Home » Archief » Feministische naaktlopers


[25.01.2014]

Feministische naaktlopers

 

 

Ze lopen de hele dag naakt, jagen op apen, bakken taarten, spelen in de rivier en doen aan polygamie; zowel de mannen als de vrouwen. Ze behandelen hun oudjes met liefde en respect en vieren de vrouwelijkheid, waarbij mannen zich een dag lang als vrouwen uitdossen.

De pil hebben ze niet nodig, want de vrouwen doen aan geboortebeperking door met behulp van een bepaalde plant hun menstruatie te regelen. De Machteld Zees van deze wereld kunnen nog wat van ze leren, wat seksegelijkheid betreft.

Nog steeds heb ik enige reserves bij deze documentaire over de niet eens zo heel lang geleden ontdekte Braziliaanse indianenstam de Zo’é (wat ‘Wij’ betekent) want het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn.

Goed, ze weigeren krab te eten en zijn een makkelijke prooi voor teken en muggen en dat stuk hout door hun onderlip lijkt mij ook geen plezier, maar verder lijkt hun leven één grote naturistenvakantie, van begin tot eind.

Filmpjes, naturisme, 25.01.2014 @ 10:54

[Home]
 

11 Reacties

op 25 01 2014 at 16:43 schreef gronk:

[i]Ze behandelen hun oudjes met liefde en respect [/i]

Ja, als je de hele dag je pa en je ma op je lip hebt zitten is het allemaal koek en ei. En ze hebben daar (bij gebrek aan kerstdagen) natuurlijk ook geen gedoe over wie er wanneer naar welke familie gaat.

Of zou het toch iets genuanceerder en wat minder rooskleurig zijn dan de docu-makers voorschotelen?

op 25 01 2014 at 16:55 schreef Ana:

Vond die pinnetjes van de Yanomami al heel wat, maar die vallen geheel in het niet bij de palen van de Zoé!

op 25 01 2014 at 17:18 schreef Ana:

Toch wel enigszins romantiserend en exotiserend. Sinds wanneer juichen wij toe dat een 12 jarig meisje haar eerste relatie heeft met een veertig jaar oude(re) man? Waarom is dat wel toelaatbaar binnen andere culturen? Omdat zij zo ‘puur’ zijn en zo ‘zuiver’? Zonder al te snel te willen oordelen geeft dat toch te denken, al zou het ons alleen al aan het denken zetten over onze eigen normen en waarden. Leerzaam dus, zo’n documentaire.

op 26 01 2014 at 16:19 schreef Rob:

Ana, de vraag is of je altijd moet oordelen, juichend of afkeurend. Het is zoals het is, dat zou nu eens en gezonde houding zijn tov andere culturen.
En vooral: het is zoals het is totdat deze andere culturen zélf gaan denken dat bepaalde dingen niet meer zouden moeten gebeuren. Liefst zonder Juffrouw Ooievaar van buitenaf.

op 27 01 2014 at 09:44 schreef Ana:

Culturen denken niet Rob. Een cultuur ‘is’ inderdaad (en ontwikkelt zich of niet). Dat kunnen wij zo laten. Maar is het ook niet wat naïef en zelfs arrogant om naar andere culturen te kijken alsof het alleen maar om ‘edele wilden’ ging? Waarom niet ook bepaalde aspecten van zo’n cultuur bekritiseren? Dat zouden zij zeker ook doen als zij geconfronteerd worden met onze ‘cultuur’ (zie stuk dat Peter schreef hierboven). Bovendien leven wij in een wereld waarin geen enkele cultuur meer geïsoleerd bestaat. Ook deze niet zodra er een aantal ‘Ooievaars’ van buitenaf neestrijken met een keur aan camera’s.

En zie zojuist hierboven deze link; http://www.jesocarneiro.com.br/saude/funai-abandona-indios-zoe-denuncia-tv.html
Geen enkele cultuur bestaat meer geïsoleerd, zeker ook deze niet. Dat blijkt maar weer! En wat mij opvalt is dat de mannen de eersten zijn die de kleren aantrekken. Ze worden er op slag hippe westerlingen mee, terwijl de vrouwen toekijken! Waren mannen en vrouwen niet gelijk in hun cultuur? Dat principe lijkt in ieder geval snel overboord gezet. En dan wordt het ineens toch weer bedenkelijk dat meisjes van 12 worden ontmaagd door mannen van 40 en ouder?

op 27 01 2014 at 12:47 schreef Peter:

Goed, Ana, ik negeer even dat je steeds voorbijgaat aan het feit dat niet alleen jonge meisjes, maar ook jongens door een oudere worden ‘ingewijd in de seks’ (en of dat een ontmaagding behelst, is mij althans niet duidelijk geworden) en stel je de volgende vraag:

Waarom is het ‘ineens toch weer bedenkelijk’ dat meisjes van 12 worden ingewijd door mannen boven de veertig?

op 27 01 2014 at 18:11 schreef Ana:

Volgens mij maken hele hordes zich daar nou juist druk om in ons ‘beschaafde’ Nederland, toch? Jongens of meisjes, om het even; seks met minderjarigen wordt bij ons beschouwd als pedofilie en we weten allemaal hoe er binnen onze cultuur wordt aangekeken tegen pedofielen. De vraag is waarom men zich daar zo druk over maakt binnen de ene cultuur om het binnen een andere cultuur te beschouwen als iets natuurlijks.

op 28 01 2014 at 00:02 schreef Thomas E:

Ach Anna, in onze ‘beschaafde’ wereld heerst wat dat betreft een zeer hypocriete dubbele moraal. Nabokov is er schatrijk van geworden.

op 28 01 2014 at 12:01 schreef Peter:

Dat Nabokov schatrijk is geworden van onze hypocrisie, wil ik bestrijden. Volgens mij heeft-ie alles te danken aan zijn fenomenale schrijverstalent.

Ana zegt dat ‘men’ zich druk maakt om seks met minderjarigen in de ene cultuur en het als iets natuurlijks beschouwt als het om de andere cultuur gaat. Ook dat waag ik te betwijfelen. Als die Zo’é als gastarbeiders naar Nederland zouden komen, zou het snel gedaan zijn met die seksuele praktijken.

Wat ik interessant vind: wie geeft ons het recht voor die Zo’é te bepalen wat goed voor ze is? In Brazilië is seks met minderjarigen, neem ik aan, ook verboden, maar de Zo’é kunnen kennelijk hun gang gaan. Daar zou ik wel wat meer van willen weten.

Waarom maakt niemand zich daar druk om de twaalfjarige Zo’é-meisjes? Is dat omdat de Brazilianen vinden dat de Zo’é, als wilden, niet aan hun hoge seksuele moraal hoeven te voldoen of relativeren ze daar hun eigen moraal beter dan wij in Nederland doen?

op 28 01 2014 at 13:39 schreef Thomas E:

“De vraag is waarom men zich daar zo druk over maakt binnen de ene cultuur om het binnen een andere cultuur te beschouwen als iets natuurlijks.” (Ana)

“In Brazilië is seks met minderjarigen, neem ik aan, ook verboden, maar de Zo’é kunnen kennelijk hun gang gaan. Daar zou ik wel wat meer van willen weten.” (Peter)

Peter, volgens mij zitten Ana en jij met dezelfde vraag, maar praten jullie een beetje langs elkaar heen (?)

Persoonlijk denk ik – en heb ik ook ervaren – dat de Brazilianen een stuk minder verkrampt met seks omgaan dan wij Nederlanders. Als de Zo’é bij ons op de Veluwe hadden gewoond, waren ze al vanaf dag 1 overspannen geraakt van alle hulpverleners en moraalridders.

Wat betreft Nabokov heb je natuurlijk gelijk, dat zijn talent hem zo succesvol heeft gemaakt. Maar ik vind het toch tekenend dat ‘Lolita’ indertijd de snelste verkoopstart maakte sinds ‘Gone with the wind’ (100.000 exempl in 3 weken) en vervolgens bijna 50% opbracht van al zijn andere boeken bij elkaar.

op 24 11 2014 at 13:43 schreef danny:

deze mensen leven zonder stress gewoon zou beter zijn overall te kunnen leven zonder stress

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS