Home » Archief » Discriminatie


[17.06.2006]

Discriminatie

Bart Croughs

Schonheit5 (147k image)

Sinds de moord op Van Gogh bestaat er hernieuwde belangstelling voor het bestrijden van discriminatie. Zelfs een fout-rechts type als Geert Wilders pleitte er onlangs voor om discriminatie hard aan te pakken. Allochtonen die bij de disco geweigerd worden, raken rancuneus en vijandig jegens de Nederlandse samenleving, en dat moeten we niet hebben, aldus de redenering.

Maar er is hier een probleem. De afgelopen decennia zat de allochtoon op de hoogste slachtoffertroon, en gold discriminatie als een halsmisdrijf. Als het in die politiek correcte tijden al niet mogelijk was om discriminatie effectief te bestrijden, hoe moet dat dan in een tijd waarin de allochtoon grotendeels van z’n troon is gestoten, en waarin de waarheid over overlast en criminaliteit door allochtonen openlijk verkondigd wordt?

Er is gelukkig een betere manier om allochtone rancune over discriminatie te bestrijden. Dat allochtonen boos worden wanneer ze geweigerd worden bij een discotheek is niet zo gek, aangezien ze hun hele leven te horen hebben gekregen dat zo’n weigering een schandelijk onrecht is. Op den duur ga je daarin geloven. Deze rancune kan het best worden bestreden door de oorzaak weg te nemen: gooi het anti-discriminatie-denken overboord, en legaliseer discriminatie. Keer terug naar de grondslag van de westerse beschaving: respect voor privé-eigendom. Leg allochtonen uit dat zij niet de eigenaar zijn van de discotheek, en dat zij dus niet het recht hebben de discotheek binnen te gaan tegen de wil van de eigenaar. Leg uit dat een dergelijke handelwijze lokaalvredebreuk betekent – een eenvoudige kwestie van mijn en dijn. Leg vervolgens uit dat de hele antidiscriminatie-ideologie onzinnig is. Gezien alle contradicties en inconsistenties van deze ideologie is dat geen moeilijke opgave. (‘Gezocht: jonge, mooie, zwarte, homoseksuele man’ is vijfvoudig discriminerend, en toch zal geen krant zo’n contactadvertentie weigeren. Prostituees kunnen rustig discrimineren zonder dat de antidiscriminatiepolitie ingrijpt en de prostituee dwingt de benen te spreiden. Enzovoort.)

Tot slot: pak criminelen, vandalen en overlastplegers keihard aan. Hoe minder allochtonen zich misdragen, des te minder reden discotheken hebben om te discrimineren. Klanten wegsturen doen ondernemers niet voor de lol.

Bart Croughs (1966) is filosoof en tot voor kort columnist bij HP/De Tijd. Daar is hij mee gestopt omdat het dagelijks doornemen van kranten vol onzin en opiniebladen vol domheid hem na een paar jaar ‘de strot uit kwam’. Deze column verscheen eerder in HP/De Tijd.

Algemeen, 17.06.2006 @ 03:49

[Home]
 

11 Reacties

op 18 06 2006 at 02:18 schreef Floris van F.:

"Zelfs een fout-rechts type als Geert Wilders" Jaja, het blijft HP/De Tijd.

op 18 06 2006 at 02:25 schreef Lancelot:

Als Geert Wilders ervoor pleit "discriminatie hard aan te pakken" is dat misschien een gevolg van de permanente psychologische druk die op hem wordt uitgeoefend.
Als je continu via de publieke opinie ervan wordt beschuldigd te ‘discrimineren’, EN dat leidt tot een levensbedreigende situatie, wil je misschien wel eens een ’toegeeflijk’ statement maken.
ALS er iets ‘fout’ is aan Geert Wilders (maar wel begrijpelijk..), dan is het dat hij toegeeft aan die druk.

Lancelot

P.S. DISCRIMINEREN IS LEKKER :-)

op 18 06 2006 at 11:14 schreef harryspotter:

Leg eens uit wat je fout vindt aan Wilders.
Zo’n loze kreet daar kan men niks mee.
Is zoiets als, iemand, te pas en te onpas, een racist noemen zonder je erom te bekommeren wat het woord precies inhoudt.

op 18 06 2006 at 12:12 schreef jpk:

@Floris van F.

Als Bart Croughs Wilders "een fout-rechts type" noemt ga ik er van uit dat dat sarcastisch bedoeld is.

op 18 06 2006 at 15:56 schreef Bart:

Floris & Harry: als een fout-rechts type als ik Geert Wilders een fout-rechts type noem, is dat natuurlijk niet helemaal serieus bedoeld.

op 18 06 2006 at 17:34 schreef Tofuburger:

"Klanten wegsturen doen ondernemers niet voor de lol." Inderdaad! Het is dus niet zo dat discotheken "allochtonen" weigeren, maar mensen waarvan ze denken dat ze de omzet niet bevorderen. Een nette soulneger wordt al lang niet meer geweigerd. Een halfdronken blanke tor wel. Zie de sketch van Daar Vliegende panters voor een definitief afserveren van dit zogenaamde probleem.

op 18 06 2006 at 20:14 schreef harryspotter:

op 18 06 2006 schreef Bart:
"Floris & Harry: als een fout-rechts type als ik Geert Wilders een fout-rechts type noem, is dat natuurlijk niet helemaal serieus bedoeld."

Oké…

op 19 06 2006 at 12:29 schreef Lancelot:

Oeps, er worden nogal eens citaten van andere posters overgenomen. Als dat dan nog een keer, (en nog een keer,(en nog een keer)) gebeurt, is het niet meer duidelijk wie wat heeft gezegd, en wie wat vindt.

Ook ironische grappen met een (drie)dubbele bodem komen niet altijd aan, smiley of niet.

Dat komt door het speciale karakter van dit type weblogs, en "reacties zonder dat je iemand zijn gezicht ziet"
Zal proberen me er wat minder schuldig aan te maken.

In dit specifieke geval vond ik het ironische "fout-rechts" een vondst van Bart Croughs, wiens opvattingen ik deel, wel grappig en neem aan dat hij het niet meent.
Mijn eigen "discrimineren is lekker!" was bedoeld om de term "discriminatie" te absurdiseren. Het is een vage term, gebruikt door mensen die zich van die vaagheid bewust zijn, en op subtiele wijze macht proberen te verwerven. bv. "antiracistische pressiegroepen" en politici.

Wist je dat "vage termen" populair zijn bij (beroeps)hypnotiseurs ? Milton Erickson, een amerikaanse psychiater was hier heel goed in, en in vakliteratuur over NLP (praktische psychologie) vind je hier vaak verwijzingen naar. Het schijnt dat ‘vage termen’ de begripsvorming de hersenen overuren laten draaien, en de geest zo moe maken, dat men in een (lichte) trance komt, en ontvankelijk wordt voor suggesties
In handen van een behandelend psychiater is dat wel OK, maar in handen van beroepssubsidietrekkers en moraalmanipulanten ?

Lancelot

op 20 06 2006 at 13:38 schreef Bernadette de Wit:

@Allen hierboven: er is geen enkel verschil tussen ironie op internet en ironie in een gedrukte publicatie. Hoezo zou Bart Croughs een smiley-teken moeten gebruiken? Dat doet/deed hij in HP/De Tijd ook niet.

Op internet kan iedereen maar van alles roepen, zonder zich te verdiepen in het werk van de auteur waarop men reageert en dus zonder te weten hoe hij ironie gebruikt.
Bovengenoemde reacties zouden de ingezonden-brievenrubriek nooit halen. Dan is het eind zoek. Op internet is het eind vaak zoek.

op 25 06 2006 at 06:31 schreef J.Klaassen:

Dit is ook leerzaam:
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=422
Ik maak zelf uit met WIE ik omga, jullie toch ook?

op 30 06 2006 at 21:45 schreef Paardestaart:

Ja hoor…Te beweren dat dat niet zo is, is gehuichel.
Stomme wet…Weg ermee.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS