Home » Archief » De maagdelijkheidscultus is van ons allemaal


[09.04.2019]

De maagdelijkheidscultus is van ons allemaal

Peter Breedveld


Scène uit The Tale of Princess Kaguya.

Commerciële klinieken voeren maagdenvlieshersteloperaties uit, ontdekte de NOS en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vindt dat ze daarmee moeten stoppen omdat vrouwen dit laten doen onder druk van hun omgeving. De Jonge zou zelfs een verbod op zulke operaties willen opleggen, maar weet dat dit “juridisch lastig” is.

En terecht. Als iemand besluit een chirurgische ingreep te laten doen, is dat haar of zijn zaak, niet die van de overheid. Of dat nou gaat om een maagverkleining, een ingreep tegen flaporen of een maagdenvlieshersteloperatie.

Tuurlijk, ik vind de maagdelijkheidscultus ook verwerpelijk omdat ze onderdrukkend is en hypocriet. Maar is de schoonheidscultus minder verwerpelijk? Laten mensen geen cosmetische ingrepen doen door de druk die ze ervaren vanuit hun omgeving? Waarom overweegt de minister geen verbod op borstvergrotingen en penisverlengingsoperaties, die nog gevaarlijk zijn ook?

Sekszusjes

Case in point: De Sekszusjes, een VPRO-programma waar iemand me in dit verband op wees. In de aflevering ‘Blij met je kutje’ bespreken deze twee sympathieke vrouwen hun onzekerheid over het uiterlijk van hun eigen vagina. In de media hebben vagina’s altijd gelijkvormige buitenste schaamlippen, waartussen de kleine, binnenste schaamlippen zich discreet ophouden. Hun binnenste schaamlippen steken prominent tussen die grote schaamlippen uit, waardoor hun vagina een ‘rommeltje’ lijkt, vinden ze zelf. Ze laten de boel keuren door een plastische chirurg, die naar eigen zeggen twintig à dertig corrigerende schaamlipoperaties per week uitvoert.

Onder druk van hun omgeving, want daar halen de zussen het idee vandaan, dat hun vagina lelijk is. Dit was op televisie, de Volkskrant schreef erover, waar blijft de verontwaardiging? Want ik zie werkelijk het verschil niet. Goed, er is geen moeder of vader die de vrouwen dwingt hun schaamlippen te laten corrigeren, maar ik steek er mijn hand voor in het vuur dat er mannen zijn die hun vrouwen psychologisch terroriseren totdat ze zo’n operatie laten doen. Ik herinner me een reportage over borstvergrotingen in de Nieuwe Revu, jaren en jaren geleden, waarin een man zijn vrouw live voor de verslaggever onder druk zette om allerlei ingrepen te laten doen, om haar te laten voldoen aan zijn ideaalbeeld van een vrouw.

En waarom, denkt u, laten mannen hun penis verlengen?

Achterlijke cultuur

We weten allemaal waarom hier geen verontwaardiging over is, en wie het niet weet, hoeft maar op ‘maagdenvlies’ te zoeken op Twitter. ‘Achterlijke cultuur’, ‘religieuze kringen’, ‘allochtonen’, tadaa, het is de islam. Wierd Duk stikt zowat in zijn verontwaardiging dat de NOS ‘de specifieke cultureel-religieuze achtergrond’ niet benoemt (hoewel het in de NOS-repo gaat over ‘Noord-Afrika’, ‘islamitische meisjes’, ‘Marokkaanse cultuur’ en ‘Somalische en Eritrese gezinnen’).

Zie? Niemand geeft een ruk om het welzijn van die vrouwen, over de maagdelijkheidscultus en de onmenselijke druk waaronder vrouwen daardoor worden gezet. Het is weer een nieuwe stok om de moslims mee te slaan, een excuus om op allochtonen te schelden. Zoals homohaat, antisemitisme en vrouwenonderdrukking voor types als Wierd Duk nooit echt over het leed van homo’s, Joden en vrouwen gaat, maar altijd over moslims. Wanneer witte seculieren zich er schuldig aan maken, hoor je ze er nooit over.

Bebloed laken

Hassnae heeft de onrealistische verwachtingen van de eerste huwelijksnacht, waarbij de vrouw geacht wordt te bloeden, al eens op humoristische manier besproken in haar verhaal ‘Een Doekje voor het Bloeden’, later bewerkt tot een hoofdstuk in haar boek ‘Arabieren Kijken’. Volgens haar is de praktijk om de schoonfamilie van de bruid een bebloed laken te laten zien als bewijs dat zij nog maagd was, rap aan het verdwijnen in Marokko. Ook staat de maagdelijkheidscultus al heel lang ter discussie in de moslimwereld.

Ja, er is nog een berg werk te verzetten, maar is dat in seculiere kringen zoveel anders? Ook witte atheïsten hangen nog steeds de maagdelijkheidscultus aan. Werp een blik op GeenStijl, kijk naar al die witte ‘hoer’-roepers op Twitter (of op The Post Online, for that matter). Witte mannen willen net zo goed de eerste zijn en een vrouw die er een vrije seksuele moraal op nahoudt, is ook in hun ogen een slet of een hoer en dat heeft enorme en afschuwelijke gevolgen voor die vrouwen. Laten we daar niet hypocriet over doen.

Preutse maagd

Vrouwen worden in elke cultuur geacht de eer van de man hoog te houden door een preutse maagd te zijn, zeker ook in de cultuur van Wierd Duk. Wat dat betreft, zijn alle culturen even achterlijk. Wie daar iets aan wil doen, moet die maagdelijkheidscultus aan de kaak stellen, zonder aanziens des cultuurs of afkomsts.

En wie van haar vaginacomplex af wil (of van zijn peniscomplex), moet naar het naaktstrand gaan en haar ogen daar goed de kost geven (niet staren!). Na een dag heb je vrede met je eigen vulva. Gegarandeerd.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.04.2019 @ 06:34

[Home]
 

1 Reactie

op 09 04 2019 at 06:35 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS