Home » Archief » Gregorius Nekschot


[11.11.2006]

Gregorius Nekschot

kenniseconomie (119k image)

Een psychiater kenschetste de persoonlijkheid van Gregorius Nekschot (Summer of Love, 1967) op basis van zijn prenten, als ‘eng en gevaarlijk’, maar Gregorius wordt steeds salonfähiger. Hij is tegenwoordig wel mooi de huiscartoonist van het instituut Propria Cures. Zie het interview met de meester. Koop de bundel. Meer cartoons op Misselijke Grappen .

Algemeen, 11.11.2006 @ 10:40

[Home]
 

22 Reacties

op 11 11 2006 at 12:07 schreef Rinus Duikersloot:

Dhimmi, taweed, taghut, deen, taqfir, taqiyya, kitman, sira, soenna, sura, ayat, isnad, tafsir, bidah, uluma, dawa, zakat, salat, shahada, shahid, iftar, fiqh, fatwa, jahiliya, hanif, sufi, jilbaab, buraq, miraj, hudna, darura, dar al-islam, dar al-harb, hudud, khutbah, ummah, kafir, kufr, najis, zina, fitna, hijab, shaytan, jinn, intafada, inshallah, bismillah, allahu akbar, salaam aleikum, uswa hasana en al-insan al-kamil kunnen daar nog aan toegevoegd worden. Wat o wat ben ik vergeten?

op 11 11 2006 at 12:32 schreef Rinus Duikersloot:

Jizya en qittal zijn nog twee woorden die me te binnen schieten

op 11 11 2006 at 14:31 schreef cugel:

De kenniseconomie ging prima voor onze islamitische landverhuizers maar aan de andere kant gaat het nu, ondanks de enorme, Nederlands radbrakende onderklasse nog steeds redelijk (?).
Een onderklasse is vaak nuttig, daar komen soms briljante mensen uit voort. Misschien beter dan een linkse iedereen gelijk maatschappij.
Misschien is het beter dat er nu wat te vechten is dan dat we in een "Nederland is af" land leven?
De beschaving van de achterlijke islam zou hier kunnen beginnen ware het niet dat het juist de jihad is die hier aanslaat.
Bij een ziekte komt de crisis juist vaak vlak voor de genezing inzet. Misschien is dat hier ook het geval.
Als je de hele culturele mix van deze wereld ziet, dan heeft de islam er in ieder geval nog een hele klus aan als ze de wereldheerschappij willen veroveren.
Ik denk niet dat de chinezen, de indiers (twee nog volkrijker gebieden mogelijk dan de islamitische wereld) zich laten bekeren door zo’n losers godsdienst.
Ook in het Westen is er genoeg tegenkracht. Malcolm X. mag dan moslim geworden zijn, onze blingblingende rapnegerts zie ik nog niet zich bekeren tot de islam: ze zijn een perfect voorbeeld van kapitalisme.
Darwin wint: de meest succesvolle cultuur overwint. Toch zijn de islamitische memen sterk: het is zo’n soort aggressieve mieren staat.

op 11 11 2006 at 14:43 schreef Peter Breedveld:

onze blingblingende rapnegerts zie ik nog niet zich bekeren tot de islam: ze zijn een perfect voorbeeld van kapitalisme.

Van de minder verheffende aspecten van het kapitalisme, zeker.

op 11 11 2006 at 14:57 schreef Galahad:

Gregorius laat dit keer vooral de domme etnische nederlandse boer op zijn onvoordeligst zien.

Die domme etnisch nederlandse boer, die zichzelf de multikul laat aanleunen, zijn vrouw laat nemen, zijn geld laat afnemen, alles kapot ziet gaan wat in jaren is opgebouwd, en te laf is om er tegen in verzet te komen.

Dat plaatje, die tekst. Die lelijke boer. Het zouden jij en ik, zeg maar wij kunnen zijn.

Nederlandse man. Kijk naar dit plaatje.

JE KIJKT IN DE SPIEGEL !

Het is bekend dat in tijden van zware onderdrukking van een volk, de Kunst ongekende hoogten kan bereiken. Gregorius is daar een voorbeeld van.

Gregorius: Hartstikke Bedankt !

Galahad

op 11 11 2006 at 15:57 schreef MrJ45:

Ja, we hebben inderdaad een hoop onzin erbij geleerd de afgelopen jaren. Je moet je nu eenmaal verdiepen in de drijfveren van je potentiele vijand om hem succesvol te kunnen bestrijden.

op 11 11 2006 at 16:13 schreef Michiel Mans:

-"Gregorius laat dit keer vooral de domme etnische nederlandse boer op zijn onvoordeligst zien."-

Als karikatuur en personificatie, is de domme boer altijd een dankbare en smakelijke penis agraricum. Natuurlijk ben ik door het veelvuldige verblijf op het Drentse platteland vroeger, niet geheel objectief maar ik denk dat het nuchtere verstand daar een stuk beter functioneert dan in de randsteden.

op 11 11 2006 at 16:56 schreef wablief?:

Amen Michiel.

( ja, ook ik ben een plattejlandsjongen )

op 11 11 2006 at 17:02 schreef Galahad:

<>
Natuurlijk ben ik door het veelvuldige verblijf op het Drentse platteland vroeger, niet geheel objectief maar ik denk dat het nuchtere verstand daar een stuk beter functioneert dan in de randsteden.
<>

Ik denk dat je daarin gelijk hebt. Ik bedoelde met "de domme etnisch nederlandse boer" ook niet specifiek de boer, maar meer de nederlander in het algemeen.

Als Gregorius een moslim wil uitbeelden, doet hij dat als een geitenneukende soepjurkdrager. Als hij een neger wil uitbeelden, tekent hij een zwarte met overdreven zoeloelippen. En als hij een etnische nederlander wil uitbeelden…
Tja wat blijft er eigenlijk over als je een typische etnische nederlander wilt uitbeelden ?
Je kunt hem dan eigenlijk alleen maar als boer uitbeelden, met een beetje varkensneus, bloemkooloren, naieve blik en een boerenpetje.

Bovendien worden etnische nederlanders in die fijne "multikulturele samenleving" door "aanwinsten" meestal "boeren" genoemd. Hindoestanen zijn bv. "koelies"

Dan hebben we het trouwens over de etnische groepen die in de "multikulturele samenleving" het meest worden gediscrimineerd, en geslachtofferd bij geweldsdelicten.

Je steekt wat op in de tram, hoor !

Galahad

op 11 11 2006 at 17:17 schreef Peter Breedveld:

Echt een plattelandsjongen ben ik niet. Ik ben opgegroeid in Apeldoorn en toen ik heel klein was, woonde ik zelfs een tijd in Vlaardingen. Maar ik ken het platteland toch wel goed (vanwege familieomstandigheden) en over dat ‘nuchtere’ heb ik veel horen praten, maar ik ben er zelf nooit getuige van geweest. Of er moet het wantrouwen mee worden bedoeld waarmee elke vorm van vooruitgang wordt benaderd, en waarmee elke andersdenkende wordt behandeld. Alles wat boven het maaiveld uitkomt moet worden onthoofd, iedereen die meer wil dan wat er voorhanden is, ondervindt fanatieke tegenwerking van de rest van de plattelandsgemeenschap.

Een totaal gebrek aan nieuwsgierigheid, behalve het soort nieuwsgierigheid waarbij iedereen naar het raam rent om te kijken wie er nu weer door de straat rijdt. Die misprijzende blikken, de vijandige houding, en dat volharden in dialect, ook als het duidelijk is dat je geen reet verstaat van dat binnensmondse gemompel (want dat is ‘dialect’: gewoon heel erg onduidelijk praten, de a’s in o’s veranderen en je woorden half inslikken).

O, en één keer per jaar naar de kermis, zo dronken als een Maleier worden en dan heel hard brullen ‘broek uut!’ als er weer een inteeltsnol met een grote pisvlek in het kruis van haar spijkerbroek voorbij komt strompelen. Ik ging altijd met een groep voornamelijk Indische vrienden naar een discotheek in Beekbergen, dat is het platteland bij Apeldoorn, en dan duurde het geen kwartier voordat een of andere dronken boer "HÉ!! SMEER’GE BLAAUWE!!!" brulde. En nooit leren, hè. Gewond door je vrienden terug naar de boerderij worden gedragen en dan de volgende week gewoon weer brullen.

Nee, het platteland is mooi vanwege de natuur, maar ik geloof niet in die mythische edele wilden die sommige mensen van plattelanders maken.

op 11 11 2006 at 17:32 schreef Michiel Mans:

Het was geen verwijt Galahad. Ik ‘boer’ er ook lustig op los.

Mmm…Peter heeft minder prettige ervaringen met boertige gezelschappen zo te lezen. De ene plattelandsgemeente is de andere niet. Boeren zijn net zo divers als stedelingen. Ik houd staande dat ze gemiddeld wat praktischer en nuchterder zijn.

Dat laatste m.u.v. van de feestelijke gelegenheden. Daar zitten heel vreemde bij. Zo kende men in Wapserveen de jaarlijkse ‘ont-eerings-rit’. Wij waren hier erg nieuwsgierig naar en hebben er stevig op los gespeculeerd en gefantaseerd. Het viel knap tegen. Geen spannende jachtavonturen in of achter hooibergen met rituele midzomerorgies. Het bleek een orienteringsrit te zijn. Jammer.

op 11 11 2006 at 17:35 schreef wablief?:

Tsss…ik kom toch van een ander platteland, Peter. Een industriedorpje in een agrarische omgeving. Mijn moeder met een oneindige wijsheid, en een het vermogen een allesverhelderend licht te kunnen laten schijnen met one liners waar Bush zijn vingers bij af zou likken….
Gezapig zijn we nooit geweest, nieuwsgierig wel. We werden alleen niet zo gauw bevangen doior hypes, trends en marketingtactieken. verder best goed ontwikkeld hn weinig aggresief. Verder best veel molukkers in de omgeving, waar overigens verdomde goed mee samen te leven valt.

op 11 11 2006 at 17:43 schreef Bernadette:

Allahu shaghir!

Shaghir (de gh spreek je uit als een dikke keel-r) betekent klein, zo las ik op een site die de toerist wat-en-hoe-in-het Arabisch bijbrengt.

op 12 11 2006 at 11:30 schreef min6:

Peter, heb je voor je site ook een rss-feed misschien?

op 12 11 2006 at 17:59 schreef Tofuburger:

Steven Pinker analiseert verschillende moderne conflicten als botsingen tussen oertypen agrariërs, namelijk de geiten- en schapenhoeders aan de ene kant en de varkenshoeders aan de andere kant. Geitenhoederculturen ontrekken zich aan direct staatgezag en hebben een eigen code. Doordat geiten gemakkelijk te stelen zijn is dat een soort dievencode, doorspekt met eerwraak, geweldsverheerlijking en dergelijke. De varkenshoeders zijn echter plekgebonden en dus gedwongen gezagsgetrouw en territoriaal. Hij beweert zelfs dat de spijswetten van de Joden en Islamieten hierop terug te voeren zijn. De geitenhoeders definiëren zichzelf als niet-varkenshoeders/eters.

op 12 11 2006 at 19:22 schreef Peter Breedveld:

Peter, heb je voor je site ook een rss-feed misschien?

Nee, er was een paar maanden geleden iemand die aanbood dat voor mij te regelen, maar ik zie er de zin niet van in.

op 13 11 2006 at 01:50 schreef jelle:

@Bernadette
Vierhonderd miljoen!
Down the drain!
Zonder keelklanken.
http://www.at5.nl/index.asp?newsid=22289
Past dat boerenlullenpetje van Gregorius ons niet allemaal?

op 13 11 2006 at 18:57 schreef Michiel Mans:

Die 400 miljoen doet vooralsnog meer stof opwaaien dan de veelvoud hiervan die gisteravond in Zembla weer eens boven tafel kwam. De bouwfraude en alle fraude daar omheen en daar achteraan. Het maakt die 400 miljoen natuurlijk niet minder erg.

op 13 11 2006 at 19:00 schreef Michiel Mans:

Gregorius heeft een bungalowtent nodig voor het bouwfraude ‘petje’.

op 14 11 2006 at 12:13 schreef jelle:

Eerder ’n bouwkeet.

op 14 11 2006 at 12:49 schreef jelle:

Maar de PVDA, bij monde van Abouthaleb, ziet positieve gevolgen van die weggepleurde 400 miljoen.
Die 95% niet gereïntegreerde langdurig werklozen hebben leerzame ervaringen opgedaan.
Is toch ook eigenlijk ’n diplomaatje waard.
Niet dat ’t helpt, voor die 95%, maar ’n oorkonde ofzo, ’n vaantje is toch wel mooi voor de stumpers die met zakkenvullende reïntegratiebureau’s te maken kregen.
Die reïntegratiebureautjes verwijt ik nix.
Die maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid die hun geboden werd door incompetente gemeentebesturen en ambtenaren.
En Abouthaleb schoof trouwens de verantwoordelijkheid af op z’n voorgangers, ook PVDA, maar dat konden we verwachten.
Kijk, de gebakken lucht waar minimaal 400 miljoen gemeenschapsgeld (alleen al in Mokum)feest mee gevierd is, levert als blijvend resultaat slechts ’n walmende scheet op.
Niets tastbaars.
Hoeveel heeft de gemeente A’dam in de periode 2002/2004 over de balk gesmeten door bouwfraude?
400 miljoen?
Lijkt me sterk.
Al was ’t 100 miljoen.
Maar dan hàd je in ieder geval iets.
Geen gebakken lucht.
Of ’t residu daarvan.
Het miljardenverlies dat onze maatschappij door malafide praktijken door de neus geboord is, heeft álles te maken met incompetente bestuurders en hun ambtenaren.
En Zembla heeft ’n opmerkelijk goede timing.
Dat dan weer wel.

op 14 11 2006 at 20:54 schreef grizzly:

Of je ’t echt zoveel op de ambtenaren hoeft te steken….
"His Masters Voice"….. van gehoord?
Kijk bvb naar België, Charleroi, en wat de Parti Socialiste daar doormaakt.
Ambtenaren zijn, uit zelfbehoud, nu eenmaal geen klokkenluiders.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS