Home » Archief » Handen stukwassen


[24.10.2020]

Handen stukwassen

Peter Breedveld


Geest van een in haar kraambed overleden vrouw. Yotsuya Kaidan (Ghost story) (Katsushika Hokusai school)

Brabobraller Klaas Dijkhoff kreeg het van de week op zijn heupen en twitterde in schreeuwende hoofdletters dat we ons aan de coronaregels moeten houden. “WAS JE HANDEN STUK”, aldus Dijkhoff. Dat extreem idiote advies krijgen we al sinds maart en als ik Google mag geloven, is Rutte ermee begonnen. Eerst waste niemand behalve ik zijn handen, nu moet iedereen ze stuk wassen. Voordat we verder gaan: niet doen, niet uw handen stuk wassen. Gewoon goed en vaak wassen en dat ook lekker blijven doen als de corona platgeslagen is.

Ook op Twitter vroeg iemand zich af wat eigenlijk de betekenis is van die bizarre opdracht je handen stuk te wassen. Mij lijkt het een no-brainer. Corona wordt door hele volksstammen, ik durf eigenlijk wel te zeggen door bijna iedereen, waarschijnlijk ook door u, gezien als het gevolg van ons zondige gedrag waarvoor we keihard dienen te worden gestraft. Dat stukwassen is niets anders dan de zelfkastijding waaraan de zelotigste aanhangers van bijna alle religies zich periodiek overgeven. Je handen stukwassen is het nieuwe flagelleren. We moeten onszelf en elkaar niet gewoon beschermen tegen corona, nee, we moeten straffen. De coronamaatregelen zijn ons cilicium, de katholieke mantel waarmee monniken boete doen voor hun en andermans zonden. Daarom worden mensen zo woedend als ze anderen plezier zien maken, of horen lachen. Dit is geen tijd om plezier te maken! Er valt niks te lachen!

Eerste lockdown

Veel mensen blaast ook het stoom uit de oren als ze iemand horen spreken over de ‘eerste lockdown’. Er was geen lockdown, schreeuwen ze met het spuug op de lippen. Mensen gingen immers naar het tuincentrum en het strand en ze fietsen en jogden dat het een lust was. Dat we thuis op elkaars lip zaten, gek werden van het thuiswerken en online onderwijs met haperende wifi-verbinding en storende computers, dat we onze vrienden niet mochten zien en de begrafenissen van onze geliefden niet mochten bijwonen, stelt volgens deze moderne Elia’s niets voor en is te vergelijken met een luie strandvakantie in een all-in beach-resort. Lockdown hoort straf te zijn! We moeten lijden! Niet lachen, geen warmte, geen seks, geen alcohol, je ondergaat je straf zonder verdoving! Er wordt niet gesmokkeld! Alleen coronaporno is toegestaan. Wat zeg ik? Verplicht!

Het regende boetes tijdens die eerste lockdown die geen lockdown heten mag. Boetes voor lichamelijk contact in het openbaar, boetes voor samen-zijn, boetes voor met z’n drieën op een parkbank. Boetes die vergezeld gingen van een aantekening op het STRAF-blad. Straf! En boete! Straf! Voor onze zonden!

Dat corona wordt gezien als een straf van God, en dan vooral door mensen die zich er doorgaans op voorstaan niet-religieus of zelfs anti-religieus te zijn, (het valt me op dat juist de gelovige Nederlanders een stuk relaxter met corona omgaan, waardoor de collectieve woede zich met name tegen hen richt) werd meteen al duidelijk toen mensen over de hele wereld begonnen te roepen dat corona een revolutie inluidde, waarin de economie radicaal zou worden hervormd, de globalisering krakend tot stilstand werd gebracht en het Nieuwe Jeruzalem zou worden gesticht, een wereld van blije veganisten en boterhammen met tevredenheid. Klaar met het consumerisme en de 24-uurseconomie, de vleesindustrie en de visserij. Vliegtuigen zouden worden omgesmeed tot ploegscharen.

Nature is healing

“Nature is healing!” riep iedereen in koor als er een filmpje viraal ging van een eland die door een lege straat liep of als het gerucht werd verspreid dat er bruinvissen door de Venetiaanse grachten zwommen. En je kon door het water de bodem weer zien! Als dat geen boodschap van God was, dat de mens pas op de plaats moest maken voor Moeder Aarde, en Hij ons daarom terug in onze huizen had gedwongen. “Nature is healing”; in mijn hoofd hoor ik dan altijd een zalvende zweeftevenstem. Ik moet er ook om gniffelen. Nature is helemaal niet healing, integendeel, de natuur gaat ‘onophoudelijk en ongekend snel achteruit’.

Nu de corona, na zich in de zomer enigszins gedeisd te hebben gehouden, zich niet laat platslaan, de natuur ten onder blijft gaan en de mensen zelfs weer meer vlees zijn gaan eten dan ooit (vooral kip en varkensvlees, met je islamisering) maakt razernij zich meester van de Wederdopers Nieuwe Stijl. Met schrille stem schreeuwen ze om strengere maatregelen en een totale lockdown. Rationele argumenten hebben ze er niet voor, want strenge lockdowns hebben immers niets uitgehaald in Italië en Spanje. Ze willen straffen en gestraft worden. Eén van de succesvolste landen wat het bestrijden van corona betreft is Zuid-Korea, waar dankzij een consequent beleid van testen, tracken en tracen het openbare leven niet ingrijpend heeft hoeven veranderen en waar de economie zich goed houdt. Maar van Zuid-Korea wil in Nederland niemand iets weten. Eerst dacht ik dat het racisme was, nu denk ik dat Nederlanders het de Zuid-Koreanen vooral kwalijk nemen dat ze zichzelf niet straffen. Dat die Koreanen er veel te makkelijk vanaf komen.

Galerij der coronawappies

Het is pure emotie, dat geschreeuw om een totale lockdown, van mensen die ik op Twitter al maanden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat niks anders zie doen dat twitteren over corona, die elk horrorverhaal uit de IC viraal laten gaan, elke rode teen van elk kind in elke uithoek van de wereld opblazen tot voorbode van wat onze kinderen te wachten staat.

Viroloog Ab Oosterhaus, lid van het zogenaamde Red Team, een groepje hysterici die zelfs mij doen hunkeren naar de onverstoorbare domme koppigheid van Jaap van Dissel, wil ook een totale lockdown omdat hij denkt dat we zo het virus kunnen “wegdrukken” en “uit het land drijven”. Een wetenschapper die zich overgeeft aan dergelijke hilarische waandenkbeelden, feitelijk een vorm van magisch denken, verdient het te worden bijgezet in de galerij der coronawappies, fier naast Willem Engel en Lange Frans.

In een land waar het zo gierend uit de klauw dreigt te lopen als Nederland hebben we behoefte aan mensen die het hoofd koel houden, niet aan schreeuwende neuroten die me vooral doen denken aan de profeten in het Oude Testament.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.10.2020 @ 12:57

[Home]
 

1 Reactie

op 24 10 2020 at 12:58 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS