Home » Archief » Symboolpolitiek


[12.01.2013]

Symboolpolitiek

Jona Lendering


Illustratie: Alexei en Sergei Tkachev

Grof gedrag op het internet, tja. Wie mijn naam googelt, vindt genoeg hatelijke opmerkingen – meest geuit door Iraanse royalisten en Griekse nationalisten – om te weten wat er zoal bij mijn e-mail zit. Er zijn voldoende momenten geweest waarop ik heb gewild dat ik die mensen tot rust kon brengen. Het is namelijk niet waar dat schelden geen zeer doet: je kunt er aan wennen, maar het schrijnt. Ook is het niet waar dat blaffende honden niet bijten, want tweemaal is men tot bij de deur geweest. En ik ben beslist niet de enige die ermee werd geconfronteerd dat grof gedrag oversloeg van het internet naar de echte wereld. U kent de ernstigere voorbeelden.

Het is logisch dat er van tijd tot tijd politici zijn die zeggen dat het er op het internet wat beschaafder aan toe zou moeten gaan. Een respectabel standpunt, dat zich echter maar moeilijk laat omzetten in concrete maatregelen. Het afschaffen van anonimiteit, wat meer dan eens is voorgesteld, is bijvoorbeeld als middel erger dan de kwaal, omdat je er alleszins nuttige en belangrijke internetfaciliteiten de nek mee omdraait. Surf maar eens over het Viva-forum, kijk hoe reëel de problemen – of althans sommige problemen – zijn die de vrouwen bespreken, en vraag je daarna af of dit ook had kunnen zijn besproken als het niet anoniem had gekund.

Beschavingsoffensief

Gisteren voegde Hans Spekman, de voorzitter van de PvdA, zich bij de politici die een probleem constateren en vervolgens eigenlijk met hun mond vol tanden staan. Hij pleit voor een “beschavingsoffensief” tegen hate-mail. Hoe hij dit concreet wil uitwerken, wordt niet helemaal duidelijk, althans niet uit het bericht op de website van de NOS. Hij lijkt alleen te hebben voorgesteld dat premier Rutte het voortouw gaat nemen in opgemeld offensief.

Waar hadden we dit ook alweer eerder gehoord? O ja, dat was ten tijde van de kabinetten-Balkenende, toen er ook zoveel werd gesproken over normen en waarden. De functie van de oproep is ook al dezelfde. Er zijn nog steeds reële maatschappelijke en economische problemen, waar de overheid óf weinig aan kan doen óf alleen draconische maatregelen kan nemen, en de openbare moraal is nog steeds een geschikt onderwerp om de mensen stoom te laten afblazen. Je kunt als politicus normen en waarden prima gebruiken om de aandacht af te leiden van je eigen machteloosheid of impopulariteit.

Plassen onder de douche

Zonder de ernst van de aan Spekman geuite bedreigingen te willen bagatelliseren, en zonder te ontkennen dat er een probleem ligt, wantrouw ik zijn opmerkingen een beetje. Ze snijden iets meer hout dan de proefballonnetjes die GroenLinks aan het oplaten is overvuurwerk en plassen onder de douche, maar ik zou hebben gewild dat Spekman concreter was geweest.

Waarom heeft hij niet iets gezegd over de principes waar het om draait? Bijvoorbeeld: we houden niet van beledigingen maar de voordelen van een anonieme discussie zijn ons meer waard. Of desnoods andersom. En waarom heeft hij de gelegenheid niet te baat genomen om een wetsvoorstel aan te kondigen om burgers te beschermen die worden geconfronteerd met grof gedrag dat van het internet overslaat naar de werkelijkheid? Dan hadden we iets om echt over van mening te wisselen.

Vertrouwen in de politiek geschaad

Zoals het nu is, is het allemaal wat gratuit. Spekmans opmerkingen gaan wel ergens over, maar zijn te vaag om werkelijk iets te veranderen. Of het moest zijn dat het vertrouwen in de politiek er nog verder door wordt geschaad.

Eerder gepubliceerd op Lenderings blog Mainzer Beobachter. Lendering won in 2010 de Oikos Publieksprijs. Lees zijn boeken. Meld u aan voor een cursus op Lenderings onderwijsinstituut Livius. Uw leven wordt erdoor verrijkt.

Jona Lendering, 12.01.2013 @ 12:14

[Home]
 

70 Reacties

op 12 01 2013 at 12:27 schreef Tayfun Balçik:

Waarom is Spekman boos op de burgers? Die kopiëren slechts de haat van Wilders en de haatdragende teksten van columnisten als Nausicaa Marbe. Als politici echt een statement willen maken dan lachen ze niet mee met Wilders, geven hem geen hand en vieren ze niet zijn verjaardag op tv.

op 12 01 2013 at 12:34 schreef Leppa:

Totaal eens, anonimiteit is soms de baas en heeft vooral een ventileerfunctie voor de onderbuik. Een scheet hou je niet altijd in. Spekmans signalering is misschien wat goedkoop. Maar geeft mij hoop. Graag schragen met meer beleid en wetgeving. En vrijheid graag voorop in galop.

op 12 01 2013 at 13:00 schreef Comment:

Spekman moet weten dat de haatmails afkomstig zijn van een cliënt van de GGZ Noord-Holland Noord, die in Hoorn of omgeving woont. Dat blijkt uit zijn comments (als indewarofniet) onder deze video:

http://www.youtube.com/watch?v=Yeu6tgIwjWI

Hij was ook actief op hoorngids.nl, met zijn typerende comments over landverraders en nikkerhonden, inmiddels verwijderd. Dat Spekman dit niet kan vinden lijkt mij onwaarschijnlijk: hij zou meer openheid moeten geven over welke stappen hij ondernomen heeft tegen de afzender van de mails.

op 12 01 2013 at 13:19 schreef Pyt van der Galiën:

@Tayfun

Die haat was er altijd al. Alleen had je destijds geen internet en zagen de meeste mensen het niet. Het is dus niet zozeer te wijten aan Wilders. Los daarvan ben ik het volledig met je eens.

@Leppa

Tegen. Wettelijke maatregelen zullen onvermijdelijk leiden tot inperking van de vrijheid van meningsuiting op het internet.

op 12 01 2013 at 14:00 schreef Bastiaan:

Nee, aan inperkende overheidsmaatregelen – zo die al mogelijk zijn – moeten we niet beginnen. Vrijheid van meningsuiting is zo belangrijk dat we deze uitwassen maar op de koop toe moeten nemen. Ik wacht gewoon de tegengolf af, die als natuurwet eens wordt opgeroepen. Ik heb de tijd van de lange haren meegemaakt en gedacht dat er NOOIT meer korte mannenkapsels zouden komen. En ik heb meegemaakt dat men sosjalisties schreef ipv socialistisch. Inmiddels is de spelling weer conservatiever dan conservatief. Kortom, de reactiegolf tegen de harde beschadiging komt ook ooit.

op 12 01 2013 at 14:13 schreef Bigpete:

Ik ben het zowaar een keer deels eens met Pyt (of hij met mij want zijn argument heb ik al vaak gebruikt). 20 jaar gelden werd er gekankerd op verjaardagen en tijdens borrelpraat. Dat hoorde een handjevol mensen en die deden er niks mee. Met de komst van internet en vooral de sociale media is het heel simpel om je woede digitaal en desgewenst anoniem te richten op degene die je op de korrel hebt. Ik neem daarom al die “bedreigingen” niet per definitie serieus, en mijn collega’s ook niet. Het is een digitale middelvinger, niet meer of minder. Mensen moeten eens ophouden met elke digitale scheet een miljoen keer uit te vergroten en tot wereldnieuws te bombarderen.

op 12 01 2013 at 14:20 schreef Peter:

Goh, ik ben het met BigPete eens.

op 12 01 2013 at 15:07 schreef Anoniem:

@ Pyt van Galien, er is een verschil tussen haat uit maatschappelijke onvrede en haat als beroep. De ene gaat over frustratie op veranderende omstandigheden en de andere teert bewust op dat maatschappelijke ongenoegen. In wezen gebruikt Wilders de ongelukkige Nederlander voor zijn eigen verdorven politieke doeleinden. Hij kan zijn visie namelijk nooit verwezenlijken, tenzij hij de macht grijpt en geweld gebruikt.

op 12 01 2013 at 15:31 schreef ed:

@Tayfun,

de ‘haat’ van Wilders? Tegen het normatieve verbod om niet vreemdenvijandig te zijn kan voor zich genomen niemand wat inbrengen. Het is natuurlijk dom en primitief, iets vreemds alleen daarom al als vijandig of zelfs als minderwaardig af te stempelen, omdat het vreemd is. Maar wel tegen het normensysteem, waar het onderdeel van is: de keerzijde van het absoluut gestelde verbod op vreemdenvijandigheid is namelijk de acceptatie van vijandigheid tegen het eigen land, iets, wat in de herkomstlanden van de meeste van deze vreemden volledig ondenkbaar zou zijn.
Wat door zijn tegenstanders als ‘borrelpraat’ en ‘onderbuikgevoelens’ wordt gedementeerd, is voor Wilders juist het bewijs van het bestaan van hun eigen blinde vlek. Men is niet zomaar blind, maar kan niet zien dat men dit is.
Want men ontkent, dat
1) de islam wel degelijk een probleem vormt
2) er geen onderscheid is tussen islam en islamisme
3) er continuiëteit bestaat in de islamitische agressie
4) de islam een politieke eenheid is.

op 12 01 2013 at 16:12 schreef MNb:

Oh, PB, Grote Piet schrijft af en toe wel iets verstandigs. Er rijzen wél twee vragen.
Hoe onderscheiden we een onschuldige digitale middelvinger van een serieuze dreiging? JL beschrijft hoe twee mensen bij hem aan de deur kwamen en jij hebt ook wel eens iets bij de hand gehad (eufemisme van 2013 tot nu toe). Tweede vraag: wat zouden Grote Piet en zijn collega’s daaraan moeten doen?
Niet zo gemakkelijk te beantwoorden, denk ik.

op 12 01 2013 at 16:46 schreef ed:

@Anoniem

de specifieke haat tegen en schuimbekkende afkeer van Wilders door ‘links’, de angst voor hun eigen spiegelbeeld is. Op Wilders projecteert men vooral wat men zelf is.

op 12 01 2013 at 17:16 schreef Sasha Berkman:

Ed: je kletst je nek. De islam is feitelijk veel minder agressief dan bv. het Christendom.

op 12 01 2013 at 17:18 schreef Cactus:

Het is actie enreactie.
Dertig jaar geleden hoefde je maar te zeggen dat het misschien wel handig zou zijn dat immigranten, een beetje nederlands zouden leren.

En je werd meteen (sorry vvor de Godwin, maar het was niet anders) voor Hitler, Goebels, en noem alle Nazi’s maar op, uitgemaakt.

Sinds Fortuyn, zijn al die opgekropte emoties losgekomen.
Iedereen heeft nu Internet als uitlaatklep, en heel veel reacties zijn totaal doorgeslagen en van de pot gerukt.
Is dit begrijpelijk ? Ja
Is dit wenselijk ? Nee

Het kan nog een tijdje duren, maar dan gaat de hele hedendaagse heibel gewoon als een nachtkaars uit.

Ik ga jullie nu op de valreep nog even lastigvallen met een anecdote.
Toen ik twintig jaar geleden in Frankrijk woonde, werd er een interessante documentaire uitgezonden over een Frans dorpje, dat dus heel democratisch had besloten dat, het hele dorp en zijn omgeving “Auslaender frei” moest worden. Enkele jaren na het uitkomen van die patriotische droom kwam er een vervolg, en ik heb echt met open mond van verbazing gekeken hoe teleurgesteld en verbouwereerd de Fransozen waren.

op 12 01 2013 at 17:21 schreef Pyt van der Galiën:

@ed

Heb je overwogen dat jouw 4 stellingen volslagen kolder zijn die je voor eeuwig diskwalificeren als serieuze gesprekspartner?

Neem nou alleen al je laatste stelling dat ‘de islam een politieke eenheid is’. Volg jij het nieuws eigenlijk wel? In Pakistan (bijvoorbeeld) woedt een islamitische burgeroorlog die sinds de vroege jaren ’90 aan tenminste 4000 Shiieten het leven heeft gekost. Dat werpt toch een ander licht op jouw stelling dat ‘de islam’ een politieke eenheid is.

op 12 01 2013 at 17:58 schreef Sasha Berkman:

Wat me ook opvalt is dat hoewel 90% van de bedreigingen geuit worden door zeg maar de achterban van Wilders bijna niemant dit zo benoemt. De rhoze khmer is een reeel gegeven dat met zijden handschoentjes wordt bejegent. Rechtse Hufters zijn gewoon het probleem.

op 12 01 2013 at 18:02 schreef Rob:

Wacht, het gaat ineens weer over de islam? Want?

op 12 01 2013 at 18:06 schreef Olav:

Leppa:

Graag schragen met meer beleid en wetgeving.

Zou je a.u.b. je mond willen uitspoelen met zeep? Zoiets zèg je toch niet?

“Meer beleid en wetgeving” op dit onderwerp kan werkelijk alleen maar verkeerd aflopen voor onze digitale burgerrechten. Types als Opstelten en Teeven zullen het wel zien zitten, ongetwijfeld. Die willen immers alles wel aangrijpen om de greep van de overheid op de bevolking te verstevigen.

Spekman is een sukkel dat hij hierover begint. Maar dat heeft Jona al heel goed uitgelegd in zijn stukje.

op 12 01 2013 at 18:56 schreef ed:

@Pyt,

Onder een politieke eenheid versta ik een maatschappijsysteem, dat een vijandverklaring niet alleen kan uitspreken, maar in het gegeven geval ook kan doorvechten. Het meest in het oog springende bewijs voor de politieke eensgezindheid van de moslims, of ze nu bijzonder vroom zijn of niet, is hun vanzelfsprekende afwijzing van het bestaansrecht van de Israelische staat. Ik heb wel eens gezegd: de meeste arabische leiders zouden er zelf waarschijnlijk niet veel moeite te hebben, een verdrag met de israelis aan te gaan. Dit doen ze echter niet, omdat ze anders door hun eigen bevolkingen afgezet en publiekelijk opgehangen zouden worden. De islam is sterker dan de sterkste islamitische leider!

op 12 01 2013 at 19:05 schreef Boe! Ik ben een moslim:

De islam wordt voornamelijk als probleem beschouwd door PVV’ers en christenen.
Alleen westerlingen gebruiken de term islamist.
Het laatste ware offensief vanuit “de islam” was in 1683.
Er is een politieke eenheid van/voor racisten ontstaan over de rug van de islam.

op 12 01 2013 at 19:18 schreef Tayfun Balçik:

Zolang Wilders geen afstand doet van zijn kwaadsprekerij zal deze diepe wond blijven bloeden. Als hij dat doet, erkent dat hij fout heeft gezeten en afstand doet van de politiek, dan hoeft hij wat mij betreft niet in de gevangenis. Zolang zijn apologeten (zoals Nausicaa Marbe) dit niet veroordelen, maar juist aangrijpen om hun eigen haat te verspreiden dan zal de segregatie van Nederland onverminderd hard doorgaan. Vanaf 2004 heeft rechts-conservatief Nederland keihard gewerkt aan de totale vevreemding van alles wat als niet-Nederlands werd beschouwd. We mogen best wel trots zijn op ons kikkerlandje was het adagium. Ik schaam me ervoor.

op 12 01 2013 at 19:40 schreef Bigpete:

Spekman is niet alleen een sukkel, hij is vooral een voddenbaal en hygiënisch uitgedaagd. Maat dat terzijde.
Ik hoor nogal eens het verwijt dat de politie “bedreigingen”via internet of sociale media niet serieus neemt. Dat laatste klopt, en daar zijn goede redenen voor. Het is gewoon een feit dat uitingen als “ik trek je kop van je romp, ik weet waar je woont”etc slechts in zeer uitzonderlijke gevallen leiden tot een daadwerkelijk geweldsmisdrijf. Het kan dan ook niet de bedoeling zijn iedereen die eens iets roept wat eigenlijk niet kan te vervolgen. Er zouden gevangenissen bij moeten…
Er is uiteraard ook jurisprudentie, bv een arrest uit 2003 van het gerechtshof Arnhem waarin de rechter dit met zoveel woorden beaamt. “Getuige [ ] verklaart:”Ik hoorde dat deze jongen tegen [ ] zei:”Ik moet met jou praten”. Ik zag dat de jongen [ ] telkens bij zijn nek vast pakte. Tevens zag ik dat de jongen [ ] stevig vast pakte. Ik hoorde dat de jongen [ ] nariep:”Ik zoek je op en verzuip je in het Twentekanaal. Ik weet wel waar je woont”.” Het hof is van oordeel dat de aan [ ] nageroepen woorden op zichzelf genomen voldoende zijn om bij de bedreigde de redelijke vrees te doen ontstaan dat hij het leven zou kunnen verliezen of zwaar zou kunnen worden mishandeld. Het hof benadrukt evenwel dat het niet zo kan zijn dat elke onbeheerste uiting van woede enkel vanwege de laakbare woordkeus kan worden aangemerkt als bedreiging in de zin van artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht. Derhalve benadrukt het hof dat er voldoende aanwijzingen moeten bestaan om bewezen te verklaren dat de wil van verdachte op het teweegbrengen van de bedoelde vrees was gericht. Het hof heeft met de voorhanden bewijsmiddelen niet de overtuiging bekomen dat die opzet bestond. Het hof heeft daarbij niet alleen in aanmerking dat verdachte ontkent [ ] en zijn vrienden te hebben bedreigd en dat zijn verhouding met [ ] nadien heel normaal was, maar ook de context waarin de kennelijk als bedreigend ervaren uitlating is gedaan.”

op 12 01 2013 at 21:24 schreef ed:

@Boe! ik ben een moslim islamisten schieten we een kogel in hun kop. Daarna krijgen ze een stevige kist, met hun reet richting Mekka. Dat je het maar weet.

op 12 01 2013 at 22:03 schreef Peter:

islamisten schieten we een kogel in hun kop

En mensen die dergelijke dingen schrijven, zijn niet langer welkom op Frontaal Naakt.

Ik ben bereid heel ver te gaan wat de vrije meningsuiting betreft, Ed. Maar dit laat ik dus niet toe.

Voor wanneer straks iemand me weer verwijt ‘andersdenkenden’ te discrimineren.

op 12 01 2013 at 22:10 schreef Rob:

Ik heb er geen zin meer in. Ik ben het constante gehamer op “de” islam meer dan zat. Tonnen tegenargumenten tegen “de” islam kun je aandragen, maar er blijft aan gerefereerd worden. Dat het “islamitisch blok” nog geen omroepvereniging kan stichten omdat ze het onderling nooit eens worden, bijvoorbeeld. De volgelingen van de blonde Messias willen er al net zo min van weten als de volgelingen van Jezus willen horen dat je geen menigte kan voeden met vijf broden en twee vissen.

Hou godverdomme eens op met dat oerdomme geleuter, of ga je propagandagebral op Artikel7 of DDS uitbraken. Kom niet meer als een Jehova overal aan de deur leuren met je ziekelijke ideologietjes die op lucht zijn gebaseerd.

Rot op, ga weg, laat ons met rust.

op 12 01 2013 at 22:15 schreef Peter:

Wat Rob zegt.

op 12 01 2013 at 22:19 schreef MNb:

“de islam een politieke eenheid is”
Wat bewijst dat Ed dom is. Zelfs in het afgelegen Moengo, ver van alle internationale politieke verwikkelingen, slagen moslims er in verdeeld te zijn. We zullen het dus maar niet hebben over sjiieten en soennieten. Dat wordt te moeilijk voor Ed. En dan gaat hij rare dingen doen.

op 12 01 2013 at 23:19 schreef Bastiaan:

Ik dacht dat we het over haatmails hadden, niet over haatbaarden. De islam en de moslims, daar gaan we weer. Laten we het eens hebben over bigroze haathollanders, die mensen met een andere mening graag deaud zien vallen van viaducten (zoals ik zelf eens digitaal toegevoegd kreeg).

op 13 01 2013 at 01:06 schreef Edo:

http://www.parool.nl/parool/nl/508/Theodor-Holman/article/detail/3376159/2013/01/12/Beschavingsoffensief-is-een-loze-actie-van-Spekman.dhtml

Een nieuw hoofdstuk uit het dagboek van de psychiatrische patiënt is toegevoegd.

op 13 01 2013 at 10:36 schreef Tayfun Balçik:

Theodor Holman vraagt om sympathie voor de blanke onderklasse. Op zich vind ik dat niet zo’n slecht idee, maar wat voor geloofwaardigheid heb je nog als je niet zo lang geleden moslims hebt gelijkgesteld aan fascisten: ‘ik geloof ook wel dat je andere moslims hebt, zoals je ook snoepjes gevende fascisten hebt gehad’. Die man is getraumatiseerd, omdat hij zijn vriend Theo van Gogh heeft verloren aan islamitisch fundamentalisme. Hierdoor heeft hij net als Nausicaa Marbe een islamcomplex ontwikkeld. Best te begrijpen allemaal, maar dat maakt zijn bagger niet geloofwaardiger.

op 13 01 2013 at 11:26 schreef Edo:

Ik vind het allemaal niet meer echt te begrijpen, moet ik zeggen.(Nausicaa heeft op geheel eigen kracht dat complex ontwikkelt volgens mij).
Ik weet niet hoe ik zou reageren na zo’n verschrikkelijke gebeurtenis, ik hoop dat ik het zou blijven opnemen voor de vrijheid van meningsuiting (dus tegen Wilders) en massamoorden op willekeurige studenten krankzinnig blijf vinden.
Ik mag hopen dat ik als iemand zo’n mailtje stuurt ik dat gewoon een idioot blijf vinden.
Ik mag eigenlijk hopen dat ik niet zo zou reageren als Theodor Holman, en als ik dat zou doen mijn vriendenkring me tegen mezelf zou beschermen.

op 13 01 2013 at 11:38 schreef dewanand:

namaste Tayfun

Je praat over de moordenaar van Theo van Gogh en je zegt dat deze Marokkaanse jongen, Mohammed Bouyeri een moslim fundamentalist is. Nou, overweeg deze feiten eens over Bouyeri:
1. Hij was een totaal geassimileerde Marokkaanse jongen en sprak perfect Nederlands.
2. Hij was een doe het zelf moslim en had zijn eigen versie van fundamentalisme verzonnen.
3. De Metro maakte een cruciale fout door wel de onzinnige teksten van Theo te publiceren maar geen reacties van gelovige moslims daaronder. Deze vorm van discriminatie komt in hele blanke media voor en het is gewoon de Koude Holocaust tegen ons: niet blanken.

Let op het verschil tussen een echte gelovige moslim en een doe het zelf moslim die overgaat tot eigenrichting en dus geweld gebruikt he. Vele blanken doen hetzelfde en niemand noemt ze Westerse of Hollandse fundamentalisten. Zelfs Breivik werd nergens als christen fundamentalist genoemd terwijl hij wel degelijk in de racistische bijbel geloofde.

Ik kijk naar feiten he en dat is mijn sterkste kant.

95 procent van moslims zijn gewoon nette, sociale, voorbeeldige en vredelievende burgers dus dit moet men maar luider zeggen.

dewanand

op 13 01 2013 at 11:46 schreef Edo:

@ Ed, de Islam is geen politieke eenheid, en de Islam als geheel vormt geen probleem behalve dat het volgens mij onjuist is (er zijn wel veel problemen binnen de Islamitische cultuur, waar islamieten aanmerkelijk veel meer last van hebben dan anderen), en Wilders ‘zijn tegenstanders’ is ook geen homogene groep.
Het zijn volstrekt lege zinnetjes die je achter elkaar flanst. Excuses.

op 13 01 2013 at 12:05 schreef Tayfun Balçik:

Het feit dat er christelijke fundamentalisten zijn, waaronder je de Ku Klux Klan, Breivik, maar ook Wilders kan rekenen, maakt het feit dat er ook moslimfundamentalisten zijn niet minder waar. Mohammed Bouyeri is een moslimfundamentalist. Hij was van mening dat hij het recht had om iemands hart te doorboren met een mes, enkel en alleen omdat van Gogh hem onwelgevallige maar ook ronduit haatdragende dingen zei over ‘de’ islam. Hij dacht dat hij daarmee Allah’s werk had verricht. Nu heb je veel moslims die zeggen, maar een ‘echte’ moslim doet zulke dingen niet ‘hij is geen moslim, bla bla bla’. Dat is bullshit. Als iemand zich op legitimeert door te wijzen naar orthodox-islamitische opvattingen dan heet dat gewoon islamitisch fundamentalisme. Daar hoeven we niet krampachtig over te doen.

op 13 01 2013 at 13:15 schreef You On A Gin:

@ Anoniem at 15:07

Dat is het – hij mobiliseert de ontevreden burgerlul, die normaal gesproken even kon uitrazen op een verjaardagsfeestje (waarna een pijnlijke stilte valt die doorbroken wordt door “…Ja. En, eh, er is nog taart. Iemand?”.

Doe jij jezelf overigens eens heel gauw verschuilen onder een orgie-neel pseudoniempje, zodat we je op z’n minst kunnen aanspreken. :)

op 13 01 2013 at 14:36 schreef Bigpete:

Hij was een totaal geassimileerde Marokkaanse jongen en sprak perfect Nederlands.
Pardon? Hij was hooguit een beetje geïntegreerd voordat hij radicaliseerde. Daarna werd hij gewoon een relimalloot die onze samenleving afwees. En iedereen die hem tijdens het proces zijn verklaring heeft horen uitspreken weet dat hij nauwelijks te verstaan was. Mijn hond spreekt beter Nederlands…

op 13 01 2013 at 15:38 schreef Sasha Berkman:

Jouw hond is hopenlijk ook minder onbetamelijk dan jij.

op 13 01 2013 at 15:43 schreef You On A Gin:

@ Bigpete
Op een schaal van 1 tot 10, hoe geloofwaardig vind jij de notie dat hij een dubbelagent van de AIVD had kunnen zijn? Ken je het verhaal van wat hij riep toen hij enige tijd daarvoor in de tram werd aangehouden?

op 13 01 2013 at 16:20 schreef Tayfun Balcik:

@ You On A Gin, Anoniem at 15:07 ben ik, was bij een vriend en vergat om mijn naam te tikken..

op 13 01 2013 at 17:09 schreef Bigpete:

@YOAG
Ik acht de kans dat Bouyeri voor de AIVD werkte vrijwel nihil. Het is niet ondenkbeeldig dat hij wel door de AIVD in de gaten werd gehouden, maar dat ze hem verkeerd hebben ingeschat, of erger nog, vanwege onkunde of vertaalproblemen niet wisten wat hij van plan was. Er zijn tal van complottheorieën, of er een kern van waarheid in zit zullen we wellicht nooit weten.

op 13 01 2013 at 19:49 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Sterk argument Ed.

op 13 01 2013 at 20:28 schreef dewanand:

namaste Tayfun,

Ja jongen, ik en Wieroe zijn Hindoe fundamentalisten, nogal gevaarlijke diersoorten in Nederland denken velen en AIVD zal wel een dik dossier van 10.000 pagina’s over ons hebben he. Af en toe wil Wieroe wel zelf God spelen he en een machinegeweer pakken, maar helaas zijn er nog geen wapens voor katten pootjes ontwikkeld. Ik zeg Wieroe dan jongen laat alles aan je superieure blote blanke goden over he, ga in je luie mandje liggen en reciteer maar die 20.000 mantras uit de Veda’s in katten sanskriet he. Wieroe zegt dan van ja Dewanand, als ik nu zelfmoord pleeg met een lekkere massalapil dan reincarneer ik als hogere kaste lange blanke man en dan kan ik God spelen op aarde en alle hete hindoemeiden gaan mij lekker aflikken en aanbidden met hun benen wijd op tafel. Wat een voorecht om een lange blanke man te zijn he, ik ben nu een lage kaste koeliekat en dat is mijn vervloekte karmische straf van de blanke hindoe goden en godinnen. Hindoe zijn is straf.

hi Bigpete,
Kan je hond niet bij mij en Wieroe komen dineren met massala in kip want ik wil hem bekeren tot het hindoeisme en hem zo herbeschaven? Hollandse honden vindt Wieroe, als hindoe kat nogal onbeschaafd he.

op 13 01 2013 at 21:15 schreef Sasha Berkman:

over die landverraders van de AIVD:

http://nos.nl/artikel/50134-aivd-wiste-banden-hofstadgroep.html

Het is bekent dat alle individuele leden van de zgn Hofstadgroep gerund werden door de AIVD. Het huis waarin ze zich bevonden toen Jason W die handgranaat gooide, was hun ter beschikking gesteld door de AIVD en zat van boven tot onder vol met afluisterapperatuur. De geworpen granaat is geleverd door een AIVD’er. De AIVD heeft een moslimextremistisch probleem gecreerd.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2417572/2005/10/29/AIVD-informant-gaf-Hofstadgroep-granaat.dhtml

Dezelfde AIVD die de leugens over massavernietigingswapens in Irak ondersteunde.

http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=6453&cHash=e0adbe6e3c31a4b3c20e238dd8d91a74

de AIVD vormt een bedreiging voor onze democratie, ze ondersteunen de USA oorlogsmisdadgers voor de volle 100% ten koste van de waarheid.

Dat Mohamed B levenslang heeft gekregen in plaats van TBS is een schande voor ons rechtssysteem.

op 13 01 2013 at 21:57 schreef MNb:

Goed idee Bastiaan. Mag ik je daarom uitnodigen de vragen te beantwoorden die ik stelde op 12 01 2013 at 16:12?

op 13 01 2013 at 23:00 schreef dewanand:

namaste Sasha Berkman,

Je visie mbt Aivd getuigt van logisch inzicht. Ik nodig je uit om je intelligente logica en je deductieve hersencellen eens op te frissen, ziehier mijn analyse imv de pre-war-on-islam fase vanaf het jaar 1989, renkelt al het dollar belletje in je grote witte oortjes, ja meid jij en je slimme witte soortgenoten hebben dit zelf mede gefinancieerd met jullie zuurverdiende belastingcentjes en jullie stemden zelf op hun pionnen in de politieke top:

Dit interview met mij werd uitgevoerd door een radicaal islamitisch netwerk uit Egypte maar ze durfden het echt niet op hun site te publiceren dus plaatste ik het maar doodleuk op mijn site.

nterview with Dewanand about book koran forbid or rewrite on site http://www.alukah.net
http://www.dewanand.com/wfor1296.htm

Kijk het is zo simpel en vies he:

Verzin een vijand en geef je vijand krachtvoer met gratis kruit, dan verdien je er makkelijker biljoenen dollars mee en als je die vijand niet meer nodig heb dan elimineer je ze met gratis rattengif. De Romeinen deden dit al dus niets nieuws onder de zon.

Honden moet je africhten, kijk naar Rambo deel 2.
Jij als Westers volk bent zelf de echte witte hond.

dewanand

op 14 01 2013 at 00:07 schreef leo schmit:

Ik dacht dat dit een stuk van Jona was over het symboolgebaar van Spekman. Symboolpolitiek kan ik het niet noemen. Maar we zijn weer terug bij af, Mo B enzo, notabene met de AIVD. Daar ging het stuk van Jona niet over.

De enige zinnige opmerking die ik hier gezien heb terwijl de discussie ontspoorde is dat Spekman er goed aan doet er wat frisser uit te zien.

Jona zelf merkt op dat Spekman beter een wat meer principieel standpunt had kunnen innemen in plaats van zich te beklagen (dat heet Huilie bij GS).

‘Waarom heeft hij niet iets gezegd over de principes waar het om draait? Bijvoorbeeld: we houden niet van beledigingen maar de voordelen van een anonieme discussie zijn ons meer waard. Of desnoods andersom.’

Daar ben ik het mee eens. Maar de discussie hierover wordt vertroebeld door zijn verwijzing naar de ‘normen en waarden’ discussie van Balkenende. De waarden staan voorop. Het gaat erom wat iets ons waard is, Jona noemt de vrijheid om anoniem te kunnen reageren als waarde. Goed, ik doe dat zelf niet, maar goed. Pas als we de waarde hiervan erkennen, kunnen we de normen stellen, als grenzen van het toelaatbare.

op 14 01 2013 at 01:27 schreef Boromeo:

De discussie ging over de opmerkingen van Spekman en niet over moslim- en andere fundamentalisten. Even bij de les blijven mensen.
Overigens zullen er altijd fundamentalisten blijven, zolang er geloven (godsdiensten) bestaan, die:
a) Zichzelf als uniek beschouwen en als enige echte de waarheid verkondigend
b) uitgaan van eeuwenoude achterhaalde sprookjesboeken
c) aanhangers beloning beloven en alle tegenstanders verdoemenis.
Geen enkele wettelijk opgelegde maatregel zal de haatzaaierij, dus ook de haatmails ooit uitbannen, zolang er geen verbod komt op godsdiensten. En dat is natuurlijk niet haalbaar. Het enige wat zou kunnen helpen is een mentaliteitsverandering; en dat is een lange weg te gaan. Het nodeloos kwetsen heeft sinds Wilders en Geen Stijl grote vormen aangenomen en is door de rechtse media als de Telegraaf e.d. bijna geïnstitutionaliseerd. Onder het mom van vrije meningsuiting mag nu alles gezegd en geschreven worden. Het zij zo: wij hebben dit met zijn allen toegelaten. Vooral doorgaan! We zien wel waar het schip strandt.

op 14 01 2013 at 09:04 schreef Bigpete:

@dewanand
Bedankt voor de uitnodiging.Ik vrees dat Wieroe zijn leven niet zeker is, de favoriete hobby van mijn hond is achter katten aanjagen, en mocht hij hem te pakken krijgen dan heeft Wiero een heel snel enkeltje richting zijn volgende reïncarnatie. Bovendien houdt mijn hond erg van rundvlees…

op 14 01 2013 at 10:32 schreef Ralph van der Geest:

@Tayfun (13.01), “Die man is getraumatiseerd, omdat hij zijn vriend Theo van Gogh heeft verloren aan islamitisch fundamentalisme. Hierdoor heeft hij net als Nausicaa Marbe een islamcomplex ontwikkeld.”.
Nee Tayfun, zoals jij het voorstelt lijkt het erop dat Holman en Marbe ‘slachtoffer’ zijn terwijl de uitlatingen die ze doen toch echt hun eigen keuze is waar ze zelf en niets of niemand anders verantwoordelijk voor zijn. Marbe, Holman, Niemoller en al dat andere geteisem is toch echt zelf verantwoordelijk voor de bij hen ontbrekende beschaving en de daden die daar uit voortvloeien.
Wat Spekman betreft: als je met iemand als Rutte en zijn VVD samenwerkt, kun je het woord ‘beschaving’ beter niet meer in de mond nemen.

op 14 01 2013 at 12:03 schreef Tayfun Balcik:

@ Ralph van der Geest, stel ik voel me als moslim, Turk of allochtoon beledigd bij het lezen van artikelen van Nausicaa Marbe – hetgeen trouwens heel vaak het geval is – en ik pak een mes en snij haar in stukjes. Kan ik dan zeggen ‘eigen schuld dikke bult, had ze maar niet zulke dingen moeten schrijven’. Nee, dat is de omgekeerde wereld. Ik heb alleen het recht om haar met woorden ‘in stukjes te hakken’, natuurlijk onder de voorwaarde dat ik niet aanzet tot haat of geweld (wat Wilders wel doet).

op 14 01 2013 at 12:04 schreef Boromeo:

@Ralph van der Geest
Helemaal mee eens. Het trieste is bovendien dat lieden als Wilders en Holman zelf een allochtoonse achtergrond hebben, en dus eigenlijk horen te weten wat het betekent om als “vreemdeling” (buitenlander)hier ontvangen te worden. Onverdraagzaamheid is in Nederland al heel lang bekend. Vanaf 1945 noem ik maar: Indo’s/ Surinamers/ Antillianen/ Italianen/ Turken/ Marokkanen/ Oost-Europeanen, die niet bepaald hartelijk werden ontvangen. Helaas geldt dit voor zowel “links”als “rechts” Nederland.

op 14 01 2013 at 12:39 schreef Ralph van der Geest:

@Tayfun, dank voor je reactie. Nee, er is er maar één die verantwoordelijk is voor de dood van van Gogh en dat is degene die wettelijk en op overtuigend daarvoor schuldig is bevonden door een rechter. Dat neemt niet weg dat van Gogh zelf verantwoordelijk was voor zijn uitspraken en daden en niet zijn moordenaar. En zo is het ook met inherent onbeschaafde figuren als Holman, Elian, Marbe of Niemoller.
Laat ik er wel aan toevoegen dat wanneer één of ander rioolrechts stuk trash zich als resultaat van de haatcampagens van genoemden gelegitimeerd voelt verschrikkelijke dingen aan te richten diezelfde Elian, Marbe, Niemoller en een aantal anderen uit die bruine hoek daar wel degelijk verantwoordelijkheid mede voor dragen. Op zijn minst in morele zin.

op 14 01 2013 at 12:40 schreef Ralph van der Geest:

oepss: op basis van overtuigend wettelijk bewijs…

op 14 01 2013 at 13:48 schreef Sasha berkman:

Ralph: Hoe zou dat liggen als Mohamed B, krankzinnig was verklaart? Nogmaals de AIVD runde die boys. http://nos.nl/artikel/50134-aivd-wiste-banden-hofstadgroep.html
De AIVD is hier dus waarschijnlijk mede schuldig aan. Dat vind de familie van van Gogh ook begreep ik.
Ik denk dus dat Mohamed B levenslang heeft gekregen ipv TBS om deze kant van het verhaal onder de pet te houden.

op 14 01 2013 at 14:15 schreef Tayfun Balçik:

Van Gogh was en die anderen zijn inderdaad geen figuren met wie ik een bakje koffie zou willen doen. Toch gijzelen al die figuren het publieke debat en denken daarmee de maatschappij een dienst te bewijzen. Waarom moet ik bij OBA LIVE altijd maar weer dezelfde koppen zien, 10 jaar Marbe’s onderdbuikgevoelens lezen bij de Volkskrant of als allochtoon uitgelachen worden bij Pauw en Witteman. Bij Buitenhof komt er bijna nooit een allochtoon aan het woord, terwijl ze het zo fijn vinden om het over allochtonen te hebben. Koloniale omstandigheden in een zogenaamde post-koloniale tijdperk.

op 14 01 2013 at 14:27 schreef Bastiaan:

Is dat niet een beetje met 2 maten meten, Ralph? Als van Gogh wordt vermoord is uitsluitend de dader verantwoordelijk; en zijn de fundamentalistische elementen binnen de islam niet medeverantwoordelijk. En mochten Elian, Marbe of Niemöller worden omgelegd, dan zijn anderen uit die ‘bruine hoek’ wél medeverantwoordelijk. Vreemd.

op 14 01 2013 at 14:32 schreef dewanand:

namaste Bigpete,

JOuw Hollandse hond heeft echt teveel blanke barbaarse genen geerfd van zijn terroristische voorouders. Hoog tijd om hem te kuisen met een vruchtbare hindoe teefje uit Tamil Nadu, die zijn lekker zwart en kennen de kama sutra standjes voor honden heel goed.

Denk je niet dat er een fonds moet komen om onbeschaafde Hollandse Honden te herbeschaven door verplichte kruising met pikzwarte Hindoe teefjes uit India? Iets voor Partij van de Dieren denk ik en Wieroe vertelde mij al om daar te gaan kijken of er lekkere koeliepoesjes zijn in mini sari’s voor hem. Eigenlijk zouden alle Hindoestanen verplicht lid moeten worden van Partij voor de Dieren want met hun bruin kleurtje is dit de beste seksclub voor ze, iets voor Wilders he om over te brullen. Waarom brult Wilders niet over die lage kaste bruine koelieteefjes die hem toch nooit gratis willen pijpen,

Idee: kan iemand geen cartoon maken over Wilders die lekker gepijpt wordt door een lage kaste koelieteefje, met zweepje, of die gang bang doet met PVV milities met grote Arische pikkies? Tekenen kan ik niet, Wieroe ook niet. Zoek een cartoonist he voor ons. Ik wil cartoons over Wieroe laten maken later.

dewanand

op 14 01 2013 at 15:22 schreef Bigpete:

Mijn hond is zwart en niet Hollands… Hou je nu maar bij je onnavolgbare verhalen maar laat de honden rusten want je raakt over dit onderwerp kant noch wal.
Geniet overigens wel regelmatig van je bijdragen…

op 14 01 2013 at 15:23 schreef Sasha berkman:

dewanand: wat dacht je van een cartoon van Wilders die een dooie Hitler in zijn aars ne*kt?

op 14 01 2013 at 17:54 schreef dewanand:

fun sasha, necrofiele seks fantasieen van onze potente blanke brulaap Wilders? ja zoek snel een cartoonist jong en talentvol. ik mailde al een paar in nederland maar het zijn toch zulke ole mietjes. ja peter heeft gelijk over lafheid van hollandse cartoonisten en hoe bekrompen zij zijn. met cartoon programma’s kan je ook leuke dingen tekenen zag ik laatst. kan je eentje zoeken die met mij wil samenwerken ivm branding dewanand en wieroe?

Wieroe is liever een professionele manager met topsalaris hele dag lui in zijn mandje en kamerfilosoof he dan dat hij zijn poten eens uit de mauwen steekt. Ja, met Wieroe de hindoe kat als manager van BV Nederland zou de eurocrisis hier zeker snel voorbij zijn. Paar tandjes van Wieroe in die luie reet van Hollanders zou hun arbeidsprestaties zeker verhogen, anders bijt wieroe wel dieper in hun diepe witte gaatjes tot zij klaarkomen.

Weet jij of de poepgaatjes van witte mensen dieper zijn dan van hindoestanen, chinezen of negers? Men zou dit moeten meten om zo het superieure homoras te ontdekken toch?

dewanand

op 14 01 2013 at 20:38 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Al die enge mensen op het internet die van alles en nog wat roepen. Hoe durven ze?! Nou omdat ze anoniem zijn en dat moet ook zo blijven. We hebben al een streng gereguleerd medium die niets en niemand meer vertegenwoordigd namelijk: tv. Vergis je niet AL je internet activiteiten worden netjes opgeslagen door je provider voor het geval dat een sycofant er beroep op doet. Beschaving staat kennelijk synoniem voor het muilkorven van de massa.
Het internet is alsnog een open forum, te open voor sommigen. Voor een nauw, genuanceerd en hapklare narratief adviseer ik je het bij een willekeurige Nederlandstalige krant te houden. Het internet is namelijk voor gevorderde informatie junkies, hoe pijnlijk deze informatie ook is.

op 14 01 2013 at 21:37 schreef Erik Tjallinks:

Er moeten twee dingen komen: 1. een woordenlijst van ziekten en scheldwoorden, en 2. een codeboek voor woorden die een ziekte aanduiden of woorden dat als scheldwoord kunnen worden gebruikt, maar in feite “gewone woorden” zijn. Daarna moeten alle e-mails en tweets die een woord uit (1) bevatten, automatisch worden vernietigd voordat ze de afzender bereiken, en degenen die een normale e-mail willen sturen moeten dan de codes uit (2) gebruiken.

op 14 01 2013 at 22:50 schreef dewanand:

namaste en salaam aleikum ‘boe ik ben een moslim,

Van harte welkom op FN namens mij en Wieroe. Wieroe is wel een hindoe kat maar soms reciteert hij wel suras uit de koran voor de ontspanning en om mij te pesten he, want hij haat mij in feite omdat ik kan typen met mijn tien vingers en hij niet. Vaak jankt Wieroe van ja zie hoe Allah, Krishna, johovah, Wodan, ALtecrea en nog al die miljoenen blanke goden mij vervloekt en gestrafd hebben he, ik heb geen tien vingers, ik heb te kleine hersenen, ik ben kleingeschapen (2 cm), ik weeg maar 4 kilo, ja ik ben lage kaste koelie pariakat in de slums van Delft, zelfs illegaal, heel Nederland discrimineert mij gewoon. Ik, Wieroe haat mijzelf, help mij ‘boe’ vraag je Allah om mij een gratis halal zelfmoordpil toe te sturen uit Allahloka, wel met whiskas smaakje he want dan heb ik een lekker hapje voor mijn dood.

nou boe ik ben een moslim, wil je aub hier een antwoord geven aan mijn suicidale hindoe kat Wieroe, wat zou jij aan Wieroe zeggen als moslim? Wat zegt de koran over suicidale hindoe katten?

alvast bedankt of mail ons

dewanand en wieroe

op 15 01 2013 at 14:34 schreef Leppa:

@Boe! Ik ben een moslim Ja, je moet de Sycofant niet te veel tegelijk voeren, zodat je uit zijn klauwen blijft.
@dewanand potente vervangen of aanvullen met potentiële, lijkt mij wel een aardige variant.
@Boromeo meestal schuift de onderliggende bevolkingsgroep (waar men de pik op heeft of xenofobie) opvolgend door naar de volgende minderheidsgroep. Indische mensen vervangen door Surinamers, die weer door Marokkanen en dan weer eens Polen und so weiter.

op 15 01 2013 at 19:47 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Aleyküm selam Dewanand en Wieroe. De dood is makkelijker dan het leven. In een Nederland vol met vette decadente katten zijn de pretentieloze inzichten van Wieroe een ware oase. Accepteer je vergankelijkheid maar ga nooit op zoek naar de dood, de laatste is namelijk onvergefelijk. Je kunt niet typen maar je bent gezegend met een kameraad als Dewanand. Waarom zou Wieroe zijn eigen moksha in de weg zitten met iets banaals als zelfmoord? Of was het een strikvraag, Wieroe wijze hindoe kenniskat uit Delft.

op 16 01 2013 at 23:50 schreef Sasha Berkman:

Ik weet ook niet hoe je die rechtse hateshit kunt stoppen. Bekijk de commentaren op de grootste websites van dit land en je schrikt je rot.

PVV bullshit all around

op 17 01 2013 at 14:25 schreef Benedictus:

Sasha

Voorbeelden graag, maar dan het christendom NU en de islam NU. Aantallen van agressie/moorden graag!

Overigens ben ik blij dat het overgrote deel van de moslims in Nederland de nare teksten van de islam naast zich neer hebben gelegd, waardoor ze wel met anderen samen kunnen leven. De bijbel wordt al vele jaren niet meer letterlijk genomen. Uitzonderingen daargelaten.

op 17 01 2013 at 14:37 schreef Edo:

@Ralph Natuurlijk is de PVDA met de VVD samen gaan werken. Wat hadden ze anders moeten doen? Mark Rutte heeft trouwens de eigenschap om een totale kameleon te zijn, daar moet je dan maar zoveel mogelijk gebruik van maken als de PVDA zijnde.

op 18 01 2013 at 14:11 schreef Sasha berkman:

Bedictus: afghanistan, Irak, bezet door het westen. Drones in pakistan. Het christendom is bij mijn weten het enige geloof dat zendigswerk doet. Het christendom steunt israel dat enorme hoeveelheden doden op haar geweten heeft etc etc.
Het moslimgeweld van vandaag de dag is meestal een reactie op westerse agressie in het midden oosten.

op 19 01 2013 at 17:17 schreef You On A Gin:

@ Tayfun Balcik
Oké! :-)

@ Bigpete
Dat zouden we misschien ooit wel kunnen weten, denk jij ook niet? Ik ben echt geen aluhoedje, maar je weet dat de CIA bepaalde dingen achteraf ook heeft toegegeven. Vertrouw jij je veiligheid toe aan de AIVD of Justitie? Ik mag niet over je oordelen, maar zo ja, dan vind ik je naïef. Ik denk dat mijn oordeel zwaarder weegt dan dat van een stel pedo’s die elkaar de hand boven het hoofd houden.

@ Boe! Ik ben een moslim
Waaah!!!
* schuilt onder bed *

op 20 01 2013 at 19:19 schreef Benedictus:

Sasha

Het zendingswerk klopt, maar b.v. de RK Kerk was zeer negatief over het ingrijpen in Irak, daar zijn bewijzen te over voor. Dat weet ik 100% zeker. De christelijke gemeenschap in Irak was daar ook het slachtoffer. Dus was het ook eigenbelang van de RK Kerk om daar tegen te zijn. Er wonen nu bijna geen christenen meer in Irak. Zelf denk ik dat de kerk ook tegen de oorlog in Afghanistan was en nu tegen drones in Pakistan zijn, maar dat weet ik niet 100% zeker. Het Westen mag niet met het christendom op een hoop gegooid worden.

Een deel van de christenen steunt Israel door dik en dun, maar er is ook een deel wat de Palestijnen steunt. De meesten willen daar een oplossing die beide partijen tevreden kan stellen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS