Home » Archief » Wat er gebeurde nadat Mark de baas van de NAVO werd


[18.06.2024]

Wat er gebeurde nadat Mark de baas van de NAVO werd

Aniel Orie


Scène uit August in the Water (Gakuryu Ishii, 1995).

Het is 5 mei 2045, de dag dat de ongeautoriseerde biografie over Mark Rutte wordt gepubliceerd. De biografie kwam tot stand door de samenwerking van een groep West-Oekraïnse onderzoeksjournalisten.
Dat er geen belangstelling was vanuit Nederland voor een Rutte-biografie is niet zo verwonderlijk, na het debacle als secretaris-generaal van de NAVO. Dus kwam het sluitstuk over Mark uit het buitenland.

Jens en Mark

Nog voor de termijn van secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg afliep, was er al een intensieve lobby opgezet om Mark te positioneren als zijn opvolger.

Door de perikelen in Nederland, met het vallen van de zoveelste regering onder Marks leiding, en de verkiezingen die daarop volgden, zat Mark weer vastgeklonken aan het Haagse. En dat terwijl hij al heel lang de stap over de grens wilde zetten met zijn steenkolen-Engels.

De overgang naar de rol van secretaris-generaal was tot dan toe altijd voor een politicus die langs de kant stond, maar Mark speelde nog als aanvoerder van het zoveelste kabinet Rutte. Attent als hij was, regelde Stoltenberg een termijnverlenging van een jaar, zodat Mark zijn zaakjes op orde kon krijgen. Als het dan nog niet gelukt was, zou hij deze kans nooit meer krijgen.

Dilan

Omdat dit zijn allerlaatste kans was, moest er wel voor het verlopen van de deadline, opgelegd door Jens, een ultieme poging worden gedaan om Mark alsnog vrij te spelen. En dus werd Dilan gebeld, de ras-opportunist.

Een vrouw die er alles aan had gedaan om vooruit te komen als politicus. Lukte het bij de ene partij (SP) niet dan probeerde ze het wel bij de volgende (PvdA/Groenlinks). Bij partij nummer 3 lukte het dan eindelijk.

Haar verhalen over haar reis in een gammel bootje met haar neppe Louis Vuitton-tas werden gretig geslikt door de VVD-achterban. Als extraatje kon men ook eindelijk roepen dat de VVD echt geen kleur zag toen ze haar in de gelederen opnamen.

En net als elke andere buitenlander mocht zij het vuile werk opknappen. In onvervalste VVD-stijl werd met goedkeuring van het partijbestuur een strategie bedacht om Mark vrij te krijgen voor de status-positie van secretaris-generaal en moest er een kabinetscrisis worden gecreëerd. Met het creëren van een crisis rond het migrantenvraagstuk, wist men bij de VVD wel dat niet alleen de eigen achterban mee zou gaan, maar ook zouden daarmee de neo-nazi’s der lage landen hun stem weer geven aan de VVD.

Wisselgeld

Dilan zou natuurlijk het ideale boegbeeld zijn om deze crisis te initiëren. Want met een Turkse die van alles roept over enge migranten, kun je als partij je handen schoonwassen als je aangesproken wordt op racistisch opportunisme.

Maar Dilan wilde er wel wat voor terug. De nummer 1-positie op de lijst. Ze had daarmee het partijbestuur en Mark schaakmat gezet. En aldus geschiedde.

Kleur zien

Gelukkig maakt ook de VVD fouten bij het uitoefenen van politieke spelletjes. De spelers hadden niet gerekend op de ik-zie-geen-kleur roepers binnen de partij. En zo gingen we richting de stembus tot deze roepers moesten kiezen en werd het toch de geblondeerde Indo-clown en niet de Turkse. Voor het eerst werd de PVV de grootste!

Crisis

Wat volgde, deed denken aan de tijd waarin de LPF van wijlen Pim Fortuyn na een verkiezingsoverwinning als een kaartenhuis in elkaar stortte. LPF-toestanden volgden elkaar snel op vanaf november 2023. Het leek nog even goed te komen toen daar eindelijk in juni de namen van het kabinet “De Clown & De Acrobaat” bekend werden gemaakt.

Ook de Hongaarse premier, een goede vriend van de clown, had zijn bezwaren ingetrokken nu de clown eindelijk gezeteld was in het centrum van de macht.

Maar toen, ergens in de winter van 2025, kwam daar eindelijk het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof voor de vele vrienden van Israël en de daders van de genocide op de Palestijnen. Mark, nog geen drie maanden in zijn nieuwe functie als secretaris-generaal, zag zijn eigen naam op de lijst staan. Niet alleen vanwege zijn onvoorwaardelijke steun als minister-president, maar ook als secretaris-generaal van de NAVO, een organisatie die haar natuurlijke partner Israël bijstond met wapenleveranties en het delen van inlichtingen over de buurlanden van Israël.

Arrestatiebevel

De arrestatie van Mark liet niet lang op zich wachten. Toen hij op werkbezoek was in Oekraïne om de terugtrekkende beweging van de NAVO uit te leggen aan de Oekraïnse machthebbers, was een fractie van de Azov-brigadenot amused”. De verloren oorlog zou niet alleen Oekraïense slachtoffers kennen, dus ontvoerde deze fractie Mark en leverde hem af aan het Internationaal Gerechtshof, nota bene in de achtertuin van de plek die Mark al jaren bezig was te ontvluchten.

Uitbraak

Als vertegenwoordiger van de stok van het Amerikaanse buitenlandbeleid, kon Amerika niet anders dan haar The Hague Invasion Act uitvoeren. President Trump tekende in eerste instantie een bevel om alleen de Israëlische gevangenen te bevrijden, maar als uithangbord van de NAVO moest Mark ook wel worden opgehaald.

De dag van de aanval zagen bewoners van Scheveningen een kleine armada verschijnen aan de kust. De landing van Amerikaanse mariniers leek wel een scène uit de film The Longest Day, over de landing op D-day. De enige te betreuren dode van die actie was een Palestijnse medewerker van het gerechtshof. De kogel kwam volgens getuigen uit de groep van bevrijde Israëlische gevangenen, maar sluitend bewijs werd nooit geleverd. Volgens Israëlische media struikelde de medewerker over een tegel en kwam ongelukkig in de baan terecht van een kogel die als waarschuwingsschot was afgevuurd.

Zijn laatste jaren bracht Mark door in Amerika, waar hij samen met Ayaan Hirsi Ali een denktank leidde.

Aniel Orie is zeer kritisch op de huidige maatschappij waarin hij als ondernemer zijn geld verdient. Een activist in zijn vrije uren. Aversie tegen alles wat rechts is. Knuffelt in zijn vrije tijd met mannen en een enkele vrouw op de mat. Droomt van een plek onder de zon in Porto.

Aniel Orie, 18.06.2024 @ 07:52

[Home]
 

1 Reactie

op 18 06 2024 at 07:52 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS