Home » Archief » Kanker


[21.04.2006]

Kanker

Peter Breedveld

Buik0 (60k image)

Ik heb het toch al niet zo naar mijn zin, op de fiets naar het station. Ruzie met moeder de vrouw om niks en dat is altijd lullen tegen een muur. Of liever: tegen een marmeren godin van ongenaakbare morele superioriteit en daar word ik altijd razend van. Dus ik probeer mezelf wat op te vrolijken met Fatso Jetson, keihard op mijn CD-speler, wanneer daar opeens allerlei dierlijke geluiden doorheen klinken. Ik kijk naar opzij en zie een scooterrijder naast me die me blijkbaar aan het uitschelden is. Ik haal de oordopjes uit mijn oren en ja hoor, de kankermongolen en kankerhonden vliegen me om de oren. ‘Dat laat ik vandaag een keer niet over mijn kant gaan, klojo’, denk ik en ik stop meteen, stap van mijn fiets en loop naar de zak menselijke faecaliën die ook is gestopt.

Terwijl hij van zijn scooter afstapt en zijn helm afdoet gaat hij onverstoord door met schelden. “Kankermongool!! Vuile kankerhond!! Je zag me toch aankomen!!” Ik kijk hem aan en roep: “Doe es effe normaal, idioot! Ben je niet goed wijs of zo? Zo maar iemand helemaal stijf te schelden?” Daar is-ie natuurlijk niet van onder de indruk. “Je moet je bek houden, anders zal ik effe al je tandjes uit je bek stompen!” dreigt hij.

Ik heb hier te maken met een holenmens, een totaal gedegenereerd type. Hij heeft wel een baan, want hij heeft een witte huisschildersbroek aan, met verfvlekken erop. Het cafetariavoer heeft zijn lichamelijke conditie geen goed gedaan. Een Sjonnie, die het gewend is dat iedereen een goed heenkomen zoekt wanneer hij zijn grote scheur opentrekt, precies het type waar de fascist in mij van wakker wordt. “Kom maar”, zeg ik en hij is een fractie van een seconde van zijn stuk gebracht.

Ik maak dit regelmatig mee. Omdat ik er uitzie als een beschaafde burger denkt menige primaat dat ik wel een makkelijk slachtoffer zal zijn. Vaak is het gevaar geweken als ik mijn agressors recht aankijk. Deze soort uitschot, de Sjonnies, Ahmeds, Tokkies, Toklims of hoe ze heten mogen, zal niet snel een potje gaan matten als de kans op tegenstand aanwezig is, zelf niet als er heel veel bier in het spel is. Ik heb het al zo vaak gezien, ze lopen te loeren totdat ze een geschikt slachtoffer hebben gevonden, er wordt wat gescholden, getrokken en geduwd, er wordt ‘Wat had je nou?!’ geroepen en du moment het slachtoffer laat weten hier geen zin in te hebben, door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Ik zoek geen ruzie’, heeft hij zijn eerste klap te pakken. Ligt hij op de grond, dan kan de pret pas goed beginnen en valt de hele roedel hyena’s aan.

Maar ik heb wel zin in deze ruzie. Ik ben toevallig net lekker opgefokt en ik moet deze zoogdieren sowieso niet. Vijandig tegen alles dat beter is dan zijzelf, dat wil zeggen vijandig tegen alles. Constant hunkerend naar respect, maar omdat er niks is om respect voor te hebben moet dat altijd met geweld en intimidatie worden afgedwongen.

Met de auto stond ik een keer voor de ingang van een McDonald’s drive-in. Om de kinderen, die achterin zaten, een plezier te doen. Ik kom daar zeer zelden, ken het menu dus niet uit mijn hoofd en bekeek de reusachtige menukaart alvorens mijn bestelling door te geven. Dat duurde de hongerige klant achter me kennelijk te lang want die begon als een wilde te claxonneren. Ik keek in mijn achteruitkijkspiegel, zag een rood aangelopen Sjonnie wilde gebaren maken en mompelde: ‘Rustig, eikel’. Op mijn gemak ging ik verder met het bestuderen van alle heerlijkheden uit het McDonald’s-assortiment.

Opeens vloog het portier open, ik schrok me kapot en keek omhoog in de ogen van de brulaap die zijn dikke klauw vol dikke gouden ringen dreigend voor mijn gezicht hield en schreeuwde: ‘Noem jij mij eikel?!’ Godsamme, een brulaap, maar wel één met arendsogen, die kan liplezen. Ik voelde me een moment heel erg kwetsbaar en bedreigd, maar werd tegelijkertijd zo razend om deze kloothommel, die zich het recht toeeigende om mijn privé-sfeer binnen te dringen, binnen mijn persoonlijke cirkel te treden en me te bedreigen. Te bedreigen, godverdomme! Ik stapte uit, hield mijn gezicht vlakbij dat van de brulaap en begon zelf te brullen: “Jullie denken godverdomme dat de openbare ruimte van jullie is, met je intimidaties, maar zo is het niet, EIKEL!!” De brulaap keek me verbouwereerd aan, deed twee stappen naar achteren en stamelde: “Jonge, ik Inte… inteme..” In z’n ogen zag ik de boel kortsluiten. “ACH, KLOOTSJAK!!!”, wist-ie nog uit te brengen en toen zat-ie weer in z’n auto. “En nu ga ik even op mijn gemak uitzoeken wat ik zal eten!” riep ik en dat heb ik gedaan, al was de rij auto’s achter me inmiddels behoorlijk gegroeid en werd er enthousiast getoeterd. Lazer op.

De scooter-Sjonnie, de huisschilder, zegt nog een keer dat ik weg moet gaan. Dat ik mijn bek moet houden. “Ik blijf en hou mijn bek niet”, zeg ik. “Wat ga je d’r aan doen?” Links en rechts schieten fietsers langs, maar twee vrouwen blijven staan. Met ongeruste uitdrukkingen op hun gezicht kijken ze naar ons. “Hou je bek”, schreeuwt de huisschilder. “Kankermongool!!” Ik krijg het gevoel dat dit wel eens echt op een vechtpartij kan gaan uitdraaien. Vechten op straat, het is één van de gênanste dingen die je kunnen overkomen, maar ik verdom het om me bang te laten maken door dit gajes. Ik overweeg of ik me eerst moet laten slaan of misschien zelf in de aanval moet gaan. Ik stap naar hem toe. “Je moet normaal doen”, zeg ik. “Je moet je gedragen. Je kunt niet zomaar als een wild beest iedereen uit lopen schelden”. “O nee?!” zegt hij. En dan: “Kanker-Nederlander!”

‘Kanker-Nederlander’?! Ik was op veel voorbereid, maar niet op dit. Het is me geen moment opgevallen dat deze oer-Haagse plebejer iets anders was dan een autochtone volbloed-Nederlander. Van een klassestrijd is dit opeens veranderd in een multicultureel drama en het is heel gek – tenslotte word ik hier op grove wijze gediscrimineerd – maar in een flits schiet het door me heen dat als dit uit de hand loopt, ik straks degene ben die racisme wordt verweten.

“Kanker-Nederlander?!” roep ik verbijsterd. “Kanker-Nederlander, ja!” blèrt de huisschilder terwijl hij zijn helm opzet en op zijn scooter gaat zitten. “En ik ben inderdaad heel slecht geïntegreerd!”. Dan rijdt hij weg. “Volgens mij ben je heel goed geïntegreerd!” roep ik hem na. “Een beetje té goed!” De vrouwen lachen. De huisschilder roept nog iets met ‘kanker’ er in en is dan verdwenen. De vrouwen fietsen ook weer verder.

Ik blijf met lege handen achter.

Peter Breedveld wou dat het al 1 mei was, want dan verschijnt de nieuwe Tool.

Algemeen, 21.04.2006 @ 21:40

[Home]
 

39 Reacties

op 21 04 2006 at 22:02 schreef Pierre Gustav:

Ik zal het maar eerlijk vertellen: menigmaal heb ik me voorgenomen om ook zo te reageren. Maar ik durf het niet. Bang voor een geweldige klap voor mijn kop.
Deze week nog, toen een groepje Noordafrikanen en kaalkopjes (echt waar!!) opzichtig over de volledige breedte van het fietspad slenterde. Met de bedoeling er niemand langs te laten. Na 1 keer een voorzichtig belletje te laten hebben gehoord, heb ik maar (weer) deemoedig het hoofd gebogen.
Terwijl ik de meest verschrikkelijke dingen had willen roepen.
Ik voel me regelmatig Michael Douglas als William Foster in de film Falling Down, als lullige defensiemedewerker die op een dag verschrikkelijk door het lint gaat.

op 21 04 2006 at 23:44 schreef Compli:

Ach, hadden we allemaal maar het lef van de heer Breedveld. Ik denk dat het zijn postuur moet zijn, dat-ie nog steeds niet door een derderangs proleet in elkaar is gemept. Of misschien staan zijn ogen dermate krankzinnig in zijn hoofd dat dat voldoende is om zelfs de meest doorgewinterde crimineel op een eerbiedwaardige afstand te houden. Hoe dan ook, uit deze woorden zou ik – als ik een vrouw was – toch enige vochtigheid in de erogene zone ontwikkelen.

op 22 04 2006 at 01:07 schreef jpk:

@Pierre Gustav

Jouw geval is iets anders dan de twee die Peter schetst. Peter heeft het 1 op 1 aan de stok met volwassenen; tegen een groepje jongeren zou hij dat denk ik niet kunnen doen zonder dat er klappen gaan vallen. Want geen van de leden van het groepje wil afgaan voor de rest, en de jongeren zullen geweld moeten gaan gebruiken om hun eer te redden.

Dus in jouw geval was het denk ik beter om je mond te houden.

op 22 04 2006 at 01:30 schreef Peter Breedveld:

Tegen een groep richt je niet veel uit, maar dan nog moet je je niet bang laten maken. Als je laat zien dat je bang bent, weten ze dat je een makkelijke prooi bent en daar zijn ze naar op zoek: mensen die geen weerstand bieden.

Maar het is ook een kwestie van zelfrespect. Ik laat me gewoon niet intimideren door dit schorem. Het is ook míjn straat. Ik zou het als een vreselijke nederlaag beschouwen als ik zo’n eikel zijn zin zou geven. En het zijn voor het overgrote merendeel enorme lafaards. Een beetje lawaai maken en vuurspugen is meestal genoeg.

op 22 04 2006 at 02:51 schreef Paardestaart:

Ach die arme Compli…Een miezerige gestalte vermoedelijk, en nog laf ook.
Ondanks zijn pseudo-wereldwijze gemonkel verkeert hij kennelijk in de overtuiging dat je alleen maar op je strepen kunt gaan staan als je een gorilla bent, òf als je een waanzinnige blik in de ogen hebt…
Gewoon door het dolle zijn, of bereid zijn desnoods in het zand te bijten – maar dan toch in elk geval niet roemloos! – is hem niet gegeven.

Sjongejonge – als het maar nooit oorlog wordt..
Stel je voor dat hij de enige is die naast je staat als het er op aankomt…!

op 22 04 2006 at 10:30 schreef Compli:

Hihi, je moest eens weten, Pstaart.

op 22 04 2006 at 11:35 schreef Peter Breedveld:

Compli is een angsthaas. Herinner je de paniek die sprak uit zijn reacties op mijn stellingname inzake de kwetsende cartoons. Trek je grote scheur los en Compli doet netjes alles wat je wil. De schemerlamp als beloning voor de bewezen diensten neemt hij daarna in nederige dankbaarheid aan. Thank you for not shooting the piano player.

Anoniem vanachter zijn PC’tje is-ie natuurlijk wel een tijger, dat spreekt vanzelf.

op 22 04 2006 at 12:05 schreef Compli:

Weliswaar wat vreemd verwoord en niet geheel correct, maar toch: er zit een kleine kern van waarheid in je opmerking. Waar ik een paar dagen geleden me nog een paashaas voelde, jaren geleden zelfs een zandhaas was, ben ik welbeschouwd altijd een ongeneeslijke angsthaas geweest. Het ligt in mijn karakter besloten om met grote regelmaat het hazenpad te kiezen.

op 22 04 2006 at 15:02 schreef Michiel Mans:

He who fights then runs away, lives to fight another day.

op 22 04 2006 at 17:21 schreef GJ Klaver:

Het is je ‘attitude’, denk ik.

Tijdens de Dam demonstratie vroeg ik tot twee maal toe aan een AFA die vòòr mij stond, een stukje opzij te gaan, zodat ik wat kon zien. [ik was alleen, m’n partner was hem gesmeerd – hij houdt niet van demonstraties – en ik zat in zo’n opklapbaar, onbestuurbaar rolstoeltje]
De derde keer tikte ik hem met m’n paraplu op z’n rug en vroeg het nogmaals.
Hij vroeg of ik een klap voor m’n harses wilde.

Nu ben ik niet verlegen en heb van een oom prachtige – bijna poëtische – vloeken geleerd.
Ik liet er een paar op hem los. Jammer, bijna. Ik geloof niet dat de alliteratie van de scheldwoorden tot hem doordrong.
Maar ik sprak LUID.

Hij mompelde iets van ‘kutwijf’, maar ging opzij.

Toen ik mij nog per benenwagen verplaatste heb ik het bekende ‘hoerrrr’ ook eens mogen horen.
Ik stapte naar de grootste en waarschijnlijk oudste van het groepje um….. Medelanders toe en vroeg hem dat nogeens te herhalen.
Hij wees naar een klein onderdeurtje en zei "HIJ zei het mevrouw" [mevrouw!]
Ik vroeg aan het onderdeurtje of ik ‘effe z’n kòp van z’n romp zou trekken’ en – gek genoeg – staarde hij alleen naar me en het groepje verspreidde zich en liep zo nonchalant mogelijk weg.

Het feit dat ik al jaren in A’dam in m’n eentje ’s avonds [of ’s nachts] over straat liep en nog nòòit van m’n tassie of m’n eerbaarheid [ahem] ben beroofd [nee, ik ben niet zo lelijk als de nacht] zegt genoeg over je houding.
Oftewel: Je attitude.

op 22 04 2006 at 17:35 schreef jpk:

@GJ Klaver

Over dat ‘hoerrr’ incideit: cruciaal hier is dat jij een vrouw bent. Groepjes macho’s zullen in het openbaar geen geweld tegen vrouwen gebruiken. Dat is niet eervol. Als er namens jou een mannelijke kennis zich met dezelfde woorden tot het groepje gewend had zou het waarschijnlijk gewelddadiger afgelopen zijn.

op 22 04 2006 at 19:06 schreef Michiel Mans:

Beste GJ Klaver,

Hoerrr? Ik dacht juist dat moslims op de Dam schitterde door afwezigheid? Kennelijk toch een paar dappere broeders op komen dagen. Was het een allochtoon in zwart AFA uniform? Of is ‘hoerrr’ weer-nog onderdeel van de taal der kaashoofdige stoere mannen?

op 22 04 2006 at 19:31 schreef Peter Breedveld:

Het ‘hoerrr-incident’ vond plaats in een eerder stadium van mevrouw KLavers leven, Michiel.

Wel blijven opletten!

Wat JPK schrijft is niet waar, het is wel degelijk een kwestie van attitude. Ik zag vanuit mijn raam eens een buurman vreselijk in conflict zijn met een groepje Marokkanen, er werd flink gescholden over en weer. Het ging over wat rotzooi die ze op straat hadden gemaakt. No way dat ze dat opruimden, natuurlijk. Ze liepen weg, de buurman gefrustreerd achterlatend.

Ik opende mijn raam en riep: ‘Zeg jongens, gaan jullie die zooi daar echt zo maar laten liggen?’ Eén van de jongens begint: ‘Dat hebben wij niet gedaan, meneer!’ Een andere jongen stoot hem aan en zegt: ‘Joh, ruim nou maar effe op’. En aldus geschiedde.

‘Bedankt, guys!’ riep ik.

‘Geen probleem, meneer’, antwoordden ze. ‘Dag!’

‘Dag!’

op 22 04 2006 at 22:27 schreef jpk:

@Peter Breedveld

Het is een kwestie van attitude, maar die kan niet door iedereen op dezelfde manier geuit worden. Merk op dat G.J. Klaver vraagt of ze effe een kop van iemands romp moet trekken, terwijl Peter meer een soort vaderlijke toon aanslaat. Het is allebei ‘laten merken dat je je niet laat intimideren’, maar de manier waarop het gebracht wordt is nogal verschillend. En volgens mij kun je als vrouw tegenover groepjes eerder wegkomen met teksten over koppen van rompen trekken dan als man.

op 23 04 2006 at 13:04 schreef Rinus Duikersloot:

Ebru Umar is door een stel toklims gemolesteerd.

op 23 04 2006 at 13:45 schreef Peter Breedveld:

Geweldig toch, dat Marokkaanse gevoel voor ‘eer’.

En typisch ook, dat dat ‘handjevol’ Marokkanen, dat het voor de grote groep welwillende Marokkanen verpest, altijd en overal aanwezig is om de boel te versjteren.

op 23 04 2006 at 14:01 schreef Marnix:

"Peter Breedveld wou dat het al 1 mei was, want dan verschijnt de nieuwe Tool."

Verheug je met grote heugenis (?); ik kon niet wachten en heb ‘m al gedownload. Hij is goeoeoed!!

op 23 04 2006 at 14:26 schreef Peter Breedveld:

O ja? Doe es linken?

op 23 04 2006 at 16:24 schreef Peter Breedveld:

Starf*cker van Geenstijl heeft naar aanleiding van de mishandeling van Ebru een open brief geschreven aan Cohen, waarvoor respect.

Welke schrijver, politicus, journalist of filmmaker is de volgende die badend in het bloed en als een beest afgeslacht gaat hemelen? Ebru Umar? Theodor Holman? Onder uw bezielende leiding zijn de theezakjes in de stad niet aan te slepen en met aartsknuffelaars als de nieuwe wethouders Marijke Vos en Maarten v.d. Poelgeest breker er gouden tijden aan voor wie de stad wil zien met een roze bril. Voor de harde waarheid hoeft u maar naar Ahmed Aboutaleb te kijken, uw wethouder, die dagelijks bewapende heren om zich heen heeft. Een afvallige die nadrukkelijk WEL het dagelijkse terreur van de Finnen veroordeelde en de dames met de hoofddoekjes meedeelde geen uitkering meer te krijgen als onzichtbaar solliciteren tot niets leidde.

op 23 04 2006 at 17:54 schreef Marnix:

"O ja? Doe es linken?"

Helaas, ik heb ‘m van Usenet…maar je mag ‘m komen halen, hoor.

op 23 04 2006 at 18:03 schreef Paardestaart:

Zeker weer eigen schuld? Moet ze maar niet zo’n grote mond hebben?

Wat ik weer heel griezelig vind is dat Cohen de politie kennelijk weer denkt te kunnen instrueren over dergelijke incidenten vooral niets los te laten tegenover de pers. Voor zover de journalist niet van de embedded soort is die uit zichzelf al de kernpunten uit een dergelijk verslag weglaat wordt aan de anderen, die onverantwoordelijk inspelen op onderbuiksgevoelens informatie onthouden.

Gewoon zoals het was toen joden in Amsterdam al lang en breed niet meer met hun keppeltje over straat durfden, maar je daar van de politie niet teveel aandacht aan moest besteden omdat ‘deze jongens’ (de molestplegers dus!)- het tòch al zo moeilijk hadden.
Of toen bendes allochtone jongens in het Westerpark jaagden op ‘wit vlees’- de daar loslopende vrouwen – en die als toppunt van mannelijke rechtzinnigheid stelselmatig een minder-begaafd meisje verkrachtten.
Allemaal berichten die volgens de boven-ons-gestelden fataal zouden inwerken op de verderfelijke onderbuiksgevoelens die bij de van ressentiment en angst vervulde blanke onderklasse toch al endemisch zijn.
Als je nu maar de waarheid verzwijgt komt het vanzelf wel goed, en of je dat zelf zou willen beslissen is niet belangrijk.
Het taai ongerief denkt na de zege van links in de gemeenteraadsverkiezingennatuurlijk dat de burgerevolte weer veilig onder de knoet zit, en business is weer as usual…

op 23 04 2006 at 18:25 schreef Bernadette de Wit:

Dit is echt te gek voor woorden, Ebru Umar mishandeld om haar mening.
De daders zouden het land uit gezet moeten worden, op naar Marokko, dan leren ze dat wel af.

Begin jaren ’90 ben ik een keer in elkaar geslagen door 2 Surinaamse negers vanwege een column die hun goedkeuring niet kon wegdragen. Ik wens Ebru de geestkracht toe zich niet te laten intimideren, want dan winnen de onverlaten.

op 23 04 2006 at 19:50 schreef Peter Breedveld:

Bedankt Marnix. Wees niet verbaasd als ik vanavond of morgenavond bij je voor deur sta.

op 24 04 2006 at 03:16 schreef Rinus Duikersloot:

Goede brief aan Cohen van Starf*cker.

Lees ook WAAR zijn de moeders van deze Marokkaanse pubers? van Ebru Umar bij de Wereldomroep.

Als de daders gepakt worden dan komen ze er met een boete vanaf, zo zijn de wetten in dit land.

Iemand gisteren de thema-avond Straf en Misdaad bij de VPRO gezien?
Voor rechter Angela Kaptein zijn de daders belangrijker want door haar beslissing maakt of breekt ze hun levens maar voor de slachtoffers is de uitspraak slechts leuk of minder leuk. Agente Fatima Aboulouafa kon de cijfers over hogere criminaliteit onder Marokkaanse jongens niet ontkennen maar zei dat dat kwam omdat ze eerder gepakt werden dan blanke witteboordcriminelen.

op 24 04 2006 at 14:27 schreef Bernadette de Wit:

Rinus, eerder vanmiddag was Umar op radio 1, ze vertelde dat Cohen op haar antwoordapparaat stond, hij wou praten. Umar denkt er niet over, ze is nog steeds gebelgd over wat Cohen na een kritische opmerking tegen haar zei in die zaal vol Marokkanen: "Als het je niet bevalt, dan ga je toch weg uit Amsterdam."
Daarna liep ze boos weg.

Maar heel saillant: volgens Yoerie Albrechts zei Cohen daarna nog: "Dan rot je toch op naar Turkije."

op 24 04 2006 at 14:54 schreef Elke:

Heel goed van Ebru, dat ze niet met Cohen gaat lopen ouwehoeren.
Anders wordt ze door Koning Dialoog gegarandeerd misbruikt voor publicitaire doeleinden (Cohen met arm om gewonde Umar), en bij zijn elkaar gehouwen boeltje ingelijfd.

op 24 04 2006 at 15:20 schreef Rinus Duikersloot:

Wat?? Zei Cohen dat in die bewoordingen? Heeft Yoerie Albrechts dat op de radio gezegd? Hij kan het weten want hij was bij dat debat.

op 24 04 2006 at 17:59 schreef Bernadette de Wit:

Nee, dat zei Ebru, dat Albrechts dat heeft gehoord. Radio 1 moet nu hemzelf voor de microfoon roepen, want als dit waar is, hebben we een rel.

Elke, toch vind ik het jammer dat ze er niet op in is gegaan – had een spraakmakend en voor het volk zeer leerzaam stukje kunnen worden over de nieuwe kleren van de keizer.

op 25 04 2006 at 03:49 schreef Rinus Duikersloot:

Dan hebben we zeker een rel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet kan voorstellen dat Cohen dit heeft gezegd. Yoeri Albrechts moet hier duidelijkheid over brengen.

op 25 04 2006 at 10:01 schreef BigPete:

Waarom kun jij je dat niet voorstellen Rinus? PvdA politici roepen wel vaker dingen… (Oudkerk)

Dat Cohen collaboreert met naffers is in elki geval geen geheim.

op 25 04 2006 at 10:54 schreef Ger Kranendonk:

Job Cohen heeft dit zeker niet gezegd. Iedereen die Cohen een beetje heeft gevolgd de laatste 6 jaren weet dat Job Cohen nooit dit soort uitspraken doet. Zelfs tegen moslimextremisten uit Cohen gematigder taal dan menigeen kan opbrengen.

Cohen is door en door fatsoenlijk.

Waren alle mensen maar zo beschaafd als Cohen. Helaas win je daar de oorlog tegen het uitschot niet mee. Cohen moet in plaats van praten met Ebru eerst de daders oppakken.

op 25 04 2006 at 11:02 schreef GJ Klaver:

"Cohen is door en door fatsoenlijk"?

En juist Cohen heeft de gotspe gehad om een brief naar verschillende burgervaders in Europa te sturen om de rechten van homosexuelen te verbeteren.

Daarbij genoeglijk vergetend dat gays hier met regelmaat van de klok in elkaar worden getremd door onze Allah-jugend.

http://www.gay.com/news/article.html?2006/04/24/4

Ik begrijp niet hoe een Joodse man zoiets kan doen.
Echt niet.
Waarom dòèt-ie dat?

[vergeef m’n schrijffouten. Ik heb pijn]

op 25 04 2006 at 11:12 schreef Peter Breedveld:

Wat zijn Joodsheid er mee te maken heeft zie ik niet, maar Ephimenco heeft er vandaag een mooie column over:

"Afgelopen weekeinde werd in Amsterdam Metro-columnist Ebru Umar door twee Marokkaans uitziende jongeren (volgens haar eigen zeggen) belaagd en geslagen. Ze schreef ooit voor de internetsite van Theo van Gogh, die zelf door een Marokkaanse fundamentalist werd vermoord. Dan maar hopen dat ze in Tallinn, Riga, Vilnius, Warschau, Praag, Wenen, Lissabon en Dublin niet in de pen gaan klimmen. Bijvoorbeeld om de Amsterdamse burgemeester op te roepen tot meer tolerantie in zijn Gidsstad jegens dwarse columnisten."

op 25 04 2006 at 11:27 schreef GJ Klaver:

Jegens dwarse columnisten?
Ik had begrepen dat het over homo-tolerantie ging? [vandaar de link naar die gay site]

Zijn Joodsheid heeft er in zover iets mee te maken, dat de Allah jugend ook niet zo bar gecharmeerd is van joden.

Ik begrijp niet hoe je je eigen identiteit kan verraden.

op 25 04 2006 at 11:30 schreef Peter Breedveld:

De strekking van Ephimenco’s betoog is dat Cohen de burgemeesters van al die steden oproept voor meer tolerantie jegens homo’s, terwijl die in zijn eigen stad in elkaar worden geslagen. Nu maar hopen dat de burgemeesters Cohen niet oproepen meer te doen voor dwarse columnisten, schrijft Ephimenco aan het eind van zijn column.

op 25 04 2006 at 12:49 schreef Rinus Duikersloot:

Cohen laat zich altijd voorzichtig en diplomatiek uit en daarom kan ik het me niet voorstellen. Heeft Radio 1 of iemand anders al Yoeri Albrechts hierover aangesproken?

Op Dhimmi Watch besteden ze ook aandacht aan de zaak.

Gisteren zei Henk van Waveren(oud-PvdA-stadsdeelvoorzitter van het stadsdeel De Baarsjes) dat hij benieuwd was of de daders HBO’ers waren of laag opgeleid. In het laatste geval waren het "losers" en kon de samenleving meer doen om ze erbij te houden.

Op Hoeiboei schrijft iemand die de Engelse versie van het boek van Bruce Bawer bijna uitheeft dat de aanval past in het klimaat dat hij beschrijft. De Nederlandse vertaling van zijn boek Terwijl Europa sliep – De dreiging van de radicale islam verschijnt juni bij uitgeverij J.M. Meulenhoff

op 25 04 2006 at 15:39 schreef Elke:

G.J. Klaver schreef: "Zijn Joodsheid heeft er in zover iets mee te maken, dat de Allah jugend ook niet zo bar gecharmeerd is van joden.
Ik begrijp niet hoe je je eigen identiteit kan verraden. "

Verraden, hm, die gaat me nogal ver. Zie het meer als modieus jezelf de grond in trappen om te laten zien hoe supergeciviliseerd je wel niet bent, en hoezeer je wel niet begaan bent met al die onderontwikkelde spiegeltjes-en-kraaltjesvolkeren die nog met veren in hun kont gillend door de oerbossen rennen. Zodat ze er niets aan kunnen doen dat ze een beetje achterlijk zijn. "Zwakkeren", "kansarmen".
Want dáár komt politieke correctheid in the end toch eigenlijk op neer: discriminatie van andere culturen, suprematiegevoel.
Kryptoracisme.

In het progressieve smaldeel worden hoofdzakelijk joodse mensen gesignaleerd, die nadrukkelijk afstand genomen hebben van het joods-zijn in religieuze zin.
Hetgeen in Nederland meestal meebrengt, dat ze eveneens een sterk "weg met ons"-principe aanhangen waar het de etnische identiteit van joden aangaat.
Zie types als Cohen, Oudkerk, Wallage, Samsom, De Winter etc.

Zij tamboereren, net zoals de islamitische allochtonen, op het slachtofferschap der Palestijnen en de onnoemlijke wreedheden die Israel begaat jegens dit reeds eeuwenlang om zijn vreedzaamheid bekend staande volk(Israel moet dan ook niet zeuren als er zo nu en dan een aanslag wordt gepleegd want dat is hun eigen schuld).
Dat schept een band….

op 26 04 2006 at 02:25 schreef Rinus Duikersloot:

Zo las ik laatst dat een columniste een klap kreeg van een Marokkaan-achtige. Het eerste wat ze doet, is de burgemeester verantwoordelijk stellen. Argumenten heb je niet nodig. Je roept gewoon dat Cohen die KutMarokkanen tegen je opgezet heeft. De burgervader heeft namelijk ooit, in het bijzijn van 900 Marokkanen, gezegd: “U hoeft hier niet te wonen als u dat niet wilt.” Dat verklaart dan alles. Mij lijkt dat een normale uitspraak. Het zou toch vreemder zijn als Cohen tegen de bewuste columniste had gezegd: “Mevrouw, of u het nou leuk vindt of niet, u móét hier blijven wonen”?

Lees de rest in Bent u voor of tegen de neger? van de PvdA Amsterdam.

op 26 04 2006 at 10:02 schreef Compli:

Schrijver van het stukje heeft duidelijk zijn/haar best gedaan om het chargeer-gehalte van de tegenstrevers te evenaren. Op zich niet eens zo heel slecht gelukt. Maar er wordt nogal een fout gemaakt door te zeggen dat de uitspraak van Cohen "U hoeft hier niet te wonen als u wilt" een normale uitspraak is. Want dat is het pertinent niet en dat weet zelfs een PvdA-er, als-ie diep in zijn/haar hart kijkt. Jammer, dus.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS