Home » Archief » Waarom niet én de horeca open én mondkapjesplicht?


[15.02.2022]

Waarom niet én de horeca open én mondkapjesplicht?

Peter Breedveld


Illustratie: Andrea Vaccaro.

Ik heb nooit vermoed dat carnaval zo belangrijk was voor Nederland. Ik wist dat het feest belangrijk was in Noord-Brabant en Limburg, maar van die provincies hebben ze zich in Den Haag nooit een reet aangetrokken, dacht ik.

Maar toen in 2020 de corona in de hele wereld losbarstte, moest Nederland per se eerst nog carnaval vieren voordat het ook maatregelen ging nemen en begin 2021 werd carnaval weliswaar afgelast, maar afgelopen november, toen er al een soort pre-carnaval begon of whatever, moest en zou dat in Nederland worden gevierd toen de rest van de wereld aan het boosteren was begonnen. Maar Nederland wilde niet boosteren, Nederland wilde carnaval vieren. Kerst, het belangrijkste feest van de christelijke wereld, werd afgeschaft omdat Nederland carnaval zou en moest vieren en per se niet wilde boosteren.

Dit jaar begint carnaval op 25 februari en zie: dat is precies de datum dat vrijwel alle maatregelen worden afgeschaft en de horeca weer tot laat open mag en ook de anderhalve maatregel en de mondkapjesplicht wordt afgeschaft. Ik zweer het, ze schaffen hier nog liever het onderwijs en de hele cultuursector af dan dat ze toestaan dat zich ook maar één carnavalsvierder beperkt voelt in z’n bewegingsvrijheid. Alááf! Prins Carnaval is koning in Nederland.

Elkaar onderhoesten

Waarom kan het in Nederland nooit normaal? Waarom moet óf alles dicht óf alles onbeperkt open, zonder zelfs maar één maatregel. Of wacht, het advies om je handen stuk te wassen blijft wèl van kracht, want het RIVM weet blijkbaar nog steeds niet dat we via aerosolen worden besmet.

Waarom zou je de mondkapjesplicht en de anderhalvemetermaatregel afschaffen, waarom kan niet én de horeca open, én de mondkapjesplicht gehandhaafd? Het mondkapje is effectief, dat is wetenschappelijk bewezen, in landen waar mondkapjes al vóór de corona heel normaal waren, is het aantal besmettingen altijd spectaculair veel lager gebleven dan in het superieure westen, waar elkaar onderhoesten een grondrecht is, en het vergt geen groot offer om een mondkapje te dragen. Nee, je stikt niet; nee, je wordt niet vergiftigd door je eigen adem, stel je niet zo aan, al kan het nooit kwaad om je tanden wat vaker te poetsen en te raggen, de frikandelresten tussen je tanden te verwijderen. Gewoon je mondkapje op en niet zo zeiken. Je doet het voor elkaar. De dood hoort bij het leven maar er komt een nieuwe Jordan Peele-film aan, die zou ik graag nog meepikken voor ik naar de eeuwige jachtvelden vertrek.

Grote reset

Nederland heeft niks geleerd van de corona. Niet dat ik een grote reset verwachtte, met afschaffing van de veeteelt en de bio-industrie en alleen nog maar op fietsvakantie, maar ik ben toch de enige niet die zich door de corona heeft gerealiseerd hoe ontregelend niet alleen corona, maar ook die jaarlijkse griepgolven zijn en hoe ellendig die constant terugkerende verkoudheid, puur omdat iedereen in de trein zit te hoesten en te proesten omdat er per se op kantoor gewerkt moet worden, waar de baas je de hele dag goed in de smiezen kan houden?

Ik had wel een beetje gehoopt dat het mondkapje een goede gewoonte zou worden, net als in Japan, waar je een mondkapje in de metro draagt als je een verkoudheid voelt opkomen, dat het normaal zou worden om thuis te werken als je verkouden bent en niet in de trein te gaan zitten en daarna tussen je collega’s, die vervolgens de rest van de winter ook aan het hoesten en snotteren zijn.

Maar nee, de boel gewoon opengooien en alle beperkingen opheffen, alsof er niet steeds meer kinderen doodziek worden, alsof long covid niet bestaat, alsof wetenschappers niet steeds meer verontrustende ontdekkingen doen over corona en de gevolgen. Ik ben geen lockdowndrammer, maar dat is alsof je alle verkeersregels opheft omdat het aantal verkeersdoden tot een acceptabel aantal is teruggebracht. Negeer de verkeerslichten maar, fuck de maximumsnelheid, “zeg autogordel waar ga je hene”, we mogen weer!

Mad Max-waanzin

Ik kan geen andere reden bedenken dat de overheid ons aan deze Mad Max-waanzin blootstelt dan om ons in een staatswurggreep te houden. Straks stijgt het aantal besmettingen weer explosief, stromen de ziekenhuizen weer vol, zegt Rutte “o, misschien toch iets te enthousiast geweest!” en mogen we Pasen weer opgesloten in ons huis vieren. Zo blijven we altijd overgeleverd aan de controlefetisj van ons kabinet. Rutte wil dat corona nooit meer weggaat.

En dan zul je zien dat Japan straks de grens opengooit BEHALVE voor Nederlanders, want wij zijn de Gekke Hoedenmaker van de wereld met een totale imbeciel als oppercoronaloog. Zo blijf ik de rest van mijn leven opgesloten op dit koude, modderige Deshima met jullie, mijn ergste nachtmerrie.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 15.02.2022 @ 13:27

[Home]
 

1 Reactie

op 15 02 2022 at 13:28 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS