Home » Archief » Wittemannentrots


[10.04.2019]

Wittemannentrots

Hassnae Bouazza


Scène uit The Tale of Princess Kaguya.

Theo Maassen denkt dat als de witte man er niet was geweest, ‘we’ dan ‘met een bot door onze neus in de bossen’ waren blijven zitten. Jan Dijkgraaf, de man die naam maakte door de vuilnisbakken van politici door te zoeken en een mislukte gooi naar het Kamerlidmaatschap, denkt dat het klimaatprobleem opgelost kan worden door condooms naar Afrika te sturen.

Dat misplaatste dédain, dat onverhulde racisme en dat hoogst onterechte gevoel van superioriteit dat op niet veel meer gebaseerd dan hun witte huidskleur en de successen van andere witte mensen, is bijzonder.

Maassen klaagt in een duo-interview met Sunny Bergman dat je niks meer mag zeggen tegenwoordig, vlak na een show waarin hij zijn racistische onderbuik leegde voor een betalend publiek. Echt, geen groter slachtofferschap dan dat van de witte man die zich realiseert dat de mensen, op wie hij vroeger piste, nu terugpraten.

Infantiele stukjes

En condooms voor Afrika? In ‘Afrika’ hebben mensen goddank wat beter te doen dan ontdekken dat er zo iemand bestaat die als een made opbloeit in andermans vuilnis en infantiele stukjes schrijft aan mensen die hij niet mag, met intelligente polemische woorden als ‘stinkhoer‘.

Dat Afrikaanse landen worstelen met problemen is waar, maar de manier waarop er over het continent wordt gesproken is onsmakelijk en heeft nul oog voor de realiteit en diversiteit ter plekke. De problemen die er zijn, zijn niet zelden veroorzaakt of in stand gehouden door het westen. Iedere keer als daarop wordt gewezen, wordt er met de ogen gerold en geprotesteerd, maar feit is dat landen zich niet kunnen ontwikkelen door de bemoeienis van het Westen. Landen worden nog steeds leeggeroofd van hun natuurlijke grondstoffen, dictators worden gesteund en het volk uitgeknepen dankzij die steun.

En toch, ondanks alles en ondanks de isolatie waarin mensen verkeren, strijden ze voor meer vrijheid, voor een beter leven. Niet door te vertrekken naar Europa, maar door in eigen land te blijven en met gevaar voor eigen veiligheid in opstand te komen tegen de corrupte regeringsleiders. Zie Algerije waar de mensen het spook van de jaren negentig, toen het land verlamd werd door afschuwelijk geweld, getrotseerd hebben en Bouteflika verjaagd.

Migratie tegenhouden

Kijk naar Soedan waar mensen ondanks alle gevaren volharden in hun protest tegen Bashir. Bashir, die gezocht wordt door het Internationaal Strafhof vanwege zijn misdaden, maar die tegelijk geld krijgt van Europa om de migratie tegen te houden. Obscener kan haast niet. Er is een hele generatie in Soedan die nooit een andere leider heeft gekend. Die niet beter weet dan dat je in de rij moet voor brood, geen geld uit de pinautomaat kunt krijgen en het maar de vraag is of je ergens benzine kunt vinden.

En ze vinden het genoeg geweest. Ze willen van hem af. En dus gaan ze al maanden de straat op met alle gevaren van dien. Sinds ik in september in Soedan ben geweest, heb ik met de meeste mensen die ik daar ontmoette een warme band en ze houden me op de hoogte van wat er gebeurt en gaat gebeuren. Iedere dag heb ik even contact, om gerustgesteld te worden dat ze veilig zijn, want hun vrienden zijn beschoten, collega’s vermoord, weer anderen opgepakt en verdwenen. Het ene moment zijn ze hoopvol, het andere gefrustreerd dat ‘die klootzak’ maar niet wil opstappen, omdat hij in het zadel wordt gehouden door een heel systeem van belangen.

Maar ondanks de gevaren blijven ze in hun land en blijven ze de confrontatie aangaan met veiligheidstroepen, geheim agenten en verklikkers die zich begeven tussen demonstranten om hen aan te geven. Van de mensen die actief gezocht worden door het regime zijn sommigen het land uit, maar niet naar Europa. Alles behalve Europa.

Grote boodschap

Het Europa dat wegkijkt bij de handel in mensen in Libië, mensen laat verdrinken in zee en de eigen grenzen hermetisch afgesloten houdt voor niet-westerse mensen. En zich tegelijk beroept op beschaving en mensenrechten. Wat een kolder.

Dus Maassen kan wel denken dat alles te danken is aan de witte man, maar dat mobieltje waar hij ongetwijfeld mee pielt, kan niet gemaakt worden zonder Afrika. De basis van de wetenschap waar hij aanspraak op denkt te maken, komt uit niet-westerse beschavingen. Misschien is het zo dat een man de nagellak heeft uitgevonden, zoals Maassen beweert, maar dankzij een vrouw heeft hij wifi en gps, anders zou hij de weg uit zijn eigen endeldarm nog niet kunnen vinden. Wiskunde komt uit Irak, het getal nul uit India en zonder zwarte mannen hadden we geen bloedbank, geen verkeerslichten, geen grasmaaier en zelfs geen elektrisch licht. Maassen zou zijn grote boodschap nog steeds in een gat in de grond moeten doen als een zwarte man het moderne toilet niet had uitgevonden.

Dus nee. Als er iemand met een zogenaamd bot door de neus rondloopt is het Maassen wel, samen met andere mannen als hij. Van die bange zielen die stil zijn blijven staan in de tijd en niet kunnen accepteren dat andere perspectieven en culturen gelijkwaardig zijn. Laat ze in Afrika maar schuiven. Terwijl Maassen wat in het luchtledige blaat, duwen ze daar dictators om.

Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 10.04.2019 @ 07:43

[Home]
 

1 Reactie

op 10 04 2019 at 07:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS