Home » Archief » Vernis


[26.01.2012]

Vernis

Thomas Cool


Illustratie: Heinrich Kley

Zo dun is het laagje vernis. Anderhalf jaar in de Tweede Kamer is ook voor Job Cohen voldoende het te laten slijten. Zelfs het pluche van EUR 95.000 per jaar is niet genoeg om de beschaving in stand te houden. Wie had gedacht op een fatsoenlijke hoogleraar en burgemeester te hebben gestemd die vooral boven de partijen wil staan, ziet plots de malende armen die het op straat willen uitvechten. “Ja, ik zeg nee,” roept hij demagogisch, nog een beetje schichtig kijkend of het inderdaad lukt om mensen op deze manier te intimideren, of dat ze van die engerd weglopen. “Wilders is een pure machtspoliticus,” scheldt hij alsof de eerdere kritiek niet meer relevant is dat Wilders onbehoorlijke maar toch wel degelijk politieke doelen had.

Is het Cohen zelf die als kapitein het schip stuurt, of steunt hij op de rampkoers van zijn collega-hoogleraar Ronald Plasterk, het financiële boegbeeld dat zich eerder als misdadige paljas ontpopt had ? O, had Plasterk als financieel woordvoerder maar vleugels gekregen en de harten van achterban en kiezers gestolen, Cohen had met liefde de hamer aan hem overgedragen. Maar nu in de modder blijken zij zuur tot elkander veroordeeld en ’s nachts huilen zij soms zacht in het hoofdkussen.

In zomer en herfst 2011 wilde Plasterk samen met Rutte dat Europa zich aan begrotingsdiscipline hield en dat er zelfs een eurocommissaris kwam. Nu Nederland zelf (zoals te voorzien was) in de problemen komt en de begroting moet aanpassen, roepen Cohen en Plasterk: “Ja, ik zeg nee”.

De o zo lief kijkende Mariëlle Tweebeeke snapte er in deze uitzending met Plasterk ook weinig van. Plasterk: (a) Het gesloten akkoord van 9 december 2011 is “slap”. (b) Er zit een verborgen overdracht van soevereiniteit in (en dus is het eigenlijk sterk). (c) Rutte stelt dat die overdracht er niet is (want vroeger al is gedaan) en spreekt onwaarheid. (d) De PvdA wil ook overdracht van soevereiniteit en vindt het dus een goed akkoord, maar is ook weer tegen omdat het “verborgen” is. (e) De Grieken mogen geen referendum houden maar Nederland wel verkiezingen ongeacht de urgentie van recessie hier en depressie in Zuid-Europa. (f) Verkiezingen pas in maart te bekijken wanneer duidelijk is wat de afspraken precies zijn. Mariëlle, een damsel in distress.

Wanneer Plasterk nu had gezegd dat hij het akkoord “slap” vond omdat er geen grondwetgevende vergadering wordt uitgeschreven voor de vorming van een federale EU, en dat hij de verkiezingen dan maar wil verliezen omdat weinig kiezers een federale EU willen, en dat een recessie in de EU dan maar moet omdat hij toch geen alternatief heeft, dan had ik het nog begrepen. Nu verdoezelt hij dit zelf, en de paljas verdwaalt in zijn eigen rookgordijnen. Mensen die de zaak belazeren vertonen vaak een neiging tot masochisme, de al dan niet heimelijke wens betrapt te worden en vreselijk op de genade te krijgen.

Job en Ronald hebben van die uitzending met Mariëlle onthouden dat hun argumenteren weinig zin heeft. Voortaan mag het ook zonder argumenten en met enig doel het kabinet weg te krijgen. Jammer genoeg maken zij een uitzondering voor de EU-crisis. Hier hoeft geen alternatief ontwikkeld te worden en steunt men het kabinetsbeleid. De arbeidersgezinnen in Nederland blijven belangrijker dan de arbeidersgezinnen in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Of eigenlijk maken die arbeidersgezinnen überhaupt niets uit, zolang Job en Ronald maar aan het pluche vasthouden en bij de beweging van eb en vloed van de kiezersgunst of volkswoede omhoog kunnen worden getild. Minister President Plasterk en Eurocommissaris Cohen, wow, dat hadden zij in hun bescheidenheid nooit durven denken !

Thomas Cool is econometrist en leraar wiskunde. Hij was lid van de PvdA in 1974-1991, zie zijn bespreking

Soms loopt het zo waar Hans Spekman nog niets mee gedaan heeft. Onder een andere pet deed hij in eKathimerini melding van zijn Economic Plan for Europe. Europa heeft het blijkbaar te druk met de crisis om aandacht aan die oplossing te besteden.

Thomas Cool/Colignatus, 26.01.2012 @ 10:31

[Home]
 

13 Reacties

op 26 01 2012 at 10:39 schreef Max:

Wat een onzin stuk.

Je leest alleen dat de schrijver van het stuk werkelijk niets begrijpt of begrepen heeft.
En dit soort lieden moeten mensen van informatie voorzien?
Wat een afgang

op 26 01 2012 at 11:20 schreef Pyt van der Galiën:

Voor een potje PvdA bashen ben ik altijd in, maar dit is inderdaad een beetje warrig betoog. Wat probeer je te zeggen, Thomas? Dat de PvdA een partij van opportunisten is, met als enig doel het verwerven van bestuursfuncties? Een partij die helemaal nergens meer in gelooft en met alle winden meewaait? Klopt, maar dat is al ruim 20 jaar het geval.

Waarom zou de PvdA het ten val brengen van Bruin II niet tot een prioriteit mogen verheffen? Ik vind het jammer dat men pas nú tot die conclusie komt. Tot nu toe heeft de PvdA voornamelijk gecollaboreerd met Bruin II. Beter laat dan nooit, denk ik dan.

op 26 01 2012 at 14:26 schreef troebel:

Heb je in de klas wel een helder verhaal? De meeste gedachten van de meeste mensen komen het best tot hun recht in hun eigen hoofd; voor zwijgen hoef je je niet te schamen, Thomas.

op 26 01 2012 at 14:38 schreef leo schmit:

Thomas is net zo warrig als Dewanand, die hier ook af en toe langs komt, al krijgt hij geen redactie ruimte omdat zijn onderwerpen nogal bizar zijn. Ik hoop dat de leerlingen van Thomas er een touw aan vast kunnen knopen, wanneer hij wiskundeles geeft; toch heb ik daar alle vertrouwen in. Anders zou hij in het onderwijs ook op straat komen te staan en dat willen we niet na zijn ietwat tragisch SER debakel.

Maar als het om Thomas’ visie op economisch beleid gaat wordt het onnavolgbaar, ik bedoel onbegrijpelijk, voor de leek althans, zoals ikzelf.

Blijf schrijven Thomas, ik geniet ervan.

op 26 01 2012 at 14:41 schreef J.J. van der Gulik:

Als er wordt ingezoomd op het hoofd van Job Cohen, doet hij me denken aan een gevangene die zojuist ontsnapt is, in een achterafstraatje snel andere kleren heeft aangetrokken en nu voorzichtig wat schichtig probeert een indruk van zijn omgeving te krijgen.

Aardig is ook dat de partij die mensen met andere multiculti ideeen altijd zo probeerde te kleineren, omdat het om inhoudsloze kletspraat van zielige sukkels zou gaan, wat het ego van de eigen mensen flink opkrikte, omdat zij zo zouden staan voor een beter soort mensen, nu door de marketeers wordt aangestuurd om Wilders qua plat populisme het nakijken te geven met de slogan ‘Ja, ik zeg nee’. De nood moet bij de Arbeiderspartij wel erg hoog zijn gestegen willen ze zich tot de taal van Geert verlagen en daar zelfs nog wat scheppen bovenop te gooien. Doet ook denken aan de slogan ‘Stem tegen, stem SP’ van een aantal jaren terug. Zo maken de partijstrategen de platheid tot nieuwe strategie om zo zieltjes terug te winnen.

Cohen is overigens beslist niet fatsoenlijk. Ook hij dreef als burgemeester de Amsterdammers hun stad uit.

op 26 01 2012 at 15:41 schreef Sasha Berkman:

Ach van Gulik, waar jij aan moet denken als je het hoofd ziet van Cohen is totaal niet relevant. “die mensen met andere multiculti ideeen” Het is bekent dat jij en Breivik dezelfde ideeen hebben en die zijn inderdaad gestoord.

op 26 01 2012 at 16:02 schreef ReneR:

Slap beleid krijg je nu eenmaal van slappe lullen.
Vind het ook een slap stuk trouwens. De verrotting heeft zich binnen de PvdA al ver vóór Cohen ingezet. Gelukkig gaan ze er voorlopig mee verder zodat er nog maar een splinterpartijtje van overblijft; de laatste pluchejunkies van de PvdA kunnen zó met de partij van Rutte assimileren.

op 26 01 2012 at 22:46 schreef J.J. van der Gulik:

De politiek lijkt steeds meer op carnaval. Misschien ook wel de invloed van zuiderse Geert. Na het ‘Radicale midden’, waarbij tout het CDA schaterlachend en applaudiserend te zien was, kwam het tegenbod van de Arbeiders met ‘Ja, ik zeg nee’ van die spitse Job. Lachen, gieren, brullen maar weer.

En ja, nu kan Mark natuurlijk niet achterblijven. Een voorzetje alvast voor hem: ‘Solidair met de armen van geest’. Slap van het lachen zullen de blue collar workers van de VVD dan in een congreszaal over de vloer rollen.

op 26 01 2012 at 23:06 schreef Gert-Jan B:

De partij wilt zich herprofileren naar deze tijd, maar weet eigenlijk niet zo goed hoe.
Om te beginnen moet de inconsistentie eens over zijn bij het PVDA.
Daarom prima column! Toont de warrigheid van de partij goed aan m.i.

op 27 01 2012 at 09:16 schreef J. Vermeer:

@Gulik … logisch dat je Cohen weer eens van stapel haalt. De man is immers Jood en leider van de PvdA: allemaal ingrediënten voor jou om weer eens flink te zeveren! Heb jij je eigen gezicht wel eens gezien? Heb je het gezicht wel eens gezien van Janmaat, je Grote Voorganger, De Leider der leiders? Dat leek me een vent die net uit het gesticht was ontsnapt zonder zijn medicijnen mee te nemen!

op 27 01 2012 at 11:06 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

@leo schmit: Mijn punt is dat de PvdA tegen de EU-politiek van het kabinet kan en moet stemmen, maar alleen wanneer ze een goed alternatief heeft. Pijnlijk is dat ze dit alternatief niet ontwikkelen. Mijn alternatief is als volgt. Mijn memo in de Royal Economic Society Newsletter:
http://www.dataweb.nl/~cool/Papers/Drgtpe/Crisis-2007plus/2012-01-RES-Newsletter-Haircut.jpg
Dit sluit aan bij mijn Economisch Plan voor Europa:
http://ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite3_1_23/10/2011_411466
Ik zie niets in overdracht van soevereiniteit aan Brussel. Beter is dat ieder land apart een grondwettelijk Economisch Hof krijgt, zodat burgers eindelijk goede informatie krijgen, en zodat de regeringen van de lidstaten in bedwang worden gehouden door hun eigen hof:
http://www.voxeu.org/index.php?q=node/3087
Al deze links betreffen korte inleidende teksten, die verwijzen naar de onderliggende fundamentele analyses.

op 27 01 2012 at 17:25 schreef Gladiool:

Er komt nog een dag dat de mensen over politiek lullen zo belangrijk vinden als ouwehoeren over voerbal.

op 29 01 2012 at 11:58 schreef J.J. van der Gulik:

re Vermeer
Mensen met een vergelijkbare mentaliteit als van Cohen wilden Janmaat en zijn invalide vrouw bij het Tweede Kamergebouw geen veilige parkeerplek bieden, waardoor hij zijn vrouw op een onveilige parkeerplaats uit de auto moest halen. Die mensen bezorgden Janmaat en zijn vrouw ook een kamer bovenin het Tweede Kamergebouw, waar geen lift naartoe ging, waardoor zijn vrouw een paar trappen omhoog gehesen moest worden.

Cohen heeft zelf een invalide vrouw. Ik denk niet dat hij een dergelijk gedrag jegens hemzelf gewaardeerd zou hebben. Hij zou waarschijnlijk uit zijn vel zijn gesprongen van woede. Met bloeddoorlopen ogen en de strijdkreet ‘Ja, ik zeg nee’ zouden hij en zijn vrouw dan een paar flinke petsen hebben uitgedeeld.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS