Home » Archief » Sterven voor de oligarchie


[23.12.2021]

Sterven voor de oligarchie

Jasper Mekkes

Nu het schip van Staat aan het zinken is en Rutte schaamteloos schaterlachend in de enige reddingsboei is gesprongen, hebben wij wèl even tijd voor serieuze politiek.

Het land wordt inmiddels verdeeld in mensen die wel gevaccineerd zijn (de goeden) en mensen die dat niet zijn (de slechten). Niet dat ik denk dat iemand nog geïnteresseerd is in de beweegredenen van een ander maar veel van de mensen die niet gevaccineerd zijn, onder wie jonge kinderen, vallen niet in een risicogroep. En maatregelen als afstand houden, handen wassen en een mondkapje zijn dan veel belangrijker; om te voorkomen dat je anderen dan jezelf besmet.

Ondertussen roepen fanatieke gelovigen in de ratio om een vaccinatieplicht en is angst het enige wat politici als Mark Rutte en Hugo de Jonge nog drijft. Angst voor het nemen van zelfs maar het kleinste risico. En dat is een onuitsprekelijke angst voor verlies van macht, die in de kern een doodsangst is. Dat terwijl het verval en de dood ondanks het maakbaarheidsgeloof van de liberale oligarchie toch echt bij het leven horen.

Domme besluiten

Maar het heeft allemaal geen zin meer. Het verval is ingezet. De corona-strategie van Rutte is nog slechts iets voor de bühne, een manier om te proberen zijn uiterst domme besluiten aan het begin van de pandemie weg te poetsen. Want weet u nog toen hij coûte que coûte de aandeelhouderseconomie van de superrijken wilde beschermen ten koste van kwetsbare burgers en het midden- en kleinbedrijf? Onder verwijzing naar het RIVM werden de grenzen open gehouden, waardoor honderden Vindicat-drankorgels naar besmettingshaard Noord-Italië konden afreizen. Om vervolgens zonder quarantaineverplichting weer terug naar Groningen te vliegen. En in Noord-Italië was op dat moment de besmettingsgraad dus hoger dan in Wuhan, hè.

Inmiddels zijn we vele tienduizenden coronadoden verder, dus is het voor zichzelf serieus nemende politici als Rutte en de Jonge natuurlijk zaak om met stoere besluiten het eigen aandeel in het verloop van de pandemie te verhullen. Stoere besluiten die niet meer gevoed worden door de realiteit, behalve dan door die van het OMT. Maar waar het OMT zich op baseert, weet eigenlijk niemand.

Ab Osterhaus, de man die jarenlang waarschuwde voor een pandemie, maar die tijdens zijn ontelbare media-optredens nooit een concrete strategie adviseerde, roept ondertussen bij WNL ijskoud op tot ‘een duidelijke strategie’. Waarschijnlijk durft hij uit angst voor het mislopen van onderzoeksgelden nog steeds niet te zeggen dat Schiphol nu eindelijk eens dicht moet – en dus begint hij maar te roepen dat we kinderen moeten gaan vaccineren.

Beoordelingsvermogen

Maar ook de Nederlandse VVD-stemmer mag zich de situatie aanrekenen waarin we zitten. Politici als Rutte kunnen al niet eens de juiste besluiten nemen op basis van objectieve feiten, laat staan dat ze de juiste besluiten kunnen nemen wanneer de feiten, mede dankzij het RIVM, schimmig worden en je je zult moeten verlaten op experts. Wat toch een zekere mensenkennis en een gezonde dosis beoordelingsvermogen vereist.

De liberale oligarchie is veel teveel geobsedeerd door het liberalisme om iets te kunnen met een concrete, oplossingsgerichte strategie, gebaseerd op de eed van Hippocrates en objectieve feiten in plaats van op rendement voor de superrijken. Ze is gespeend van elke visie die anders is dan de verslaving aan de macht om anderen neer te drukken met het doel de liberale oligarchie te beschermen – om er zelf beter van te worden.

Stoere besluiten

Gelukkig zijn er wel voldoende zondebokken gevonden om de angst op bot te vieren: ongevaccineerden en experts die laten zien wat de kwetsbare groepen zijn en hoe je die kunt behandelen vóórdat ze op de IC belanden. Niet met stoere besluiten die ten koste gaan van de zwakkeren en het midden- en kleinbedrijf, maar met doelgerichte vaccinatie, testen, afstand houden, mondkapjes en handenwassen.

Jasper Mekkes is ingenieur en vooruitgangsfilosoof en heeft net een boek gepubliceerd: Wil tot Waarheid; een materialistische ontologie van de mens en zijn natuur.

Jasper Mekkes, 23.12.2021 @ 11:05

[Home]
 

1 Reactie

op 23 12 2021 at 11:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS