Home » Archief » Supermacht


[05.06.2008]

Supermacht

Pamela Hemelrijk

Harukawa12 (77k image)
Namio Harukawa

Op de historische dag dat Nederland de facto werd opgeheven, en ingelijfd bij een totalitaire supermacht, opende het NOS Journaal met het nieuws dat Barak Obama de strijd om het lijsttrekkerschap had gewonnen van Hillary Clinton. Over het feit dat ons parlement als een mak schaap had ingestemd met het Verdrag van Lissabon: geen woord. Niks naks. Nada.

De historische misrekening van Lodewijk de Zestiende, die op de dag dat de Bastille werd bestormd in zijn dagboek noteerde: “14 juli 1789. Rien”, is er niks bij (Het Frankrijk van Louis XVI vertoont trouwens nog meer frappante overeenkomsten met de EUSSR van Barroso: astronomische stijging van de voedselprijzen, en een torenhoge werkloosheid. Maar ik dwaal af).

Stel je voor dat het kabinet gisteren, geheel buiten ons om, Nederland definitief bij Duitsland zou hebben ingelijfd. Zou het Journaal daar dan ook geen stom woord aan hebben vuilgemaakt? Stel je voor dat de president van de VS voortaan zou worden benoemd door de staf van het Witte Huis en een handvol uitgerangeerde politici. Zou de NOS correspondent in Washington dat dan ook de gewoonste zaak van de wereld vinden, en ijskoud doorgaan met zijn jolige stand-ups alsof er niets was gebeurd?

En dan te bedenken dat het veel erger is dan dat. We zijn een provincie geworden van een pan-Europese dictatuur. Onze grondwet is voortaan volledig ondergeschikt aan die van de EU. Al onze wetten kunnen door dat Kremlin in Brussel worden overruled. De EU is nu officieel getransformeerd van een veredeld overlegorgaan tot een supranationale mogendheid, met alle bevoegdheden van een nationale staat, en een eigen president, een eigen minister van Buitenlandse Zaken, een eigen corps diplomatique en een eigen Openbaar Ministerie. De bevolking van de 27 lidstaten kan op dit monstrum niet de geringste invloed uitoefenen, want het Europees Parlement is net zo’n lachertje als de Doema. Het Duizendjarig Rijk is er toch nog gekomen. Het enige verschil is dat de bezetting niet door soldaten, maar door bureaucraten is uitgevoerd.

De EU blaakt altijd van morele verontwaardiging over de schertsdemocratieën in Rusland en Zimbabwe (en het Journaal komt ook altijd woorden tekort om daar schande van te spreken), maar de Russen en de Zimbabwianen mochten tenminste nog kiezen tussen Medvedev en Medvedev, respectievelijk Mugabe en Mugabe. Wij mochten niet eens voor de show naar de stembus! Barroso is gewoon door de bepoederde hovelingen in Brussel tot koning gezalfd! En straks wordt er eentje benoemd tot president van de EUSSR. (Ik zie nu al voor me hoe het Journaal enthousiast gaat speculeren over de kansen van Balkenende op deze ‘prestigieuze functie’: “Volgens onze correspondent Paul Sneijder wordt er in welingelichte kringen gefluisterd dat….”).

“We shall have World Government whether we like it or not. The only question is whether World Government will be achieved by conquest or by consent”, heeft iemand in 1950 in de Amerikaanse senaat verklaard. Hij heette James Paul Warburg. Was die man helderziend, of lag er toen al een zorgvuldig uitgestippeld plan, dat nu zijn voltooiing nadert? Er zijn al een Afrikaanse en een Aziatische Unie in de maak, en Bush heeft onlangs in alle stilte met Mexico en Canada een convenant ondertekend dat moet leiden tot de North American Union, met een eigen munt (de Amero), een eigen vlag, en als het een beetje meezit een eigen Goelag Archipel.

Maar het ergste heb ik u nog niet eens verteld. Het verdrag van Lissabon voorziet ook in een Europees Arrestatie Bevel. Daarin worden de misdaden opgesomd die in de hele Europese Unie strafbaar zijn, inclusief ‘racisme’, ‘xenofobie’ en last but not least: ‘islamofobie’. De begrippen worden niet gedefinieerd, zodat je er alle kanten op kunt.

Op grond van dit Arrestatie Bevel mag elke lidstaat die van oordeel is dat iemand waar dan ook in Europa de Europese strafwet heeft overtreden, de uitlevering van dat persoon eisen om hem eigenhandig te berechten. Oftewel: als Hirsch Ballin vindt dat Denemarken te slap optreedt tegen kwetsende cartoons, kan hij eisen dat Denemarken Kurt Westergaard aan hem uitlevert, zodat de goede man hier op water en brood kan worden gezet.

Maar het is nog erger, want de EU heeft grote uitbreidingsplannen. Ook de toetreding van Rusland, het midden oosten en noord Afrika staat al op de agenda.

Als het ooit zover komt (en de plannen liggen er, dus het gaat ervan komen), dan kan pakweg Turkije of Jordanië desgewenst in Italië of Denemarken cartoonisten wegens belediging van de Islam van hun bed laten lichten, waarna zij aan ter berechting danwel openbare steniging door Interpol worden overgedragen aan de Turkse of Jordanese autoriteiten.

Zei ik daar Jordanië? Sakkerloot! Dat is ook toevallig! Jordanië neemt alvast een voorschotje op de New World Order! Want wat lees ik op 3 juni de Copenhagen Post: ‘Het Jordaanse OM heeft elf Denen gedagvaard om voor een Jordaanse rechtbank te verschijnen wegens blasfemie en bedreiging van de nationale vrede. Onder hen zijn de tekenaar van de Mohammed-cartoons en de hoofdredacteuren van tien Deense kranten die de gewraakte cartoons hebben gepubliceerd.’

Mijn laatste hoop is nu gevestigd op het referendum in Ierland. Het Verdag van Lissabon moet met algemene stemmen worden aangenomen, dus alleen de Ieren kunnen deze nachtmerrie nog tegenhouden. Doen ze dat niet, dan zijn we met ingang van 1 januari 2009 voorgoed de klos.

Heer, ontferm u over ons.

Voordat columniste Pamela Hemelrijk doorbrak op Frontaal Naakt, schreef zij onder andere voor Metro, het Algemeen Dagblad en De Gezonde Roker.

Algemeen, 05.06.2008 @ 08:12

[Home]
 

94 Reacties

op 05 06 2008 at 08:34 schreef filantroop:

Van zo’n column raak je net zo ademloos als na en opbeurende coïtus. Maar in dit geval omdat het doemscenario helemaal waar is, en dat is andere koek dan een orgasme.

De arrestatiemogelijkheid waaraan de EU haar burgers uitlevert zal zonder twijfel fanatici van het type Hirsch Ballin een golf van genot schenken. Vanuit dat andere moloch, de VN, lopen de islamcritici ook verhoogd risico, want dit cluster van totalitaire, corrupte en islamitische schurkenlanden bedacht dat islamkritiek racisme is. Terug naar de inquisitie dus.

op 05 06 2008 at 08:55 schreef filantroop:

Overigens zijn er nog andere manieren om islamcritici de mond te snoeren. Met intimidatiepolitiek, zoals tegen Wilders, Ayaan Hirsi Ali en Gregorius Nekschot, en met een sluw vervolg: het reduceren van de beveiliging van Rita Verdonk.
Zal nog wat worden, als straks de AKP van Erdogan in de EVP/ED in het EU-parlement opgaat. Dan zijn we helemaal de klos.

op 05 06 2008 at 09:05 schreef daniel:

Saai wordt het in de toekomst in iedergeval niet.

op 05 06 2008 at 09:22 schreef Hidde:

Inderdaad, tjongejonge wat zijn we toch de klos hier in Nederland. De junta heeft ons er bijna onder, voor je het weet worden we allemaal ter steniging uitgeleverd. Het schijnt dat de eerste gammele bootjes de Noordzee al opgevaren zijn vol met mensen die weg willen vluchten.

op 05 06 2008 at 09:25 schreef Peter:

Met die karikatuur heb je niks weerlegd, Hidde. Wat vind jij bijvoorbeeld van dat Europese arrestatiebevel? Maak je je daar helemaal niet druk om?

Kom trouwens eens wat vaker langs. Schrijf ook eens een prikkelend stuk over wat de belevingswereld van een eenvoudige stratemaker.

op 05 06 2008 at 09:27 schreef dewanand:

Dat de Europese Unie al mislukt is, is geen geheim, maar die wolven in driedelige pakken gaan door met het afbreken van alle oudeuropese identiteiten en vereren moslims. Ik ga pas lachen als de moslims deze witte wolven als toetje aan het spit rijgen en hen opeten.

De hele Europese Unie is een vloek geworden voor alle Germaanse rassen in Europa.

Dewanand

op 05 06 2008 at 09:35 schreef Roland:

Ik zeg: 1789.

Ik zeg ook: Shit, dat is het enige foutje…

op 05 06 2008 at 09:43 schreef babs:

Voor Nederlanders rampzalig. Een Nederlandse agent gaat namelijk ook gewoon op pad om een Nederlander op te pakken en aan Spanje uit te leveren. Ik zie een Spaanse agent niet snel zijn best doen om een Spanjaard op te pakken en aan Nederland uit te leveren.

Erger nog is dat het uitleveringsverdrag misbruikt zal worden om van lastige personen af te komen waar je lokaal niet al te veel tegen kan doen. Hirsch Ballin wil van de coffeshops af? Dan hoeft hij zijn collega in Frankrijk maar te vragen alle Nederlandse coffeshopeigenaars aan te klagen en uit te laten leveren. Als wederdienst wordt Nederland dan gevraagd uitlevering te eisen van Le Pen.

op 05 06 2008 at 09:48 schreef Peter:

Gecorrigeerd. Bedankt, Roland.

op 05 06 2008 at 11:05 schreef Wichard:

Islamofobie, is dat niet "angst voor de Islam"? Het staat iig niet in de Van Dale.

En dat is verboden? Dan kunnen ze half Nederland op gaan pakken, wat een grap.

Ik ben overigens wel benieuwd naar een afgewogen verhaal, want van de ene kant hoor ik dat er "niks verandert" en van de andere kant begrijp ik dat we zijn overgedragen aan de willekeur van een groep anonieme bureaucraten. Weet iemand een goed artikel?

op 05 06 2008 at 11:10 schreef J.J. v.d. Gulik:

Mevrouw Hemelrijk heeft voor een wezenlijk deel wel het gelijk aan haar zijde. Zo is de EU steeds meer een schertsdemocratie, waarbij de EU het presteert met het belerende vingertje te wijzen naar schertsdemocratieën elders. Iets vergelijkbaars speelt echter al veel langer in Nederland.

Waar ze spreekt over het Kremlin zou ze beter kunnen spreken over het Witte Huis. De machinaties rond de neocons, waarbij ook een Israëlische agenda een rol speelt, hebben een ongekende omvang. Mede als gevolg daarvan lopen de media daar waar het gaat om het beleid ten aanzien van de islamitische wereld volledig aan de leiband van het Witte Huis. Dat is een positie waar Poetin voorlopig alleen nog maar van kan dromen. En het Rusland van Poetin kan een zeer aantrekkelijke fusiepartner worden voor de EU door de Europese cultuur van Rusland, die door dat land niet zomaar te grabbel zal worden gegooid, zoals nogal wat vooraanstaanden in de EU dat graag zien en Rusland heeft zeer veel grondstoffen waaronder veel energiegrondstoffen. Een Poetin zal het niet in zijn hoofd halen om een EU uit te leveren aan Turkije zoals het Witte Huis en Israël dat graag zien.

In Nederland is de zwakste schakel de kiezer. Die laat volledig over zich heenlopen en stemt toch trouw op degenen die dat doen. En tegelijk klaagt hij steen en been zoals ook op dit forum blijkt. Ze kiezen zo hun eigen kwelgeesten die bezig zijn te pogen de Europese beschaving ten gronde te richten. Ik heb mede daarom geen vertrouwen in de huidige Nederlandse democratie.

op 05 06 2008 at 11:14 schreef pamela:

Speciaal voor Wichard: everything you always wanted to know about the EU but were afraid to ask:

http://www.brusselsjournal.com/node/3290
http://www.brusselsjournal.com/node/2773

op 05 06 2008 at 11:43 schreef filantroop:

Was natuurlijk benieuwd welke richting J.J.v.d. Gulik bovenstaand onderwerp naartoe zou buigen. En voilà.

op 05 06 2008 at 12:03 schreef J.J. v.d. Gulik:

Een voorbeeld van de grote invloed van de joodse lobby is de uitspraak van Obama gisteren in zijn toespraak voor de AIPAC, de belangrijkste joods Israëlische lobbygroepering in Amerika, dat Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad van Israel moet blijven. Dat is een voor een Amerikaanse presidentskandidaat ongekende uitspraak in de openbaarheid en onderstreept dat Amerika bij het conflict daar tussen de joden en de moslims geen honest broker kan zijn. Overigens hield ook Hillary Clinton daar een speech op de jaarlijkse conferentie van die club. Ook zij lijkt dan meer een Israëlisch politicus maar zo ver als Obama is ze nog nooit gegaan.

op 05 06 2008 at 12:07 schreef daniel:

Het is natuurlijk ondenkbaar dat Obama als Amerikaan, bewust van de Amerikaanse geschiedenis waarin Amerikanen zich voortdurend identificeren met Joden, er niets voor voelt om het hem als Christen zo belangrijke Jeruzalem te overhandigen aan mensen die deze stad niet eens Jeruzalem noemen maar El Kuds.

op 05 06 2008 at 12:10 schreef babs:

Voor Wichard:
http://dezwijger.blogspot.com/2005/04/ik-stem-tegen-de-europese-grondwet.html

Al 3 jaar oud dit, maar nog zo actueel!

op 05 06 2008 at 12:27 schreef Sabian:

@ Joodse Jongen van den Gulik,

wie zou in jouw visie dan wel een "honest broker" kunnen zijn?

Van Agt?

op 05 06 2008 at 12:36 schreef babs:

Joodse lobby, Obama, Jeruzalem? Fuck, ik dacht dat het hier ging over de opheffing van de democratie en de uitlevering aan de Brusselse Baantjesjagers Oligargie. Is dat niet belangrijk genoeg?

Gulik zou het als vertegenwoordiger van het establishment niet beter kunnen doen. De aandacht afleiden van waar het echt om gaat. Laten we het fijn over Israel gaan hebben, een totaal onbelangrijk kutland, waar 99% van de Nederlanders nooit heen gaat. Dat is belangrijker dan de afschaffing van de democratie in je eigen land.

op 05 06 2008 at 12:40 schreef Hidde:

Met die karikatuur heb je niks weerlegd, Hidde.

I know Peter, omgekeerd kun je je afvragen wat je met de karikatuur die dit stukje is aantoont. Als je je punt wil maken is het soms handig je stem even te verheffen. In een constande staat van paniek – als Teeuwen’s directeur van circus Baf – mekkeren over junta’s, stenigingen en het duizendjarig rijk dat zich aandient verspeel je je geloofwaardigheid.

Duizenden jaren menselijke samenlevingen overziend is het huidige Nederland grosso modo een aardige plek om te wonen. Ik denk dat Hemelrijk dat stiekem ook vindt, maar het ook nog eens heerlijk vindt om als een ziener het domme volk in te lichten over het grote onheil dat op ze af komt en dat zij als één van de weinigen ziet.

Uiteraard gebeuren er een hoop griezelige dingen, maar ik hoef daar niet op een manier aan herinnerd worden die lijkt op een duivelspreek van een Amerikaanse televisiedominee.

op 05 06 2008 at 12:55 schreef filantroop:

Nu ontbreekt nog het binnenwippen van de kinderhobbyist om bovenstaande discussie naar zijn belangen te buigen.
Zijn er nog necrofielen die ook een duit in het fluwelen kerkzakje willen deponeren?

op 05 06 2008 at 13:00 schreef daniel:

ja sorry, nadat ik ‘m had getikt dacht ik ‘delete knop’

op 05 06 2008 at 13:30 schreef Peter:

Duizenden jaren menselijke samenlevingen overziend is het huidige Nederland grosso modo een aardige plek om te wonen.

Maar blijft het dat ook? Als ik hoor over dat Europese Arrestatie Bevel, en ik zie dat de Europese wet inderdaad voorziet in gedachtenmisdaden als ‘islamofobie’, en ik denk aan de arrestatie van Gregorius Nekschot, dan vraag ik me af of wat Pamela schetst, inderdaad wel een karikatuur is. Dan begin ik me toch een beetje ongemakkelijk te voelen.

op 05 06 2008 at 13:32 schreef Kapitein Nemo:

European English :

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German,
which was the other possibility. As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as ‘Euro-English’ .

In the first year, ‘s’ will replace the soft ‘c’.
Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard ‘c’ will be dropped in favour of ‘k’. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome ‘ph’ will be replaced with ‘f’. This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre that the horibl mes of the silent ‘e’ in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing ’th’ with ‘z’ and ‘w’ with ‘v’.

During ze fifz yer, ze unesesary ‘o’ kan be dropd from vords kontaining ‘ou’ and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl. Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

op 05 06 2008 at 15:18 schreef filantroop:

Dan doe ik ook even mee waarde hoofdredacteur:

“Duizenden jaren menselijke samenlevingen overziend is het huidige Nederland grosso modo een aardige plek om te wonen.”

Grosso modo (ruw geschat dus) een aardige plek, mits de man met het vuurwapen en de man met het mes minder ruw geschat hun slachtoffers niet gekozen hadden.

Ook ruw geschat: Ayaan Hirsi Ali verliest haar beveiliging in het buitenland. Rita Verdonk verliest haar beveiliging binnenslands. Gregorius Nekschot wordt met een overmacht van huis gesleept en dreigt bij procesvoering zijn op zelfbeveiliging geënte anonimiteit te verliezen. Soora Hera moet onderduiken in een Londense flat. Ehsan Jami duikt al een tijdje ergens onder. Geert Wilders moet al jaren onderduiken.
Kamervoorzitter sluit de microfoon voor onwelgevallige meningen.
De censuurpolitie zoek pers, media en weblogs af op verdachte uitingen.
De premier procedeert een voor hem controversieel blad het faillissement in.
Onze autonomie overgedragen aan Euro-Mussolini’s.
Accijnsverhoging op genot.

Voor sommigen is Nederland grosso modo een aardige plek om te wonen.

op 05 06 2008 at 15:42 schreef Hidde:

dan vraag ik me af of wat Pamela schetst, inderdaad wel een karikatuur is

Met name gecentraliseerd gezag op verre afstand is een slechte ontwikkeling, ik vat ook niet welke ratio erachter zit, waarom zou je als land of als regio (of als individu…) zeggenchap elders heen willen leggen? Wie wordt daar nu beter van hier in Nederland.

Dat Nekschot incident is te eng voor woorden. De onderliggende vraag waar het hier om gaat – zeker als je junta’s en duizendjarige rijken erbij sleept – is "hoe prettig is het toeven in een land?". Het aantal variabelen dat daarbij een rol speelt is enorm. Heb je nu werkelijk de idee dat het in Nederland grosso modo bergafwaarts gaat en blijft gaan?

In de jaren 50 kwam de dominee nog bij je over de vloer als je te laat met kinderen begon, sexboekjes moesten onder de toonbank verkocht worden. In de jaren 70 waren onze universiteiten bijna Leninistische bolwerken. In de jaren 80 werd je veroordeeld voor de uitspraak "vol is vol". Ik zie het hier in de volle breedte niet veel enger worden, los misschien van de relatief steeds grotere hoeveelheid geld die naar onze overheid gaat en door diezelfde overheid herverdeeld wordt, maar dat is een ander chapiter.

op 05 06 2008 at 15:54 schreef Peter:

Nou, Hidde, volgens mij moeten er tegenwoordig veel meer mensen onderduiken vanwege hun politieke overtuiging dan in de jaren vijftig of de jaren tachtig.

Ooit moesten seksboekjes inderdaad onder de toonbank worden verkocht, maar die tijd heb ik niet bewust meegemaakt. Wat ik heb meegemaakt was dat alles kon en mocht op seksgebied. Veel meer dan nu het geval is. In mijn beleving is er dus wel degelijk sprake van een achteruitgang. Ten aanzien van de Middeleeuwen hebben we het beter, maar ten aanzien van de jaren zeventig en tachtig zeker niet.

op 05 06 2008 at 16:17 schreef Hidde:

Voor de jaren 50 t/m 70 moet ik ook uit de geschiendenisboekjes putten.

Ik denk – het lijkt wat contra intuitief – dat er nu ook meer ruimte is voor meer en meer afwijkende meningen.

Zouden de boekjes van Nekschot in de jaren 70 uberhaupt uitgegegeven kunnen zijn? Volgens mij hebben we het dan over de tijd dat iemand als Buikhuisen volledig kappot gemaakt is voor het slechts suggereren van de link tussen genetica en criminaliteit.

Een blog als dit is naar mijn idee ook een kind van deze tijd. Ik denk niet dat je pak ‘m beet in de jaren 70 of 80 veel intelligente mensen had kunnen vinden die meningen ventileerden zoals die hier om de haverklap langskomen.

Sterker, ik denk dat de collectieve windrichting over dat wat in orde is (lofzang op multiculturaliteit, afkeer van het abjecte westen, het slachtofferschap van de gekleurde medemens en noem maar op) toen sterker was dan nu.

op 05 06 2008 at 16:29 schreef filantroop:

Daar ik heel wat jaren voor de revolte van 1968 meegemaakt heb, kan ik met stelligheid verklaren dat bij mij nooit een dominee over de vloer kwam. Geen enkele geestelijke, tenzij die voornemens was ook een afspraak met de kaakchirurg te maken.
Dat seksboekjes onder de toonbank verkocht moesten werden is onzin, want seksboekjes waren er niet. Wel naturistenblaadjes, en de werken van Han B. Aalberse, maar die kon men na een enorme reis richting België toch verschalken.
Er werd niemand om zijn mening geliquideerd, of met de dood bedreigd. Werd iemand verdacht van obscene schrijverij of tekenarij, dan werd die vriendelijk uitgenodigd op het politiebureau te verschijnen, of door een kerkgenootschap voor de rechter gedaagd, wat nooit culmineerde in excessief, politioneel gedrag.
Er werd zo nu en dan wel met de bullepees gemept in opdracht van de Haagse hoofdcommissaris van politie Jan (Hak) Gualthérie van Weezel, maar dan had je het wel erg bont gemaakt, zoals het willen brandschatten van het pand van De Waarheid, aan de Prinsengracht.
Een moord was een halfjaar krantennieuws, en nu een dag.
En ja, er was de koektrommel. Nee, niet bij ons, wij hadden vuistdikke boterkoek.

op 05 06 2008 at 16:45 schreef Peter:

Nu hoor ik rond die Buykhuizen-affaire allerlei verhalen waarmee een iets genuanceerder beeld ontstaat rond dat ‘kapotmaken’, en wat Nekschot betreft: er is veel erger gepubliceerd in de jaren zeventig. Er is een Franse striptekenaar, Vuillemin, waarbij vergeleken Nekschot een kinderboekenillustrator is. Linkse intellectuelen schaamden zich niet te verklaren dat ze het ontzettend fout vonden, maar dat ze zich er toch de pleuris om lachten:

En heb je deze strip weleens gezien, van de lieveling der progressieven Robert Crumb?

op 05 06 2008 at 16:48 schreef babs:

Je hebt wel een punt hoor Hidde, ik herinner me met name het gejuich waarmee de terreur tegen de CD werd ontvangen.

Maar ministers van Justitie die openlijk stellen dat de vrijheid van meningsuiting moet worden ingeperkt en ermee wegkomen, onderduikende politici, bedreigde tekenaars die beter anoniem kunnen blijven en een overheid die die anonimiteit dan in gevaar gaat brengen, duizenden mensen per dag die afgeluisterd worden, niemand die nog anoniem informatie kan verspreiden (terug naar pamfletten plakken als je je binnenkort moet legitimeren voor je het Internet op mag), politieke spelletjes met de veiligheid van politici, rechtzaken tegen lastige media en last but not least een dode politicus en een dode opiniemaker, dat is allemaal nieuw.

En waarom Balk en co ons uitleveren aan Europa? Twee redenen:
1. Het levert hen leuke reisjes en leuke baantjes op. Je wil niet weten hoe saai een baan als minister eigenlijk is. Overlegjes met vakgenoten en daar nog wat Pan-Europese beslissingen nemen, dat zijn de krenten in de pap.
2. Ze zijn er oprecht van overtuigd dat zij en andere wijze Europese leiders weten wat goed is voor het volk.

op 05 06 2008 at 17:02 schreef Hidde:

Ongetwijfeld zullen er in alle tijden uitzonderingen zijn en zal zelfs in de middeleeuwen vast wel iemand geweest zijn die stoute of vieze tekeningetjes heeft gemaakt. Ik poneer slechts mijn aanname dat het collectieve gedachtengoed in de voorgaande decennia uniformer één kant op waaide dan nu.

Dat seksboekjes onder de toonbank verkocht moesten werden is onzin, want seksboekjes waren er niet.

Volgens mijn vader werden er in de jaren vijftig boekjes onder de toonbank verkocht waarin dames in ondergoed of bikini stonden. Feitelijk geen ‘sexboekjes’, but you get my point.

Nu hoor ik rond die Buykhuizen-affaire allerlei verhalen waarmee een iets genuanceerder beeld ontstaat rond dat ‘kapotmaken’

Je snapt vast dat het opvoeren van Buikhuisen niet gaat om de exacte definitie van kapotmaken, maar meer om de maatschappelijke windrichting van die tijd, citaat Wiki:

Volgens VN werden criminaliteit en andere afwijkingen veroorzaakt door de verrotte, kapitalistische maatschappij en/of een autoritaire opvoeding. Dat was niet alleen de opvatting van VN, maar ook de opvatting van de meeste mensen binnen de criminologie en justitie.

..dode politicus en een dode opiniemaker..

De maatschappelijke verontwaardiging hierbij was groter en explicieter dan de jaren ervoor, toen de vrouw van Janmaat een been verloor na een fijne actie van ‘antifascisten’.

op 05 06 2008 at 17:17 schreef Roland:

@ babs
Ik vrees dat er een derde, belangrijker reden is: het is al zo lang politiek correct een fan van Europa te zijn dat het een rijdende trein is waar ze niet vanaf durven te springen. Je krijgt dezelfde dynamiek als met alle megaprojecten, van Betuwelijn tot JSF.

In 1994 heb ik meegedaan aan een essaywedstrijd over Nederland in 2025. Hier presenteerde ik een held die Nederland uit de EU terugtrok (die overigens inmiddels de Euro-Aziatische Gemeenschap heette, tjonge, wat vooruitziend van mij). Een behoorlijk ingekorte versie is ooit gepubliceerd in een bundel (van de Wiardi Beckman Stichting!): ISBN 90-72575-48-8, maar ik heb het stukje niet digitaal.

Toen ging het mij behalve om het inhoudelijke standpunt (dat ik nog steeds heb, Zwitserland kan het immers ook) ook om het onwaarschijnlijk provocerende idee. De tegenovergestelde beweging is veel waarschijnlijker, zo is gebleken. Er lijkt zelfs een stroomversnelling op te treden.

op 05 06 2008 at 17:20 schreef filantroop:

De christen-democratische en socialistische fracties in het europarlement worden beangstigend groot door de nieuwe landen die erbij kwamen en nog komen, met Ex-stalinisten die keurige democraten werden, en ultraconservatieve christenen (en als Turkije toetreedt), conservatieve moslims. Die gaan onze “vrijheid” bewaken, terwijl alles wat maar even rechts en/of vrijsprekend van aard is, onder dit kollos dreigt te bezwijken.
Het curieuze van dit alles is dat Rutte en consorten vooral oppositie voeren tegen rechts van de VVD, en zich ondertussen als gewillig slachtoffer overdragen aan de moloch die het christen/socialistische bolwerk gaat worden in het europarlement.
Wie denkt dat het niet bergafwaarts gaat moet maar touw kopen om omhoog te klimmen, of zich gewoon verhangen.

op 05 06 2008 at 17:39 schreef babs:

Ik kan me wel in zo’n Rutte verplaatsen. Ik kwam vroeger veel in Brussel en het niveau van politici en ambtenaren daar is gewoon veel hoger dan in Den Haag. Zo’n Rutte gaat natuurlijk ook wel eens naar Brussel en praat daar dan met ambtenaren en politici en is diep onder de indruk en laat zich vervolgens overtuigen dat alles wat ze daar in Brussel doen wel goed is. De bedoelingen zijn ook wel goed en de mensen daar gewoon capabel, maar een grote groep capabele mensen met uitstekende bedoelingen maakt er nog steeds een potje van als je ze niet democratisch laat controleren (althans dat denk ik). En dat laatste ziet Rutte over het hoofd.

Dat is het verschil tussen wereldburger Rutte en de wegenbouwers in de rechtervleugel van de VVD/ToN. Rutte vertrouwt op de capaciteiten van zijn fijne vrinden in Brussel, terwijl de wegenbouwer alleen maar weet dat hij geen wegen meer kan bouwen door allerlei Brusselse regeltjes.

op 05 06 2008 at 19:18 schreef filantroop:

@Hidde

Dames in bikini of ondergoed kon men op de toonbank aanschaffen, of in de leesportefeuille aantreffen onder de titel “De Lach”. De verrukkingen van die tijd droegen bikini’s die zo groot waren dat je er een bouvier in kon verstoppen, maar dat zal wel gelegen hebben aan het feit dat dames toen net zo veel haar te verhullen hadden als een ongetrimde bouvier.

De boekjes waarin dames geheel ontdaan van badmode afgebeeld stonden waren in kiosken verkrijgbaar, en werden met banderol te koop aangeboden. Het ontdoen van de banderol leidde veelal tot deceptie want de dames leken allemaal een bouvier op schoot te hebben.

op 05 06 2008 at 19:51 schreef Huuskesgait:

"De arrestatiemogelijkheid waaraan de EU haar burgers uitlevert zal zonder twijfel fanatici van het type Hirsch Ballin een golf van genot schenken. Vanuit dat andere moloch, de VN, lopen de islamcritici ook verhoogd risico, want dit cluster van totalitaire, corrupte en islamitische schurkenlanden bedacht dat islamkritiek racisme is. Terug naar de inquisitie dus."
Filantroop, beter had ik het niet kunnen zeggen. Bedankt.
Goodgoan: Huuskesgait

op 05 06 2008 at 20:24 schreef filantroop:

Hoewel ik me in afvraag hoe kinnebak Hirsch Ballin zo’n golf van genot in zijn motoriek zal uiten. Zijn bril kletterend op het zigzag-parket. De tong dubbelgeslagen tussen de tanden. Een sliert kwijl wapperend aan de kin. Kanalen van zweet die samenvloeien in zijn navel.
Ach nee, toch maar liever de versie van Gregorius Nekschot, met zanger/gitarist Ronald, die zich laaft onder het motto: de een zaait, de ander oogst.

op 05 06 2008 at 20:55 schreef Ernst:

Pamela heeft gelijk. De besluiten van de Europese Raad van Ministers worden niet democratisch gecontroleerd, althans niet op een zodanige wijze dat die besluiten teruggedraaid kunnen worden. Een groot deel van de besluiten van de Europese Commissie worden in het geheel niet democratisch gecontroleerd, want het Europees Parlement heeft daar de bevoegdheden niet voor.

De nationale parlementen hebben geen enkel zicht op wat er in Brussel gebeurt, en zo komt het dat het lijkt of Brussels regels uit de hemel (of eigenlijk, de hel) komen vallen.

Tel daar nog bij op dat Brussel een speelterrein is voor mensen die nationaal hun zin niet hebben gekregen, en hun streven (zie vooral op het gebied van natuur en milieu) dan maar in Brussel, buiten het zich van de eigen ambtenarij en politiek, doordrijven.

Kijk je naar de opzet van de EU, dan kan je er niets anders in zien dan een kopie van de vroegere staatsinrichting van de USSR.

Ik kwam, toen ik nog ambetaar was ook veel in Brussel. Het viel me niet op dat het niveau van de ambtenaren daar hoger was dan dat van mij, of mijn collega’s hier of die van andere landen.

De lunchpauzes waren er overigens wel veel langer, maar helaas nog lang niet lang genoeg om hen onvoldoende tijd te geven de democratie hier nog verder te beperken. Hoewel, beperken, wat er niet (meer) is, kan je niet beperken.

Vreugdevol zou kunnen zijn dat dat stelletje zeloten in het kabinet dan ook minder te zeggen krijgen, ware het niet dat die zich vervolgens tot op de mm gaan bezig houden met ‘ons’.

Het ‘ons’ lastig vallen met hun niet juridische maar gewoon morele oordelen, en die opleggen en doordrijven, daar schrikken we nu van. Ik ben bang dat we op dat gebied nog maar aan het begin staan van een hoop ellende.

op 06 06 2008 at 03:25 schreef Mark:

Het is een grote schande, maar de machthebbers negeren "het volk" aan de lopende band. Ik hou mezelf voor dat we dat verdrag net zo gemakkelijk weer op kunnen zeggen: "Luister, één of andere mechalomane gek van de landverraderspartij die op dat moment per ongeluk onze premier was heeft dat verdrag op eigen houtje ondertekend en daarom telt het niet.".

op 06 06 2008 at 05:06 schreef pamela:

Mark:

Ik vrees dat dat er nooit van zal komen. Alle regeringen willen zich graag onttrekken aan democratische controle. Daarom hebben ze nou juist hun besluitvorming overgeheveld naar Brussel! Om het volk naar hartelust te kunnen negeren! En daarom kon het ook zo snel geregeld worden: voor de machthebbers is de EU inderdaad een godsgeschenk, waar ze allemaaal loyaal aan meewerken.
Zo’n systeem is niet te hervormen, omdat het intrinsiek misdadig is, net als de maffia. Het moet weg! En wel door massale burgerlijke ongehoorzaamheid. Eén troef hebben wij: ze hebben ons geld nodig. Een massale belastingstaking zou ze enorm in het nauw brengen. Alle aanslagen ongeopend retour afzender sturen met opgeheven middelvinger en verder de boel saboteren waar je maar kunt, bijvoorbeeld door elke bekeuring te laten voorkomen, enz enz., zoals Emile Ratelband van de week bepleitte. Dan loopt het systeem vast. Ik zit nu te duimen dat Emile succes heeft met zijn oproep. Als hij mensen zo gek krijgt blootsvoets over hete kolen te wandelen, moet dit ook te doen zijn. Het is onze enige kans. En het is volgens mij ook onze enige kans om een bloedige burgeroorlog te vermijden. Want die gaat vroeg of laat komen, bij ongewijzigd beleid.

op 06 06 2008 at 07:50 schreef filantroop:

Zo is het, maar zal het waarschijnlijke niet gaan. We zijn tegen wil en dank filantropen van een systeem dat ons door de keel gewrongen wordt. En het systeem weet zich met succes staande te houden door een reeks achterlijke landen (zeg maar, het Staphorst en Oss van Europa) de EU binnen te manipuleren. Uiteraard opnieuw met ons als de gulle filantropen, zonder dat even gevraagd wordt of we dat wel willen.
Een steeds verder uitdijende EU zal nog bureaucratische en duurder worden, en met nog meer achterlijke landen (zeg maar, het Staphorst en Oss van Europa) erbij ook veel ondemocratischer dan nu al het geval is
Met in het verschiet de toelating van Turkije tot de EU, komt ook de snorrenbende van verkapte moslimfundamentalisten een aardappeltje meeprikken.
Zie dat maar tegen te houden, met de geüniformeerde Bokito’s achter de hand voor als je mocht treuzelen filantroop te zijn.
Burgerlijke ongehoorzaamheid in belastingafdracht? Ja, als het heel massaal uitgevoerd wordt zodat de staat handen tekort komt de mens met de deurwaarder uit te schudden.
Hoewel, zul je zien, komt men opeens met Poolse, Bulgaarse en Roemeense deurwaarders op de proppen.

op 06 06 2008 at 09:31 schreef Appelscha:

De afzonderlijke Europese lidstaten zijn de afgelopen eeuw toch een stuk democratischer geworden, dus waarom zou de EU als geheel niet ook gaandeweg hervormd kunnen worden?

op 06 06 2008 at 09:52 schreef Kaatje:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32002F0584:NL:NOT

Iemand moet me even uithelpen nu, want ik kan lezen wat ik wil, maar nergens zie ik specifiek het woord islamofobie staan. Wel racisme en xenofobie. Als iemand even de moeite zou willen nemen om me het aan te wijzen, want het zou best kunnen zijn dat mijn bril niet meer voldoet. Ook zie ik nergens staan dat je pardoes aan uitlevering blootgesteld zou worden.

Paar vragen aan Pamela Hemelrijk:
1: Hoe serieus neem jij het verhaal van Pamela Schuffert? De zeer gelovige dame met het verhaal van de concentratiekampen?
Te vinden bij het jou gegeven linkje over ‘goelags’.

2: Vond jij dat vraagteken er ook zo mooi achterstaan bij het CNN filmpje?

op 06 06 2008 at 10:12 schreef filantroop:

Een stuk democratischer geworden? Misschien ten opzichte van de vroege middeleeuwen of de bezettingstijd. Maar er is veel optimisme nodig om te verhullen dat bijvoorbeeld in België een miljoen kiezers in een politieke goelag gehouden wordt door kartels.
Het mag ook als allerminst democratisch geacht worden dat de Nederlandse burger een munt opgedrongen krijgt die het niet wenst, en zonder volksraadpleging een Anschluss voor z’n verstandskiezen krijgt. Zelfs de Oostenrijkers in 1938 kregen de gelegenheid zich erover uit te spreken.
Om voor de zoveelste keer in herhaling te vallen, een man met een tekenpen uit huis slepen, heeft ons land er niet democratischer op gemaakt.

Is het trouwens democratisch een grondwettelijk verdrag te sluiten waarvan bekend is dat een meerderheid van de bevolking tegen is?

op 06 06 2008 at 10:14 schreef Appelscha:

Als er tussen het nee van de bevolking en de ondertekening van het verdrag verkiezingen zijn gehouden waarbij iedereen weet wat voor vlees men bij de verschillende partijen in de kuip heeft, is het weliswaar niet erg elegant, maar is er voor wie in de vertegenwoordigende democratie gelooft niet veel mis mee. De anti-EU-kiezer wist op 22 november 2006 heel goed bij welke partijen hij/zij niet moest wezen. Alleen het PvdA-electoraat heeft reden zich bedrogen te voelen, maar die hadden toch ook beter kunnen weten.

op 06 06 2008 at 10:22 schreef filantroop:

“Racisme” en “xenofobie” vormen tegenwoordig de panacee tegen islamcritici. Daarom heeft men die twee termen in een trechter gedruppeld, gemixt, en voilà, we hebben het ietwat bittere drankje “islamofobie”. Wel met een olijfje en een drupje limoen.
Trouwens, Mohamed Rabbae heeft er ook even aan geschud, en noemt het “islamracisme”.
Men weet wel: racisme met Abdul-Jabbar van der Ven als slachtoffer, en Ayaan Hirsi Ali als dader.

op 06 06 2008 at 10:27 schreef Peter:

Kaatje etaleert haar domheid altijd zo opzichtig dat ik denk dat ze er trots op is.

op 06 06 2008 at 10:32 schreef Peter:

Ja, Appelscha, vanaf die manier van redeneren is de stap naar een onversneden dictatuur maar klein. Als het volk dát niet wilde, was het immers wel in opstand gekomen?

op 06 06 2008 at 10:36 schreef pamela:

Voor Kaatje

Hier dan, nog twee linkjes over het onderwerp, waaronder een verhaal in de Los Angeles Times. Nou tevreden? Ik begrijp trouwens niet waarom je zelf niet even googelt, als het onderwerp je interesseert. Als je usa concentrationcamps invult, krijg je meer dan 6 miljoen hits. Het lijkt wel of je er alleen op uit bent om mij op fouten te betrappen, niet om je eigen nieuwsgierigheid te bevredigen.

http://www.apfn.org/apfn/camps.htm
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/05/kewl_amerika_heeft_lijst_van_o.html

op 06 06 2008 at 10:42 schreef babs:

In de portemonnee pakken die overheid is inderdaad de beste methode. Het voor laten komen van verkeersboetes is daarbij een mogelijkheid, maar er kan zo veel meer.

-Koop sigaretten op de zwarte markt.
-Koop alcohol en benzine zo veel mogelijk in buitenlanden met lagere accijns. Op afslag Hazeldonk zit een fantastische groothandel in Bels bier.
-Betaal iedereen altijd contant en zwart.
-Zet spaargeld op een buitenlandse rekening (wel gewoon opgeven bij de belastingdienst, anders strafbaar).
-Koop nooit merken, alleen maar nep, en dan liefst bij illegaal uitziende straatverkopers. Wil je persé merken, koop dan illegale paralelimport uit derdewereldlanden.
-Voer zelf je auto in.
-Drink minder, gebruik in plaats daarvan liever drugs.
-Download muziek en film, niet kopen.
-Gok alleen in kleine kring waar 100% van de inleg wordt uitbetaald, nooit een staatslot kopen en al helemaal nooit naar het staatscasino. Wil je persé naar een casino, ga naar een illegaal casino.

Je slaat 3 vliegen in één klap.
-Minder geld naar de staat
-Meer geld over
-Steun aan kleine, voormalig kansarme ondernemers.

op 06 06 2008 at 10:43 schreef Appelscha:

Dan doet het dat toch alsnog? Als het volk het wil, stappen we na de volgende verkiezingen uit de EU, dankzij een gelegenheidscoalitie PVV-SGP-SP-TON, de anti-Europese partijen die door het ontvreden volk aan een meerderheid zijn geholpen. Het is deze EU, met al haar weeffouten, of geen EU.

op 06 06 2008 at 10:44 schreef Peter:

Een gelegenheidscoalitie PVV-SGP-SP-TON. Dan nog liever bij de EU.

Babs, alleen van die opsomming word ik al moe.

op 06 06 2008 at 10:48 schreef J.J. v.d. Gulik:

re filantroop

Je zegt:

“Racisme” en “xenofobie” vormen tegenwoordig de panacee tegen islamcritici. Daarom heeft men die twee termen in een trechter gedruppeld, gemixt, en voilà, we hebben het ietwat bittere drankje “islamofobie”.

Mijn reactie

Dat is nou juist wat de joden de afgelopen decennia in (zeer) extreme mate hebben gedaan en nog steeds doen met hun antisemitisme. De pot verwijt de ketel dus en wel in (zeer) extreme mate.

op 06 06 2008 at 10:53 schreef Appelscha:

Peter, daar sluit ik me bij aan. Hoe dan ook, ik heb het idee dat Pamela Hemelrijk vergeet dat we de EU te allen tijde kunnen verlaten, en dat de kiezer niets in de weg staat om te zorgen dat dat ook gebeurt. Een kwestie van genoeg kiezers boos genoeg maken.

op 06 06 2008 at 10:55 schreef Peter:

Jezus Christus, die Van de Gulik kan echt alleen maar aan ‘de joden’ denken. Kan iemand van het Joodse Complot die man misschien voorgoed uit zijn lijden helpen?

op 06 06 2008 at 10:58 schreef Hidde:

Ik dacht altijd een onvoorwaardelijk voorstander van de vrijheid van meningsuiting te zijn, maar in het geval Gulik begin ik toch te twijfelen.

op 06 06 2008 at 11:03 schreef Appelscha:

Wat zijn die joden toch een smiechten: hebben ze wereldwijd de touwtjes in handen, maar hun macht aanwenden om die JJvdG te muilkorven ho maar. En wij zitten er maar mooi mee.

op 06 06 2008 at 11:17 schreef Ansje:

Kan iemand, anyone.. just ányone, v/d Gulik uit ONS lijden verlossen?

Waar is God alsjum nodig hebt.

op 06 06 2008 at 11:24 schreef filantroop:

@Appelscha
Als we niet kunnen verhinderen dat we in de nieuwe grondwettelijke EU gerommeld (met dank aan Jan Pronk voor dat fraaie woord) worden, kunnen we er ook niet uit. Als onze brave politici ons namelijk die keus hadden willen geven, zouden ze ons het referendum wél gegund hebben.

op 06 06 2008 at 11:31 schreef Appelscha:

@filantroop,
Hoezo, omdat volgens jou de verkiezingsuitslagen gemanipuleerd worden of omdat de huidige anti-EU-partijen als het eropaan komt ook bakzeil zullen halen?

op 06 06 2008 at 11:32 schreef filantroop:

Een Endlösung op J.J. v.d. Gulik? Onderdompelen in een teil seiderwijn, vermengen met matzemeel, tot een stevig deeg kneden en in een koekvorm persen om er gulikkoekjes van te bakken.
Maar ja, het is wel een dikmaker.

op 06 06 2008 at 11:50 schreef filantroop:

@Appelscha
Simpelweg omdat de politiek de burger het oordeel over de nieuwe grondwet niet gunt, mag aangenomen worden dat uit de EU treden helemaal niet tot de mogelijkheden behoort.
Hoe moeilijk het is in Nederland nieuwe politiek (buiten de reguliere partijen om), te vestigen heeft Pamela Hemelrijk in een eerder column geschetst.
Met andere woorden, de politiek zit klemvast in kartelvorming. Daar hoeft men verkiezingsuitslagen niet voor te manipuleren.

op 06 06 2008 at 12:01 schreef Appelscha:

filantroop, volgens mij hoeft Nederland enkel maar de betreffende verdragen op te zeggen en het is EU-lid-af. En ik acht het niet onmogelijk (al hoop ik het niet) dat de anti-Europese partijen bij voldoende afkeer van de gevestigde orde samen een meerderheid behalen die ze in staat stelt een en ander door het parlement te krijgen. Tenzij je dus denkt dat de SP, TON of zelfs de PVV dit uiteindelijk niet zullen aandurven.

op 06 06 2008 at 12:13 schreef pamela:

Rita Verdonk heeft bij mijn weten geen overwegende bezwaren tegen de EU. Ik heb haar althans nog nooit iets in die richting horen zeggen. En de SP is een uitgesproken voorstander van de dictatuur. Dus schrijf het maar rustig op je buik.

op 06 06 2008 at 12:35 schreef Appelscha:

Rita Verdonk is toch – à la Ségolène Royal – voostander van een participatieve democratie waar het volk de koers van de partij bepaalt? Als het haar op electoraal-opportunistische gronden goed uitkomt zich, steunend op de meerderheid van de bevolking, tegen de EU te keren, zal ze dat niet nalaten.

Wat de SP betreft: die hekelt de EU steevast om precies de omgekeerde redenen als anti-links, want de EU zou "ultraliberaal" zijn (een klacht die overigens gedeeld wordt door de partijen in het EP die als extreem-rechts gelden). Betekent dat dat de in jouw ogen toch al socialistische EU de SP niet ver genoeg gaat en dat de SP om die reden tegen het grondwettelijk verdrag is?

op 06 06 2008 at 12:36 schreef filantroop:

@Appelscha

Dat “enkel maar” suggereert een peulenschil, maar de vrees is gegrond dat om uiteenlopende belangen de reguliere partijen met hun kartel-gedrag, nooit het besluit zullen nemen uit de EU te stappen als daar voldoende redenen voor zouden zijn. Je “enkel maar” is daarom een wat overhaaste conclusie.
De afgelopen decennia heeft de politiek vrijwel uitsluitend onomkeerbare besluiten genomen waar de burger maar nauwelijks greep op had. Het is een illusie dat we ooit nog van de EU afkomen.
Brussel is voor politieke carrièreplanners een luilekkerland. Voor autocraten een wondermiddel. Voor de vijanden van het vrije woord het ultieme wapen. Voor geloofsfanatici een godsgeschenk. Voor belastingheffers een paradijs. Ze kunnen het samen zo goed vinden dat er geen kartelwaakhond tegen bestand is. Dat beest ligt uitgeteld in het asiel te kwijlen van ellende.

op 06 06 2008 at 12:38 schreef Kaatje:

Het is echt allemaal niet zo moeilijk Pamela. Jij verwerkt in je stuk dat linkje. En ik wil even weten hoe serieus jij dat neemt.

Endgame? De storm komt? Op naar 5 miljoen inwoners op deze planeet? Concentratiekampen en massaslachting? Holocaust.

http://www.stormwaarschuwing.nl/

@ Peter: Jij mag mij dom noemen. In ieder geval kan ik de specifieke woorden, racisme, xenofobie, en islamofobie nog uit elkaar houden.

op 06 06 2008 at 13:01 schreef Appelscha:

@filantroop,
en welke rol zie jij dan voor de anti-Europeanen te linker en te rechter zijde in dit hele proces? Zijn die gedoemd om nooit een meerderheid van de kiezers achter zich te vinden?

op 06 06 2008 at 14:45 schreef filantroop:

@ Appelscha

Voor EU-critici zei ik weinig kansen liggen. Worden ze electoraal een factor van belang, dan zullen ze in depot gezet worden door de reguliere politiek, want die laten zich de EU-revenuen niet ontnemen. Met iedere per maand 28 000 op de bankrekening wil je wel een cordon sanitaire instellen. Bovendien, wie de media, pers en politiek beheerst, heeft de megafoon in handen waarmee de kiezer dood en verderf, plus een vierde wereldoorlog, toegezegd wordt. Ja, in Zwitserland en Noorwegen is het al jaren oorlog.

Trouwens, ronduit merkwaardig is dat je op het ene moment als Farah Karimi het Europees Grondwettelijk verdrag het walhalla in kan prijzen, om vervolgens als algemeen directeur van Oxfam Novib verder te wandelen.

Breekt de zon in Appelscha ook door? In den Haag wel.

op 06 06 2008 at 15:36 schreef Appelscha:

Dan zit er niks anders op dan in het EU-schuitje mee te varen en we zien wel waar het strandt, niet waar? En proberen zelf ook zo veel mogelijk profijt ervan te trekken natuurlijk.

op 06 06 2008 at 15:41 schreef Roland:

Wat ik een stuk hierboven al zei, over een rijdende trein die niet te stoppen lijkt door politici (JSF, Betuwelijn etc) geldt inderdaad helaas niet alleen voor politici maar ook voor de ‘burgers’ zelf: er wordt wel tegen het verdrag gestemd, maar waarschijnlijk is dat grotendeels tegen de huidige regering. Ik denk dat mensen een dusdanig verwrongen beeld hebben van wat de EU
– wilde zijn
– kan zijn en
– hoogstwaarschijnlijk gaat worden,

dat moeilijk een poll voor te stellen is waarbij Maurice de Hond vaststelt dat Nederland in grote meerderheid uit de EU wil.

De meerderheid gelooft nog steeds dat het heel veel goeds heeft gebracht en nog steeds brengt, en dat we alleen
– een paar scherpe kantjes eraf moeten slijpen (maar die liggen niet aan de EU maar aan "het terrorisme") en
– de bureaucratie wat moeten verminderen (maar dat ligt niet aan de EU want dat hebben ambtenaren overal).

Spijtig maar helaas…

op 06 06 2008 at 15:43 schreef Appelscha:

En wat de zon betreft: hier in Utrecht loopt het vrouwelijk schoon alweer luchtigjes gekleed over straat, op hier en daar een ingepakt hoofd na.

Appelscha is zomaar een op dufheid geselecteerd pseudonym.

op 06 06 2008 at 19:01 schreef Lugtigheid:

Ze konden niet eens het eigen land besturen, maar laten het eigen volk uitsterven. Nu hopen ze op redding door Europa, maar die zijn niet beter.

op 06 06 2008 at 21:26 schreef Tarak:

Ik hoop dat landverrader Balkenende en alle andere landverraders in regering en Tweede Kamer krijgen wat ze verdienen. En naar mijn beleving is dat een door de rechter bekrachtigd doodvonnis.

op 07 06 2008 at 07:40 schreef Aad Leering:

Ach, misschien werd het wel gewoon tijd om het stadstaatje aan de zee op te heffen. Face it, 16 miljoen mensen die hun minister van buitenlandse zaken tegen China willen laten vertellen dat ze wat aardiger moeten doen tegen hun onderdanen is grotesk.

Verdonk was voor het wegsnijden van overbodige bestuurslagen, ik zeg: begin met (heel) Den Haag. Zet daar een handjevol ambtenaren neer die alle regels uit Brussel van een stempel ‘wet’ voorzien en het land heeft hetzelfde bestuur als nu.

En laten we als eerste het totaal overbodige koningshuis naar huis sturen, met als dank een miljoentje dat we vast nog wel ergens hebben weggestopt voor de sloebers. Natuurlijk moeten we dan ook de onechte (wat een vreselijk woord) kinderen van onze monarchen hierin eens een keertje niet vergeten. Ik zie niet in wat hier op tegen zou zijn, de keuningin is helemaal voor de EU, en de Nederlander bestaat niet.

op 07 06 2008 at 12:07 schreef Tarak:

Ouch, "bekrachtigt"

op 07 06 2008 at 13:17 schreef Kaatje:

Quote: …"Bush heeft onlangs in alle stilte met Mexico en Canada een convenant ondertekend dat moet leiden tot de North American Union, met een eigen munt (de Amero), een eigen vlag, en als het een beetje meezit een eigen Goelag Archipel."

Het gaat om dit:
http://usinfo.state.gov/is/Archive/2005/Mar/23-209281.html

http://www.spp.gov/myths_vs_facts.asp

En als het een beetje meezit krijg ik van Pamela nog antwoord op de vraag hoe serieus zij Pamela Schuffert neemt in haar verhaal over die ‘concentratiekampen’ inclusief gas en wagens met guillotines.

op 08 06 2008 at 05:02 schreef Paardestaart:

"Heb je nu werkelijk de idee dat het in Nederland grosso modo bergafwaarts gaat en blijft gaan?"

Ach – als Nederland zou blijven bestaan waren we daar gewoon zelf bij, maar aangezien het dus zojuist is òpgeheven, en onze wetten door die uit Brussel vervangen worden zal het grosso modo inderdaad bergafwaarts gaan.

En stemmen om uit de EU te stappen?

Sjongejonge – als we zeggen dat we d’r niet ìn willen wordt het bij wet verplichte referendum gewoon afgeschaft!

Sja – en in Europees verband valt er niks meer te stemmen. Vanaf januari volgend jaar kunnen we alleen maar kiezen tussen rode kool of rode kool – meer smaken zijn er namelijk niet.

Op dissidenten in het europarlement moet je maar niet hopen: de kans op tegenspraak is ook daar zojuist met een pennestreek tot nul gedreduceerd – als je wat te zeggen hebt voortaan moet je het wel zachtjes en héel beléefd doen, anders vlieg je d’r onvoorwaardelijk uit

Ach ja..Democratie is lastig voor bestuurderen, dat begrijp ik wel, en het geharrewar met de hoi polloi is de boven-ons-gestelden natuurlijk al twee eeuwen een doorn in het oog…En zeg nou zelf: "wordt u eigenlijk niet liever bestuurd door captains of industry en vakmensen"?

En als u potdikke te beroerd bent om de pak ‘m beet 800 pagina’s van de europese grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten door te worstelen, vindt u dan eigenlijk dat u zou moet kunnen meestemmen over toetreding tot de EU en de opheffing van uw land??!

op 08 06 2008 at 09:54 schreef Aad Leering:

We mogen blij zijn dat mensen als Timmermans wel weten wat goed voor ons is: http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vhvictiuwwtm?ctx=vh6ukzb3nnt0

op 08 06 2008 at 11:00 schreef filantroop:

Je kunt natuurlijk veinzen tegen iets te zijn, maar in praktijk alle handelingen verrichten om datgene waar tegen je veinst te zijn te bewerkstelligen. Er zitten in het PvdA-electoraat natuurlijk ook wel wat eurosceptici die men niet graag richting SP wil jagen.

op 08 06 2008 at 18:21 schreef pamela hemelrijk:

Beetje laat,maar ik wil toch nog even wat zeggen tegen Babs:

De voornaamste reden waarom Balkenende en consorten ons uitleveren aan de EU (en dat geldt voor alle andere lidstaten eveneens)is om zichzelf te ontdoen van democratische controle. Op nationaal niveau worden regeringen (min of meer)door het parlement gecontroleerd. Dat ligt in de grondwet verankerd, dus daar kunnen ze niks aan veranderen. Want parlementen mogen nog zo onnozel zijn, je krijgt ze toch niet zo gek om met een tweederde meerderheid met hun eigen opheffing in te stemmen.
Vandaar dat ze 20 jaar geleden eendrachtig besloten hebben om al hun besluitvorming etapsgewijs over te hevelen naar de toenmalige EEG, waar de democratische controle nihil was, omdat het Europarlement geen moer had in te brengen. Presentielijsten tekenen en stemmen over de voorgeschreven krommingscurve van bananen; dat was het wel zo’n beetje.De natte droom van elke regering.
Vandaar ook dat ze er nu zo op gebrand zijn om deze feodale structuur voor eeuwig in een nieuwe Europese Grondwet vast te leggen. Ze hebben ons aan de EU uitgeleverd om ons voorgoed buitenspel te zetten. En het is ze met vlag en wimpel gelukt.

op 08 06 2008 at 18:32 schreef pamela hemelrijk:

Antwoord aan Kaatje:

Ja, die neem ik serieus. Ik moet wel, want als die spiksplinternieuwe faciliteiten met wachttorens en prikkeldraadomheiningen die ik met mijn eigen ogen op de filmpjes zie, als dat geen interneringskampen zijn, wat zijn het dan wèl? Boevendien heeft het US State department zelf intussen bevestigd dat er lijsten zijn aangelegd met de namen van burgers die in tijden van crisis (oftewel zodra de president het in zijn kop haalt om de nooftoestand af te kondigen)zonder vorm van proces kunnen worden opgepakt, en Halliburton heeft zelf bevestigd dat het een order ter waarde van 300 miljoen van de overheid heeft gekregen om interneringskampen te bouwen. Het staat in hun eigen jaarverslag. Je kunt het document in kwestievinden (en nog veel meer) op deze link.
http://www.libertyforlife.com/jail-police/us_concentration_camps.htm
En dat is echt de laatste keer dat ik je op je wenken bedien. Als jij je afvraagt of je een bericht op internet serieus moet nemen, ga dan voortaan zelf maar zitten googelen. Ik ben je dienstbode niet.

op 08 06 2008 at 22:17 schreef ReneR:

Je hoeft je niet suf te googelen om te beseffen; dat het echt af is gelopen met dit land. Gewoon je eigen hersencellen gebruiken en je niet laten manipuleren door anderen. Dat was dus al ver vóórdat de meesten hier dat besef kregen. Nederland gaat gebukt onder een soort communistische diktatuur zoals werd beschreven in Animal Farm. Stteds meer moeten we werken voor steeds minder geld. Ga maar na….wat hou je nu nominaal over dankzij de steeds sterker stijgende lasten en prijzen? Volgens rechtse ballen als Wellink; het CDA en de VVD mag het ontslagrecht op de helling; de WW en het minimumloon. We mogen straks weer alleen maar voor een zakcentje gaan werken en overleven; net precies zoals dat gebeurde in het OOstblok waar een kleine elite al het geld potverteerde; de nieuwe tsaren. Meerdere partijen? Pfff vertel mij maar eens wat het verschil is. We zitten in feite in een 1partijstelsel waar ieder iedereen kent met een vermomming van een meerdere partij stelsel.

Het enigste wat men kan doen om het tij te keren is de beuk erin gooien. Mischien moeten de olieprijzen maar nog meer stijgen. De vrachtwagenchauffeurs moeten alle wegen blokkeren en we moeten met zn allen oprukken naar Den Haag om het Haagse tuig eruit te rukken uit het pluche en ze met een enkeltje sturen naar Afghanistan waar ze zelf met een geweertje mogen knokken tegen die achterlijke islamonazies.

Het is tijd voor de revolutie

op 09 06 2008 at 03:14 schreef DvR:

@ReneR: Versoepeling van het ontslagrecht zou het beste zijn dat Nederlandse werknemers, kleine ondernemers en de Nederlandse economie kan overkomen. Een meerderheid van kleine ondernemers durft geen personeel in dienst te nemen vanwege de niet te dragen risico’s en papierwinkel. Daarmee gaat een enorme economische potentie verloren, bedrijven blijven noodgedwongen klein. Starters op de arbeidsmarkt zijn ondertussen gedoemd om jarenlang in uitzendbaantjes of halfjaarscontracten te blijven hangen met een waardeloze rechtspositie en belabberde salariëring als gevolg. Ik snap niet dat de bonden hierover zo dwars hebben gelegen. Laat ze er tenminste mee instemmen dat voor het kleinbedrijf maatregelen getroffen worden die het aantrekkelijker maken mensen in dienst te nemen.

op 09 06 2008 at 09:52 schreef Kaatje:

http://www.libertyforlife.com/jail-police/us_ss_plans_red_blue.htm

Jaja, we gaan ‘Mr. Sea’ beschermen door zijn echte naam maar niet te noemen. Wat we wel gaan doen is vervolgens zijn hele cv zo’n beetje op internet aanhalen. Even kijken wie hij nu is.

Balkenende (en let we, de man is volgens jou door de Amerikanen op die zetel geplaatst)en co, de gehele ChristenUnie, SGP-ers, Marianne Thieme en geloofsgenoten….walking the blue line? Over een poosje.
Want de Amerikanen gaan de Christenen uitroeien, aldus deze geheimzinnige meneer ‘Mr. Sea’ en Pamela Schuffert.

Als ze mazzel hebben mogen ze eerst nog aan de leerbewerking of meubeltjes maken (zoals te lezen is in een link), voordat ze in de gaskamers verdwijnen of voordat de guillotine z’n werk doet.
Maar dat zal allemaal wel komen omdat ze weigeren het ’teken van het beest’, de RFID chip in hun lijf te laten plaatsen. Ja toch?…
Hadden ze daar maar vrijwillig voor in de rij moeten gaan staan.

De Amerikaanse regering zorgt ervoor dat Balkenende aan de macht komt, volgens jou, en de Amerikaanse regering zorgt er tevens voor dat dezelfde die ze aan de macht helpen op een dodenlijst komt te staan. Blauw lijntje voor Balkenende, en alle andere Christenen.

Rode lijn voor jou, jij mag eerst nog aan het werk, nadat ze je op een specifiek gegeven tijdstip van je bed komen lichten. Zo rond vier uur ’s nachts. Toch fijn dat ze dat er even bij vermelden. Nadat ze de miljóenen Christenen ‘afgewerkt’ hebben, is de rest van de ‘onwilligen’ na zes weken aan de beurt. Zoveel capaciteit hebben ze wel.

De Amerikaanse regering gaat ervoor zorgen dat de Amerikaanse regering flink gedecimeerd wordt.
Bijna allen Christen daar.
Nou, als dat geen ultimum is van het eigenhandig ervoor zorgen dat de overheid ingekrompen wordt, dan weet ik het niet meer.
Kan jij dus niet echt tegen zijn, lijkt me.
Maar wat is logica.

Voltaire: Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd

op 09 06 2008 at 10:49 schreef pamela hemelrijk:

Zeg dat wel. Ik kan geen touw aan je betoog vastknopen. Maar please tell me: als dat geen concentratiekampen zijn, wat zijn het dan volgens jou wèl?
En ten tweede: zou je me iets meer over jezelf willen vertellen? (Wat doe je bijvoorbeeld voor de kost cq wat studeer je, ben je lid van een politieke partij, en zo ja welke, etc. Dat soort dingen.) Jij weet per slot alles van mij, en ik weet niks van jou.
Of zijn dit indiscrete vragen waarop je geen antwoord wenst te geven?

op 09 06 2008 at 11:11 schreef Kaatje:

Nee, ik wens geen antwoord te geven op jou vragen. Ik ben je dienstmeid niet. Ga maar googelen…

op 09 06 2008 at 12:29 schreef pamela hemelrijk:

Als ik het niet dacht. Je houdt je identiteit angstvallig geheim. Misschien ben je wel een AIVD agent, alles is mogelijk. Voor de zekerheid ga ik voortaan niet meer op je postings in.

op 09 06 2008 at 18:35 schreef babs:

Pamela,
Waar ik een beetje moeite mee heb is te geloven in de opzet. Ik kan me niet voorstellen dat regeringen 20 jaar geleden al een plan de campagne hadden om steeds meer controle weg te nemen door dingen naar Brussel te verschuiven. Niet omdat ik denk dat boven ons gestelden daar te fijne mensen voor zijn, maar gewoon omdat ze daar te dom voor zijn en te zeer op de korte termijn gericht. Ze willen gewoon de volgende verkiezingen winnen en een leuk ander baantje als ze die verkiezingen mochten verliezen.

Je geeft regeringsleiders te veel eer, ik zou zelfs bijna zeggen dat een groep regeringsleiders die in staat is zo lang zo iets ingenieus als dit te plannen, het gewoon verdienen de volledige macht in handen te krijgen.

Let wel, ik ben het alleen met je oneens wat betreft de opzet. Dat de democratie gevaar loopt (en eigenlijk al verloren is), ben ik volledig met je eens.

op 09 06 2008 at 18:59 schreef Mark:

Pamela: En toch is zo’n verdrag uiteindelijk helemaal niks. Stel dat deze regering in het niets oplost en er iets voor in de plaats komt dat net zo over de EU denkt als ik. 1. Dan betalen we die bijdrage gewoon niet. 2. We regelen onze eigen immigratie, gewoon omdat we dat doen. 3. We geven de glazenwazzers houten ladders omdat we dat kunnen. Wat willen ze doen? Nederland binnenvallen? De hele EU is toch een lachertje als we gewoon niet meewerken? Punt is dat we geregeerd worden door landverraders. Daar moet eerst wat aan gebeuren.

op 09 06 2008 at 19:06 schreef pamela hemelrijk:

Nou, speciaal voor Babs dan nog één keer de beroemde Bilderberg quote van David Rockefeller:

David Rockefeller’s 1991 Bilderberg
Quote…Ten Years Later
11-21-1

Quote:

"We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years."

He went on to explain:

"It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the world is more sophisticated and prepared to march towards a world government. The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national autodetermination practiced in past centuries."

— David Rockefeller, Speaking at the June, 1991 Bilderberger meeting in Baden, Germany (a meeting also attended by then-Governor Bill Clinton and by Dan Quayle

Veertig jaar is hieraan in het geheim gewerkt. Hij zegt het zelf, for Chrissake! How much proof do you need?

op 09 06 2008 at 19:53 schreef Lagonda:

The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national autodetermination practiced in past centuries.

Overgeleverd aan bankiers en Harry Mulish. May the Lord have mercy on us all.

op 09 06 2008 at 20:06 schreef Lagonda:

We zijn trouwens al lang eigendom van de wereldbank. De manier waarop ‘de economie’ in elkaar steekt, maakt dat het heel moeilijk is om iets te ‘bezitten’. Ons geld bestaat niet — het is maar een nummer in een computer, en met de waarde ervan kan eindeloos gesjoemeld worden. De spullen die we kopen zijn nooit waard wat we ervoor betalen, en ontwaarden zodra je ermee de winkel uitloopt, want voor je ’t weet is er weer een nieuwere en betere en goedkopere variant. Onze huizen zijn eigendom van iemand anders, de grond waarop we wonen kan ons afgenomen worden, en massa’s mensen zitten ook nog eens tot over hun oren in de leningen. En elke maand krijg je een beetje loon, maar ’t is nooit genoeg. Het is steeds net te weinig, want dan gaat je wasmachine weer kapot, en dan moet je een grote beurt voor je auto betalen, en steeds wordt die wortel maar voor je neus gehouden. En echt lekker wordt ’t nooit op je bankrekening, want het is de bedoeling dat je je zorgen maakt, en zorgen blijft maken. Niet verder kijken dan ’t eind van de maand a.u.b.

op 09 06 2008 at 20:20 schreef Paardestaart:

Het zijn ook geen regeringsleiders die zo geduldig aan de touwtjes trekken…politici en ambtenaren zijn alleen maar gehoorzame uitvoerders.

’t Schijnt in elk geval de bedoeling te zijn van schemerige elite van tycoons en spraakmakers om het morsige gedoe met honderden landjes en regeringen gewoon àf te schaffen, en over te stappen op een wereld-regering.
De internationale organisaties zijn het resultaat van al die geduldige inspanningen, clubs als de Bilderbergers zetten de toon en verrichten het voorbereidende werk..:
"The case for government by elites is irrefutable…government by the people is possible but highly improbable"…zegt bijvoorbeeld J. William Fulbright, voorzitter van de senaatscommissie van de Council of Foreign
Relations
Sounds familiar?(Minister Bot aan de vooravond van het referendum: "Als u die grondwet toch niet gelezen hebt gaat u dan lekker gewoon voebal kijken en laat ons het werk doen?? De regering weet wat goed voor u is?")

In Kissinger on the Couch verklaren Phyllis Schlafly en voormalig CFR-lid Chester Ward:

"Once the ruling members of the CFR have decided that the U.S. government should espouse a particular policy, the very substantial research facilities of the CFR are put to work to develop arguments, intellectual and emotional, to support the new policy and to confound, discredit, intellectually and politically, any opposition…"

Nou – dat van die tegenwerking en ontmoediging, daar weten we alles van hoor..

’t Is een gek verhaal, en alles in je zegt dat je onderdehand wel in cucu-country bent aanbeland, behalve dan dat we zo mooi op schema liggen! En het verklaart waarom in godsnaam Europese regeringsleiders tegen de wil van hun kiezers zo ijverig zitten te zwoegen om hun eigen landen op te heffen, terwijl ze toch al sinds ’45 volhouden dat Europa alleen maar een economisch samenwerkingsverband is.
Het verklaart waarom ze nooit gezegd hebben dat er een staatkùndige eenheid bekokstoofd wordt, en dat ze ons brutaalweg pas een referendum onder de neus houden als er een voldongen feit ligt!

En dan zeggen ze er ook nog schaamteloos bij dat we goedbeschouwd niet meer terug kunnen…!

Ze verklaren geïrriteerd dat er natuurlijk eigenlijk al niks meer te kiezen vàlt, en dat zij door ons ‘nee’ in hun hemd staan – en ze omzeilen onverdroten de grondwettelijke verplichting tot een raadplegend referendum met kinderachtige leugens – opdat het domme volk niet nog eens NÉE kan zeggen

Ik bedoel: je zou er toch redelijkerwijze vanuit gaan dat verstandige mensen zo’n waanzinnige stap alleen maar zouden nemen als werkelijk iedereen het ermee eens was?!
Toch niet dat ze desnoods een burgeroorlog riskeren en het goeie land dat onze voorouders bij elkaar hebben getimmerd, met bloed, zweet en tranen zomaar in de waagschaal stellen alleen maar om onze soevereiniteit uit handen te geven en ons over te leveren aan een stelletje vreemde neuspeuteraars die verdomme al eeuwen hebben zitten spinzen op de absolute macht??
To what end?
Je kunt toch gewoon een economisch samenwerkingsverband aanhouden, zoals ons ook de hele tijd vertèld werd??

Afijn – de EU is nog maar het begin; de VS moet ook nodig opgeheven worden; de Amerikaanse president heeft vorig jaar onopgemerkt door zijn kiezers ook zo’n samenwerkingsverband ondertekend – met Mexico en Canada – en opeens hoor je er hotemetoten regelmatig langs hun neus weg zeggen dat ’the constitution natuurlijk niet heilig is’

Tja – zo’n zorgvuldig uitgedokterd systeem van checks en balances is natuurlijk om je haren uit je kop te trekken voor een beetje voortvarend politicus, dus die wil daar wel van af..

De europese bouwmeesters hebben zich bij hun getimmer aan de europese grondwet dan ook nadrukkelijk niet laten leiden door de Amerikaanse Constitution..Ze hebben zelf een aanstootgevend, stompzinnig en volkomen transcendent boekwerk van 800 pagina’s bij elkaar gefröbeld – zodat rechtsgeleerden voorlópig een dikbelegde boterham hebben.. :-)

Nou ja – hier kun je de tijdlijn en een aantal feiten lezen van al dat rare gekonkel achter de schermen

D’r staan ons nog woelige tijden te wachten..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS