Home » Archief » Protesjt


[24.05.2007]

Protesjt

Lagonda

cd_19 (38k image)
Illustratie: Ilah

‘Ja, Gerard, ik sta hier midden tussen de ongeregeldheden. Het is echt een enorme puinzooi, maar we hebben een van de relschoppers bereid gevonden voor de camera zijn verhaal te doen. Vertel eens, hoe heet je?’

‘Nedim’

‘Nou Nedim, wat is hier allemaal aan de hand? Waarom toch die woede?’

‘Iesj sosjaal protesjt’

‘Wat?’

‘Sosjaal protesjt’

‘Maar waar protesteren jullie dan tegen?’

‘Wai protesjtieren tegen ons achtergesjteld maatschappelaik posjitie’

‘Ah, juist. Maar moet dat op deze manier dan? Door een voetbalwedstrijd te verstoren?’

‘Ja, daar hebben wai vanoit onsj werkgroep goed over nagedacht. Voetbal heeft bai oitsjtek aandacht van decadente patrisjiersklassje. Alle ogen sjain op onsj gericht, zodat politieke sjtatement doidelaik wordt gezien. Jai begraip?’

‘Dus jullie zijn geen bende dolgedraaid tuig?’

‘Nee nee, besjlisjt niet! Wai wil aan bourgeoisjie duidelaik maak dat hoidige consjumentarisme en wetenschapsjposjitivisjme in faite een maatschappelaik cul-de-sjac isj, en dat sjai zich neer moet leg bai conflictsjociologisch paradigma.’

‘Hoe bedoel je dat?’

‘Nou ja, zolang moedwillige onderdrukking en ontkenning van onsj groep de sjociale realitait iesj, sjullen volgens Marcusje altaid conflict blaiven ontsjtaan. Dat punt wil wai vandaag dusj maak.’

‘En jullie zijn allemaal bezig vanuit die visie? Wow! Die jongen daar ook?’

‘Ja, iesj Faoud.’

‘Die daar die grensrechter probeert te wurgen?’

‘Ja, dat iesj Faoud. Faoud iesj coeltureel antropoloog, en hij geeft dusj op dit moment vorm aan sjain opvattingen over Hegeliaansje meesjter-knecht dialectiek. Daar ging sjain sjcriptie ook over.’

‘Hegel … da’s al lang geleden. Leg eens uit?’

‘Hegel definieerde vervreemding van de Waarheid in pejoratief sjin, hetgeen tot sjtructurele ongelaikhaid laidt, jai begaip? Sosjaal cohesjie niet kan besjtaan vanwege dees vervreemding.’

‘Ah-ha! En jullie zijn als het ware de mens die nog het dichtst in de buurt van Waarheid zijn gebleven? De bon sauvage, als het ware?’

‘Daar komt het op sjich wel op neer, al heb ik niksj met Roussjeau. Moet jai met Otman over praten — die sjtaat daar triboene af te breken. Maar ik niet hou van woord ‘sjauvage’. Wai sjain geen wilden niet sjain, jai begraip?’

Nee natuurlijk niet! En die jongens die daar die speler op zijn knieen trappen?

‘Dat sjain Rafik en Edouan. Doidelijk liefhebbersj van Feuerbach. Sje protesjtieren hier tegen het hisjtorisch materialisjme.’

‘Door op iemand zijn knieen te trappen?’

‘Ja, iesj protesjt tegen heersende klassje, he? Ondanksj de teloorgang van het Ancien Régime blaikt dat de heersjersklassje altaid iesj blaiven besjtaan. Volgensj sjtructueel functionalisjme iesj dees actie dusj volkomen verklaarbaar en rechtvaardig. Daar kan niemand ietsj aan doen.’

Nou, Nedim, ik ben blij te horen dat deze actie niet voor niks. Bedankt voor je uitleg! Het maakt een hoop duidelijk; mensen zouden eens kunnen denken dat jullie hooligans zijn!

‘Wat sjeg jai daar? Wil jai dood of zo? Hooligansj? Wij sjain niet van sjtraat hoor!’

‘Nou, ik ben blij dat dat duidelijk is! Gerard, terug naar de studio!’

Lagonda’s teksten worden door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 24.05.2007 @ 20:45

[Home]
 

22 Reacties

op 24 05 2007 at 20:51 schreef Benedictus:

Geweldig Lagonda. Dank.

op 24 05 2007 at 21:33 schreef Tjerk:

De Volkskrant bericht dat alleen Mohammed Allach, technisch directeur van de voetbalclub VVV uit Venlo en voorzitter van de stichting Maroqui Stars die zich inzet voor Marokkaanse jongeren er ‘een politiek statement, een collectieve uiting van onvrede’ in ziet.

De jongeren zelf zeiden er dit over: "Marokkaanse jongeren in de Amsterdamse stadsdelen Slotervaart en Osdorp gissen naar verklaringen voor de rellen. Ze noemen ‘trekken van aandacht’, ‘groepsgedrag’ en ‘vet doen voor je matties, je vrienden’ of weten het gewoonweg niet.

Geen van deze jongens zegt dat het een protest was uit maatschappelijke onvrede. Anders hadden zij het moeten weten. Juist Amsterdam West kampt in grote mate met Marokkaanse probleemjongeren.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article428427.ece/Ongeregeldheden_bij_wedstrijd_Jong_Marokko_waren_sociaal_protest

op 24 05 2007 at 21:37 schreef Lagonda:

Goh Tjerk, waar zou ik nou mijn inspiratie vandaan hebben gehaald?

op 24 05 2007 at 23:29 schreef Wampie:

Terk, jou moet je vast ook geen mop vertellen. Dan zeg je zeker dat niet alle Belgen dom zijn?

Wanneer was het dat jij voor het laatst onbedaarlijk hebt gelachen?

op 25 05 2007 at 09:52 schreef Peter Breedveld:

De grap suggereert dat de raddraaiers Rousseau hebben gelezen, Tjerk. En dat ze weten wat een cul-de-sac is. Isj lache! Lach dan, Godverdomme!

op 25 05 2007 at 10:31 schreef Peter Breedveld:

Moet je Sigmund vandaag zien: http://www.sigmund.nl.

Peter de Wit en Lagonda hadden blijkbaar op hetzelfde moment hetzelfde idee.

Schandelijk natuurlijk, hoe De Wit suggereert dat Bokito zelf tijdens een persconferentie zijn verwerpelijke gedrag zou hebben vergoelijkt.

op 25 05 2007 at 11:01 schreef Wampie:

http://www.sigmund.nl

op 25 05 2007 at 11:31 schreef EH:

Eindelijk weer eens een Lagonda.

Je maakt de verwachtingen waar :).

op 25 05 2007 at 12:48 schreef Tjerk:

De grap suggereert dat de raddraaiers zelf met de verklaring ‘sociaal protest’ komen. Het mikpunt van spot in deze column zijn dus niet de welzijnswerkers en sociologen eromheen, maar die jongeren zelf. Ook de nabootsing van de taalafwijking draagt daaraan bij.

Wanneer was het dat jij voor het laatst onbedaarlijk hebt gelachen?

Zonet, terwijl ik ‘From Dusk till Dawn’ zat te kijken’.

op 25 05 2007 at 13:44 schreef Lagonda:

Oh jee — heb je verwachtingen over mij, EH? Nou ja — maar hopen dat ik daar aan kan blijven voldoen, dan.

En Tjerk, ik ga niet mijn eigen grappen uitleggen, al betrof mijn beoogde mikpunt van spot niet de relschoppertjes, maar het leger aan sociologisch onderlegde duiders die ook in deze kwestie het antimaatschappelijke gedrag weer zo goed weten te verklaren.

op 25 05 2007 at 14:26 schreef Benedictus:

"al betrof mijn beoogde mikpunt van spot niet de relschoppertjes, maar het leger aan sociologisch onderlegde duiders die ook in deze kwestie het antimaatschappelijke gedrag weer zo goed weten te verklaren."

Precies en daarom heb ik zo gelachen.

op 25 05 2007 at 14:37 schreef Sander:

Lagonda, vermakelijk stukje, bedankt.

Op Elsevier.nl las ik vandaag een interessante column van Leon de Winter.

Bron: http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/153849/weblogid/59/index.html

Onzin over achterstelling Marokkaanse jongeren
vrijdag 25 mei 2007 09:29

Ik had over mijn bezoek aan de Reagan Library willen schrijven, maar ik lees in NRC Handelsblad – elektronisch, ik ben nog steeds in Los Angeles – dat Mohammed Allach, technisch directeur van VVV, denkt dat Marokkaanse hooligans lekker aan het vandalen slaan omdat ze gefrusteerd zijn door achterstelling en isolement in buurten en scholen.

Dat is volslagen onzin, natuurlijk.

Autochtone hooligans bijvoorbeeld willen gewoon lekker de boel inelkaar slaan. Dat voelt lekker wanneer je tussen de 13 en 21 jaar oud bent. En dan komt meneer Allach ook niet met een verklaring voor het wilde gedrag van die autochtonen.

Honden
Wat helpt zijn die ouderwetse latten waarmee de politie vroeger mepte, en vooral honden, zeker bij allochtone hooligans. Honden zijn erg haram, onrein, en bij de volgende interland Nederland-Marokko adviseer ik de politie twee dozijn hongerige herdershonden bij de hand te houden en die op de tribunes los te laten wanneer de Marokkaantjes tekeer willen gaan.

Meneer Allach weet kennelijk niet dat in de Nederlandse samenleving scholen met veel allochtone kinderen veel meer geld van ons allen – de overheid – krijgen dan scholen met overwegend zgn. ‘witte’ kinderen.

Als de ouders van die kinderen geen werk hebben, krijgen ze net als alle andere Nederlanders geld van ons allen – de overheid – voor de huur en halalvoedsel bij de Turk. Als dat achterstelling is, wat is dan het leven in het oorspronkelijke thuisland geweest? Beter dan hier?

Discipline
Door de jarenlange softe aanpak van onze multiculti-hulporganisaties hebben we die kinderen wijs gemaakt dat zij zich ‘achtergesteld’ moeten voelen – en dat zijn ze niet. Ze moeten leren om te leren, ze moeten leren om gedisciplineerd te zijn, ze moeten leren om met vrijheid om te gaan. Ook witte Nederlanders moeten hard werken voor hun Maserati en villa te Vinkeveen.

Die onzin over achterstelling en isolement heeft nu lang genoeg geduurd. De immigratie van Noord-Afrikanen heeft ons per saldo veel geld gekost, en dankbaarheid zou op zijn plaats geweest zijn in plaats van fluitconcerten bij het spelen van het Wilhelmus.

De KNVB wil nu vijf jaar lang geen wedstrijd meer tegen Marokko spelen. Zijn ze niet goed bij hun hoofd bij de KNVB? Ik wil volgende week weer een interland met Marokko, en ik zou alle Marokkaanse relschoppertjes uitnodigen te komen kijken.

Koest, Bello
Ik zou ze via één ingang laten binnenkomen, tussen rijen van blaffende Bello’s en Bruto’s. Zo leer je de jongetjes hoe de verhoudingen liggen. Van huis uit zijn ze namelijk niks anders gewend.

En als ze tekeer willen gaan en de boel willen versjteren, dan maken onze viervoetervrienden daar snel een einde aan.

Geen gezeik meer over achterstelling, alstublieft. Die kinderen zijn in tegendeel blind verwend. De haat in hun ogen ontstaat wanneer zij denken dat zij door te roepen dat zij achtergesteld zijn al die fijne mobieltjes en sportkleren en fijne meiden en gepimpte Golfjes kunnen krijgen waarop zij menen recht te hebben.

Bello, koest!

Leon de Winter

op 25 05 2007 at 16:13 schreef Jimmy:

Ik pleit voor jus talionis: oog om oog, tand om tand

De jongeren, die Prem en Hanneke Groenteman lastig vielen en beroofden, moeten maar eens een week gedwongen met hun op gaan trekken en een bord om hun nek; "ik intimideer" of "ik steel"

De jongeren, die de wedstrijd jong-Oranje – jong-Marokko verstoorden, moeten jong-Oranje spelers maar eens lekker laten voetballen in de woonkamers van hun ouders: 2 x 45 minuten. Dat ze thuis wonen, die stakkers, lijkt me zelf evident.

De jongeren, die een homo urenlang ongewild zwemles gaven, moeten ook maar eens door een massa van 20 drie uur lang ’s nachts in het Ijsselmeer gegooid worden.

De jongeren, die dagelijks vrouwen naschreeuwen, met termen als ‘schatje’ en ‘hoer’ alsware zij vee, moeten maar eens een maand nageroepen worden met termen als ‘werkloze’, ‘pizzakoerier’ en ’tuig’

De jongeren, die speelplaatsen vernielen, omdat ze geen buurthuis krijgen, moeten in hun – blijkbaar vele – vrije tijd maar eens een nieuwe speelplaats gaan bouwen voor de kinderen die nu niet meer kunnen spelen.

De jongeren, die denken dat ze in staatsloze zone wonen, moeten maar eens gaan ervaren wat het is om in een echte anarchistische marktzone te wonen; geen uitkeringen, zelfverdedigingsrecht voor slachtoffers, schade aan eigendomsrecht vergoeden in natura en zonder ontslagbescherming.

De jongeren, die Nederland haten als een ziekelijke, decadente samenleving moeten misschien hun heil eens ergens anders gaan zoeken. Niemand dwingt je hier te wonen.

Zelfs een verstokte libertarier als ik, is dan bereid om ze een flinke bonus mee te geven – op de voorwaarde dat ze nooit meer terugkomen.

Om met Geert Dales te spreken; ik zou het een dikke liberale dikke plus vinden.

op 25 05 2007 at 17:03 schreef daniel:

In de spits van vandaag staat een boze brief van een Marokkaanse jongen die deze relschoppers Bokito’s noemt. Ik kon ‘em niet online vinden dus ik tik effe wat over:

Tegen de Bokito’s van de Atlas zeg ik: zoek een leven, ga een opleiding volgen, doe iets, want je bent een doorn in het oog van velen en je smerige misdragingen belanden op mijn bordje en daar voel ik niks voor.

Oh ja, en stop AUB te zeggen dat je gediscrimineerd wordt. Je bent een nietsnut, dus als je gediscrimineerd wordt, moet je dat voor lief aannemen en wat met je leven doen.

Tegen de wereldverbeteraars die ‘de boel bij mekaar houden’ zeg ik: wordt wakker!! Die woorden komen voort uit angst, zelfmedelijden en controleverlies. Utopia bestaat niet.

De naam is Abdel Nassiri en er staan nog meer rake dingen in die brief. Goeie gast.

op 25 05 2007 at 18:17 schreef EH:

"Oh jee — heb je verwachtingen over mij, EH? Nou ja — maar hopen dat ik daar aan kan blijven voldoen, dan."

Niet zomaar verwachtingen: hoge verwachtingen.

op 26 05 2007 at 03:28 schreef Herman Degenhart:

Was het niet de bedoeling dat elke letter die hier als reactie wordt opgeschreven zelf bedacht is? Waarom dan hele ladingen tekst die van elders afgehaald zijn? Als het dan per se moet, vat het in je eigen woorden samen.

op 27 05 2007 at 08:12 schreef Laila N:

Allereerst kan het hele voetbal mij gestolen worden,ik pleit voor afschaffing.Want het kost vermogens aan belastinggeld.

Ten tweede vind ik de vergelijking met Bokito fantastisch, Nassiri slaat de spijker op zijn kop.
Het zijn een stel puberende en gefrustreerde apen.Misschien als Bokito kon praten zou hij zijn gedrag vergoelijken door te stellen dat zijn gedrag resulteert uit onvrede over alle misstanden in de wereld, over de ontbossingen b.v.
Alle randdebielen die een prachtig excuus hebben voor dit misselijke en verwende gedrag mogen zich afvragen wat het elftal nu voelt nu hen de komende 5 jr. de toegang wordt geweigerd tot het stadion. Zij zijn het die afgestraft worden door de K.N.V.B. en niet de Bokito’s.

Niets dan glorie aan de K.N.V.B. maar waarom nemen zij deze kordate maatregelen niet bij andere ,op zijn zachtst gezegd ,ontspoorde wedstrijden? Zo is er ook wel eens een dode gevallen en er wordt vaker,héél vaak, vernield, waarom zijn ze dan niet zo inventief?Zijn ze misschien bang dat zij dan geheel overbodig worden?Want je ontneemt dan in een keer het bestaansrecht aan het betaald voetbal…en de K.N.V.B. en zo rigoreus willen zij ook niet zijn.

@Herman Degenhart,
Dat is gewoon!
Het recht en het gelijk van hen zal zegevieren doordat zij dit kunnen staven met andermans beweringen.
Zoals de gelovige zegt, zie het staat in de heilige schrift zegt de ongelovige;kijk het staat gedrukt in de krant.
Dit is natuurlijk prachtig want zo sta je nooit alleen in je beweringen en zijn er altijd massa’s mensen ,of op zijn minst één godenzoon die columns schrijft,het eens met jouw op waarheid gestoelde beweringen.
Om het gelijk aan te kunnen tonen dient men uiteraard eerst gelijkgestemden te vinden,een knus en veilig clubje van gelijkdenkenden en dan liefst ook nog de link vermelden.

op 27 05 2007 at 14:42 schreef Benedictus:

Laila, het voetbal kan mij, als het zo moet, ook gestolen worden. Toch is het vooral de opvoeding van deze jongens die echt moet veranderen. Meisjes strak houden en jongens als goden opvoeden, moet wel leiden tot dit soort uitwassen. Je had het al over verwend zijn en dat is nu precies waar het om draait, niets armoede of discriminatie. Wij hadden vroeger maar een fractie van de bezittingen die de jeugd nu heeft, en toch deed zelden iemand zoiets. De link armoede en criminaliteit heb ik op dit forum al eerder bestreden.

Als alle jongens in Nederland zoals de raddraaiers zouden worden opgevoed, was Nederland een grote puinhoop geweest. HET IS DUS DE OPVOEDING VAN DE MANNETJES! Door hoofdzakelijk de vrouwtjes! Ongelijkheid man en vrouw dus. DAAR moet dus iets aan veranderen. En snel ook, anders is een toekomstige burgeroorlog niet uitgesloten. Het wordt niet meer gepikt. De belastingbetaler -waaronder ikzelf- is het zat om daar steeds voor op te draaien. Helaas zullen ook alle goedwillenden daarvan de dupe worden.

Kinderen willen dat er grenzen gesteld worden. Ik ben in principe voor de eigen verantwoordelijkheid van de ouders, maar van mij mag de samenleving eisen -op straffe van een sanctie- dat die ouders die verantwoordelijkheid ook nemen. Een hele batterij van hulpverleners staat voor ze klaar. Er wordt niet te weinig, maar te veel rekening met dit tuig gehouden.

Dit geldt overigens voor al het tuig, dus niet alleen Marokkaans tuig. En laat ze maar eens betalen. In de meeste gevallen zal een eigen vermogen ontbreken, dan moeten ze maar aan het werk gezet worden. Afgebroken stadions zelf laten repareren door de vernielers. Dit ook filmen en uitzenden. Daar zal een afschrikkende werking van uitgaan. Zet er desnoods iemand van de ME of het leger naast die ze dwingt om ook te werken en niet de kantjes ervan af te lopen. Ik ben echt kwaad, dat dit soort gedrag er blijkbaar bij is gaan behoren. Gewone mensen kunnen niet eens meer op een fatsoenlijke manier naar een voetbalwedstrijd gaan kijken. Dit tuig dwingt fatsoenlijke mensen om thuis te blijven. Leve de vrijheid!

Lagonda heeft perfect afgerekend met met alle geitenwollen sokken.

op 27 05 2007 at 15:19 schreef carmo da rosa:

op 25 05 2007 schreef daniel:
‘De naam is Abdel Nassiri en er staan nog meer rake dingen in die brief. Goeie gast.’

Nog een goeie (onverwachte) gast!

Mijn grote ‘vriend’ Mohammed Benzakour schreef gisteren in het Zaterdag Bijvoegsel van NRC een zeer menselijk, maar vooral zeer raak en dapper stuk over zijn geboortestad Nador – chapeau. (de foto’s zijn minder, daarvoor had ie mij moeten bellen!).
http://www.nrc.nl/digitaleeditie/today.html

Ik ken Nador zeer redelijk, en alles wat hij zegt kan ik beamen: de vuilnis overal, de armoede, de douaniers die rijk worden met contrabande en ook met het leven zuur maken van passerende migranten, de hoeren die bijna alle hotels bevolken, de corrupte bestuurders, ‘s nachts stiekem alcohol kopen bij de ‘dealer’ om de hoek, etc.

Op een gegeven moment zegt hij zowaar dit:

“Na precies zeven dagen [in Nador] ben ik de stad moe. Op blote knieën bedank ik mijn vader dat-ie me naar Zwijndrecht heeft getransporteerd. Tegelijk neem ik mij voor om elke Marokkaan die ik in Nederland nog ach en wee hoor roepen over xenofobie, racistische media of een te lage uitkering goed de wind van voren te geven. En die Amsterdamse straatschoffies, die zouden eens hier hun taakstraffen moeten verrichten. Iedere dag op rantsoen schoenen poetsen of voor 4 euro per dag muren metselen en stenen sjouwen onder de brandende zon, dat zal ze mores leren.”

Theo zou trots op hem zijn…
En ik trek alles terug wat ik eerder over hem zei.

op 27 05 2007 at 16:51 schreef Benedictus:

"En die Amsterdamse straatschoffies, die zouden eens hier hun taakstraffen moeten verrichten. Iedere dag op rantsoen schoenen poetsen of voor 4 euro per dag muren metselen en stenen sjouwen onder de brandende zon, dat zal ze mores leren"

Precies. Als ze weigeren het stadion dat ze vernield hebben te repareren, dan moet dat het alternatief zijn.

op 27 05 2007 at 17:06 schreef Laila N:

Het stuk van Benzakour heb ik gelezen ,bijzonder maar tegelijkertijd heb ik er ook gemengde gevoelens bij.
Het is niet het berispen van de ontspoorde jeugd,ook niet de treffende beeltenis die hij beschrijft waar ik van op kijk want daarin ben ik het roerend met hem eens. Wat dit stuk vooral blootlegt is dat hij tussen neus en lippen door de Arabier van alles verwijt,kennelijk ligt hier een persoonlijk drama aan ten grondslag.
Toegeven dat de stad vergeven is van de hoeren maar in alle toonaarden ontkennen dat hier Berbers tussen zitten.Dit vind ik op z’n minst eigenaardig.
Ik ben benieuwd of deze bevindingen uit eigen expertise afkomstig zijn.

op 28 05 2007 at 12:44 schreef marjan:

citaat Layla:Niets dan glorie aan de K.N.V.B. maar waarom nemen zij deze kordate maatregelen niet bij andere ,op zijn zachtst gezegd ,ontspoorde wedstrijden? Zo is er ook wel eens een dode gevallen en er wordt vaker,héél vaak, vernield, waarom zijn ze dan niet zo inventief?

Layla, ik ben geen voetbalfan,dus ik volg het allemaal niet zo goed, maar volgens mij worden er al heel veel maatregelen genomen bij risicowedstrijden.
En je zult denk ik nooit Ajax,Feijenoord en PSV vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar zien spelen.

Bij wedstrijden tussen LANDEN ligt dat echter anders.Zeker als het een vriendschappelijke wedstrijd betreft en zeker bij jeugdelftallen, want dat was wat er in dit geval aan de hand was.

Bij wedstrijden tussen bepaalde Nederlandse clubs kun je spreken van heel veel risico, want die supporters haten elkaar echt.

Bij wedstrijden van het Nederlands elftal is dit echter uitzonderlijk.
Ajax-fans zijn er aan gewend om Feijenoordfans te haten en om door hen gehaat te worden.
Fans van het Nederlands elftal zijn niet gewend om zo door fans van een ander land gehaat te worden.Zeker niet bij vriendschappelijke wedstrijden.

Vandaar dat men in Nederland zo geschokt reageert.Vooral omdat veel van die relschoppers ook de Nederlandse nationaliteit hebben.naast de Marokkaanse.
Bovendien zijn er eerder wedstrijden tegen het Marokkaanse elftal op deze manier de mist in gegaan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS