Home » Archief » Waar blijft het Nederlandse Volksfront?


[14.04.2021]

Waar blijft het Nederlandse Volksfront?

Jasper Mekkes


Voice of BaceprotSchool Revolution

Wat zo vervelend is aan corona is niet eens Mark Rutte die iedere dag die God geeft hinnikend van de lach in zijn joggingspak op de dienstfiets zit.

Het zijn die oeverloze discussies die vervolgens telkens losbranden als hij tijdens een persconferentie weer eens van alles en het tegendeel ervan heeft beweerd.

We worden door de media onophoudelijk aangemoedigd aan onzinnige discussies mee te doen; over de vraag of de terrassen weer open moeten, kinderen weer een gymzaal in mogen en of Rutte nu wel of niet gelogen heeft. Terwijl dat helemaal geen onderwerpen voor discussie zìjn; iedereen weet dat Rutte een aartsleugenaar is en dat het merendeel van de politieke besluiten veel beter in de regio door de mensen zelf in plaats van in Den Haag door de liberale oligarchie kunnen worden genomen.

Maar er is in al die discussies een onderwerp dat ik een beetje mis: en dat is de volstrekte incompetentie van Rutte. Niet alleen van een ‘staatsman’ die zich iedere keer op en af de fiets joviaal duimen opstekend laat fotograferen in zijn joggingpak, maar ook van de ideeën-loosheid en het totale gebrek aan inschattingsvermogen.

Duizenden coronadoden

Dat gebrek aan inschattingsvermogen blijkt uit het feit dat hij meer dan tienduizend coronadoden op zijn geweten heeft doordat hij de grenzen niet sloot, zei dat mondkapjes geen effect hadden of de inkoop van een vaccin aan Europa overliet.

Want in tegenstelling tot wat hij ons met zijn liberale media-apparaat wil doen geloven: in tijden van een crisis als deze is er in het huidige systeem maar één verantwoordelijke: Mark Rutte. Die besluit dan of en zo ja hoe (en welke) burgers beschermd worden. Of niet beschermd worden vanwege de economie, zoals in het geval van Rutte.

Iets vergelijkbaars geldt in het geval van CO2, PFAS, stikstof, nitraat, biomassacentrales, de klimaatwet, de Hoogovens, SHELL, Schiphol, 130 km per uur etcetera; de lijst is eindeloos. Rutte beschermt niet het volk maar een klein clubje superrijken. Liberalisme pur sang: sterk tegen de zwakken en zwak tegen de sterken.

Want Rutte heeft naast op liegen op nog een terrein een consequent trackrecord: het vervuilen van water, lucht en grond in Nederland – en de rest van de wereld. Het mag dus niet verbazen dat ook tijdens corona de bescherming van de meest kwetsbare burgers, in verpleeghuizen, arme wijken et cetera, laten we zeggen niet de hoogste prioriteit heeft.

Nihilistisch geldschuiven

Het totale gebrek aan ideeën zorgt er vervolgens voor dat de uitgelezen kans die een crisis biedt om niet alleen nihilistisch geld te schuiven naar – vooral weer – grote bedrijven, maar daar ook voorwaarden aan te verbinden voor ecologische, politieke, sociale en economische vooruitgang, niet gebruikt wordt.

Ondertussen doet men in politiek Den Haag weinig moeite om de indruk te vermijden dat data voor versoepelingen wel erg toevallig samenvallen met belangrijke mijlpalen op weg naar het door een kleine minderheid van rijke Nederlanders zo obsessief gewenste volgende kabinet Rutte.

Het is een wens die met de dag sarcastischer, en dictatorialer begint aan te voelen. Een gevoel van onmacht ook, dat we delen met de Wit-Russen. En een dictator die niet weg wil kost altijd slachtoffers. Dat zagen we niet alleen aan het begin van de pandemie, met besluiten die de economie moesten ontzien maar die economie en meer dan tienduizend Nederlanders uiteindelijk de nek omdraaiden, maar ook tijdens de overal inderhaast verboden demonstraties. ‘Want Corona’. Ja ja.

Het gaat al lang niet meer over corona en over de vraag of de terrassen weer open mogen. Het gaat om de machtspolitiek en het gelieg. Om het – als sinds 1848 (!) – onderdrukken en bedriegen van het volk door een klein clubje liberalen. Macht corrumpeert altijd en als je zoals Rutte tijdens Corona de enige bent die zonder tegenmacht kan besluiten welke maatregelen opgelegd of ingetrokken worden dan kan de verleiding om versoepelingen samen te laten vallen met belangrijke momenten in de formatie op weg naar je zo obsessief gewenste volgende termijn als premier wel eens moeilijk blijken om te weerstaan.

Eeuwig toneelstukje

Ondertussen wordt in Frankrijk tijdens de corona crisis wel serieus gedebatteerd over mogelijkheden om vooruit te komen. De libertair socialistische beweging Front Populaire van de meest gelezen schrijver van Frankrijk, de ongekend populaire Michel Onfray, bereidt een geweldig project voor in aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen van 2022.

Het plan is het eeuwige toneelstukje tussen rechts en extreemrechts te doorbreken. Het toneelstuk tussen Le Pen (vader en dochter) en een liberale uitdager, of die nu Mitterand, Chirac, Hollande of Macron heet. Een toneelstuk dat, hoewel Le Pen volledig gechiraciseerd is en inmiddels op alle belangrijke punten hetzelfde wil als Macron, tot nu toe altijd eindigde met waarschuwen voor fascisme – en de volgende liberale president.

Het plan van Front Populaire is om tijdens de Franse presidentsverkiezingen van 2022 eenmalig aan het huidige systeem mee te doen – om dat systeem vervolgens te veranderen. Dus niet om mee te doen aan het sprookje van de ‘Homme Providentiel’, de man of vrouw die in zijn eentje alle problemen wel zal oplossen, een Rutte mèt visie zeg maar, maar om het systeem te veranderen door een vreedzame revolutie te ontketenen zoals we die sinds de commune van Parijs of de opstand van Kronstadt (vorige maand jaar 100 jaar geleden, ik heb er niemand over gehoord) niet meer hebben gezien.

Eeuwig toneelstukje

Het motto van die nieuwe Franse revolutie: We maken een einde aan al die eeuwen machtspolitiek van het bedriegen van het volk. ‘Geef ons de macht en wij geven die u terug’ zegt de overtuigde anarchist Michel Onfray van Front Populaire.

Weldoordacht anarchisme, in de stijl van Proudhon en Onfray dus, het is wat alle dictators, van Lukashenko tot Rutte, tot wanhoop brengt.

Het wachten is op de Nederlandse tak van Front Populaire: Volksfront. Iets meer dan 10.000 euro voor een waarborgsom en 600 steunbetuigingen zijn er nodig. Dat moet toch lukken lijkt me.

Wordt vervolgd.

Jasper Mekkes, 14.04.2021 @ 15:03

[Home]
 

1 Reactie

op 14 04 2021 at 15:03 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS