Home » Archief » Bejaardentax


[05.07.2008]

Bejaardentax

Frans Smeets

FKK12

Afgelopen winter wilde ik na een jaar ploeteren op vakantie in Tsjechië. Leuk huisje op Internet gescoord, de bejaarde hond achter in de auto, de zwangere vrouw in de bijrijderstoel getild en hoppa, gaan.

Na twee dagen rijden zouden we nog even de sleutel en ‘uitleg’ ophalen bij de Nederlandse eigenaren die in een dorpje verderop woonden. Het echtpaar had bij het zien van landgenoten behoefte aan een ‘goed gesprek’ met het daarbij horende glaasje wijn. Toen ik ze vroeg hoe ze in Tsjechië terecht waren gekomen werd mij geantwoord dat ze na het afbetalen van hun huis een nieuwe uitdaging zochten. En aangezien ze vrienden in Tsjechië hadden, besloten ze om twee vakantiehuizen te kopen die meneer zelf zou opknappen. Daarnaast was dit ook nog eens fiscaal aantrekkelijk, ‘al waren de belastingen in Nederland wel èrg hoog’.

Een gezonde, mopperende ondernemersgeest, dacht ik. Toen ik ze vroeg wat voor werk ze deden, vertelden ze me zonder blikken of blozen, dat ze beiden al 20 jaar arbeidsongeschikt waren. ‘Eeeeh, wat?’ Om er nog achteraan te vertellen dat ze wel in Nederland verzekerd bleven wat betreft de ziektekosten. Dat leek hun toch wat veiliger. ‘Het waren immers opgebouwde rechten.’

Het leek me een onwaarschijnlijk verhaal dat in mijn hoofd bleef spoken. Is het mogelijk om drie huizen te verkrijgen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, terwijl twee modale inkomens samen tegenwoordig niet in staat zijn een beetje huis te kopen? Ik besloot op onderzoek uit te gaan zodra ik terug was.

En ja, het is mogelijk!! Althans voor een bepaalde leeftijdsgroep. De generatie die we samenvatten onder de babyboomers, de generatie verwekt uit de euforie na de oorlog. De generatie die zich vooral wil laten kennen als ‘generatie van de jaren ‘60′, Peace and Love. Even uitleggen….

Tien jaar geleden zaten er bijna een miljoen mensen in de WAO. Velen onterecht. Controle was er nauwelijks en voor veel werkenden was de klussende WAO-er een ergernis. Deze uitkering was vaak in keurig overleg tussen werkgever en werknemer tot stand gekomen. (Nederlandser kun je het niet krijgen.) De WAO-mensen waren vrij van sollicitatie, werden dus bijna nooit gecontroleerd en hadden een hoge uitkering.

De Wet Arbeidsongeschiktheid dreigde echter daarmee onbetaalbaar te worden en daarom werd in 2004 besloten tot strenge herkeuring. Dit gold voor iedereen, en nu komt het, behalve voor degenen die op 1 juli 2004 ouder waren dan 50 jaar. Dit onder zware druk van babyboomers, aangesloten bij de vergrijsde vakbond.

En met een basisinkomen is het goed bijverdienen. Dus ja, eerdergenoemd echtpaar kon zonder angst voor een tandenborsteltellende ambtenaar hun kleine imperium uitbouwen. Bij alle verscherpingen in de sociale zekerheid worden namelijk de BB-ers vakkundig buiten schot gehouden.

Maar ook de (voormalig) werkende babyboomer wist goed voor zijn oude dag te zorgen. Een bekende regeling was de VUT, die er voor zorgde men vanaf zijn 55e in een hangmat kon gaan liggen. Dit gebeurde met 100 procent doorbetaling van nettoloon, waarbij de opbouw van de ouderdomspensioen natuurlijk gewoon doorging. De VUT was een omslagstelsel betaald door degene die thans werkte. Eind jaren ‘90 is de VUT wegens onbetaalbaarheid omgezet in de Regeling Prepensioen. Deze werd gefinancierd door van het principe uit te gaan, dat elke werknemer zelf spaart voor zijn vervroegde uittreding, uitgaande van een 40-jarige arbeidsduur. Voor de oudere werknemers werden er overgangsregelingen getroffen, zodat deze toch grotendeels in het omslagstelsel gefinancierd bleven. De BB-ers bleven daardoor VUTter, alleen onder de naam van Prepensioen. Natuurlijk bleef het ook allemaal fiscaal aantrekkelijk.

Wij, hun kinderen, moeten het doen met de levensloopregeling. Weet trouwens iemand wat dat betekent? Gingen de discussies bij de boomers over Vervroegd Pensioen, Vervroegde uittreding, arbeidstijdverkorting en loonsverhoging, bij ons moeten de discussies gaan over langer doorwerken, langere werkdagen en loonmatiging. Uitgeblust doorploeteren tot je 67e, opdat de fitte boomer, al mopperend over de luidruchtige boem-boem muziek, vanaf zijn 57e met de camper door Europa kan reizen of in zijn Spaanse Nederlandstalige kolonie kan overwinteren. ‘Tenslotte moet de oude dag van deze generatie wel betaalbaar blijven.’ Ik denk dat er weinig voor hun eigen kinderen overblijft. Kunnen ze dan tenminste niet uit solidariteit gewoon ietsje eerder dood gaan?

Maar het zijn niet alleen de sociale verzekeringen waarin de babyboomers zich van hun beste kant hebben laten zien. Wat denkt u van onze ‘starters’subsidie, de hypotheekrenteaftrek, waar, behalve huis, menig dobberend bootje en luxe camper mee gefinancierd is? Ergens heb ik het gevoel dat deze subsidie niet lang meer zal duren. Om maar niet te spreken over: de gouden handdrukken bij elke sanering, waarbij de achterblijvers hùn werk erbij kregen, de royale studiefinancieringen met renteloze leningen zonder verplichtingen, de ongebreidelde studieduur en lage collegegelden, de baanzekerheid die menig BB-er al pingpongend het prepensioen indroeg.

Dit alles gefinancierd door hoge overheidstekorten in de jaren ‘70 en met name ‘80. Zeg maar ‘even geld lenen van de generaties die er nog niet zijn’. Het zijn de schulden die wij moeten aflossen om deze vergrijzing betaalbaar te houden. En die staatsleningen staan vooral uit bij pensioenfondsen. Dus mogen de kinderen ook nog even de rente en aflossing betalen! Ik moet zeggen, genialer profiteren is bijna onmogelijk. Lenen op de toekomst tijdens je leven en de rente en aflossing laten betalen door de geldschieter. Zoiets als, ‘ik leen je geld en ik betaal ook de rente en de aflossing’.

Op zich zou ik dit nog niet allemaal zo erg vinden. Opportunisme en graaizucht zit in elk mens. En als de mogelijkheid zich voortdoet, tja waarom niet? Maar…..KOM ER DAN TOCH GEWOON VOOR UIT en zit niet zo nostalgisch en zelfgenoegzaam te navelstaren op een generatie-idylle die nooit bestaan heeft! Spreek het uit: “Wij, de graaigeneratie, ten koste van alles.”, “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.” Dàn krijg je mijn compliment. Eerlijkheid moet immers altijd gewaardeerd worden.

Maar nee hoor. Ze geloven in hun eigen idylle van revolutie en Flower Power. Alsof er iets verandert door een paar tieners die hun haar laten staan, achter massamoordenaar Mao aanhollen en vervolgens besluiten als groep te gaan zitten of slapen. Als jong mens had ik altijd al het idee, dat die mensen gewoon wilden neuken en consumeren. Alsof een hippie anders klaarkomt.

En tegenwoordig geen woord bij Max, Plusmagazine of Radio2 over de verdelging van het onderwijs, het drama van de multi-culti, feestmutsabortussen, gebroken gezinnen, gelegaliseerde pedofilie, pottenbakkersreligies, nietsnutkinderen en onderdanig genaaid worden door een yogameester. Geen reportages uit de Bijlmer of andere ‘fantastische’ jaren ‘70 architectuurcomplexen die verworden zijn tot Ella Vogelaarwijken of zelfs alweer afgebroken moesten worden, omdat mensen uit de Derde wereld er niet eens in wilden wonen. Want de babyboomer zelf woont niet in zijn eigen creatie, maar achter zwaar gesubsidieerde idyllische melkbussen in Drenthe of, voor de grootmufti’s der profiteurs, in de duinen langs de Noordzeekust. Plus en Max gaan, in belang van volgorde, vooral over optimaal rendement op bezit en vermogen, de kwaaltjes, vakanties, verhalen over hoe geweldig het vroeger was en culturele uitstapjes. Foto’s van oude stoere, ongeschoren mannen die met fout zijden sjaaltje op hun Harley – tweede leg achterop – door Nederland cruisen. Ach, en Radio 2; Meester Prikkebeen en Hotel California. Hoe pathetisch.

Wordt het niet eens tijd om de aangerichte schade te verhalen op deze vervuiler? Noem het herstelbetalingen. En spoed is vereist, voordat ze ONS geld er helemaal doorheen gejaagd hebben. Laat ze zelf hun eigen stront opruimen en schulden betalen. Dan ben ik bereid tot Peace and Love.

I want my money back!

Frans Smeets is kunstenaar en heeft onder andere dit voortreffelijke beeld van Bono gemaakt. Hij is tegenwoordig ook actief op YouTube.

Algemeen, 05.07.2008 @ 08:44

[Home]
 

30 Reacties

op 05 07 2008 at 10:48 schreef LaFayette:

Aye, een erg scherp stuk zeg. En je levert op stijlvolle manier kritiek op de maatschappij zonder er een zeikstraalstuk van te maken zoals vele andere auteurs op dit forum. Klasse!

Rest mij niets dan nog toe te voegen dat de generaties NA de babyboomers er helaas niet veel beter op zijn geworden…

op 05 07 2008 at 11:09 schreef Sabian:

Wat een heerlijk tempo! Smeets maakt kennelijk niet alleen voortreffelijke beelden. Trouwens, die Bono is ook een soort babyboomer, maar dan van de patatgeneratie.

op 05 07 2008 at 12:29 schreef Gerrit:

BBers waren in de tijd dat de maatregelen waar nu zo van wordt geprofiteerd geen beslissers. Wel is het zo dat afstand doen van de verkregen rechten wat moeilijk lijkt te zijn.
Ach ja, de politiek…..

op 05 07 2008 at 13:03 schreef leo:

Ik ben van ’50. Ik heb nog nooit van mijn leven een vaste baan gehad. Was waarschijnlijk mijn tijd ver vooruit. Heb daar dan ook geen uitzicht op. Laat staan pensioenen en andere geneugten. Zelfs naar m’n WAO kan ik grotendeels fluiten, mocht ik het halen.

Overigens heeft Gerrit volkomen gelijk dat wij BBers toen de beslissingen, waar nu zo over geklaagd wordt, niet namen.

Verder wel een leuk vlot stuk hoor, daar kan Vosje niet aan tippen, maar ja dit zit al op pluche en hoeft niet meer. Horen we nooit meer iets van, totdat ze opgaat voor het wachtgeld der volksvertegenwoordigers. Hoewel, ze moet eerst nog even Staatssecretarus van iets worden, als die partij van haar tenminste nog bestaat tegen die tijd. Zoniet dan kan ze altijd nog boompje verwisselen. Beethje politiek flekswerk doen. Kan ze de BBers dan weer de schuld van geven.

Kunstenaar is toch een zelfstandig beroep of heb ik dat verkeerd begrepen? Ga me niet vertellen dat het met de kunst niet wil lukken door de BBers. Tenzij je Bono als inspiratie ziet.

op 05 07 2008 at 13:08 schreef leo:

Excuses voor de tikfouten. Of ik ben de taal een beetje verleerd, of ik tik te vlug. Dat heb je als flekswerker, NB zelf BBer en ‘slachtoffer’ van mijn eigen generatie.

op 05 07 2008 at 14:06 schreef Petra:

Een misverstand is het om alle babyboomers te vergelijken met gewezen hippies.
Hippies waren maar een beperkte groep,meer de artistiekelingen van die tijd,zover ik het mij kan herinneren.
De schrijver vraagt zich af "Waar doen ze het toch van?" Misschien hebben ze wel een erfenisje gehad of een prijsje gewonnen.Je weet maar nooit he.
Dus niet zo gefrustreerd over die babyboomers,hoor.

De meesten hebben gewoon hun hele leven hard gewerkt en zijn ook blij een keertje hiermee te stoppen.En dat sommige mensen eerder werkeloos zijn geworden en te oud zijn bevonden voor ander werk is hun echt niet te verwijten,al zullen sommigen het niet echt vreselijk hebben gevonden.
Geef ze eens ongelijk,maar het verhaal zit dus anders in elkaar.

Het erge hier is de negatieve houding van de schrijver over zijn eigen toekomst waarschijnlijk en hier een generatie de schuld van geeft.Tenminste zo lijkt het.Kwats gewoon.

op 05 07 2008 at 14:09 schreef cynicus:

Stel, je hebt bijna 40 jaar min of meer hard gewerkt (altijd met plezier) en bij gelegenheid van een reorganisatie krijg je de kans op je 60e met een prettige regeling de vut in te gaan. Is er een zinnig mens die dat weigert? Ik heb het toen met beide handen aangegrepen. Nooit spijt van gehad en zeker niet in de wetenschap dat mijn BB-generatie het onder andere voor veel kunstemakers door middel van subsidies heeft mogelijk gemaakt hun huisvlijt aan de man te brengen.

op 05 07 2008 at 15:32 schreef Sabian:

?????….kunst aan de man brengen door subsidies, van welke planeet komt U? Die subsidies worden slechts gebruikt om figuren aan dure management baantjes te helpen die het geld wel even voor de kunst gaan managen. Ze verdelen het vervolgens onder hun persoonlijke smaakmakers of persoonlijke vrienden. Echte kunstenaars vluchten allemaal het land uit, de losers verkopen hun bagger aan lokale overheden die er tonnen per [a-]object voor betalen om er de publieke ruimte mee te vervuilen.

Collectivistische politici "kopen" kunstenaars, journalisten, opiniemakers, TV redacties met hun subsidies.
Subsidie is een peiler onder het rotte systeem en houdt de enorme corruptie in leven. En de middelmaat I might add.

op 05 07 2008 at 17:13 schreef onwijsgeer:

De commissie Bakker adviseert om met behulp van ‘zoet en zuur’ – het zurige motto van de Haagse roversbende – ouderen aan het werk te krijgen en te houden. De AOW-leeftijd moet ook worden opgerekt tot 67. Mensen die daar niet van overtuigd zijn, die bijvoorbeeld weten dat arbeid sinds Marx en Hitler helemaal niet vrij maakt, moet dat straks van rijkswege worden duidelijk gemaakt. "Werken is leuk, goed voor je zelfontplooing en sociale contacten".

Los van de vraag welke wergever er nog op ouderen van 45-plus zit te wachten, blijkt uitgerekend uit de Bijbel dat werken over het algemeen juist niet en luieren juist wel plezierig is. Gen. 3:19 rept immers van "in het zweet uws aanschijns …" toen twee aan eklaar verknochte luieraars om onduidelijke redenen uit het paradijs werden geflikkerd.

Dus onze regering en vooral de CU daarin moet ook hier recht in de leer blijven: werken is een straf, is heels geen levensvervulling, zo veel mogelijk luieren juist wel!

op 05 07 2008 at 18:45 schreef Tedje:

Geweldige column van Smeets. Van 54 en dus 54 ben ook ik enorm jaloers op al die sjoemelaars die veel ouder zijn dan ik, maar vaak al twintig, dertig jaar of langer op hun riante uitkeringslauweren rusten. Kan een merkwaardig soort VUT zijn, afkeuring op hun 49ste omdat de werkgever ze graag kwijt wilde, of levenslang enorm zwart bijklussen naast de bijstand.
Met een bijbaantje als tennisleraar, kinderopvangfraude van de eigen kleinkinderen, leuk een dag per week taxirijden, of toch stiekem bijklussen voor de oud-werkgever, zitten ze uitermate riant in hun slappe was, terwijl ze elke vorm van stress vermijden. Ze zijn daarom ook nog eens zó gezond, dat ze nog wel minstens 40 jaar meegaan.
Helemaal erg worden ze als ze ook nog eens veel op internet gaan bloggen en zogenaamd namens "hardwerkende Nederlanders" op alles en iedereen kankeren.
Ik was daarom ook graag een paar jaar eerder geboren. Nu moet ik gewoon doorwerken tot mijn 5- of 67ste. De WAO komt geen mens meer in. En als ik onverhoopt ontslagen word, moet ik vast wekelijks tot mijn pensioen sollicitatiebewijzen laten zien. Hoewel, ik geloof dat je met ingang van 1 juli gedwongen kan worden ieder soort werk te doen, mocht je er uitgekwakt worden omdat je werkgever toch liever een wat fris gezicht ziet.
Komt door de Mei Li Vosjes. Maar dat is weer een ander verhaal.

op 05 07 2008 at 18:54 schreef Tedje:

Overigens, veel erger dan al die sjoemelende oudjes is natuurlijk de over het financiële paard getilde Bono. De Heere Jezus Christus van de nieuwe tijd. Redder van complete volkeren. Van Kamp tot Bos, van Balkenende tot Rouvoet, van Wilders tot Marijnissen, volgens mij hebben ze hem allemaal bij hun favorietjes in hun mp3-spelertje staan.

op 05 07 2008 at 19:50 schreef Bert Brussen:

Geweldig stuk. Kun je zo inlijsten.
Nog afgezien van het feit dat veel BB’ers inderdaad riant ons geld opmaken, zijn ze ook nog eens op vervelende wijze overheersend aanwezig in culturele sector, politiek en media.

@Tedje: maar Bono kan nog wat: goede muziek maken.

@Leo: hoezo zou je geen recht hebben op AOW? Als zelfstandige heb je geen recht op pensioen en ook geen arbeidsongeschiktheidsuitkering of werkloosheidsuitkering. Bijstand hebben we echter allemaal recht op (al is dat natuurlijk niet veel).

op 06 07 2008 at 01:55 schreef Levee:

Zijnde van jaargang 1942 hoef ik me theoretisch niet aangevallen te voelen maar toch wil ik reageren op het schrijfsel van Smeets. Niet omdat enkelen reageerden met de kwalificatie “Aye, een erg scherp stuk zeg” of “Geweldig stuk. Kun je zo inlijsten” maar omdat ik het een giftig stuk vind.

Nooit gehoord van de geweldige kunstenaar Frans Smeets dus maar even gegoogled en wat vindt men dan? “According to the artist’s website, Smeets is a "Dutch historian, philosopher, and artist. He makes art in which history, philosophy, skills, globalisation and the controversy between man and nature are important”, maar naar mijn mening zullen er weinig echte historians en philosophers zijn die hun naam onder een dergelijk ongenuanceerd en weinig onderbouwd artikel zouden durven zetten.

Maar oh, oh, wat hebben de nazaten het slecht. Eerst een jaar hard moeten ploeteren en dan pas op vakantie. Heb je als armlastige kunstenaar een goedkoop huisje gescoord op internet (ook al weer zo’n verdomde creatie van die naoorlogsen) en dan moet je nog huur betalen aan dat minderwaardige volk. En dan na enkele alinea’s aan de onderbuikgevoelens appelleren komt de aap uit de mouw. Er moet schuld bekend worden. Smeets gaat terug tot de flower powerperiode. Ik zou hem adviseren om de oproep opnieuw te doen en te beginnen in 1863, dan kan de slavernij en al het onrecht wat daarna komt tot de jaren 60 gelijk mee behandeld worden wat de herstelbetalingen betreft.

“Ik denk dat er weinig voor hun eigen kinderen overblijft. Kunnen ze dan tenminste niet uit solidariteit gewoon ietsje eerder dood gaan?” Tja, dat kan natuurlijk wel en nu wordt deze reactie ook een giftig stukje. Dan moeten Smeets en zijn flinke commenters ook zo moedig zijn om hun eigen Pa en Ma recht voor hun raap te zeggen dat ze een stelletje waardeloze types zijn die het niet waard zijn om nog te leven. Na de flowerpower neukpartij en het werpen van hun nakomelingen hadden ze zich zelf al van kant moeten maken om erger te voorkomen. Zeg dat je nu onmiddellijk de erfenis wil incasseren om ze vervolgens een euthanasiepil aan te bieden of als ze dat niet willen, een ander soort executie. Je kan overigens nog even wachten tot de successie op de erfenis verlaagd wordt maar dat lijkt misschien weer iets te hebberig.

Tot slot zou Smeets misschien nog aan kunnen geven waar dat voortreffelijke beeld van Bono zich bevindt. Dit naar aanleiding van een andere uitlating van deze kunstenaar op het internet. Kan ik zijn advies volgen en die witte jurk een beetje pimpen.
“Als laatste pleit ik voor een andere houding van het publiek ten aanzien van moderne kunst. Ga de discussie aan, want kunst is niet heilig. Laat je niet wegdrukken in de museale stilte of wegzetten als onwetende. Neem desnoods een tomaat mee of pimp dat grote beeld op die rotonde bij je in de buurt. Een kritisch en assertief publiek is noodzakelijk voor een levende kunstwereld. Het is uiteindelijk alleen de toeschouwer die de stilte kan verdrijven.”

op 06 07 2008 at 02:01 schreef Lugtigheid:

wat las ik daar,,,voor veel werkenden was de klussende WAO-er je moet ze eens horen, als ik in de tuin een printje staat te etsen, niet te geloven en toch kan ik alles nauwelijks beheersen. contusio cerebrum et cerebellum, en dat geloven ze niet, want ze denken dat ze wat van medische wetenschap afweten, ik niet en ik hoef mij er ook niet aan te houden.

op 06 07 2008 at 02:36 schreef Duns Ouray:

Goed artikel, hoor. Frans kan schrijven.

op 06 07 2008 at 08:53 schreef smeets:

Levee,

Maak het allemaal niet zo persoonlijk. Een Blog is om te prikkelen.
Verder staan de adresgegevens op mijn webpagina.
Bono staat hier ook. Dus je bent altijd welkom om te pimpen.

met vriendelijke groet,

Knutselaar Frans Smeets

op 06 07 2008 at 12:12 schreef Bert Brussen:

Levee komt uit 1942. Die is dus geen bb’er maar gewoon bejaard. Seniel fossiel (sf), dus.

op 06 07 2008 at 15:30 schreef ysduiker:

Leuk, pappie en mammie hadden de BKR, en Frank de kampeerboer melkt BB-ers in zijn achtertuin.

op 06 07 2008 at 17:26 schreef ysduiker:

Wie? Fran[edit]s[/edit] de kampeerboer, excuus.

Veel schrijven, dan smelten de caravans als de noorpool.

op 06 07 2008 at 20:52 schreef TRS:

Wow. Indrukwekkend stuk.

op 06 07 2008 at 20:57 schreef Tedje:

Dat ga je dan dus helaas krijgen als je hier met naam en toenaam staat, dat al die in hun wiek geschoten mensen op internet gaan kijken waar die armlastige en hard en zelfstandig ploeterende Smeets dan zelf woont, zonder BKR, WAO of andere verkapte subsidie.
Eerlijk gezegd dacht ikzelf aan een soort ellendige, maar toch te dure Rotterdamse etagewoning, driehoogachter, met een spaarvarken op de kinderkamer om zo nog nét het jaarlijkse reisje naar een lekker goedkoop vrijstaand huisje in Tjechië te kunnen bekostigen. En dan de koffie, kaas en hagelslag maar mee in de kofferbak. Het moet tenslotte goedkoop.
Vraag me nu dus opeens ook wel af waarom Frans niet gewoon in zijn eigen achtertuin op vakantie gaat. En als je daar al eens weg wilt, waarom dan niet een paar dagen naar een leuk hotel in het centrum van een bruisende stad?
Overigens laat ik me denk graag eens een keer met mijn partner een paar dagen melken in de achtertuin van Frans.;-)

op 07 07 2008 at 12:25 schreef Avondlander:

Zo negatief moet je hen toch ook weer niet voorstellen. Ze hebben toch voor ons de immigranten binnengengehaald die niet alleen een culturele verrijking zijn maar ook nog eens de hele sociale zekerheid betaalbaar gaan houden!

op 07 07 2008 at 15:41 schreef Paco:

Kan dat miljoenen leger van niksdoeners niet met wat minder??? lijk mij van wel. Halveren en geen auto is het zogenaamde co2 probleem ook weg.
Wij hebben al 40 jaar en meer gewerkt en belasting betaald dus halveren die hap zijn ze ook snel weg.

op 07 07 2008 at 16:23 schreef XangadiX:

chapeau, chapeau, chapeau en alle klagende babyboomers in de comments maken dit stuk eigenlijk alleen nog maar sterker! (ja ik bedoel jou Levee)

op 07 07 2008 at 17:29 schreef japie krekel:

Oplossing gezocht voor uw probleem? Alles draait immers om geld. In de jaren ’70/80 propageerden radicale feministen totale castratie. Voor hen gold haat als uitgangspunt. Beide thema’s doen zich als uw uitgangspunt gelden. Wat denkt u van het volgende? Kunstenaars die voor hun 30e niets hebben opgeleverd worden omgeschoold tot oplossers. Kunstenaars die wel iets hebben opgeleverd zijn met hun 40e uitgepiekt en worden tevens omgeschoold. Vervolgens wordt iedereen boven de 50 opgelost. De euthanasie zit al in de lift. Geweldige oplossing toch? Het is radicaal maar ook zeer hygienisch. Bovendien ligt er een opzienbarend economisch voordeel in het verschiet. Stelt u zich eens voor!

op 07 07 2008 at 17:57 schreef smeets:

Tedje,
Voor de prijs van een flatje drie hoog achter in Rotterdam koop je in Noord-Oost Friesland en delen van Groningen een landgoed. En het levensonderhoud is ook nog een stuk goedkoper.
En wie heeft de stad nog nodig in het internettijdperk ?

frans

op 08 07 2008 at 12:59 schreef Pacp:

Heee, japio, niet te pop he.

Wat dacht je ervan alle uitvreters op te lossen???, zo lus ik er nog wel een paar.

op 10 07 2008 at 01:29 schreef Loesje:

Tedje; wij zijn jaargenoten blijkt dus.
Goed jaar trouwens, dat 1954. Hoewel, we zijn geen echte babyboomers en we grijpen overal net naast! *zucht*

op 10 07 2008 at 11:52 schreef Tedje:

Loesje, dat overal net naast grijpen valt wel mee dacht ik. Misschien financieel, maar voor de rest heeft iemand uit 1954 zo’n beetje de hele moderne geschiedenis bewust meegemaakt, van opbouw tot afbraak, zeg maar. Interessanter kan het eigenlijk niet.
En we zijn nog niet eens oud ook!;-)

op 10 07 2008 at 12:50 schreef Loesje:

Tedje; da`s ook waar, en iedere dag verwonder ik me nog over van alles en nog wat. Ik had nooit kunnen dromen dat ik via iets dat Internet heet zomaar zou communiceren met wildvreemde mensen. En dat financiele, ach, wanneer het er op aan komt; je kan maar van 1 bord tegelijk eten en maar in 1 bed tegelijk slapen. Toch? En oud ben je pas zo rond de 102 volgens mij. ;-))

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS