Home » Archief » Veiligheid


[27.08.2012]

Veiligheid

Arjan van Bijnen

Waar kabinet Rutte 1 zich nog profileerde als criminaliteitsbestrijder, is het onderwerp veiligheid in de aanloop na de verkiezingen volledig ondergesneeuwd. Ja, premier Rutte sprak afgelopen zaterdag op het VVD-verkiezingscongres enkele stoere woorden en we zien gelijksoortige leuzen op campagneposters van de liberalen. Geert Wilders gaf op diezelfde dag een felle anti-Europese speech, waarin alleen in de laatste minuut plaats was voor veiligheid.

Ook tijdens het NOS openingsdebat, waar VVD en PVV niet aan meededen, geen woord over veiligheid. In campagne-spotjes, op verkiezingsposters, in speeches en in interviews is het thema naar de achtergrond verdwenen. De economische crisis en de hiermee samenhangende bezuinigingen, de stijgende zorgkosten en de toekomst van Nederland in Europa kwamen ervoor in de plaats.

Hoewel het logisch is dat deze onderwerpen de boventoon in de campagnes voeren, verdient ook veiligheid een prominente plaats. Want hier is nog enorm veel werk te verzetten. De Nederlander ervaart een grote onrechtvaardigheid. Dat geldt voor het overdragen van miljarden aan Griekenland. Het geldt voor het feit dat de burgers moeten betalen voor de fouten van politici en bankiers, die hun persoonlijke inkomsten veilig hebben gesteld.

Maar het geldt nog veel meer voor het thema veiligheid. De aanpak van geweld en andere criminaliteit schiet ernstig tekort. Aangifte doen wordt vaak onmogelijk gemaakt, de politie staat vaak machteloos en straffen zijn vaak lager dan wij gepast achten. Dit terwijl burgers die een minimaal vergrijp plegen zoals op een verkeerd pad rijden, een bedreiging twitteren of een hekje van een paar centimeter te hoog plaatsen, ongenadig hard worden aangepakt. Een situatie die het vertrouwen in de overheid ernstig schaadt.

Nu VVD en PVV veiligheid tot niet meer dan een voetnoot in hun campagnes hebben gereduceerd, is het aan linkse partijen om eindelijk eens hardop hervormingen voor politie en justitie te eisen. Want links horen we eigenlijk alleen maar als tegenstander van zwaarder straffen of van cameratoezicht. Waar SP, PvdA, GroenLinks en D66 vóór zijn wat betreft veiligheid, daarvoor moet je echt diep in de partijprogramma’s duiken.

Veiligheid wordt meestal als een rechts thema beschouwd. Misschien is het daarom in linkse kringen een beetje vies om het hierover te hebben. Toch kunnen vooral SP en PvdA niet met goed fatsoen om het thema heen. Juist onder de lagere sociale en economische klassen, waar deze partijen voor op willen komen, bevinden zich niet alleen de meeste daders van criminaliteit, maar ook de meeste slachtoffers. De politiek mag dan even klaar zijn met veiligheid, voor veel kiezers kan het nog steeds een breekpunt zijn.

Arjan van Bijnen schrijft en onderneemt. Hij gelooft in weinig, maar vertrouwt op veel.

Arjan van Bijnen, 27.08.2012 @ 07:20

[Home]
 

41 Reacties

op 27 08 2012 at 08:17 schreef leo schmit:

Goed stuk, maar een beetje naief. Er zijn bij FN al een paar stukken over politiegeweld verschenen. Het is een beetje navrant om te verwachten, dat deze zelfde geweldadige politiemensen ook voor onze veiligheid zouden kunnen zorgen. Logisch, dat ze de voorkeur aan triviale overtredingen geven; intimideren is gewoon leuk. Het onderscheid ‘links’ of ‘rechts’ in verband met veiligheid is voor mij niet aan de orde. Lood om oud ijzer. Diep in verkiezingsprogramma’s duiken, evenmin. Waar het om gaat is dat we een nieuwe sociale klasse zien ontstaan, een veiligheidsapparaat met politie, publieke veiligheidsdiensten – ordediensten, particuliere veiligheidsdiensten, kortom een Preatorian class van ‘have nots’ die in dienst van de elite, bereid is iedere vorm van onrust te onderdrukken. Kijk maar naar Zuid Afrika, waar de preatorians hun medeburger mijnwerkers neermaaien in opdracht van het mijnbouwbedrijf.

op 27 08 2012 at 10:48 schreef Sasha Berkman:

Wat leo zegt. Het is ook nauw verbonden met de slaafse houding van de nederlandse overheid ten opzichte van de amerikaanse oorlogsmisdadigers en de zionistische criminelen. Dat roept spanningen op.

op 27 08 2012 at 12:02 schreef Cas:

Goed stuk Arjan! Ik zie die tegenstrijdigheden bij politie en justitie die jij noemt ook. Ze zijn ook voelbaar in de samenleving. Niet-criminele burgers moeten zakken met geld naar de staat dragen vanwege het feit dat ze 10 kilometer per uur te hard reden op de A2, waar je 100 mag (voorheen 120). Criminelen ontlopen vaak hun straf en als ze gestraft worden, is het volgens de samenleving meestal niet genoeg. Wat willen de linkse partijen eigenlijk? Dat is een heel legitieme vraag. Want zelfs al kan ik mij goed vinden in veel standpunten van D66. Als het gaat over veiligheid dan heeft die partij, ondanks het hervormingsgezinde programma, weinig vergezichten.

op 27 08 2012 at 12:29 schreef Herbert:

Ik ben het niet met je eens dat veiligheid op de achtergrond is heschoven.
Hier de PvdA http://www.pvda.nl/standpunten/vrijheid+en+veiligheid
SP: http://www.sp.nl/2012/programma/criminelen-plukken-burgers-beschermen
GroenLinks wat minder:http://2012.groenlinks.nl/standpunten/vrijheid-veiligheid

op 27 08 2012 at 12:30 schreef Arjan:

Cas, toen ik nog actief was bij D66 (en er nog op stemde) bleek het thema echt een taboe, net als immigratie/integratie. Ik mag hopen dat er desondanks wel over wordt nagedacht door de nodige personen.

Leo, het stuk gaat echter over het ongenoegen in de samenleving over veiligheid, dat in de verkiezingen ineens geen rol speelt. Jouw nieuwe Pretorian class klinkt mij wat overtrokken, maar ik snap wat je bedoelt ja. Terug naar mijn stuk: een (al dan niet linkse) partij zou de trend die jij beschrijft natuurlijk ook mee kunnen nemen in de visie over veiligheid.

Sasha, wat heeft het een met het ander te maken? Ik zie de connectie niet. Care to elaborate?

op 27 08 2012 at 13:12 schreef babs:

Ik wil zeker niet voor Sasha spreken, maar ik zie de connectie wel: hoe kun je een overheid vertrouwen die slaafs de bevelen opvolgt van een club massamoordenaars. De vriendschap met de VS is onze overheid een Miljoen Irakezen waard. Ik vermoed dat diezelfde vriendschap dan ook wel enige Nederlandse burgerlevens waard is.

(Overigens ben ik met Sasha oneens dat Nederland slaafs is tov Israel, de laatste MinBuza uitgezonderd natuurlijk. Niet kritisch genoeg is iets anders dan slaafs bevelen opvolgen.)

op 27 08 2012 at 13:19 schreef Sasha Berkman:

Arjan: het is zelfs meer, onze regeringen hebben de afgelopen decenia altijd onrecht verdedigt. Legitiem verzet wordt beantwoord met repressie en anti-terreur maatregelen. Je krijgt daardoor dat mensen gaan denken dat zij zich ook niet netjes hoeven te gedragen. De dubbele moraal van rechts heeft onze samenleving min of meer maatschappelijk ontwricht. Ook het gedogen van de fascisten van de PVV lijdt tot een verharding van de samenleving met onveiligheid tot gevolg.
Om veiligheid weer terug te krijgen moet je beginnen de sociaal economische verhoudingen weer menselijk maken, stelling te nemen tegen de misdadige zelfverrijking van “hoge heren” en internationaal gesproken moeten we kappen met het steunen van schurkenstaten als de VS en israel.
fatsoen moet je doen, vooral als regering.

op 27 08 2012 at 14:08 schreef hallo:

Vroeger postte J.J. van der Gulik hier in elk topic over willekeurig welk onderwerp een antisemitische oproep. J.J. van der Gulik hebben we al lange tijd niet voorbij zien komen. De nieuwe rascriminerende huishator van FN is Sasha.

Sasha Berkman en J.J. van der Gulik hebben dezelfde visie.
Maar dat mag niemand verbazen: extremisten van linker en rechter zijde hebben meer met elkaar gemeenschappelijk dan met fatsoenlijke mensen.

op 27 08 2012 at 14:43 schreef babs:

hallo,
Ik ben het met Sasha grotendeels oneens, maar Sasha onderbouwt altijd prima wie waarom volgens hem een fascist of schurk is. Daarbij heb ik hem nog mooit op een spoortje racisme kunnen betrappen.

Zelfs het veelgehoorde (kul)argument ‘waarom wel Israel en niet China/Turkije/Centraal Afrikaanse Republiek’ gaat bij Sasha niet op, die richt zich net zo hard op Turkse ‘fascisten’ als op ‘zionistische criminelen’.

JJ Gulik is een zot die in antisemitische complottheorieën gelooft. Blij hem hier niet meer te zien. Sasha is een bevlogen activist, waarvan ik liever zou zien dat hij aan mijn kant staat.

Sasha op één lijn stellen met een crypto-antisemiet is een geniepige truc. (Ik zou haast gaan geloven dat mensen er voor betaald worden met geniepige trucs tegenstanders van de Joodse staat verdacht te maken.)

Ik zie Sasha hier graag in het debat op zijn bek gaan, maar wel op inhoud, niet door hem op omslachtige manier een antisemiet te noemen.

op 27 08 2012 at 14:43 schreef Sasha Berkman:

hallo, hoevaak per dag eet jij poep?

op 27 08 2012 at 15:02 schreef Brenda van der Veer:

“Meer uitgaven aan opsporing, minder misdrijven opgelost”, kopte het CBS in 2011. Volgens het CBS vormen misdrijven ongeveer 2% van alle zaken die de politie oplost, de rest bestaat uit het bekeuren van overtredingen. Dan gaat het wringen.

Zijn die bekeuringen dan onterecht? Wordt je werkelijk genaaid door het systeem als je een prent krijgt van oom agent? Waarom voel je je onveilig? Komt dat omdat je ooit het slachtoffer bent geweest van een misdrijf of door de naargeestige sfeer in jouw buurt?

Misdrijven moeten worden opgelost. Maar hoe gaan we criminelen straffen? Ik denk niet dat harder straffen helpt. Veel gedetineerden hebben psychiatrische problemen. Het is tegenwoordig niet echt hip om daar aandacht voor te vragen maar dat neemt niet weg dat het een belangrijk probleem is. Ook voor politici.

op 27 08 2012 at 15:09 schreef Sasha Berkman:

hallo, jij ontkent dat de collaborerende houding van Nederland ten opzichte van de leugenachtige en moorlogsmisdadige amerikanen en “onze” steun voor de israelische schurkenstaat er toe bijdraagt dat we hier uberhaupt met een “terrorisme”-fobie te maken hebben?
probeer inhoudelijk op me te reageren svp.

op 27 08 2012 at 16:03 schreef Herbert:

@Brenda, dat er geen aandacht aan wordt besteed is dom. Niet alleen hebben ze psychische of psychiatrische probleem vaak zijn ze ook zwak begaafd. Dat wil niet alleen zeggen dat ze de stelling van Pythagoras niet begrijpen maar ook dat hun gewetensfunctie slecht is ontwikkeld en dat ze niet kunnen overzien wat de gevolgen zijn van hun acties. Dan krijg je situaties als met die juweliers die worden doodgeschoten. Een gewone beroepscrimineel zet een kogel in het plafond om de orde te herstellen en zal er eventueel vandoor gaat als het mis dreigt te lopen.

Door die zwak begaafden niet te behandelen creëer je een gevaar voor de samenleving.

op 27 08 2012 at 17:59 schreef Brenda van der Veer:

Goed gezegd, Herbert.

op 27 08 2012 at 21:04 schreef Sasha Berkman:

Inderdaad

op 27 08 2012 at 21:04 schreef hallo:

Sasha is natuurlijk een schertsfiguur, maar wel een heel gevaarlijk en agressief schertsfiguur. Sasha strooit met beschuldigingen van fascisme waardoor de term compleet is uitgehold. Dat alleen al is agressief en gevaarlijk.

op 27 08 2012 at 21:19 schreef Sasha Berkman:

babs:

Bedankt voor jeverdediging van mijn persoontje. Ik waardeer jouw ook. Je gelooft me toch als ik je vertel dat ik me met moeite in kan houden als ik moslimm{?}e een meter achter haar man zie lopen?

op 27 08 2012 at 22:30 schreef Sasha Berkman:

Veiligheid: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/08/27/islamhaat-neemt-toe-in-amerika

op 28 08 2012 at 13:37 schreef babs:

Hallo,
Als je ergens vindt dat Sasha onterecht het woord fascist gebruikt, moet je toch echt uitleggen waar precies en waarom het onterecht is. Ik vermoed dat je dat bewust niet doet, omdat Sasha bijna altijd prima kan onderbouwen wie waarom fascist is. Dus je open vraag zou het dan alleen maar erger maken. Daarom zet je hem weg als achtereenvolgens antisemiet, schertsfiguur, gevaarlijk en agressief. Vanzelfsprekend zonder enige onderbouwing.

op 28 08 2012 at 14:58 schreef hallo:

Nee babs, Sasha maakt al vele maanden jan en alleman uit voor fascist zonder enige onderbouwing.

In het algemeen onderbouwt Sasha Berkman vrijwel nooit het gescheld. Het is meer een grammofoonplaat die in de groef blijft hangen.

Ik herinner mij een leuke reactie op Sasha Berkmans obsessief compulsieve gescheld. Iemand repliceerde hem eens: ‘Als de bakker jou een brood heeft verkocht dat je niet lekker vindt, dan noem je hem ook een fascist’.

Ook ik ben door Sasha fascist genoemd, zonder onderbouwing. Dat is volstrekte waanzin.

Het zou erg fijn zijn als dat ziekelijk ‘fakcsist’-roepen zou stoppen.

op 28 08 2012 at 15:34 schreef babs:

Hallo,
Onder dit stuk gebruikt Sasha precies 1x de term fascist. Wat Sasha elders verkeerd doet zul je moeten uitleggen of linken. Zou graag teruglezen waar Sasha je een fascist noemde.

Sasha,
Zou jij ajb willen onderbouwen waarom de PVV in jouw ogen een fascistische club is. Is kennelijk nodig. Hoe kom je erop dat een vereniging met één lid, één leider, met een sterk nationalistisch en sterk polulistisch karakter, die een forse minderheid op basis van vermeende geloofsovertuiging wil discrimineren en zelfs deporteren, te associëren met fascisme?

op 28 08 2012 at 15:43 schreef hassnae:

Hahaha! Ik hou van babs.

op 28 08 2012 at 18:19 schreef Sasha Berkman:

Zionisten worden altijd boos als je Israel als een fascistische entiteit benoemd.

op 28 08 2012 at 18:33 schreef hallo:

Hassnae, hoe meer liefde in de wereld, des te beter.

Babs, ik heb gezocht maar kan in het FN-archief nog niet terugvinden waar Sasha Berkman mij van fascisme heeft beschuldigd. Als Sasha slechts zelden ‘Fascist, fascist, fascist’ scheldt, weet-ie vast wel zelf terug te vinden waar.
Het is door Sasha aan mij toegevoegd en het is slechts een kwestie van tijd om het terug te vinden, ergens op deze site.
Wat de PVV betreft: die is al zo vaak fascistisch genoemd, dat de discussie over die typering mij in het geheel niet interesseert. Ik ken de argumenten en wil alleen maar zeggen dat het m.i. van groot belang is om rekening te houden met de politieke boodschap van de achterban van de PVV. Voor het handelen van de politicus Wilders ben ik niet meer of minder bang dan voor dat van andere invloedrijke politici. Ik stem Piratenpartij.

Sasha, weet je nog dat je mij tot fascistisch reaguurder bombardeerde? Vind je mij momenteel nog steeds fascistisch? Heb je ideeën over het uitschakelen van fascisten in de verschillende lagen van de maatschappij?

op 28 08 2012 at 18:57 schreef MNb:

Hallo1: “In het algemeen onderbouwt Sasha Berkman vrijwel nooit”
Babs: “waarom de PVV in jouw ogen een fascistische club is”
Hallo2: “de discussie over die typering mij in het geheel niet interesseert”

Een logisch mens concludeert dan dat Hallo niet moet miepen over onderbouwing.
Dat is van Hallo duidelijk teveel gevraagd.
Wat niet wil zeggen dat ik het met Sasha eens ben. Maar net als Babs is het mij zonneklaar waarom Sasha zo enthousiast met de term fascisme strooit.
Hallo wil gewoon dat Sasha zijn mond dicht houdt. Want een discussie interesseert hem/haar in het geheel niet.
Zielepoot.

op 28 08 2012 at 20:21 schreef babs:

Ik vind Israel niet een fascistische entiteit, maar de VS dan weer wel, met name sinds de democratie er nu echt helemaal is afgeschapft (corruptie legaal, presidentskandidaten kopen legaal) en nu de staat zelfs eigen burgers onbeperkt en zonder proces gevangen kan houden en martelen.

Ik zie Israel als een staat in oorlog. In oorlogen is over het algemeen niet een goede partij, dat is in de oorlogen van Israel al niet anders. Wel zijn er onschuldige slachtoffers in Israel en een veelvoud daarvan in Palestina.

op 29 08 2012 at 05:27 schreef You On A Gin:

@ hallo

Iemand repliceerde hem eens: ‘Als de bakker jou een brood heeft verkocht dat je niet lekker vindt, dan noem je hem ook een fascist’.

Haha, dat was ik. :)
Ik zei iets van, “Als je naar de bakker gaat en het witbrood is op, dan is het zeker ook een fascist”.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat de persoon-Sasha gedurende mijn tijd hier wel wat meer diepte voor mij heeft gekregen. Aanvankelijk zag ik hem als het naargeestige (en niet-grappige) neefje van Rick van de Young Ones, maar gelukkig komt er wat meer bij kijken.

op 29 08 2012 at 09:56 schreef Sasha Berkman:

hallo, ik heb zelfs geen idee hoe lang jij hier aktief bent. “Ik ken de argumenten en wil alleen maar zeggen dat het m.i. van groot belang is om rekening te houden met de politieke boodschap van de achterban van de PVV.” De achterban van de PVV is het meest minderwaardige deel van Nederland. Het soort dat vroeger voor 7,50 hun joodse buren aangaf. Je moet geen rekening houden met dergelijke lieden, je moet ze er onder houden.
Voor de rest ben ik niet geinteresseert in jouw mening over wat dan ook. Je bent een kl**tzak gebleken die niet schroomt om de anti-semieten-kaart te trekken als iemand iets zegt wat jouw niet bevalt. Of je een fascist bent weet ik niet, een inhoudsloze een kl**tzak daarin tegen. Heel kenmerkend voor het nederlandse hufterdom.

op 29 08 2012 at 10:48 schreef Arjan:

Ik denk dat ik de volgende keer een stuk over Sasha Berkman schrijf, ben benieuwd of er dan een discussie over veiligheid ontstaat ;-)

op 29 08 2012 at 12:41 schreef Sasha Berkman:

Sorry Arjan

op 29 08 2012 at 16:32 schreef hallo:

Wat enig, dat Sasha zo’n driftig figuurtje is.
Jammer van die Gilles de la Tourette.

Maar inhoud? Onderbouwing? Sasha Berkman? Houd toch op.

op 30 08 2012 at 01:24 schreef Sasha Berkman:

hallo, als jij nu gewoon eens iets vaker masturbeert, dan zou je de dingen wat helderder kunnen benoemen mischien.

op 30 08 2012 at 15:40 schreef vander F:

Het lijkt me niet dat de ‘gewone’ burger zich drukt maakt over het feit dat de Nederlandse staat doorgaands de VS politiek slaafs volgt waaruit zou moeten volgen dat diezelfde burger daarom het vertrouwen in de rechtsstaat verliest, das onzin.
Hij wordt wèl boos als hij leest dat wanneer een winkelier een overvaller hardhandig tegen de grond werkt de winkelier in de cel belandt en de overvaller na een proces verbaal schaterlachend weer op straat wordt gezet.

Wèl boos wanneer voor miljoenen frauderende zorgdirecteuren met hun dure auto’s de Spaanse costas onveilig maken maar hijzelf weer eens 54 Eu mag inleveren bij de Staat omdat hij een paar kilometer te snel reed op de snelweg.
Wèl boos als de politie weigert een aangifte op te nemen nadat je fiets voor de 12’e keer gejat is (‘heeft toch geen zin meneer’)
Internationaal politiek geleuter interesseert de burger geen reedt in deze.

op 30 08 2012 at 16:01 schreef hallo:

@Sasha: vanochtend nog heerlijk op de citruspers gezeten

op 30 08 2012 at 17:32 schreef Sasha Berkman:

vanderF: Dan verschillen wij van mening in deze. Ik wil wel aantekenen dat jij het hier over de blanke nederlander hebt en die zijn notoir onverschillig als het gaat over de miljoenen doden in het MO als gevolg van het misdadige westerse imperialisme met haar op leugens gebaseerde oorlogen en de nazi-achtige praktijken van de zionistische babykillers.

op 30 08 2012 at 20:08 schreef You On A Gin:

Maar jij gelukkig niet, hè Sasha.

op 31 08 2012 at 00:35 schreef Sasha Berkman:

Yoag: het gaat hier over niemand persoonlijk.

op 31 08 2012 at 00:43 schreef MNb:

“als jij nu gewoon eens iets vaker masturbeert, dan zou je de dingen wat helderder kunnen benoemen mischien.”
PB, deze nomineer ik als motto bovenaan je thuispagina.

op 31 08 2012 at 09:34 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Maar jij bent toch niet onverschillig?

@ MNb
Dus je had niet het idee dat-‘ie samen met dewanand in een internetcafé zat?

op 31 08 2012 at 15:40 schreef hallo:

De grote Pim Fortuyn heeft een speciale wethouder Veiligheid ingesteld. Dat was een meteen de eerste zwarte wethouder die Rotterdam ooit heeft gekend.

Ook op het gebied van Veiligheid geldt: we missen de helderheid, liefde en doortastendheid van Pim Fortuyn toch node…

En Pim zou het niet erg gevonden hebben dat Dewa en Sasha in het internetcafé zitten te rukken. Hoor je het ‘m zeggen? “Dat is prima als ze zelf maar wel de rotzooi opruimen en anderen niet ongewenst opzadelen met hun lichaamssappen!”

op 31 08 2012 at 16:27 schreef Sasha Berkman:

hallo: ik zie dat je een creatief denker bent.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS