Home » Archief » Red Ons, Lieve Heer!


[19.11.2005]

Red Ons, Lieve Heer!

Lagonda

alh6 (93k image)

Tijdens het concilie van Clermont in 1095, op dinsdag 27 november, riep paus Urbanus II op tot de eerste kruistocht. Het Vaticaan gaf hiermee gehoor aan herhaalde verzoeken om hulp van de keizer van Byzantium. Dit enorme Oost-christelijke rijk — grootser, machtiger en welvarender dan het Rooms-christelijke rijk — was aan de oostgrens onder toenemende druk komen te staan van een aantal volkeren die opereerden onder de vlag van een militante en fanatieke sekte: de islam. De nazaten van Mohammed hadden Jeruzalem reeds veroverd, en waren zich nu langzaam maar zeker in de richting van Constantinopel aan het begeven. Gregorius VII, de voorganger van Urbanus II, zag hierin niet direct een gevaar voor Rome, maar had zich wel bedacht dat het wellicht verstandig zou zijn om Constantinopel te hulp te komen; het zou een mooie manier zijn om de “afvallige” Oost-christelijke kerk onder zachte dwang weer naar de schoot van Rome te leiden.

Hoewel het Gregorius was die hiermee het idee van een kruistocht voor het eerst formuleerde, was het Urbanus die er met behulp van allerlei theologische hoogstandjes voor zorgde dat het vreedzame en barmhartige christendom aangewend kon worden voor militaire doeleinden. Hij stelde volledige hemelse absolutie in het vooruitzicht aan alle christensoldaten die omkwamen in hun strijd tegen de ketters; hiermee schiep hij dus in feite een Roomse versie van de jihad. Jaja, het Vaticaan had de werkwijze van haar vijand goed bestudeerd, en begreep dat dit het enige juiste antwoord was. Vuur dient met vuur bestreden te worden. Na een paar jaar van volksmennerij was in 1095 de tijd rijp voor actie; de weerzin van de christenen voor de ketterse volkeren uit het Oosten was klaar om geoogst te worden. Met een hoogdravende speech tijdens het concilie in Clermont gaf Urbanus het startschot; een klein jaar later kwamen de eerste volkslegers aan op de oevers van de Bosporus…

Gisteravond was bisschop Frans Wiertz op tv. Ik had verheugd kennisgenomen van zijn uitspraken over de islam, en was benieuwd. De interviewer van Netwerk, die duidelijk ging voor de controversiële soundbyte, en in de veronderstelling leefde dat bisschoppen allemaal wereldvreemde oude kereltjes zijn, kwam van een koude kermis thuis. Wiertz had een genuanceerd en gedegen verhaal te vertellen, en liet zich niet van de wijs brengen. Het verbaasde hem dat hij vanwege zijn uitspraken al door zoveel mensen was gewaarschuwd. ‘Dat is toch van de gekke?’, riep hij, ‘Een mens mag toch wel kanttekeningen plaatsen?’. Nee, meneer Wiertz, dat mag dus in Nederland niet meer. U bent een seniele ouwelvretende limbo, en u moet uw mond houden.

De sociaal vibrerende bloemenkinderen uit de randstad zullen wel weer verbeten wijzen op de met bloed doordrenkte historie van de Roomse kerk, maar ik durf zomaar te denken dat een bisschop meer sjoege heeft van de imperialistische dynamiek van de islam dan al die agogische geitenbreiers bij elkaar. De Roomse kerk heeft de beschikking over een enorm netwerk van bisdommen en missieposten, en krijgt elke dag uit alle hoeken van de wereld te horen hoe het christenen vergaat die hun land met moslims moeten delen. Ik denk dat die mannekes in het Vaticaan inmiddels dondersgoed weten volgens welke patronen de islam in de regel te werk gaat, en tevens hoe verreikend en oppermachtig de kracht van religie kan zijn. Daarnaast kan de kerk natuurlijk bogen op meer dan 1000 jaar strijdervaring met de islam, ten behoeve waarvan hoogstwaarschijnlijk gedetailleerde analyses van de denkbeelden en gedragingen van moslims zijn gemaakt. Als het dus om het correct inschatten van de islam gaat, dan zou ik mijn geld zetten op tweeduizend jaar van voortschrijdend Rooms inzicht, en niet op 40 jaar van naïef en rücksichtslos beleden multiculturalisme.

Ik wil hier nu niet de pleitbezorger van de katholieke kerk gaan uithangen, maar ik heb me na het interview met Wiertz wel bedacht hoe bijzonder het is dat de Roomse kerk na 2000 jaar nog steeds bestaat. Dat is toch wel verdomde lang, en dat is, hoe je het ook wendt of keert, een indrukwekkende prestatie. Ik kan me eigenlijk geen instituut of bedrijf voor de geest halen dat het zo lang heeft volgehouden. En hoewel wij in Nederland graag denken dat het katholicisme op haar retour is, heb ik het idee dat er nog massa’s landen zijn waar de paus op onvoorwaardelijke steun kan rekenen. Veertig jaar van linkse spandoekjes en opgestoken middelvingers tegen de paus; daar lacht het Vaticaan gewoon om! Ach, Nederland is even niet aanspreekbaar? Geeft niks — we komen over honderd jaar nog wel eens terug. Veel plezier met uw nieuwe landgenoten overigens! Jaja, we hebben reeds kennis met ze gemaakt — het genoegen was geheel wederzijds. Als u vragen heeft, of wellicht hulp wenst; u weet ons te vinden! Succes ermee!

De geschiedenis herhaalt zich, en wij hebben een stille bondgenoot die oud genoeg is om die geschiedenis zelf meegemaakt te hebben. Een bondgenoot die weet dat hij niet gewenst is, maar die achter de schermen niettemin de boel scherp in de gaten houdt, en de barmhartigheid heeft ons onze lichtzinnigheid te vergeven. Ergens stelt mij dit gerust. Nog zijn wij niet verloren.

Lagonda schreef al teksten op een weblog, puur voor het eigen plezier, totdat FrontaalNaakt besloot hem aan de vergetelheid te ontrukken. Lagonda is 49% mannelijk, 51% vrouwelijk en 100% esotericus. Haar schrijfstijl wordt door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 19.11.2005 @ 21:35

[Home]
 

2 Reacties

op 20 11 2005 at 06:39 schreef Paardestaart:

Ik nam ook met vreugde kennis van de uitlatingen van deze Wiertz, vooral omdat het zo’n welkom tegenwicht is voor de schoorvoetende onnozelheid van de overige gelovige zieltjes zonder zorg, die voor het merendeel benauwd zijn om hun eigen positie als er stemmen opgaan een religie de voet dwars te zetten.
Geen wonder natuurlijk, in dit waanzinnige, angsthazerige Europa..
In Italië werd een boer die het gewaagd had op zijn eigen land een triomfantelijk kruis neer te zetten verplicht het ding te verwijderen, omdat het aanstootgevend was voor moslims!
En in Nederland is per slot voorlopig alleen de SGP op de vingers getikt om zijn vrouwendiscriminatie…Alsof daar een evengrote dreiging van uit gaat als van de islam, èn of het adagium van het hemd, dat immers nader is dan de Rok een verwerpelijk en achterhaald sentiment is.

op 29 11 2005 at 17:46 schreef Frank:

Wel weer jammer dat onze stille bondgenoot homo’s gaat verketteren door ze te weigeren voor het priesterambt.
Hiermee zet het Vaticaan de klok gelijk met die van de islam in plaats van deze vooruit te zetten door alle priesters een partner te gunnen van mannelijke dan wel vrouwelijke kunne (of een combinatie daarvan).
Dat is een betere manier om te voorkomen dat er zakken geld betaald moeten worden aan ouders van jongetjes die door prelaten bepoteld zijn.
Het lijkt me raadzaam dat de paus voortaan eerst even Frans Wiertz consulteert alvorens ergens een besluit over te nemen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS