Home » Archief » Vanwege Wierd Duk


[09.11.2023]

Vanwege Wierd Duk

Peter Breedveld


Scène uit A Page of Madness (Teinosuke Kinugasa, 1926)

De mensen zijn dezer dagen zo gretig op zoek naar antisemitisme, antisemitische klootzakken, jodenhaters die de Holocaust nog wel een keertje zouden willen overdoen, slechteriken die hun eigen zonden doen verbleken, dat vrijwel alles volstaat. Een Palestijnse UvA-student die “From the River to the Sea” scandeert, waarna een Joodse familie wordt uitgescholden voor “fucking Jews”! Maak die klootzak kapot, en zijn familie erbij!

Wat zou het dat Wierd Duk de bron is van zo’n ongeloofwaardig verhaal, dat er geen fuck van waar blijkt te zijn? Onze verontwaardigingshonger moet worden gestild. De God van Onze Heilige Gramschap heeft offers nodig, en Palestijnen heeft hij het liefst! Opdat Wij mogen schitteren in het licht van Onze Eigen Deugdzame Rechtschapenheid!

De jonge Palestijn had niks gedaan, alleen een speech gehouden over zijn leven in Jeruzalem, een boodschap van naastenliefde uitgedragen, en nu vreest hij voor zijn veiligheid en die van zijn familie in Israël.

Want Wierd Duk.

Wraakzuchtige bloeddorst

Wierd Duk is sinds 7 oktober erg in zijn element. Als een demon uit de hel, die zich met pijn en haat voedt, zweept hij zijn lezers op met snuff-porno van onthoofde baby’s en doodgemartelde vaders. Hij ontvlamt in wilde razernij wanneer iemand zich daartegen verzet. Fact-checken is Jodenhaat, context geven is Jodenhaat, je niet laten meeslepen door wraakzuchtige bloeddorst is Jodenhaat, tegen massamoord op Palestijnen zijn is Jodenhaat.

De NOS zag zich gisteren genoodzaakt te bewijzen dat de omroep wel degelijk oog heeft voor het Israëlische leed, dat de NOS niet wegkijkt uit Jodenhaat, want Wierd Duk. Wierd Duk was op de Israëlische ambassade gaan kijken naar een compilatie van video-opnamen van de verschrikkingen op 7 oktober, in geuren en kleuren trakteerde hij zijn volgers op wat hij zag. Hij had goed om zich heen gekeken wie er wel ter kerke waren gegaan en wie niet, en de NOS was er niet bij. Je niet verlekkeren aan gruwelbeelden van vaders die in het bijzijn van hun kinderen worden doodgemarteld, van verkrachtingen en onthoofdingen, om die woede te voeden, die zalige, geestvernauwende, vergetelheid brengende, allesverzengende, bevredigende woede, die op zijn beurt weer delirische bloeddorst voedt, is ongevoelig zijn voor het Israëlische leed, is Jodenhaat.

Jodenhater! Jodenhater! Jodenhater!

Moet pogrom zeggen

Migratiehoogleraar Leo Lucassen schreef een stuk in Trouw, om uit te leggen waarom het een goed begrip van de gebeurtenissen in de weg staat om de verschrikkingen van 7 oktober een pogrom te noemen. Daar is Wierd Duk weer met zijn grote smoel, want iedereen die niet zijn evangelie van de haat en de bloeddorst volgt, moet weg en kapot en totaal vernietigd.

Het is namelijk cruciaal dat 7 oktober te boek staat als een pogrom, om preciezer te zijn, als de “grootste pogrom sinds de Holocaust”, om ons collectieve schuldgevoel aan te spreken en de aanval weg te houden uit de context van Israëls eigen wrede en bloedige Palestina-beleid. Krijsen moeten we: “Duizend Palestijnse kinderen! Twééduizend Palestijnse kinderen voor elke dode Israëliër! Genocide tegen terreur!”

We moeten allemaal de Israëlische bombardementen steunen, allemaal wegkijken van de Palestijnse doden en verplicht filmpjes van de Hamasgruwelen kijken, als Alex DeLarge aan het eind van Kubricks A Clockwork Orange, en Duk heeft zichzelf aangewezen als oudtestamentische God van de Israël-lobby, iedereen straffend met vuurstormen en builenpest die niet gehoorzaamt.

Onversneden haat

Het echte probleem is natuurlijk niet Wierd Duk. Het echte probleem is de verontwaardigingsgeile massa die gretig en hongerig op het volgende stuk vlees wacht dat Wierd Duk de arena ingooit, of Esther Voet, of één van de andere Vrienden van Israël, die het niet doen uit vriendschap voor Israël, maar uit onversneden haat. Arabierenhaat, moslimhaat, Linkshaat, en je reinste narcisme. Voor Duk draait ook 7 oktober eerst en vooral om hem. Om zíjn verdriet, zíjn bloeddorst, zíjn heilige verontwaardiging, zíjn snuff-verslaving.

En het echte probleem zijn de werkgevers, de bestuurders, de instituten en organisaties die uit pure lafheid niet weten hoe snel ze hun eigen mensen voor de leeuwen moeten gooien als De Telegraaf met de strontemmer rammelt. Zelfs wetenschappers zijn plotseling niet meer geïnteresseerd in feiten en fact-checking zodra ze de hooivorkenbrigade aan de horizon zien verschijnen.

Absoluut verwerpelijk. Dit is geen tijd om je te laten leiden door angst en haat en kortetermijndenken. Juist nu moet je het hoofd koel houden en rationeel zijn, en vooruit kijken. Hoe zul je over een jaar terugkijken naar je eigen gedrag? Dat je een student in gevaar bracht?

Vanwege Wierd Duk?

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 09.11.2023 @ 09:11

[Home]
 

1 Reactie

op 09 11 2023 at 09:11 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS