Home » Archief » Zo’n kans pak je!


[08.05.2013]

Zo’n kans pak je!

Anita Brus

SAMSUNG

Wie dwars door alle stilte heen schreeuwt op de Dam, wordt gearresteerd en je broek uittrekken in het openbaar mag ook niet. Er zijn grenzen aan onze vrijheid. Dat geldt in Nederland en ook in Spanje. Maar waarom zou je in Madrid het veld niet mogen kussen van Bernabeu?

Ze zijn niet altijd makkelijk, onze jongens en meisjes. Twee jongens komen te laat aan in Schiphol waardoor wij moeten rennen naar de gate en als wij denken compleet te zijn, blijken er twee meisjes te ontbreken in het vliegtuig.

Slokken wodka

Als verantwoordelijke docent probeer ik mijn hoofd koel te houden terwijl er een lichte paniek uitbreekt onder de stewardessen. Een heel vliegtuig wacht op twee dames die op het allerlaatste moment doodgemoedereerd binnen komen wandelen met tassen die verraden dat ‘we zaten opgesloten in de wc’ slechts een smoes was.

In Madrid volgt een programma dat het moet winnen van slaap en ander ongemak. De eerste dag zijn ze moe van de vroege vlucht en de tweede dag van het nachtbraken en de slokken wodka die al naar binnen gewerkt waren nog voordat wij de resterende inhoud van de fles door de gootsteen konden spoelen.

De rondleiding door het Prado is geen onverdeeld succes, maar eenmaal aangekomen bij Santiago Bernabeu, het stadion van voetbalclub Real Madrid, is iedereen weer klaarwakker. We betreden wat voor enkele jongens het heiligste der heiligen moet zijn en ik zie ze zich vergapen aan alle blingbling van bokalen en blitse schermen waarop de hoogtepunten van hun voetbalhelden worden vertoond.

Woeste stier

Halverwege de route door de catacomben van het stadion neem ik een moment van rust. Maar juist als ik denk even bij te komen van alle museumperikelen en voetbalvertoon zie ik onder enig tumult een bewaker in uniform op mij af komen met naast hem lopend een gelaten Khalil.

“Bent u zijn docent?”, vraagt de bewaker. “Hij heeft het veld gekust en ik ga hem nu subiet het stadion uitzetten”. Bijna wil ik hem vragen wat er mis is met het kussen van een voetbalveld, maar ik houd mij in, want ik zie aan de man zijn gezicht dat het ernst is. Bovendien zie ik onze Khalil wel als een woeste stier door alle linten heen breken om zijn moment van glorie te pakken met dit als gevolg. Zijn arrestatie zal hij hebben ingecalculeerd, gezien de rust die over hem neer lijkt gedaald. Als ik hem aankijk haalt hij zijn schouders op en ik kan alleen nog maar “ok” zeggen voordat hij wordt afgevoerd.

Stichtelijke woorden

Natuurlijk moesten er eenmaal buiten het stadion nog wel wat stichtelijke woorden volgen. “Zoiets doe je niet als je met een groep bent en je overtreedt geen regels in een vreemd land. Wat zeg ik? Je overtreedt helemaal geen regels!”, maakt mijn collega hem duidelijk en ik laat de preek graag aan hem over. Ondertussen wacht ik met een groep leerlingen een eindje verderop.

“U moet weten dat Khalil een groot fan is van Real Madrid, juf”, zegt Youssef. “Dat wij Bernabeu gingen bezoeken was de reden dat hij mee ging op excursie naar Madrid en dan laat je zo’n kans om het veld te kussen toch niet liggen?”

Oranjegekte

“Er zijn grenzen”, antwoord ik. Ook al zou ik misschien willen zeggen: “Ja, zo’n kans pak je en daar ga je voor door het lint!” Ik blijf echter de docent die blij is dat de hele groep inmiddels weer veilig thuis is, zij het in de oranjegekte.

klasAnita

Anita Brus is docent in de Spaanse taal/literatuur/kunst en schrijft over tango in het tijdschrift La Cadena. Zij publiceert ook teksten in het Spaans en in het Nederlands op haar eigen weblog. Lees het verbijsterende relaas over haar domrechtse date. Volg haar op Twitter.

Anita Brus, 08.05.2013 @ 06:46

[Home]
 

5 Reacties

op 08 05 2013 at 07:52 schreef Lex:

Maar de vraag blijft.. Waarom mag je een stuk grond niet kussen!?

op 08 05 2013 at 10:58 schreef sjaak:

Er is ooit is uitgerekend dat door de 22 spelers en 1 scheidsrechter op het veld tijdens de wedstrijd ongeveer 550 keer speeksel word geloosd, wat betekent dat de kans aanzienlijk is dat Khalil een rocheltje heeft gekust! Maar ach…… Misschien wel de rochel van Christiano Ronaldo).

op 08 05 2013 at 14:03 schreef herman van der helm:

“Wie dwars door alle stilte heen schreeuwt op de Dam, wordt gearresteerd en je broek uittrekken in het openbaar mag ook niet. Er zijn grenzen aan onze vrijheid. Dat geldt in Nederland en ook in Spanje.”

Je broek uittrekken in het openbaar mag wel, als de plek geschikt is. In Spanje mag het zelfs overal.
Toch denken veel mensen dat het niet zou mogen. Artikel 430a WvS is daar echter duidelijk in.
Gemeente Delft snapt er ook niets van en denkt naakten te kunnen weren van het naaktstrand. zie actiewebsite http://www.naaktstranddelftsehout.nl

op 10 05 2013 at 10:32 schreef mark:

De grond kussen. Dat doet de pus toch ook wanneer hij ergens komt…

op 11 05 2013 at 14:28 schreef Ana:

Heb niets met grond kussen, maar ben dan ook niet katholiek. Verder heb ik begrepen dat je de grond alleen kust binnen de linten (niet de bedoeling dat je hier doorheen breekt dus). Waarschijnlijk omdat anders het gras vies wordt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS