Home » Archief » Brendel


[30.01.2008]

Brendel

Nederlandse Islamitische Omroep

rood_jan2008_06 (38k image)
Illustratie: Robi Roboter

Van journalist Carel Brendel verscheen vorig jaar het boek Het Verraad van Links. Brendel betoogt daarin dat de linkse politieke partijen en vakbonden hun seculiere principes verraden doordat ze te inschikkelijk zijn ten aanzien van de islam. Voor christenen was Links volgens Brendel altijd veel strenger. Hij vindt dat de progressieve bewegingen ook als het om moslims gaat, de scheiding tussen ‘moskee en staat’ moeten blijven respecteren. De linkse politiek zou volgens de journalist haar rug wat rechter moeten houden. In De Horizon een interview daarover met Brendel.

Beluister hier.

Algemeen, 30.01.2008 @ 19:36

[Home]
 

21 Reacties

op 30 01 2008 at 20:45 schreef Peter Siebelt:

Carel mijn complimenten. Je hebt gelijk door te zwijgen heeft men het terrein voor het radicale fundamentalisme gecreëerd. Uiteindelijk is door dit slappe en laffe beleid de gematigde islam het grootste slachtoffer.

op 30 01 2008 at 21:25 schreef DvR:

Nadat je op dat luisterlinkje geklikt hebt, moet je nog even doorflossen naar de 16e minuut om daar Carel Brendel te horen antwoorden op de vragen van niemand minder dan onze eigen PB.

Het kwartier daarvoor is namelijk tenenkrommend gevuld met twee PvdA-ers, tevens EAJG-lid, die de PvdA stelling willen laten nemen tegen Israël en het bovendien een goed idee vinden om contacten te onderhouden met Hamas. De onverstaanbare medelander die ze interviewt wenst de heren veel succes.

op 30 01 2008 at 21:48 schreef Rintintin:

Aandoenlijk interview. De Hakkelaar meets de Stotteraar.

op 30 01 2008 at 23:57 schreef Huuskesgait:

"Brendel betoogt daarin dat de linkse politieke partijen en vakbonden hun seculiere principes verraden doordat ze te inschikkelijk zijn ten aanzien van de islam. Voor christenen was Links volgens Brendel altijd veel strenger."
Niet te geloven! Komen ze daar in het ingebeelde Kaninefatië (het deel van NL tussen Amersfoort, Alkmaar, Noordzee en Moerdijk) nu pas achter?
Rare fixaties hebben die Kaninefaten…… Het Noorden, Oosten en Zuiden van het eigen land diskrimineren deden jullie al veel langer, alsof dat heel normaal was.
Artikel 1 van de Grondwet voor het gemak even vergeten? Of moeten we jullie via de rechter een draai om de oren verkopen?
Goodgoan: Huuskesgait

op 31 01 2008 at 10:15 schreef metatron:

Huuskesgait:

Heeft het woord ‘Kaninefaten’ te maken met konijnen? ‘Kaninen'(duits) is toch hetzelfde als konijnen? Fokten de Kaninefaten als de konijnen, vanwege het woord Kaninefatië? Mocht dat zo zijn dan begrijp ik de overeenkomst met Islamië.

op 31 01 2008 at 10:21 schreef Lagonda:

Het schijnt een verbastering te zijn van "konijnenvangers" — dat was blijkbaar het gangbare voedsel voor de prehistorische Nederlander.

op 31 01 2008 at 10:22 schreef Lagonda:

Althans, dat heb ik op de lagere school zo geleerd. Ik lees nu op Wikipedia dat het iets heel anders betekent. Nah!

op 31 01 2008 at 10:44 schreef barry:

Goh Peter, werk je tegenwoordig voor de NIO?
Wat inspirerend. Je zal de boel daar wel lekker open gooien.
Zit er ook een item over een islamitische nudist in?

op 31 01 2008 at 13:02 schreef Hosseyn:

Volgens mij waren er hier in de tijd van de Kaninefaten nog geen konijnen. Inheems is het dier in elk geval niet, ik dacht dat het pas in de wat latere Romeinse tijd is ingevoerd uit Spanje. Misschien leest Jona mee en kan hij uitsluitsel geven.

op 31 01 2008 at 13:29 schreef Naakte Molrat:

Peter, hoor je vaker dat je op Arjan Ederveen lijkt qua stijl en stem?

http://www.youtube.com/watch?v=tSFAlFUxh1I

op 31 01 2008 at 15:02 schreef Peter:

Jona zit in Libië.

Peter, hoor je vaker dat je op Arjan Ederveen lijkt qua stijl en stem?

Nope, iedereen hoort er wat anders in. Iedereen vind er ook altijd iets van, is me gaan opvallen.

op 31 01 2008 at 15:03 schreef anna:

"Zit er ook een item over een islamitische nudist in?"
Wat bedoel je? Spot je met nudisten? Want dat zou toch wel heel grappig zijn. De blanke hollandse jongen die tegen alles schopt wat maar islamitisch is, die nu opeens ook spastisch gaat doen over nudisten. Gaat de naakte vrijheid je net iets te ver?
Peter is naturist, als ik zijn stukken goed heb gelezen. Ik ook. Maar de nuance is voor jou ook hier te hoog gegrepen als ik het zo lees.
Misschien is de NIO wel inspirerend. Wat doe jij eigelijk voor inspirerends?

op 31 01 2008 at 15:28 schreef Peter:

Ik ben wel eens in gesprek geraakt met een moslimse naturiste op het naaktstrand. Ze kwam uit Syrië. Bloedmooi, ook nog (eigenlijk is het niet eerlijk: de moslims hebben de mooiste meisjes). Ik vroeg haar of dat wel mocht van haar geloof, naaktzonnen en -zwemmen. "Alsof God zich daar werkelijk druk om maakt", zei ze.

Een collega van me heeft voor het blad Naturisme, waarvan ik twee jaar hoofdredacteur ben geweest, eens een Marokkaanse moslima geïnterviewd: lees het hier en geniet. Trek je niets aan van de beroerde opmaak.

Waarmee ik maar wil zeggen, Barry, dat ik veel moslims ken die een stuk ruimdenkender zijn dan jij, en dat ik niet jaloers op je ben, en dat ik het altijd leuk vind te constateren dat ik je steeds in de war breng.

op 31 01 2008 at 16:53 schreef daniel:

Zijn dat gelovige moslims of culturele moslims? Of liberale moslims? Je kunt je met een religie identificeren, zonder je door de mannen met baarden te laten vertellen wat je moet geloven.

De gein van orthodoxe moslims is dat ze zo voorspelbaar zijn. Als je dit doet worden ze boos, als je dat doet zeggen ze wat doms. Da’s natuurlijk heerlijk, je kunt naar harte lust generaliseren. We zijn ons dan ook al een paar jaar dankbaar op die mensen aan het uitleven.

Zodra je echter te maken krijgt met liberale moslims, tja dan valt het geen zinnig woord over te zeggen. Dat maakt de wereld weer een stukje ingewikkelder, vandaar dat er mensen zijn die liever niet hebben dat ze bestaan.

op 31 01 2008 at 17:07 schreef barry:

Dat bedoel ik nu Peter. In die bloedmooie Syrische zit toch een pracht item in voor de NIO. En het heeft nog een boodschap ook: "Alsof God zich daar werkelijk druk om maakt."

op 31 01 2008 at 17:23 schreef DvR:

Mensen die ingewikkeld doen over iets dat zij achterwege laten -kleding aantrekken bijvoorbeeld- wekken bij mij toch wel enige spotlust. Wie lekker zorgeloos in zijn blote gat wil lanterfanten moet dat lekker doen, maar als hij er vervolgens een air bij opzet alsof hij het buskruit heeft uitgevonden, doet dat toch vermoeden dat het allemaal niet zo normaal en vanzelfsprekend is als hij voorwendt. Trek dan een jas aan als het zoveel gedoe is.

Dat artikel waar Peter naar verwees is erg leuk, omdat er de stoute verwondering en opwinding in doorklinkt van iemand die stiekem de normen van haar omgeving overschrijdt. Zonder een vlieg kwaad te doen, maar desalniettemin durft de geinterviewde haar liberale en ruimdenkende islamitische ouders niet te vertellen dat ze graag in haar blootje loopt. Ik sluit me aan bij Barry’s conclusie dat er voor de rechtgeaarde bloterik onder moslims nog nuttig zendingswerk te verrichten is.

op 31 01 2008 at 17:39 schreef Peter:

Wie lekker zorgeloos in zijn blote gat wil lanterfanten moet dat lekker doen, maar als hij er vervolgens een air bij opzet alsof hij het buskruit heeft uitgevonden, doet dat toch vermoeden dat het allemaal niet zo normaal en vanzelfsprekend is als hij voorwendt.

En hoe zou dát nou toch komen? Misschien omdat het niet normaal en vanzelfsprekend is – terwijl het dat wel zou moeten zijn – omdat de omgeving altijd zo geconstipeerd reageert.

Wie neemt er eigenlijk in jouw ogen een air aan ‘alsof hij het buskruit heeft uitgevonden’? Ben je eigenlijk wel in staat om anders dan in de meest denigrerende woorden te schrijven over iedereen, die niet dezelfde seksuele hang-ups heeft als die jij voortdurend met veel bombast op deze site etaleert?

Zendingswerk onder de moslims? En waarom dan wel? Jij kunt ook wel een Verlichting gebruiken, heb ik vaak de indruk. Maar zending is mijn ding niet. Een moslim moet mij niet proberen te bekeren, dan lijkt het me een kwestie van fatsoen als ik ‘m een wederdienst bewijs door hem geen praatjes over de geneugten van het zorgeloos naakt-zijn te verkopen.

op 31 01 2008 at 20:36 schreef Piet:

Het fijne van naaktrecreatie is dat de mensen die je er tegenkomt in het algemeen een stuk beschaafder zijn dan wat je op een gewoon strand tegenkomt. Ik heb tenminste nog geen last gehad van naburige vechthonden, ghettoblasters en andere ellende. Lekker rust, en het kindje gaat ook mee. Die zal het niks bijzonders vinden, maar misschien wordt dat later anders…

op 31 01 2008 at 20:41 schreef Tofuburger:

Links antwoord nu: het is helemaal niet de essentie van rood om aan godsdienstbashing te doen, net zo min als koningshuisbashing of nationalisering van bedrijven dat is. De essentie is om op te komen voor grote mensenmassa’s in een achterstandspositie. Als zelfislamisering helpt om die mensenmassa’s groot te houden, dan is dat een goed idee.

De vrijheid die nu het meest onder druk staat is die van het individu. Rood roept daar wel over, maar dat is ook iets wat juist niet tot de essentie van links behoort.

Mooie radio, dat zeker.

op 31 01 2008 at 21:28 schreef metatron:

En dan zeggen ze dat katholieken geen zelfspot hebben of niet kunnen relativeren. Hier een staaltje van parochiale humor, geschreven door onze parochieherder in het kerkcontactblaadje in aanloop naar drie doldwaze carnavalsdagen in het diepste zuiden van Nederland:

Een bierbrouwer gaat op audientie bij de Paus (jawel met een hoofdletter). Vraagt aan de Paus of hij de zin in het ‘Onze Vader’ gebed; ‘Geef ons heden ons dagelijks brood’, wil vervangen voor; ‘Geef ons heden ons dagelijks bier’.Hij voegt er ook nog aan toe dat hij dan 1 miljoen euro doneert aan de kerk. De Paus antwoord dat hij dat niet kan toestaan.
Het jaar erop gaat de bierbrouwer weer op audientie en vraagt de Paus hetzelfde, maar biedt hem 100 miljoen euro. Weer reageert de Paus negatief.
Het jaar erop biedt de bierbrouwer hem 1 miljard en vraagt de Paus de zin te veranderen; ‘Geef ons heden ons dagelijks pilsje’, waarop de Paus naar zijn raadgever roept; ‘Wanneer loopt dat contract bij de bakker af’.

op 01 02 2008 at 17:57 schreef herman van der helm:

peit schrijft: "Het fijne van naaktrecreatie is dat de mensen die je er tegenkomt in het algemeen een stuk beschaafder zijn dan wat je op een gewoon strand tegenkomt."

Het gewone strand is toch het strand waar je zonder kleren bent?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS