Home » Archief » Medeplichtig


[07.12.2010]

Medeplichtig

Peter Breedveld


Illustratie: Luis Ricardo Falero

De ironie zal hopelijk weinig mensen ontgaan: overheidsvertegenwoordigers die Julian Assange verwijten mensenlevens in gevaar te brengen omdat hij documenten openbaar maakt waaruit bijvoorbeeld blijkt dat Amerikaanse soldaten lukraak Arabieren en journalisten doodschieten en honderden onschuldige Afghaanse burgers vermoorden.

Als dwangmatige anarchist vind ik het natuurlijk prachtig, hoe Assange de machthebbers in hun vieze onderbroek zet. Dat zit maar in onze privélevens te poeren, onze telefoons af te tappen en e-mails door te spitten, dat bepotelt en vernedert ons maar op de luchthavens. Wikileaks is een welkom koekje van eigen deeg. Tegelijkertijd laat de hele affaire zien wie onze grootste vijand is: niet de moslims, niet links, niet rechts, maar Vadertje Staat.

En broodnodig – terwijl journalisten zich steeds meer opstellen als lakeien van de gevestigde orde, steeds dichter tegen de politici aanschurken, is het aan gedreven activisten, moedige burgers als Julian Assange om de Tovenaars van Oz vanachter hun gordijn te trekken; te laten zien wat er zich allemaal écht in onze naam achter de schermen afspeelt, waar de machtigen der aarde ons mandaat voor misbruiken.

De wereldwijde verontwaardiging over de expliciete doodsbedreigingen aan Assanges adres is hartverwarmend. Allemaal zijn we een beetje Julian Assange. Allemaal staan we pal voor zijn recht en voor de vrijheid van openbaarmaking van informatie die zo’n ingrijpende invloed heeft op onze levens.

Maar een beetje hypocriet is het natuurlijk wel. Want we zijn ook allemaal medeplichtig aan de manipulaties van het Westen in het Midden-Oosten, de illegale aanval op Irak, we wisten allemaal allang dat de levens van gewone Afghanen niks waard zijn als het om onze belangen gaat, we helpen daar allemaal een marionet van de Amerikanen in het zadel te houden, een hypocriet die journalisten zou ophangen als we even de andere kant op zouden kijken.

En we stemmen bij iedere gelegenheid weer op die partijen die de Amerikaanse buitenlandse politiek mogelijk maken. Wij doen dat uit zelfbehoud. Als er geen onschuldige Arabische, Perzische of Aziatische burgers worden vermoord, als academici en journalisten in het Midden-Oosten zonder gevaar hun werk kunnen doen, als er stabiliteit komt in het Midden-Oosten, of in Azië, of in Afrika, dan komt onze hegemonie in gevaar. Dan wordt onze welvaart een stuk minder vanzelfsprekend.

Een beetje terrorisme op zijn tijd is goed voor de zaken. Wel in de landen van de spleetogen, de zwartjes en de zandnegers zelf, uiteraard. Tegenwoordig krijgen we af en toe zelf ook een bomaanslag voor onze kiezen en dat moeten we niet willen, want daar zijn geen democratische middelen tegen opgewassen. Die hete kastanjes laten we graag door onze overheid uit het vuur halen, maar we hoeven niet te weten hoe ze dat doet, thank you very much.

Ik vraag me serieus af of iedereen wel beseft dat Julian Assange dat allemaal in gevaar brengt. Dat hij onze gemoedsrust in gevaar brengt. Want we kunnen straks niet langer beweren dat we niet wisten dat onze regering in onze naam mensen martelt, massamoord pleegt en terrorisme financiert. Assange dreigt het huis af te breken, het magische spiegelpaleis, dat wij met z’n allen met veel moeite hebben gebouwd. Het is in ons eigen belang dat hij zo snel mogelijk onschadelijk wordt gemaakt!

En ik wil wel eens zien hoeveel mensen straks de creditcardbedrijven boycotten, die hebben meegewerkt aan de drijfjacht op Assange. Het staat natuurlijk mooi op je CV, als je hebt opgeroepen tot vrijlating of asielverlening aan Assange, maar ben je ook bereid een beetje gemak op te geven voor de goede zaak? Wil je er ook iets voor laten staan? Zou je er een buitenkansje, een koopje op het Internet, voor laten schieten?

Daar ben ik dus heel sceptisch over. Leonard Peltier zit namelijk ook nog steeds vast.

Peter Breedveld voorziet een keiharde solidariteitsactie met ribbons of icoontjes op Twitter en Hyves.

Peter Breedveld, 07.12.2010 @ 16:50

[Home]
 

37 Reacties

op 07 12 2010 at 17:39 schreef babs:

Amazon en Paypal hoeven inderdaad niet meer op mij als klant te rekenen. Ik vraag me vooral af wat te doen wanneer mijn eigen Amerikaanse werkgever zich zonder tussenkomst van rechter voor het karretje laat spannen van de per dag meer fascistoide Amerikaanse regering. Baan opzeggen is me eigenlijk net iets te duur. Een percentage van mijn inkomen aan wikileaks wellicht, hoewel dat natuurlijk ook hypocriet is. Heb er slecht van geslapen afgelopen nacht. In deze zaak moet een keuze worden gemaakt, hier gaat het om basisvrijheden vs steeds enger wordende overheden (al valt het in Nederland nog mee).

op 07 12 2010 at 17:53 schreef MNb:

Spreek voor jezelf, PB. Ik ben op geen enkele manier medeplichtig aan de illegale aanval op Irak. Ik heb nog nooit op een partij gestemd die de Amerikaanse buitenlandse politiek mogelijk maakt. Ik heb bij volle bewustzijn een deel van mijn welvaart opgezegd om een prettiger leven te kunnen leiden.
Verder heb ik geen overmatige bewondering voor Asange. Als geheime operaties – in de breedste zin van het woord – onvrijwillig openbaar worden deugt de beveiliging niet. Daar heeft zoals gewoonlijk vrijwel niemand het over.
Thomas Ross heeft altijd beweerd dat de Nederlandse geheime diensten zo goed werken. De onbenullige schandaaltjes die af en toe opduiken zouden slechts als afleidingsmanoeuvre dienen. Nu zullen we weten of Ross gelijk heeft. De onthulling over ex-minister Kramer stelt iig niets voor.
Ook de reactie van de Russen was opmerkelijk koelbloedig. Hier in Suriname wordt gewoon helemaal niet gereageerd. De vraag of de criminaliteit nu wel of niet stijgt is veel prangender.

op 07 12 2010 at 18:45 schreef Smeets:

Ik heb sinds de aanslagen van 2001 en de oorlog in Irak geen enkel vertrouwen meer in de ballen van de Nederlandse journalistiek. Je weet dat ze uiteindelijk altijd zullen buigen of met de stroom zullen meegaan. Het internet is een verademing. Wat zich nu afspeelt is cruciaal voor de toekomst van het internet. Ineens blijkt het “vrije westen” in staat tot Chinese praktijken. Er staat nu echt wat op het spel.
Zelfs voor Suriname.

op 07 12 2010 at 19:27 schreef vetklep:

Het zal mij allemaal een worst wezen wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt. Als we hier maar ongestoord in luxe en welvaart kunnen leven.

Verder heb ik totaal niet de illusie dat ik over voldoende informatie beschik om me een mening te kunnen vormen. Of dat ik er chocola van zou kunnen maken als ik die informatie wel had.
De “informatie” die ons uiteindelijk wel bereikt is door zo veel PR, propaganda en journalistieke filters geweest dat het alleen nog maar geluid is.

op 07 12 2010 at 20:06 schreef Martin B:

Volgens mij kunnen we straks nog net zo makkelijk beweren dat we van niets weten. Gewoon niet op wikileaks kijken, of beweren dat de informatie onbetrouwbaar is. Mogelijkheden genoeg.

Vooralsnog is het vooral de verenigde staten die wereldwijd via het multinationale netwerk er zoveel mogelijk aan doet om de site weg te drukken. Het is de tekenend voor de toenemende internetcensuur die ingezet wordt door de verenigde staten.

Prachtig onderschrift trouwens. :)

op 07 12 2010 at 20:17 schreef babs:

Wel godverdomme. Ook VISA blijkt een politieke organisatie. Raar, want volgens mij is VISA een samenwerkingsverband van Europese banken. Die moeten dus onder Europese druk zijn gezet. Ik lever wel degelijk mijn VISA-kaart in als ze hun politieke boycot handhaven. + haal mijn geld van de bank als dat één van de leden van VISA is. Ik ben er helemaal klaar mee. Wikileaks is nergens voor veroordeeld, zelfs nog nergens officieel van beschuldigd, maar allerlei bedrijfjes laten zich door overheden onder druk zetten.

De druk op vrije nieuwsgaring wordt extreem hoog opgevoerd. Als vrije nieuwsgaring verhinderd wordt, dan is sabotage volledig gerechtvaardigd. Ik wil heel graag weten onder druk van wie een Europese instelling als VISA besluit politiek te gaan bedrijven.

op 07 12 2010 at 20:48 schreef Martin B:

Visa Europe is een afscheiding van het van origine Amerikaanse bedrijf:
http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Inc.#IPO_and_restructuring

Ik betwijfel of je een niet-Amerikaanse creditcard kunt krijgen die internationaal bruikbaar is.

op 07 12 2010 at 21:39 schreef herman van der helm:

Volgens mij bestaat alles wat wikileaks publiceert uit roddel en achterklap van dienders van de amerikaanse overheid. Als je niet eerlijk met mensen durft te bespreken wat je van ze vindt, houd het dan voor je en roddel en klets dan niet over mensen die er niet bijzijn. Houd je je gewoon aan deze normale menselijke gedragsregel en wikileaks heeft niets meer om te publiceren.

op 07 12 2010 at 21:39 schreef Locutus:

“gratuit en hypocriet”? Natuurlijk. Het is lekker makkelijk vanuit je luie stoel achter je schermpje lekker verontwaardigd te doen over de heksenjacht op Assange. Maar weet je, helden zijn dun gezaaid. De meeste mensen zien het onrecht wel maar zolang het hun niet direct raakt geloven ze het wel. Is dat slap? laf? Tuurlijk, maar ook begrijpelijk. En, belangrijker, zo zit de mens, kuddedier als hij is, nu eenmaal in elkaar. Nogmaals, helden zijn dun gezaaid.
Wil je dus wat bereiken, zal je de leunstoel-guerilla moeten zien te mobiliseren. Crowd-source the revolution baby!
En dat doen Assange/WikiLeaks, bedoelt of onbedoelt heel goed. Het machtigste land ter wereld manipuleert bedrijven, banken, de media en regeringen in de jacht op 1 man. Wat een droom scenario! Wie heeft daar nu geen micro-payment voor over?
Gelukkig kun je altijd rekenen op de Pavlov reactie van de VS op onverwachte tegenslag: ongenuanceerd en overdadig machtsvertoon naar buiten en zwakzinnig geraaskal intern.
Maar goed, helden zijn dus dun gezaaid, en iedereen heeft toch wat/iemand nodig om in te geloven. En terwijl Assange het laatste beetje geloof in de oprechtheid van de overheid verpulvert biedt hij tegelijk de gewone man de gelegenheid om zijn eigen hypocriete verzetsdaadje te plegen door te gluren op wikileaks, de “insurance” te downloaden, of, voor de dapperen een mirror site te hosten.

op 07 12 2010 at 22:29 schreef Geertjan:

Wat overigens wel weer onthullend is aan dat Cable-gate is hoe men in het Midden-oosten over elkáár denkt.
Zo wordt die welvaart aldaar een stuk vanzelfsprekender.

op 07 12 2010 at 23:15 schreef Tommy:

Gek dat mensen zo verbaasd en verontwaardigd reageren over wat Wikileaks naar buiten heeft gebracht. Iedereen weet toch dat je alleen macht kunt krijgen/houden als je het smerig speelt? Verdeel en heers is toch het recept? Zelfs gewone commerciële organisaties handhaven zich door roddel, intrige, side-letters, geheime afspraken, valletjes opzetten voor mensen die ze kwijt willen enz. Als de wereld louter uit padvinders zou bestaan, zou er niet veel anders gebeuren dan dat oude vrouwtjes geholpen werden met oversteken.

op 08 12 2010 at 02:16 schreef wilders_truusje:

Dat we het over de man van de eeuw hebben is wel duidelijk.Dat Peter ons “medeplichtig ” heeft gemaakt is helaas ook waar maar dat we met diezelfde creditcards geld MOETEN inzamelen om onze held daar waar nodig is bij te staan is OOK duidelijk.

Wie heeft daar een pasklare oplossing voor zodat we -en dasz het minste wat we kunnen doen – geld kunnen doneren want hij zal alle Anker& Ankers van de wereld nodig hebben plus nog een heleboel “liefde & support” Zolang wij lafaards dat niet leveren maken ook wij vuile USA- handen.

Tot slot ben ik van mening dat we ons ., zolang Assange vast blijft zitten – ons te pletter moeten twitteren.Naar onze kamerleden maar ook naar de USA-ambassade in Den Haag en een cc-tje ervan naar flap-en druiloor en Wilders kloon ZKH http://www.minbuza.nl/nl/Organisatie/Bewindslieden/Minister_Rosenthal

En heb je tijd over : die meer dan achterlijke volg-dwerg KNAPEN kan je ook mailen of bellen !

Persvoorlichting buitenlands beleid
Job Frieszo: tel. +31 70 348 6331, job.frieszo@minbuza.nl, woordvoerder
Ward Bezemer: tel. +31 70 348 6576, ward.bezemer@minbuza.nl, woordvoerder
Aad Meijer: tel. +31 70 348 5998, aad.meijer@minbuza.nl, persvoorlichter actuele zaken
Persvoorlichting ontwikkelingssamenwerking
Kees-Jaap Ouwerkerk: tel. +31 70 348 6645, cj. ouwerkerk@minbuza.nl, woordvoerder, persvoorlichter actuele zaken
Persvoorlichting Europese zaken
Özlem Canel: tel. +31 70 348 5481, ozlem.canel@minbuza.nl, woordvoerder, persvoorlichter actuele zaken
Persvoorlichting consulaire zaken
Christoph Prommersberger: tel. +31 70 348 6072, cc.prommersberger@minbuza.nl, woordvoerder, persvoorlichter consulaire zaken, visumverlening, asielzaken

Wie nog tijd over heeft gaat effe babbelen met de bron van alle kwaad :

Contact the White House

President Obama is committed to creating the most open and accessible administration in American history.

You can also call or write to the President:
The White House
1600 Pennsylvania Avenue NW
Washington, DC 20500
Please include your e-mail address

Phone Numbers
Comments: 202-456-1111
Switchboard: 202-456-1414
FAX: 202-456-2461

TTY/TDD
Comments: 202-456-6213
Visitors Office: 202-456-2121

op 08 12 2010 at 07:55 schreef xfire:

Wij zijn niet beschaafd, dat zijn we ook nooit geweest. Van het terrorisme tot de milieuvervuiling, allemaal producten van het westen.

op 08 12 2010 at 08:41 schreef herman van der helm:

Ad Bos is er jaloers op dat wikileaks tien jaar geleden nog niet bestond.
Het had er volgens hem dan nu heel anders voor hem uitgezien.

op 08 12 2010 at 09:42 schreef Smeets:

Herman,

Ondertussen is Ad Bos wel de enige die voor de bouwfraude heeft vastgezeten en nog steeds in de gerechterlijke molen ronddoolt.

Als Assange in Nederland zou vertoeven, zou hij direkt aan de VS uitgeleverd worden. Daar maak ik me geen enkele illusie over.

op 08 12 2010 at 10:22 schreef @Aanklacht:

Om niet medeplichtig te zijn, om geen last te hebben van een in duigenvallend spiegelpaleis ben ik gestopt met het weggeven van mijn stem. Zolang men in de politiek niet voor de beste oplossing-naar-eer-en-geweten gaat, en genoegen neemt met laffe compromissen, zorg ik dat mijn stem van mij blijft.
BTW het geweten kent de waarheid.

op 08 12 2010 at 11:25 schreef Peter Smith:

M’n Paypalaccount maandag opgezegd en zojuist het formulier ingevuld om m’n mastercard op te zeggen en gaat straks de bus op. Nu nog één laatste handeling met m’n mastercard: een donatie aan wikileaks.
Nu op zoek naar ’n alternatief dat niet bezwijkt voor politieke druk.

op 08 12 2010 at 12:29 schreef Judith:

Breedveld op z’n best!

Natuurlijk zijn we tegen de schofferingen van Vadertje Staat, maar veel meer dan klagen op twitter of een petitie tekenen doen we niet.

op 08 12 2010 at 13:43 schreef Janosek:

Hulde voor de mooie woorden!
Een Paypal account of Mastercard had ik al niet, dus die kan ik niet opzeggen. Een andere vorm van protest: blijf met cash geld betalen en stop met pinnen! Ik pin zelden en zeker niet in de supermarkt!

Mensen de zaak Assange maakt het glashelder: elektronisch betalen is een wapen voor onderdrukking!

We komen eerdaags in een situatie waarin uw bankrekening zal worden geblokkeerd wanneer u zegt dat Maxime Verhagen een vuile gladjanus is en de belangen van de VS dient.

Contant geld gaat eerdaags letterlijk van levensbelang worden om de vrijheid te kunnen garanderen. Stop de PIN waanzin!

op 08 12 2010 at 18:06 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Mijn PayPal-account is al jaren terug geblokkeerd en het geld houden ze. Niet dat er veel op stond maar toch. Bij NAMBLA (North American Man-Boy Love Association) hebben ze ook hun Paypal-account gestopt en het geld gehouden. De KKK is wel welkom bij ze. En de reden is simpel: Paypal wil winst maken. Zwarte mensen-haters zijn niet schadelijk voor hun image. Kinder- en jongerenbevrijders wel.
Hoe strenger men voor zedenwetten is en voor hoge straffen hoe meer men anti Wikileaks is. En hoe meer pro-oorlog. Hun macht komt voort uit zelfonderdrukking, schaamte en haat naar mensen die zich vrijer wensen te voelen.
Maar mensen willen de verbanden niet zien en zolang is het: verdeel en heers en toenemend fascisme.
Ik ben blij met Wikileaks en stemde Piratenpartij, waar ik geen spijt van heb.
Mijn schizofrene broer kreeg onlangs bezoek van de zedenpolitie met vragen over mij: fascistenstaat. Mijn bejaarde vader wilde zijn erfenis zo regelen dat zijn vrouw vruchtgebruik krijgt over erfdelen kinderen. Maar ABN-AMRO weigert mijn deel dan te beheren (uw zoon is van de ‘pedopartij’): fascistenstaat.
Ook sta ik op zwarte lijst bij tal van banken: kan er geen rekening openen: fascistenstaat. Ik weet deels hoe Assange zich voelt. Hij heeft alleen wat meer steun. Maar blijf allemaal maar op fascisten stemmen zoasl Teeven, Wilders, Rutte, Verhagen en noem maar op.

op 08 12 2010 at 18:12 schreef Asmodeus:

‘Geld op zak is in de toekomst overbodig/ meer dan een pasje met je pin heb je niet nodig’. Zo werd de consument in een reclame bij de introductie -jaren terug- toegezongen.
Straks mag en kan men niet meer contant afrekenen. Totale controle door overheid en banken.
Zou mede daarom die goudprijs zo enorm gestegen zijn? Ach, off topic.

Zie net op het journaal dat beide ‘slachtoffers’ van Assange naar een lezing van hem zijn geweest. Voor of na de ‘verkrachtingen’, dat vertelt de NOS er niet bij…

op 08 12 2010 at 18:34 schreef Jan van Dijk:

Als het niet zo desastreus was, zou het best leuk zijn om te zien hoe veel mensen er willen meehelpen met het afzagen van de tak boven de afgrond, waarop ze zelf zitten.

op 08 12 2010 at 19:37 schreef Asmodeus:

Groot-Brittannië is door Kadhafi economisch gechanteerd om de doodzieke Lockerby-terrorist vrij. Zij gaven toe, aldus de Amerikanen. Een ‘onthulling’ van Wikileaks vandaag.
Geen slijmerd, die Assange…

op 09 12 2010 at 09:36 schreef babs:

As,
Die zaak tegen Assange daar zou ik niet al de stellige uitspraken over doen. Het verbaast me helemaal niets als die man er een onalledaagse moraal op na zou houden. Een dergelijke moraal gecombineerd met een kneuterland als Zweden, met Zweedse kneuterdames die denken dat cyberanarchistische helden ook nog eens heel gezellig in bed zijn, dat kan problemen geven.

Groupies die zich dat pas achteraf realiseren en dan spijt krijgen, ook al omdat het helemaal niet zo leuk was met Assange. Wel of niet strafbaar hangt dan af van de exacte gang van zake en de exacte regels in het land. Mijn inschatting is dat je in Zweden al in de gevangenis kunt belanden als je naar een vrouw kijkt. Mijn inschatting is ook dat Assange wel iets meer heeft gedaan. Mijn inschatting is bovendien dat het Zweedse OM, de Zweedse rechters zich niet laten sturen door de VS.

Staat allemaal los van wikileaks. Wikileaks is geweldig, de grote voorman misschien wat minder.

op 09 12 2010 at 10:14 schreef babs:

Martin B,
Je hebt gelijk en het lukt me ook niet een credit card te vinden die internationaal bruikbaar is en niet Amerikaans. Gat in de markt??

Vliegtickets moet je op een reisbureau ook wel contant kunnen afrekenen, maar voor autohuur heb je volgens mij altijd een credit card nodig. Iemand enig idee hoe je zakelijk rond kunt reizen zonder credit card?

op 09 12 2010 at 18:17 schreef Geertjan:

Smeets:Als Assange in Nederland zou vertoeven, zou hij direkt aan de VS uitgeleverd worden. Daar maak ik me geen enkele illusie over.

Daar geloof ik helemaal niets van, integendeel.

op 09 12 2010 at 18:22 schreef Martin B:

@babs
Waarom niet gewoon doen alsof je geen creditcard hebt. Ik krijg de indruk dat je regelmatig zakelijk moet reizen. Als je bijvoorbeeld bij het huren van een auto gewoon zegt dat je geen creditcard hebt, dan kan je meteen zien of dat lukt en kom je er vanzelf achter wat er wel en niet gaat.

op 09 12 2010 at 18:23 schreef Asmodeus:

Babs, Zweden knöterig? De IKEA en Volvo’s misschien, maar de lutherse seksuele moraal aldaar is losser dan de calvinistische. Ik ben er nooit geweest, maar iemand die er geweest is repte over bacchanalen tijdens het weekeinde, zich zedeloos zuipende Zweden. Vrouwen laten zich daarbij niet onbetuigd…

op 09 12 2010 at 18:53 schreef Asmodeus:

In het latere journaal van gisteren: na de lezing. Julien wilde per se geen condoom gebruiken, achteraf vonden de vrouwen dit niet kunnen en liepen toevallig elkaar toevallig tegen het lijf.
‘Wilde hij bij jou ook niet?’.
Kras. Daarbij schijnt de Zweedse rechter de verklaring van het vermeende slachtoffer zeer zwaar te laten wegen. Fysiek bewijs niet nodig, met andere woorden.
Een plotseling opduikend Zweeds amateur-pornofilmpje is niet nodig voor een veroordeling.

op 10 12 2010 at 06:59 schreef Peter Dijkema:

Bij mij mijn beste weten geschiedt het parallel in Zweden: libertaire bacchanalen met minderjarigen enerzijds, maar ook de meest restrictieve wetgeving over aanranding en verkrachting, of tegen klanten van prostituees.

op 10 12 2010 at 09:40 schreef babs:

Martin,
Mijn creditcard deed het ooit niet bij de autoverhuur. Kon ik toch echt een taxi gaan nemen, ondanks legitimatie en voldoende cash.

op 10 12 2010 at 09:58 schreef babs:

Ik heb een hekel aan zuipen en een hekel aan vrouwen die veel drank nodig hebben om aan zichzelf toe te durven geven dat ze zin hebben om geneukt te worden.

op 10 12 2010 at 10:41 schreef p.wielaard:

Peter, dat stukje deed gewoon even zeer, zo raak en waar als het is. Helaas zijn ons geluk en welvaart de keerzijde van zo’n beetje alles wat er mis is in andere gebieden. Mensen en hyena’s verschillen in de kern niks. Ik moet het dus wel met Vetklep eens zijn anders wordt ik gek van de Weltschmertz.

op 10 12 2010 at 11:05 schreef MNb:

Voor degenen die Assange een held vinden:

http://www.veteranstoday.com/2010/12/08/wikileaks-struck-a-deal-with-israel-over-cable-leaks

Of die site betrouwbaar is weet ik niet.

op 10 12 2010 at 12:14 schreef babs:

MNb,
Dus: Amerikaanse propagandasite citeert anti-Israelische sites die zeggen iets te baseren op niet nader genoemde bronnen. Hoe dubieus wil je het hebben?

Een logischer verklaring voor de afwezigheid van cables over Israel: die cables krijgen makkelijker een hogere geheimstatus. Top-secrets zijn niet gelekt. De Amerikanen zijn ook weer niet helemaal achterlijk.

op 10 12 2010 at 21:12 schreef MNb:

Eindelijk een werkelijke onthulling, na alle oude koek die Wikileaks tot nu toe heeft geproduceerd:

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/09/wikileaks-cables-burma-nuclear-weapons

Geldt hetzelfde voor natuurlijk als de opmerking van Babs – onbekende bronnen. Niettemin komt dit nieuws op mij geloofwaardig over.

op 11 12 2010 at 00:46 schreef Paerdeslager:

Pffft! Gelukkig dat ik hier even ben want ik begon te twijfelen, maar nu weet ik het Weer: de VS zijn de enige bron van alle kwaad en geen middel mag worden geschuwd om die ten gronde te richten. Weg met unipolaire wereldorde, welkom multipolaire wereldorde met rasdemocraten als China, Rusland en andere dictaturen aan het roer.

Infantiele idioten. Jullie staan in je handen te klappen terwijl Pandora’s doos wordt opengemaakt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS