Home » Archief » Stukje vlees


[03.07.2012]

Stukje vlees

Peter Breedveld


Illustratie: Werner Klemke

Nou mensen, het openbaar ministerie heeft gesproken in de zaak Ihsan Gürz, na een jaar van hardnekkig zwijgen, en dit raadt u nooit: de politie treft geen blaam, hoor! Het is een arts, die wordt verdacht!

Dus even recapitulerend: de 22-jarige Ihsan Gürz maakt amok in een snackbar, wordt meegenomen door de politie – springlevend, om morsdood weer aan de familie worden teruggegeven. Afschuwelijk toegetakeld en o, zonder hart en hersenen. Die zijn spoorloos. De politie beweert dat Gürz cocaïne zou hebben gebruikt en zou zijn overleden aan een hartaanval, maar dat wordt door Turkse sectie-artsen weerlegd. Maar de politie treft dus geen blaam. De arts heeft het gedaan. Bij gebrek aan een butler, zullen we maar zeggen.

De politie treft wel degelijk blaam, hoe dan ook. Die jongen is in het politiebureau aan zijn afschuwelijke einde gekomen, dat is de verantwoordelijkheid van de politie. My guess: Gürz was een onuitstaanbaar lefgozertje, een druktemaker, besefte niet dat er momenten zijn waarop je je beter even koest kan houden, en toen besloten een paar macho’s in uniform dat ze hem wel eens even een lesje zouden leren. Daarna is er een arts bijgekomen die niet veel meer kon doen. Op allerlei manieren is vervolgens geprobeerd het onmogelijk te maken de ware toedracht van Gürz’ dood te achterhalen, vandaar die ontbrekende organen. Een heel jaar hebben politie en OM de kaken stijf op elkaar gehouden, om nu opeens de arts de schuld te geven.

Dat is niet alles: de familie Gürz, die naar het graf van hun zoon in Turkije is afgereisd om daar het feit te herdenken dat de jongen een jaar geleden is vermoord, heeft uitdrukkelijk verzocht om te wachten met het naar buiten brengen van nieuwe informatie tot ze weer terug in Nederland was. Dat heeft het OM botweg geweigerd, “omdat de politie ook belangen heeft.”

Kortom, politie en OM hebben schijt aan de nabestaanden van hun slachtoffers. Fuck de belangen van de familie Gürz, zegt het OM. De belangen van de politie gaan voor. Een heel jaar lang hebben ze hun bek gehouden, maar er kon echt niet nog een paar dagen meer worden gewacht met het openbaarmaken van het onderzoek – dat overigens nog steeds niet is afgerond – want dán worden de belangen van de politie geschaad.

Jaren geleden interviewde ik eens een Haagse dakloze dichter, Jascha Dijosjeco. Het gesprek kwam op de politie, waarmee hij veelvuldig in aanraking was geweest, en toen werd hij enorm emotioneel. “Wij zijn niks voor de politie!” schreeuwde hij. “Niet meer dan een stukje vlees!”

Niet meer dan een stukje vlees. Die woorden zijn me altijd bijgebleven. Ook Ihsan Gürz was niet meer dan een stukje vlees voor de politie. Een stukje vlees waarmee is gesold, dat heen en weer is gesleept, waarin is gesneden, waarop is gepist en gespuugd. Fuck respect, fuck de heiligheid van het leven, fuck lichamelijke integriteit. Religie bedrijf je maar in de privacy van je eigen huis, voor ons is een lijk gewoon een lijk. Een waardeloos ding.

De familie Gürz is ook maar een stukje vlees. Allemaal zijn we stukjes vlees in de ogen van onze overheid. Onze belangen – het zou wat. De politie heeft óók belangen.

Geef ze maar weer een grote bos bloemen, de dappere vrouwen en mannen van de politie. Offer ze af en toe een zoon, om ze gunstig te stemmen. Niet zeiken, want dan krijg je Ahmed Marcouch op je nek.

Steun deze site (en daarmee de strijd voor de vrije meningsuiting) met een kleine donatie (of een grote!) via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 03.07.2012 @ 08:10

[Home]
 

36 Reacties

op 03 07 2012 at 09:44 schreef Yvonne:

Ik ben benieuwd wie die arts was en wat hij hierover te zeggen heeft.

op 03 07 2012 at 09:54 schreef Haes:

Dat doet me aan iets denken… Wat was het ook weer…? Het had te maken met halalvlees en kotsen en zo…

op 03 07 2012 at 14:52 schreef Rob:

En dit is geen schandaal geworden in Nederland? Waarom niet?

op 03 07 2012 at 14:59 schreef Emigrant:

Ach, hart en hersenen kwijt geraakt; tja wat sneu. Ik moest het verhaal wel even naslaan, want ik dacht werkelijk dat het over Wit-Rusland ging ofzo. Maar het is Nederland! Ik geloof niet dat ik me daar nog thuis zou kunnen voelen.

op 03 07 2012 at 15:38 schreef Ralph van der Geest:

Een mensenleven is in Nederland minder waard dan een tank benzine. Knuppel weerloze arrestanten in elkaar, trap ze in hun kruis, geef ze een dreun op hun smoel en ontvang een bloemetje met de complimenten van burgemeester en gemeenteraad.
Dát is de rechtsstaat van Opstelten, Teeven en hun ’token niggers’ Aboutaleb en Marcouch…

op 03 07 2012 at 17:35 schreef babs:

Waarom zijn alleen obscure media met deze zaak bezig (sorry Peter)? Als hart en hersenen kwijt zijn, wordt de bewijspositie van de familie van het slachtoffer nogal negatief beïnvloed. Alleen daarvoor dient de overheid te zeggen dat haar blaam treft.

Met Yvonne hoor ik graag de arts, liefst bij P&W ofzo.

Je moet wel durven, iemand dood maken en dan de dokter de schuld geven.

op 03 07 2012 at 18:24 schreef Strotgrondel:

Je leest het af en toe; arrestanten die doordraaien, zich verzetten bij arrestatie en vervolgens overlijden. Meestal zijn er dan drugs en/of alcohol in het spel. Ik vermoed dat Ishan niet broodnuchter was. Waarom? Je gaat niet zomaar als een razende stennis schoppen bij nonkel frituur, in het holst van de nacht.

Het hart en de hersenen zijn kwijtgeraakt in Turkije. Dat zeg je hier niet expliciet maar lijkt me best wel een beetje wetenswaardig in deze.

Ik probeer hier niets goed te praten. Ik weet eigenlijk niet bij wie je de ‘schuld’ zou kunnen leggen.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/crime/2011/10/dode-arrestant-drugsvrij

op 03 07 2012 at 18:30 schreef Strotgrondel:

Snorry, de organen zijn híer verdwenen. Zo rustig nalezende. Dom van mij.

‘Geen hart
De pathologen in Turkije hebben geen officiële doodsoorzaak vast kunnen stellen, vooral omdat het hart niet meer in het lichaam zat. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is dat hart wel teruggeplaatst in het lichaam.’

op 03 07 2012 at 21:03 schreef Ralph van der Geest:

“Met Yvonne hoor ik graag de arts, liefst bij P&W ofzo”. Bij P&W? Als er één programma is dat ik graag zie verwdwijnen is het dat wel. Het is een spreekbuis voor de PVV (of wat er nog van over is), xenofobie, vooroordelen en alle andere maatschappelijke diarree een beschaafd land onwaardig.
Nul komma nul diepgang.

op 03 07 2012 at 21:19 schreef Sasha Berkman:

Strotgordel: Je las in de eerste instantie wat je “wilde” weten denk ik.

op 03 07 2012 at 23:54 schreef Ali Fatastique:

@Ralph van der Geest
Joh, een beetje overdrijven is prima maar als het richting malligheid gaat kun je beter je mond houden. P&W de spreekbuis van de PVV? Wat is de AVRO dan volgens jou? De spreekbuis van het Stormfront? De TROS van de VNU?

Overigens hebben we helemaal geen politie nodig. Met een stel buurtvaders kun je al een heel eind komen. De praktijk heeft dat bewezen.

op 04 07 2012 at 08:39 schreef Ralph van der Geest:

@ All Fatastique, dacht je nou echt dat ik je serieus zou nemen zolang je te scheiterig bent om onder je werkelijke naam hier iets neer te zetten?
Je wekt de indruk een lafbek en niet één van de snuggerste te zijn.
Prettige dag verder.

op 04 07 2012 at 09:29 schreef You On A Gin:

Als voormalig medewerker (solide bijbaan) in de uitvaartbranche kan ik jullie met klem verzekeren dat ‘dingetjes’ als vitale organen echt niet zomaar kwijtraken. Alleen al het extreem strikte papierwerk en de (transport en opslag-) voorschriften die erbij komen kijken maken dit praktisch onmogelijk. Ergo, hier zit geen luchtje aan, maar een regelrechte rottende rioolwalm.

Overigens, nogal giechel @ “P&W als spreekbuis van de PVV”. Hihi. Jij bent leuk, Ralph.

op 04 07 2012 at 09:32 schreef Paul:

Nog zo’n dingetje:
https://www.bof.nl/2012/07/04/persbericht-politie-overtreedt-op-grote-schaal-wet-bij-gegevensbescherming/
Politie Kennemerland/Beverwijk verantwoordelijk voor dit akkefietje doet het ook aardig in de lijst van BOF…

op 04 07 2012 at 09:40 schreef Yvonne:

@Babs

Inderdaad, je hoort hier niets over. Tekenend, niet?
Het journaal bericht over ambtenaren die tegen glazen deuren aanlopen. Bij RTL 4 komt in in ieder geval nog het nieuws dat Arafat vergiftigd zou zijn (hoe verrassend met al die uitzwermende doodseskaders).

op 04 07 2012 at 10:22 schreef You On A Gin:

Het (steekhoudende) vermoeden dat Arafat vergiftigd was bestaat al sinds zijn henegaan. Maar who cares, voor mijn part was-‘ie gestikt in zijn eigen hypocrisie.

op 04 07 2012 at 11:44 schreef Ralph van der Geest:

@ You on a Gin, voor jou geldt hetzelfde als die andere eikel. Overigens, wel eens gehoord van het spreekwoord ‘als het op een eend lijkt, waggelt als een eend en kwaakt als een eend…”dikke kans dat het er één is denk je niet.
Er komt mij teveel van dat pvv schorem bij P @ W waarvan in iedergeval één van de presentatoren zijn xenofobe opvattingen niet onder stoelen of banken steekt.

op 04 07 2012 at 11:47 schreef babs:

Inderdaad, je hoort hier niets over. Tekenend, niet?

Bizar. Als je Ihsan door Google haalt komt (bij mij) de engelstalige versie van een Turkse krant of Turks blog hoog.

http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=249779

Ik vind de kop wat al te sterk aangezet, maar de rest van het stuk is ongeveer wat ik in de Volkskrant op pagina 6 verwacht. Nabellen, reacties weergeven, conclusies trekken.

Beste MSM is zowaar Spitsnieuws en alsof het erom gedaan is staan er comments onder die nog onderbouwen dat Nederland een discriminatieprobleem heeft. Links complot dat spitsnieuws

http://www.google.co.uk/#hl=en&gs_nf=1&pq=%22ihsan%20g%C3%BCrz%22&cp=24&gs_id=11&xhr=t&q=%22Ihsan%20G%C3%BCrz%22%20spitsnieuws&pf=p&sclient=psy-ab&oq=%22Ihsan+G%C3%BCrz%22+spitsnieuws&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=6fce60427945059e&biw=1600&bih=669

op 04 07 2012 at 12:39 schreef cRR Kampen:

Ja, YoaG, de uitvinder van het verzet met stokken en stenen – ‘intifadah’ – werd al bij leven hypocriet gevonden door degenen die geen enkele illusie hebben over de bezetting, onteigeningen, opsluitingen, economische verwoesting, fosformoordpartijen enzovoort. Stokken en stenen tegen hightech onaantastbare massamoordwapens zeg :)
Hamas en splinters als Islamitische Jihaad of restanten van de PFLP wisten wel beter, inderdaad.

op 04 07 2012 at 12:48 schreef You On A Gin:

@ Ralph van der Geest
Ja, waarna ze behoorlijk kritisch ondervraagd worden door P, danwel W, die beiden uitstekende journalisten zijn met behoorlijk wat vlieguurtjes achter de kiezen. Bovendien moet elk zichzelf respecterend ‘platform’ welke beoogt om een serieuze discussie, of op zijn minst, sfeertekening, neer te zetten juist gasten van uiteenlopend allooi toelaten, teneinde een zo compleet mogelijk beeld aan de kijkbuiskindertjes te bieden, zodat die hun eigen mening (als het even meezit) zouden kunnen vormen. Jammer voor je dat dergelijke, toch best eenvoudige gegevens, je dan weer ontgaan, maar het is sowieso al tekenend dat je persoonlijk meent te moeten worden.

op 04 07 2012 at 14:09 schreef You On A Gin:

Hij heeft zijn eigen volk verraden, cRR Kampen. Palestijnen wilden vrede. Hij niet.

op 04 07 2012 at 14:51 schreef Sasha Berkman:

YoaG: “This is my homeland no one can kick me out.”

Jij legt de verantwoordelijkheid voor de zionistische fascistenstreken bij de PLO? Je bent knettergek!

op 04 07 2012 at 16:18 schreef You On A Gin:

Dat heb ik niet willen beweren hoor, Sasha.

op 04 07 2012 at 16:21 schreef Ralph van der Geest:

@ You on a Gin, tuurlijk joh. Groot gelijk hoor.

op 04 07 2012 at 20:59 schreef Sasha Berkman:

CCr: http://www.globalresearch.ca/articles/ZER403A.html

hamas is oorspronkelijk een israelische creatie om de invloed van de seculiere PLO en PFLP te vernietigen.

op 04 07 2012 at 21:04 schreef yvonne2:

Is er dan niets meer aan te doen? Kan men die Turkse politicus van het CDA niet inschakelen bv?
Cozkun nog iets, die is ook lid van een mensenrechtenorganisatie las ik vandaag, hij was bij Timosjenko.

op 04 07 2012 at 21:11 schreef Sasha Berkman:

yvonne2: “Is er dan niets meer aan te doen? Kan men die Turkse politicus van het CDA niet inschakelen bv?”

https://www.google.com/search?q=grijze+wolven+CDA

leuker kan ik het niet maken helaas. CDA moet je vergeten.

op 04 07 2012 at 21:21 schreef You On A Gin:

Dat siert je, Ralph. Verder niets meer te zeggen dus? Jammer.

op 04 07 2012 at 22:22 schreef yvonne2:

Hoezo Sasha, hij heeft pas vragen gesteld over politiegeweld en wat hebben die grijze wolven ermee te maken in dit geval? Leg eens uit?

op 04 07 2012 at 23:18 schreef Ali Fatastique:

@Ralph van der Geest
JankerT. P&W een spreekbuis van de PVV? Laat me toch niet lachen man. Hoe vaak heeft Wilders daar aan gezeten. Juist. Lutser.

op 04 07 2012 at 23:29 schreef Sasha Berkman:

Yvonne2: Laat ik het zo zeggen: Ik vertrouw geen enkele turkse CDA’er.

Het zijn allemaal CDAers.

op 05 07 2012 at 10:19 schreef cRR Kampen:

Sasha, Hamas is zeker géén Israelische creatie. Maar Hamas in zijn beginjaren wel door het Israelische regime geholpen volgens de regelen van de kunst van het verdelen en heersen. Een bezetter zal altijd de underdog steunen tegen de dominerende partij, en deze steun zal natuurlijk ogenblikkelijk wijzigen op het moment dat de underdog de topdog is geworden. Daarom werd Hamas indertijd natuurlijk van de ene op de andere dag de vijand en Fatah op diezelfde dag vriendje.

Werkt altijd. Joden, de pallies van toen en de pallies van de nabije toekomst, compleet met Joodse Raden, weten er alles van.

op 06 07 2012 at 07:15 schreef sigme:

O heer, hoe vreselijk is dit alles. Ik wist het al wel trouwens, Nederland is een enge politiestaat en je krijgt geen poot om op te staan wanneer je toevallig de lul bent. Zolang het kleinschalig genoeg blijft om als ‘incidenteel’ te worden afgedaan, wordt het als incidenteel afgedaan. En dan hoeft het niet eens erg kleinschalig te zijn hoor.

Eerlijk gezegd zou ik niet weten wat ertegen te doen, maar blijf er aub over schrijven, Peter.
Niemand kan zeggen dat ‘ie het niet wist; de meeste mensen kijken gewoon weg.

op 08 07 2012 at 10:57 schreef Maarten:

Toen ik in Den Haag woonde, zag ik hoe een zwerver tegen de vlakte werd gebeukt door een aantal negroide mannen. Ik ging naar de zwerver om hem te helpen. Hij was immers een aantal seconden buiten westen. Toevallig passeerden een aantal agenten, aan wie ik hulp vroeg. Misschien moesten ze even een ambulance bellen. Dat vonden ze maar niet nodig en tot overmaat beveelden ze de zwerver om op te staan. Ik protesteerde en zei dat ie maar beter even kon blijven zitten. Ongelooflijk. En achter de daders aangaan deden ze al helemaal niet.

op 12 07 2012 at 07:15 schreef You On A Gin:

@ Maarten
Ik woon nog steeds (met tussenpozen in het buitenland) in Den Haag, maar wat dat betreft is er al in geen 30 jaar iets veranderd. Het blijven laffe flikkers.

op 01 07 2015 at 11:00 schreef ‘Passend werk agent’? | Krapuul:

[…] als ‘passend werk’ wordt beschouwd en dat zou best eens kunnen na Mitch Henriquez, Ishan Gürz en Rishi Chandrikasing. Ondertussen worden er verwoede pogingen gedaan zo begrijp ik, de dood van […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS