Home » Archief » Sukkel


[10.11.2007]

Sukkel

Willem de Zwijger

Gerome1def (332k image)
Plaatje van Jean-Léon Gérôme

‘Een groot deel van de Tweede Kamer vindt dat minister Ronald Plasterk van Emancipatie te weinig aandacht besteedt aan de rol van mannen in de emancipatie’, meldt onder meer het Parool.

”Mannen zullen meer zorgtaken, onbetaalde arbeid en mantelzorg op zich moeten nemen om vrouwen in staat te stellen een goede carrière te ontwikkelen”, stelt Mariëtte Hamer, Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Hamer mist onomkeerbare ontwikkelingen die zich al jarenlang, misschien zelfs decennialang voordoen. De samenleving, het onderwijs voorop, is gaandeweg door en door gefeminiseerd. Het basisonderwijs zelf is nog redelijk op orde, maar heel opmerkelijk maken jongens bij de overgang naar het voortgezet onderwijs al veel minder ambitieuze keuzes dan meisjes. Dus vinden we de meeste jongens terug op het VMBO en de meisjes op Havo/VWO.

Hoe dit komt is (mij) onduidelijk, maar het zou te maken kunnen hebben met de geringe maatschappelijke waardering voor ‘mannelijke’ activiteiten als dingen maken, uitvinden en ontwikkelen. Als er aan scheikunde of wiskunde weinig eer meer te behalen is, dan beter kiezen voor wat papa ook al doet: kraanmachinist, loodgieter of electricien.

Vervolgens zijn ook inhoud en organisatie van Havo/VWO, met al zijn nadruk op communicatie, presentatie, groepswerk, voorspelbaarheid en planning, grondig gefeminiseerd. Het is wat professor Jolles de verschuiving van het visueel-ruimtelijke naar het verbaal-linguistische noemt. Zeg maar: van het mannelijke naar het vrouwelijke, van innovatie naar communicatie.

Dat proces zet zich voort op de BAMA-universiteit. Geen wonder dat ook daar meisjes het daar veel beter doen dan jongens. De uiteindelijke consequentie is dat aio- of promotieplaatsen in de natuurwetenschappen en de techniek inmiddels bijna helemaal bezet zijn door slimme studenten uit China en India. En maar praten over innovatie en VOC-mentaliteit. Het Nederland van Balkenende heeft een steunkousenmentaliteit!

Het past misschien mooi bij de overgang naar een dienstenmaatschappij. Het aloude KSLA-laboratorium van de Shell in Amsterdam-Noord is opgedoekt en het terrein is nu het domein van bedrijfjes die logo’s ontwerpen en games verzinnen. Tien jaar geleden dacht Shell namelijk dat technologie iets was wat je gewoon kon inkopen. Daar komt men wel wat van terug, las ik laatst. Niettemin is Philips van de vijf oorspronkelijke de enige overgebleven multinational die in Nederland nog op grote schaal research doet, zij het op een steeds beperkter terrein (namelijk medische apparatuur).

De man is de sukkel van de toekomst. Zijn waarden – de eenzaamheid, het verbeten geploeter, het creeëren, de doorbraken – hebben het al lang afgelegd tegen de communicatie, de organisatie, de bescherming en de zorg. Durf, moed en risico hebben het verloren van ‘het zekere voor het onzekere’. Er is inderdaad noodzaak voor de emancipatie van de man. Maar dan één die, te beginnen in het onderwijs, mannelijke waarden de ruimte geeft.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 10.11.2007 @ 08:47

[Home]
 

61 Reacties

op 10 11 2007 at 09:58 schreef Houriloper:

Hoe juist! De slingerbeweging van man-gedomineerde maatschappij naar vrouwgedomineerde, is als de beweging van een olietanker. Nadat de aanvankelijke achterstanden waren ingelopen, bleek de tanker zoveel momentum te hebben, dat hij inmiddels helemaal dwars op de zeestraat staat. Vroeg bijsturen was er niet bij, dat was verraad aan de goede zaak. Nu zitten we met de gebakken peren. Glazen plafonds zijn er voor vrouwen alleen maar omdat vrouwen niet gaarne met hun hoofd door een glasplaat stoten. Maar er zijn altijd al vrouwen geweest die dit wel deden.

Dus tijd om het nog altijd aanwezige momentum tegen te werken. In dit kwade uur is een nieuw masculistisch élan bittere noodzaak! Macho’s vooruit met fermen pas! Met Hosseyn el-Beyar aan de glanzende roerboom stomen wij onstuitbaar op! No ma’am! Leve de Phallocratie!

op 10 11 2007 at 15:23 schreef Paardestaart:

Geef om te beginnen uw zonen The Dangerous Book for Boys; de nederlandse vertaling komt een dezer dag uit, of is er al misschien.
In dat boek – een grote hit in het engels taalgebied – wordt ihkv het herstel van mannelijke deugden als moed, onderneminslust, ridderlijkheid, technisch inzicht en natuurkundige nieuwgierigheid korte metten gemaakt met een stand van zaken die elk risico tracht uit te bannen en die maakt dat kleine jongens naar de psychiater worden gestuurd als ze op de vuist gaan, een helm op moeten op hun driewieler, griezelen van dooie ratten, enge donkere holen en walgend op de loop gaan voor vuil, boeken van lesbische schrijfsters moeten lezen over stoere meisjes die de buurtgang aanvoeren – terwijl buurtgangs van jongens vanzelfsprekend streng verboden zijn – en hun ‘zachte kant’ moeten ontwikkelen terwijl meisjes wordt geleerd ‘sterk’ te worden en van zich af te bijten, zodat aan aloude volkswijsheden over pantoffelheroïek een nieuw en gruwelijk hoofdstuk kan worden toegevoegd..

Wees snel, voordat het te laat is, vader die het goed met uw zonen voorheeft!":-)

op 10 11 2007 at 15:38 schreef Houriloper:

Zeg Paard, hoe macho ik ook ben, ik ben wel bang voor ratten hoor! Zeker als ze dood zijn. (ik vond vorige week een grote dode rat in mijn keuken, ben er nog kapot van brrr…)

op 10 11 2007 at 15:58 schreef Lagonda:

@Paardje: Hahaha, geweldig! Net even gegoogled op dat boek. Dat gaat verplichte kost worden bij mij thuis.

op 10 11 2007 at 16:33 schreef John:

Zover ik kan beoordelen zijn onderzoek en ontwikkeling ook steeds verfijndere processen aan het worden waarbij het netjes volgen van steeds complexere methodieken de voornaamste bezigheid is.
Verder is nederland gewoon een kantoortuin.

op 10 11 2007 at 17:29 schreef Paardestaart:

Dat gaat verplichte kost worden bij mij thuis

Mijn zoon is al groot, maar ik ga het hem alsnòg cadeau doen. Het is een moderne jongen, maar ik denk dat het wel in vruchtbare aarde valt; beetje onderbouwing voor de stokpaardjes van zijn moeder:-)

Arme Hos – ik ben ook als de dood voor ratten, hoor – dood of levend!
Ik heb weleens in allerijl een paar maanden mijn schattige huisje in Scheveningen verlaten omdat er een rat op het aanrecht zat, en er zat er ook nog éen in de toiletpot, en éen in de vuilnisbak en..(later bleek er een nest te zitten achter de lambrizering, aan het hoofdeinde van mijn bed! Nog járen van gedroomd)

Maar tegenwoordig bestrijden wij fobieën die dreigen ons leven onmogelijk te maken door toch maar de confrontatie met het gevreesde object aan te gaan op een cursus, en vroeger zat die stap gewoon in het jongenscurriculum.
‘Een jongen is niet bang voor ratten’ zeiden ze dan onverbiddelijk, en als je geen zin had om voor mietje versleten te worden dan trotseerde je je angst aan de hand van grotere jongens en gooide ook een steen alvorens heel hard weg te lopen, en zo werd je de brand meester voordat angst de kans had uit te groeien tot een fobie
Als ik als kind op de Veluwe kampeerde en meeging met de grote boerejongens die werkten op het kampeerterrein, en die onder andere het afval naar een belt in het bos reden zag ik springend van afgrijzen en ontzag hoe ze de griezels joelend wegjoegen met stenen, of ze aan hun staart het bos in slingerden.
Mag niet natuurlijk; bah, schande! – maar je had toen nog geen Partij van de Dieren; we waren nog wilden, de Dierenbescherming was nog niet bereid om desnoods zelf het land te verlaten tbv de overleving van de uiterst zeldzame Vierhoutense Varkensblaaswurm, en mensen die wel degelijk van dieren hielden gaven hun poezen toch nog geen biefstuk en ook zagen ze er geen been in om ‘schadelijke’ dieren op een gezonde afstand te houden.
Is wel een stuk reëler, op zijn minst.
De omhaal met met je eigen overleven strijdige bestaansvormen nam in elk geval nog niet zulke desastreuze vormen aan dat grote kerels zich helemaal niet meer verdedigen kùnnen, en er zelfs aan twijfelt of dat eigenlijk wel màg..

op 10 11 2007 at 17:39 schreef Houriloper:

Jan Cremer schrijft in zijn onvolprezen eersteling dat hij grote sterke mannen heeft zien huilen als kinderen, nadat een schuimbekkende, in het nauw gedreven rat ze naar de keel vloog en zich daar vastbeet.

op 10 11 2007 at 17:45 schreef Houriloper:

En Kosinski en Marquis de Sade wisten ook leuke rattenverhaaltjes te vertellen.

op 10 11 2007 at 18:28 schreef Paardestaart:

Ja, ik weet het – ratten spreken een oerlaag van het bewustzijn aan. Ik weet zeker dat ik in een half uur volslagen krankzinnig word als ik met een rat in éen ruimte zou worden opgesloten, en ik vraag me toch af of slange- of spinnehaters net zo’n afgrijzen koesteren voor hun angstobject.

Overigens vind ik Jan Cremer een bespottelijke leugenaar en een fantast. Dat zou voor een schrijver eerder een aanbeveling moeten zijn, maar éen van de redenen voor zijn buitengewone rucht was toch de autobiografische component van zijn HAVO-proza als ik mij goed herinner.
Ik snap werkelijk niet dat je hem en ‘onvolprezen’in éen adem kunt noemen. Wat een hatelijke, aanstellerige praatjesmaker die vent!

op 10 11 2007 at 18:31 schreef Houriloper:

Ik vond het erg leuk destijds, maar dan heb ik het over mijn lang vervlogen jeugd. Boek twee is nog leuker. Het is juist dat eigenwijze opschepperige toontje dat het boek zo grappig maakt. Dat het verder leugenachtig en fantastisch is, ja, daarvoor ben je fictieschrijver.

op 10 11 2007 at 18:47 schreef Peter Breedveld:

Fenomenaal saai vond ik Ik, Jan Cremer. Een opsomming van volstrekt oninteressante belevenissen waarvan ik me er twee kan herinneren: dat-ie de strontkorsten van de plee in het weeshuis afpiste en dat hij een douanehond in zijn neus beet.

Ik heb een keer een rioolrat van dichtbij gezien. Mijn vader zei dat-ie nog nooit iemand zó bleek had zien worden. Ik werd er letterlijk onpasselijk van.

Gelukkig heeft Indiana Jones ook een hekel aan ratten, en dat is een echte man, dus.

op 10 11 2007 at 19:05 schreef Houriloper:

Hopelijk wordt dit in de nederlandse versie van het boek gecorrigeerd!

op 10 11 2007 at 19:24 schreef Houriloper:

Zeg Peter: die oninteressante gebeurtenissen van Cremer zijn wel voornamelijk neuken, neuken en nog eens neuken. Volgens mij ben jij opgegroeid in een al verregaand gefeminiseerde, maar tevens seksueel bevrijde, permissieve samenleving. Ja, dan is Cremer niks – voor mij, opgegroeid in een godverlaten religieuze derde-wereld-hel was het een openbaring en een praktische handleiding. Ik heb zelfs honden (terug)gebeten. En de strontkorsten van de plee pissen doe ik nog altijd, godverdomme! (sic)

op 11 11 2007 at 01:15 schreef donjon:

Mijn zoon klom, nieuwschierig als hij was (en nog is), toen hij pakweg 10/11jaar was in een boom met een (grote) pot melkpoeder.
Zijn scouting-vriendje moest onder hem gaan staan met een brandende aansteker.
In een keer strooide mijn zoon de pot completa boven de vlam uit.
Ik ben er niet bij geweest maar dit had ik willen zien.
Hij stond voor enkele seconden midden in een grote vlam en kwam er met verschroeide haren uit tevoorschijn.
Na de schrik hartelijk gelachen..
Weer een ervaring met een zeker risico rijker.
En dan heb ik het nog niet over schieten met kattepulten, spijkers op de rails leggen, keitjes wegslaan met een tennisraket en dat gaat echt ver,
raketjes maken met lucifers, vuurtje stoken, bomen klimmen,….
Belangrijk voor de ontwikkeling van hun creativiteit en om de grens van hun angst op te zoeken en te verleggen en, om te leren dat er een grens is die je niet over gaat omdat je gevaar voor jou en de ander leert inschatten.
Hij mocht dit soort dingen doen maar er was bij ons als ouder altijd een mix van alertheid en vertrouwen.

op 11 11 2007 at 11:26 schreef Loor:

Lekker raak stuk van Willem de Zwijger. Mannen (en vrouwen) zijn de laatste decennia ernstig in de war geraakt. En terecht! Zou dit de reden zijn van het groeiende overschot aan happy singles in dit land (2,5 miljoen!)? Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar een beetje ‘ruwe bolster blanke pit’. Een beste vriendin met een penis, daar trek ik nou wit van weg.

op 11 11 2007 at 14:21 schreef Wampie:

Een beste vriendin met een penis

Ha, ha, die houden we erin!

op 11 11 2007 at 15:16 schreef Loesje:

Toen ik zo`n 22 jaar geleden een stadsbus ging besturen, waren vrouwelijke chauffeurs nog een soort bezienswaardigheid. "Tjonge jonge, zulke kleine handjes aan zo`n groot stuur. He, wijffie, moet ik een extra verzekering afsluiten? Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur." Dit waren de vriendelijkste vragen en snedige opmerkingen toendertijd, waar ik altijd, nu nog, om moet glimlachen. Tja, een vrouw in een mannenberoep, `t was wat. En "het moest eigenlijk niet mogen", was ook een tendens. Want buschauffeur werd toendertijd nog als een behoorlijk vak gezien. Maar toen kwamen de vrouwen en ging het imago achteruit! Zie je wel, als je overal te stom voor bent kan je altijd nog buschauffeur worden want zelf wijven kunnen het!! Ach, dat waren nog eens tijden! Er werd zelfs over geschreven in de krant. Hoe was dat nou, tussen al die kerels werken? En hadden we wel eens last van ongewenste intimiteiten? Daar ben ik altijd erg boos om geworden. Alsof mijn mannelijke collega`s allemaal potentiele verkrachters zijn! Tjesses, we zitten daar gewoon ons vreten te verdienen. En we vinden het leuk om in een groot voertuig te rijden. Snap dat nou eens. En ik ben een vrouw ja, geen vent. Dus ik zorg dat mijn haar vlot zit, mijn uniform netjes is, doe een lippestiffie op en een lekker luchie, heb voor iedere dag een paar andere oorbellen tegen de saaiheid van elke dag hetzelfde apenpakkie. En nee, ik ben niet gelijk aan een man. Een appel is een appel, en een peer is een peer maar het is beide fruit. Een man is een man en een vrouw is een vrouw maar ze zijn beide mens. Gelijkwaardig, maar absoluut niet gelijk gelukkig! Saaie toestand zou dat worden zeg! En de kreet "een slimme vent strijkt z`n eigen overhemd", is aan mij ook niet besteed. De man waar ik al 30 jaar mee ruzie zegt:" Een echt slimme vent zorgt dat ie een vrouw heeft om dat voor hem te doen." Seksistisch? Zou zo maar kunnen, maar als hij die rot heg knipt, strijk ik die rotoverhemden wel! ;-)
Dus Willem die niet meer zwijgt; prima stuk!

op 11 11 2007 at 15:19 schreef Lagonda:

"Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar een beetje ‘ruwe bolster blanke pit’."

Grappig. Ik ken haast geen een vrouw die dit níet vindt, en toch wordt het steeds als een soort excuus gezegd. "Ja sorry, ik zal wel heel ouderwets zijn of zo, maar ik heb toch liever een échte vent."

Mijn conclusie is dat 98% van de vrouwen een alpha-mannetje zoekt, en daarom door de overige 2% ernstig wordt bekritiseerd. Hier is overigens een foto van die overige 2%:

Ik heb me altijd afgevraagd of *dit* nou de uitgelezen vrouwen waren om namens alle andere vrouwen de vrouwelijkheid opnieuw te definieren.

op 11 11 2007 at 15:35 schreef Lagonda:

Anja staat er leuk op, trouwens. Ik zie nou dat ze heel erg op Oboema lijkt.

op 11 11 2007 at 16:30 schreef Peter Breedveld:

Dat zal best, dat de meeste vrouwen zeggen dat ze graag een ‘echte man’ willen, maar uiteindelijk moet die wel gewoon het vrouwtje gehoorzamen. Uiteindelijk gaat het in de meeste Nederlandse huishoudens zoals in die serie van De Viegende Panters over die Vinexfamilies.

Moet je op zaterdag eens kijken in de supermarkt, wat die mannen zich door hun vrouwen allemaal voor belachelijks laten aantrekken.

Grote kleuters zijn het, en zo worden ze behandeld ook. Het hele salaris moet ingeleverd,op een klein zakcentje na, want moeder de vrouw moet op gezette tijden ook worden ‘verrast’ met en bos bloemen.

Voor seks is mevrouw meestal te moe, maar meneer met het niet in zijn hoofd halen om porno op het internet te kijken, want dat wordt door mevrouw gecontroleerd waarna haar vriendinnen haar anaraden een pornofilter op de pc te zetten. Daar wordt op de tv reclame voor gemaakt. Je weet wel, dat spotje met die mevrouw met die zelfgenoegzame blik, als haar man op de achtergrond verbijsterd naar zijn computerscherm staart, terwijl er steeds een *ploink* klinkt als hij weer vergeefs op een erotische site probeert te komen.

Als hij even naar de wc gaat, moet daar verantwoording over worden afgelegd. In de bioscoop ziet hij alleen nog maar romantische komedies. En elke week is het maar weer afwachten of hij de test in de Viva, de Flair of de Cosmo doorstaat. Is hij wel attent genoeg? Is hij romantisch of een botte hork? Luistert hij wel aandachtig genoeg naar het gezanik van mevrouw? Doet hij wel genoeg in het huishouden?

Hypocrisie is het, dat uitgesproken verlangen naar een echte man. De meeste Nederlandse vrouwen die ik ken, willen een afgerichte hond die zijn plaats weet en vrolijk kwispelt als hij weer eens publiekelijk wordt vernederd door het vrouwtje.

En dan heb ik het nog niet eens over de babymaffia, de beste vriendin, de schoonfamilie, de ‘collegaatjes’ en al die andere groot-inquisiteurs die het leven van een moderne echgenoot tot een ware hel maken.

op 11 11 2007 at 17:26 schreef Lagonda:

Nah, nooit last van gehad.

op 11 11 2007 at 17:29 schreef Paardestaart:

Jezus Peter..Wat hèb je??

op 11 11 2007 at 17:52 schreef Lagonda:

Ik ken het type dames wel hoor, waar je het over hebt. Overigens subliem door de Vliegende Panters neergezet (die uitzending met popkoor "Let’s Rock" was bril-jánt. Popkoren moeten dood, doch dit terzijde), maar iedereen met hersens in zijn kop loopt daar toch met een grote boog omheen?

Een nicht van me valt volgens mij in die klasse. Altijd boos, altijd op haar hoede, en tot de kruin gevuld met het valse besef als vrouw op alle fronten te kort te schieten. Complimenteer haar met haar kleding, en je krijgt een sneer; houdt de deur voor haar open, en ze ontploft. Mannen worden per definitie met jij-bakken een hoek in gedreven, en als je je niet laat kisten wordt je tot seksist gebombardeerd en genegeerd. Ik zag laatst overigens dat ze die petitie van Sunny Bergmans heeft ondertekend.

De sporadische geliefdes die ze af en toe opduikelt zijn de grootste luileballen die je je voor kunt stellen, met weekdierachtige koppen, en ze zijn ook meestal snel weer weg. Het is niet snel goed voor mijn nicht. Zelf denkt ze dat ze het ge-wel-dig doet. Ze heeft een baan bij een designbureau, maar spreekt altijd van haar carriere, en geen man die haar de baas is.

Ik vind dat ze over de hele linie volkomen gestoord gedrag vertoond. Ze is nooit ontspannen, spreekt een octaaf te hoog en te hard, en maakt voortdurend een onrustige, gefrustreerde en ongelukkige indruk. In haar contacten met anderen blijkt voortdurend haar beschadigde affect. Ze is nu 36 jaar, geen partner of kinderen, maar blijft op te luide toon verkondigen dat ze niets liever zou willen.

Als je geen persoonlijkheid hebt, dan wordt emancipatie een aangeleerde pose waar niemand beter van wordt.

op 11 11 2007 at 17:57 schreef Wampie:

Ik vind het anders een al te rake typering van Peter. In mijn omgeving ken ik ten minste een hand vol van dit soort gedegenereerde mannen, met vrouwen die schaamteloos het verwende nest spelen. Die mannen zijn er zelf bij, dus ik probeer mijn medelijden te dimmen en niet te stoken in een volstrekt uit de hand gelopen huwelijk. Er zal een dag komen dat deze jongens een leuke, ongecompliceerde vrouw tegenkomen die haar eigen broek ophoudt. Uiteindelijk zullen ze dan het licht wel zien, mag ik hopen.

op 11 11 2007 at 18:01 schreef Houriloper:

Je beschrijft daar wel extreme sukkels, Peter! In de meeste gezinnen heerst de man over de computers en het internet en is daarin zijn vrouw decennia vooruit. De meeste vrouwen kennen de computer alleen op secretaresseniveau, maar hebben niet het benul een bestand terug te vinden dat ze gisteren hebben aangemaakt. En omdat financiën allemaal via de computer gaan, heerst de man ook over de financiën. Romantische komedies? Viva? Praten over gevoelens? Haha. Dit mag een gedroomde karikatuur zijn in vrouwenbladen en -films, zulke mannen bestaan toch niet echt mag ik hopen?

op 11 11 2007 at 18:08 schreef Houriloper:

Lagonda, ziet die nicht er een beetje leuk uit? Ik ken nog wel wat mogelijke donoren die weten hoe ze zo’n juffrouw moeten kneden.

Overigens heb ik verschillende keren gezien hoe de door Lagonda beschreven types opeens al dat verkrampte gedrag lieten varen als ze een allochtone minnaar tegen het lijf liepen die hier wel raad mee wist. Door de veronderstelde mede-onderdrukte wil zo’n verongelijkte vrouw zich wel in het gareel laten dwingen.

op 11 11 2007 at 18:12 schreef Loor:

Niks hypocrisie. Ik wil een ruwe bolster, blanke pit. En wel hier en nu.

op 11 11 2007 at 18:16 schreef Houriloper:

Loor: ik heb het te druk met de Houri’s, sorry…

op 11 11 2007 at 18:16 schreef Houriloper:

Loor: ik heb het te druk met de Houri’s, sorry…

op 11 11 2007 at 19:31 schreef Lagonda:

@Houri: Haja, daar zie ik mijn nicht nog wel mee thuiskomen, een N’kwanga uit Eritrea. Maar dat zal ze ook wel weer als een soort liefdadigheidsproject zien, of zo. Ach, schijt ook met d’r. Oh ja, qua "looks" kun je je beoogde donoren thuislaten, want ik denk niet dat ze er erg over in de gloria zullen zijn.

op 11 11 2007 at 19:59 schreef Loor:

Houriloper, geestig!

op 11 11 2007 at 21:32 schreef Paardestaart:

Overigens heb ik verschillende keren gezien hoe de door Lagonda beschreven types opeens al dat verkrampte gedrag lieten varen als ze een allochtone minnaar tegen het lijf liepen

Uitgerekend dat soort dames gaat naar het strand van Gambia in de hoop zich een grote neger aan te schaffen trouwens. Als het maar geen dead white male is:-)
Hihihihi..ik moet ook opeens weer denken aan een verhaal van Lauri Langenbach. Zij was natuurlijk een geëmancipeerde dame die korte metten maakte met iedereen die voor haar de deur zou willen openhouden, maar ze was wat dat betreft weer niet zo humorloos dat ze het verhaal voor zich hield over dat interview met Tony Joe White dat ze moest doen voor Oor.
Hij had vrij snel in de gaten wat voor vlees hij in zijn kuip had, en hij zei dat het jammer was dat hij zijn broer niet had meegenomen dit keer; dat was namelijk zo’n ontzaggelijke macho stud dat de tuinbroekenbrigade zich in alle bochten legde om hun geloofsartikelen op hem niet van toepassing te verklaren als ze maar een keer en hopelijk voor altijd naar zijn hol gesleept werden.
Ze zei giechelend dat ze niet wist of het waar was, maar dat ze zelfs op afstand al voor de bijl ging
Het verklaart natuurlijk wel waarom de dames in de progessieve voorhoede voor de verachtelijkste chauvinist-pigs onder de krakers thee zetten en broodjes smeerden, terwijl de zachte krachten van brave mannen in de beweging onverschillig als een staaltje van hun plicht beschouwd werden

’t Is allemaal niet eerlijk:-)

op 11 11 2007 at 21:40 schreef Lagonda:

Moejje die dagboeken van die Nederlandse miep bij de FARC lezen. Revolutionairen, my ass. Het lijken wel pasha’s met een harem.

Een vrouw met bovengemiddeld veel testosteron in de aderen wil gewoon een man met nóg meer testosteron. Lijkt me logisch.

op 12 11 2007 at 08:04 schreef Houriloper:

Ik herinner mij nog altijd hoe ik mij (in de 70’s) als naiëve jongeling vol feministische idealen bij mijn eerste vrouw opstelde als een loyale solidaire moderne man, vrouwvriendelijk tot op het tandvlees, welwillend en bereid tot elke omkering in de man/vrouw verhouding – nooit eerder of later ben ik zo schaamteloos en wreed misbruikt en besodemieterd door een vrouw. Ik was voorgoed genezen en ben haar hier nog altijd ontzettend dankbaar voor.

op 12 11 2007 at 08:27 schreef Lagonda:

Het is met vrouwen al niet anders als met alle andere groepen die onder de vlag van het sosjaale gelijkheidsideaal worden vrijgepleit van enige eigen verantwoordelijkheid: zodra je mensen een excuus geeft om zich lui, gemakzuchtig, egoistisch en amoreel te gedragen, zullen ze er grif en dankbaar gebruik van maken.

op 12 11 2007 at 08:32 schreef Houriloper:

En te denken aan al die feministische boeken die ik braaf las in die tijd! Mijn god wat een tijdverspilling! Ik had Von Sacher-Masoch moeten lezen: Venus im Pelz. Daaruit leer je tenminste wat.

op 12 11 2007 at 10:38 schreef Wampie:

Lagonda, een waarheid als een koe! En een belangrijke levensles.

op 12 11 2007 at 10:50 schreef Lagonda:

Wat? Dat popkoren dood moeten?

op 12 11 2007 at 10:51 schreef Houriloper:

En, Lagonda, het zet John Lennons ‘woman is the nigger of the world’ weer eens in een ander perspectief!

op 13 11 2007 at 10:30 schreef Wampie:

Jan Techneut, als je niet stoer bent, dan dóe je gewoon stoer. Kleine moeite, toch, stofzuigen en afwassen met cowboylaarzen aan?

op 13 11 2007 at 10:41 schreef Houriloper:

Hee Wampie, doet me denken aan die ingebeelde tarzan die stond te stofzuigen tijdens het interview, in tijgerslip. Dat was een tv programma, een paar maanden geleden.

Om nog even op Paardestaart/Gambia terug te komen: opvallend in deze samenleving (waar in de geesten nog altijd de vrouw wordt onderdrukt, maar de facto de rollen allang zijn omgedraaid) is dat mannen met importbruiden of mannelijke sextouristen altijd als viezerikken worden beschouwd, terwijl vrouwelijke sextouristen die zich eens lekker door een derdewerelder laten palen, als ontwikkelingshelpers worden gezien.

op 13 11 2007 at 10:53 schreef Peter Breedveld:

Houri, op die zere plek heeft Croughs ook al eens de vinger gelegd, zie zijn stuk over sekstoerisme

op 13 11 2007 at 11:02 schreef Wampie:

Houri, dan heeft die Tarzan het helemaal begrepen!

Het spel tussen de seksen geeft altijd aanleiding tot verwarring. Zo dacht ik tot voor kort dat er geen hond in me geïnteresseerd was. Blijken de heren gewoon verlegen of gehinderd door een minderwaardigheidscomplex. Typisch Nederlands verschijnsel wel.

op 13 11 2007 at 11:21 schreef Houriloper:

Ligt ook aan de signalen die je afgeeft, Wampie! Over Nederlands gesproken… Nederlandse vrouwen hebben grote moeite met zeggen wat ze willen. Het viel mij vroeger vaak op dat duitse, franse, of mediterrane vrouwen veel directer waren.
Bij een Nederlandse vrouw krijg je altijd het gevoel dat ze je in een ik-weet-niet-wat-voor sacraal heiligste der heilige binnenhaalt, en dat je daarvoor op je knieeën mag bedanken. Ik hoor van mijn zoon trouwens dat de jongere generaties niet meer zo zijn… Die gaan recht op hun doel af.

op 13 11 2007 at 11:34 schreef Wampie:

Nou, dat is dan goed nieuws! Die van mij is er nog net niet aan toe, maar tegen die tijd zal ik wat peper in zijn achterste stoppen.

op 13 11 2007 at 11:42 schreef Wampie:

Houri, daarom werkt de combi met bijv. Italië zo goed. De karakterisering ‘gereserveerd’ is daar een compliment. Grappig genoeg zou in Nederland niemand mij die eigenschap toedichten.

op 13 11 2007 at 11:53 schreef Houriloper:

Ik lees net dat een paar nederlanders in italië zijn gearresteerd wegens neuken op het strand. Ik heb dat zelf eens gedaan, rond 1982, geïnspireerd door Bowie’s clipje China Girl – met een leuk italiaans meisje, Teresa genaamd, dat ik net een uurtje kende. Geen centje pijn, gewoon lekkere sex in de branding en af en toe een middernachtelijke wandelaar die discreet de andere kant op keek. Het moet wel warm zijn!

op 13 11 2007 at 11:58 schreef Peter Breedveld:

China Girl? Dat moet dan in of na 1983 zijn geweest.

Zeg, seks in het water, dat is toch helemaal niet fijn? Omdat alles heel stroef wordt, weet je wel.

op 13 11 2007 at 12:11 schreef jan techneut:

Misschien moeten de nederlandse mannen eens net zo massaal met beeldschone oost-europese bruiden gaan rondlopen alsdat de nederlandse vrouwen/meisjes dat met "stoer gebleven" allochtonen doen. Vrouwen hebben toch 40 jaar geroepen dat we gevoelig moesten worden? Ik herinner me het "stoer is stom" gezeur van de jaren 80/90 maar al te goed.
De boodschap aan allochtonie is duidelijk: geemancipeerde mannen krijgen stank voor dank.
Als (westerse)man zijnde moet je naar je eigen logica blijven luisteren.

op 13 11 2007 at 12:13 schreef Houriloper:

1983 dat zal dan wel het juiste jaartal zijn.

Ach, Peter, sommige vrouwen produceren zoveel krevelvocht dat geen oceaan ertegenop kan. En daarbij werken de zandkorrels als kogellagers.

op 13 11 2007 at 19:00 schreef visarendje:

“En daarbij werken de zandkorrels als kogellagers.”

Kogellagers?

Ik herinner mij nog het zeer populaire nachtzwemmen aan de Costa Brava in de jaren 60.

Mijn verovering was een leuk Duits vrouwtje.
Na het zwemmen en terug op het badlaken, zei ze,’ Bitte, panieren Sie nur einmal’.
Zij genoot ervan, voor mij was het nogal pijnlijk.
Schuurpapier, maar ja ik begon ook nog maar net.

op 13 11 2007 at 21:32 schreef jpk:

Een beste vriendin met een penis, daar trek ik nou wit van weg.

Beste vriendin met een penis vind ik een prima status. Je moet natuurlijk wel zorgen dat het daarbij blijft. Dus hou die penis vooral in je broek en laat anderen maar de rol van liefdesvriend op zich nemen, met alle daarbij horende emotionele terreur en andere narigheid. Ik hou me daar verre van.

op 14 11 2007 at 10:21 schreef Houriloper:

Zand, zout water, beste vriend met een penis… dat is allemaal niets vergeleken met een vagina dentata. Het bestaat, en als je erachter komt is het altijd te laat. Zo ken ik iemand… Hoedt u, mannen!

op 14 11 2007 at 22:29 schreef visarendje:

Ach ja, het gebitje, maar nog niets vergeleken met het verborgen kurkje met een afgebroken scheermesje.

op 15 11 2007 at 10:36 schreef Houriloper:

Nee, dat is de kutring met scheermes overdwars. Even goed penetreren en je bent overlangs gespleten. Komt trouwens ook uit de peniskoker van Cremer. Dat was een meester in urban sex legends.

op 15 11 2007 at 21:54 schreef visarendje:

“Komt trouwens ook uit de peniskoker van Cremer.”

Ik heb jarenlang gedacht dat ‘peniskoker’ een beroep was.

op 17 11 2007 at 01:23 schreef jan techneut:

"als je niet stoer bent, dan doe je gewoon stoer"

Mijn punt was eigenlijk dat mannen zich niet zomaar naar de grillen van vrouwen/tijdgeest moeten voegen, niet in anti-machotijden en ook niet in macho-tijden. Ik weet ook uit ervaring dat arrogant flirten opvallend effectief is, maar op een gegeven moment wil je gewoon jezelf zijn.
Vrouwen neigen naar twee extremen: de control-freak, die een nuttige huisman wil, en haar uitvlucht daaruit, die meegevoerd wil worden door een mysterieuze dominante man. Daarom moeten de mannen de maat houden en dat verwachten vrouwen heimelijk ook van ons. Maar ja als vrouwen eerlijk waren dan zouden ze hun positie opgeven.
Overigens valt er nog genoeg lol mee te hebben hoor.

op 17 11 2007 at 15:23 schreef Paardestaart:

als vrouwen eerlijk waren dan zouden ze hun positie opgeven

Wat bedoel je Techneut? Welke positie moeten ze opgeven? Of bedoel je ’toegeven’??

op 17 11 2007 at 19:49 schreef Houriloper:

De man is niet de sukkel van de toekomst, maar van het heden. De Nederlandse man dan. Allemaal mietjuuuuuuuhhhhhhssss!

op 18 11 2007 at 19:46 schreef Paardestaart:

Gisteravond op Rondom Tien zaten ze onder leiding van de afgrijselijke Grimbergen ook over dit onderwerp te ruzieën
Ik kon het niet aanzien; ik kreeg ontzettende jeuk aan de binnenkant van mijn schedel omdat de kern van het fenomeen maar niet aan bod kwam, en toen ik het onwillige, defensieve postzegel van die bijna nog vreselijker Joeri Albrecht zag – die natuurlijk vond dat er niks aan de handa was – en het nare blonde vrouwtje naast hem dat ook al niet begreep waar men het over had, moest ik echt afhaken..
Jammer toch weer; altijd zitten er de verkeerde mensen. Heeft iemand het uitgezeten?
Werd het nog spannend?

op 22 11 2007 at 08:44 schreef Watje:

Misschien wat voor jullie?

http://www.geocities.com/anti_feminisme/

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS