Home » Archief » Tien jaar Frontaal Naakt: Troost


[04.02.2015]

Tien jaar Frontaal Naakt: Troost

Karima

bad16

Gefeliciteerd Peter! Op naar de volgende tien. Ik lees jouw blogs altijd met heel veel plezier. Toen mijn zoontje 3,5 jaar geleden geboren werd, heb ik troost gevonden in jouw blogs. Ik dacht toen, en nu nog steeds: hoe kan ik mijn zoon opvoeden en laten opgroeien in een land waar hij op voorhand veroordeeld wordt op vele vlakken, louter om zijn naam? Hoe moet ik hem uitleggen dat dit land, mijn land, zijn land, hem uitsluit, hoe hard hij ook werkt en hoe goed hij zijn best ook doet.

Drie van mijn broers zijn het land uit omdat ze het vertikten hun kinderen als tweederangsburgers te zien opgroeien. Twee daarvan waren zelfstandig ondernemer, werkten hard, waren sociaal-maatschappelijk actief, maar knapten. Ze wilden hun kinderen niet langer blootstellen aan de haat en ongelijkheid die zo openlijk gepredikt en gebezigd wordt sinds de afgelopen tien jaar.

Jouw blogs laten een tegengeluid zien. Een rechtvaardig (scherp, humoristisch, sarcastisch) tegengeluid. Dank hiervoor. Ik hoop dat je heel lang blijft schrijven!

PS: en ook dank aan Hassnae! Chokran!

Wees een échte Charlie en doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Tien jaar Frontaal Naakt, 04.02.2015 @ 07:46

[Home]
 

16 Reacties

op 04 02 2015 at 09:33 schreef Haes:

Ik kan niet anders dan het hier hartgrondig mee eens zijn.

op 04 02 2015 at 10:41 schreef MNb:

Idem.

op 04 02 2015 at 11:07 schreef Abu Illy:

Heel herkenbaar. Op Frontaal Naakt kom ik altijd even naar lucht happen. Peter zegt dingen die wij als moslims zelf niet makkelijk kunnen zeggen jammer genoeg.

op 04 02 2015 at 11:15 schreef Peter:

Um, Abu, ik kan ze ook niet makkelijk zeggen, hoor.

op 04 02 2015 at 12:57 schreef Abu Illy:

Ja, dat besef ik en des te meer waardeer ik ’t. Persoonlijke offers moeten brengen voor je scherpzinnigheid lijkt me heel zwaar.

Wat ik meer bedoel is dat als zelfs jij zo door ’t lsijk gehaald wordt en als antisemiet geframed wordt, wat zou er met mij gebeuren als redelijk orthodox ogend moslim.

op 04 02 2015 at 13:23 schreef cRR Kampen:

:'(

op 04 02 2015 at 15:36 schreef Descartez:

Erg verdrietig om te constateren dat het zo is. Frontaal Naakt biedt inderdaad troost. Nog niet iedereen is gek geworden!

op 04 02 2015 at 18:03 schreef Thomas E:

Door deze site durf ik steeds vaker uit mijn autochtone comfortzone te kruipen, om de zaak ook eens van de andere kant te bekijken. En om ons zelfingenomen burgelijke gelijkje even heel ontredderd te zien wankelen.

op 04 02 2015 at 18:08 schreef marcodB:

De 2e allinea bevestigt mijn ideeen over wat er de afgelopen jaren van Nederland geworden is.
-1- De media geloven in een voorstander-tegenstander discussie, en brengen liever schreeuwers en polarisers voor de kamera dan soft-spoken analysers.
-2- Deze idioten komen vaak en veel in beeld. Niet getrained om met statistieken om te gaan, maken hele groepen verdacht op basis van getallen die vaak onjuist en bijna altijd niets-zeggend zijn.
-3- Zonder enige kritische reflectie worden deze “#feiten” in de media rondgepompt. Voor nuance en analyse lijkt er geen ruimte.
-4-Normatief taalgebruik wordt ingezet (van grappig (knuffelen, theedrinken), tot vervelend (wegkijken), tot naargeestig (demoniseren), tot de schofterigste aantijgingen die je maar kunt voorstellen) om mensen die dit doorgronden vleugellam te maken (als het kan) of brandend uit de lucht tet schieten (als het moet).
Peter heeft, in dit klimaat, stelselmatig het het lef getoond om zich scherp en precies te uiten, en verdient daarvoor grote achting.
Karima: Zeg ajb aan je broers dat ik het verschrikkelijk vind dat ze om deze redenen vertrokken zijn?

op 04 02 2015 at 20:41 schreef WARZAZAT:

Wie hier nog hangt en niet naar The US , Canada of Australie gaat is niet goed bij zijn hoofd. De oude Wereld is op sterven na dood…done and over… en het heeft niks te maken de joden, islam, Grieken ,Marokannen, Afrikannen en weet ik allemaal wat… het heeft te maken met het feit dat het centrum van de wereld nu in de Pacific ligt. Wat vroeger Rome, Baghdad, London, Istanbul, Amsterdam en Tangiers was…is nu Sydney, San Fransisco, Shangai,L.A, Hongkong , Vancover, Singapore.

op 04 02 2015 at 21:05 schreef Karima:

@marcodB
Ik zal het mijn broers zeggen. Ze weten natuurlijk ook wel dat er zat normale mensen rondlopen met gezond verstand. (Een groot deel van de vaste FN-prikkers laat dit vaak zien, gelukkig ook erg bevorderlijk voor mijn gemoedsrust kan ik je zeggen.)
Maar je kinderen wil je gewoon beschermen. Tegen het Kleine Kwaad, zoals de monsters onder het bed en de spoken in de kast. En tegen het Grote Kwaad. Maar dat kwaad lijkt zich wat lastiger te verjagen. Kortzichtigheid, domheid, islamofobie, discriminatie en racisme bestrijd je helaas niet met een stekkerlampje en tot mijn spijt ook niet door debat en dialoog op de geaccepteerde publieke tribunes. Ben dus maar wat blij met FN en allen die bijdragen aan de Naakte Revolutie en daarvoor veel shit over zich heen krijgen.

op 04 02 2015 at 21:18 schreef Jolande van Riel:

Er zouden meer mensen zoals Peter moeten zijn.

op 04 02 2015 at 22:17 schreef Rhazes:

I’ve said this before but it is worth repeating: FrontaalNaakt is the most prominent, consistently anti-Islamophobic site in the Netherlands. I discovered it when I was searching for criticisms of people like Nanninga and Schut, and could only find something of value here. That combined with Peter’s great prose makes it a place worth visiting and celebrating its 10th anniversary of.

op 05 02 2015 at 16:36 schreef WARZAZAT:

Dat FN niet door Aljazeera of een stinkende rijke sheikh wordt gesponsord is me een wonder, zal wel met de printjes te maken hebben of de NL taal.Als het een engelse site was uit London dan ben je al lang binnen Peter.

Islamofobie bestrijden is een ding, haar tweelingzus Pan-arabisch fascisme niet aan de kaak stellen is een ander. Misschien omdat een blanke westerling al die zandnegers op een hoopje gooit en zo lang ze het bij elkaar afmaken houden en afblijven van onze homo’s is het goed.

op 05 02 2015 at 19:19 schreef Egbert:

Dit artikel zelf troost mij. Mooi.

op 07 02 2015 at 13:28 schreef Herbert:

En Marco, openlijke moslimhaat en racisme is nu gewoon salonfähig geworden. Medemogelijk gemaakt door de opiniepagina’s van De Volkskrant waar haatpaap Rutenfrans de scepter zwaait. En niemand die daar wat van zegt bij De Volkskrant.

Als een paar opschoten jongens zeggen dat ze achter Hamas staan dan wordt er in de Kamer van links tot rechts schuimbekkend de Minister ter verantwoording geroepen.
Idem als iemand een shariadriehoek verzint. En niet één Kamerlid gaat daar eens kijken hoe het zit. Ja achteraf met de camera er bij.

Maar je hoort niemand over de radicalisering van Elma Drayer. Of haatheks Maja Mischke die overdag de betrokken docent uithangt maar ondertussen.
Ook hoor je geen Kamerleden over het feit dat Holman zich verwant voelkt aan Breivik en dat hij daar ook nog subsidie voor krijgt van de directeur van de überblanke De Balie.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS