Home » Archief » Zihni


[13.01.2013]

Zihni

Zihni Özdil (1981) is maatschappijhistoricus, publicist en amateurallochtoon. Hij heeft een hekel aan zowel de paternalistische multiculturalist als de zelfingenomen rechtspopulist. Vanwege een ontijdige midlife crisis heeft hij zijn jeugdhobby van cartoons tekenen weer opgepakt. Een blik op zijn overige werk werpt u hier.

cartoons, 13.01.2013 @ 10:38

[Home]
 

14 Reacties

op 13 01 2013 at 11:33 schreef Kees:

Rustig blijven meneer, uw hart…

op 13 01 2013 at 13:01 schreef Danny:

Typisch linkse cartoon die het echte probleem maskeert, en alleen maar de linkse afgunst naar mensen met geld etaleert.

op 13 01 2013 at 14:08 schreef Mas Rob:

En wat is dat echte probleem dan wel, Danny?

op 13 01 2013 at 15:09 schreef Sasha Berkman:

treffend

op 13 01 2013 at 15:36 schreef You On A Gin:

@ Danny

Hoe zit het dan met die linkse grachtengordel samenzwering? Want die schijnen dus wel rijk te zijn. De arbeiders zijn hun voetvolk, of zoiets?

Nee, wacht. De rijke linksen (apparatsjiks?) houden hun arme volgelingen een spiegel voor, van rijkdom voor iedereen. Dus als iedereen maar zorgt dat zij aan de macht komen, zal iedereen dezelfde mate van ‘geluk’ en ‘vrijheid’ kennen.

Godtverdomme man, had net zo goed het plan van aanpak van een CDA of PVV kunnen zijn, of vergis ik me hier even lelijk?

op 14 01 2013 at 07:57 schreef Geert:

Cartoons zijn altijd simplistisch, maar deze is zo simpel dat hij de plank mist. Het gaat er niet om wie het hardste werkt (meneer met de tophat zit in de realiteit ook op zijn werk als meneer met de hard-hat met de kruiwagen bezig is), maar dat grote groepen mensen onevenredig veel aan de zorg betalen en andere groepen onenredig veel gebruik van de zorg maken.

Nu de zorgkosten zo hoog worden dat het bij iedereen pijn begint te doen, wordt gedwongen solidariteit minder vanzelfsprekend gevonden. Een natuurlijk reflex. Deze situatie kan twee kanten opgaan: Of de zorglasten worden vaker direct verhaald op de gebruikers, of de betalers gaan, via de staat, meer controle uitoefenen op de levensstijl van de gebruikers.

Dus wat wil meneer de hard-hat: Dat de staat zijn zorg betaalt en zijn pakje shag komt afpakken, of dat hij lekker verder rookt en daar ook de verantwoordelijkheid voor draagt? You can’t have it both ways forever.

op 14 01 2013 at 10:19 schreef Rob:

Nou Geert, dan stel ik voor dat muesliknagende worteltaartbakkende nordicwalkende supergezondlevende zuurbekkies maar vadst beginnen te sparen. http://www.artsennet.nl/opinie/Gastblogs/Aliette-Jonkers-1/Blogbericht-Aliette-Jonkers/124617/Zorg-bezwijkt-onder-gezonde-leefstijl.htm

op 14 01 2013 at 13:36 schreef Geert:

Rob, dat vind ik een goed idee. Als iedereen zelf opdraait voor zijn/haar levensstijl, dan hoeven er ook geen onvriendelijke gevoelens te ontstaan tussen groepen mensen die losjes verbonden zijn door het al dan niet consumeren van sigaren of selleriestengels.

Interessante link trouwens, maar het snijdt een ander punt aan: Of de *totale* zorgkosten stijgen of dalen door een gezondere levensstijl. Het onderzoek van het CBS liet zien dat hoger opgeleide mensen gemiddeld meer betalen aan zorg dan ze consumeren, dus dat de *verdeling* van de kosten scheef is.

Ik las overigens ook ergens dat hoger opgeleide mensen voor het pensioenfonds veel duurder zijn, omdat ze minder lang inleggen maar langer gepensioneerd zijn. Zouden we er dan goed aan doen om zorg en pensioen op een berg te gooien, of om beide systemen minder “solidair” te maken?

op 14 01 2013 at 13:53 schreef Ad:

Geweldige stuk, van Aliette Jonkers. Terwijl het eigenlijk alleen het misverstand uit de weg ruimt dat mensen gezond dood gaan. (hee, daar zit mogelijk ook een cartoon in).

op 14 01 2013 at 14:06 schreef Rob:

Wie gaat meten wie precies wat betaalt en wie “profiteert”, die heeft het hele systeem niet begrepen. Belangrijker nog: omdat je niet alles kunt meewegen, kun je maar beter niets meewegen. Zoals de discussie nu permanent in de richting van een “ongezonde leefstijl” wordt gedwongen, is hoogst oneerlijk.
Ik ben een roker. Maar ik drink zeer matig, ik heb geen zoons van achttien die ik een rijbewijs cadeau doe om zich een dwarslaesie te rijden met drie vrienden op zaterdagnacht (tel uit je winst), ik doe niet aan wintersport, ik doe niet aan andere sport, ik ben niet agressief, ik ga niet naar risico- of andere voetbalwedstrijden, enfin te veel om op te noemen.
En dat is mijn punt: omdat je nooit alles kunt meewegen, kun je beter niets meewegen.

op 14 01 2013 at 14:32 schreef Zihni Ozdil:

Misschien heb ik een beetje ‘stemming gemaakt’: http://fd.nl/economie-politiek/columns/martin-visser/872609-1301/stemming-maken-over-de-zorg?s_cid=home%3Aopinieteaser&visited=true#.UPOpLL5pQVY.twitter

op 14 01 2013 at 21:25 schreef Erik Tjallinks:

De cartoon klopt niet, of wil een niet-bestaande controverse in het leven roepen. Er is namelijk slechts onderzocht en gevonden, dat hoger-opgeleiden minder vaak aan obesitas lijden dan lager opgeleiden. Ik heb nog geen enkele hoger opgeleide horen klagen dat “de lager opgeleiden” gezonder moesten gaan eten, terwijl dat in de cartoon wel wordt gesuggereerd.

op 14 01 2013 at 23:07 schreef Sasha Berkman:

Erik: jij leest zeker geen opiniepaginas van nederlanddse kranten?

De grap is volkomen to the point. Vieze Vette Dikzakken (VVD-ers) zeggen over arme sloebers, die toevallig wel al het werk doen, dat ze niet meer willen betalen voor het ziektekostenplaatje van “Dat soort lieden” omdat ze te duur zijn.

Golfers, tennisers en hockiers en dat soort lui :)

op 15 01 2013 at 01:22 schreef MNb:

Rob, als ik op mijn oude dag extra zorg nodig heb omdat ik als niet-roker een jaar of 7 langer leef en allerlei dure vervangingsziekten krijg zal ik je danken dat jij als roker wél al die jaren de premies hebt betaald, maar veel goedkoper bent omdat je zo vriendelijk bent eerder dood te gaan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS