Home » Archief » Sywert


[04.07.2012]

Sywert

Herbert Kuiling


Illustratie: Werner Klemke

Ineens waren ze er, de jongens en meisjes van de G500. Of was het toch alleen maar een vehikel voor de ambities van Sywert van Lienden en zijn slippendragers?

In ieder geval, babyboomers kosten geld en moeten maar sparen voor hun laatste levensfase, vindt de G500. Nu heeft de Raad voor de Gezondheidszorg bepaald dat de zorgkosten van een persoon maximaal 80.000 euro per jaar mogen kosten. Iemand vroeg terecht of Sywert al geld opzij had gelegd als hij vandaag al te horen krijgt dat hij een ongeneeslijke aandoening krijgt en nog maar vijf jaar heeft te leven. Vijf maal 80.000 is 400.000 euro. Normaal doe je er dertig jaar over om zo’n bedrag af te lossen, ik neem aan dat het ook dertig jaar kost om dat te sparen. Omdat te kunnen, moet je ver boven modaal zitten qua inkomen.

Sywert vertelt maar de helft van het verhaal. Hij en zijn vriendjes staan zwaar in het krijt bij de vermaledijde babyboomers. Reken maar eens uit: 18 jaar gratis onderwijs, Rijksvaccinatie, gratis of voor half geld met de bus, gratis volksgezondheid, gratis ziektekostenverzekering, gratis lid van de bieb en allerlei andere kortingen. Ik schat dat op zo’n 10.000 Euro per jaar. Dus tot zijn 18e heeft Siewert de maatschappij al 180.000 euro gekost. De teller blijft doortikken, want hij studeert nog steeds.

De G500 is een stichting, dus geen vereniging, met als voorzitter Ingeborg Balthussen (42!) die het talent had om één D’66-fractie in de stadsdeelraad van Amsterdam-West in tweeën te splitsen. Bij die stichting hoort natuurlijk een Raad van Advies die voor een groot deel bestaat uit mensen die de 60 zijn gepasseerd. Van die vermaledijde babyboomers dus.

Met veel mediageweld kondigden Sywert en zijn vriendjes aan om wel even de congressen van PvdA, CDA en VVD te gaan kapen. In zijn onbezonnenheid dacht Sywert dat hij zijn tien punten, die vrij rechts en asociaal zijn, er bij de PvdA door ging drukken. Maar als je mee wilt spelen, moet je wel de spelregels kennen. En die kende hij dus niet.

De PvdA werkt met afgevaardigden, om de simpele reden dat je geen congres kan organiseren met 55.000 leden. Dus op het moment dat het concept-verkiezingsprogramma wordt besproken, moet je daar bij zijn. Dat waren Sywert en zijn vriendjes niet, op enkele avonden na.

Na het mislukte PvdA-avontuur kwam het natrappen. De PvdA was niet democratisch en transparant, klaagde Sywert. Maar hoe zit het dan bij de Stichting G500? Wie betaalt daar de rekeningen? Wat dat betreft is de G500 net zo gesloten als de LPF en de PVV.

En dat Siewert procedureel genaaid was is onzin. Het Congres stelt zelf zijn vergaderorde af en als je er niet bij bent, dan ben je te laat. En dat je later in de middag alsnog wilde praten over de motie is buiten de orde. Terecht.

Het CDA-Congres liet zien hoe link het principe van ‘one man one vote’ is. Het lijkt op het eerste oog democratisch maar dat is het niet. Plusminus 500 man van de 60.000 leden bepalen het Congres. Afgevaardigden hebben tenminste nog een achterban.

Herbert Kuiling is PvdA-lid. Volg hem op Twitter.

Herbert Kuiling, 04.07.2012 @ 08:46

[Home]
 

56 Reacties

op 04 07 2012 at 08:59 schreef wltrrr:

Ik stoor me al enige tijd aan de zelfingenomenheid van die minderjarige rechtse lobbyist, die graag wil dat we naar Amerikaans model ook in Nederland politiek gaan bedrijven door met veel geld stemmen te kopen. Je zult zien dat Sywert straks bij de VVD op de kandidatenlijst komt te staan.

op 04 07 2012 at 09:07 schreef Tycho:

Wat een rancune en dat tegen een jochie van 21. Jaloers dat ie de show kwam stelen?

Erg interessante reactie. Zelfde kritiek die mediaspecialist / discourse analyst Maarten Hajer al enkele jaren ventileert tegen opponenten van Wilders is ook hier toepasbaar. Op het moment dat je zo’n figuur (Wilders / Van Lienden) serieus gaat nemen binnen het kader wat hij probeert te scheppen heb je eigenlijk het debat al verloren.

Zie ook: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/925051/2008/01/22/De-film-van-Wilders-kroniek-van-een-aangekondigde-crisis.dhtml

op 04 07 2012 at 09:12 schreef Bakito:

Tja, je zou je als PvdA ook eens kunnen afvragen waarom al die kritische betrokkenen uiteindelijk gillend naar de concurrentie vluchten.

op 04 07 2012 at 09:36 schreef babs:

Ik vermoed dat Sywert tegenover de PvdA fouten heeft gemaakt, maar zijn manier van aanpak; de oude partijen via congressen kapen, vind ik zondermeer leuk. Goed idee, en ook nog eens heel redelijk uitgevoerd als je kijkt wat ze bij CDA, in samenwerking met de CDA-Jeugd voor mekaar hebben gekregen.

Bij de PvdA is het niet gelukt, het lijkt me door een combinatie van fouten van G500, de georganiseerdheid van de PvdA met afgevaardigden ipv one man one vote en de verschillen in ideeen tussen G500 en de PvdA. Dat G500 dan lekker een beetje tegen de PvdA gaat schoppen is prima, dat de PvdA terugschopt ook.

Bij mij blijft vooral hangen dat een 21-jarige student het politieke speelveld aan het veranderen is. Los van zijn ideeën vind ik dat bewonderingswaardig.

op 04 07 2012 at 09:38 schreef Pyt van der Galiën:

Goed stuk. Ik heb vanaf dag één de pest gehad aan die kloon van Mark Rutte. Hulde aan Hans Spekman voor de wijze waarop hij Van Lienden af serveerde.

@Tycho

De show kwam stelen? Hij werd volledig afgeserveerd. Meest amusante schouwspel van de afgelopen week. Naast uiteraard de persconferentie van onze beide PVV-huilebalken. Sywert is gewoon VVD. Klaar. Waarom zou je als PvdA (of SP) toestaan dat zo’n neoliberaal jouw partijcongres wel even komt kapen? En sinds wanneer moet je iemand met fluwelen handschoenen aanpakken omdat ie 21 is? Sywert wilde met de grote jongens meespelen, werd vernederd en ging vervolgens voor de camera’s een potje zitten janken. Prachtig hoe Spekman hem na afloop even over zijn bol kwam aaien.

op 04 07 2012 at 09:50 schreef Yvonne:

Verwende opsodemieters zijn dit soort figuren. Zou eens wat worden als zij net zo keihard moesten werken als de voorgaande generatie heeft gedaan,minstens 40 jaar bij een baas, hoe gezellie.

op 04 07 2012 at 09:57 schreef Herbert:

@Tycho, het gaat me er om dat Sywert achteraf niet moet gaan janken. Hij kende de spelregels niet en dat is tegen hem gaan werken.

@babs, wat vind jij dan van het one man one vote?

op 04 07 2012 at 10:10 schreef Sasha Berkman:

Ik zou bijna verlangen naar een wet die dit soort dom-rechte narcistjes verbied politiek aktief te worden.

op 04 07 2012 at 11:24 schreef René van Leeuwen:

Dag allen.

@Herbert

Als u een rekensommetje gaat maken, doe daar dan a.u.b. ook wat schulden erbij die jongeren met zich meedragen. Bijv. de gemiddelde studieschuld en de staatsschuld, maar dan wel op ratio naar te verwachten aantal levensjaren en dus hoeveel jongeren van de complete staatsschuld zullen moeten afbetalen. En oja, reken ook even uit hoeveel de AOW en zorg over een tijdje (sinds kort al 3 miljoen senioren) gaan kosten en in hoeverre dat van de salarisstrook van de hier zo rancuneus afgeserveerde balletjes als Siewert af zal gaan.

Mooi argument vind ik dat altijd: ja maar wij hebben jullie opvoeding en opleiding betaald! Nee, dat hebben jullie bij elkaar geleend (schuldencrisis, fyi), en de jeugd mag ’t zelf betalen, plus rente. Hoor je mij niet over klagen, maar nou niet met de cijfers gaan goochelen.

(even heel erg wij/jullie, maar om ’t punt te maken)

op 04 07 2012 at 11:27 schreef Tycho:

Tja afgeserveerd… maar heeft verder iemand het nog over de rest van het PVDA congres? Wat ik bedoelde met mijn reactie, en waar jelui blijkbaar niet zo goed in zijn, is dat als je non-issues aandacht gaat geven, dat ze inene wel issues worden. IPV dat je zegt, Sywert, kleine snotneus, boek m eens weg van mn congres, gaat Herbert in zijn stuk alle cijfertjes doorlichten waarom Sywert wel eens ongelijk had. Vluchten in bestuurstaal noemt Hajer dat. Zodra je dat doet, neem je zo’n jochie en het kader wat hij probeert te scheppen serieus en heb je eigenlijk al verloren.

op 04 07 2012 at 11:29 schreef babs:

Herbert,
Ik vind dat je een goed punt hebt met je opmerking over one man one vote. Het is bizar dat een clubje jongeren het CDA kan kapen. En dat is precies waarom ik die Sywert wel leuk vind. Hij zag het en sprong in dat gat.

Partijdemocratie heeft niks met democratie te maken. Zou bizar zijn als 100.000 rijke VVD’ers lid kunnen worden van SP en PvdA om er eventjes het VVD programma doorheen te drukken, om van 500 maar te zwijgen.

De PvdA heeft het dus niet slecht gedaan, maar dat betekent niet automatisch de Sywert het wel slecht heeft gedaan. jongeren zijn ondervertegenwoordigd, Van Lienden heeft een methode gevonden daar iets aan te veranderen.

Ik zie de crisis als een conflict tussen spaarders en leners en tussen jongeren en ouderen. Jongeren en spaarders worden verneukt door speculerende babyboomers met hyperhypotheken. Sywert is het verzet.

op 04 07 2012 at 11:31 schreef jos:

Zou lachen zijn als een linkse beweging een PVV-congres zou kapen. O nee shit, die hebben helemaal geen ledencongressen.

op 04 07 2012 at 11:46 schreef MrOoijer:

Sywert is het jeugdige egoïsme ten top. Niet alleen de “maatschappij” , maar ook zijn ouders hebben aanzienlijke bedragen in hem geïnvesteerd de afgelopen 21 jaar, en dan zou je toch logischerwijs verwachten dat je eens wat terug doet: nee hoor, die ouderen moeten het straks zelf zien te rooien. Hulp van de kinderen en speciaal van dit kind kunnen ze volgens hem wel vergeten.

Het is natuurlijk heel dom dat hij niet wist / de G500 niet wist wat de amendementsprocedure is bij de PvdA. Terwijl actieve leden per afdeling tientallen amendementen opstellen, zat G500 buiten lekker biertjes te drinken. Het is wel precies wat er bij de oprichting is gezegd: wil je wat bereiken bij politieke partijen, dan moet je ook in de basis van de partij aanwezig zijn.

op 04 07 2012 at 11:50 schreef Bakito:

Het blijft opmerkelijk hoe geforceerd en ongemakkelijk sommigen met een onorthodox tegengeluid als dat van Sywert en Wilders omgaan. Er wordt nog net niet opgeroepen tot een Siberië 2.0 .

Geef die gasten gewoon een podium en dien ze van repliek op punten waarvan je vindt dat ze de plank misslaan. Zo moeilijk is dat toch niet…?

op 04 07 2012 at 11:59 schreef Herbert:

Wat mij stoorde aan het initiatief is dat ouderen geld kosten en dat dat ten koste gaat van jongeren. Ik heb de cijfers over de duim berekend dus daar zal vast wel wat aan markering. Ik heb die cijfers berekend omdat Sywert de helft van het verhaal verteld. Voordat hij die schuld aan de maatschappij heeft afbetaalt is hij ook al dik in de 40. En het zijn wel die vermaledijde babyboomers die dat hem hebben voorgeschoten.

op 04 07 2012 at 12:04 schreef Herbert:

Babs, de hypotheken dat verhaal is subsidiëren van banken. Iemand die een hypotheek geeft kijkt naar wat hij netto moet gaan betalen. Wat hem dat bruot kost interesseert hem niet. Mij ook niet.
Ik geloof niet dat het alleen babyboomers zijn die speculatieve hypotheken hebben genomen zoals spaarhypotheken en aflossingsvrije hypotheken. Ik durf te stellen dat het onder die groep minder voorkomt omdat zij nog hebben geleerd te sparen en je schulden zo snel mogelijk af te lossen. Ik denk eerder dat het de groep is die na 1970 is geboren omdat die vanaf hun prilste jeugd werden doodgegooid met spotjes over lenen en sparen. Je ziet ook dat de huizenprijzen pas in de jaren ’90 harden zijn gaan stijgen dan de inflatie. En de HRA maakt het dat huizen duurder zijn dan in de landen om ons heen.

op 04 07 2012 at 12:13 schreef Pyt van der Galiën:

@Tycho

IPV dat je zegt, Sywert, kleine snotneus, boek m eens weg van mn congres.

Dat is inderdaad wat Spekman had kunnen doen. Hij had kunnen zeggen fuck off my fucking stage . Marijnissen had dat waarschijnlijk gedaan. Dat had ik wel prima gevonden, maar dan was de wereld te klein geweest.

Nu heeft Van Lienden zichzelf met zijn gejammer dusdanig belachelijk gemaakt dat zelfs GS uitdrukkelijk partij koos voor de PvdA, iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt.

En G500 onorthodox? Laat me niet lachen. Orthodoxe neoliberale propaganda die ik al decennia hoor. Van Lienden en zijn vrienden kunnen zó lid worden van D66 of de VVD. Dus nogmaals: waarom zou je als PvdA een platform bieden aan dat soort standpunten? Ik claim toch ook niet dat de VVD een platform moet bieden aan libertaire socialisten als ikzelf? Wat een onzin.

op 04 07 2012 at 12:28 schreef babs:

Iemand die een hypotheek geeft kijkt naar wat hij netto moet gaan betalen. Wat hem dat bruot kost interesseert hem niet. Mij ook niet.

Mij wel, want ik heb geen hypotheek en wel spaargeld dat bij elke nieuw afgesloten hypotheek minder waard wordt. Ik ben de spaarder, niet de jongere.

Ik geloof niet dat het alleen babyboomers zijn die speculatieve hypotheken hebben genomen (..) Ik denk eerder dat het de groep is die na 1970 is geboren

Ik denk beide. Beide groepen zijn ook verantwoordelijk voor de steeds weer toenemende staatsschuld die jongeren en ongeborenen af moeten betalen. Staatsschuld is niet goed te vergelijken met kosten van onderwijs. Onderwijs is nog altijd een 100% investering, overheidsuitgaven zijn maar voor een klein deel investeringen (onderwijs en infrastructuur). Een begrotingstekort zou daarmee ongrondwettig moeten zijn. Niet uitbetalen van ambtenarensalarissen en uitkeringen is minder erg dan weerloze kinderen en ongeborenen opzadelen met schuld. Goed dat jongeren en spaarders in opstand komen, ik ben voor een pact tussen beide groepen.

op 04 07 2012 at 12:37 schreef Bakito:

@Pyt van der Galiën

Misschien moet jij die “praatjes” al decennia aanhoren, maar er komen elk jaar weer nieuwe, jonge kiezers bij die het recht hebben om allerlei afwegingen te maken op politiek gebied. Hoe onzinnig en misplaatst dat in jouw ogen ook mag zijn.

Enfin, de PvdA was vroeger een partij die openstond voor een scherp debat en controverse, het is inmiddels afgegleden naar een clubje dat met zijn farizeeërsgedrag talentvolle mensen naar de concurrentie als PVV en SP jaagt. Jouw reactie spreekt wat dat betreft boekdelen.

op 04 07 2012 at 14:29 schreef Herbert:

@babs, het financiële gooi- en smijtwerk met hypotheken begon zo eind jaren ’80, toen hadden de babyboomers allang een eigen huis. Daarom denk ik dat dat soort hypotheken minder bij babyboomers terecht komen.

Met een begrotingstekort is niets mis, mits die niet te groot wordt. Pensioenfonds kopen het meeste staatspapier op en die maken daar rendement op.

op 04 07 2012 at 14:36 schreef Pyt van der Galiën:

@Bakito

Je bedoelt dat nieuwe, jonge kiezers die afwegingen alleen maar kunnen maken indien linkse partijen daarvoor een podium bieden? Waarom zouden ze dat doen? Waarom zou de VVD mij op haar congressen een podium moeten bieden? Ik ga toch ook niet met een groepje sympathisanten even snel lid worden van de VVD om daarna hun partijcongres te kapen? Ok, misschien zou ik dat als ludieke stunt proberen, maar ik zou in ieder geval na een mislukking niet gaan jammeren over ‘het gebrek aan transparantie’ van de VVD.

Degenen die eigenlijk ondemocratisch bezig zijn, zijn Sywert en consorten, met hun poging d.m.v. een goedkope truc er bij een (nou, vooruit) linkse partij snel even wat rechtse punten door te jagen. Jij mag mij uitleggen wat daar democratisch aan is.

PS Ik heb geen ruk met de PvdA. Geen lid en zelfs nooit op gestemd.

op 04 07 2012 at 16:04 schreef Sasha Berkman:

Bakito: zo goed als alle partijen hebben het neo-liberalisme omarmt. Het is heel goed dat de PvdA deze domme rechtse leugenaars en generatiehaatzaaiers de deur wijst. Waar halen ze het idee vandaan dat ze iets nieuws vertellen? Wat hebben ze volgens jou in te brengen aan werkelijk nieuwe ideeen?

op 04 07 2012 at 16:44 schreef Bakito:

@sasha

De arrogante en moreel verheven toon die jij aanslaat is de reden waarom veel kiezers en leden de PvdA de rug hebben toegekeerd. Ga zo door, op naar de nul zetels.

Anyway, je zou zeggen dat de PvdA ALLE nieuwe initiatieven en ideeën serieus zou moeten nemen, gezien het totale gebrek aan uitstraling en holle retoriek. Wat vroeger een partij was van stoere, onbevangen bonken, is nu een schuchter clubje intellectuelen uit de Randstad geworden dat zelfs een knulletje als Sywert ziet als een bedreiging. Zegt genoeg, lijkt me.

op 04 07 2012 at 16:51 schreef Ralph van der Geest:

Die Sywert en zijn vriendjes zijn gewoon asociale, verwende snotneuzen die volkomen verpest zijn door de ideologie van het neo-liberalisme.
Nu ze amper de leeftijd van Bassie en Adriaan ontgroeid zijn denken ze kennelijk overal over mee te kunnen en mogen praten.
Volgens mij geldt echter nog steeds voor ze wat mijn ouders vroeger, toen ik nog klein was en snotneuzen had, tegen ons zeiden: “Als grote mensen praten, houden jullie je mond.”
En zo is het maar net, Sywertje.

op 04 07 2012 at 17:39 schreef Pyt van der Galiën:

@Ralph

Ze mogen best overal over meepraten, daar is niks mis mee. Ik zie niet in waarom je je mond zou moeten houden wanneer je 21 bent. Eigenlijk vind ik dat wel leuk. Dat ik niks heb met de ideeën van de G500 is iets anders.

Wat ik niet inzie is waarom een linkse partij een podium zou moeten bieden voor een rechts programma. En al helemaal niet waarom zo’n partij haar congres door neoliberalen zou moeten laten kapen, ongeacht hun leeftijd.

Dat de PvdA alle nieuwe initiatieven serieus zou moeten nemen, zoals Bakito stelt, is natuurlijk absurd. Sommige initiatieven staan haaks op de uitgangspunten van een partij. De SP hoéft een voorstel om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen tot 75 jaar helemaal niet serieus te nemen, net zo min als de VVD een voorstel om alle uitkeringen met 50% te verhogen, serieus hoeft te nemen. Alleen iemand met een bord voor zijn kop kan met droge ogen eisen dat die partijen dat soort voorstellen tóch serieus nemen.

Nou, de ideeën van de G500 staan haaks op de uitgangspunten van zowel PvdA als SP. Waarom zou je dan als partij energie verspillen aan de G500?

op 04 07 2012 at 17:58 schreef Sasha Berkman:

Bakito; ik vroeg je of jij de vernieuwende ideeën van dat klubje kon opnoemen.

op 04 07 2012 at 18:07 schreef jos:

@ Bokito

“het is inmiddels afgegleden naar een clubje dat met zijn farizeeërsgedrag talentvolle mensen naar de concurrentie als PVV en SP jaagt.”

Echt niet. Er zitten evenveel talentvolle mensen als salafisten bij de PVV.

op 04 07 2012 at 18:22 schreef Ralph van der Geest:

@Pyt, tuurlijk mogen ze meepraten. In elke creche hebben ze ’s ochtends toch een kringgesprek?

op 04 07 2012 at 20:15 schreef babs:

Herbert,
Babyboomers hebben vooral fors bijgeleend gebaseerd op de overwaarde van hun huis. Ook dat bijlenen gaat ten koste van spaarders. Ik ben zelf van de jaren 70 en mijn generatie heeft over het algemeen niks te klagen, precies om de bizarre hypotheken die je noemt. Maar jongeren hebben wel degelijk te klagen, over mijn generatie boeven en de babyboomerboeven en iedereen die wel eens op een partij heeft gestemd die een begrotingstekort wil toestaan.

Met een begrotingstekort is niets mis
Het is diefstal van hen zonder stemrecht. Dat is oneindig erger van de normale PvdA/SP-diefstal door de meerderheid van de minderheid, ook wel herverdeling genoemd. Herverdeling gaat ten koste van mensen die zich uitstekend kunnen verdedigen, begrotingstekort niet.

op 04 07 2012 at 20:16 schreef Bakito:

Tuurlijk @Jos, in jouw wereld is “stemmen op PvdA” natuurlijk synoniem aan “intelligent” en “fatsoenlijk” . Weerzin tegen badinerende types als jij is voor vele PVV-stemmers een belangrijker motief, dan b.v. islam of ESM. Goed bezig derhalve.

op 04 07 2012 at 20:25 schreef marcodB:

Wat Pyt zegt! Het is prima dat Sywert probeert wat invloed te krijgen. Hij kan dat op veel manieren doen, tot en met het starten van een eigen partijtje. Maar het is geen godgiven right dat ie zijn ideeen bij de PvdA kan pluggen, en zeker niet dat de PvdA haar procedures moet aanpassen aan zo’n overduidelijke opportunist.

Ik heb ook niets met de PvdA, maar ik juich het toe dat dit opportunistisch geneuzel daar niet aan de bak is gekomen.

We moeten ons in NL beraden op de vraag wat wij voor de politiek kunnen doen, en hoe we bruggen kunnen bouwen!

Sywert blijft hangen op het niveau van polarisatie tussen ‘de jongeren’ en ‘de babyboomers, de vraag wat kan de politiek voor hem kan doen, en hoe hij dat kan bewerkstelligen.

op 04 07 2012 at 20:52 schreef jos:

@ Bokito

Lekker een stropop aan het neuken ? Je hebt geen idee waar ik op stem.

“Weerzin tegen badinerende types als jij is voor vele PVV-stemmers een belangrijker motief …”

Ja ziek is dat hè ? Stemmers op andere partijen kijken meer naar de politieke inhoud (er moet namelijk een land gerund worden) dan dat ze zich laten leiden door hun bloedhekel aan bepaalde mensen.

op 04 07 2012 at 21:02 schreef Sasha Berkman:

Wat Marco zegt.
Daarbij vraag ik me af of er werkelijk geen onbekende geldstromen naar dat clubje van rijkeluiskinderen gaan.

op 04 07 2012 at 21:39 schreef Pyt van der Galiën:

@Bokito

Leg nou eens uit waarom een linkse partij een podium zou moeten bieden aan rechtse ideeën (of omgekeerd). Mij is dat vooralsnog een raadsel. Elke politieke beweging heeft toch kaders waarbinnen een discussie zich afspeelt? Begeef je je buiten de kaders of respecteer je de uitgangspunten van een beweging niet, dan plaats je jezelf binnen die beweging buiten de discussie. Ik zie niet goed in wat daar mis mee is.

Ik betwijfel overigens of het relatieve verval van de PvdA te wijten is aan de soms inderdaad stuitende arrogantie van lokale PvdA’ers (“We rule this city!”). Wanneer de PvdA onder Kok niet haar ideologische veren had afgeschud en een rechtse koers was gaan varen, had de PvdA nu op 50 zetels gestaan, was ze met afstand de grootste partij van het land geweest en was de SP een marginaal partijtje à la GL geweest. Dáár ligt de oorzaak van het verval van de PvdA, niet bij de arrogantie van lokale bestuurders.

op 04 07 2012 at 22:08 schreef Sasha Berkman:

Babs: “Ik ben zelf van de jaren 70 en mijn generatie heeft over het algemeen niks te klagen, ”

Het zijn jouw kinderen babs, deze totale leeghoofdige haatzaaiende nietsnutten, niet die van de babyboomers.

proost

op 04 07 2012 at 22:40 schreef Bakito:

@Pyt

De PvdA is in mijn ogen geen linkse partij, maar een club mensen die met politiek correcte holle retoriek elkaar allerlei baantjes en klusjes toeschuift. Zo´n Sywert past daar wat mij betreft perfect tussen. In ieder geval vind ik het nogal koddig dat de PvdA hem afserveert als rechts en neoliberaal, hetgeen natuurlijk de weg van de minste weerstand is, want zo´n beschuldiging doet het altijd goed binnen de partij.

Maar goed, de PvdA beperkt zich al een eeuwigheid tot het afzetten tegen tegenstanders die racistisch, onfatsoenlijk of asociaal zouden zijn. Op eigen kracht iets inhoudelijks en concreets formuleren zit er al lang niet meer in. De PvdA mag zijn handjes dan ook dichtknijpen met een zogenaamde gemeenschappelijke tegenstander als Sywert.

@jos

Jij bent echt het levende bewijs dat rabiate domheid ook buiten de PVV voorkomt. Chapeau.

op 05 07 2012 at 09:33 schreef Sasha Berkman:

Bakito, ik krijg geen antwoord? Je lijkt me net zo’n inhoudsloze blaaskaak als Sywert en zijn clubje.

op 05 07 2012 at 10:39 schreef Yvonne:

Alsof g.v.d. elke babyboomer goed in de slappe was zit. Hier wordt behoorlijk gegeneraliseerd.

op 05 07 2012 at 10:55 schreef Herbert:

Het gaat mij om 2 dingen, 1) het schaamteloos wegzetten van ouderen als een forse kostenpost die op zijn kosten profiteren en 2) de PvdA sabotage verwijt omdat hij zijn zin niet krijgt. Stampvoetgedrag van een kleuter.

Misschien is het wel zijn eerste teleurstelling sinds het overlijden van zijn hamster.

op 05 07 2012 at 12:14 schreef babs:

Het gaat mij om 2 dingen, 1) het schaamteloos wegzetten van ouderen als een forse kostenpost die op zijn kosten profiteren en 2) de PvdA sabotage verwijt omdat hij zijn zin niet krijgt.

1) Maar daar heeft hij toch echt een punt hoor.
2) Daar heb jij zeker een punt, maar ik begrijp zijn poging. Hij dacht de PvdA weg te kunnen zetten als gesloten clubje saboteurs en asocialen. Niet dat hij gelijk heeft, maar dat doet er niet toe, het afbranden van tegenstanders is deel van de Politiek. Hij had niet gerekend met de uitstekende reactie van Spekman (en jij zelf).

Misschien is het wel zijn eerste teleurstelling sinds het overlijden van zijn hamster.

Dit is een begrijpelijke poging van jou tot afbranden. Groot gelijk dat je het probeert, Sywert is je politieke tegenstander. Als je het meent, dan denk ik dat je hem onderschat, zoals hij de PvdA/Spekman onderschatte.

op 05 07 2012 at 12:29 schreef babs:

Het zijn jouw kinderen babs, deze totale leeghoofdige haatzaaiende nietsnutten, niet die van de babyboomers.

Vergeet niet dat ik in Sevilla woon, Sasha, met 50% werkloosheid in de leeftijdscategorie van ‘mijn kinderen’. ‘Mijn kinderen’ betalen de prijs voor alle privileges van de luie, nutteloze vakbondsgeneraties voor hen, de prijs voor vastgoedspeculatie met bijverzonnen geld, de prijs voor corruptie, hier ook wel bekend onder haar synoniem PSOE. De crisis is wat scherper hier, de slachtoffers wat duidelijker de jongeren en daardoor zie ik wat scherper hoe deze crisis vooral een generatieconflict is (naast spaarders vs leners).

SP, PvdA, socialisme, de vakbonden, ze zijn erop gericht onhoudbare privileges te behouden en baantjes te behouden die jongeren bereid zijn voor de helft van het geld beter te doen. Natuurlijk willen jongeren de vrije markt, ze weten dat ze bij gelijke kansen winnen. Natuurlijk willen de socialisten de jongeren klein houden en kleineren (leeghoofdige haatzaaiende nietsnutten), ze weten wie ze bestelen.

op 05 07 2012 at 12:37 schreef Pyt van der Galiën:

@Bokito

Er is niks mis met de kwalificatie van de G500 als ’tamelijk rechts’. G500 is feitelijk de jongerenafdeling van D66 en het sociaal-economische programma van D66 is minstens net zo rechts als dat van de VVD. Natuurlijk zijn nog D66, nog de G500 vergelijkbaar met de PVV. Die vergelijking maakt ook niemand. Dat een partij waarvan jij een diepe afkeer koestert de G500 kwalificeert als ‘rechts’, maakt het nog niet onwaar.

Dat de PvdA op lokaal en regionaal niveau maar al te vaak gerund wordt door zielloze technocraten als Eberhard van der Laan en Marco Florijn, die in de praktijk amper verschillen van Sywert van Lienden, ben ik met je eens. Het lijkt me alleen niet erg relevant voor de beoordeling van de gebeurtenissen tijdens het PvdA-congres.

Wat mij nog het meest irriteert is dat Van Lienden als gevolg van zijn eigen domheid afgaat als een gieter, weigert eens kritisch naar zijn eigen optreden te kijken en vervolgens klinkklare leugens gaat verspreiden.

Dat is inderdaad het stampvoetgedrag van een kleuter.

op 05 07 2012 at 14:03 schreef Sasha Berkman:

“voor alle privileges van de luie, nutteloze vakbondsgeneraties voor hen” en dat heeft commentaar op Wilders….

op 05 07 2012 at 14:13 schreef Herbert:

SP, PvdA, socialisme, de vakbonden, ze zijn erop gericht onhoudbare privileges te behouden [..].

Dat is bij de SP en dat deel van de bonden dat door de SP is overgenomen wel het geval maar bij de PvdA zeker niet. Vergis je niet onder Melkert is er behoorlijk wat veranderd in de sociale zekerheid en de arbeidsmakt. Soepeler en gericht op werk i.p.v. een uitkering. En kijken wat je kan i.p.v. wat je niet kan. De SP heeft de houding van “Als je de 100 meter niet in 12 seconden kan lopen, dan kan je niet lopen.”

Maar wat de huidige ‘modernisering’ van de arbeidsmarkt inhoudt volgens de Kunduzcoalitie is dat werknemers rechteloos worden. Een werkgever kan zonder inhoudelijke toetsing van zijn werknemer af komen. Dat is ongehoord want we hebben het wel over een contract.

op 05 07 2012 at 14:23 schreef Yvonne:

“Vergeet niet dat ik in Sevilla woon, Sasha, met 50% werkloosheid in de leeftijdscategorie van ‘mijn kinderen’. ‘Mijn kinderen’ betalen de prijs voor alle privileges van de luie, nutteloze vakbondsgeneraties voor hen, de prijs voor vastgoedspeculatie met bijverzonnen geld, de prijs voor corruptie, hier ook wel bekend onder haar synoniem PSOE.”

Jouw kinderen en ik o.a. betalen de prijs van de virtuele geldstromen van corrupte criminelen en die zitten meestal in een bepaalde hoek, zoals je weet. Spreek voor jezelf als je het hebt over nutteloos en lui. De vakbonden hebben we hard nodig nu de rekening gelegd wordt bij mensen die zich het apenzuur werken en gewerkt hebben, bij wie de arbeidsvoorwaarden uitgehold worden. Ik denk niet dat jij daar last van hebt (het harde werken), anders had je wel anders gepiept. Je mag je schamen.

op 05 07 2012 at 15:04 schreef Bakito:

@Sasha

Opmerkelijk dat je gaat schelden als een PVVer zodra iemand ook maar enigszins het PvdA evangelie uit de pre-historie van 1968 ter discussie stelt.

Maar goed, de PvdA is inmiddels zo vervreemd van de realiteit dat ALLE initiatieven en ideeën welkom zouden moeten zijn. Ik ga ze natuurlijk niet allemaal opnoemen.

op 05 07 2012 at 15:07 schreef Bakito:

@Pyt

Dan zijn we het grotendeels eens. Jaren geleden zou iemand als Sywert het namelijk niet in zijn hoofd halen om de PvdA uit te dagen, het is nu een toevluchtsoord geworden voor talentloze wannabees.

op 05 07 2012 at 15:36 schreef Sasha Berkman:

Beste bakito, ik heb je nu al 3 keer gevraagt of je mij de vernieuwende punten van die club verwende rijkeluiskoters kunt noemen. For the record, ik heb nog nooit op de PvdA gestemt omdat ik vind dat de sociaal democratische idealen hebben ingeruild voor het neo-liberalisme.

op 06 07 2012 at 10:14 schreef babs:

vakbonden hebben we hard nodig
De werkenden hebben de vakbonden hard nodig. De (nog) niet werkenden zullen zichzelf moeten organiseren en de vakbonden moeten bestrijden. Generatieconflict, maar dat zei ik geloof ik al.

Herbert,
De PvdA is geen SP, daar heb je gelijk in. Maar de PvdA heeft nog niks gedaan aan de ambtenarenberg en de ambtenarensalaissen. De PvdA heeft miljarden mee weggegooid aan wapentuig, de PvdA is de absolute top in de baantjescarousel bij de semi-overheid. Arbeiders hebben ze laten vallen, ambtenaren en semi-ambtenaren niet. Ze hadden het nog beter andersom kunnen doen eigenlijk, arbeiders produceren echt, ambtenaren alleen in verouderde economische modellen.

op 06 07 2012 at 11:38 schreef Yvonne:

@Babs

“De werkenden hebben de vakbonden hard nodig. De (nog) niet werkenden zullen zichzelf moeten organiseren en de vakbonden moeten bestrijden.”

Slaat weer nergens op, waarom zouden die vakbonden bestreden moeten worden? Overigens zijn de vakbonden er ook voor niet werkenden, studenten bv. dus ook jongeren. Gun jij soms mensen geen goede arbeidsvoorwaarden?

Ps JSF van de baan als het goed is.

op 06 07 2012 at 11:50 schreef Pyt van der Galiën:

Dat is bij de SP en dat deel van de bonden dat door de SP is overgenomen wel het geval maar bij de PvdA zeker niet. Vergis je niet onder Melkert is er behoorlijk wat veranderd in de sociale zekerheid en de arbeidsmakt.

Sorry, Herbert, maar dat vind ik dan weer zo’n typische halfslachtige PvdA-reactie. Ik had in jouw plaats het volgende gezegd: Babs, je zit onzin te verkondigen. Die zaken waar jij zo’n afkeer van koestert zijn hard bevochten werknemersrechten. We zijn in het verleden al veel te ver meegegaan in het afbreken van die rechten. We hebben onder Kok en Melkert een aantal catastrofale inschattingsfouten gemaakt waardoor we onze traditionele achterban in de armen van de SP hebben gejaagd. Bovendien is tijdens hun bewind onze mooie partij overgenomen door technocratische bestuurders die geen enkele band met de sociaal-democratische traditie hadden. Wanneer we jouw voorstellen overnemen kunnen we de handel net zo goed opheffen en fuseren met D66. Sinds 2008 realiseren we ons weer hoe een nachtmerrie de wereld van de neoliberale utopisten als Van Lienden en Pechtold in werkelijkheid is. Het is tot hier en niet verder.”

op 06 07 2012 at 14:02 schreef babs:

Overigens zijn de vakbonden er ook voor niet werkenden, studenten bv. dus ook jongeren.

Dat claimen ze, maar maken ze natuurlijk niet waar. Bescherming van hen met een baan gaat ten koste van hen zonder baan, zeker als die bescherming geld kost en flexibiliteit remt.

Gun jij soms mensen geen goede arbeidsvoorwaarden?

Ik gun iedereen alles en ik wil mensen met een baan ook vooral aanmoedigen zich te organiseren en welke actie ze maar willen te voeren voor meer zekerheden en meer salaris. Ik gun werkgevers hun doelstelling zo min mogelijk te betalen voor zo goed mogelijke arbeid en zich te organiseren om contracten zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te ontbinden. Ik gun jongeren hun organisatie om de arbeidsmarkt open te breken om er zelf een betere kans te hebben.

Dit alles binnen de contractsvrijheid. Is helemaal geen overheid bij nodig.

op 06 07 2012 at 23:53 schreef Yvonne:

Zo min mogelijk betalen voor zo goed mogelijke arbeid, pfffffffffffffppppppfffffffffppf

op 08 07 2012 at 14:48 schreef Gert-Jan:

Sywert ziet een gaatje en springt er in. Goed gebruik van sociale media. Moderne politieke activisme.

Of je het nou inhoudelijk eens bent of niet. Hij krijgt iig het e.e.a. voor elkaar. Zet de politiek weer op scherp.

op 08 07 2012 at 17:11 schreef Herbert:

@Gert-Jan, daar heb ik geen enkele moeite mee. Hij gaat zijn gang maar. Maar waar ik wel een probleem mee heb dat hij begint te janken als hij zijn zin niet krijgt en dan de schuld aan de ander geeft, dan is stampvoetend kleutergedrag. Dan had hij de spelregels maar moeten lezen en niet als een pasja uren te laat komen en dan alsnog spreekrecht te eisen. Dat recht had hij verspeeld door er niet te zijn.

op 17 07 2012 at 01:27 schreef henderika:

Dat de generatie die nooit ergens voor hoefde te vechten, sterker nog, die met een gouden lepel in de mond geboren is, zich geroepen voelt, wanneer het wat minder gaat om op een verongelijkte toon, de schuld te geven aan de generatie die dit verwende gebroed mogelijk heeft gemaakt, heeft op een bepaald punt wel gelijk. Het is alleen jammer dat het hun aan zelfreflecterend vermogen ontbreekt, anders zouden ze zich doodschamen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS