Home » Archief » Het juiste moment


[14.03.2008]

Het juiste moment

Willem de Zwijger

araki15 (41k image)
Nobuyoshi Araki

En de Partij van de Arbeid flikt het weer. In november 2004 was het, ineens, niet het juiste moment om de godslastering uit het Wetboek van Strafrecht te halen. Donner kondigde een onderzoek aan dat héél lang moest gaan duren, zodanig lang dat er nu pas, in 2008, over werd gedebatteerd. De Partij van de Arbeid is nog steeds voor het schrappen van de godslastering, maar laat het initiatief aan het kabinet. Het is wéér het verkeerde moment: de coalitiepartners kijken niet blij, en de Wilders-film zit er aan te komen.

En weer komt er een onderzoek, door Hirsch Ballin, maar dit moet over een maand al klaar zijn. Opzetje. HB wil toe naar wetgeving die diverse levensbeschouwingen en diepgevoelde opvattingen beschermt tegen ‘things they don’t want to hear‘. Lijkt op de oorspronkelijke wet van de closet-katholiek Blair, waarin eigenlijk alle godsdienstkritiek werd omgedefinieerd tot haatzaaien. Dat is van de regen in de drup: niet zozeer zijn dan onaardige kwalificaties betreffende één of meer Opperwezens strafbaar, maar met name opvattingen over profeten, de inhoud van vermeend heilige boeken, of het wijzen op onaangename consequenties van religieus handelen. In plaats van alleen God worden dan de gelovigen zelf beschermd tegen ongewenste opvattingen.

Overigens is in het Verenigd Koninkrijk de blasfemie zojuist officieel uit het strafrecht gehaald, en is het voorstel van Blair uiteindelijk in alle behandelingen dusdanig uitgekleed dat er – als ik het wel heb – weinig bloed meer uit vloeit.

Maar wat is nu, voor de PvdA, wel het juiste moment om godslastering voorgoed strafrechtelijk passé te verklaren?

Theo van Gogh maakte een filmpje waarin een jonge vrouw Allah aanklaagde voor het haar in Zijn Naam aangedane leed, en werd vermoord wegens blasfemie. Het juiste moment voor een politiek signaal – middels het afschaffen van het archaïsche artikel 147 – was dat van Gogh volgens de Nederlandse normen en waarden had gehandeld, en dat we ons tegen inbreuk daarop met hand en tand zullen blijven verzetten. De PvdA vond het in 2004 een verkeerd moment, want moslims zijn namelijk in de beleving van Bos en de zijnen een beetje dom, begrijpen dingen niet goed, en ze zijn ook zielig, ze kunnen niet zo goed tegen dingen waar de rest van ons wel tegen kan, en misschien zouden ze daarom wel heel boos worden.

Nu is het weer het verkeerde moment, want Fitna zit er aan te komen, en moslims zijn in de beleving van de PvdA een beetje dom, ze begrijpen dingen niet goed, zijn zielig, enzovoort.

Wat is nu juist wél het juiste moment? Wanneer zijn moslims, én het CDA én de CU, niet meer dom, begrijpen ze het wél en zijn ze niet meer zielig en kunnen net als de rest van ons in dit seculiere land tegen een stootje?

Sint Juttemis.

Wat de Partij van de Arbeid moet leren begrijpen is dat precies als er iemand wegens godslastering dood op straat ligt, of als een volksvertegenwoordiger een vermoedelijk godsdienstkritische film in deze voormalige rechtstaat nergens kan vertonen vanwege bedreigingen door gewelddadige, anti-democratische, religieus geïnspireerde krachten, dat precies dát het juiste moment is.

Het juiste moment om een daad te stellen, de streep in het zand te trekken. Het zand van de bekende beaches, Churchill, en never surrender. Niet voor Balkenende en zijn God, en niet voor Mohammed en zijn enthousiaste volgelingen.

Het juiste moment was 23 november 2004. Het juiste moment was gisteren.

Weer gefaald, Bos. Ga toch weg. Ga veertig jaar de woestijn in en denk eens wat na.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 14.03.2008 @ 08:12

[Home]
 

13 Reacties

op 14 03 2008 at 10:12 schreef Peter Siebelt:

Geen enkele politicus zal zijn of haar vingers branden aan dit onderwerp zolang religie een belangrijk instrument is om het volk te manipuleren, te onderdrukken in het streven naar -of behouden van – macht.

op 14 03 2008 at 12:17 schreef filantroop:

Een puike column van Willem die allang niet meer zwijgt. Maar toch nog met een aanvulling.

De PvdA is van origine een doorbraakpartij, waaraan sociaal-democraten (SDAP), liberalen(VDB) en progressieve christenen (CDU) bij oprichting toetraden.
Het confessionele draadje is nooit helemaal opgelost, en er was zelfs een roomse bloedgroep onder Jean Guillaume Hubert Tans, die van 1954-1970 Tweede-Kamerlid was voor de PvdA, en de lokroep voor roomse roden vormde.
Bovendien mogen we aannemen dat de PvdA de meest conservatieve religie hier te lande niet graag tegen het overgevoelige been stoot.

Voorts valt maar moeilijk te geloven dat de PvdA ooit nog zonder het CDA zal regeren, zodat binnen die partij de geveinsde, duale discrepantie tussen de PvdA-bewindslieden en de fractie van die partij over de blasfemiestrafbaarheid, een operetteachtig spel gespeeld zal worden om zowel seculieren als gelovigen een rad voor ogen te draaien.
Zogenaamd voor het schrappen uit het Wetboek van Strafrecht, maar wetend dat de PvdA-bewindslieden het mooi blijven tegenhouden, zodat de kinnebak Hirsch Ballin erop kan studeren.

op 14 03 2008 at 12:53 schreef babs:

Misschien moet er een nieuwe sociaal democratische arbeiderspartij worden opgericht. Zijn ze meteen van die Roomse bloedgroep verlost.

op 14 03 2008 at 12:59 schreef Peter:

Het wachten is nog steeds op Lousewies.

op 14 03 2008 at 13:02 schreef Theo Ichtus:

Toch had die religie d’r zelf weer niet zo veel moeite mee om de socialisten in de hoek te zetten…

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bisschoppelijk_mandement_van_1954

(Ook leuk – de wikipagina vraagt nadrukkelijk de aandacht er voor dat ‘deel 1’ van dat herderlijke schrijven een beetje ondergesneeuwd raakte op de mestvaalt der geschiedenis. Was dus echt wel heus waar goed bedoeld hoor!)

Ben trouwens benieuwd hoe Hirsch Ballin in de toekomst het voortdurende beledigen van mijn intelligentie door gristenen, moslims en andere creationistisch gespuis denkt tegen te gaan.

Ik leid veel onder mijn olifantshuid van al die lui die mijn ketterse ziel in de hel willen laten branden.

Tot dusver doe ik dat veelal in stilte, maar als de wet in die zin veranderd gaat worden dan voel ik wel wat voor hier en daar een proefprocesje…

op 14 03 2008 at 14:34 schreef Tofuburger:

Hirsch Ballin wil een wet die mensen beschermt tegen uitingen die hen ten diepste kwetsen, om wat heilig voor ze is. Dat klinkt redelijk, maar er lopen hier mensen rond die zich door uitspraken en afbeeldingen gekwetst zeggen te voelen, die volkomen aanvaardbaar en gerechtvaardigd zijn voor andere groepen, en met name het beschaafde deel der natie. Zelfs extreme christenen zijn lang niet altijd voor een verbod op de Meaning of Life bijvoorbeeld. Ik denk dat EHB dat ook niet is.

Maar als de Meaning of Life mag, dan mag Fitna ongetwijfeld ook, want dat wordt een soort Meaning of Life maar dan met minder humor. Het vertegenwoordigt alleen niet het regeringsstandpunt. Maar welke film doet dat wel? Jodi en het hertenjong?

op 14 03 2008 at 15:42 schreef Paco:

Ik snap die hele discussie niet. Laat maar gewoon zo het is en geen gezeik want het komt alleen maar omdat er een zooitje volk is gekomen wat hier helemaal niet thuis hoort. Daar moet je toch niets voor te veranderen.

op 14 03 2008 at 16:38 schreef Hansje Castorp:

Mocht onze geachte regering een film willen maken om het regeringsstandpunt te verkondigen, dan zullen ze bij de BBC moeten aankloppen. Die hebben namelijk nog steeds de rechten op de Teletubbies.

Waarbij de heer bos ongetwijfeld door het NooNoo de zwieberende neusstofzuiger gepersonificeerd wordt en Rouvoet door die paarse tasjestubbie. Ton Heerts mag de rest bedenken

op 14 03 2008 at 18:36 schreef Lugtigheid:

Geen enkele politicus zal zijn of haar vingers branden aan dit onderwerp zolang religie een belangrijk instrument is om het volk te manipuleren, te onderdrukken in het streven naar -of behouden van – macht.

ze laten steriliseren helpt beter, daarom ben ik nog geen burgeroorlog begonnen. Ik kan er toch niets aan doen dat ze in plaats van te ijveren voor de groei van het eigen volk, het laten uitsterven.

op 14 03 2008 at 19:22 schreef Peter Siebelt:

Politici zijn de hoeren van het ‘betere’ soort. Ze laten zich rijkelijk belonen voor het naaien van de gemeenschap en het verspreiden van allerhande aidsachtige politieke plagen.

op 14 03 2008 at 22:35 schreef visarendje:

"Het wachten is nog steeds op Lousewies."

Yep, als het dan maar niet bij die partij van Pechtold is.

op 14 03 2008 at 23:52 schreef Vanes:

Gedrag doet me ook denken aan de gekozen burgemeester, als een doorbraak(je) mogelijk is dan is de behoudende kracht in de PvdA zo sterk dat het wordt tegengehouden.

op 15 03 2008 at 12:43 schreef Remco:

Ik, als atheïst, wil juist alles horen. Ook de dingen die ik ‘niet wil horen’ over mijn levensovertuiging. Het is toch juist mooi om te weten hoe anders denkende over mij en mijn overtuigingen denken. En hoe hard die mening dan ook mag zijn, met geen tekst kan men mij beledigen. er is maar een select gezelschap welke mij kan kwetsen en dat is mijn directe omgeving. Mensen waar ik van hou en van mij houden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS