Home » Archief » Drs. Netjes


[13.09.2007]

Drs. Netjes

Pamela Hemelrijk

Pompeii6 (21k image)

Linkse mensen lijken tegenwoordig wel EO-leden, of Veluwebewoners, zo geschokt zijn ze als iemand in het openbaar een krachtterm bezigt. “Knettergek? Leugenaar? Parbleu! Fi donc! Een scheldweurd! Hoe ongepast! Quel horreur! Zo gaan we niet met elkaar om! Wilt u die kwalificatie terugnemen alstublieft?”

Zelfs freule Wittewaalvan Stoetwege, de markies de Cantecleer en dominee Spelberg waren nog ruimdenkender dan dat stuffed shirt van een Dijsselbloem, de meester Pennewip van de PvdA. En dat noemt zich een vertegenwoordiger van het proletariaat. Ik waan mij in een 19de eeuwse salon als ik die afgemeten grashark hoor schoolmeesteren over etikette! Daar kregen de saletjonkers en de douairières van de upper classes ook een rolberoerte als iemand het woord “schavuit” in de mond nam. Het was dan ook verboden om dat te doen; je kon er de bak voor indraaien.

Dijsselbloem staat te popelen, zo te horen, om deze achterlijke wetgeving weer nieuw leven in te blazen. En de Kamer heeft al een aanscherping van de regels voor het debat aangekondigd, dus hij krijgt misschien zijn zin nog ook. Ik zie de dag nog komen dat je hier best wel een atheïst of een ex-moslim aan het mes mag rijgen, mits je er maar geen onparlementaire taal bij bezigt, en eerst beleefd lispelt: “Ik dérangeer u toch niet, hoop ik?”

Daarom nog maar eens, als service aan Geert Wilders, een lijstje van kwalificaties die volgens Dijsselbloem en consorten wèl door de beugel kunnen in het publieke discours:

“Vogelaar, jij vuile kale nepminister, ik hoop dat je zo snel mogelijk AIDS krijgt”. Copyright: Matty Verkamman)

“Wat zou het fijn zijn als dat PvdA-vulgus van u ook meteen in die grafkelder had kunnen worden opgeborgen”. (Copyright: Frits Abrahams)

“Mevrouw Vogelaar, u bent een leugenaar, een ophitser, een minderwaardig mens, een Eichmann en een extremist, en u probeert op dezelfde manier stemmen te winnen als de NSB.” (Copyright: Marcel van Dam)

“Oorlogsmisdaden heeft mevrouw Vogelaar nog niet begaan, maar dat is slechts een kwestie van tijd”. (Copyright: Roel van Duijn)

“PvdA, breek met deze charlatan van een Vogelaar, die uw partij heeft gekaapt voor haar eigen agenda.”(Copyright Paul Rosenmöller)

“Vogelaar heeft al haar stokpaardjes nog een aangelengd tot een onwelriekende cocktail. Daarmee maakt zij duidelijk dat we met een wildplasser van doen hebben, iemand wiens blaas zo zwaar onder druk is komen te staan met de residuen van haar troebele geest dat alleen wild om zich heen plassen nog verlichting kan bieden.” (Copyright: Willem Breedveld)

“Narcisten als mevrouw Vogelaar kunnen maatschappelijk best goed functioneren. Bij Milosevic zie je dat ook. Daar zijn psychologische analyses van gemaakt. Hitler, Stalin, wat zijn dat voor mensen? Ik denk wel dat Vogelaar daar binnen valt.” (Copyright: Drs. E. NETJES, psycholoog)

“Aan democratie heeft deze Madurodam-Mussolini van Wonen en Wijken een broertje dood. De PvdA is een partij van rioolratten” (Copyright: Bart Tromp)

“Mevrouw Vogelaar is net zo provocerend als Reve. Die roept ook dat je zwarten moet doodknuppelen. Verder vertoont zij psychopatische trekjes. Dat wil zeggen dat ze heel handig mensen voor zich in kan nemen terwijl ze niet zo’n sterke gewetensfunctie heeft.”(Copyright: Iki Halberstadt-Freud, psychotherapeute)

Kijk Geert, zó gaan we hier met elkaar om! Doe er je voordeel mee! Neem een voorbeeld aan doctorandus Netjes! Als je je nou maar aan deze fatsoensnormen houdt, dan zal meester Pennewip je nooit meer een standje geven.

Voordat columniste Pamela Hemelrijk doorbrak op Frontaal Naakt, schreef zij onder andere voor Metro, het Algemeen Dagblad en De Gezonde Roker.

Algemeen, 13.09.2007 @ 11:58

[Home]
 

18 Reacties

op 13 09 2007 at 12:53 schreef Wim Meter:

Aardige Pamela,
Inderdaad, wat een gajes!!! En dat valt over "knettergek"!
Ik val even stil.
Groet,
Wim

op 13 09 2007 at 13:10 schreef Sikbock:

Erg goeie column! Hulde!

op 13 09 2007 at 13:16 schreef Peter Breedveld:

Pamela baseert zich nu vooral op citaten van stukjesschrijverts, maar in de Tweede Kamer zelf is het al heel lang volstrekt geaccepteerd om mensen uit te schelden voor ‘a-sociaal’ (wat ik persoonlijk vele malen erger vind dan het nogal goedaardige ‘knettergek’) en vergelijkingen te maken met de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust om aan te geven hoe erg een politieke tegenstander is. Jan Pronk met zijn beladen ‘deportaties’.

Het is ook weer zo’n typerend Haags verschijnsel, waar Multatuli graag de vinger op legde: liegen, huichelen, karaktermoord, treiteren, vriendjespolitiek, rapporten achterhouden waaruit blijkt dat de minister van Volksgezondheid wel degelijk verantwoordelijk is voor meer doden dan Osama bin Laden, het mag allemaal, als je iemand maar niet ‘knettergek’ noemt.

op 13 09 2007 at 13:18 schreef Loesje:

Ha ha ha ha, goed gedaan Mevrouw Hemelrijk!

op 13 09 2007 at 15:10 schreef Ernst:

Verbeet is als kamervoorzitter belast met de handhaving van de vergaderorde, en de bewaking van het taalgebruik. Zij zweeg in alle talen toen zij had moeten spreken, bijvoorbeeld toen Wilders het woord knettergek in de mond nam. Ze had dat gewoon buiten de orde kunnen verklaren en …….. in de notulen laten opnemen, maar ja, dat doet ze dan weer niet.
Jammer, want dan had zij Wilders in de gelegenheid moeten stellen om op andere wijze hetzelfde te zeggen, zoiets als ‘in mijn ogen geeft de minister er met uiten van die en die opvatting, blijk van dat zij alle contact met de werkelijkheid heeft verloren". Ik houd er wel van, als mensen een beetje meer omfloerst beledigingen uiten, die krijgen dan toch opeens iets elegants, iets meer parlementairs bijna.

op 13 09 2007 at 15:20 schreef Cor:

Mevrouw Vogelaar van de PvdA is aangesteld als minister?!
‘Sommige mensen ruiken het gas pas als het reeds onder de deur door komt’
Hans Goosen (FNV Rotterdam en Stadspartij)

op 13 09 2007 at 15:39 schreef filantroop:

“Zo komt Jan splinter door de winter” en “belubberen”(Marcel van Dam versus Lubbers) mochten er ook wel zijn, maar toentertijd mocht het nog van de keuringsdienst van waren dat politici populistisch waren en onparlementaire termen gebruikten (mits ze maar niet van rechts afkomstig waren).
Nu kan men zich afvragen wat erger is, je met woorden in het parlement misdragen, of er buiten met drank en genitaliën.
Ergens staat nog “jodenfooi” opgetekend in de analen van de tweede kamer. Niet dat meteen het presidium bijeengeharkt werd.

Het is duidelijk dat men nog even niet aan een cordon sanitaire wil, dus maar wat anders bedacht om Wilders’ toon te matigen. Maar mag het Turkse kamerlid Pechtold dan wel de vrouw van Wilders in een debat betrekken, waar ze volkomen buitenstaat? Mag Marijnissen Wilders betichten van een klopjacht als die het waagt de dubbele nationaliteit van bewindslieden ter sprake te brengen? Klopjacht: algemene, georganiseerde vervolging van mensen = razzia. 2 grote jacht op wilde dieren = drijfjacht (Met dank aan meneer van Dale).

Maar toch, wat een verrukkelijk stuk van Pamela.

op 13 09 2007 at 15:57 schreef Erik N:

Het is duidelijk dat links zich slechts om de toon van het debat bekommert, omdat zij niet wenst te spreken over de inhoud.
Dan zou het verraad en het failliet van links aan de eigen idealen genadeloos worden blootgelegd.
Links staat al lang niet meer voor verheffing van het volk, vooruitgang, (intellectuele) ontwikkeling, bevrijding van het individu etc. etc.
Of zoals we het in de jaren ’70 nog zouden hebben omschreven: links staat nu voor de zwartste reactie.

op 13 09 2007 at 16:03 schreef Peter Breedveld:

Wat nou, ‘links’? Jacques van Doorn is niet links, Hans Wiegel ook niet en zo zijn er tal van andere rechtse rakkers die zich druk maken over de toon om het vooral niet ver de inhoud te hoeven hebben.

Ehsan Jami, daarentegen, is wel degelijk links en Willem de Zwijger ook.

Het wordt echt heel erg vermoeiend, dat ongeïnspireerde gezeur over ‘links’.

op 13 09 2007 at 16:08 schreef pamela:

Ik vergeet er nog een paar: "Mevrouw Vogelaar is een narcistische lollepot". (Copyright: anonieme kamerleden in het AD)
En dan hebben we het nog niet eens over de vrolijke linkse spreekkoren van weleer: "Polak, zwijn, we krijgen je wel klein!" "Haars, lik mijn aars!".
Of over hun diepe bewondering voor scheldende schrijvers als Céline, Gerrit Komrij, Hugo Brandt Corstius en Youp van ’t Hek. Als er één groepering is die het schelden tot kunst heeft verheven, dan is het wel de Rode Familie.
"They can certainly dish it out all right", zou me moeder zeggen, "but they can’t take it. How does it feel, guys, to be on the receving end for a change?"

op 13 09 2007 at 16:11 schreef DvR:

"Voorzitter! In een eerder debat liet ik mij helaas ontvallen dat Minister Vogelaar ‘knettergek’ is. Terecht leidde deze al-te-volkse woordkeus tot ophef en protest. Ik bied haar, alsook uw presidium, mijn verontschuldigingen aan voor die ordinaire kwalificatie. Bij dezen zou ik hare excellentie Mevrouw Vogelaar in meer parlementaire termen willen typeren als zwakzinnig, stupide, hoorndol, gedegenereerd, geestelijk minvermogend, imbeciel en ‘knots’. Dank u!"

op 13 09 2007 at 16:17 schreef Peter Breedveld:

Doet me er opeens aan denken! Gregorius Nekschot heeft op zijn weblog een serie linkse cartoons uit de jaren zeventig geplaatst waarbij vergeleken Gregorius een braaf koorknaapje lijkt.

Bijvoorbeeld:

(Let ook op de swastika op Wiegels sigaar)

Alstublieft!

op 13 09 2007 at 17:01 schreef Ernst:

Geen woorden maar daden!

op 13 09 2007 at 21:00 schreef filantroop:

Sloeg dat niet op het geheime tête-à-tête in het Haagse Le Bistroquet, tussen de heetgebakerde Wiegel en de toen wegens zijn tache de beauté androgyne van Agt, die nog voor de schaaldieren het damast besmeurden, op z’n knieën voor Wiegel neerdaalde voor een amuse?
Ik herinner het me nog goed. Ik zat er tegenover, in de Posthoorn, en zag het geoliede kapsel van dolle Dries in een vurige samba boven het Sèvre porselein uitkomen.
De gerant heeft nog in de kleine uurtjes moeten dweilen.
Ach, dat waren nog eens tijden.

op 15 09 2007 at 23:23 schreef Fritzie:

Pamela,

Nog een kleine aanvulling, dat op HoeiBoei als mogelijke Spam ( in niet-hypocriet Nederlands: IP-Ban) werd gewaardeerd. Dus vandaar hier.

Pamela,
Deze ben je nog vergeten:

Mevrouw Vogelaar is de bijl aan de wortel van de democratie.
Coypright Rosemuller.

‘Hij is volstrekt onverantwoord bezig. Misschien is Levensgevaarlijk Nederland een betere naam voor zijn partij.’
D66-minister Roger Vogelaar, 21 september 2001, geciteerd in Rotterdams Dagblad 22 september 2001

‘Vogelaar maakt de weg vrij voor een ongeremde discriminatie. Voor een heel andere samenleving, waarin mensen tegen elkaar worden opgezet. (…). Hij gaat een grens over die je niet mag passeren. (…) Nederland, word wakker!’
Copyright Ad Melkert (PvdA), 9 februari 2002 op partijbijeenkomst;

‘Een van de typen die hij (psycholoog Kets de Vries, red) beschrijft is het type-Mussolini. Mij viel op dat die omschrijving precies past op de Minister Vogelaar. De ijdele leider die precies zegt wat mensen willen horen. En je ziet altijd dat mensen kritiekloos zo’n leider volgen.’

Copyright Bas Eenhoorn, voorzitter VVD, op partijbijeenkomst in Nijkerk.

‘Terecht stelt Carla del Ponte dat Milosevic niet werd gedreve door nationalisme, maar door machtswellust. Voor de man die kraait dat hij de toekomstige premier van ons land is, geldt hetzelfde. Oorlogsmisdaden heeft Vogelaar nog niet begaan. Maar hoe laat hij straks, als hij er de macht voor heeft, zijn agenten optreden als er als gevolg van zijn gehetz, bevolkingsgroepen botsen? De uitgebrande huizen van de ‘Ali baba’s’ in een gebalkaniseerd Rotterdam durf ik me niet voor te stellen.’

Copyright Roei van Duijn, balkanoloog en GroenLinks-kandidaat

‘Ik wil geen etiketten van racisme of fascisme opplakken, maar dit verschijnsel was voor het laatst in de jaren dertig van de vorige eeuw te zien. (…) Misschien is de parallel dat er een zoektocht gaande is naar een sterke man die durft te zeggen waar het op staat.’
Copyright Hans Kombrink (PvdA Rotterdam),

‘Je kunt niet alle problemen even met een simpele formule oplossen en iedereen die zegt dat dat wel kan, bedriegt het volk. Ik vind Vogelaar een gevaarlijke man wat dat betreft.’
Copyright Gerrit Zalm VVD)

‘De wereld is er een stuk onheilspellender op geworden. In plaats van een inspirerende post-paarse post-saneringspolitiek kregen we de xenofobe revolte van Vogelaar.’
Copyright René Cuperus, Wiardi Beekman Stichting PvdA

‘Ziet u Vogelaar staan naast Schröder, Chirac en Blair? Als dat zich werkelijk zou voordoen – en God verhoede dat – dan slaat Nederland een pleefiguur in Europa.’
Copyright Eurocommissaris Frits Bolkestein tijdens een partijbijeenkomst

De VVD gaat ten onder aan het niet voeren van het Islam-debat.
Een lid, dat goed is voor 9 van de 22 Zetels eruit (te moeten) gooien, doet mij denken aan "LPF-toestanden"

Wiegel, zalm en Bolkie zijn bijna net zo dood als Fortuyn toen.

op 16 09 2007 at 10:29 schreef pamela:

Fritzie,
Mocht je deze tekst werkelijk niet posten op hoeiboei? Waarom niet? Ik snap er niks van.

op 16 09 2007 at 23:58 schreef Carel:

Misschien is er op internet een verborgen tikfoutenteller waardoor berichten van Fritzie automatisch worden geband.

op 17 09 2007 at 15:19 schreef Fritzie:

Ja erg he, Pam,

Zo’n goeie site en dan nog zo verkrampt reageren op een abjecte mening (Zie onder Hoeiboei’s "gekooide vrijheid")
Foei !
Hun grote voorbeeld zou hen eens danig een lesje transparantie hebben kunnen geven en vertellen dat sommige meningen eenmaal pijnlijk kunnen zijn, maar helaas is zijn keel doorgesneden en spreken kan hij niet meer.

Leven doet hij gelukkig nog wel !

Maar daar gaat het niet om.
Hoeiboei is zelfs van plan om mij te beschadigen en mijn nachtrust te ontnemen door mijn ware identiteit te onthullen. (Ik leef in een zeer kleine gemeenschap en kan geen gebruik maken van de anonimiteit van de grote stad, vandaar)

Tja, ik ben zo onverstandig geweest om, in vertrouwen, mijn echte naam te geven. En daar maken ze nu misbruik van. Jammer, niet ?
Ik begrijp het allemaal wel, ik kan nogal hoekig zijn en de Insluiping van de Islam maakt sommigen overspannen, maar men dient in alle tijden toch voornamelijk rustig door de neus adem te halen en het verstand te gebruiken.

Zoniet bij HB daar is men de eigen idealen allang vergeten en doen ze precies wat ze willen bestrijden. Weg transperantie.
Niemand daar heeft het in de gaten, wanneer er een bijdrage met een ‘weggejorist’ en/of ‘en opgerot’ beloond wordt.
Transparantie is voor de huidge tijd een must.
En dan is het destemeer jammer, ook omdat het eigenlijk een kwalitatief goede site is, dat dit in het geniep gebeurt.
Dat past niet in onze Nederlands-Germaanse tradities, waarvan Helderheid( Haagse school, Mondriaan, Rietveld) en reinheid (Huishoudelijke opleidingen) en precisie ( Fijnmechanische opleidingen, Leiden en ASML), onderdeel zijn.

Het grappige van het e-mailtje van HB(ik stuur het je nog wel op, want publicatie nu zou de zaak verergeren), dat terwijl men mij bedreigt met de onthulling van mijn echte naam, ten afscheid, zelfs ondertekent met "Uw webmaster".

Nu kom ik wel eens her en der, maar familienamen zoals ‘Webmaster’ ben ik nog niet tegengekomen, maar ik kan me vergissen.

Ook ‘Uw’, als voornaam , is mij vreemd.
Tenzij ‘Uwe’ is bedoeld.

Maar dan heeft de Skandinavische toch één tikfout gemaakt, denk je niet Carel ?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS