

zie dit citaat eens:
bron:
De Fabel van de illegaal 82/83, voorjaar 2007

Auteur: Harry Westerink,

Kerkhervormer Luther inspireerde Hitler

Het felle antisemitisme van de zestiende eeuwse kerkhervormer Maarten Luther was mede bepalend voor het klimaat waarin de nazi’s 6 miljoen Joden vermoordden, aldus René Süss in zijn recente studie “Luthers theologisch testament”.(1) Luthers jodenhaat vormde geen uitglijder, maar behoorde tot de kern van zijn reactionaire geloofsleer. Toch beschouwen velen hem ook nu nog als een van de grootste Duitse en christelijke helden aller tijden.

http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11291f82.htm

namaste Peter en Fnaakters,

mijn ruwe schatting aantal niet blanke Ariers in nederland nu:
kan al 5 miljoen zijn, als ik de rassenvermenging meeneem, ook die met vele negers die het bevruchten van hete blanke meiden een topsport vinden om het blanke ras maar zo uit te roeien. Ja, ook negers en hindoes als gekleurde rassen haten het blanke ras gewoon, dus rassenhaat is wederzijds.

mbt JOden:
jodenhaat was er toch al in het oude Rome? Jezus was toch gewoon raszuiver Joods, en geen arier of blanke man?

Wij bekijken het hindoeistisch.

dewanand en Wieroe

op 14 11 2013 at 18:03 schreef Thomas E:

Leo, bloed is bloed, nogal wiedes. Maar evenals de adel zich blauw bloed toeëigent, eigenen joden zich joods bloed toe. Ze noemen zich bijvoorbeeld ‘vader-jood’, dan ben je niet echt joods volgens de joodse wet, maar je mag je dan tegenwoordig best als joods beschouwen. Dus het heeft meer met religie/cultuur dan met ras te maken.

op 14 11 2013 at 21:15 schreef Sammie Saul:

Ik heb het nut van het CIDI nooit echt begrepen eigenlijk. Eigenlijk helemaal niet zelfs. Is het niet gewoon een in zichzelf gekeerd clubje dat voornamelijk bestaat zodat het een aantal fulltimers van de straat af kan houden? Of doen ze nog daadwerkelijk iets nuttigs naast het strelen van Esther Voet’s ego?

Ongelooflijk dat die vrouw ergens directeur kan zijn trouwens. Ik heb haar zelden iets verstandigs horen zeggen, en als zelfs ik dat heb dan is dat zorgelijk. Ze is echt typisch zo’n geval van een hol vat dat veel herrie maakt. Esther Voet is het type dat vooral zichzelf heel graag hoort praten en verder nergens voor open staat. Maar goed, mijn mening over Esther Voet is misschien wat gekleurd omdat ze me opeens vanuit het niets begon uit te schelden. Al zegt dat wat mij betreft wel genoeg over iemand.

op 15 11 2013 at 05:45 schreef Mark:

Dhr. Breedveld zou een wat voorzichtigere benadering van anti-semitisme niet misstaan.

Immers, als Israël zich juridisch, zowel op internationaal als op nationaal (intern) vlak, zou hervormen tot een staat, die volgens Breedveld c.s. niet meer “racistisch” zou zijn, dan zou zal de staat mijns inziens zich niet langer als een joodse staat kunnen presenteren.

Er zullen toch wel joden te vinden zijn, die Israël primair als joodse staat willen behouden. Wat denken jullie nu, wat zij van Breedvelds visies zouden vinden? Misschien zouden zij hem wellicht naar hun eigen maatstaven hem van anti-semitisme kunnen beschuldigen.

Ik geloof dat de huidige FN nog niet de brutaliteit heeft gehad zich al te prekerig uit te laten over hoe Israël zijn interne aangelegenheden moet benaderen.

op 15 11 2013 at 08:49 schreef Peter:

Begrijpt iemand wat Mark hierboven zegt? Ik kan er geen touw aan vastknopen, namelijk.

op 15 11 2013 at 09:19 schreef jos:

Mark zegt dat Israël haar joodse inwoners voor moet blijven trekken (d.w.z. niet-joden discrimineren) zodat Israël een joodse staat kan blijven. En iemand die tegen zulke apartheid is, bemoeit zich met Israël’s binnenlandse aangelegenheden en is een antisemiet.

Mark lult maar wat.

op 15 11 2013 at 09:31 schreef sjaak:

10 keer gelezen, niet te begrijpen. Denk aan de tijd van reageren te zien dat Mark nodig naar bedje moet gaan , dit kan niet van een uitgeslapen scherp iemand zijn.

op 15 11 2013 at 09:51 schreef Pyt van der Galiën:

@Peter

Hij zegt met veel omhaal van woorden dat Israël een Joodse staat moet blijven; dat hij vermoedt dat jij Israël dat exclusieve karakter wilt ontnemen; dat jij dus een antisemiet bent.

De zinsnede misschien zouden zij hem wellicht naar hun eigen maatstaven hem van anti-semitisme kunnen beschuldigen vind ik fascinerend (los van de …emm… ‘slordigheidjes’). Wellicht zou Mark uit kunnen leggen welke maatstaven hij ..oeps, sorry..’zij die Israël primair als joodse staat willen behouden’…hanteren?

op 15 11 2013 at 10:30 schreef Leo Schmit:

Begrijpt iemand wat Thomas E hierboven zegt: ‘Dus het (…hebben van Joods bloed…) heeft meer met religie/cultuur dan met ras te maken.’

op 15 11 2013 at 10:33 schreef cRR Kampen:

Wat ik destilleer uit die bijdrage van Mark is dat wie bezwaar heeft tegen een ethnisch volledig gezuiverde militaire theocratie, dús antisemitisch is. Juist, Pyt.
Het doet me denken aan buitengewone arrogantie als dit:

“Israel may have the right to put others on trial, but certainly no one has the right to put the Jewish people and the State of Israel on trial.”
— Israeli Prime Minister Ariel Sharon, 25 March, 2001 quoted in BBC News Online

Zelf interpreteer ik dit soort kreten als een vogelvrijverklaring van de militaire theocratie. Dan moeten ze maar oppassen met spiegels.

op 15 11 2013 at 10:39 schreef Peter:

Ik verdenk Thomas E niet van rassentheorieën, Leo. Hij heeft al keurig uitgelegd dat ‘bloed’ hier metaforisch gezien moet worden. ‘Blauw bloed’, ‘zit hem in het bloed’, ‘dien Neerlands bloed door d’aadren vloeit’.

op 15 11 2013 at 10:42 schreef Thomas E:

Dank je, Peter.

op 15 11 2013 at 10:50 schreef Pyt van der Galiën:

Wat Peter zegt. Thomas is beslist geen rassentheoreticus. Hij bedoelt dat het ‘joods-zijn’ wordt bepaald door religieuze en culturele factoren, niet door biologische.

op 15 11 2013 at 11:54 schreef Peripateet:

Goedzo Peter, op de barricades voor rituele slacht en jongetjesbesnijdenis!

Als er nu een agendapunt is dat joden en moslims kan verenigen, dan is het wel het recht op goddelijk gesanctioneerd dieren- en kinderleed.

op 15 11 2013 at 14:13 schreef Sasha berkman:

Peripateet, nog zoiets veel PVV stemnmers en anti-moslimfascisten eten zelf bij wijze van spreken iedere dag plofkip maar vinden hallal slachten dierenleed. Hypocritie is een expliciet kenmerk van het hedendaagse fascisme.

op 15 11 2013 at 14:51 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Een besnijdenis is voornamelijk vanwege hygiënische redenen maar daarnaast is het vaak de eerste stap richting volwassenheid voor een jongen. Ik kan mijn besnijdenis goed herinneren, wat een geweldig feest was dat.

Ik denk dat er weinig mensen zijn die genieten van dierenleed. Ritueel slachten is juist om onwetendheid ten opzichte van dierenleed en hygiëne te voorkomen.

Peripateets suggestie is dubieus. Moslims en joden moeten zich verenigen vanwege de opportunistische natuur van de politiek en media. Het is een beetje wrang dat universele mensenrechten onder moeten doen voor, nu ook Franse, onderbuikgevoelens en intolerantie. Bah oftewel berk!

op 15 11 2013 at 17:08 schreef Thomas E:

“eten zelf(….) plofkip maar vinden halal slachten dierenleed”
Daar heb je een punt, Sasha.

op 15 11 2013 at 17:51 schreef Leo Schmit:

Ik vroeg wat Thomas E bedoelde met Joods bloed. Ik heb hem niet beschuldigd er rassentheorien op na te houden. Ik denk wel dat het gebruik van termen als ‘Joods bloed’ ertoe bijdragen dat rassentheorien blijven floreren, ihb wat betreft Joden die helemaal geen ras zijn, net als dat de batavieren dat niet zijn.

Rassen bestaan niet. Daar waren we het toch over eens een poosje geleden in de discussies bij FN? De terminologie rondom het hebben van bepaald ‘bloed’ klopt niet. Ook niet als het symbolisch bedoeld is.

op 15 11 2013 at 18:38 schreef Thomas E:

Je haalt me het b-l-o-e-d onder de nagels vandaan, Leo. Je bent een r-a-s-e-c-h-t-e zeurkous. Geintje.

op 15 11 2013 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

type’s als peripateet geven geen donder om mensen- of dierenrechten.

op 15 11 2013 at 22:04 schreef dewanand:

zie wat een zwarte man zegt:

Beste Anonymous,
Er zijn ook zwarte Nederlanders! Je kunt beter praten over witte mensen waarvan jij meent dat die je haten. Neem van mij aan dat het geen kwestie is van haten of liefhebben. De witte mensen kunnen geen zwarte mensen haten want wij hebben geen 6 miljoen joden vermoord en zwarte mensen hebben ook geen atoombommen op Japan gegooid, en zwarte mensen hebben geen chemische en biologische wapens gebruikt in Vietnam en Indonesië. En als toetje, zwarte mensen voeren op dit moment van onze belastingcenten, geen oorlog in Irak en Afghanistan.
Drs. Ing. Leen Callender
(politiek-analist

zie rest op deze link:
http://www.dewanand.com/discriminatie07.htm

Zelf vind ik het zo triest dat mijn mede Afro broeders (gepigmenteerde medelanders) praktisch nooit iets blaten op het internet, in mijn hindoe fundamentalistische koelie apen stijl, Radicale Hindoeistische Kwatta Jugend he uit 1986.

Kom op superieure NEGERS spreek, spreek op FN lekker bloot en stijf. Ik wijs die witte apen mijn mini koeliepik, en jullie moeten het nu ook doen, ons verzoek.

Kan een jood hier ook iets komen blaten aub?

dewanand en Wieroe
Verwilderde hindoe fundamentalisten

op 15 11 2013 at 23:09 schreef Rosa:

sacha, én domheid en desinteresse! Onderschat ook dit niet..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS