Home » Archief » Naar de mensen luisteren


[07.11.2023]

Naar de mensen luisteren

Peter Breedveld


Scène uit A Page of Madness (Teinosuke Kinugasa, 1926)

Vorige week tweette Gert-Jan Segers dat niemand wat zegt over de miljoen Oeigoeren die in China in kampen zitten, de 900.000 Rohingya-moslims die uit Myanmar zijn gevlucht en de 300.000 Soedanese moslims die in Darfur zijn vermoord, maar dat de wereld ontploft als Israël zich verdedigt tegen raketten en massamoord. “Zouden Joden dan de nieuwe Joden zijn?” aldus Segers.

Het is een veelgebruikt argument door de Vrienden van Israël, dat het antisemitisch is om tegen onderdrukking van en geweld tegen de Palestijnen te zijn, omdát Israël de dader is, terwijl niemand zich druk maakt om Oeigoeren, enzovoort. “No Jews, No News” las ik ergens.

Uiteraard vindt iedereen het verschrikkelijk dat overal ter wereld moslims, christenen, joden, boeddhisten en noem maar op worden onderdrukt, maar het verschil tussen de Palestijnen en al die andere gevallen van onderdrukking en genocide is dat het geweld tegen Palestijnen hartstochtelijk wordt aangemoedigd en verdedigd door onze regeringen. Door witte mannen in pakken als Gert-Jan Segers. Dat Israël geacht wordt de westerse beschaving te vertegenwoordigen, de “enige democratie in het Midden-Oosten.”

Palestijnse kinderen doodschieten

Wie in Nederland pleit voor het doodschieten van Palestijnse kinderen en het lukraak bombarderen van ziekenhuizen in Gaza verdedigt met het argument dat het allemaal volgens het oorlogsrecht is, mag op prime-time televisie en wordt de hele week geretweet en aangehaald door politici en journalisten. Toen vorig jaar bekend werd dat een aantal aan het Cross Cultural Center for Human Rights verbonden heren de schending van de mensenrechten door de Chinese regering verdedigden, ontkenden of bagatelliseerden, werd dat subiet opgeheven. Mogelijk is Segers dat vergeten.

Maar nog veel hypocrieter dan het bovenstaande is dat Segers een politicus is, of tot voor kort was, en politici zeggen steeds dat het zo belangrijk is om naar de mensen te luisteren. Dat we moeten horen wat PVV-stemmers beweegt, en de mensen in de provincie, die BBB zegt te vertegenwoordigen. Dilan Yesilgöz zegt het ook, dat het zo belangrijk is dat de politiek naar de mensen luistert. Je hoort het constant, dat er naar de mensen geluisterd moet worden, dat het belangrijk is om te weten wat ze willen, wat ze dwarszit, waarom ze ontevreden en ongelukkig zijn.

Moreel verwerpelijk

En dan gaan er tienduizenden de straat op, in Amsterdam, Den Haag, Londen, Berlijn, Parijs, New York, Washington, overal. Miljoenen mensen, wereldwijd. Rijksambtenaren laten zich horen, en wat doen de politici? Vingers in de oren stoppen en blèren dat iedereen zijn bek moet houden. Dat het antisemieten zijn, zoals Segers doet, dat ze moeten gehoorzamen, zoals Yesilgöz deed met die ambtenaren. Dat het “moreel verwerpelijk” is om Israëls Palestijnenpolitiek te bekritiseren, zoals Yesilgöz ook deed.

Dat “From the River to the Sea” onacceptabel is, dat context verwerpelijk is, “Apartheidsstaat” antisemitisch is. Een hele machinerie wordt in werking gezet om te diskwalificeren, verdacht te maken, te censureren, moreel te chanteren. Maar geluisterd wordt er niet.

En dan moeten we nog blij zijn dat we in Nederland wonen, want elders in Europa en in de VS gaan reputaties aan diggelen, worden carrières gefnuikt, worden mensen ontslagen en gearresteerd omdat ze tegen het Israëlische geweld tegen Gaza protesteren.

Vrijheid van meningsuiting bestaat niet

Ik heb tijdens de coronacrisis een paar keer een wenkbrauw opgetrokken vanwege de openlijke oorlog die door verschillende overheden werd gevoerd tegen de vrijheid van meningsuiting en een aantal grondrechten, maar dit heb ik nooit eerder in het Westen gezien. Nooit werd zo duidelijk dat vrijheid van meningsuiting niet bestaat. Je mag alleen meningen uiten waarmee de overheid het eens is. Wel “Vluchtelingen zijn hyena’s uit achterlijke zandbaklanden”, maar “Hoi Israël, gaat het vernietigen van Gaza uit wraak voor de terreur van Hamas niet een beetje ver?” is Verboten.

Het is duidelijk dat de gevestigde orde zich kapot is geschrokken van de massale protesten tegen Israël. Wierd Duk bracht dat mooi tot uiting met een groot artikel waarin een aantal oude witte mannen, onder andere Andries Knevel, nostalgisch terugkeken naar de tijd waarin heel Nederland nog vierkant achter Israël stond.

Morele chantage

Die tijd is voorbij. Racisten briesen dat dit door de “massa-immigratie” komt, de “islamisering” van Nederlandse steden, maar er is een hele nieuwe generatie, twee inmiddels, van mensen van kleur en van witte mensen die zich simpelweg niet meer moreel laten chanteren tot het verdedigen van het onverdedigbare. Halve steden wegvagen, baby’s, kinderen, vrouwen en mannen met duizenden tegelijk uitmoorden is óók verwerpelijk als Israël het doet. Het land komt niet langer zomaar weg met zijn misdaden.

En dan kun je krijsen en schreeuwen en onderdrukken en doen, mensen lukraak beschuldigen, maar dan verzaak je je plicht als politicus. Het mag Yesilgöz en Segers niet bevallen, wat er buiten op straat gebeurt, maar zoveel mensen, daar kunnen geen miljoen politieknuppels tegenop. Dat onderdruk je niet meer. Je moet er wat mee, of je nou wilt of niet.

Waffel dicht

Het zou ook vanzelfsprekend moeten zijn. Je ziet die mensenmassa’s, je hoort de collectieve woede, dan zeg je: “Hé, wat gebeurt daar? Wat zit daar achter? Laten we hier nou eens naar gaan luisteren.” Als je een goede politicus bent in plaats van een wit-suprematische religieuze fanatiekeling of een intellectueel uitgedaagde, opportunistische brulboei.

Put your money where your big mouth is, politici. Je zei dat je ging luisteren, dus waffel dicht en luisteren.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 07.11.2023 @ 09:12

[Home]
 

1 Reactie

op 07 11 2023 at 09:13 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS