Home » Archief » Wij zijn slecht


[23.04.2005]

Wij zijn slecht

Lagonda

moederkind (222k image)

Ik kan me niet herinneren ooit aan een lamballeriger en schofteriger soort van personeel te zijn blootgesteld dan aan de vaderlandse cabin-crew van de KLM. In de gemiddelde Aldi word ik netter behandeld. Het personeel van de KLM is arrogant, liederlijk en lui. Leeghoofdige jongelingen, grootgebracht op de Veraunika idealen van jong mooi, snel geld en wild reizen. Alleen maar met zichzelf bezig, dus het boeit ze geen fuck wat jij in hun vliegtuig komt doen. De grootste lolbroek is meestal een gillende steward, die droomt van een carrière als showdanser in het clubcircuit. Melig gegrinnik tijdens de demonstratie van het zwemvest, en bij het rondbrengen van de drankjes worden op luide toon ranzige grappen naar elkaar gemaakt, zodat je vier keer opnieuw moet uitleggen wat je wil drinken. Op de korte vluchten voor het weekend is deze houding het ergst; de crew is dan moe, balorig, heeft zin om te stappen, en hangt lui te roken in de pantry. Dan mag je blij zijn als je je gratis zakje pinda’s krijgt. Het zou mij niks verbazen als deze discogirls en partyboys ook aan de grond de nodige taken verrichten, zoals bijvoorbeeld het checken van de passagierslijsten.

En zo kon het dus gebeuren dat een KLM-vlucht door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten werd terugverwezen naar Schiphol. Boel gefoeter, stoute Amerikanen, kamervragen, wat denken ze wel? En ineens werd het muisstil. Krap een week later werd bekend dat er twee officials van Al-Qaeda aan boord zaten; volkomen terecht dus van de Amerikanen om dit toestel de toegang tot hun luchtruim te ontzeggen. Het lijkt me dat de KLM achter de schermen ongenadig van de Yanken op haar naad heeft gekregen. De aanvankelijke smoes van de KLM, dat ze altijd alleen de vluchten OP Amerika controleren en niet de vluchten OVER Amerika, is erg ongeloofwaardig. Alsof de Amerikanen na 9/11 hieromtrent niet extreem duidelijke richtlijnen hebben verstrekt. Ik denk dat de aandacht van KLM is verslapt, en er gewaun effe geen zin in had. Typisch Nederlands. De hele wereld schijt bagger voor bomaanslagen, maar hier doen we net of we gek zijn. Ja doei, die Amerikanen met hun terrorismebestrijding, daar hebben wij toch niks mee te schaften? Gaan we daar een beetje die hele lijst voor doorwerken, ech nie!

Tsja…

Dankzij deze houding zien potentiële terroristen Nederland dus blijkbaar als het land waar je de geringste kans loopt opgepakt te worden als je eens een vliegtuig richting Amerika neemt. Moeten we daar eigenlijk nog verbaasd over zijn? Reken maar dat ze zich tot in de verre uithoeken van Afghanistan achter de oren hebben gekrabd over de vrijspraak van Samir Azzouz. Een aan Al-Qaeda gelieerde moslim, met in zijn bezit explosieven, wapens, stafkaarten, chemicaliën en tientallen duistere voornemens, wordt niet alleen vrijgesproken, nee, de Nederlandse justitie legt tijdens de rechtszaak aan dit staatsgevaarlijke vlasbaardje ook nog eens haarfijn uit dat de ontstekers die hij wilde gebruiken niet goed waren, en dat de kunstmest die hij had gekocht niet geschikt was voor het maken van explosieven. Nou justitie, bedankt! Het is niet duidelijk of Bin Laden nog in leven is, maar na dit nieuws heeft de man zich voor zeker doodgelachen.

Nederland is het enige land ter wereld dat hierover nog steeds de kop in het zand heeft. Het internationaal opererende moslimterrorisme kan, nee, MAG gewoonweg niet bestaan – dat zou het beeld van al die moslims met wie wij ons land delen maar aantasten. Zelf de moord op Van Gogh heeft geen einde gemaakt aan deze multiculturele droom. Gelukkig denkt de rest van de Westerse wereld daar anders over: in de nasleep van die moord is Ayaan Hirsi Ali door het weekblad Time op de top-100 van meest invloedrijke personen gezet. Op zijn minst een signaal dat het Westen haar situatie en de strijd die zij voert zeer serieus neemt. Een politicus die in een democratisch land ernstig wordt bedreigd; het is minstens zo belangwekkend als de fatwa over Salman Rushdie — destijds ook wereldnieuws. Maar in Nederland, waar nog steeds door veel mensen licht spottend wordt gesproken over de doodsbedreigingen richting Ayaan, en met name de media deze hemeltergende struisvogelpolitiek bedrijven, wordt er alles aan gedaan om het belang van deze nominatie te kleineren.

Radio 1 weet steeds met veel smaak te vertellen dat Ayaan is geplaatst in de categorie “revolutionairen”, hetgeen wordt uitgesproken alsof het een vieze ziekte betreft, en dat in deze categorie ook George Bush, Al-Zarqaawi en Kim Yong-Il staan vermeld. Impliciete boodschap: u weet wel, die ANDERE mensen die niet deugen. Dat bijvoorbeeld Bill Clinton in dezelfde categorie staat, is nog geen enkele keer genoemd. Van het Time top-100 diner, waar Ayaan als een van de disgenoten het woord nam om ten overstaan van een gewichtig gehoor haar zaak te bepleiten – toch ook een belangwekkende gebeurtenis – werd door radio 1 slecht aangegrepen om nogmaals nadrukkelijk Bush, Zarqaawi en Yong-Il in verband te brengen met Ayaan.

Onbegrijpelijk en onverteerbaar, dat deze vrouw door onze “serieuze” media als een leproos wordt behandeld, en dat de zaak waarvoor zij haar leven waagt voortdurend als een non-issue weer terug op de plank wordt gelegd. Wat een blamage zal het zijn als Ayaan ooit een Nobelprijs krijgt en de rest van de wereld kan constateren hoe deze vrouw in ons o zo tolerante land door de intellectuele pers systematisch verdacht is gemaakt.

Ik heb ooit een artikel gelezen over een verschijnsel dat bij sommige forensisch psychologen voor schijnt te komen. Ze behandelen seriemoordenaars, maar tegelijkertijd koesteren zij de wens om de zieke geest van hun patiënten in actie te zien. Diep in hun binnenste is daar het verlangen een seriemoordenaar te zien seriemoorden. Dat is wel logisch: het is die morbide fascinatie waardoor je in eerste instantie forensisch psycholoog wordt. Dit kan er toe leiden dat sommige van deze psychologen hun patiënten te vroeg met verlof sturen, of ervoor zorgen dat ze per ongeluk expres uit hun cel kunnen ontsnappen.

Zo speel ik soms met de gedachte dat sommige Nederlanders, in de zwartste putten van hun geest, een onderdanig gevoel van ontzag ontlenen aan de straffende hand van Allah, en de furie van zijn terroristen. Een bom in de trein? Net goed! Weg met ons! Wij zijn onze welvaart niet waard, en moeten ons schamen voor onze voorsprong! Net goed voor al die landgenoten die het waagden niet te buigen voor de superieure principes van sociale gelijkheid! Straf ons! Een bom op Borssele? Net goed voor al die domme en verwende consumenten, die niet weten hoe goed ze het hebben, en die niet zien hoe ze met hun hersenloze gelduitgeverij jullie cultuur zich minderwaardig laat voelen! Wij zijn slecht, wij zijn het laagste van het laagste – de waarde van onze oppervlakkige verworvenheden valt in het niet naast jullie diepgewortelde waarheden! Straf ons toch!

Dus, het wachten is op de volgende poging van de korankabouters om, uiteraard vanuit Nederland, het vliegtuig te nemen richting Amerika. Wellicht dat een toestel vol Nederlanders dat op het vrijheidsbeeld invliegt ons eindelijk op andere gedachten zal brengen. Wel lullig voor die terroristen, om de dood in te vliegen met het personeel van de KLM.

De redactie van Frontaal Naakt feliciteert Lagonda van harte met de geboorte van een gezonde zoon.

Lagonda schreef al teksten op een weblog, puur voor het eigen plezier, totdat Frontaal Naakt besloot hem aan de vergetelheid te ontrukken. Lagonda is 49% mannelijk, 51% vrouwelijk en 100% esotericus. Haar schrijfstijl wordt door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 23.04.2005 @ 12:39

[Home]
 

18 Reacties

op 23 04 2005 at 12:55 schreef Richard:

Goeie column! Wat me verder opvalt is dat men Ayaan na haar optreden in New York verlekkerd vraagt of ze nu misschien Nederland gaat verlaten.

op 23 04 2005 at 13:55 schreef O'Brien:

Het "vervelende" met goede colums als bovenstaande is, dat ze appeleren aan een onafhankeleijke geest, logica, opmerkingsvermogen, interesse en een zeker intellect.

Daarmee bereik je het stemvee niet. Niemand van de gehekelde stewardesjes en pursers zal het lezen , "Ech nie" je denkt toch zeker nie dat ik zo’n lang stuk ga lezen" Die slapen nu hun kater uit, of zijn in Marbella aan het chillen en als ze stemmen , zal het wel PVDA worden

Linx kampt nooit met dat probleem. "Wilders is een racist" is daar de boodschap, drie woordjes, makkelijk te behappen en dat gaat er dus ook in als koek. Noem het om mijn part politiek koekhappen
En dat is dan ook de heersende opinie, zo bleek mij tijdens een rondje chatten op de Nederlandse chatboxen, daar word je door de operator verwijderd als je beweert dat Wilders geen facist is.

op 23 04 2005 at 14:42 schreef Tom Thomas Maine:

Het is alweer de spijker op de kop… Jammer genoeg. Kon ik het maar afdoen als een lulverhaal. Laat mij even die forensisch psycholoog zijn… Laat ik nou stiekem hopen dat er een daverende aanslag komt in Nederland… Een dode of tweehonderd zou mooi zijn. Misschien dat we dan eens wakker schrikken uit de multiculturele nachtmerrie !

op 23 04 2005 at 21:58 schreef Jan:

Maar dan wel moslimdoden hè, Tom Thomas!

op 26 04 2005 at 13:48 schreef Frank:

Ik ben wat aan de late kant met deze reactie maar niettemin van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoon.
En blijf van die prachtige columns schrijven zoals hierboven!

op 28 04 2005 at 12:49 schreef Rinus Duikersloot:

Ik hoop niet dat er een nieuwe aanslag zal komen, al verwacht ik die wel. Behalve de dan te betreuren doden en gewonden denk ik dat de loopgraven alleen maar dieper zullen worden. Meer mensen zullen dan wel duidelijk maken wat voor standpunt ze innemen en misschien dat er dan wel veel strengere anti-terreurwetgeving zal komen. Hopelijk zullen mensen als Samir A. dan voortaan meteen hun Nederlandse paspoort kwijt raken.

Als de moeder Lagonda heet dan ben ik wel heel benieuwd naar wat de zoon voor naam heeft.

op 28 04 2005 at 13:59 schreef Lagonda:

Bedankt voor de felicitaties!

De zoon heet V12 Vanquish S — dat leverde nog wat problemen op bij de burgelijke stand.

op 28 04 2005 at 14:09 schreef Rinus Duikersloot:

Snelle jongen zo te horen, hopelijk kun je hem wel bijbenen.

op 28 04 2005 at 21:43 schreef ad kolkman:

-V12 etc-
dank je. die was goed voor 5 minuten slappe lach.

op 28 04 2005 at 22:12 schreef Bitterzoet:

Leg hem eens uit?

op 28 04 2005 at 22:14 schreef Bitterzoet:

Laat ook maar. Google doet z’n werk goed.
Hilarisch inderdaad.

op 28 04 2005 at 22:14 schreef Peter Breedveld:

Goddank. Nog iemand die ‘m niet snapt. Daarom voel ik me altijd zo op mijn gemak bij vrouwen.

op 28 04 2005 at 22:16 schreef BZ:

:)

op 28 04 2005 at 22:37 schreef ad kolkman:

lagonda is een type aston martin, peter. en dat is weer een auto.
alleen echte kerels weten dat.
en dat, dat gebruikte ik ooit tegen mirjam -op viskots- als waterdicht argument om aan te geven dat lagonda de blogger een man moest zijn.
waarop lagonda repliceerde dat ‘ie de ballen verstand van auto’s had. en dat de naam lagonda afkomstig was van zijn/haar twentse overgrootmoeder die het als bijnaam kreeg nadat zij in haar jeugd was aangevallen door een boaconstrictor.
(maar dat laatste weet ik niet helemaal zeker meer)

op 30 04 2005 at 12:39 schreef Rinus Duikersloot:

Alles is gereed voor de gezinsuitbreiding, die begin Januari moet plaatsgrijpen.

Het is vreemd dat de meeste mensen gewetensbezwaren hebben om een onschuldige uit de wereld te helpen, maar niet om hem erin te zetten, wat, alles goedbeschouwd, even erg is. Dit probleem houdt mij soms bezig, maar niet op pathologische wijze, maak je niet ongerust. Het niet-redelijke deel van mijn ik, is er erg mee in z’n nopjes. Ook krijgen huwelijken zonder kinderen haast altijd op den duur iets armzaligs. Dus dan maar liever wel kinderen. Het is zaak zich geen illusies te maken, maar het hoort er waarschijnlijk bij dat men dit toch doet. Het kinderen krijgen is de voornaamste menselijke poging aan een fundamentele innerlijke eenzaamheid te ontsnappen.

Fragment brief WFH aan Geert van Oorschot, 30 november 1953 opgenomen in de bundel ‘Je vriendschap is werkelijk onbetaalbaar’.

op 30 04 2005 at 12:54 schreef Haagse Hufters:

Goed stuk.Het zal door diegene die zich aangesproken behoren te voelen waarschijnlijk worden afgedaan als populistisch de onderbuik bespelen.

op 06 05 2005 at 16:06 schreef Paardestaart:

"Wat een blamage zal het zijn als Ayaan ooit een Nobelprijs krijgt en de rest van de wereld kan constateren hoe deze vrouw in ons o zo tolerante land door de intellectuele pers systematisch verdacht is gemaakt"

Hoe vreselijk inderdaad…ons land is intellectueel volkomen
onttakeld. Misschien is het altijd zo geweest; waren de talking heads in de media vroeger alleen maar welbespraakter; (hoewel: alleen maar!) maar het is toch niet te geloven dat er zo’n totale kadaverdiscipline heerst onder onze intellectuelen, dat ze zich zelfs uit ijdelheid niet meer laten verleiden tot enige brille…!?

op 06 05 2005 at 16:13 schreef Lagonda:

Over de intellectuele onttakeling van Nederland gaat heel toevallig mijn volgende column — morgen in dit theater!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS