Home » Archief » Boze moslims


[31.03.2008]

Boze moslims

Prediker

avril016 (50k image)
Paul Avril

God-god, wat waren we met z’n allen blij toen Fitna niets voor bleek te stellen. ‘Hier kan toch niemand van over de zeik raken?’. Journalisten gingen snel alle moskeeën en prachtwijken af om na te vragen of moslims echt niet een beetje boos waren. Ze waren niet boos.

Desondanks voelde onze minister-president, J.P. Balkenende, de behoefte om namens het kabinet krachtig afstand van de film te nemen. Men zou in den vreemde eens kunnen denken dat Wilders de regering vertegenwoordigde. Dan zou men alsnog boos kunnen worden, en wie weet wat er dan zou kunnen gebeuren? Woedende menigten die ambassades in de fik steken, een economische boycot, reputatieverlies in het buitenland: de schade zou aanzienlijk zijn.

Zou de premier zich ook zo zenuwachtig hebben gemaakt wanneer het een antikatholiek of een antihindoestaans filmpje zou hebben betroffen? Of een anti-Amerikaans, anticommunistisch of anti-Israëlisch filmpje?

Ik betwijfel het. Veel meer dan een denigrerende opmerking uit kabinetskring zou het niet hebben opgeleverd, en in het laatste geval een oprisping van het CIDI en mogelijk een diplomatiek incident, dat al gauw weer zou zijn gesust.

Nu Wilders echter de islam (niet geheel zonder aanleiding) op de korrel nam, toonde het kabinet zich in alle staten: er zouden in binnen en buitenland grootschalige rellen uitbreken. Sterker nog, zelfs nu waarschuwt Balkenende ons, dat het gevaar niet geweken is.

Daar ligt een opmerkelijke paradox in besloten: door dezelfde vertegenwoordigers van overheid en islam die ons verzekeren dat de islam niet gewelddadig van aard is, zoals Wilders stelt, houden ons voor dat een enkel verkeerd woord over islam, Mohammed of Koran, moslims in razernij kan doen ontsteken, met een explosie van geweld tot gevolg.

Bij geen andere religieuze groepering zou zoveel omzichtigheid in acht worden genomen, omdat de dreiging van geweld daar eenvoudig afwezig is.

Het zou – moslims voorop – te denken moeten geven.

Het wereldbeeld van Prediker (oogst van 1976) kleurt zich door voorstellingen uit de bijbels-christelijke mythologie, strips en televisieprogramma’s van de late 20e eeuw. Prediker schrijft om de ziel te redden. Een eclecticus en bon-vivant, die bij tijd en wijle wordt overvallen door leesvraat in zijn zoektocht naar een orde onder de chaos. Hij geniet van de kleine ontmoeting en het grote gebaar.

Algemeen, 31.03.2008 @ 12:14

[Home]
 

18 Reacties

op 31 03 2008 at 13:02 schreef daniel:

Zo gaat dat bij provocaties. Zodra het duidelijk is dat iemand zich laat intimideren is het niet de provocateur die bepaald of iets een provocatie is, maar degeen die zich geprovoceerd voelt. We weten niet of moslims zich wel of niet zullen boosmaken over Fitna, want het maakt niet uit wat er in die film te zien is.

op 31 03 2008 at 15:01 schreef filantroop:

Het lukt maar niet het onderwerp Fitna te mijden. Een serieuze poging daartoe strandde net nadat ik las dat 26 ambassadeurs van islamitische landen onze minister van Buitenlandse zaken verzochten juridische maatregelen te nemen. Welke dat precies zouden moeten zijn zal wel te refereren zijn aan de wijze waarop men in de landen die de ambassadeurs vertegenwoordigen, gebruikelijk te werk gaat: Stenigen, ophangen, onthoofden en in de kerker werpen.
Mocht Wilders dan nog in leven zijn, dan mag Mohammed B. zich nog even komen uitleven.

Ondertussen is gebleken dat in Djakarta demonstranten met eieren naar de Nederlandse ambassade gooien.
Om dit alles in goede bannen te leiden hier het recept van sambal goreng telor:

Ingredienten
7 eieren
olie
3 daun salam
1 schijfje laos, ca. 3cm
1,5 dl santen
zout naar smaak

Voor boemboe
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 tl trassi
1 tl suiker

Bereiding
Maak de boemboe door alles schoon te maken, te schillen, ontzaden, etc. Wrijf alles fijn of doe in keukenmachine.

Kook de eieren hard en pel ze.

Verhit wat olie en bak hierin de boemboe, ca. 2 minuten. doe de daun salam en laos erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de santen toe en breng op smaak met zout. Laat nog 2 minuten sudderen.

Snijd de eieren doormidden en giet er de saus over.

op 31 03 2008 at 15:05 schreef filantroop:

Maar wie is toch dat smerige voyeurtje, linksboven op de met guirlandes versierde sokkel, en met op de rug van opwinding wapperende vleugeltjes?

op 31 03 2008 at 15:08 schreef Peter Siebelt:

Door de voortgaande aandacht en houding van het kabinet over Fitna lijkt het alsof ze juist aansturen op rellen in het buitenland. De mogelijk (economische) schade die daaroor ontstaat kan mogelijk worden gebruikt om een groot gevaar voor dit kabinet in eigen land te keren: de opmars van Wilders.

op 31 03 2008 at 15:12 schreef Ernst:

Filantroop, je beledigt mij diep door Cupido als een smerig voyeurtje te betitelen. Ik ben gekwetst, woedend en teleurgesteld dat je op deze wijze mijn diepste gevoelens krenkt, en je er op geen enkele wijze rekenschap van lijkt te geven dat dergelijke opmerkingen niet zo maar kunnen. Ik kan niet anders dan concluderen dat je bezig bent bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, en mijn geloof te associëren met seksuele uitspattingen als bovenstaande, en geen enkel respect hebt voor mijn geloof en geen enkel idee hebt over de diepte van gevoelens van gelovigen als ik, voor het voorwerp van hun verering. Die gevoelens Filantroop, zijn namelijk van een hogere kwaliteit en diepere diepte dan jij maar kan vermoeden. Schaam je!

op 31 03 2008 at 15:36 schreef filantroop:

Ach Ernst, ik had niet het flauwste vermoeden dat het kereltje Cupido was. Even dacht ik aan Flipje van Tiel. Je weet wel dat sappige copuleurtje uit de Betuwe.

Mijn verontschuldiging voor deze blasfemische uitspatting.

Nog een nagekomen bericht van de Nederlandse ambassade te Djakarta. Ze verzoeken de menigte om nog wat knoflookteentjes.

op 31 03 2008 at 17:28 schreef filantroop:

Nu we het toch over eten hebben, steeds meer Nederlanders vinden de voedselbank. Dankzij brede steun van de Vereniging van Nederlandse Opticiens heeft men dan toch eindelijk de traktatie kunnen vinden.

op 01 04 2008 at 01:15 schreef Loesje:

Ha ha ha ha, Filantroop en Ernst, jullie maken mijn dag(nacht) goed!;-)) En Prediker…prima stuk!

op 01 04 2008 at 07:41 schreef filantroop:

Het spijt me Ernst, maar cupido heb ik altijd een vuig schurkje gevonden. Zat je vroeger in een aangenaam gezelschap te verpozen, kwam dat ettertje met zijn pijl en boog er weer tussen om je tot seksualiteit te prikkelen. En altijd net als je er even geen in had.

En laten wel wezen, aan het hoge percentage echtscheidingen valt vast te stellen dat het etterbuiltje toch vaak misgeschoten heeft.
Ik stel daarom voor hem voor het nageslacht op sterk water te zetten en naast het gebalsemde lijf van freule Wtewaall van Stoetwegen, bij te zetten in ons nationale panopticum.

op 01 04 2008 at 08:59 schreef Ernst:

Zo filantroop, je bakt ze met de dag bruiner. Omdat jij kennelijk nooit in flagrantie werd aangetroffen mag Cup. meteen bij het huisvuil. Tja, dat krijg je ervan als je de context niet op orde hebt. Maar vooruit, ik zal verder geen aanstoot aan je nemen, getroost als ik ben door de gedachte dat voor ongelovigen het spannen van de boog nimmer zal samenvallen met het klaar staan van de speer (en is dit laatste niet in dit leven het geval, dan wel in een volgend).
Cup gaat overigens niet over het huwelijk, maar over de liefde. En de liefde, die is eeuwig, zij het dat de partners wisselen.

Gezien jouw kookkunst zal het overigens toch wel goed met je komen.

op 01 04 2008 at 10:05 schreef Karel:

Wat een stom filmpje was dat zeg! Hij had op zn minst de helft moeten gebruiken voor de debiele reacties van westerse politici en media op de aankondiging ervan. En dan mooi afsluiten met de vraag "who descides for you if terror has political concequences?".

Van de andere kant, dat wilders niet al te slim is wisten we al maar dat geldt ook voor de mensen die zich aangesproken horen te voelen. Men krijgt wat men verdient, klaar, volgengende onderwerp…

op 01 04 2008 at 10:22 schreef Karel:

Tot op heden zijn het bij mij alleen twee wildvreemde 70+ dames geweest die me in dit verband iets zinnigs wisten te vertellen over mensen die zichzelf stigmatiseren en het belang van machthebbers die vrij van achterlijke monotheistische religieuze denkbeelden zijn.

op 01 04 2008 at 11:10 schreef Laila:

God ó God….. hoe is het mogelijk dat je geen lid van de P.V.V kan worden? Zelfs de fractieleden kunnen dat niet? Dit is wel heel opmerkelijk voor een partij die zo hoog opgeeft over de democratie……je bent wel van harte welkom om geld te doneren bij deze partij.
De P.V.V is de enige partij in Europa waarvan je geen lid kan worden.

op 01 04 2008 at 11:28 schreef Peter:

Wat is je punt?

op 01 04 2008 at 11:56 schreef DvR:

Bericht voor Filantroop uit de ambassade: Menigte door Wilders op knoflooktenen getrapt.

op 01 04 2008 at 12:06 schreef Ernst:

Fil.,
zo makkelijk kom je er niet af, want het minste wat ik van je kan, nee moet, eisen is toch wel dat je je verdiept in wat mij en de mijnen ten diepste beweegt. Onwetendheid (bij Toutatis, ik dacht dat het Flipje Tiel was) maakt jouw zaak dus alleen maar erger, en bewijst het volstrekt resepctloze en kwestende van jouw gedrag nog sterker dan jouw blasfemie al deed.

Vreemd, tijdens het vorige kabinet hoorde ik steeds van de mensen die nu in het kabinet zitten, dat het aan het beleid van het vorige kabinet zou liggen, dat geloop naar de voedselbank. Hoor ik hier niets van omdat ik aan een tweedehands hoortoestel toe ben, of zou er iets anders aan de hand zijn?

op 01 04 2008 at 12:47 schreef arend:

@Filantroop,

Knoflookteentjes zijn te licht om ver mee te gooien, denk ik.

Maar ik vind ook eigenlijk dat een ambassade zèlf voor een goede bevoorrading moet zorgen. Zoveel anti-islamfilms brengt Nederland nu ook weer niet uit.

op 01 04 2008 at 14:00 schreef Piet:

Layla: Is wel een beetje vreemd inderdaad. Ik heb er geen bezwaar tegen op democratische gronden, maar het betekent wel dat de partij (net als die van Verdonk) geen subsidie krijgt op grond van de wet Wet subsidiëring politieke partijen. Die zegt nl:

"Geen subsidie wordt verstrekt aan een politieke partij die op de peildatum niet beschikt over ten minste 1.000 leden."

Vandaar dus die donaties waarschijnlijk. Het verklaart ook het feit dat de traditionele partijen (en jij) daar op gaan afgeven. Als je iemands argumenten niet kunt weerleggen moet je ‘m op een andere manier verdacht proberen te maken. Dat snap ik wel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS