Home » Archief » Opmars


[27.01.2012]

Opmars

Peter Breedveld


Illustratie: Heinrich Kley

Op maandagavond is er deze weken een interessante journalistieke productie te zien, De Slag om Nederland. Gemaakt door onder andere Teun van de Keuken en Roland Duong. Duong heeft een gekke (Vietnamese) achternaam en een Aziatisch uiterlijk, en daarom vindt Bert Brussen het leuk om het steeds te hebben over ‘Teun van de Keuken en die halve Chinees’.

Teun van de Keuken wordt steeds bij zijn eigen naam genoemd, maar blijkbaar vinden Brussen en GeenStijl dat Duong zoveel hoffelijkheid niet verdient. Duong wordt niet als een volwaardige persoon gezien. Duong mag geen naam hebben. Duong is gewoon ‘die halve Chinees’.

Op het gevaar af om voor een tweede René Danen te worden versleten: ik vind dat niet grappig. Het is weerzinwekkend racistisch. En wat ik nog veel erger vind, is dat ik de enige lijk te zijn die er aanstoot aan neemt. Nog maar een paar jaar geleden wilde geen fatsoenlijke Nederlander dood worden gevonden naast een racist, maar dankzij Pim Fortuyn, Geert Wilders en GeenStijl wordt racisme vandaag de dag gezien als een grondrecht.

Iemand als Willem Vermeend, voormalig staatssecretaris voor de PvdA, ziet er kennelijk ook geen been in om samen met de schuimbekkende racist Brussen een boek te schrijven over ondernemen op het Internet, De onstuitbare opmars van de Digitale Wereld. Het boek ligt net een dag in de winkel, maar volgens de uitgever is het nu al ‘spraakmakend’.

Nu roemt Brussen zichzelf al sinds jaar en dag als ‘internetfenomeen’ en ook door vele anderen wordt hij gezien als een soort internetgoeroe, maar hij heeft helemaal geen ruk verstand van Internet, net zoals trouwens de rest van de GeenStijl-redactie. Blogs en sociale media volkakken met uitzinnig gescheld en anonieme horden mobiliseren voor virtuele lynchpartijen, dat kunnen ze, en verder helemaal niks.

Het is best hilarisch dat Brussen en zijn vrienden al sinds de oprichting het einde inluiden van de ‘dode bomen-media’, van de kranten, de televisie en de radio, omdat op het internet alles eerder te lezen zou zijn, en completer, en eerlijker en kewler en alles, terwijl ze per dag niet één stukkie zouden produceren zonder die dode bomen-media. Het meeste op GeenStijl bestaat uit dommige brulcommentaren op wat de heren in de krant hebben gelezen, op televisie gezien of op de radio gehoord. Als één van hen door zo’n ‘dode bomen-medium’ wordt geïnterviewd, is de hele GeenStijl-redactie zo trots als een aap met zeven lullen.

Het mooiste is natuurlijk dat de oprichter van dat rebelse, vernieuwende, dwarse GeenStijl de eerste de beste kans greep om zich weer aan te sluiten bij het corps van oudmediale journalisten, en ook nog op kosten van Vadertje Staat, terwijl hij altijd schande sprak van ‘subsidiesponzen’. En reken maar dat niet één van de ingezetenen van dat Walhalla van de digitale journalistiek ook maar één seconde zou aarzelen als-ie een aanbod kreeg van de Tros, of de Vara, of de VPRO.

Brussen al helemaal niet, die is de grootste hoer van het stel. Zet zich op GeenStijl af tegen alles wat links is, tegen duurzaamheid en de idee van een Arabische Lente, samen met de linkse Willem Vermeend blijkt-ie opeens belang te hechten aan ‘groene economische groei’ en roemt hij de rol van de sociale media bij het slagen van de revoluties in de Arabische wereld, waarbij ‘Arabische dictators naar de geschiedenisboeken zijn verwezen’!

Het is maar net van welke kant de duiten komen rollen. Voor geld wil Brussen best in de Arabische Lente geloven.

De uitgever van De Onstuitbare Opmars heeft een voorpublicatie op zijn site gezet die al net zo gênant is als de titel van het boek. Het is namelijk net of de lezer met de teletijdmachine van professor Barabas is teruggeflitst naar 1998, waarin de meeste mensen nog moesten worden overtuigd van de potentie van het internet. ‘Deze ontwikkeling zal op allerlei terreinen leiden tot nieuwe manieren van denken, nieuwe uitdagingen, nieuwe vormen van werken, ondernemen en geld verdienen en ander onderwijs waarbij online een centrale plaats zal innemen.’

Nee echt, meneer? Bedoelt u dat we straks boeken en kleren en zelfs levensmiddelen gaan kopen in webwinkels? Dat we mensen geen handgeschreven brieven meer sturen maar emails? En dat ze op universiteiten gaan werken met Blackboard en iTunes U en zo? Gee Whizz!

Op pagina 16 staat een blunder. Het IP-adres (‘vergelijkbaar met een telefoonnummer’) is namelijk niet uitgevonden op UCLA, maar door Vint Cerf op Stanford, in 1974, niet in 1969. Iedere zichzelf respecterende ‘internetgoeroe’ zou dit moeten weten, of dat heb ik me althans laten vertellen door iemand die écht verstand heeft van het internet.

Nogal potsierlijk vind ik de passage over het ‘succesvol gebruik van de sociale netwerken als Facebook, Twitter, Hyves (Hyves! How about ICQ? En chatrooms! Chatrooms gaan het het helemaal worden, in 2012!), LinkedIn, Google+, YouTube en hun toegevoegde waarde op allerlei terreinen.’

Zou Vermeend niet wéten dat zijn co-auteur die sociale media uitsluitend gebruikt om mensen verrot te schelden, te belasteren, te belagen en op te dragen pijnlijk te sterven?

Of zou dat gewoon écht worden bedoeld met ‘succesvol gebruik’ en ‘toegevoegde waarde’?

Overigens vindt Peter Breedveld dat mensen, die andersdenkenden intimideren en bedreigen, geen democratieprijs horen te krijgen.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 27.01.2012 @ 00:41

[Home]
 

50 Reacties

op 27 01 2012 at 01:14 schreef Mjerte:

Leuk stuk, Peter. Ik snap niet wat mensen nou leuk vinden aan Bert. Het is echt de grootste hypocriet en bullebak die ik ken.

op 27 01 2012 at 01:52 schreef MNb:

Vraagje: waarom heeft iemand een dode bomenmedium als een boek – zo’n ding van papier met een kaft – nodig om de opmars van electronische media te poneren? Zou er iets mis kunnen zijn met de verkoopcijfers van e-zines?
Zelf zou ik niet zonder het krantje De Ware Tijd kunnen. Daarin is de naam Bert Brussen nog nooit gevallen; vermoedelijk ook niet in de internetversie. Maar waarom zou ik die lezen als ik een dood boom op een halve afstand van mijn neus kan houden?

op 27 01 2012 at 02:05 schreef Kwart Indonees:

Zoveelste onsamenhangende tirade tegen Geenstijl. “Teun van de Keuken wordt steeds bij zijn eigen naam genoemd, maar blijkbaar vinden Brussen en GeenStijl dat Duong zoveel hoffelijkheid niet verdient. Duong wordt niet als een volwaardige persoon gezien. Duong is gewoon ‘die halve Chinees’.”
Alleen het deel voor de komma is een juiste constatering. Wat daarop volgt is nou net weer het type verwijt dat het gebruik van ‘racistische’ opmerkingen in de eerste plaats zo geinig heeft gemaakt. Achter elke boom diende op een gegeven moment een racist te worden gezien.
To the point:
Kom op zeg, als Ronald Duong scheel was geweest had er gewoon “Teun van de Keuken en die schele”. Het is maar net wat voor munitie je in handen hebt.

op 27 01 2012 at 07:39 schreef rancune:

Man, flikker eens op met dat verongelijkte geblaat. Schrijf eens stukjes uit eigen kracht in plaats van dit jaloerse gezeik. Ik wil de oude Peter terug.

op 27 01 2012 at 08:10 schreef Tom Lievens alias Vandepotgerukt:

Nagel op de kop. Verder commentaar overbodig.

op 27 01 2012 at 08:12 schreef Rob:

Ik vond die titel al zo 1998. Wat je citeert, lijkt rechtstreeks van de pagina van (toen nog) first lady Hillary Clinton op whitehouse.gov afkomstig.

op 27 01 2012 at 09:32 schreef babs:

Heb Vint nog ooit de hand mogen schudden. Het surfen op Internet zou ook naar hem genoemd zijn.

op 27 01 2012 at 12:53 schreef Niels van Lobberegt:

‘Maar dankzij Pim Fortuyn, Geert Wilders en GeenStijl wordt racisme vandaag de dag gezien als een grondrecht.’

Ik durf te wedden dat veel personen die reageren op deze site het liefst Theo van Gogh ook in dit rijtje zouden willen zetten..

op 27 01 2012 at 13:14 schreef Maarten:

@rancune
Ik zie totaal niet in waar Peter jaloers over kan zijn.

@indonees
Peter is als geen ander in staat het ware gezicht van GS met argumenten te tonen. GS is meer dan een “humoristisch” blog met geinige verwijzingen naar halve Chinees. GS stigmatiseert en demoniseert. Het verdraait feiten om dit doel te bereiken.
Ze zijn systematisch.

op 27 01 2012 at 13:18 schreef Frank:

Uitstekend verhaal van Peter Breedveld. En ook hilarisch. Dat verwijt van racisme klopt helemaal, en het laat zijn dat het afgelopen decennium het ontoelaatbare toelaatbaar geworden is; de glijdende schaal, voorzien van plenty groene zeep, is werkelijkheid.

Er zijn mensen nodig, zoals Peter, die dat steeds opnieuw aan de orde stellen – om de Corren Bosmannen van deze wereld geen kans te geven.

Ik vind de rol van Vermeend eigenaardig. Is die wel links? Gezien zijn frequente optredens bij Wakker Nederland geloof ik dat niet, en ik zou zelf nooit in één ruimte met Thomas Lepeltak (algemeen werelddeskundige) of Joost Eerdmans (Nederlands evenknie van Joe McCarthy, o nee, dat is Wilders al) gezien willen worden.

En ja, na het lezen van de beschrijving van dat boek waande ik mij in de tijd van Altavista, AskJeeves, en de Super Information Highway, die zoals we allemaal weten, door Al Gore uitgevonden is.

@Maarten –

je hebt volkomen gelijk. GS wil lollig en ironisch overkomen. Het is echter een doortrapte en enorm vileine Telegraaf-operatie, met een paar horige slaven die naar de smeerpijperij van Sjuul Paradijs dansen (de ‘moderators’, of inleiders, bedoel ik). Ze liegen, bedriegen, insinueren, lasteren, en klagen aan dat het een aard heeft. Het is allemaal nauwkeurig georkestreerd, met af en toe een cosmetische en slappe uithaal naar onbeduidende foutjes van PVV en Telegraaf – om de schijn van onafhankelijkheid hoog te houden. Volgens mij is de gemiddelde GS-reageerder een puber van 13 uit een probleemgezin. Die op GS liegt dat hij al honderden babes geneukt heeft, en ook een megabaan heeft.

Zoiets.

op 27 01 2012 at 13:36 schreef Elin:

Mja, al die gehypte boeken en shows over internet zijn voor zover ik weet redelijk nietszeggend en binnen 1 jaar achterhaald, want gemaakt door alfa’s die doorgaans “publicist” of “ondernemer” zijn en geen verstand hebben van techniek (maar wel van sociaal netwerken). Zie ook Alexander Klopping en zo… Allemaal best aardig hoor, maar in NL krijgen dat soort mensen veel te snel de titel “specialist”/”nerd”/”goeroe” toebedeeld. Om degelijke voorspellingen over de toekomst te doen is meer vereist dan weten hoe je het laatste snufje van Apple (nogal een Fisher-Price merk sowieso) bedient. Bijvoorbeeld, wat betreft toekomstige regelgeving t.o.v. downloaden, is het handig wat te weten van Deep Packet Inspection.

op 27 01 2012 at 13:41 schreef Frank:

@Elin –

zeg dat wel. Herinneren wij ons nog de mega-klassieke: ‘Doodgewoon Digitaal’ van het gewezen PvdA-Kamerlid Marjet van Zuijlen? Dacht ik al.

(IIRC is mw. van Zuijlen nu ergens headhunter. Eigenlijk heel voorspelbaar.)

op 27 01 2012 at 13:59 schreef Liesbeth van den Berg:

Ziekelijk die hetze tegen Brussen. Get a life meneer Breedveld, dit lijkt me een gevalltje obsessie…

op 27 01 2012 at 14:08 schreef Rene Koeman:

En zo zie je steeds meer rattenvangers die zich vroeger als pvda (het moet eerlijker) prominenten etaleerden, zich vermengen met het uitschot van de val-deaud-generatie.

Het is ook logisch, eerst de fatsoensrukker uithangen die kritiek op de multiculproblemen verboden, en dan nadat de wind uit de rechtse hoek komt als een windvaan omslaan en met de populistische anti-depressiva slikkers meekraaien en (weer) meegraaien.

Zo kapselen de Daendels van nu in, die nu nog tegen de regenten loopt te schoppen, maar over een paar jaar zichzelf als onderdeel van de elite zal zien en als een mak schaap de nieuwe Louis Napoleon zal aarslikken.

op 27 01 2012 at 14:16 schreef Peter:

Zal allemaal wel, Liesbeth van den Berg, maar kun je ook iets weerleggen?

op 27 01 2012 at 14:31 schreef Kwart Indonees:

@Maarten
Misschien komt het omdat ik zelf zowel qua familie als vrienden in een redelijk ‘post-raciale’ leefomgeving ben opgegroeid wat het over en weer roepen en gebruiken van iemands kleur of afkomst wat minder beladen heeft gemaakt, maar waar het mij om gaat is dat er veel meer achter wordt gezocht dan dat er werkelijk achter zit.
Ik heb het artikel van Brussen ook gelezen en toen ik “die halve Chinees” las dacht ik eerder “o die” dan aan het opbellen van het meldpunt discriminatie. Als het al een vorm van racisme is dan is het wel een hééle onschuldige, als je het mij vraagt. En dat is precies het gevaar als je het mij vraagt… als je zoveel onder de noemer racisme schaart dan wordt de term ook steeds betekenislozer, en verwordt het misschien wel tot een geuzennaam, net zoals dat bij fascist of anti-semiet ook al het geval is.

op 27 01 2012 at 14:34 schreef Sasha Berkman:

http://twitter.com/#!/bertbrussen/status/162855236019556352

op 27 01 2012 at 14:45 schreef Jan Jurk:

Zeer raak stuk en nog best plezierig om te lezen. Maar wat dat betreft vond ik de stukken van Brussen op nu.nl ook best goed te pruimen, als hij niet scheld, vloekt en demoniseert heeft hij een best aardige pen. Buiten dat om kan ik mijzelf alleen maar aansluiten bij het bovenstaande, geheel mee eens!

op 27 01 2012 at 15:13 schreef Hidde:

Ach, het is van alle tijden. Bassie en Adriaan werden vroeger ook al weggezet als “die clown en die acrobaat”. Om maar te zwijgen van de boeven B1 en B2. Ze waren niet meer dan een nummer verdomme.

op 27 01 2012 at 15:26 schreef J.vanDijkS:

Goed stuk weer. Het kan maar niet vaak genoeg worden aangetoond; de hypocrisie van Bert Brussen en kompanen. Al willen al die toestromende Jaapie’s anders doen geloven..
Daar mag ook wel eens een boek over geschreven worden, er is de afgelopen 10 jaar namelijk veel veranderd en de jeugd van nu heeft niet eens door dat we leven naar de waanbeelden van extreem-rechtse en hysterische figuren als Wilders en Brussen. Zie bijv. het boerkaverbod. Totaal nutteloos. Maar toch er door omdat we leven naar die hysterische waanbeelden.

Als Nederland na een grote crisis eenmaal de ogen open heeft schopt het dit tuig kaalgeschoren en met pek en veren het land uit.

op 27 01 2012 at 16:14 schreef stefan:

Opnieuw een vergissing, Pedor.
De grootste hoer van het stel ligt toch naast je in bed uit haar knoflookmuil te ruften?
Of duldt ze je athletisch corpus niet meer naast je?

LOL!

op 27 01 2012 at 16:21 schreef stefan:

Nou, ik heb je stukje uit.
Inderdaad een sterk onderbouwd verhaal!
Heel knap van je, om dat foute jaartal op te sporen.
Zeker zelf vergeten dat je wat waarde had verkocht om hem on een moslimakut te mogen proppen?

op 27 01 2012 at 16:23 schreef Pyt van der Galiën:

@ Sasha

Naar het schijnt heeft Bert de wereld vandaag al weer verblijdt met een kleine 30 tweets. Nou ja, buiten Bas Paternotte nam toch al niemand die smartlap op De Jaap een paar dagen geleden serieus.

Oh ja, Barracuda (hier ook wel eens te gast) liet zich vandaag nogal kritisch uit over BB. Kan natuurlijk niet.

op 27 01 2012 at 16:24 schreef Peter:

Kwart Indonees, wat jij voelt of vindt bij het lezen van Brussens racistische oprispingen, doet er hoegenaamd niet toe. Als je iemand weigert bij zijn naam te noemen (terwijl je zijn blanke partner wel met zoveel egards behandelt) maar hem duidt bij zijn (vermeende) etniciteit, is dat racistisch. Teun van de Keuken en die Chinees, die neger, die Jood.

Het is ook geen incident. Brussen is geobsedeerd door etniciteit. Hij spelt de kranten uit om te zien of de etniciteit van vandalen en tasjesdieven wel wordt genoemd. Zo niet, schrijft hij er een brulstukje over. Hij scheldt op Marokkanen en klaagt dat je niet racistisch mag zijn in Nederland.

Hij geeft gewoon zelf toe dat-ie een racist is. En trots er één te zijn.

Dat bepaalde types het predicaat ‘racist’ als een geuzennaam gaan zien, was mij ook al opgevallen. Dat weerhoudt me er niet van een vieze racist een vieze racist te noemen.

En kom niet koketteren met je eigen al dan niet verzonnen multi-etniciteit. Je ontleent er hier geen enkele autoriteit aan.

op 27 01 2012 at 17:09 schreef wltrrr:

Gaat vanzelf weer onder aan de banaliteit. Platvloerse quasi-deskundigheid van zulke ‘opiniemakers’ krijgt veel te veel aandacht in dit kikkerlandje. Brussen wil graag bekende Nederlander zijn, zoals zovelen. Laat hem toch. Zijn ‘invloed’ zal uiteindelijk niet verder reiken dan SBS6, imo.

op 27 01 2012 at 17:58 schreef MNb:

“als hij niet scheld, vloekt en demoniseert heeft hij een best aardige pen.”
Als.
Met dank aan Sparta.

op 27 01 2012 at 21:40 schreef gronk:

D’r kan niet vaak genoeg tegen Bert Brussen worden aangeschopt.

op 27 01 2012 at 22:41 schreef Thomas E:

Tsja, Willem Vermeend. De PvdA’er die vooraan staat als er ergens een commissariaat of goed betaald adviseursschap te vergeven valt. Die zo publiciteitsgeil is, dat hij regelmatig voor dag en dauw zijn bed uitkwam om voor WN in het ochtendprogramma zijn onverstaanbare snelkookpananalyses te debiteren. De man die op symposia in 4 stappen de kredietcrisis oplost. Haha, deze man verdient een partner als Brussen.

op 27 01 2012 at 23:06 schreef Molovich:

Ik vroeg me eigenlijk vooral af hoe die twee bij elkaar zijn gebracht. Brussen en Vermeend, wie verzint zoiets? Zouden ze elkaar hebben ontmoet op een of ander zakelijk congres waar ze moesten spreken over dat wonderlijke, ongrijpbare fenomeen genaamd internet? Brussen als bekendste blogger van Nederland en Vermeend als voormalig staatssecretaris van financiën en minister van sociale zaken en werkgelegenheid, thans ‘internetondernemer’ (whatever that me be in zijn geval), crisiskenner en Wakkere Nederlander.

Ik ken iemand die Vermeend op zo’n soort gelegenheid heeft horen spreken, en hij had nog maar heel zelden zulke grote onzin gehoord. Een over zijn eigen woorden heen struikelende gek die werkelijk niks te vertellen had, maar zelf in de veronderstelling verkeerde het licht te hebben gezien en daar nu kond van te doen.

Over Brussen is al meer dan genoeg gezegd. Het is een beroepstrol. Die moet je niet voeden.

op 28 01 2012 at 01:05 schreef Joep:

Tsja, je noemt Bert Brussen een ‘geestelijk gestoorde racist van de Roze Khmer’ terwijl je klaagt over de manier waarop hij zich uit. Dan ondergraaf je je eigen punt een beetje, vind je niet? Dat is het zelfde als zeggen dat je tegen geweld bent, en vervolgens alle geweldenaars op hun bek slaat. Moet je helemaal doen, het is jouw feestje hier, maar it doesnt really make sense.

op 28 01 2012 at 08:23 schreef Peter:

Dat je het verschil niet ziet tussen iemand die anderen obsessief belaagt en belastert, beschuldigt van ontvoering en kindermisbruik en allerlei andere misdaden, mensen verrot scheldt voor ‘sneue hoer’, ‘Rifaap’, ‘fascistische rat die mag sterven’ enzovoort, enzovoort, enzovoort, en het predikaat ‘geestelijk gestoorde racist van de Roze Khmer’ (Bert Brussen is geestelijk gestoord, hij is zonder enige twijfel een racist en hij werkt voor de Roze Khmer) dát doesn’t make sense.

Duurde nog lang voor deze obligate domme jij-bak werd ingezet. Dat wel.

op 28 01 2012 at 22:15 schreef hallo:

Pure geschiedvervalsing om Pim Fortuyn, die sinds hij om zijn politiek incorrecte boodschap vermoord werd zich niet meer kan verdedigen, als verspreider van racisme neer te zetten. Op het lijk van Pim werd al zo veel gedanst.

op 28 01 2012 at 23:00 schreef p.wielaard:

Peter, Ik heb je hier langzaam zien veranderen van een scherpe, puntige en slimme lefgozer in een zure, uber-correcte ouwehoer. Jammer !

op 28 01 2012 at 23:11 schreef Peter:

Wielaard, jij was al een domrechtse lulhannes zonder enige intellectuele bagage en je bent nog steeds een domrechtse lulhannes zonder enige intellectuele bagage.

Ik heb dan blijkbaar tenminste nog een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt.

op 28 01 2012 at 23:48 schreef Joep:

Maar waarom is het plots een ‘jij-bak’ als ik je wijs op pure hypocrisie? Dat zijn twee totaal verschillende dingen. Ik snap wel dat het je goed uitkomt om het een jij-bak te noemen, daar niet van.
En dat van ‘die halve chinees’. Komkom, het is cynisch opportunisme om daar een punt van te maken. Milde spot die prima past. We leven hier niet in de VS waar ethische hypergevoeligheid de boventoon voert in het publieke debat.

op 29 01 2012 at 00:00 schreef Peter:

Het is een jij-bak, Joep, no matter what. Geeft niet, soms is een jij-bak gewoon in de roos, maar jouw jij-bak is een domme jij-bak.

Je probeert Brussens racisme te bagatelliseren, maar racisme is het, en ‘racist’ is dus een predikaat dat bij Brussen past. Het is daarnaast behoorlijk gestoord om vrouwen uit te schelden voor ‘sneue hoer’ en ‘fascistische rat die mag sterven’, en om mensen onterecht te beschuldigen van kindermisbruik en dat soort nare dingen.

‘Geestelijk gestoord’ is dus ook op z’n plaats.

Daarnaast werkt Brussen voor de Roze Khmer dus ik zie het probleem niet, Joep.

Ik zou zeggen, probeer eens iets inhoudelijk te weerleggen.

op 29 01 2012 at 00:24 schreef Joep:

Wat ik in je bovenstaande stukje lees is geen serieuze recensie van ‘De onstuitbare opmars van de Digitale Wereld’, maar een scheldkanonnade vol ressentiment. Daar is op zich niets mis mee, maar het blijft vreemd om schuimbekkend tekeer te gaan tegen mensen die schuimbekkend tekeer gaan. Je gebruikt de minst genuanceerde teksten van Brussen om hem aan te vallen, in de minst genuanceerde bewoordingen. Man, je hebt zelfs ooit ‘opgeroepen’ PVV’ers dood te schieten. Pownews gebruikte dat tegen je, zoals jij nu de uitspraken van Brussen tegen hem gebruikt. Dat is hypocriet met een hoofdletter H. Het zou je sieren om toe te geven dat je geen haar beter bent. Het bloed van de Roze Khmer stroomt ook door jouw aderen.

op 29 01 2012 at 00:31 schreef Peter:

Ik heb nooit opgeroepen PVV’ers dood te schieten. Omdat dit je zoveelste poging tot karaktermoord is, en je hardnekkig weigert in te gaan op de inhoud van mijn stuk, krijg je hierbij een IP-ban.

Je hebt drie kansen gehad, Joep. Je hebt het zelf verbruid.

op 29 01 2012 at 14:42 schreef babs:

Hallo,
Pim Fortuyn was zelf denk ik geen racist, maar was wel verspreider van racisme.

Fortuyn wilde de grenzen sluiten, niet voor alle Japanners of Amerikanen, wel voor alle inwoners van alle overwegend islamistische landen van de wereld.

Blijft jammer dat hij vermoord is, want nog altijd liever 150 Fortuyns in het parlement dan 20 Cor Bosmannen, maar verspreider van racisme was hij wel degelijk.

op 29 01 2012 at 16:11 schreef hallo:

Fortuyn was helemaal geen verspreider van racisme; je hebt helemaal niets van de man begrepen. Pim wilde Nederland behoeden voor rechtsextremisme en wilde de opkomst van racistische partijen voorkomen.
Dat heeft hij met zijn leven bekocht. Het is niet ‘jammer’ dat hij is vermoord; het is een drama voor Nederland dat hij werd gedood, en dat even later zijn ghost writer Van Gogh ook werd afgeslacht.

op 30 01 2012 at 10:19 schreef babs:

Wat Fortuyn wilde, doet nauwelijks ter zake.

Feit is dat hij de eeste politicus was met een serieuze aanhang, die speciale wetten voor moslims wilde. Hoe goed zijn bedoelingen verder wellicht ook waren, daarmee heeft hij de sluizen opengegooid. Fortuyn wilde Art. 1 afschaffen. Ook ik vond dat destijds nog helemaal niet zo’n slecht idee. Nu zie je wat er van komt; een politicus die tientallen miljoenen wil deporteren krijgt een plek centraal in de macht.

op 30 01 2012 at 11:15 schreef J.J. van der Gulik:

Babs wil dat Nederland zich zonder slag of stoot zal laten islamiseren en wil zo de Nederlanders een tweederangs positie bezorgen in hun eigen land.
Bij art. 1 GW is o.m. het Antiracismeverdrag van belang. De Nederlandse afgevaardigde Mommersteeg zei bij de vaststelling ervan:’Wanneer we een doctrine buiten de wet stellen hoe afschuwelijk we die ook vinden geven we aan de aanklager en de rechter een onbepaalde macht die gemakkelijk het begin kan vormen van tirannie die snijdt in de eerste van alle vrijheden’ (vrijheid van meningsuiting). De regering vond toen een onbelemmerde meningsvorming van het grootste belang en ging ervan uit dat die door het Antiracismeverdrag niet zou worden aangetast. Mommersteeg bleek een vooruitziende blik te hebben. Maar ook de communist Joop Wolf die zich niet voor niets zo druk maakte om art. 1. Communisten waren nu eenmaal niet zo freedom minded.

op 30 01 2012 at 14:12 schreef Pyt van der Galiën:

Gulik wil gewoon lekker racistisch vuil kunnen spuiten en iedereen die geen blond haar en blauwe ogen heeft een tweederangspositie bezorgen in Nederland. De rest van zijn betoog is niet meer dan een rookwolk. Klaar.

op 30 01 2012 at 15:24 schreef Sasha Berkman:

J.J. van der Gulik: Je spreekt als Breivik! Nare advokaat van de dood!

op 30 01 2012 at 18:50 schreef babs:

Medelijden met hallo, die naar ik vermoed een eerlijke Fortuyn-fan is. Probeer je Zijn naam hoog te houden, krijg je Gulik als meedestander. Met sommige vrienden….

op 30 01 2012 at 19:25 schreef J.J. van der Gulik:

Ik heb overigens een maand voor de moord op Fortuyn zelf nog kort met hem gesproken in de Spaanse polder bij Rotterdam. Ik voorspelde toen een grote politieke aanslag in Nederland binnen 2 jaar. Wat me opviel was, dat hij van dichtbij in het eggie een meer nichterige uitstraling had dan op de TV.

Een maand later zette ik eigenlijk zonder een echte reden de radio aan, terwijl ik heel weinig naar de radio luisterde en het eerste wat ik hoorde was zoiets als ‘kijk daar ligt ie’, het begin van een lifereportage kort na de aanslag op het mediapark.

op 30 01 2012 at 23:20 schreef Sasha Berkman:

“Ik heb overigens een maand voor de moord op Fortuyn zelf nog kort met hem gesproken in de Spaanse polder bij Rotterdam. Ik voorspelde toen een grote politieke aanslag in Nederland binnen 2 jaar. Wat me opviel was, dat hij van dichtbij in het eggie een meer nichterige uitstraling had dan op de TV.”

Oh ja joh? Ongeloofelijk!

op 31 01 2012 at 18:33 schreef dewanand:

namaste FNers,
zie dit citaat uit wikipedia:
The Clash of Civilizations is a theory, proposed by political scientist Samuel P. Huntington, that people’s cultural and religious identities will be the primary source of conflict in the post-Cold War world. (1989)

Deze botsing der beschavingen is iets wat ik nu onderzoek, en altijd vraag ik mij of het echt zo zou kunnen zijn dat elk volk en ras in een bepaalde evolutionaire level of fase zitten, en dat dit dus met elkaar moet bosten in een multiculturele samenleving. Mijn ideaal is om een soort theoretisch model te ontwikkelen om dit te simuleren en om zo menselijk gedrag beter te kunnen voorspellen. Ik denk toch dat racisme en apartheid gewoon heel normale menselijke dingen zijn, want in Suriname is iedereen gewoon een grote racist en men vind dat doodnormaal.

Ook in bed botsen culturen met elkaar denk ik, want hoe moet een hete HIndoemeid nu uitleggen aan een hollander dat zij in een uur alle 64 seksstandjes uit de Kama Sutra wil doen, als de Hollander deze informatie niet in zijn genen heeft?

dewanand

op 01 02 2012 at 20:17 schreef You On A Gin:

Ook ik vind Artikel 1 een beetje vreemd.
Wat mij betreft verruilen we het dogma van “Iedereen Is Gelijk” met “Iedereen Heeft Dezelfde Rechten en Plichten”.
Mensen zijn helemaal niet gelijk. Hartstikke schattige denkwijze, doch niet bijster reëel. Gek genoeg zijn hardcore conservatieve grrristenen dat vaak met mij eens.

op 09 02 2012 at 22:53 schreef E, van Gely:

Opmerkelijk dat een man als Gulik weet te waarderen dat Fortuyn een meer “nichterige uitstraling” had dan op tv. Daar moet je toch oog voor hebben!

Wat de GW betreft, dat is een wet waarin in beginsel de verhouding overheid burger wordt geregeld. De artikelen in de Grondwet hebben daarom in beginsel een verticale werking.

Over uw voorspellende gaven… zag je de dood van je Grote Voorganger Janmaat ook al in een visioen? Of werd je afgeleid door de “nichterigheid” van Pim? Als dat laatste het geval was, dan heb je werkelijk iets verzuimd!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS