Home » Archief » Revolutie!


[16.06.2008]

Revolutie!

Peter Breedveld

phat8 (55k image)
Illustratie: Phil Henderson

Pam’s Patent Plan is vooral een verderfelijk plan omdat het uitgaat van de veronderstelling dat alle problemen in Nederland worden veroorzaakt door moslims en dat elke moslim een boef of een uitkeringstrekker is. Pamela suggereert daarnaast ook nog eens dat het de kiem van het plan ligt in een onfortuinlijke (no pun intended) ontmoeting met een groep moslims die had aangekondigd hier ‘de boel te gaan overnemen’.

Als we toch politiek gaan bedrijven op basis van onze persoonlijke ervaringen: ik moest van de week weer constateren dat de blanke nihilist de boel niet gaat overnemen, de openbare ruimte is al van hem. Toen ik het opnam voor een jonge moeder die door een volkse Hagenees helemaal verrot werd gescholden, kwam me dat op een zeer ernstige bedreiging te staan, waarna de grote, ik mag wel zeggen enorme groep passieve toeschouwers mij te verstaan gaf dat ik beter mijn mond had kunnen houden.

Ik zal u bekennen: in mijn hoofd spelen zich op zo’n moment (het is niet de eerste ontmoeting met een gevolg van ons rampzalige onderwijs en een dieet van bier, patat en verwerkt slachtafval) heel wat radicalere fantasieën af dan Pamela’s oprotpremie. Ze behelzen grootscheepse fusillades en massagraven. Ausradieren, dat schorem! Mijn waterleiding repareer ik voortaan zelf wel, met behulp van Het grote klussenboek. Gekheid natuurlijk. Ik ga niet zelf mijn waterleiding repareren, daar hebben we VMBO’ers voor. Die moeten alleen wat vaker de wapenstok van oom agent in hun nek voelen. Dat laatste zeg ik zonder ironie.

Mijn punt is dat ambulancepersoneel in Nederland niet wordt mishandeld omdat er een paar honderdduizend moslims in Nederland wonen, maar omdat het racaille er niet onder wordt gehouden. De politie blijkt veel personeel beschikbaar te hebben voor het oppakken van cartoonisten en scholieren die grappen uithalen met politielogo’s, maar de straat wordt er niet veiliger op en in de trein wordt het leven ook steeds avontuurlijker.

Peter’s Mother of all Patent Plans: we doen helemaal niks. Althans, we nemen geen nieuwe maatregelen, stellen geen nieuwe wetten in, er zijn geen extra zittingen van het parlement nodig, er hoeft geen budget te worden vrijgemaakt of nieuwe belasting te worden verzonnen. We handhaven gewoon de wet zoals die nu is en wie zich daar niet aan houdt, wordt gestraft, ongeacht zijn achtergrond of motivatie. Het betekent ook dat er niet wordt gezocht naar rare kunstgrepen om in bepaalde gevallen de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen en dat het aan iedere ingezetene van Nederland nog eens goed duidelijk wordt gemaakt: je blijft met je poten van elkaar af, ook als je in het diepste van je ziel wordt gekwetst.

Ik weet ook wel dat dat niet écht ‘helemaal niks doen’ is, dat er zelfs een enorme revolutie in gang moet worden gezet, de mentaliteit totaal moet veranderen; er zullen heel wat luie reten uit comfortabele stoelen moeten worden losgewrikt, maar u begrijpt wat ik bedoel. Staatsrechtelijk blijft alles hetzelfde.

Begin jaren negentig zag ik iets op televisie waar ik nog heel vaak aan terugdenk. Er was een rel gaande in de Haagse binnenstad. Ik weet niet meer wat de aanleiding was, wel dat er veel allochtonen bij betrokken waren en het ging er hard aan toe. Winkelruiten werden ingegooid, etalages geplunderd. De politie rukte aan, maar werd met stenen bekogeld, nam het hazepad en keerde die avond niet meer terug. Het racaille had vrij spel. Nu weet ik niet meer of ik het zelf heb gezien of dat iemand me het de volgende dag vertelde, namelijk dat een geagiteerde, oudere buurtbewoner in discussie was met een jonge Marokkaanse relschopster, die hem toebeet: “Dit land is straks van ons”.

De volgende dag zag ik op het ochtendnieuws de nasleep van de rel. De winkeliers waren, nadat het stof was gedaald, in allerijl naar hun winkels gesneld om de schade op te nemen en te zien wat er moest worden gedaan. U kunt zich voorstellen hoe dat gaat. Je ziet je vernielde bedrijf, je levenswerk, zet de auto op de stoep en gaat alles van dichtbij bekijken. Op de televisie was te zien hoe agenten bekeuringen uitschreven voor de foutparkerende winkeliers. Het droge commentaar van de nieuwslezer: “Nu was de politie wél daadkrachtig.”

Dat onze openbare ruimte steeds meer op het decor van de vierde Mad Max-film gaat lijken, is niet het gevolg van onoverbrugbare cultuurverschillen, de islam of een genetische aanleg voor het plegen van rottigheid. Neen. De oorzaak is de racistische labbekakkigheid van onze overheid, en de beschamende lafheid van onze wetshandhavers.

Peter Breedveld houdt niet van insecticides. Hij geeft de voorkeur aan elektrocutie.

Algemeen, 16.06.2008 @ 13:19

[Home]
 

69 Reacties

op 16 06 2008 at 14:02 schreef Sabian:

amen.

Het enige revolutionaire hier is volgens mij dat je anders moet omgaan met het tot stand komen van de strafmaat. Rechters, OvJ, Politie-leiding en Min. Justitie hebben veel te veel ruimte om naar EIGEN inzicht al dan niet, heel of half in te grijpen. Het is de willekeur en het willen spelen van "opvoeder" waar de rechtsongelijkheid begint.

Ons strafrecht is totaal verpolitiekt, dat is een grotere kanker dan die hele islam in dit land.

Rechters moeten specialisten zijn die kunnen vaststellen OF iemand een bepaald delict heeft gepleegd. De strafmaat moet vervolgens vast liggen, voor een ieder gelijk. Vanwege de simpele redenatie dat voor het slachtoffer van een misdrijf de motivatie geen enkele rol speelt.

Dat, en het streven naar een zo klein mogelijke overheid, het terugdringen van de overbevolking en het keihard scheiden van kerk/moskee en staat. Al die belachelijke "smadelijke godslastering" moet onverkort het strafrecht uit.

op 16 06 2008 at 14:04 schreef Peter:

En dan durft Kariem jou een nitwit te noemen. Zo zie je maar dat zelfs Kariem het wel eens verkeerd ziet.

op 16 06 2008 at 14:28 schreef Ozymandias:

De grote plaag van deze tijd is dat er te veel tuig is dat zich niets van anderen aantrekt. Hoeven ze ook niet, want ze hebben geleerd dat ze met intimiderend gedrag mensen de andere kant op doen kijken.

op 16 06 2008 at 14:56 schreef N. Molrat:

Lekker stukje maar ik vrees dat die oprotbonus van Pam gemakkelijker te realiseren is dan daadkrachtig optreden door politie en rechterlijke macht.

Afgelopen week was ik met een stel kinderen in een pretpark. Klanten en personeel werden geterroriseerd door groepjes rotjochies van het bekende type. Elke keer vraag ik me weer af wat die kinderen bezielt, of hun ouders enig idee hebben van wat die kinderen uitspoken en ook wat er zo leuk is aan het lastig vallen van andere mensen.
Ze wachten niet op hun beurt, houden zich niet aan regels, maken geen gebruik van vuilnisbakken en wandelroutes. Ze lijken er op uit te zijn om zoveel mogelijk herrie, troep, schade en slachtoffers te maken.
Toen ze ook mijn dochtertje haar vriendinnetje ruw opzij beukten kostte het me moeite me te beheersen. Ik had veel zin om van al die jochies de armpjes en beentjes te breken en van de grootste eikels ook de nekjes. Maar ja, dat doe je natuurlijk niet als echte Nederlander. Je kijkt toe en klaagt en probeert allerlei verzachtende omstandigheden te bedenken voor die knullen: vader werkloos, moeder depressief, leraren linkse softies etc…
Ik heb dat door schade en schande moeten leren, me niet verdedigen. Ik heb er ooit een paar in een dierentuin een flinke dreun verkocht. Ik was toen hoogzwanger en had een klein kind bij me. We werden bijna geplet. Niemand deed of zei iets tot ik het zat was en toen brak de hel los. Iedereen keerde zich tegen mij; de etterbakken, omstanders en het personeel.
Sindsdien houd ik mijn handen thuis. Ik vroeg een paar medewerkers van het pretpark wat zij er van vonden dat die jongens ongestoord de boel verzieken. Ze mogen niets doen en kunnen niets doen behalve de beveiliging bellen die steevast te laat komt. Een van de medewerkers was een paar dagen voordat ik hem sprak nog het ziekenhuis in geslagen door een groepje Marokkanen. De jongen was net weer aan het werk, zijn kaak nog dik en blauw. Hij is bang. De daders zijn niet gepakt.

Een volgende keer neem ik een veeprikker mee. Als ze aan mijn kinderen komen kunnen ze een schokje krijgen, niet dodelijk maar ik hoop goed pijnlijk. Dikke kans dat ik wel gepakt word.

op 16 06 2008 at 15:07 schreef Benedictus:

Alles draait om angst. De staat heeft het monopolie op het gebruik van geweld, maar de doorsnee politieagent doet het al in z’n broek zodra de eerste relschopper in zicht is. Het probleem is ook het groepsgedrag, daarom konden in Utrecht 3 politieagenten neergeslagen worden door Marokkaanse pubertjes. Vroeger was dat ondenkbaar. In Marokko gedragen dezelfde jongetjes zich als engelen. Ze kijken wel uit, anders worden ze in elkaar geramd door de politie. In Marokko pakt de politie het tuig aan, hier pakt het tuig de politie aan.

Laat de ouders ook voor de schade opdraaien. Zij zijn mede verantwoordelijk. Vaak is het, behalve cultuur, ook gemakzucht van de ouders. Als de uitkeringsloketten gevonden kunnen worden, moet het ook mogelijk zijn opvoedingsinformatie tot zich te nemen, zodat de verantwoordelijkheid voor de kinderen komt waar het hoort, bij de ouders.

Artikel 1 heeft bepaald, dat een ieder op dezelfde manier moet worden aangepakt. Ook al wordt dat niet in elke cultuur begrepen -zie het verschil in gedrag van die ettertjes in NL en Marokko- en lost die aanpak de ellende niet op. Ook al kan er in de toekomst een zee van bloed worden voorkomen door NU eens een paar van die etters terug te sturen naar Marokko, al is het maar voor 1 jaar, men blijft ziende blind en horende doof.

Natuurlijk gaat het een keer mis, maar dan goed mis. De opgekropte woede van veelal autochtonen zal er dan in een klap uitkomen met alle gevolgen vandien. En Rita Verdonk zal onze eerste vrouwelijke premier worden. Als ze tenminste niet vooraf wordt vermoord. Bij Rita gaat het juist om het gedrag, niet om de Islam.

Wouter Bos hoopt op een wonder door de Islam met vrijzinnigheid te verbinden. Sommige niet-praktiserenden zullen meewerken, maar het overgrote deel niet. Ook zullen er moslims zijn die tijdelijk meewerken voor het goede doel: een islamitische staat in de toekomst. Het verschil BINNEN de PvdA is groter dan het verschil tussen de PvdA en de CU. Gelovige moslims KUNNEN de Koran/Hadith niet negeren. Naar tijd, plaats en omstandigheden interpreteren is maar voor weinigen weggelegd, maar dat zijn dan weer geen "echte" moslims. Zie ook de Ahmadi’s/Alevieten en Soefies, in Indonesie en elders. De meerderheid van de NL-moslims zijn soenieten, dus geen eigen interpretatie geoorloofd. Zij worden door de PvdA gedwongen om hun geloof ten dele los te laten.

De scheiding tussen Kerk en Staat is al dun, maar zal nog veel meer vervlecht raken. Lees daarvoor ook de website van de PvdA-Amsterdam. Er is een oplossing, als Marcouch een eigen moslimpartij opricht op islamitische grondslag. Iedereen weet dan waar hij of zij aan toe is. Dat brengt eindelijk duidelijkheid en de redding voor de PvdA.

op 16 06 2008 at 15:25 schreef Peter:

Eén keer serieus bedreigd door een Marokkaan? Hahaha! Ik word om de andere dag serieus met de dood bedreigd door een Marokkaan. Maar ik leef nog! Ik werk gewoon altijd een beetje op haar gemoed.

op 16 06 2008 at 15:26 schreef Ansje:

"Pam’s Patent Plan is vooral een verderfelijk plan omdat het uitgaat van de veronderstelling dat alle problemen in Nederland worden veroorzaakt door moslims en dat elke moslim een boef of een uitkeringstrekker is."

Yup. Alleen, Peter, bedien jij je van exàct hetzelfde mechanisme als het om VMBO’ers gaat.

Beetje jammer.

op 16 06 2008 at 15:29 schreef Peter:

Ja, maar bij VMBO’ers mag het.

op 16 06 2008 at 15:32 schreef Ansje:

Nee, dat mag ook bij VMBO’ers niet.
Foei Peter, ga je mond uitwassen met zeep!

op 16 06 2008 at 15:36 schreef J.J. v.d. Gulik:

Het gaat er niet primair om of moslims uitkeringstrekkers of geboefte of ettertjes zijn. In Marokko en Turkije tref je dat weinig aan dus het heeft niet een directe link met de islam en de etnische groeperingen. Het gaat er primair om dat de islam zich moeilijk laat verenigen met een westers politiek model. De geschiedenis van de islam en het westen is een lange geschiedenis van fricties en strijd.

Ongewijzigd beleid zal leiden tot een islamitische overheersing met steeds meer de trekken van een echte bezetting, waarbij het heel moeilijk zal zijn die bezetting ongedaan te maken.

Ik ben een keer serieus met de dood bedreigd door een Marokkaan. De familie bemoeide zich er ook mee en dan ben je al min of meer halfdood. Ik heb me niet laten intimideren en uiteindelijk verhuisde degene die mij bedreigde. Anderzijds ben ik vaak genoeg goed ontvangen bij moslims thuis.

Als men de Europese beschaving wil beëindigen is ongewijzigd beleid mogelijk voldoende.

op 16 06 2008 at 16:39 schreef Duns Ouray:

"Dat onze openbare ruimte steeds meer op het decor van de vierde Mad Max-film gaat lijken, is niet het gevolg van onoverbrugbare cultuurverschillen, de islam of een genetische aanleg voor het plegen van rottigheid. Neen. De oorzaak is de racistische labbekakkigheid van onze overheid, en de beschamende lafheid van onze wetshandhavers."

Beste Peter,

Je hebt het bijna door. Het echte probleem is natuurlijk de verzorgingsstaat …

Je Duns

op 16 06 2008 at 16:45 schreef Peter:

Het echte probleem is natuurlijk de verzorgingsstaat …

Hoezo is dat het échte probleem? At de arbeider netjes met mes en vork toen-ie zich nog niet verzekerd wist van een eeuwig inkomen no matter what? Neen, natuurlijk. In Multatuli las ik dat ook hij door het schorem op straat werd uitgejouwd en zelfs bedreigd, in sommige Haagse buurten. In een historisch artikel over kermissen las ik dat die in in Amsterdam lange tijd verboden waren, omdat in de 19e eeuw Jan met de Pet helemaal los ging bij die gelegenheden, met messentrekken en al.

Dat was dus al ruim vóór de verzorgingsstaat.

Ik zag net de bijdrage van de Partij voor de Vrijheid op jouw site Het Vrije Volk, die ‘met afschuw’ kennis heeft genomen van het rapport van de commissie Bakker. Ik stel me het kantoor van de PVV voor als een soort continue Italiaanse komedie, waar geweldig wordt overgeacteerd met veel armbewegingen en vertrokken gezichten met ronddraaiende ogen. De PVV is het nooit ergens ‘niet mee eens’. Het is altijd ‘afschuwelijk’ en ‘schandelijk’. Steeds als een minister iets zegt, vallen bij de PVV de vrouwen flauw en grijpen de mannen naar hun hartpillen. Sommigen laten zich door anderen in bedwang houden: "HOU ME TEGEN, ANDERS STA IK NIET VOOR MEZELF IN!"

Binnenkort wijd ik eens een stukje aan het HVV, met al die constant overspannen Autodropmannen. "NHGHN! Het zOu vErbOOO-den MoEten wOrDeN!"

op 16 06 2008 at 17:30 schreef peter wielaard:

Juist ! Politieagenten moeten getrainde brede mannen zijn (potten mag ook) met gemene muilen en opgeschoren nekken die je vol ontzag vraagt of er iets mis is. Gewoon rechtvaardige gemene etters die de wet handhaven en geen flapdrollen !

op 16 06 2008 at 17:42 schreef Hansje Castorp:

Goh meneer Breedveld, als u dan toch over HVV gaat schrijven, maakt u dan ook even duidelijk wat het verschil is tussen het gemiddelde HVV artikel en, bijvoorbeeld, bovenstaand artikel? Of misschien de ballonnetjes van mevrouw Hemelrijk?

op 16 06 2008 at 17:46 schreef Lagonda:

Een en ander duidelijk verwoord door LSO:

op 16 06 2008 at 17:51 schreef Michiel Mans:

In afwachting van het Breedveld offensief, intern bekend onder de naam ‘Operatie Riool’, zal ik beginnen de ramen bij HVV te tapen en zandzakken te vullen. Wordt het tussen al het oranjegemehgool toch nog plezant. Leuk. Moge de beste winnen.

op 16 06 2008 at 18:07 schreef Hosseyn:

Ik stel me het kantoor van de PVV voor als een soort continue Italiaanse komedie, waar geweldig wordt overgeacteerd met veel armbewegingen en vertrokken gezichten met ronddraaiende ogen.

Jouw beschrijving klinkt een beetje als ‘Rocco e i suoi fratelli’ en dat is geen komedie, hoewel, vanuit nederlands oogpunt misschien ook weer wel.

op 16 06 2008 at 18:10 schreef J.J. v.d. Gulik:

Peter zegt:

"Eén keer serieus bedreigd door een Marokkaan? Hahaha! Ik word om de andere dag serieus met de dood bedreigd door een Marokkaan. Maar ik leef nog! Ik werk gewoon altijd een beetje op haar gemoed."

Ik geef toe, het is geen lange erelijst maar één keer kan genoeg zijn om daarna definitief verblijf te houden achter de geraniums…….van het kerkhof.

op 16 06 2008 at 18:50 schreef Lugtigheid:

De staat heeft het monopolie op het gebruik van geweld. dat vinden ze zelf, maar als ze in plaats van te ijveren voor het eigen volk, andere volkeren bevoordelen dan moeten ze maar bij de VN gaan solliciteren.

op 16 06 2008 at 19:40 schreef Frank:

Zoals Gerard Reve al zei: Arme mensen zijn slecht, anders waren ze niet arm.

op 16 06 2008 at 19:53 schreef riek:

eigenlijk zeggen al die reakties
gewoon wie er gelijk heeft,
het draait altijd om alochtonen die de boel verzieken
en ja, niet alle alochtonen verzieken de boel,
het zijn hun kinderen…

op 16 06 2008 at 20:28 schreef Benedictus:

Frank, je kan de zin ook omdraaien. Mensen zijn arm omdat ze niet slecht zijn. Natuurlijk zijn ook niet alle mensen met veel geld slecht, maar het omgekeerde is beslist ook niet zo. Het heeft met opvoeding te maken en NIET met armoede. Veel armen hebben een goede mentaliteit en voeden hun kids goed op.

Ik heb ook de mentaliteit van gegoede burgers met veel geld leren kennen. Mijn ervaring is (als buur en een van de weinigen zonder garage), dat rekening houden met anderen daar eerder een afwijking is dan een vanzelfsprekendheid. Voorbeelden te over. Hieronder voorbeelden:

Mijn dochter heeft bij velen opgepast en ik kan je verzekeren, dat zij meer van haar oppasgeld aankon bij laagbetaalden, dan bij iemand die meer dan 1 miljoen per jaar verdiende. Die is overigens allang verhuist omdat hij te goedkoop woonde. Bij die (bekende) familie moest ze steeds om haar geld vragen, niet een maar meerdere keren.

Als buren kosten deze mensen je niet zelden geld, omdat ze nergens aan mee willen betalen, zoals b.v. een erfafscheiding die -later bleek- ook gewenst was door de niet-betalende buur.

Parkeren doen zij ook voor de deur waar mensen geen eigen garage of eigen parkeerplaats hebben. Zelf hebben ze 3 parkeerplaatsen op de oprit en nog een garage. Openbare parkeerplaatsen pikken ze ook nog in. Wat gratis is moet je immers gebruiken.

Nee Frank, rijkdom kweekt niet vanzelfsprekend goed -sociaal- maatschappelijk gedrag.

op 16 06 2008 at 20:31 schreef Lagonda:

Tsja —- je wordt niet voor niets miljonair, natuurlijk. Van Rockfeller is bekend dat-ie een kwartjestelefoon in de hal had hangen voor gasten die wilden bellen.

op 16 06 2008 at 21:01 schreef herman van der helm:

Peter en anderen, ik heb een echte revolutie gezien in Netwerk van zojuist (laatste item). Een zekere Fatima was als straatwerker actief in Slotervaart. Ze heeft vele jongeren om haar vingers gewonden en begeleidt ze naar scholing, stage en werk. Ze luistert naar jongeren en weet ze uit het criminele wereldje te houden of te krijgen. Ze vecht enorm tegen de bureaucratie en de vele buitenstaanders die maar blijven blaten over harder optreden. Peter dit mens voert in haar eentje een echte revolutie!

op 16 06 2008 at 21:05 schreef Benedictus:

Helaas niet gezien Herman. Die mensen zouden ze de hoogste onderscheiding moeten geven.

op 16 06 2008 at 21:22 schreef Loesje:

Hansje Castorp:
Het verschil tussen lezers van FN en HVV is volgens Meneer Breedveld dat Fn-ers naar de VPRO kijken en HVV-ers naar SBS6 of RTL 4 als ik me zijn reactie op een van mij, vorig jaar, correct herinner. Misschien is er qua artikelen ook wel zo`n vergelijking te maken.;-)
Toch, Meneer Breedveld?

op 16 06 2008 at 21:42 schreef Loesje:

Is het nou een vergelijking maken of een vergelijking trekken? Ik ben `t weer ff kwijt. Dat krijg je wanneer je als avondmens om 4.30 uur je nest uit moet om je brood in het zweet des aanschijns te gaan verdienen. Dan ga je zitten kneien op FN;-)
Daarom beste lieden, een goede nachtrust toegewenst door uw aller Loesje die als een speer d`r strobaaltje gaat opzoeken.

op 16 06 2008 at 22:51 schreef Peter:

Wie het verschil niet ziet tussen HVV en FN is serieus dom.

op 16 06 2008 at 22:51 schreef Wampie:

VMBO-ers als scheldwoord, mijn hart bloedt. Gelukkig verdienen de hard werkende vakmensen die ik ken niet alleen mijn respect, maar ook een heel aardig salaris; de schaarste doet zijn werk. Leuke jongens trouwens op personeelsfeesten. Ik denk dat sommigen van hen wel raad zouden weten met omstanders die geen poot uitsteken.

op 16 06 2008 at 23:11 schreef Peter:

Sorry Wamp, dat ik je hart heb laten bloeden. Maar hardwerkende vakmensen, het is heel erg lang geleden dat ik die in actie heb gezien. En het was niet in Nederland.

op 17 06 2008 at 01:34 schreef Ernst:

…en op het VMBO wordt een mens vast van alles, maar geen vakman.

En Peter niets is mooier dan een echte vakman aan het werk te zien. Neem nu eens de mensen die bruggen plaatsen, zo kalm, zo rustig, zo zeker, ik kan er met bewondering naar kijken.

op 17 06 2008 at 05:58 schreef roelf:

Peter, ik heb gelijke ervaringen opgedaan: overheid treedt niet op tegen ‘islamitische tokkies’. Heb jij enig idee waarom de overheid dat niet doet?

op 17 06 2008 at 06:29 schreef Ansje:

Misschien Peter dat je dan gewoon es wat beter om je heen moet kijken.
Op een Uni zul je inderdaad niet veel VMBO’ers tegenkomen, tenzij in de technische dienst,
maar dat betekent niet dat ze er niet *zijn*

Net als met goedwillende moslims inderdaad.
Dat ‘we’ daar maar verrekte weinig van zien/horen wil niet zeggen dat ze niet bestaan hè…

Verder moet het hele VMBO natuurlijk wel op de schop. En snel ook.

op 17 06 2008 at 07:36 schreef Peter:

@Ernst, eens.

@Roelf, dat schrijf ik in de laatste alinea van mijn column: vanwege het labbekakkige racisme van de overheid.

op 17 06 2008 at 08:01 schreef Mark:

Peter & Pamela, ik vind allebei jullie plannen UIT-STE-KEND! Laten we eerst die oprotpremie aanbieden, en dan bij de achterblijvers de wet handhaven. Het mooie is dat aankondiging van het plan van Peter een positief effect op het plan van Pamela zal hebben. Stel je voor dat je in Nederland niet meer straffeloos crimineel kunt zijn? Dan is er toch geen lol meer aan? Misschien kan die premie dan ook wel omlaag en gaan ze voor minder.

op 17 06 2008 at 09:18 schreef Bert Brussen:

Peter Breedveld is een held. Hopen dat hij me mailt als hij HVV gaat slopen. Doe graag mee.
*Werp rozen voor voeten van Breedveld*

op 17 06 2008 at 10:27 schreef Peter:

Hahaha! Ik ga HVV niet slopen, ik ga mezelf en anderen vermaken door wat eigenaardigheden van die site tegen het licht te houden. Met een beetje geluk overtuig ik een paar mensen dat HVV geen positieve bijdrage aan een leefbaarder samenleving levert en bied ik mijn irritatie een uitweg. Ik maak me geen enkele illusie dat ik Duns Ouray zal doen inzien dat hij zijn hoge intelligentie en zijn onmiskenbare talenten verkeerd aanwendt.

op 17 06 2008 at 11:10 schreef Sabian:

Duns zou veel kritischer moeten zijn in wat hij wel en wat hij niet plaatst. Regelmatig staan er artikelen waarbij ik niet eens de energie kan opbrengen om ze uit te lezen. Het is een beetje als met de PVV, na de honderdste keer "afschuwelijk" "geschokt" " het kan toch niet gekker worden" weet je het wel eens. Hoe dan ook, het is wel geinig om het verschil te kunnen zien tussen libertijn en conservatief. In mijn perceptie is HVV een spreekbuis van klassiek conservatief denken, en FN een gedachten lab voor [fundamentalistisch] liberalisme.

of zoiets.

Ga maar fijn ruzie maken met malkander, FN en HVV zijn me beide dierbaar juist door de grote verschillen.

op 17 06 2008 at 12:30 schreef daniel:

HVV hoeft geen positieve bijdrage te maken aan een leefbare samenleving, dat is niet de functie van die site. Een krant, blad, of medium waarin informatie gepresenteerd wordt moet een bijdrage leveren aan de discussie en die discussie moet gevoerd kunnen worden ongeacht de konsequenties.

HVV is een fascinerend experiment, iedere idioot (zelfs ik) mag er z’n zegje doen.

Dat gaat soms erg ver, en met name de verhalen over Islamitische complotten waarin de namen Tariq Ramadan en Ahmed Marcouch in voorkomen doen me regelmatig aan het gezonde verstand van de schrijvers twijfelen. Er is geen complot, er is een gevoel.

Zelf schrijf ik de laatste tijd niet zoveel omdat ik m’n zegje eigenlijk wel heb gedaan en het nu alleen maar een herhaling van zetten is.

Maar als dan die Marcouch met het plan komt om Islamles te introduceren op openbare scholen, dan weet ik het niet meer zo zeker hoe paranoide het is om te beweren dat de man banden heeft met de Moslimbroederschap (een organisatie die er wel degelijk plannen op na houdt om Europa voor de Islam te veroveren).

Benedictus

Mensen zijn arm omdat ze niet slecht zijn.

In Nederland zijn mensen alleen arm als ze er voor kiezen. Als je gezond bent en tot 10 kunt tellen krijg je een baan. En met werk komt een bepaalde mate van welvaart, ook als je niet veel verdient.

op 17 06 2008 at 12:46 schreef Peter:

Veel mensen die een baan krijgen, gaan er in Nederland in inkomen op achteruit omdat ze opeens geen recht meer hebben op allerlei subsidies en worden dus armer dan toen ze een uitkering hadden, Daniël. En gezonde mensen die tot tien kunnen tellen maar al wel een jaar of 50 zijn, vinden lang zo makkelijk een baan niet, omdat ze te duur zijn. Ik vind dat je de zaken iets te simpel voorstelt.

Als ik zeg dat HVV geen positieve bijdrage levert aan een leefbaarder samenleving, bedoel ik eigenlijk dat HVV de boel alleen maar erger maakt omdat mensen er tegen andere mensen worden opgejut. HVV is geen fascinerend experiment, maar een soort Mein Kampf in ontwikkeling. Als straks Femke Halsema is kaalgeschoren en verkracht, de moslims over de kling zijn gejaagd en de ‘linksmens’ tegen de muur gezet, zal blijken dat het allemaal precies zo was aangekondigd in de vele onleesbare stukken op HVV. Maar ja, niemand nam die gammele ouwe mannen toen serieus. Bovendien mocht je nooit kritiek leveren, want dan ‘smoorde je de discussie’ en aan het smoren van de discussie hebben we de multiculturele ‘ramp’ in the first place te danken.

Godverdomme, dit moet ik voor mijn column bewaren.

op 17 06 2008 at 13:02 schreef Ozymandias:

@ Daniel

Onozel als de plannen van Marcouch ook moge zijn, geloof ik niet dat die het product zijn van een boosaardig complot van het moslimbroederschap om Europa te islamiseren. Ook geloof ik niet dat Marcouch met Imam Fawaz eerder een taquyya-toneelstukje opvoerde om later onze waakzaamheid te verslappen, en dat nu zijn ‘ware aard’ naar boven komt.

Integendeel, Marcouch is altijd heel consistent geweest in zijn politiek. Hij handelt steeds volgens de PvdA-Amsterdam-lijn die stelt religie een middel moet zijn om migranten aan de maatschappij te binden.

op 17 06 2008 at 13:10 schreef Ad:

Zoals Gerard Reve al zei: Arme mensen zijn slecht, anders waren ze niet arm.

"Arme mensen zijn dom, anders waren ze wel rijk."
Dat zei ‘ie.
Of mis ik een kwinkslag?

op 17 06 2008 at 13:47 schreef daniel:

Ozy

Iemand met een paranoide instelling zou kunnen zeggen dat Marcouch bij de Pvda is gegaan omdat ze met hun ‘religie als middel om migranten aan de maatschappij te binden’ rechtstreeks de Moslimbroeders in de kaart spelen.

Ik vind Marcouch doorgaans een prima kerel die veel verstandige dingen zegt, dus ik denk wel dat je gelijk hebt. Ten dele. Want de Pvda trekt nu eenmaal veel beroepsmoslims aan die er uiterst conservatieve ideeen op nahouden. Beetje raar voor een Socialitische partij. Maar ik denk ook niet dat het een complot is, het is de konsequentie van het gedrag van de Pvda.

De Pvda is een uiterst seksistische en ‘racistische’ partij die vrouwen en moslims een voorkeursbehandeling geeft en daar gaat die partij nu aan tenonder. Je moet namelijk kiezen op qualiteiten, ongeacht afkomst of sekse. Maar omdat ze dat niet doen, zitten ze nu opgescheept met mensen als Elle Vogelaar en Bouchra Ismaili. Jeweetwel die vrouw die haar steun uitsprak voor Hizb Ut Tahrir.

Peter

Wat je daar schrijft slaat niet zo zeer op HVV maar vooral op Internet. Internet is een medium waar iedereen z’n zegje kan doen, het is de natte droom van Sigmund Freud. Maar wel een enge droom.

op 17 06 2008 at 14:19 schreef Peter:

Wat ik schrijf slaat op HVV en niet op het hele Internet. Dan kun je kritiek op Mein Kampf ook wel afdoen als kritiek op de boekdrukkunst.

Die xenofobe, agressieve, myopische angstzaaierij concentreert zich op HVV, niet op bijvoorbeeld Sargasso.nl. HVV heeft een duidelijk stempel en een duidelijk doel: mensen opzetten tegen iedereen die in de multiculturele samenleving, global warming, de maakbaarheid van de maatschappij en de verzorgingsstaat gelooft. Er worden duidelijk identificeerbare vijanden onderscheiden: de ‘linksmens’ en de allochtoon, in het bijzonder de moslim. Wie kritiek heeft op Wilders is daar een landverrader en Ronald Reagan had altijd gelijk.

Dat zijn specifieke kenmerken van HVV en niet van het hele Internet.

op 17 06 2008 at 14:34 schreef Geert:

No pun intended?
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=puns

op 17 06 2008 at 14:49 schreef daniel:

Wat de inhoud betreft gaat je verhaal over HVV, maar wat op HVV gebeurd gebeurd overal. De inhoud is misschien anders, maar niet de vorm.

De vraag is namelijk, wat voor anti-semiet ben je?

Heb je een hekel aan semieten van de joodse soort, of aan semieten met een Islamitische stempel. Voor de ene moet je bij links zijn, voor de ander bij rechts. Althans, in Europa.

Op Amerikaanse sites zie ik weliswaar een enorme weerzin tegen de Islam als theorie, maar niet tegen Moslims als groep. Althans, veel minder. En ook veel minder paranoide gedoe. Met voldoening heb ik Littlegreenfootballs ruzie zien maken met HVV over Vlaams Blok. Odinskruizen, nee bedankt. Amerikanen schijnen dat van nature te begrijpen.

Op HVV schrijven er mensen bij wie ik sterk de indruk krijg dat ze Jodencomplotten met Moslimcomplotten hebben vervangen. Tegelijkertijd heb je ook mensen, aan linker kant, die Islamcritiek gelijkstellen met antisemitisme. Het is dus allemaal een beetje eh ingewikkeld.

Toch denk ik wel dat je gelijk hebt, en dat je duidelijke grenzen moet stellen in dit debat. Dat doet Littlegreenfootballs, dat doe jij, maar dat doet HVV niet. Daar kan alles, of dat goed is weet ik niet. Maar op NRC next lees ik dat "het debat zich verplaatst heeft naar Het Vrije Volk en Geenstijl". Blijkbaar werkt het wel, en blijkbaar is het ook nodig. Mooi is het allemaal niet.

Hoe dan ook, ik denk dat jij de uitzondering bent, niet HVV.

Jij bent dus gewoon een Amerikaan.

op 17 06 2008 at 15:02 schreef Ozymandias:

@ Daniel

Het is hoog tijd dat de PvdA eens de bezem haalt door zijn eigen gelederen. Alle types die de socialistische beginselen van gelijkheid van seksen en geloven niet onderschrijft, mag elders zijn heil zoeken. Hetzelfde geldt voor de vrouwelijke bestuurders die duidelijk niet kundig zijn, maar op hun plek zijn gezet omdat ze de enige vrouwen waren die ze konden vinden.

Bij de volgende verkiezingen zal de PvdA sowieso veel zetels verliezen, dus dat is meteen een mooie gelegenheid. Maar het liefst eerder al.

op 17 06 2008 at 15:03 schreef Michiel Mans:

HVV heeft geen verband, geen pikorde – geen Peter Breedveld, geen afspraken, geen ideologie of ‘partijlijn’. Schrijvers (m/v) vliegen elkaar regelmatig in de haren. Peter onthoudt alleen de meest extreme geluiden daar, of de minder leesbare stukken, niet de meer genuanceerde, of beter onderbouwde. Peter plaatst stukken op zijn site die ook bij HVV staan. Ruiken die Naakt ineens anders?

HVV is rommelig en sommigen zijn te beroerd om de spellchecker te gebruiken, maar je ziet er wel alles uit het spectrum midden tot oud conservatief. Ook mensen die iets minder bedreven zijn met hun toetsenbord kunnen er hun ideeën en gedachten kwijt. De boodschap is er soms belangrijker dan de verpakking. En, soms grenzen stukken inderdaad aan extreemrechts. Nou en? Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Ik ben het zelf ook regelmatig niet eens met wat er geschreven wordt, maar het kan en mag er geschreven worden. Als je het niet te pruimen vindt, schrijf je je eigen visie en plaatst het. Dat je er niet kunt reageren vind ikzelf ook een gemis. Wellicht gaat een forum er nog komen.

Kom maar op met de HVV sloopactie. Schrijf een stuk, Bert Brussen ook – zo hij wil, en ik plaats het op HVV.

op 17 06 2008 at 15:18 schreef Peter:

Ik pleit zeker niet voor grenzen, Daniël. Integendeel. Laat het maar flink doorrotten daar op HVV, maar neem het wel serieus. En durf het te benoemen.

Dat HVV niet zomaar een verzamelplaats is van soms boude meningen, dat het echt volstrekt logisch is dat mensen juist daar oproepen tot burgeroorlog en gewapend verzet en het kaalscheren van ‘landverraders’, blijkt uit de rechterkolom, waar een soort rubriekje, ‘Ondertussen bij de buren’, staat. Het bevat links naar artikelen op andere sites, en kernachtige omschrijvingen. Hiervoor is de redactie dus gewoon verantwoordelijk.

Wat is redactionele commentaar als zangeres Hind het Songfestival verliest? ‘Mooi! De moslim heeft verloren!’ of iets van die strekking.

Want dat zouden we niet willen, dat een moslim een succesje behaalt. Moslims zien we graag op hun bek gaan. Daar gaan we ons dan nadrukkelijk over verkneukelen.

Maar dank je voor het compliment, dat ik een Amerikaan ben. Ich bin ein Amerikaner, Nous sommes tous des Americaines.

op 17 06 2008 at 15:21 schreef daniel:

Dat is het he, HVV is een beetje chaos. Trouwens, ik denk dat HVV er enorm op vooruit zou gaan als er ook gediscussieerd kon worden. Want deze discussie die we nu voeren, hoort daar. Toch staan er ook vaak goeie stukken op, nu bijvoorbeeld weer van Pamela Hemelrijk. En Michiel Mans, Lucas Hartong en Duns schrijven ook prima stukjes. Dus daar is niks mis mee.

Verder hebben we natuurlijk Muriel Muyres die ik altijd graag lees omdat ik na 3 zinnen geen flauw idee meer heb waar het allemaal over gaat.

Daarbij komt dat PVDA bashen uiteraard altijd een goede zaak is, mede vanwege wat Ozy daar schrijft.

op 17 06 2008 at 16:59 schreef Duns Ouray:

Inderdaad Peter, je moet je kruit droog houden. Die vergelijking tussen HVV en Mein Kampf … dat moet juist het slotaccoord van je column worden!

Grappig dat ook Bert Brussen zich al warm loopt om HVV "te slopen." Wat of wie is die Bert Brussen eigenlijk? Was hij nou vroeger Lucas de Linkse Lul op GS?

op 17 06 2008 at 17:19 schreef Peter:

Je hebt gelijk, Duns. Nu is straks de impact lang zo groot niet meer.

op 17 06 2008 at 17:58 schreef Duns Ouray:

Trouwens, ik word altijd zenuwachtig als je mij gaat complimenteren met "hoge intelligentie" en "onmiskenbare talenten".

Dat kan niet anders dan de opmaat zijn voor andere, hele nare dingen die je over mij gaat schrijven …

op 17 06 2008 at 19:12 schreef Michiel Mans:

Brussen is net als ik een hoer. Wel meer succesvol. Hij schrijft op veel plaatsen, waaronder inderdaad vroeger op GS. Hij zette o.a. http://www.endandit.nl op de kaart, een nieuwssite met een knipoog (voor jonge heren) waar hij de scepter over zwaait. Ik schrijf er ook voor. Vooral met knallen. Ik mag er zelfs brullen. Eng links en vies rechts kan best samenleven op één plek.

Dank voor de complie Daniel.

op 17 06 2008 at 20:13 schreef Paco:

peter wielaard, Guardia Civil dat zijn ze maar zeer vriendelijk.

op 18 06 2008 at 06:27 schreef dieter:

Het lijkt me geen realistische optie beweging proberen te krijgen in de racistische labbekakkerigheid van de overheid. Die overheid groeit maar door en door en wordt alsmaar groter. En nu roep jij om meer politie. Dat gaat vast helpen.

En als ik het goed begrijp zeg je hier dat je vindt dat HVV verboden moet worden vanwege haatzaaien?

op 18 06 2008 at 08:15 schreef daniel:

Nee toch? De klacht dat er af en toe, of regelmatig, rommel op HVV verschijnt vind ik wel terecht. Maar dat is nu eenmaal de prijs die je betaalt wannner je onbeperkt mensen aan het woord laat. Dat is een keuze die de eigenaar van die site maakt, en blijkbaar werkt het want de site wordt gelezen en dáár gaat het om.

Ik was toch al bezig om mijn favorieten te noemen dus dan noem ik ook nog even Filantroop en DrNomad die goede stukken schrijven. (Loor lees ik hier want hier kan ik comments plaatsen en haar voor de zoveelste keer vertellen wat voor prachtmens ze is).

Frontaalnaakt.nl is ook Peterbreedveld.com dus alles wat hier gepubliceerd wordt reflecteerd op de persoon Peter Breedveld. Dan ga je automatisch wat dieper nadenken wat er allemaal op je stite gezet wordt. Da’s niet zo gek. Maar Hetvrijvolk.com is niet verbonden met één persoon (www.Duns.com). Het zijn dus andere overwegingen.

Het hele idee van een nederlandstalige pro-Amerikaans pro-joodse rechtse website is nieuw. Althans voor mij. Die wil je niet verbieden, wel verbeteren. Toch?

op 18 06 2008 at 09:55 schreef Bert Brussen:

DrNomad? Ohja, dat is die gek die oproept tot "geweld tegen de linkse kerk".
Die zou ik ook in mijn favorieten zetten ja.

op 18 06 2008 at 10:02 schreef Bert Brussen:

Kinders, ik heb het niet druk met HVV. Ik kom er zelden. Maar ik schaar mij volledig achter Breedveld als hij zegt dat HVV een xenofobe, rechtse conspiracysite is waar Reagan toch altijd gelijk had. HVV is voor zielige burgermannetjes, kruideniers en proleten die al hun angst en frustratie op "links" en "de moslim" projecteren en iedereen die daar tegen is, hoort bij "hen van de linkse kerk".

Het is bovendien volstrekt humorloos en sites waar je niet mag reageren vertrouw ik niet.

Duns is overigens een lichtend baken in bruine duisternis aldaar, daar niet van.

Het zijn de echt gestoorde types als DrNomad waardoor een gezond mens zich verre houdt van HVV. En dat doe ik dus ook, mij verre houden van HVV.

op 18 06 2008 at 12:32 schreef Duns Ouray:

Maar waarom heeft Bert Brussen het zo druk met het Vrije Volk? Als een site je niet bevalt … dan ga je er toch gewoon niet naar toe?

op 18 06 2008 at 12:43 schreef daniel:

Ik vond dat Nomad over abortus een heel goed verhaal hield. Ik hoef het niet altijd met ‘m eens te zijn om in te zien dat de man schrijven kan. En daar ging het over.

HVV volstrekt humorloos? Ik meen mij toch een aantal stukjes te herinneren. Bijvoorbeeld over de wonderbaarlijke qualiteiten van dode Joden, en of Leon de Winter als je ‘m van een trapje gooit werkelijk een ander geluid maakt dan zijn neef Harry.

Daar werd geloof ik wel om gelachen.

Reagan, tja het is niet de schuld van Hetvrijevolk dat die man altijd gelijk bleek te hebben.

Maar leuk is het wel.

op 18 06 2008 at 15:47 schreef Duns Ouray:

Inderdaad. Reagan hád gelijk.

Als je pretendeert een cosmopoliet en intellectueel te zijn, met een ‘open mind’ … dan zou de behandeling van Reagan in de Europese media in de 1980’s toch een fascinerend onderwerp moeten zijn.

Voor de jongere lezertjes: volgens de Europese media was Reagan een domme oorlogshitser. Je had toen nog geen internet, dus je was overgeleverd aan de Vrij Nederland, de NRC en de Publieke Omroep voor je blik op de wereld.

Het Vrije Volk heeft een aantal podcasts van Reagan on-line staan. Ik zou tegen Bert Brussen wil zeggen: luister er eens naar.

Wat blijkt? Reagan was een visionair. Belangrijker: Reagan had de juiste visie.

Conclusie? Blijkbaar kunnen media een leugen-campagne voeren. Het zou toch niet zo zijn dat we nu dezelfde leugencampagne over Bush meemaken?

op 18 06 2008 at 20:01 schreef Peter:

Reagan had soms gelijk, soms had hij gewoon geluk, soms had hij de tijd mee, en vaak ook had hij ongelijk.

Is het niet zo – en wees eerlijk, Duns – dat Reagans erfenis onder andere bestond uit het grootste begrotingstekort in de geschiedenis van de VS?

Ik kijk het na, hoor!

op 18 06 2008 at 20:45 schreef Duns:

Ik heb het niet nagekeken, maar volgens mij klopt daar niets van!

Dat record staat toch zeker op naam van Bush the Younger?

(Maar in 1988 had je -denk ik- wel gelijk.)

op 18 06 2008 at 20:48 schreef daniel:

Reagans erfenis onder andere bestond uit het grootste begrotingstekort in de geschiedenis van de VS

Gevolgt door de grootste toename van welvaart uit de geschiedenis van de mensheid.

op 18 06 2008 at 21:10 schreef ReneR:

Quote Ozymandias

"De grote plaag van deze tijd is dat er te veel tuig is dat zich niets van anderen aantrekt. Hoeven ze ook niet, want ze hebben geleerd dat ze met intimiderend gedrag mensen de andere kant op doen kijken."

Van wie denkt men dat ze dat geleert hebben? Bovenstaande quote sluit naadloos aan op het gedrag van de overheid zelf.

het is tijd voor de revolutie

op 18 06 2008 at 22:16 schreef Bert Brussen:

verder was Reagan een conservatief die bij alles wat naar "solidariteit" riekte meteen over communisme en Sovjets begon. Stel je voor dat slachtoffers van zijn fijne hebzuchtmaatschappij ook wat graantjes mee zouden pikken…

Verder ben ik van mening dat DrNomad een zieke oorlogshitser is en haat zaait.
Wat altijd goed is, haatzaaien.

op 18 06 2008 at 23:23 schreef Tedje:

Jammer dat de commentaren op de column van Breedveld zijn verzand in geouwehoer over de verschillen tussen HVV en FN.
Waar Peter de schuld van de teloorgang van de openbare ruimte schuift richting labbekakkige overheid of de beschamende lafheid van de wetshandhavers, pleit ik ervoor de aandacht eens te richten op de braafburgerlijke huisvader met stoere auto die zich nooit meer wandelend op straat begeeft.
Die braafburgerlijke huisvader heeft van alles geleerd, maar niet hoe zijn vuisten en kracht te gebruiken.
Dus de braafburgerlijke huisvader maakt zch het liefst snel uit de voeten als hij bij toeval tijdens een uitje met zijn kinderen in een parkje of zwembadje geconfronteerd wordt met de alledaagse achterkant van de samenleving: opgewonden tokkies of toklims die niks hebben geleerd, maar weer net wel hoe met hun agressie iedereen angst aan te jagen.
Zij kennen de straat, zij wonen op straat en hebben alleen te vrezen van ouden van dagen of huismoedertjes die als angsthaasjes wijken zodra de tokkies of toklims iets van hun agressieve aard laten zien.
De braafburgerlijke huisvader ziet de beelden doorgaans slechts op TV, net als Peter Breedveld. Wordt hij incidenteel met de harde werkelijkheid geconfronteerd dan druipt ie af na een "zeer ernstige bedreiging" om zich thuis op z’n computer te beklagen over de labbekakkerige overheid. Over weer een jaar koopt ie een pistool en schiet ie bij weer zo’n incident die volkse Hagenees door z’n harses.
Dat soort processen had geen Ronald Reagan of de afbouw van de verzorgingsstaat tegen kunnen houden.
Het is gewoon het "taxidrivers" gevoel dat oprukt in de lage landen, zo’n 30 jaar na dato.
De oorzaak lijkt me iets groters dan onze overheid of onze politie.
Als ik me er snel van af maak denk ik dat het iets te maken heeft met een combinatie van mannen die geilen op auto’s, Aad Nuis (die de pulp vrij toegang gaf), overbevolking, massa-immigratie van ongeschoolde moslims, de Mammoetwet, gangstarap, het op Amerikaanse wijze omploegen van de Haagse binnenstad door Adri Duivesteijn, de teloorgang van het communisme en de internationalisering van het kapitaal.
Neemt niet weg dat je zo nu en dan best als ontwikkelde man eens een klap mag uitdelen als je een schreeuwende tokkie tegen het lijf loopt.
Zo moet de onderklasse zich tenslotte ook weten te redden in de moderne tijd. En de meesten overleven het. Ook al ontvangen ze vaak ernstige bedreigingen.

op 19 06 2008 at 08:22 schreef dieter:

haha die Tedje toch zie het al voor je dat al die kantoorpikkies hun agressie de vrije loop laten na jaren en jaren van onderdrukte woede en onuitspreekbare angsten? Dat lijkt me geen goed idee, daar komen enkel tragische ongelukken van. Ten eerste ontbreekt het de meesten aan moed, en ten tweede kan ongecontroleerde woede omslaan in een ‘waas’ voor de ogen met alle ongelukken van dien.

Wat niet wegneemt dat een welgemeende, goed geplaatste peer op de muil enorm kan opluchten.

Dat dan weer wel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS