Home » Archief » Nahed Selim krijgt Harriët Freezer-ring


[27.10.2006]

Nahed Selim krijgt Harriët Freezer-ring

man3groot (13k image)
Illustratie: Mirjam Vissers

Publiciste Nahed Selim krijgt de Harriët Freezer-ring, de jaarlijkse emancipatieprijs van het maandblad OpZij.

Selim, die van huis uit tolk is, heeft de laatste jaren bekendheid gekregen met haar ingetogen maar toch zeer pittige kritiek op de islam – onder andere op de positie van de vrouw binnen die traditie – en de politiekcorrecte taboes daar omheen. “Er zijn nog teveel mensen die zich in de dialoog met moslims vooral laten leiden door hun goede bedoelingen”, zei ze vorig jaar tegen Frontaal Naakt. Nederlandse journalisten laten zich daarom volgens haar inpakken door moslims. “Die vragen niet door, want je mag moslims vooral niet boos maken (…) Ze nemen de grootste lulkoek voor waar aan.” Denigrerend vindt ze dat. “Je behandelt moslims zo als kinderen.”

In december 2005 verscheen van haar het boek Zwijgen is verraad, waarin volgens haar uitgever “in fluwelen bewoordingen harde kritische noten worden gekraakt”. Ayaan Hirsi Ali noemt haar zelfs ‘een nieuwe Voltaire’. In tegenstelling tot Hirsi Ali is Selim altijd een gelovige moslim gebleven, al verklaarde SP-senator Anja Meulenbelt haar tot afvallige vanwege haar kritische houding ten aanzien van de islam.

Het islamdebat moet voortgezet blijven worden, vindt Selim. Daarbij schaart ze zich zonder voorbehoud aan de kant van de vrije meningsuiting. Nog steeds wordt er volgens haar uit angst, voorzichtigheid of tact te veel verzwegen. Ook stoort ze zich aan het sentimentele gehalte dat vooral moslims en apologeten aan het debat geven. “Als je zegt dat je je beledigd voelt, heb je daarmee mijn argumenten niet weerlegd”, aldus Selim.

Over enkele weken verschijnt van haar hand een islamitische scheurkalender. Die heeft haar nu al veel kritiek opgeleverd, maar “als er van de bijbel, de filosofie, de geschiedenis en veel meer een scheurkalender wordt gemaakt, vind ik dat er ook van de islam een gemaakt mag worden.”

Algemeen, 27.10.2006 @ 10:19

[Home]
 

15 Reacties

op 27 10 2006 at 12:29 schreef Fred de Haas:

Fantastisch! Eindelijk een prijs voor nóg iemand die zegt waar het op staat en niet, zoals bijna elke nieuwsrubriekcommentator in zijn slijmerige schulp kruipt bij het ondervragen van mensen met een hoofddoekje op.
Onlangs heb ik aan Andries Knevel nog gevraagd wat hij erin zag om vrouwen met hoofddoeken te ondervragen.
Wat mij het meest ergert is het feit dat als iemand zegt ‘Ik ben Moslima’ deze persoon kan rekenen op het respect c.q. onderliggende angst van elke commentator of ondervrager. Vaak hoor je hen aan het begin van het interview vragen: ‘U bent Moslima, hè?’

Alsof dat een verdienste is of een achtenswaardig beroep!

Veronderstel dat we elke keer bij een talkshow naar iemand moesten luisteren die ondervraagd werd vanwege het feit dat ie katholiek of gereformeerd was. Dat zouden we met zijn allen toch stomvervelend vinden?

Nou, zo is het nou ook met Moslima’s en Moslims. Meestal stomvervelend.

Iemand is niet interessant vanwege zijn of haar godsdienst.

Knevel heeft mij nog steeds niet geantwoord.

Leve de prijs voor Nahed Selim!

op 27 10 2006 at 13:02 schreef wies:

prima die emancipatie-prijs!
Maar… moet ik nou ook in badkamer of slaapkamer weer met de islam geconfronteerd worden?
Ik ben er al zo moe van….
Ik neem aan dat het ‘critische opmerkingen voor elke dag’ zijn.
Hoeveel gehuwde moslima’s zouden echter die kalender in huis ‘mogen’ hebben?
Ben benieuwd naar de verkoopcijfers…
èn het zou interessant zijn te weten wie het kopen.

op 27 10 2006 at 16:09 schreef Edward:

Zoals Selim zouden er meer in de publiciteit moeten/mogen komen. Politici moeten meer met zulke mensen gaan praten in plaats van met imams of andere zogenaamde gezaghebbende personen (die bijna altijd van de orthodoxe richting zijn) als contactpersonen naar de moslimgemeenschap.

In Meulenbelts stuk zie ik nergens letterlijk staan dat ze haar een afvallige noemt, maar het scheelt weinig. Selim wordt wel erg ongefundeerd afgezeken door Meulenbelt.

op 27 10 2006 at 16:20 schreef Peter Breedveld:

Natuurlijk noemt Meulenbelt Nahed Selim niet met zoveel woorden een afvallige. Ze doet dat iets subtieler dan de gemiddelde baardaap, door zich retorisch af te vragen wat er zo islamitisch is aan Selim. Ik zie geen verschil met wat SP-lijstduwer Huub Oosterhuis een paar weken geleden deed, namelijk CDA-christenen ervan beschuldigen dat ze geen echte christenen zijn.

Leer mij de gelovige kennen.

op 27 10 2006 at 17:13 schreef Tofuburger:

Elke vorm van modernisering vraagt om een zekere mate van afvalligheid. De vraag is waar je wel of niet aan vasthoudt. Ik kan me indenken dat iemand heel modern is ingesteld, maar toch hecht aan een hoofddoek net zoals sommige moderne vrouwen vroeger een bh bleven dragen. Toch helpt het ongetwijfeld als een voorhoedegroep bh’s of hoofddoekjes gaat verbranden.

op 27 10 2006 at 17:34 schreef Benedictus:

GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!
GEFELICITEERD!

op 27 10 2006 at 18:26 schreef Wampie:

Moderne vrouwen die vroeger een bh bleven dragen?

Tofu, een bh is geen symbool, maar een gebruiksvoorwerp om de borsten op hun plaats te houden omdat ze anders gaan hangen en zeer doen.

Heb je eigenlijk wel eens een vriendinnetje gehad?

op 27 10 2006 at 18:57 schreef Tofuburger:

@Wampie
Is de hoofddoek puur een symbool van onderdrukking?

op 27 10 2006 at 19:14 schreef Wampie:

Wat mij betreft is de hoofddoek alleen praktisch bij het pannekoeken bakken.

Misschien is het niet louter een symbool van onderdrukking, maar natuurlijk wel van de islam.

Zelf ben ik geen hoofddoekenfetisjist, in de zin dat ik me daar enorm aan stoor. Vrijheid, blijheid. Dat heb ik alleen niet bij de gezichtssluier.

op 27 10 2006 at 19:36 schreef J.Akkermans:

Vrijheid, blijheid en dat met hoofddoeken. Een sprekender contradictio in terminis ben ik op dit forum nog niet eerder tegengekomen.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=1699
Denk daar maar eens goed overna, Wampie.

op 27 10 2006 at 20:03 schreef Wampie:

Je hebt gelijk, Akkermans, maar toch kan ik niet goed tegen verboden.

op 28 10 2006 at 15:17 schreef Tofuburger:

@Wampie
Als de Islam zich verder moderniseert, dan zou de hoofddoek wellicht iets als het kruis om de nek van katholieken kunnen worden. Zelfs katholieken die volgens de Meulenbelt-norm geen katholiek zijn, dragen vaak nog zo’n kruisje. Ik heb het idee dat dat een van de richtingen is die bij een deel van de Nederlandse moslims ontstaat. Je ziet de hoofddoekjes ook steeds symbolischer worden en minder functioneel in de zin dat het andere mannen moet afstoten of zoiets. Aan de andere kant is bij mijn Albert Heijn het hoofddoekje opeens weer uit aan het raken.

op 11 11 2006 at 20:30 schreef cugel:

@Tofuburger
(waarom zo’n nick? Houd je niet van wat sappig vlees? Ik eet ook geregeld vegetarisch maar ben niet pricipieel tegen een biefstuk)
Een maand geleden realiseerde ik mij dat in de Appie op de Haarlemmerdijk alleen nog maar hoofddoekjes zaten, en waar het centrum van Asd tot voor kort nog redelijk hoofdoekjesvrij was (ze bleven in hun wijken) zie ik ze nu hoe langer hoe meer. Met het probleem van de Westermoskee ben ik daar eens gaan kijken en toen zag ik hele moslimghetto’s. Op de school van mijn zoon zie ik burqa’s (alleen maar ogen zichtbaar).

Ik vindt het verontrustend genoeg dat we gewend raken aan deze demonstratieve uiting van de opinie dat er meer islam in het openbare leven moet, want dat is de betekenis van een hoofddoek: een politieke statement.

op 11 11 2006 at 21:28 schreef cugel:

Ik heb ook nog even een reactie bij Anja gezet die toch gemeulenbelt wordt, maar die ik hopelijk met toestemming van Peter dan maar hieronder even op het web voor onze googelende medeburgers bewaar:

"@Chris
Is het niet belangrijk om de waarheid te vinden?
Wat is de waarde van de (radicale of gematigde) islam voor de wereld en in engere zin voor Nederland.
Het lijkt mij dan wel aanmatigend van een paar geboren Nederlanders om te menen dat zij het beter weten dan een paar geboren moslims: te weten Anja en Olav en Nahed en Ayaan.
zie deze volgende citaten:
over Selim: maar nu lijkt het waarempel wel of ze zelf de koran niet heeft gelezen :Anja
Het komt mij voor dat Nahed Selim nogal in de war is geraakt :Olav

Dat Ayaan hier gehaat wordt is duidelijk, ik vraag me af of een reactie van haar door Anja wel wordt toegelaten: waarschijnlijk mag ze niet eens meediscussieren.
Ik weet dat Selim het hier niet eens probeert.
Dit lijkt een weblog van linkse Nederlanders die menen dat kritiek op de islam vooral geen moslim mag kwetsen want:
citaat:
Als een moeder steeds negatieve dingen over haar kind hoort en nooit iets positiefs, gaat ze zich verzetten en op een gegeven moment is ze er immuum voor. :Els
Alweer een Nederlander die weet wat het beste is voor de moslims.

Waarom wordt (een harde) discussie vermeden? Alleen zo, en niet door reacties te verwijderen, kunnen we de waarheid vinden.
Censuur van opvattingen diskwalificeert de censureerder.
Eigenlijk had ik dit blog al opgegeven, maar nog maar eens voor de laatste x."

op 11 11 2006 at 22:22 schreef cugel:

Mijn computer is langzaam of er was een storing, daardoor is mijn reactie vier keer afgedrukt zie ik nu. Peter, wil je alsjeblieft deze reactie en drie van de bovenstaande verwijderen? Bedankt!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS