Home » Archief » Trots


[19.02.2011]

Trots

Peter Breedveld


Illustratie: William Mortensen

Ik ben behoorlijk uit mijn humeur geraakt van Raymond van den Boogaards stuk over opinieblogs in NRC Handelsblad, gisteren. Ik heb nooit een pluim van NRC verwacht – zelf ben ik tenslotte ook nooit aardig geweest over NRC en de weerzin van de NRC-redactie tegen Internet is welbekend – maar laat de kritiek tenminste inhoudelijk zijn. Van den Boogaard geeft er geen enkele blijk van dat-ie ook maar één stuk op Frontaal Naakt heeft gelezen. Hij heeft alleen naar de plaatjes gekeken.

In het stuk worden vijf blogs besproken, Van den Boogaard besteedt ongeveer 150 woorden aan elk blog. Mijn honderdvijftig woorden gaan op aan het oplepelen van de tweet-ellende van twee weken geleden, een opmerking over de illustraties op FN, een totaal uit de lucht gegrepen bewering over mijn publiek en de constatering dat FN politiek moeilijk te omschrijven is, of het moet ‘humorloze vrijzinnigheid’ zijn.

Dat Van den Boogaard niet kan lachen om FN, kan me niet schelen – Het was me lang geleden al duidelijk dat ik een ander gevoel voor humor heb dan de heertjes van NRC Handelsblad. Maar is het echt teveel gevraagd om in een bespreking van Frontaal Naakt ook echt Frontaal Naakt te bespreken? Worden boeken tegenwoordig bij NRC Handelsblad op dezelfde manier besproken? Poosje naar het omslag turen, een nieuwsartikeltje over de schrijver lezen, natte vinger in de lucht en tikken maar!

Hoe weet Van den Boogaard eigenlijk dat mijn bijdragen aan FN ‘in wijdere kring ongemerkt voorbijgaan’? De site trekt bij lange na niet het aantal bezoekers van GeenStijl of NRC.nl, maar er is toch een respectabel aantal van tussen de drie- en vierduizend unieke dagelijkse bezoekers .

En zie de ‘blurbs‘ in de kolom rechts van dit stukje. Daar staan een paar klinkende namen tussen als Femke Halsema, Lousewies van der Laan en hé, daar hebben we NRC-columnist Anil Ramdas! Onder mijn Twitter-volgers bevinden zich nogal wat politici en (vooral Hilversumse, valt me op) redacteuren. Revu heeft FN besproken, Elsevier weekblad heeft FN besproken, HP/De Tijd besteedt wel eens aandacht aan me.

Dagblad De Pers was er jaren geleden ook al heel vroeg bij. NRC Handelsblad wist me in 2007 nog wél ‘politiek te omschrijven’: ‘extreem-rechts’!

En ik mag dan de kar trekken, FN is niet alleen Peter Breedveld. Het is vooral een collectief van schrijvers, waaronder Oudheidkundige Jona Lendering, de niet geheel onbekende Hassnae Bouazza, een steeds vaker geziene gast in televisie- en radioprogramma’s, en publiciste in onder andere NRC Handelsblad.

Schrijver A.H.J. Dautzenberg, wiens literaire debuut afgelopen zomer door NRC de hemel werd ingeprezen, heeft hier een aantal verhalen voorgepubliceerd. Daar ben ik hartstikke trots op. Ik ben ook apetrots op de bijdragen van jonge allochtone talenten als Suna Floret en Ahu Sahin. Ik ben gewoon trots op iedereen hier.

Wie een paar recente stukken op FN leest, ziet dat de bijdragen gevarieerd zijn en de schrijvers van een zeer divers pluimage, maar de politieke omschrijving zou niet moeilijk moeten zijn: wij zijn liberale pleitbezorgers van de multiculturele samenleving met een allergie voor zowel linkse als rechtse dogma’s. Daarnaast belijden we voortdurend onze liefde voor kunst, literatuur en tal van andere goede dingen des levens.

Hassnae heeft hier een stuk gepubliceerd over de verdraaiingen van koranpassages door Arabist Hans Jansen, waar geen enkele redactie in was geïnteresseerd – die plaatsten liever de stukken van Hans Jansen.

En ik durf te wedden dat ik publiek trek dat NRC maar wat graag zou willen: jonge allochtone hoogopgeleiden. Zoveel zelfvertrouwen heb ik nog wel: deze ‘extreem-rechtse’ site weet toch maar mooi jonge moslims aan te spreken, simpelweg door ze serieus te nemen en ze te benaderen als elke andere jonge Nederlander. Heb ik NRC nog nooit zien doen.

Mag ik de NRC-redactie de suggestie van de hand doen om, als er een stuk moet worden geschreven over het Internet en over blogs, daar voortaan iemand op te zetten die is geïnteresseerd in het onderwerp en die er ook een beetje verstand van heeft? Dat Van den Boogaard het een groot mysterie vindt wie er achter de naam ‘Duns Ouray’ zit, spreekt boekdelen. Een paar muisklikken en je weet het. Maar goed, dan moet je wat werk verrichten en dat is ook weer zo wat.

En o ja, de plaatjes op FN hebben wel degelijk een ‘inhoudelijk verband met het geschrevene’.

Peter Breedveld gaat nu FN-cartoonisten Bandirah, Argibald, Hallie Lama en Hassnae ervan proberen te overtuigen dat ze zich niks van NRC moeten aantrekken, dat ze wel degelijk heel veel humor hebben. U vermaakt zich intussen met de reacties op één van Van den Boogaards andere slachtoffers, Retecool en met ‘Opa NRC spreekt’ op Sargasso, dat onbegrijpelijkerwijs de dans ontsprong, wat ook weer aantoont dat Van den Boogaard echt niet weet waar hij het over heeft.

Peter Breedveld, 19.02.2011 @ 13:56

[Home]
 

34 Reacties

op 19 02 2011 at 14:06 schreef Rene:

Het eerste wat bij mij opkomt na het lezen van dit stuk, is je de raad te geven je niet te verdedigen tegen slechte, ongeïnformeerde recensenten. Maar dat advies is al te laat en hoef je je natuurlijk helemaal niet aan te trekken.

En dat zeg ik als oudere autochtoon :P

op 19 02 2011 at 14:09 schreef Jabir:

Dus bovenstaande Bigfoot moeten we eigenijk zien als het grote boze NRC dat met een knoestig eind hout de ‘damsel in distress’ frontaalnaakt in haar eer schendt? #peins

op 19 02 2011 at 14:11 schreef Jabir:

Zo zie je maar dat dode bomen toch nog ergens goed voor zijn

op 19 02 2011 at 14:18 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Trots -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Herbert Kuiling, Ria Hazenberg, Hassnae Bouazza, jan van de ven, Peter Breedveld en anderen. Peter Breedveld heeft gezegd: Frontaal Naakt mag dan niet zo grappig zijn als @NRC Handelsblad, ik ben er toch erg trots op: http://tinyurl.com/4os683f […]

op 19 02 2011 at 14:19 schreef Matthijs:

“Worden boeken tegenwoordig bij NRC Handelsblad op dezelfde manier besproken? Poosje naar het omslag turen, een nieuwsartikeltje over de schrijver lezen, natte vinger in de lucht en tikken maar!”

Volgens mij heb je in dat laatste zinnetje zo ongeveer de essentie van hoe journalistiek werkt weten vast te leggen.

op 19 02 2011 at 14:20 schreef Henk ten Doeschate:

Beste Peter,

ik lees hier met veel plezier en aan humor is geen gebrek.

Laat de leuke jonge moslims hier maar komen, dat is de beste manier om xenofobie te bestrijden.

op 19 02 2011 at 14:35 schreef rena:

“Bijdragen gevarieerd zijn en de schrijvers van een zeer divers pluimage, maar de politieke omschrijving zou niet moeilijk moeten zijn: ……. andere goede dingen des levens.

Hier omschrijf je nu precies wat mij zo aantrekt aan FN! Ik heb niet het gevoel dat ik mijn politieke mening moet verdedigen.
Zelf heb ik o.a. geschreven over schoenen, films, eten en huisvesting. Elke dag lees ik met plezier de bijdragen van anderen en vooral de commentaren. Er is hier altijd plek voor mensen met een goed stel hersenen.
Aan humor zeker geen gebrek. De balans tussen mannen en vrouwen lijkt ook steeds beter te worden.

op 19 02 2011 at 16:12 schreef Ton:

Dag Peter, ik ben sinds 1977 geabonneerd op NRC en zij slaan regelmatig de plank mis met de nieuwe media. De redactie heeft weinig gedaan om jouw blog goed te bekijken die prima bijdragen heeft die zo in NRC hadden gekund op de opiniepagina. Nu is het daar soms armoedig gesteld met Bosma. Ga zo door!

op 19 02 2011 at 17:00 schreef Opa NRC spreekt - Sargasso:

[…] nog wat verhalen over het stukje van Van den Boogaard van onze collega’s van GeenStijl, Frontaal Naakt,  Retecool.blogosphere, Media, NRC Handelsblad var […]

op 19 02 2011 at 18:27 schreef vetklep:

Geeft niet wat ze over je lullen, als ze maar over je lullen. Wel mooi in de top 5.
En de omschrijving van HVV in het artikel is niet helemaal vrij van humor.

op 19 02 2011 at 18:32 schreef thomas erdtsieck:

Ik volg FN nog maar kort, maar ben blij met het hoge niveau. De stukken zijn doorgaans goed en gevarieerd – hoewel het de laatste tijd wel errug veel over Wilders gaat (waardoor we de man veel te belangrijk maken). En de commentaren doortimmerd, andere geluiden worden niet zomaar weggejorist.

NRC staat in zijn hemd met deze ‘recensie’. Van den Boogaards moet strafregels schrijven

op 19 02 2011 at 18:43 schreef Rogier:

Misschien troost dit enigszins.
Ik lees doorgaans geen opiniesites op het Internet. Ik heb een wantrouwen tegen stellingnames die op een vlugge wijze wereldkundig worden gemaakt en die door gote groepen mensen worden gevold. Totdat ik het stuk in het NRC las, was ik niet op de hoogte van het bestaan van FN. Mijn interesse werd dus toch gewekt. Misschien wel omdat ik humorloos ben?!

Complimenten met de blog. Ik ben blij een plek gevonden te hebben waar meningen doordacht zijn.

op 19 02 2011 at 22:12 schreef MNb:

Het zou me niet verbazen als FN in Moengo, Suriname meer lezers heeft dan NRC.

op 19 02 2011 at 22:24 schreef Petrus derewa:

Peter, heb je gisteren het stuk gelezen over het plagiaat van die Duitse minister in de NRC? De auteur kent het verschil niet tussen een proefschrift en een doctoraalscriptie. En dat voor een dagblad met een hoogopgeleide doelgroep.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/18/duitse-minister-doet-afstand-van-docterstitel-na-ophef-rond-plagiaat/

op 19 02 2011 at 22:53 schreef John:

Eigenlijk heb ik alleen nog maar een NRC abonnement vanwege het wetenschapskatern op zaterdag. Dat is soms best wel goed. Als ze nog meer figuren als Ellian of Bosma laten schrijven, hou ik ermee op. Jammer dan.

op 20 02 2011 at 00:40 schreef Mirwais:

Van den Boogaard spreekt vanuit een conformistische angst voor het non-conformistische, out-of-the-box denkende en vrijheidslievende nieuwe medium, dat FN is. Juist wanneer hij negatief is, is dat een groots en onnodig compliment.

Mirwais past niet in een doos, is niet (hoog) opgeleid, en wil vooral niet dat FN gekaderd wordt. Juist het mysterieus niet-gekaderde trekt hem aan. Hij moet ook toegeven dat de prachtige illustraties een bepaalde verleidingskracht hebben.

op 20 02 2011 at 02:35 schreef Robin:

John schreef: Als ze nog meer figuren als Ellian of Bosma laten schrijven, hou ik ermee op.

— En dan ga ik die krant misschien eens lezen.

op 20 02 2011 at 03:32 schreef Alphonse Scaf:

En ach, de macht van het getal. Kwantiteit en kwaliteit, dat weet elk klein kind, niet bij de NRC dus.
Bij de krant gevoegd vandaag: “Elke dag gaan we tot het uiterste om u de beste journalistiek van Nederland te brengen. Scherp en intelligent. (…) Vanaf 7 maart leest u de mooiste en de beste compacte krant van Nederland.”
Wat tussen deze twee regels staat kunt u zich wel voorstellen. Een verkooppraatje van het meest platte soort helemaal in de lijn van de “recensie” van Van den Boogaard. Wordt het de definitieve nekslag voor de oude NRC? Wordt het een krant voor de nieuw-hoogopgeleiden type Bosma? De tekenen wijzen erop dat dit de marktstrategie zal zijn. De Wilderiaan heeft immers de toekomst.
En nog wat. Fora en de NRC: http://alphonse-scaf.blogspot.com/ Is het een strikt persoonlijke ervaring of zegt eigenlijk alles over het beleid bij deze krant en ook over de kwaliteit, de betrouwbaarheid?

op 20 02 2011 at 08:16 schreef Josje:

Zeker mag je TROTS zijn. Óók omdat je sentimentele mensen een podium geeft. Ik heb veel van Frontaal Naakt geleerd.

op 20 02 2011 at 15:52 schreef Jeroen Mirck:

Ik heb zo’n medelijden met NRC’s internetchef Ernst-Jan Pfauth, die de blogosfeer wél snapt maar voortdurend in zijn eigen krant moet lezen dat het internet niet deugt.

op 20 02 2011 at 16:29 schreef joke:

De NRC lees ik vanaf de jaren zeventig, FN nu vier jaar. Deze laatste jaren laat ik voor mijn kinderen vaker FN op het beeldscherm achter dan een opengeslagen NRC op tafel. Naar mijn bescheiden mening overtreft FN de NRC in toenemende mate in relevantie, humor en reflectie, in betrokkenheid, taalvaardigheid en nauwkeurigheid. Ik voel een tamelijk grote verwantschap met teksten van schrijvers van FN. Bovendien zijn commentaren op FN regelmatig persoonlijker, indringender en betekenisvoller dan menig hoofdartikel van de NRC. Provocaties en discours op FN geven vaak stof tot nadenken. Al heeft FN geen “Dezer Dagen” en Kamagurka, de NRC kan nog iets opsteken van Josje, Thomas, Rena, MNb, Smeets… en zoveel anderen met Hassnae en Peter van FN.

op 20 02 2011 at 16:42 schreef Peter:

Wat een mooi compliment, Joke. Dankjewel.

op 20 02 2011 at 21:52 schreef Arnoud:

@JeroenMirck En ik baal er als trouwe NRC-lezer van dat een 24-jarig pikkie dat nog nooit een abonnement op een krant heeft gehad en overduidelijk geen lezer is, een van de gezichtsbepalende figuren van de NRC is.

op 21 02 2011 at 07:31 schreef Josje:

Inderdaad, Joke, fijn om te lezen dat de verscheidene auteurs op Frontaal Naakt op hun waarde worden geschat, inclusief Hassnae en Peter. Dankjewel.

op 21 02 2011 at 11:19 schreef babs:

Dus bovenstaande Bigfoot moeten we eigenijk zien als het grote boze NRC dat met een knoestig eind hout de ‘damsel in distress’ frontaalnaakt in haar eer schendt? #peins

Of andersom: het grote boze internet en de verkrachting van de maagdelijke naieve onschuld.

Ik ga toch eens wat beter op de plaatjes letten. Ik kijk er altijd wel naar, maar nooit in verband met de tekst.

op 21 02 2011 at 11:53 schreef sandro:

Wat een onbenullige recensies van die van den Boogaard, voor dit soort broddelwerk bestaat een toepasselijk Nederlands spreekwoord:

Het slaat als een lul op een drumstel, en dat is een kut-geluid!

Al ben ik het vaak niet eens met de inhoud van de gepubliceerde stukken, ik lees het allemaal graag en waardeer dat ook een ander geluid hier geplaatst wordt.
PB – lekker laten lullen die sukkel.

op 21 02 2011 at 13:30 schreef Herbert:

@Jereoen Mirck, jij stelt dat internetchef Ernst-Jan Pfauth de blogosfeer snapt. Dat zal best. Als hobbyïst hoogstens.

Maar hij maakt er bij de NRC een bende van. Van de website maar vooral de apps. Als je ineens 72% meer moet gaan betalen voor je abonnement, dan heb je ergens hele ernstige fouten gemaakt. Dan ben je niet capabel.

op 21 02 2011 at 17:43 schreef Jan van Dijk:

En terwijl de revoluties in het midden-oosten om zich heen grijpen, maakt onze grote wereldverbeteraar met zijn supportersschare zich nog steeds druk, omdat hij in een wedstrijdje verplassen verkeerd zou zijn beoordeeld.

op 21 02 2011 at 17:50 schreef Roderick:

v.w.b. de foto’s heeft Raymond hier wel gelijk:

King-Kong-NRC staat helemaal niet op het punt zich dringend geslachtelijk te willen te voortplanten met de Frontal-Nude-Virgin Ann Darrow-Dawn; hij neemt juist een grote boog om dit rare, haar onbehaardheid onbeholpen omkledende, wezen.

op 21 02 2011 at 19:27 schreef Peter:

Ik dacht eigenlijk dat ik zelf wel beter weet dan iedereen of de plaatjes verband hebben met de inhoud van deze website of niet.

op 22 02 2011 at 01:18 schreef Marco Knol:

op 19 02 2011 at 14:20 schreef Henk ten Doeschate:
“Laat de leuke jonge moslims hier maar komen, dat is de beste manier om xenofobie te bestrijden.”

Wat heeft moslim zijn te maken met angst voor vreemden? Ik geef toe dat zowel xenofobie als islam waandenkbeelden zijn, maar toch …

@Petrus derewa
Van een vriend van mij die in Duitsland aan een universiteit werkt heb ik altijd begrepen dat ze daar geen “doctorandus” titel kennen. Ze denken geregeld dat ie een soort doctor+ is. Hoe het dan wel werkt(e) bij onze buren weet ik trouwens ook niet.

op 22 02 2011 at 17:50 schreef Jan van Dijk:

Dus ook in Duitsland zijn er intellectuelen, die de basisbeginselen van het Latijn ontberen.

op 25 02 2011 at 17:26 schreef Ernst-Jan Pfauth:

Eens, Frontaal Naakt verdient meer dan 150 woorden. Tijd voor een follow-up? E-mailadres is nu bekend bij de redactie.

op 25 02 2011 at 17:32 schreef Peter:

Het gaat niet om de hoeveelheid, Ernst-Jan, maar om de inhoud. 150 woorden, best. Maar laat het dan ook over Frontaal Naakt gaan, en niet over de webmaster.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS