Home » Archief » Vrouwenbevrijders


[25.01.2014]

Vrouwenbevrijders

Peter Breedveld

zoe24
Foto: Zo’é

Korte tijd geleden stuitte ik per ongeluk op een documentaire over de Zo’é, een Braziliaanse indianenstam die tot eind jaren tachtig van de vorige eeuw redelijk ongemoeid is gelaten door wat wij zelfgenoegzaam de beschaafde wereld noemen.

Du moment christelijke missionarissen zich met de Zo’é gingen bemoeien, werd het volk flink uitgedund door mazelen en dat soort ziektes, waartegen hun lichaam niet immuun is.

Geen schaamte voor naaktheid

Het ziet er in de documentaire allemaal te mooi uit om waar te zijn: de Zo’é kennen geen schaamte voor hun naaktheid (al zitten de vrouwen altijd zo dat hun vulva niet zichbaar is), leven in relatieve harmonie met de natuur (behoudens de staat van oorlog waarin ze verkeren met teken en muggen) en vrouwen en mannen zijn compleet gelijk, zonder dat er een Machteld Zee of een Asha ten Broeke aan te pas is gekomen. Helemaal uit zichzelf zijn ze tot het inzicht gekomen dat kinderen opvoeden de verantwoordelijkheid is van zowel de vader als de moeder en ze doen aan polygamie; zowel de mannen als de vrouwen. Ze behandelen hun oudjes met tedere liefde en met respect.

De documentaire is gemaakt door mensen die niet uitgejubeld raken over al dit moois, en daarom blijf ik op mijn hoede. Er valt geen kritisch woord, terwijl er wel degelijk bepaalde taboes bestaan onder de Zo’é, bijvoorbeeld op het publiekelijk tonen van verdriet. Ook is er iets met abortus dat niet wordt uitgediept. En tenslotte: een paar jaar geleden maakte een Noorse ploeg een jubeldocumentaire over een indianenstam in Ecuador, de Waorani, die later betaald bleken te zijn om naakt te lopen en in speciaal voor de docu gebouwde hutten te wonen.

Precies genoeg kleren

Maar goed, ervan uitgaande dat die Zo’é echt zo leven als in de docu, stelt u zich eens voor dat ze, in hun bestaan bedreigd door de oprukkende Braziliaanse beschaving, zouden uitwijken naar Nederland, om hier tomaten te komen plukken en onze tuinen winterklaar te maken.

Om te beginnen zouden ze zich moeten aankleden, want a-seksuele naaktheid is een gruwel in de ogen van de Nederlander. Niet teveel kleren, natuurlijk, want dat is vrouwonderdrukkend. De Zo’é zullen precies genoeg kleren moeten gaan dragen. Dat wordt nog een hele toer om bij de inburgeringscursus uit te leggen dat Nederlanders niet van te bloot houden, maar ook niet van te aangekleed. Het moet er ergens tussenin. Waarom? Nou, daarom!

Ingewijd in de seks

Met de m’berpót, de houten plug die ze door hun onderlip dragen, zou het ook snel afgelopen zijn. Kindermishandeling! En geen porem, ook nog. In Nederland mogen alleen de oren van kinderen worden gepiercet. Bovendien willen we in de openbare ruimte niet geconfronteerd worden met de religie van de Zo’é of whatever het is.

En dan hebben we het nog niet gehad over de polygamische neigingen van de Zo’é. Daar maakt onze overheid korte metten mee omdat ‘het huwelijk is bedoeld voor twee personen’. Kinderen worden bovendien al op zeer jonge leeftijd door een oudere man of vrouw ingewijd in de seks, dus daar zul je Henk Bres en de zijnen hebben, met fakkels en hooivorken.

Verplicht krab eten

Krab eten is taboe voor de Zo’é, in Nederland betekent dat onvermijdelijk verplicht krab eten. Kamervragen van de PVV omdat Albert Heijn een krab-vrije afdeling heeft. Dooie krabben gooien naar passerende Zo’é: religiekritiek. Zo’é-mannen die in deeltijd willen werken om hun deel van de opvoeding van de kinderen voor hun rekening te nemen? Ben je gek geworden? Integreren, luiwammes! Alleen vrouwen werken bij ons in deeltijd.

Of stelt u zich voor dat op de één of andere manier de Zo’é-cultuur de dominante cultuur in Brazilië zou zijn. De stukken die hier in de Volkskrant zouden verschijnen! Dat Asha ten Broeke haar bek moet houden over Bart Smit, omdat ze in Brazilië aan veelwijverij doen! En kinderen worden verkracht! En ze daar de hele dag naaktlopen! Hier in Nederland zou alvast een streng verbod op naaktlopen worden ingevoerd, met unanieme steun van de hele Kamer, van PVV tot GroenLinks. En ze jagen op apen! Ze stoppen ze niet eens in krappe hokken, zoals wij met de varkens doen! Dierenbeulende barbaren!

Seksuele verkramptheid

Laten we de grenzen van de geloofwaardigheid nóg wat verder oprekken: Nu heeft de Zo’é-cultuur van heel Zuid-Amerika een economische grootmacht gemaakt, met een enorme politieke invloed, ondanks de industriële revolutie en de wetenschappelijke vooruitgang in het Westen. Dan zou de discussie over óns gaan! Wat zouden de Zo’é van ons vinden als ze wisten hoe wij leefden?

Ze zouden medelijden met ons hebben vanwege onze seksuele verkramptheid, die onze kinderen geestelijk misvormt, met allerlei afschuwelijke gevolgen van dien: prostitutie, pornoverslaving, seksueel misbruik, verkrachtingscijfers waarvan de haren je te berge rijzen!

Privégevangenis voor vrouwen

Zo’é-vrouwen zouden vlammende stukken in de krant schrijven over de onderdrukking van onze vrouwen, die gedwongen worden hun borsten te bedekken, alsof borsten iets smerigs zijn, iets dat aan het straatbeeld onttrokken moet worden. Een Zo’é-vrouw die zou pleiten voor de afschaffing van de verplichte m’berpót, zou worden gelyncht in de media. Zeiken over de m’berpót, terwijl in Nederland geklede vrouwen lopen! Terwijl in Nederland oudjes worden verwaarloosd en weggestopt in bejaardenflats! Terwijl mannen daar hun verantwoordelijkheid niet nemen bij het opvoeden van de kinderen! En het huwelijk daar een soort privégevangenis voor vrouwen is!

En dan begin jíj over de m’berpót?!

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 25.01.2014 @ 13:34

[Home]
 

28 Reacties

op 25 01 2014 at 14:42 schreef el fruuoussi:

Dom zwatelstuk ! typisch vergelijken van appels met peren.

op 25 01 2014 at 15:23 schreef Bigpete:

Misschien moet je die preoccupatie van je met naakt lopen eens door een wat minder roze bril bekijken. De leefomstandigheden in een tropisch klimaat zijn onvergelijkbaar met de onze. Gekleed gaan is hier minimaal 300 van de 365 dagen een must en zelfs in wat wij zomer noemen zijn er genoeg dagen en zeker nachten dat naaktlopen gelijk staat aan kou lijden of erger.
Juist doordat kleding hier een voorwaarde is om te overleven vinden we dat normaal, en alles wat daar van afwijkt abnormaal. Net zoals die indianen het abnormaal zullen vinden om bij 35 graden geheel gekleed te gaan.
Je vergelijkt inderdaad appels met bananen.

op 25 01 2014 at 15:31 schreef Hans Langbroek:

Goed stuk.

op 25 01 2014 at 16:08 schreef Peter:

Zijn er nog mensen die wél kunnen lezen?

op 25 01 2014 at 16:27 schreef Jos den Bakker:

Ik vind dit echt een heel goed stuk. Het besef van proportie dat hieruit spreekt, mis ik zo in het maatschappelijke debat. Het is net alsof men het afdoende vindt om alleen in dichotomieën te denken, terwijl dit stuk zo effectief demonstreert hoe idioot het is om je eigen analytische reflexen als zelf-evident te beschouwen, zonder op context te letten.

op 25 01 2014 at 17:39 schreef herman van der helm:

Peter, wat een mooi verhaal! Dit maakt mijn weekend goed.

op 25 01 2014 at 17:42 schreef Ana:

Hahahaha! Je plaatste dit terwijl ik die docu nog aan het kijken was. Mijn commentaar daar mag naar hier verplaatst hoewel je zelf alle bedenkingen al geeft! (je was mij te snel af dus) Goed stuk!

op 25 01 2014 at 18:48 schreef Huib:

Wat Herman van der Helm zegt. Perfect stuk, Peter!

op 25 01 2014 at 19:57 schreef sjap:

cultuurrelativisme met een sausje weg-met-ons.
Nee, nu serieus, er is een hoop mis met onze samenleving Petertje maar dat wil nog niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben op andere zaken zoals de hoofddoek.

op 25 01 2014 at 22:31 schreef Thomas E:

Héérlijk stuk! Verder: wat Jos zegt.

op 26 01 2014 at 00:28 schreef Sacha:

Een vermakelijk stukje. Totdat het begon met “Of stelt u zich voor dat…”. Tja, als… Als varkens konden vliegen, dan regende het poep.

op 26 01 2014 at 03:51 schreef Asmodee:

Een verademing om dit te lezen Peter, voorwaar geen lichte kost.

Voorbij goed en kwaad, voorbij relatief superieur/inferieur (cultuurabsolutisme) en absoluut gelijkwaardig (cultuurrelativisme).

Sjappie ligt het allemaal wat zwaar op de maag, lees eens dat ene gedicht van Nijhoff.

Voor sommige liefhebbers van ouderwets cultuurrelativisme, in combinatie met bescheidenheid en durf: de documentaires van Bruce Parry over ‘primitieve’ volkeren.
Een van mijn helden, dus ik zal hem niet bewieroken.
http://www.dailymotion.com/video/x5bt7s_bruce-parry-in-tribes-1_travel

op 26 01 2014 at 09:24 schreef Rosa:

Sjap, Tsja het ís wat hé die hoofddoek?…Pfffff…..

op 26 01 2014 at 14:12 schreef MNb:

“ervan uitgaande dat die Zo’é echt zo leven als in de docu”
Er zijn aanwijzingen dat er inderdaad Indianenstammen zijn met een dergelijke levenswijze. Albert Helman schreef eens over een bezoekje aan het Surinaams binnenland. Er zijn er de Piraha:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pirah%C3%A3_people

Maar zoals altijd is de vraag in hoeverre hier sprake is van westerse projectie van het verlangen te ontsnappen aan de verstikkende christelijke moraal.

op 26 01 2014 at 14:23 schreef Peter:

According to Everett, the Pirahã have no concept of a supreme spirit or god, and they lost interest in Jesus when they discovered that Everett had never seen him.

My kinda people.

op 26 01 2014 at 15:53 schreef Rob:

Mensen die iets afdoen als “cultuurrelativisme”. Kunt u eens uitleggen waarom cultuurrelativisme per definitie slecht is?

op 26 01 2014 at 18:41 schreef Henk ten Doeschate:

Haha.

Elke beschaving is dus beter dan die van ons, zo lijkt het. Er gaat niets boven zelfkritiek, Amsterdammers die denken dat ze inferieur zijn aan volkeren die nog in prehistorische omstandigheden leven, prachtig.

Groningen boven alles!

op 26 01 2014 at 22:05 schreef Han van der Horst:

Hier is een Braziliaans TV-item uit 2010, uitgezonden door een zender in de gemeente Oriximiná, waar Zo’é wonen. Zij klagen er overe dat de Funai, de Braziliaanse rijksorganisatie voor de oorspronkelijke bevolking, hen minder steun geeft dan het naburige volk der Tyrios. Ze willen onder meer kleren, pannen, buitenboordmotoren en hangmatten.
Er onder staat nogal wat commentaar. Het gaat volgens iemand die met de Zo’e werkt om een groep die zelf wilde kijken hoe de wereld er buiten het oorspronkelijk stamgebied uitzag.
Hij schijft dat het aantal Zo’e tussen 2000 en 2010 is gegroeid.
http://www.jesocarneiro.com.br/saude/funai-abandona-indios-zoe-denuncia-tv.html
Volgens dit bericht hebben Zo’e in Brasilia gesprekken gevoerd met de minister van justitie. http://mananciaisdevida.blogspot.nl/2011/02/indios-zoe-proibidos-de-ver-com-os.html
De bron is verdacht. Het is een site van zendelingen die de Funai ervan beschuldigen dat ze uit de buurt van de Zo’e worden gehouden, maar de zendeling-redacteuren citeren in zijn geheel een bericht van het Braziliaanse ANP. De indianen hadden de minister gevraagd om zendelingen en goudzoekers uit hun buurt te houden.
Ook wilden ze hulpmiddelen voor jacht en visserij, boten en brandstof.
Hier nog een site met mooie foto’s van Survival International. Die meldt dat de vertegenwoordigers van de stam in Brasilia ook om onderwijs vroegen. Kregen zij. Er worden bijvoorbeeld gezondheidswerkers gevormd. Het gebied van de Zo’e wordt bedreigd door goudzoekers. http://www.survivalinternational.org/povos/zoe

op 26 01 2014 at 23:36 schreef Marco Meijer:

Prima stuk, stemt tot nadenken.

op 27 01 2014 at 00:30 schreef dewanand:

notitie mbt posting han van der horst:

1. hele gebied waar men goud zoekt op primitieve manier is totaal vervuild met kwik en visserij kan niet meer, hele voedselketen stort in. En die indianen verloederen en zijn dan alles kwijt, zeuren ze dan krijgen ze een kogel door hun kop en met pijl en boog alleen kunnen ze dus niet winnen. Gaan ze vechten dan komt het leger van Brazilie om hen een kopje kleiner te maken en om al hun vrouwen te verkrachten als hoeren.

IN suriname zijn inheemsen (indianen, marrons) echt een lagere paria kaste en de stads zwarten (incl hindoestanen) maken hen genadeloos af en discrimineren hen. Deze zwarte apartheid is onbekend bij vele blanken die toch niets willen begrijpen van de gekleurde, donkere, heerlijk exotisch (Hmmm bruin gebakken seksvlees, vers van de BBQ) mensaapjes hier te lande.

Zouden raszuivere PVVers het nou met zwarte (hindoe)hoeren mogen doen of met moslim hoeren?

al deze blote wilden kunnen best hier komen in nl he om als legale paradijselijke zwarte hoeren rijk te worden. Zij wonen nog onbedekt en onbevlekt in Eden zo te zien en aten nooit de verboden vruchten (ijsappels vind je niet in tropen), dus ze zijn zondevrij.

dewanand

op 27 01 2014 at 10:14 schreef Ana:

Dank Han van der Horst! Dit videofragment werpt toch wel een heel ander licht op deze ‘edele wilden’ (bedoel dit niet denigrerend over hen, maar wel als kritiek op alle pedante westerse romantici)

op 27 01 2014 at 10:41 schreef Peter:

Toch typisch dat jij begint over ‘edele wilden’. Het is een standaardreactie van veel mensen op iedereen die het waagt iets positiefs te zien in het leven van mensen die het zonder computers, forensen en maaltijdsalades van Albert Heijn doen: mopperen over het ‘romantiseren’ van ‘edele wilden’ en onmiddellijk op zoek naar bewijs dat het allemaal zo rooskleurig niet is.

Maar het utopische leven van deze ‘edele wilden’ is het punt niet van mijn betoog. Ik maak me geen enkele illusie dat, zodra de ‘beschaving’ haar intrede doet in het leven van de Zo’é, waarbij ik zelf al mijn reserves uitte ten aanzien van het waarheidsgehalte van de documentaire, er weinig meer zal overblijven van het zwemmen in kristalhelder water en het naakt jagen in het bos.

Mijn stuk gaat over Nederland, niet zozeer over de Zo’é, want daar weet ik niks vanaf.

op 27 01 2014 at 10:56 schreef Ana:

Ok, mijn reactie was eigenlijk ook meer een reactie op een ander commentaar (bij de eerder geplaatste video). Zal mij voortaan houden bij het juiste kader.

op 27 01 2014 at 17:23 schreef dewanand:

namaste Peter en Ana ea Fnaakters,

Realiseren jullie je niet dat de Westerse wilden, wij hier dus in Nederland degenen zijn die nu medeplichtig zijn aan de vernietiging en vervuiling op aarde, en mede schuldig aan de ontbossing, zinloze wapenwedloop (vorig jaar omzet wapen industrie minimaal 1200 miljard dollar), enz enz.

dus wie zijn de echte wilden?
Deze Zoé hoeven geen stalen sloten te zetten op hun deuren om beesten buiten de deur te houden, wij wel.

Beschaving is relatief afhankelijk van de groep mensapen zelf, het (etnische) apen collectief en dat zijn er nu zeker 500.000 van op deze planeet. Allemaal kuddes samen van aapjes, en wij zijn de cyber Frontaal Naakt wilden hier die komen posten en mee ouwehoeren met de witkop Hollandse wilde Peter. Ik ben bruinkop Hollandse wilde en Wieroe is kattenkop Hollands behaard beestje op vier poten met staart. Wij zijn Westerse cyber barbaren nu. Hier is het bewijs:

http://www.teenboat.com/pics/shemales.shtml

dewanand en Wieroe
onbeschaafde cyber wilden in nederland

op 27 01 2014 at 17:27 schreef Thomas E:

Zo dat nou lekker zoenen met zo’n houten farao-sik?

op 27 01 2014 at 17:46 schreef Thomas E:

Kennisstad Delft heeft een wonderlijke invloed op hindoe aapjes en koelie katten. Nee, dan toch maar liever een leven als de Zo’é.

op 27 01 2014 at 19:22 schreef dewanand:

nou kijk hier hoe beschaafd de blanke Hollandse wilden zijn, bedankt hoor witkopjes, wij onbeschaafde zwarte wilden varen volgende week terug met houten vlotjes he over de grote rivier, back to the sweet jungle, thanks a lot voor de goedkope patat met gratis, een spuitlading heerlijk romig blank sperma. De geile zwarte, nauwe koeliesletjes laten wij achter zodat jullie je blanke pikkies erin kunnen leegspuiten om hen te herbeschaven en ze vinden het super lekker.

dewanand en wieroe
wilde onbeschaafde Westerse koelielanders

zie de Hollandse Duise bloede herrenvolk beschaving:

‘Meer meldingen van racisme tegen zwarte mensen’
Door de discussie over Zwarte Piet vorig jaar zijn volgens het Meldpunt Discriminatie Internet meer racistische dingen geschreven over zwarte mensen.
Foto: ANP

Het meldpunt kreeg vorig jaar klachten over 193 uitingen die zouden neerkomen op ‘antizwart racisme’.

Daarvan waren 103 opmerkingen strafbaar. Dat is ongeveer twee keer zoveel als in 2012.

http://www.nu.nl/binnenland/3686050/meer-meldingen-van-racisme-zwarte-mensen.html

op 29 01 2014 at 02:28 schreef Asmodee:

“Kinderen worden bovendien al op zeer jonge leeftijd door een oudere man of vrouw ingewijd in de seks”, dat schijnt ook deels de missie van deze zendeling geweest te zijn. Gekiekt bij het uitleggen van de missionarishouding?

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3585473/2014/01/29/Missionaris-VS-krijgt-58-jaar-cel-wegens-kindermisbruik.dhtml

It’s a small world after all…

https://www.youtube.com/watch?v=gqTyBBit7NI

Sinterklaas op 0:59, zonder zijn veelbesproken personeel, maar geflankeerd door 3 witte, tamme ganzen…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS