Home » Archief » Fokje


[05.01.2008]

Fokje

Loor

YoujiMuku16 (329k image)
Illustratie: Youji Muku

Een onderwerp waarover ik wel eens stevige discussies heb met mijn seksegenoten, is De Zuiver Platonische Vriendschap tussen mannen en vrouwen. Daar waar sommige van mijn vriendinnen heilig geloven dat de sekse er in een goede vriendschap niet toe doet, daar zet ik mijn vraagtekens bij de haalbaarheid en oprechtheid ervan.

Zo heb ik in het verleden mogen ervaren dat er achter een uiterst prettige en ontspannen vriendschap tussen mij en een bepaald heerschap uiteindelijk meer stak dan ik me realiseerde. Op het moment dat ik ontdekte dat hij zijn vrouw niet op de hoogte bracht van onze regelmatige lunch- of dinerafspraken, wist ik genoeg. Bovendien verklaarde deze ontboezeming meteen zijn geërgerde en cynische reacties als ik hem vertelde over een al dan niet nieuw Object van Verlangen. Die status had hij zichzelf al toebedeeld.

Ooit maakte een nieuwe liefde het nog bonter, door zijn al tig jaar durende platonische vriendschap met een dame een zo prominente rol in onze prille relatie te laten spelen, dat iedereen zich op den duur ernstig afvroeg op wie de goede man nu werkelijk verliefd was.

Voorbeeld: tijdens het eerste serieuze weekend van Het Grote Samen Op De bank Zitten, waarin ik me met warhaar, onopgemaakt en in zijn overhemd door het huis bewoog, merkte hij tussen neus en lippen door op dat zijn boezemvriendin – laten we haar voor het gemak Fokje noemen, het was iets van die strekking – dat Fokje de enige vrouw was die het zich kon permitteren geen make-up te gebruiken. Daarbij een stapel foto’s van Fokje onder mijn neus duwend.

Toen ik na een paar uur zijn zwijmelende en oeverloze gezever over Fokje niet meer aan kon horen (alarmfase 1) en hem vroeg of hij eigenlijk niet heel erg verliefd was op Fokje, lachte hij me hard uit. “Dat denkt iedereen, schat. Zelfs mijn moeder! Maar nee hoor, het idéé alleen al!” Niet helemaal gerustgesteld smeerde ik even later toch maar wat mascara op mijn ogen.

Maar Fokje met een grote F verdween niet naar de achtergrond. Nee, we stonden met Fokje op (hij, iedere zondagmorgen: “Zullen we even koffie gaan drinken bij Fokje?”) en we gingen met Fokje naar bed (hij, tijdens het in bed tv kijken: “Dit programma zit Fokje nu ook vast te kijken!”).

Dat Fokje (die het vooral heel druk had met onopgemaakt en nonchalant zijn) getrouwd is met een bloedmooie man en een paar kinderen heeft, dient natuurlijk wel vermeld te worden. Alleen was/is/blijft Fokje net zo idolaat van het platonische vriendje als hij van haar. Ondanks haar goddelijk uitziende echtgenoot, die het verdient tot aan het einde der dagen bemind en aanbeden te worden. Maar zodra Fokje en het vriendje bij elkaar in de buurt waren, werden zowel ik als de echtgenoot op de reservebank geparkeerd.

Fokje piste nog net niet over het vriendje heen, teneinde haar territorium af te bakenen, maar haar non-verbale boodschap was duidelijk: He’s mine! De boodschap werd nog duidelijker toen ze letterlijk in mijn oor fluisterde: “Heel leuk hoor, dat vriendje en jij het zo goed met elkaar kunnen vinden. Totdat het schip strandt, natuurlijk. En dan hoop ik dat jullie goede vrienden blijven”.

Terwijl Fokje doorkakelde, probeerde ik heel neutraal te kijken, wat best moeilijk was, want er schoten vooral kreten als Kill! Kill! en Whaaa! door mijn hoofd. Alarmfase 2 ging in razendsnel tempo over in alarmfase 3.

“Nogal een vreemde opmerking”, riep ik later tegen het vriendje, die vond dat ik erboven moest staan. Alleen hij, Fokje en haar man begrepen hoe het zat met hun incestueuze driehoeksrelatie. Maar ik hoefde me echt geen zorgen te maken. En met deze opmerking verdrong alarmfase 4 in een nanoseconde alarmfase 3.

De meesten waren al weggeweest bij alarmfase 1. En terecht. Maar ik heb nu eenmaal veel talent voor het hebben van instabiele non-relaties, dus bleef ik nog even plakken.

Uiteindelijk en in het kader van three is a crowd, dat altijd al mijn motto was, trok ik me terug uit Operatie Ballast. En het vriendje was weer van Fokje en zij weer van hem. Beiden heilig gelovend in de zuivere geestelijkheid van hun vriendschap.

De bloedmooie echtgenoot van Fokje zie ik nog wel eens rijden. Hij heeft iets gekwelds in zijn ogen, iets wat ik eigenlijk altijd al zag, maar nu pas begrijp.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 05.01.2008 @ 14:37

[Home]
 

48 Reacties

op 05 01 2008 at 14:44 schreef Jottelhoof:

Fuckje, van GeenStijl? :-)

op 05 01 2008 at 15:19 schreef Lagonda:

Denk ik niet. Fuckje zit 24/7 online; lijkt me geen type voor echte mensen in zijn buurt.

op 06 01 2008 at 03:52 schreef Paardestaart:

ik heb nu eenmaal veel talent voor instabiele non-relaties

Thàt’s an understatement..

op 06 01 2008 at 09:34 schreef Lagonda:

Het lijkt erop dat je meer een talent hebt voor het aantrekken van ongelofelijke luileballen, waar je vervolgens veel te lang mee door blijft modderen, waarschijnlijk in de hoop dat ze voor jou *wel* een ander liedje zullen zingen.

op 06 01 2008 at 15:17 schreef Loor:

Lagonda, die ijdele hoop koester ik niet. Mijn wegloopspieren zijn gewoon slecht ontwikkeld.

op 06 01 2008 at 16:15 schreef Lagonda:

Nah, sterkte met de voortzetting van je training, zal ik dan maar zeggen. Dat ze maar groot en sterk mogen worden.

op 06 01 2008 at 18:52 schreef Paardestaart:

Hm – misschien heeft ze gewoon een hele kitscherige smaak..

op 06 01 2008 at 20:22 schreef Loor:

Paardestaart, in godsnaam, kun je een ‘kitscherige smaak’ definiëren? Mischien leer ik er wat van.

op 06 01 2008 at 21:10 schreef Ansje:

Loor, mes complimentos maar weer eens :)

Leuk en herkenbaar. En train die wegloopspieren niet te hard.. Al te snel weglopen is een zwaktebod..

op 07 01 2008 at 01:04 schreef Sabian:

Volgens mij is het wel mogelijk om een vriendschappelijke, emotioneel intieme relatie te hebben zonder [sexuele] spanning tussen man en vrouw, mits de vrouw lelijk genoeg is.

"Het Grote Op De Bank Zitten"…en dan (hij, "Dit programma zit Fokje nu ook vast te kijken!").

…hahaha!

op 07 01 2008 at 03:05 schreef Paardestaart:

Een kitscherige smaak?
Die heb je bijvoorbeeld als je elk soort lamzakkerig en lachwekkend gedrag voor onconventioneel en dus voor niet-saai aanziet
Ik wil je burden niet verzwaren, maar ik heb je nog nooit een aantrekkelijke vent horen beschrijven

op 07 01 2008 at 10:31 schreef Loor:

Paardestaart, geen zorgen. Dat ik niet over ze schrijf, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Maar het zijn nu eenmaal de lamzakken en luilebollen die me dit soort gestoorde anekdotes opleveren. Het Grote Samen Op De Bank Zitten is ook wel eens heel fijn en vlekkeloos verlopen, maar wie wil dat nou lezen?

op 07 01 2008 at 11:39 schreef Peter:

Ik wil je burden niet verzwaren, maar ik heb je nog nooit een aantrekkelijke vent horen beschrijven

Inderdaad, schrijf eens over je lange weekeinden met mij.

Het Grote Samen Op De Bank Zitten is ook wel eens heel fijn en vlekkeloos verlopen, maar wie wil dat nou lezen?

Ik moet je zeggen, soms beginnen films en boeken met situaties waarin alles koek en ei is, moeder schilt de aardappels, de kinderen hebben pret met de golden retriever, papa maait het gazon, en dat gaat zo even door, en dan hoop ik altijd dat er niks spannends gaat gebeuren. Dat er géén vliegtuig op het huis stort, dat het gezin niet wordt opgepakt en afgevoerd naar een concentratiekamp, dat mams geen smsje krijgt van de puistige puber die zij Franse bijles geeft, waarna ze zich door hem laat beffen in een morsige hotelkamer, al dat idyllische familiegeluk op het spel zettend.

Dan hoop ik dat ik gewoon anderhalf uur ga kijken naar mensen die het vreselijk met elkaar hebben getroffen.

Dus…

op 07 01 2008 at 21:01 schreef Theo Ichtus:

Wat een Zaaie Zmaak heb jij Peter…
Loor heeft volkomen gelijk – als ze al het geluk vindt wil ik er niet van weten! Dit (knurften, beschadigde types, Nooit-van-Fokje-losgekomenen) is des schrijfsters goudmijn. Van de rest WIL ik helemaal niet horen…

op 08 01 2008 at 10:04 schreef Peter:

Sjezus, Tjerk, dacht je nou echt dat ik dat allemaal niet wist?

op 08 01 2008 at 10:27 schreef Naakte Molrat:

Sabian, verdraaid ik denk dat je gelijk hebt..
als de vrouw maar lelijk genoeg is
Er gaat een hele wereld voor me open.

op 08 01 2008 at 10:52 schreef Hosseyn:

Geluk bestaat helemaal niet, hoe goed je het ook met elkander getroffen hebt. Het is de wortel die wordt voorgehouden aan gelovige ezels. Die blije glimlach die we waarnemen bij doorsnee-EO-gezinnetjes is niets anders dan de lijkstijve grimas van levende doden.

op 08 01 2008 at 11:18 schreef sarah:

Wow, Hos, wat is er met jou? Dat kun je niet menen.

op 08 01 2008 at 11:40 schreef Hosseyn:

Ik meen het Sarah. Wat is dat, geluk? Ik ben best tevreden met mijn leven hoor, daar niet van, niettemin is het leven over het algemeen een aaneenschakeling van tragedies. Als je sommige piekmomenten al geluk kunt/wilt noemen, dan zijn die uiterst kortstondig. Maar als het anders was, zonder pieken en dalen, dan was dat geluk er ook niet. Ik beschouw het leven liever als een tragedie. De rest is meegenomen.

op 08 01 2008 at 11:46 schreef Hosseyn:

Geluk is iets dat de godsdiensten ons voorhouden, als een soort verdiende beloning, als een geboorterecht. Maar zo is het helemaal niet. Life’s a bitch and then you die. Ik zie het grootste geluk in het doen wat je moet doen, zo goed als je kunt. Nietzsche zegt ergens, ik geloof in Zarathustra: "Ik haak niet naar geluk, ik haak naar mijn werken." En zo is het.

op 08 01 2008 at 12:30 schreef Wampie:

Hosseyn, zo is het inderdaad. Gelukszoekers zijn vaak de grootste pechvogels.

@Lagonda: waar ik laatst aan refereerde was ‘Op zoek naar geluk in het Kronenburgerpark’ van onze Nijmeegse zanger, en daarna zoals voorgesteld lekker naar de kroeg in de rosse buurt.

op 08 01 2008 at 12:48 schreef Tjerk:

Dan hoop ik dat ik gewoon anderhalf uur ga kijken naar mensen die het vreselijk met elkaar hebben getroffen.

Ik kom je mijn diacollectie, series ’81 t/m ’03 nog wel eens laten zien.

Anderhalf uur idylle is anderhalf uur kijken naar brochures met doorzonwoningen.

Een goed verhaal heeft een plot nodig, en een plot vereist dat het geluk juist wel wordt bedreigd door de clichematige donkere wolken die zich samenpakken boven de hoofden van de protagonisten…

op 08 01 2008 at 12:55 schreef Lagonda:

Owjee — dat was me ontgaan. Je hebt het over Frank Boeijen, begrijp ik? Ik wist niet eens dat-ie dat zong; ik versta Frank Boeijen namelijk nooit zo goed.

Ik hoor altijd zoiets als:

Dnnnnkkkntwttttt,
Dnnnnkkkntzwrrrrrrrrt,
Mmmmrrrrrrrnnnndklrrrrrrrvnnnjjjhrrrrrrrrrt!

Ligt misschien aan de grote hoeveelheden coke die ’t mannetje wegsnuift.

op 08 01 2008 at 12:55 schreef Peter:

Kom, kom, de glimlach van je kind, de zoete zachte lippen van een geliefde, het maagdelijke wit van een vel papier, vlak voordat je dat bezoedelt in een nieuwe poging de wereld te verrijken met een nieuwe kunstuiting, dat zijn toch dingen die je momenten van puur geluk bezorgen?

Eigenlijk hou ik niet zo van de boeken van John Irving, maar dit weet hij toch overtuigend te brengen, dat geluk altijd wordt overschaduwd door de angst het weer te verliezen, de dreiging van tragedies, de naderende dood, maar dat mensen zich toch gelukkig mogen prijzen als ze die momenten hadden. Straks, aan het eind van mijn leven, als ik tegen die spreekwoordelijke muur van Klaplong sta en hij zijn geweer op me richt, zal ik dankbaar zijn voor het feit dat ik echte, onvoorwaardelijke liefde heb gekend, ik zal dankbaar zijn voor mijn kinderen, voor het feit dat ik paradijselijke dagen met ze heb meegemaakt in Toscane, echte tomaten heb mogen proeven, vol van smaak, intens van aroma, voor de handvol excellente wijnen die me dichter bij God hebben gebracht en voor die ene maaltijd in dat fantastische restaurantje in St. Emilion.

op 08 01 2008 at 13:35 schreef Wampie:

Ha, ha, Lagonda; zo dacht ik aanvankelijk dat Boeijen in zijn antiracismenummer Zwartwit zong: "Denk niet zwart, denk niet wit, maar in de kleur van je huid.". Moest natuurlijk zijn: hart.

op 08 01 2008 at 13:50 schreef Lagonda:

Frank Boeijen … tsja …

Waarom hebben wij eigenlijk bijna geen normale zangers in Nederland, vraag ik me nu af. Frank Boeijen, Huub van der Lubbe, The Lau en Rick de Leeuw klinken allemaal alsof ze herstellend zijn van een hersenbloeding. Martin Buitenhuis van Van Dik Hout moet zijn eerste zuivere noot nog zingen, maar we wachten geduldig af.

Herman van Veen vindt het dan weer heel belangrijk dat zijn toehoorders goed kunnen verstaan of hij nou ‘au’ of ‘ou’ zingt.

Dinand Woesthoff moest eens zijn mond goed wijd openhouden tijdens het zingen. Dat helpt.

Van Velsen kan goed zingen, maar kan dan weer nauwelijks bij de microfoon. En die knakker van Blof kan ook goed zingen, maar die begrijp ik dan weer nooit.

op 08 01 2008 at 14:06 schreef Wampie:

Hé, maar we hebben Rob de Nijs!

op 08 01 2008 at 14:11 schreef Peter:

Boudewijn de Groot.

op 08 01 2008 at 14:21 schreef Peter:

op 08 01 2008 at 14:27 schreef Hosseyn:

Boudewijn is geweldig en een tesktschrijver als Lennaert Nijgh moet maar weer eens geboren worden.

Maar wat jij zegt over geluk, Peter, is niet tegengesteld aan wat ik zeg. Het zijn de gelukzalige momenten, het is het werk – en dat maakt het leven de moeite waard. Ondertussen zijn er ook de momenten van puur ongeluk die je bijblijven en teisteren in slapeloze nachten. Soms komt de werkelijkheid wel heel hard binnen. Daar wil ik niet eens over schrijven.

op 08 01 2008 at 15:40 schreef Lagonda:

Rob de Nijs? Boudewijn de Groot? Ik ben net 21 geworden, joh. Ik ken die mensen niet.

op 08 01 2008 at 15:47 schreef Hosseyn:

Kom maar eens op ome Hosseyn knie zitten, jochie, dan zingt-ie een mooi hippielietje voor je.

op 08 01 2008 at 16:10 schreef Lagonda:

Nah, rol maar een dikke hippiejoint — die heb ik liever.

op 08 01 2008 at 16:17 schreef Hosseyn:

Roken is slecht Lagonda! Neem liever een waterpijp, of liever nog wat opium.

op 08 01 2008 at 16:21 schreef Lagonda:

Opium, nah. Wel lekker soms, maar is niet mijn drug.

op 09 01 2008 at 12:54 schreef Sabian:

"Waarom hebben wij eigenlijk bijna geen normale zangers in Nederland, vraag ik me nu af. Frank Boeijen, Huub van der Lubbe, The Lau en Rick de Leeuw klinken allemaal alsof ze herstellend zijn van een hersenbloeding. Martin Buitenhuis van Van Dik Hout moet zijn eerste zuivere noot nog zingen, maar we wachten geduldig af."

…!!!!!…..w00t!!!!!!, hahahaha, hell yeah!

op 09 01 2008 at 22:38 schreef Loor:

Shaffy? Stenen Tijdperk maar on-Nederlands mooi.

Boudewijn de Groot is een legende. Hij woont in hetzelfde dorp als ik en we hebben laatst samen staan vloeken en tieren bij de nieuwe do-it-yourself verzendmachines in ons plaatselijke postkantoor. Machines waarvoor je minstens een studie wiskunde en informatica aan de TU Delft gevolgd moet hebben, anders kost het je een hele middag om een kistje wijn weg te sturen. Sindsdien wisselen we blikken van verstandhouding uit in het voorbijgaan. Mooie vent.

op 09 01 2008 at 23:49 schreef daniel:

Laatst vroeg iemand 10 dingen te bedenken die ik in de wereld anders zou willen zien. Ik stamelde wat over lagere belastingen ofzo, weet ik veel. Ik kan niet praten en nadenken tegelijkertijd. Dat heb ik ook met voetbal, rennen EN schoppen…hoe doe je dat?

Wat ik had moeten zeggen is dat ik aan twee dingen genoeg heb: Laat alle broodjes pekelvlees zo lekker smaken als die van Sal Meijer en alle vrouwen zo mooi zijn als Loor.

Het is maar goed dat mijn wensen nooit in vervulling zullen gaan want ik ben een beetje een warhoofd, en mijn geluk kennende krijgen we dan waanzinnig mooie broodjes pekelvlees en vrouwen die eruit zien als Sal Meijer.

op 10 01 2008 at 09:39 schreef Paardestaart:

Dan – Boudewijn is getrouwd..Jij ook hè, zeker?

op 10 01 2008 at 09:50 schreef Paardestaart:

Shaffy? Stenen Tijdperk maar on-Nederlands mooi

Shit, ik zie het nu pas..Wroeha – die Loor! Zie je nu wel dat je een ongelooflijke kitscherik bent?!?
Die geile Shaffert is toch de zingzangversie van de Prins der Dichters man..zo’n huichelachtige, innige oude snoepert, die als ‘ie bang is dat zijn voze muis wel weer een staartje zal krijgen gekweld zoemt en mompeldrngt: Laten we zàcht zijn voor mekander, kind..

(Och – als je toch eens kon horen hoe onze toetsenis hem vroeger nadeed, als ‘ie er geteisterd uitperste: Hmhhh…Kwil zo zielsgraag met je nar bèd…!:-)(Denk heel erg Ramses als je ’t zegt – dan hoor je ’t wel)

op 10 01 2008 at 10:37 schreef Hosseyn:

Die Shaffy heeft nog wel eens een halve avond tegen mij aan zitten hijgen toen ik nog een mooi jongetje was van twintig. En ik maar denken dat het een vrouwenjager was.

op 10 01 2008 at 10:40 schreef Peter:

Als alle vrouwen zo mooi zijn als Loor, Daniël, dan is Loor toch helemaal niet bijzonder meer?

op 10 01 2008 at 12:21 schreef renzo:

nieuwe liefde maakte het bont.. hmm, zegt veel over jou dat je op zo iemand valt en een tijd erbij blijft..

samen maakten jullie het bontis mijn conclusie

op 10 01 2008 at 15:25 schreef Lagonda:

"Die geile Shaffert is toch de zingzangversie van de Prins der Dichters man"

Dit is toch bijna structureel voor zo’n beetje iedere Nederlandse zanger?

Ik weet niet wat het is met in Nederland geproduceerde muziek, en ik kan het ook niet zo goed benoemen, maar steeds opnieuw valt me een krampachtig beleden hang naar authenticiteit op. Pas als de muziek en de tekst is doorspekt van het soort "doorleefde" bohemienschap dat bij zeemannen, zwervers of straatmuzikanten hoort, durven onze artiesten er pas het podium mee op. Dan is het naar hun idee pas *oprecht*. Of ze importeren de gewenste authenticiteit uit andere culturen door ineens allerlei Nepalese neusfluiters of Zimbabwaanse trommelaars de studio in te halen.

Vandaar dat Nederlandse muziek, van BZN tot Herman van Veen tot Youp van ’t Hek tot Blof altijd ramvol zit met vedels, draailieren, violen, bandoneons, Ierse trommels, doedelzakken, tabla’s en weetikveel, en de meeste liedjes gaan over zielige clowns, verwezen kroegliefdes, en altijd weer die kutzee en dat kutstrand.

op 10 01 2008 at 15:27 schreef Peter:

Toch vind ik dat strandliedje van Boudewijn de Groot één van de leukste liedjes die ik ken:

op 10 01 2008 at 18:40 schreef Loor:

Peter, ge-wel-dig! Dank.

op 10 01 2008 at 21:30 schreef daniel:

Ik heb zo’n grootste hits verzameling van Boudewijn de Groot. Platen nog, en als ik daar dan weer naar luister voel ik nostalgie voor een tijd die ik helemaal niet heb meegemaakt. Raar is dat. Jaap Fisher is er ook zo een. Niet zo’n mooie stem als Boudewijn de Groot, maar wel heel erg grappig.

op 11 01 2008 at 20:07 schreef Hosseyn:

Een paar jaar geleden hoorde ik Jaap Fischer live met het liedje ‘Maxima’. Heel mooi. Helaas niet op plaat ben ik bang.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS