Home » Archief » We hebben meer dan genoeg pijn geleden


[24.12.2021]

We hebben meer dan genoeg pijn geleden

Peter Breedveld

De afgelopen twee jaar had je constant van die zeloten die erop hamerden dat de Nederlandse lockdowns helemaal geen lockdowns waren omdat je nog naar buiten mocht en omdat de oliebollenkraam nog open was en zo. Dat mensen hun spaargeld zagen verdampen, hun zaak over de kop zagen gaan, hun levenswerk, dat deed deze hufters helemaal niks. ZZP’ers hadden er zelf voor gekozen en ondernemersrisico, nietwaar. Jammer dan.

Dat mensen zaten te vereenzamen, geestelijk en lichamelijk werden uitgeput door de combinatie thuiswerken/gezin, depressief werden, boeiuh, weet je wel. Boeiuh dat mensen de begrafenis van hun geliefden online moesten bijwonen, de laatste levensmaanden van hun ouders of grootouders niet bij hen mochten zijn. Wij willen een harde lockdown. Iedereen opgesloten, net als in Spanje en Italië. Jaloers keken ze naar Zuid-Europa. Dáár wisten ze wat een lockdown was!

Ik had van Sylvana Simons beter verwacht dan dat. Véél beter. Maar in een interview met Het Algemeen Dagblad zegt ze doodleuk, en natuurlijk is daar de krantenkop van gemaakt: “We hebben nog niet echt pijn geleden.”

Grauw en kil

Pardon?! Tienduizenden mensen staat het water aan de lippen, zo’n beetje iedereen loopt op zijn tandvlees, levens zijn kapot, bedrijven zijn weggevaagd, we kunnen wéér onze vrienden en geliefden niet zien met kerst, we gaan wéér een grauwe, kille, uitzichtloze kutwinter in en volgens Simons is dat niet echt pijn lijden?

Ik kan dat niet geloven. Ik heb een dag gewacht met dit stuk, want ze zal wel verkeerd geciteerd zijn, dacht ik. Simons is altijd zo scherp en begaan met de kwetsbaren der samenleving, die zou zoiets tactloos nooit zeggen. Bovendien ging ik er voetstoots vanuit dat ze tegen een domme lockdown was. Maar ik heb niks gehoord, geen eis tot rectificatie, dus ik moet er vanuit gaan dat Simons echt vindt dat het nog niet genoeg is geweest. “We hebben er nog niet alles aan gedaan om het in te dammen”, zegt ze. “Het is toch pijn lijden als je niet naar school kunt, naar je werk mag, of je zaak kopje-onder ziet gaan”, probeert het AD. Simons antwoordt dat we nog steeds álles mogen in dit land, dat ze begrijpt dat mensen het zwaar vinden, maar dat het ons allemaal iets kost. “Dat heet solidariteit.”

Mensen zien hun zaak kapot gaan. “Dat heet solidariteit.”

Solidariteit

Ik vind dat het tegenovergestelde van solidariteit. En ik vroeg meteen aan het begin van deze crisis al: hoe kun je solidariteit verwachten van mensen als je goddomme hun leed niet eens erkent? “Kut voor je, makker, dat waar je je jaren en jaren voor kapot hebt gewerkt, is vernietigd, dat je de rest van je leven schulden mag afbetalen en armoede moet lijden, maar dat is solidariteit.”

En je leeft nog! Waardeer dat maar eens! We hebben nog niet echt pijn geleden.

“Het kost ons allemaal iets.” Alleen kost het de één wat meer dan de ander, en weer anderen worden juist rijk. Solidariteit in je broekje. We zitten niet allemaal in hetzelfde schuitje. Sommigen hebben een luxe jacht, anderen een gammel bootje, velen moeten al blij zijn met een stuk drijfhout. Vanaf een jacht wordt hen toegeroepen dat dat solidariteit is.

Oempaloempa’s

Types wijzen erop dat de mensen in Spanje tijdens de eerste lockdown een briefje nodig hadden om hun woning uit te mogen. Dát is pas pijn lijden, dát is pas een lockdown. Ze zullen pas tevreden zijn als we allemaal vastgeketend in onze huizen zitten, en dan nóg zullen er van die bloedfanatiekelingen bij zijn die dat geen echte lockdown vinden, want Oempaloempa’s komen elke dag een bruine boterham brengen met een kopje lauwe thee. Wat nou, pijn? De personages in een roman van Marquis de Sade, díe hebben pijn!

Er zijn ook landen die het aantal besmettingen laag hebben weten te houden met een minimum aan maatregelen. Met een goed systeem van tracking and tracing, isolatie, quarantaine kun je heel wat vrijheden bewaren. Maar de zeloten hebben altijd wel een antwoord klaar: dat zijn confucianisten, dus dat kun je niet vergelijken, ze leven op een schiereiland, ze eten veel rijst, totáál ander klimaat. Het moet een lockdown zijn, zoals in Spanje. We moeten pijn lijden. Nee, je leven in rook zien opgaan is geen echte pijn, dat is solidariteit. Echte pijn, echt straf.

Straf

Corona moet straf zijn. Het mag niet leuk zijn, je mag er geen goed gevoel bij krijgen. Je moet solidair zijn met mensen die geen ene fuck om jou geven. En of jíj lijdt, dat bepalen wij voor jou. Daar hebben wij namelijk statistieken voor, en taartdiagrammen.

Ik vind dat we genoeg pijn hebben geleden. Meer dan genoeg. En ik ben alleen nog maar solidair met mensen die ook solidair zijn met de ploeteraars, de harde werkers die er helemaal alleen voor staan en zo even weggegooid worden omdat ze opeens als gevaar voor de volksgezondheid worden gezien, en dan niet eens mogen zeggen dat ze pijn hebben. Die meevoelen met de jongeren wier hele jeugd wordt vergald door een overheid die alleen maar in termen van straf en repressie kan denken, maar weigert om het mondkapje te erkennen als belangrijk wapen in de strijd tregen corona, en met de eenzamen en radelozen.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 24.12.2021 @ 15:44

[Home]
 

1 Reactie

op 24 12 2021 at 15:45 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS