Home » Archief » Waarom Saoedische mannen alleen reizen


[03.08.2009]

Waarom Saoedische mannen alleen reizen

Hassnae Bouazza

geisha18

Afgelopen week waren er opvallend veel Arabieren in Parijs aan het winkelen. De zomertijd is ideaal om de Golfstaten te onvluchten waar de temperaturen kunnen oplopen tot vijftig graden. Er waren veel vrouwen die Dior– en Lejaby-lingerie pasten en bepakt bijkwamen met een glas cola met ijs, al dan niet gehuld in abaya.

De Saoedische kranten vonden het daarom hoog tijd zich te buigen over de vraag waarom sommige Saoedische mannen er de voorkeur aan geven om alleen of met vrienden op vakantie te gaan en hun vrouwen en kinderen thuis te laten. De kranten spraken met een aantal mannen en de antwoorden van de heren wil ik u niet ontzeggen.

Saleh is een vader van drie die deze zomer naar Turkije gaat met een collega. Hij vindt dat zijn vrouw en kinderen het hele jaar door al plezier hebben met winkelen, uitstapjes en in amusementsparken terwijl hij twee banen heeft om voor hen te zorgen. De zomer is de tijd om samen met zijn vrienden te ontspannen, aldus Saleh.

Mouneer is drie jaar getrouwd en vader van een zoon. Zijn reden om in de zomer het huis te ontvluchten is omdat zijn schoonmoeder en –zus constant bij hen over de vloer zijn en zich overal mee bemoeien. Zijn vrouw doet er niks tegen en hij moet het allemaal maar accepteren voor de lieve vrede. Vakantie voor hem is een manier om niet gek te worden. Zijn vrouw heeft er geen probleem mee, want zij is graag temidden van haar familie.

Dan is er Taher die vertelt dat het zijn vrouws gezeur is dat hem naar adem doet snakken: ‘ze heeft een heel sterke wil en bekritiseert me altijd. Dat trek ik elf maanden, maar die ene maand moet ik er echt tussen uit, dus dat hebben we afgesproken.’

Tot slot kwam Ahmed aan het woord die aangaf dat zijn vrouw conservatief is en geen behoefte heeft aan reizen. Zelf wil hij de wereld zien en daarom gaat hij erop uit en gaat zijn vrouw naar haar ouders dorp.

Zegt u eens eerlijk: was u verrast? Had u net als ik verwacht dat die mannen stuk voor stuk die arme vrouwen dwongen thuis te blijven? Laten we eerlijk zijn, als je vaak de mokkende en ontevreden gezichten ziet van echtparen, klinkt zo’n gescheiden vakantie als de ideale oplossing.

Maar we zijn er nog niet, want de krant Al Watan liet ook de vrouwen aan het woord, en daaruit bleek dat er nogal wat achterdochtig zijn en niet zo blij dat hun mannen alleen op vakantie gaan en hen achterlaten. Veel van de vrouwen zijn bovendien bang dat de mannen een geslachtsziekte oplopen en hen ermee besmetten.

Eén van de geïnterviewde vrouwen vroeg aan haar man om een test te ondergaan voor hij terugkwam zodat zij zich geen zorgen hoefde te maken als hij weer thuis was. Je kunt de kennelijk vanzelfsprekende tolerantie van deze mevrouw bewonderenswaardig of laakbaar vinden.

Een andere vrouw vertelde hoe haar man heel vaak reisde, soms gaf hij werk als excuus, en soms ging hij zomaar weg. Nadat er bij haar HIV was geconstateerd en ze hem ermee confronteerde, beschuldigde hij haar van ontrouw en scheidde van haar. Zeer terecht, want als de vrouw goed had geluisterd naar de grootmoefti van Saoedie-Arabië, dan had ze geweten dat ze haar beklag niet bij haar man had moeten doen, maar bij de vrouwen die hem verleidden. De man is nu eenmaal zwak en als hij zwicht voor de verleiding dan is het eerst en vooral de schuld van de vrouw, zo vindt de moefti die ervoor pleitte mannen te beschermen tegen vrouwen.

De moefti heeft een punt. Je ziet het ook hier weer in dit artikel: denk je eindelijk een verrassend inkijkje in het leven van de Saoedie’s te krijgen, maar dan komen toch weer die vrouwen roet in het eten gooien met hun versie.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad en de Arabische site van de Wereldomroep. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Eerder gepubliceerd in Vrij Nederland.

Hassnae Bouazza, 03.08.2009 @ 16:54

[Home]
 

27 Reacties

op 03 08 2009 at 17:07 schreef J.Morika:

Samenvattend: die moeftie wil dat niet-moslims hun gedrag veranderen opdat moslims kunnen doen wat ze behoren te doen.

Waarom verbaast me dat eigenlijk niet?

op 03 08 2009 at 19:04 schreef geweta:

Hier het echte Saoedi:
Mannen mogen hun echtgenotes slaan als ze een gat in hun had hebben. Dat althans vindt een Saudische rechter die sprak op een congres over huiselijk geweld, meldden Saudische media zondag. Zijn opmerking heeft tot ophef geleid in
het oerconservatieve koninkrijk.
“Als een man 1200 Saudische riyal (235 euro) aan zijn vrouw geeft en zij spendeert 900 riyal (175 euro) aan een abaya
(het traditionele gewaad dat het lichaam van top tot teen bedekt) in een luxe winkel, dan heeft ze het verdient als hij haar slaat”, aldus rechter Hamad Al-Razine

op 03 08 2009 at 21:07 schreef Hans Helmerhorst:

Zolang de vrouwen in dit “Islamitische” land niets te vertellen hebben, zijn de verhalen van de mannen ook niet te geloven. Als de koning van Saudi Arabie in Parijs aankomt dan wordt een heel hotel afgehuurd en alle hoeren van Parijs uitgenodigd. Waarom zullen de mannen dan alleen op vakantie gaan?

op 03 08 2009 at 23:41 schreef Bert Brussen:

Oke mensen, we kunnen weer inpakken. Geweta praat over “het echte Saoedi” en als Geweta het zegt DAN IS HET GEWOON ZO!

De rest is gewoon nep, Geweta kent het enige echte Saoedi. Doorlopen mensen!

op 04 08 2009 at 00:37 schreef Tjerk:

Mannen die naar de hoeren gaan als ze uit het zicht zijn van moeder de vrouw; vrouwen die zeuren en koeieneren…

Een hele geruststelling te vernemen dat het huwelijksleven in Saudi-Arabië er eigenlijk net zo aan toe gaat als bij ons hier.

op 04 08 2009 at 04:13 schreef MNb:

“Als een man 1200 Saudische riyal (235 euro) aan zijn vrouw geeft en zij spendeert 900 riyal (175 euro) aan een abaya (het traditionele gewaad dat het lichaam van top tot teen bedekt) in een luxe winkel, dan heeft ze het verdient als hij haar slaat”

Zit wat in. Maar als die man nou meer dan 8000 Riyal verdient en daarvan maar 1200 aan zijn vrouw geeft, dan moet die ook het recht hebben om hem een flinke opdonder te geven. Of geen van beide natuurlijk.

op 04 08 2009 at 10:01 schreef Bart:

Breng dan ook eens een bezoekje aan gayclubs en sauna’s en dergelijke. Voila….bekijk eens wat er allemaal te beleven valt met doe saoedische mannen……..

op 04 08 2009 at 14:23 schreef kaaskop:

Dus als ik het goed heb begrepen, nemen de meeste saudische mannen de adviezen van de imams en rechters niet ter harte?
En het lijkt me ook wel logisch, als die arme drommels uitgeput van hun werk thuis komen.
Je kunt nu eenmaal niet met een oog dicht slapen.
Hun grootste angst is; zoals wayne bobbit te eindigen.
Deze vrouwen hebben haar op hun tanden.
Dus peter, ondanks dat de saudische man gesteund word door de wet, durven deze arme drommels niet hun vrouwtjes te “corrigeren” , om alsnog hun recht op te eisen.
Nou breedveld, ik zou als ik jou was een kogelwerend vest aanschaffen voor je naar Nederland terugkeert.
Je hebt de “vrijheidsstrijders” hun hobby/obsessie afgepakt.
En ze hadden al een zee aan tijd.

“Zolang de vrouwen in dit “Islamitische” land niets te vertellen hebben, zijn de verhalen van de mannen ook niet te geloven. Als de koning van Saudi Arabie in Parijs aankomt dan wordt een heel hotel afgehuurd en alle hoeren van Parijs uitgenodigd. Waarom zullen de mannen dan alleen op vakantie gaan?”

Je verdient er een goede boterham mee en dan is het nog niet goed.

“Breng dan ook eens een bezoekje aan gayclubs en sauna’s en dergelijke. Voila….bekijk eens wat er allemaal te beleven valt met doe saoedische mannen……..”

Nou vertel eens.
Of heb je iets tegen homo’s?

op 04 08 2009 at 18:25 schreef Tjerk:

“Zit wat in. Maar als die man nou…”

Jij snapt het geloof ik niet helemaal MNb, de bedoeling met de uitspraak van die rechter niet dat je die bijvalt, maar juist te illustreren hoe barbaar “echte Saoedi” denkt in tegenstelling tot de echte Nederlander.

Het echte Saoudi’ schrijft Geweta, en als heuse halfalfabeet leest hij ook het door hemzelf aangehaalde bericht maar half. Daar staat namelijk in dat de uitspraak die Geweta aanhaalt “tot ophef heeft geleid in het oerconservatieve koninkrijk.”

Maar als de uitspraak illustratief is voor de echte Saoudi, waarom zou ze dan tot ophef leiden in Saoudi-Arabië? Kennelijk zei de man iets wat een heleboel mensen dáár niet vonden kunnen. Wat nou, ‘echte Saoedi’?

op 04 08 2009 at 22:44 schreef Benech:

Tjerk: Het is de eeuwige Sam Harris/Pat Condell redenering: “de-fundamentalisten-hebben-gelijk-wanmt-zij-zijn-de-Farizeeers-van-de-religie.”

op 05 08 2009 at 01:47 schreef VVV:

Ik weet niets van Saoudi´s in Parijs.

Wat ik wel weet is dat Saoudi´s naar Marokko op vakantie komen voor de meisjes van de nacht. En om zich vol te gieten met duur gedestilleerd. Verder gedragen ze zich in Marokko zoals de Russen zich ook gedragen als ze op vakantie zijn. Arrogan en niet erg plezierig.

Ze laten inderdaad hun vrouw thuis.

op 05 08 2009 at 01:53 schreef VVV:

Als ik mijn vrouw thuisliet om alles te doen wat thuis verboden is, zou ik dat ook niet tegen de krant vertellen.

De journalisten kregen waarschijnlijk net zoveel ontwijkende antwoorden te horen als wanneer je huisvaders in de rosse buurt zou vragen wat ze daar alleen doen.

op 05 08 2009 at 11:14 schreef Anoniem:

Ach, deze kwestie speelt al heel wat langer. Voorheen, tot 2007, was Puncak in Indonesië ook een populaire bestemming voor Arabische mannen.

De regionale machthebber, vice-President Yusuf Jalla uit Bogor, vond het tijdelijke sex huwelijk een rechtvaardige islamitische praktijk met allerlei bijkomende voordeeltjes: bijvoorbeeld een genetische boost die zorgt voor mooie jongens en meisjes in de televisie-industrie. De centrale overheid in Jakarta maakte in 2007 een einde aan deze praktijk.

Jammer voor de lokale pooiers in Pancuk; het was een mooie snel-geld-schnabbel. Misschien iets voor failliete Turkije operators?

op 05 08 2009 at 16:49 schreef Tjerk:

Jusuf Kalla zag de regionale gewoonte in bepaalde streken van West-Java en Batam om kortstondige relaties aan te gaan met zakenlieden uit het Midden-Oosten vooral als een manier om de economie op te krikken en inkomen te genereren voor anderzijds arme families.

Kalla: “If the janda get modest homes even if the tourists later leave them, then it’s OK.” ‘En met die kinderen komt het ook wel goed’, leek hij te willen zeggen.

De islam is net zo min de oorzaak van kortetermijnrelaties met toeristen in West-Java en Batam als van de gewoonte vrouwen in Thailand om een tijdje een welvarende Westerling te strikken en in de watten te leggen.

Overigens heeft Kalla zijn woorden moeten inslikken vanwege de publieke verontwaardiging die erover ontstond.

op 05 08 2009 at 21:52 schreef teun:

Bert Brussen 23.41
Waarom zou Geweta het niet bij het juiste eind kunnen hebben ?
Kunnen alleen de Bertjes iets zeker weten ?

op 07 08 2009 at 16:00 schreef Bert Brussen:

*Pats*
*Fizzle*

Man man man, wat een slechte rant zeg, Als je iets doet, doe het dan goed of blijf gewoon op het Pim Fortuyn-forum achter je laffe proxy, “Teun”.

Ik spreek nooit over “het echte” dit of dat. Alleen psychoten en gevaarlijke gekken menen dat ze aan één citaat, wat ze dan ook nog eens fout interpreteren, voldoende hebben om te weten hoe het er “echt” aan toe gaat in een land.

Hou er maar mee op “Teun”, je maakt het alleen maar erger voor die arme Geweta. Die man is al zo volslagen in de war.

P.S.
Mijn naam is Bert, Teuntje, geen Bertje. Het denigrerende verkleinen van mijn naam legt echt geen extra gewicht in je toch al zo tranentrekkend slechte reacties.

op 11 08 2009 at 00:06 schreef vanhetgoor:

Hoelang heeft Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) nog nodig voor dat geheime kalifaat? Erg moeilijk kan het niet zijn. Een oude jutte zak om al het geld in te stoppen. Een honkbalknuppel en een koran. Meer is niet nodig, of toch wel: een adressenlijst om op vrijdagmiddag het geld op te halen bij de moskeeën. Dan kunnen aan het begin van de vakantie ook even de Turkse reisbureau’s worden meegenomen.

Is dat nou zo moeilijk?

op 13 08 2009 at 14:19 schreef postmaster@pim-fortuyn.nl:

@Bert Brussen,

Ondanks de soms voor mij ietwat tenenkrommende reacties kom ik hier regelmatig even wat sfeer snuiven. Vind ik deze website toch wel interessant.

Maar als ik dan weer zo’n ranzige sneer van jou zie:”Als je iets doet, doe het dan goed of blijf gewoon op het Pim Fortuyn-forum”, dan vraag ik me af waarom Breedveld kansloze types zoals jij tolereert. Want jij weet (diverse) discussies op een onnavolgbare manier te trollen.

Arnold

op 13 08 2009 at 15:33 schreef Henk:

O gut, die werkelozen van het het PF-Forum voelen zich weer eens gedemoniseerd.

Hup, ga naar buiten en wandel naar het CWI voor een baantje, dat is beter dan dag en nacht achter je PC zitten en lopen klagen op zo’n forum.

op 13 08 2009 at 15:45 schreef postmaster@pim-fortuyn.nl:

@Henk,

Kijk jij demonstreert op onnavolgbare wijze het lafhartige, of beter hooghartige, denken van bepaalde lieden in deze samenleving. Zonder de inhoud te raken probeer je anderen, in dit geval mij, weg te zetten als kansloze. Om daarmee een punt te maken. Sneu maar heel illustratief voor jouw soort.

Helaas voor jou en jouw valse argumenten ben ik geen werkloze en kan ik mijzelf als ZZP’er/ interimmer prima handhaven. Ja dat zal even schrikken zijn want in jouw visie is iedereen die sympathie heeft voor het gedachtegoed van Fortuyn een tokkie.

Heeft overigens niets te maken met demoniseren; wel met het corrigeren van een leugen.

Arnold

op 13 08 2009 at 15:52 schreef Henk:

Zo nu en dan kijk ik wel eens op jullie forum. Ik heb nou niet het idee dat de meeste forumleden overdag nog een andere activiteit heeft naast het zeuren over moslims en het aanbidden van Geert Wilders.

Vandaar mijn advies voor een wandeling naar het CWI.
Er staan 50119 vacatures op hun site. Er zal toch wel iets bijzitten wat de leden van jouw forum kunnen? Als ze de hele dag achter hun PC zitten kunnen ze ook wel achter een batterij beveilingsmonitoren zitten.

Ik zeg helemaal niet dat jullie Tokkies zijn. Dat is een asociatie die je nu echt zelf maakt. Maar nu je het zo zegt….

op 13 08 2009 at 16:11 schreef postmaster@pim-fortuyn.nl:

@Henk,

Ach ja, iedereen die niet aan jouw plaatje voldoet en overdag post is dus per definitie werkloos …

Even afgezien van het feit dat jij nu ook overdag aan het posten bent, en dus volgens jouw redenatie ook werkloos, hebben wij ongetwijfeld ook werklozen op het forum. Net zoals pensionado’s en Nederlanders overzee (meerdere leden uit Australie, Indonesie, etc.). Maar ook ondernemers die net zoals ik op verschillende momenten werken. Zoals je ziet allemaal voorbeelden die jouw redenatie pootje lichten.

Richting de andere bezoekers wil ik me verontschuldigen voor het off-topic gaan maar ik ben het grenzeloze gezeur van sommige (!) FN’ers over PFF meer dan zat. Kritiek, soms helaas terecht, is altijd welkom maar dat nutteloze bashen dus niet.

Arnold

op 13 08 2009 at 16:17 schreef Henk:

Dat er een paar witte raven bijzitten die hun handje niet ophouden bij de staat wil nog niet zeggen dat de rest van jouw forumleden een hoop geweldige kneuzen zijn die ver van het arbeidsproces af staan om het zo maar eens te zeggen.

En maar klagen en maar zeuren. Het zullen je buren maar zijn, brrrrrrrr.

op 13 08 2009 at 16:25 schreef postmaster@pim-fortuyn.nl:

@Henk,

Ik daag je uit je wederom beledigende stelling te onderbouwen. In de zeven jaar dat wij actief zijn heb ik vele deelnemers persoonlijk leren kennen en durf te stellen dat er sprake is van een mix. Natuurlijk zijn er ook lager opgeleiden; daarentegen zijn er ook (al dan niet van linkse signatuur) hoger opgeleiden/ ondernemers/ ambtenaren etc.

Alleen maar klagen en zeuren? Dat is subjectief. Je kunt het ook maatschappijkritisch noemen of teleurgesteld. Maar ik zal als eerste toegeven dat de kwaliteit van de discussies na 7 jaar ietwat minder werd. Al was het maar omdat je sommige onderwerpen nu al 50x besproken hebt.

In ieder geval bevalt de samenwerking met HVV goed en heeft het ons verschrikkelijk veel nieuwe leden opgeleverd. Hopelijk kunnen we daarmee de kwaliteit van de discussies iets verbeteren.

Zullen wij nu eens trachten ontopic te gaan? Of blijf je doorgaan met zeuren?? Ben blij dat je mijn buurman niet bent.

Arnold

op 13 08 2009 at 16:36 schreef Henk:

Als ik zo kijk naar de tijdstippen waarop de regulars van jouw forum posten, dan zie ik daar een patroon in maar geen arbeidspatroon. Verre van dat zelfs.

En ja, het is alleen maar klagen en zeuren. Als een moslim een scheet laat zijn jullie dagen van de leg.
Als de door jullie aanbeden Wilders een scheet laat dan wordt er nog dagen lyrisch over gesproken hoe lekker die scheet wel niet ruikt. Dat is niet maatschappij kritisch maar zeuren. Als je maatschappij kritisch bent, bied je ook alternatieven. Verder dan het bekende riedeltje over moslims het land uit schoppen komen jullie ook niet. One trick ponies, meer zijn jouw deelnemers niet.

Helaas zijn ze door hun werkloosheid zo afgestompt dat ze niet eens in de gaten hebben dat er nog een echte wereld bestaat in plaats van dat trieste forum.

op 13 08 2009 at 18:35 schreef Henk:

Neem nu bijvoorbeeld zo’n Geert Geel. Met zijn hoop op een burgeroorlog en zijn complotten is die man toch helemaal de weg kwijt? Die leeft in een parallel universum.

Gelukkig beschermt de verzorgingsstaat hem tegen te extreme uitwassen en zijn de verplegers lief voor hem. Anders lag hij nu verloedert onder een brug.

op 13 08 2009 at 19:33 schreef Henk:

Ik zie nu dat ze bij die Wildersfreaks nu helemaal paranoïde worden, zie http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=63640

Zouden die lui nu allemaal een alucapje op hebben?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS