Home » Archief » Vrouwen


[08.12.2010]

Vrouwen

Judith Valentijn


Illustratie: Luis Ricardo Falero

Hoi Peter, ik heb slecht nieuws voor je. Je schrijft dat je meer vrouwelijke bezoekers op Frontaal Naakt wilt, vergeet het maar. Nederlandse vrouwen zijn kutinternetters. Dat lijkt vreemd, want internet is voor de kwebbelzieke vrouw natuurlijk het ideale medium om overal, altijd, met iedereen te kunnen kwebbelen. Dat doen ze ook wel. Ze facebooken, hyven en tweeten er vrolijk op los. Maar als het aankomt op reageren op weblogs die niet van hun vriendinnetjes zijn of op opiniestukken, haken ze massaal af.

Waarom? Door de vrouwelijke nuance. Mannen kunnen compleet ongefundeerd hun mening verkondigen. Zonder enig verstand van politiek leggen ze in de reactieruimtes onder opiniestukken en nieuwsberichten uit hoe het allemaal wél moet. Ze gaan ook gerust in discussie met een specialist over het vakgebied van eerdergenoemde specialist, zonder er ooit iets over gelezen te hebben. Mannen hebben weinig input nodig om een mening te vormen en hun mening wordt dan al snel een feit en de waarheid.

Vrouwen kunnen dat niet. Het zijn voorzichtige teerhartige wezentjes die worden gekweld door de vrouwelijke nuance. Vrouwen hebben een onbedwingbare neiging om overal disclaimers en kanttekeningen te plaatsen. Dit is uiteraard een stereotype en niet alle vrouwen hebben er last van. (Deze laatste zin is dus zo’n voorbeeld van de vrouwelijke nuance. Verschrikkelijk, niet? Ik ga nog even door met nuanceren, want er zijn twee soorten vrouwen die niet gehinderd worden door die verlammende nuance en dat zijn 1) domme vrouwen en 2) hyperintelligente erudiete vrouwen. De eerste wil je niet op je site hebben, de tweede wel, maar die hebben blijkbaar betere dingen te doen dan op internet hun stem te laten gelden.)

Deze nuance is niet per definitie slecht, maar als het op reageren op opiniestukken en nieuwsberichten aankomt, is ze dodelijk. Vrouwen lezen namelijk wel. Vaak nog beter ook dan mannen, die alleen maar de kop van een artikel hoeven te lezen om te weten waar het hele artikel over gaat en plempen op basis daarvan hun mening neer, die door iedereen gezien moet worden, want zij hebben gelijk. Vrouwen lezen dat dan weer en nemen de moeite niet om te reageren, omdat hun genuanceerde reactie ondergesneeuwd zal raken tussen alle heren die zichzelf overschreeuwen.

Die nuance wordt versterkt door de onzekerheid waar veel vrouwen van nature aan lijden. Dan hebben ze wel een mening, maar uiten ze die niet, want ach gut, wat weten zij nou precies van belangrijke zaken?

Wil je nu echt dat ze reageren, speel dan op een ander zwak punt in; emotie. Schrijf bijvoorbeeld een stukje over de onzin van het vergoeden van IVF-behandelingen en voor je het weet heb je meer dan honderd reacties, waarin de dames superlatieven te kort komen om te uiten hoezeer je ze hebt gekwetst met je domme stuk. Niet alleen dat, ze zullen ook het contactformulier op je site vinden en je overladen met mailtjes waarin ze je uitleggen waarom je een slecht mens bent en je allemaal nare dingen verdient.

Je hebt nu een aantal zeer sterke schrijfsters op je site en ik vermoed dat zij er langzaamaan voor zullen zorgen dat er meer vrouwen op FN komen. Maar wil je echt veel vrouwelijke reageerders hebben, moet er een revolutie plaats vinden en ik weet niet zeker of die geleid kan worden door een nudist die graag over schaamhaar praat en liever strips leest dan ‘grotemensenliteratuur’.

Judith Valentijn is hoofdredacteur van het webmagazine PinkBullets. Ze voert een briefwisseling met Uw Hoofdredacteur, waarbij haar brieven op Frontaal Naakt, en zijn brieven op PinkBullets worden gepubliceerd.

Judith Valentijn, 08.12.2010 @ 15:52

[Home]
 

36 Reacties

op 08 12 2010 at 15:59 schreef rena:

Grote grijns. Judith volgens mij sla je de hamer op de kop.
Ik denk hier ook vaak, laat ik maar niks reageren, want het komt vast niet genuanceerd over. En voor je het weet word je in een hoek gedrukt als verwend krijsend prinsesje.

op 08 12 2010 at 16:19 schreef sMartje:

Je vergeet deze klassieker nog!

“Ach, wie zit er op mijn mening te wachten”

op 08 12 2010 at 16:20 schreef Judith:

@sMartje, goeie! Die hoort er inderdaad tussen.

op 08 12 2010 at 16:23 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Vrouwen -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Judith Valentijn, Judith Valentijn, Martje, HappyMOMs.nl, Wouter v. Eerdenburg en anderen. Wouter v. Eerdenburg heeft gezegd: RT @FrontaalNaakt: Vrouwen zijn kut-internetters, vindt @JudithPiBu: http://tinyurl.com/3644yn2 […]

op 08 12 2010 at 16:27 schreef Kim:

Er is maar één blog-chickje waar ik op reageer( ja en judith natuurlijk maar dat spreekt voor zich) , en dat is puur voor mij omdat ze over herkenbare alledaagse dingen schrijft op een komische ludieke manier.
Internetten is voor mij net als TV kijken, ontspanning .. ik reageer alleen op dingen die ik leuk vind of begrijp anders zap ik weg
Daarom kijk ik ook nooit naar uhm.. (hier moet een heel saai kut programma staan maar ik kan er even niet op komen)

op 08 12 2010 at 16:32 schreef Kim:

Dit zegt overigens niet dat ik geen mening heb over de ” belangrijke” dingen in het leven,maar die plaats ik vaak niet vanwege juud haar eerder genoemde redenen :-D mwhaha

op 08 12 2010 at 18:47 schreef Janosek:

Beste Judith,

Heerlijk stukje en je hebt zelf ook een pracht van een blog.

Maar dan…die hoogopgeleide vrouw, moeten wij mannen ze eigenlijk wel wensen in de discussies op internet? Neem nu de zaak Assange: twee niet zo domme blondjes hebben als ordinaire groupies geneukt met de man van het jaar en wilden vervolgens weten of ze wellicht een SOA hadden opgelopen.

Sorry, maar het laatste waar wij mannen dan aan denken is de gang naar het politiebureau maken en valse aangifte van verkrachting doen. Wij mannen pakken dat dan slimmer aan: wij zouden gewoon gaan bellen met de Britse boulevardpers en voor 100.000 euro het hele verhaal uit de doeken te doen.

Voorts: eerder deze week is bekend gemaakt dat vrouwen zich helemaal sufkopen op internet. Kijk daar hebben we het: wij mannen kunnen dan wel heel primitief lopen te ‘kutten’ op allerhande internet-blogjes, maar vroeg of laat komt de waarheid toch wel naar boven.

Het gaat om geld in de huidige maatschappij: mannen maken het en vrouwen geven het uit.

op 08 12 2010 at 19:06 schreef Martin B:

Als ik je hier zo zie doordraven krijg ik de indruk dat je je op pb behoorlijk inhoudt. Die vraag over dat schaamhaar lijkt je wel aardig dwars te zitten trouwens. Ik vraag me ook af of de agressiviteit van veel mannelijke reageerders ook een rol speelt, naast de al door je genoemde schreeuwerigheid en betweterigheid. (Ik krijg het bekant niet meer getypt; Ik kon het niet nalaten dat woord even te gebruiken, omdat het zo prachtig mooi is.)

op 08 12 2010 at 19:53 schreef Gerry:

Wat een vreemd verhaal. Ik herken mezelf daar totaal niet in. En ik ben niet de enige.

op 08 12 2010 at 21:12 schreef Judith:

@Gerry

Goh wat raar, dat je je niet herkent in een ongenuanceerd stereotype.

op 08 12 2010 at 21:14 schreef Peter:

Mensen die roepen zichzelf ergens niet in te herkennen, verdenk ik er altijd van zichzelf te herkennen.

op 08 12 2010 at 21:28 schreef rena:

Gerry is heel genuanceerd spiritueel in balans. Nogal wiedes dat zij zich niet in het verhaal van Judith kan vinden.
Die Janosek bewijst ook maar weer fijntjes hoe ongenuanceerd mannen zijn.
Mannen kopen voor zich zelf altijd de duurste spullen, dure winterjas bij outdoor winkel, want ja, moet jaren meegaan en dan heb je ook wat, dure golfschoenen, duurder golfset, duurdere auto’s. Duurder navigatiesysteem, telefoon, ik kan nog wel even doorgaan.
Zie je, daar heb je het gedonder al… voel ik me meteen pisnijdig worden om zo’n opmerking.
Stoppen dus maar weer.
Ik ga weer even, geheel fictief trouwens, geld uitgeven.

op 08 12 2010 at 21:35 schreef Judith:

@Rena

Daarnaast bewijst Janosek ook nog even dat mannen inderdaad niet kunnen lezen, want ik heb het nergens over hoogopgeleide vrouwen. Ik ken namelijk hoogopgeleide vrouwen die gewoon in categorie 1 vallen; domme vrouwen. Ook ken ik laagopgeleide vrouwen die enorm intelligent zijn en die je wel op zo’n site zou willen zien.

Maar goed, wat weten wij ervan. Geld uitgeven dat onze mannen hebben verdiend, dáár hebben we verstand van!

@Peter
Daar herken ik mij nou weer helemaal niet in.

op 08 12 2010 at 21:38 schreef Janosek:

@Rena,

Ik weet wel hoe ik jullie vrouwen op de kast moet krijgen hoor;-)
Wil je daar je koffie ook hebben of kom je op de bank zitten?
X

op 08 12 2010 at 21:46 schreef Janosek:

@Judith,

“Daarnaast bewijst Janosek ook nog even dat mannen inderdaad niet kunnen lezen, want ik heb het nergens over hoogopgeleide vrouwen.”

Leef jij dan werkelijk in de veronderstelling dat VMBO grietjes dit blog interessant zouden kunnen vinden?

Maar goed, jouw voorbeeld zou best kunnen kloppen: ik ben laag opgeleid en enorm intelligent.
(Poeh poeh…ja ja…)

Ter uwer informatie: mannen kunnen zeer zeker lezen èn een paar stappen vooruit denken.

op 08 12 2010 at 21:48 schreef rena:

@janosek
Wees er maar trots op, met koffie krijg je mij niet op de bank in ieder geval, met een creditcard wel misschien he

op 08 12 2010 at 21:51 schreef Judith:

@Janosek

Verwacht je serieus antwoord?

op 08 12 2010 at 22:02 schreef Janosek:

@Rena,

Een kop koffie is tegenwoordig bij mij de lakmoesproef; wie ’t kleine niet eert is ’t grote niet weerd…zeggen we hier. Ik ben inmiddels 40+ en de tijden dat ik met creditcards liep te wapperen liggen alweer een tijdje achter me.

@Judith,

Ik verwacht in dit leven niets; me als mens dingen laten overkomen is veul spannender.

So its all up to you sweety;-)

op 08 12 2010 at 22:12 schreef Jan van Dijk:

Moet je nou echt man zijn, om te weten dat je de spijker op zijn kop moet slaan, en dat het best pijnlijk kan zijn om de hamer op zijn kop te slaan?

op 08 12 2010 at 22:41 schreef rena:

@judith @Peter zie je nou, zodra mannen denken dat het een vrouwenkletspraatje is komen de meest stomme opmerkingen!

op 08 12 2010 at 23:04 schreef Janosek:

@Rena,

Sorry als ik jullie feestje heb verziekt?

Wat meer zinnigers dan?

“Je schrijft dat je meer vrouwelijke bezoekers op Frontaal Naakt wilt, vergeet het maar. (…) op opiniestukken, haken ze massaal af.”

Hier gaat Judith m.i. de verkeerde kant al op. FN gaat veelal over maatschappelijke en politieke zaken / kwesties / problemen. Vanuit een meer biologisch / cultureel evolutionair perspectief gezien: mannen hebben 100.000’en jaren de dienst in het publieke domein uitgemaakt. Dat ging heel primitief op basis van testosteron en een zucht naar aanzien e.d.; vrouwen namen daar nauwelijks aan deel. Dat is geen diskwalificatie van hun kwaliteiten, maar puur historisch gezien objectiveerbaar te maken. (Don’t shoot me!)

Kortom: nu we gelukkig de emancipatiegolf hebben gehad en vrouwen wèl volop kunnen deelnemen aan het maatschappelijke debat, toegang hebben tot informatie, politieke blogs etc. etc….werkt nu hun biologisch-cultureel bepaalde predispositie hen tegen.

100.000 jaar terug waren de mannen jagers en bleven de vrouwen op de kinderen passen en waren ze aan het socializen. Het enige wat is veranderd is in deze het internet: socializen doen ze niet meer rond het kampvuur maar op Hyves/Facebook etc.

Wanneer gaan vrouwen zich dan wel meer voor dit soort blogs interesseren? Dat zal de tijd moeten leren denk ik. Voorlopig denk ik het nog niet in die vormen van massa zoals wel wenselijk zou zijn.

op 08 12 2010 at 23:17 schreef Martin B:

@Janosek
Je gaat volkomen voorbij aan het feit dat Judith niet zegt dat vrouwen geen interesse hebben in dergelijke dingen, maar niet de neiging hebben een reactie te plaatsen. Terwijl wij betweterige mannen nog niet eens een artikel gelezen hoeven te hebben om onze al dan niet ter zake doende mening te willen spuien.

op 08 12 2010 at 23:22 schreef rena:

Martin B zegt het al!
Ik lees altijd alle posts op FN, FN verrijkt mijn leven, altijd iets om over na te denken, maar ik reageer zelden.

op 08 12 2010 at 23:34 schreef Janosek:

@Martin B.,

De strekking van Judith’s tekst is me duidelijk – bij deze – en ze brengt haar stelling naar voren waarom er hier (te) weinig vrouwen komen. (Wat de wens van Peter is.)

Dat vrouwen niet de neiging hebben om een reactie achter te laten alhier…ook al hebben ze de artikelen gelezen…gaat er bij mij niet in. Bewijs? Ga maar eens naar Telegraaf.nl of een site van een willekeurig dagblad: bij artikelen over bijv. meisjes van 14 die worden lastig gevallen of kleine kinderen die betrokken zijn geweest bij een ongeluk…heus, dan stikt het van de vrouwelijke berichten schrijvers.

Kortom: als je op een blog vrouwelijke reaguurders wenst, dan moet je als blogger over ’typisch’ vrouwelijke zaken gaan berichten. Gegarandeerd dat er reacties komen.

Voorts is m.i. (verhit) discussiëren en polemiek voeren ook typisch iets mannelijks – wie is de baas / het sterkste principe – en daardoor heb je ook meer mannelijke reaguurders.

My two cents.

op 09 12 2010 at 09:16 schreef Judith:

@Janosek,

Dat schrijf ik toch ook in mijn stuk! Opiniestukken reageren ze niet op, maar als het over iets gaat dat ze emotioneel raakt (dus inderdaad zaken die te maken hebben met kinderen) reageren ze wel.

Ik vind het leuk dat je met me in discussie wilt, maar je herhaalt alleen maar wat ik al heb opgeschreven.

op 09 12 2010 at 11:07 schreef vetklep:

Voor vrouwen is er al TV.

op 09 12 2010 at 12:08 schreef Gerry:

Mensen schrijven stukken en reageren op stukken over onderwerpen waar ze zich betrokken bij voelen. Hoe groter de betrokkenheid hoe emotioneler de reacties. Bepaalde onderwerpen op dit blog lokken erg vaak emotionele reacties uit, soms liggen de zaken dusdanig gevoelig en lopen de emoties zo hoog op in de reacties dat sommigen verwijderd moeten worden omdat ze onbeschoft geworden zijn.

Het hele idee dat vrouwen niet reageren op opiniestukken maar wel op stukken die ze emotioneel raken is logisch krom. Ten eerste hoef je de ingezonden reacties op opiniestukken in de krant maar te lezen om te zien dat als mensen ze reageren dat meestal is omdat ze geraakt worden door een stuk, hoe heftiger de reactie, hoe meer emotie. Ten tweede, of mensen geraakt worden door een opiniestuk hangt af van het onderwerp waarover geschreven wordt en de manier waarop dat wordt. Dat vrouwen meer reageren op opiniestukken over de kinderopvang, over deeltijdwerken of over verwende prinsesjes dan mannen is zeker waar. Maar zijn het dan opeens geen opiniestukken meer? Ik dacht het toch wel.

op 09 12 2010 at 12:47 schreef Fausto:

Allemachtig wat een kippenhok..
Vrouwen hebben geen mannen nodig om zichzelf aan de zijkant te zetten. Dat kunnen ze onderling heel goed zelf.

op 09 12 2010 at 14:33 schreef Eeuwe:

Ik heb een totaal niet inhoudelijke mededeling… Ik heb erg genoten van deze blog en misschien nog wel meer van alle reacties van zowel mannen als vrouwen…

Vrouwen en mannen kunnen zo grappig zijn heh :)

op 09 12 2010 at 17:29 schreef MNb:

“Ik lees altijd alle posts op FN, FN verrijkt mijn leven, altijd iets om over na te denken, maar ik reageer zelden.”
Dus eigenlijk ben je een grote egoïst, Rena. Je wilt wel dat ik (man) probeer jouw leven te verrijken, maar dat ik graag jou mijn leven zou zien verrijken, daar sta je niet eens bij stil.
Is dit inzicht nou een verrijking van mijn leven?

op 09 12 2010 at 18:13 schreef Martin B:

Of de commentaren een verrijking van je leven zijn, is nog maar de vraag.

op 09 12 2010 at 19:04 schreef rena:

@MNb en Martin B
Wat een nonsens zeg. Ik wil helemaal niks van je MNb. Wat je zegt ben je zelf. Wie zegt dat nu juist jouw bijdragen ook maar iets te betekenen hebben? #vuurspuwen
Of iets belangrijk is in mijn leven bepaal ik lekker zelf. Ik hoef geen toestemming te vragen. Zelfs hoef ik mij niet af te vragen of de schrijver van een artikel of van een commentaar man of vrouw is.
Dat mijn inzichten constant aangescherpt worden en veranderen zie ik als een verrijking van mijn leven. Of dat nu komt door het lezen van een boek, kijken van een film of docu of lezen op FN.
Dank u.

op 10 12 2010 at 02:16 schreef Makbouli:

Ben ik dan de enige die zich compleet herkent in het artikel? Vermakelijk!

op 10 12 2010 at 11:12 schreef MNb:

Nou Rena, je laatste post is in ieder geval een verrijking. Je hebt me vanochtend namelijk eens lekker aan het lachen gemaakt.
Hap hap.

op 12 12 2010 at 00:54 schreef Eva:

Ze zijn er heus: je hebt Horror Vacui en Marjolein op Retecool, Floripas en Yvonne op FOK en Fuckje en juriste op GeenStijl. Maar ze lijken inderdaad vrij zeldzaam.

op 14 12 2010 at 13:56 schreef Sasuga:

Ik herken veel in wat je over zowel mannen als vrouwen schrijft.

Ik denk dat het ook te maken heeft met de -nog steeds- passieve natuur van vrouwen dat er minder door de vrouwen gereageerd en gediscussieerd wordt. Alleen de “geëmancipeerde” vrouw zie je dit meer doen. Ik zal in het verlengde van het stuk mijn disclamer even achterwege laten :)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS