Home » Archief » Nederland wordt geen beter land als Rutte maar weg is


[13.04.2021]

Nederland wordt geen beter land als Rutte maar weg is

Peter Breedveld


Voice of Baceprot

Kustaw Bessems en Loes Reijmer slaan allebei aan op een stuk waarin Arnon Grunberg waarschuwt tegen de ‘destructie van Rutte’, omdat die de enige politicus is die het land kan behoeden voor overname door Extreemrechts. Reijmer is boos om Grunbergs vergelijking van Omtzigt met Monica Lewinski: een ‘detail’ dat niet de oorzaak zou mogen zijn van Ruttes val. Bessems vindt dat de kritiek op Rutte gesmoord wordt, net nu de deur leek te zijn geopend voor een transparantere democratie.

Beide gaan voorbij aan een belangrijk punt dat Grunberg maakt, namelijk dat Rutte jaren en jarenlang is weggekomen met de vreselijkste shizzle, van zijn samenwerking met Wilders tot zijn antivluchtelingenretoriek en de toeslagenaffaire, en dat het absurd zou zijn hem wel af te zetten vanwege een leugen over iets waarvan ook ik het probleem maar niet kan zien, het opgooien van een balletje – in een vertrouwelijk gesprek – over de politieke carrière van Pieter Omtzigt. Wie echt gelooft dat met Omtzigt de enige tegenkracht van het kabinet uit het parlement wordt weggenomen, geeft dus een brevet van onvermogen aan de 149 andere Kamerleden, en daarmee heeft die misschien gelijk, maar zou dát niet de reden moeten zijn om je boos te maken? Dat Rutte maar één mannetje hoeft weg te promoveren om Zonnekoning te worden?

Oorlog tegen de islam

Rutte is volgens Grunberg de katechon, een begrip dat is gemunt door wat mij betreft de grootste eikel in de bijbel, Paulus, die de katechon zag als de persoon die de aarde behoedde voor de uiteindelijk overmijdelijke Apocalyps. Ik had daar een kleine discussie met hem over op Twitter (die om mij onduiidelijke redenen is vertakt in separate draadjes), en hij blijkt echt te geloven dat niemand anders dan Rutte ons land kan behoeden voor de machtsovername door partijen als de PVV, het Forum voor Democratie en JA21. Hij denkt ook dat de Franse president Macron zijn land behoedt voor de ellende van Marine le Pen.

Maar Macron voert wat je volgens mij rustig een oorlog tegen de islam mag noemen en de Franse senaat keurde onlangs een wetsvoorstel goed dat onder andere minderjarigen verbiedt een hoofddoek te dragen. Hier verwijt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Marine Le Pen dat ze, jawel, te soft is voor de islam.

Rutte en de VVD voeren dezelfde tactiek. Ze houden extreemrechts buiten de deur door zelf extreemrechts te worden. Vluchtelingen buiten de grenzen houden en antimoslimwetten voorstellen en aannemen en het vuurtje tegen mensen met een migrantenachtergrond hoog blijven opstoken. Tienduizenden vluchtelingen verdrinken in de Middellandse zee en creperen op Moria om de Macrons en Ruttes van de EU aan de macht te houden, en te voorkomen dat extreemrechts het overneemt. Het mensenoffer bestaat, zoals Grunberg terecht opmerkt in zijn essay. Je mag de (soms dodelijke) slachtoffers van de Toeslagenaffaire ook als mensenoffers beschouwen.

Beulen van het volk

Dat gaat allemaal niet weg als we Rutte door een andere VVD’er laten vervangen. Grunberg merkt terecht op dat de Toeslagenaffaire voortkomt uit de Nederlandse onhebbelijkheid ondraaglijk te lijden bij de gedachte dat iemand anders een voordeeltje geniet dat jij niet hebt en de hardvochtigheid van de belastngdienst is de hardvochtigheid van het Nederlandse volk. Ik heb ook eens geschreven (in verband met het hardvochtige vluchtelingenbeleid) dat de verantwoordelijke bewindslieden alleen maar de beulen zijn. Ze voeren de wil van het volk uit, superdemocratisch. En om te voorkomen dat Extreemrechts aan de macht komt.

Rutte is niet de katechon, hij neemt de gedaante aan van de Antichrist, pakt die zijn racisme af, schaft grondrechten af, draait kleine ondernemers de nek om ten gunste van de beursgenoteerde multinationals, holt de democratie op alle mogelijke manieren uit en het is bevreemdend om Grunberg te zien betogen dat wie zich daartegen verzet op één lijn staat met onder andere Karadžić, Trump en de Le Pens. Máár Grunberg heeft zich uitgesproken tegen het racisme en de hetze tegen Marokkaanse Nederlanders en Reijmer en Bessems niet.

Witte vrouwen

Reijmer is altijd pas geïnteresseerd als iemand machtige witte vrouwen bedreigt (Clinton heeft veel en veel ergere dingen gedaan dan wat ie met Monica Lewinski deed en de terreur van GeenStijl kon haar ook niets schelen totdat Bart Nijman zijn pijlen op haarzelf richtte) en Bessems heeft met zijn hysterisch-islamofobe journalistiek hoogstpersoonlijk een flinke steen bijgedragen aan de vreemdelingenhaat die tot de huidige verkiezingswinst van Extreemrechts, de radicalisering van ‘fatsoenlijk’ Rechts en uitwassen als de Toeslagenaffaire hebben geleid (net als overigens Pieter Omtzigt, die ook een creep is).

Het zou dus vruchtbaarder zijn om in plaats van Rutte te offeren iets te doen aan de constante stroom van racistische haatpropaganda die politici dwingt tot harde taal en maatregelen richting biculturele Nederlanders, vluchtelingen en moslims, omdat ze anders de verkiezingen niet winnen. Maar daarvoor moeten de journalisten en columnisten bij zichzelf te rade en de recente geschiedenis wijst uit dat de media niet zo lekker zijn met zelfkritiek.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.04.2021 @ 12:52

[Home]
 

1 Reactie

op 13 04 2021 at 12:53 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS