Home » Archief » Kleine wereld


[04.08.2008]

Kleine wereld

Peter Breedveld

Wie de mens op zijn allermongoolst wil zien, moet naar Disneyland Parijs gaan. Daar zie je volwassen mannen en vrouwen achter mensen in kostuums aan rennen, omdat ze denken dat die Mickey Mouse of Pluto of Pinokkio zijn. Echt waar, grote kerels tuimelen over elkaar heen en lopen kleine kinderen ondersteboven om handtekeningen te scoren van Tweedle Dee en Tweedle Dum. Ik zag Donald Duck achtervolgd worden door een wilde meute in Main Street. Hij werd ontzet door twee lijfwachtachtige types, die de handtekeningenjagers op afstand hielden.

Ik zou er wel eens bij willen zijn als die mensen thuis aan familie en vrienden vertellen over de handtekeningen die ze hebben gescoord in Disneyland, “en kijk, hier sta ik met Mickey op de foto.” Een bijdehand neefje fronst zijn voorhoofd en zegt: “Dat is Mickey niet, dat is een vent in een heel warm pak.” – “Wat lul je nou, man? Dat is Mickey, ik heb hem zelf gezien! Hier is zijn handtekening!” En inderdaad, in een mooi oblongvormig boekje met Disney-prinsessen op de voorkant staat op een bladzijde geschreven: “Mickey”.

En het barst er van de moslims in Disneyland. Van die erge, in zwarte boerka’s met alleen een venstertje om doorheen te kijken. Soms zit daar zelfs een gaasje voor. Ik vind dat hilarisch, dat je je strikt aan Allah’s allerstrengste voorschriften houdt, maar dat je wel naar Mickey Mouse gaat staan zwaaien in één van de bolwerken van het cultureel-imperialistische consumerisme uit het land van de Grote Satan. Ik zag een heel mooi klein meisje in een peperduur Doornroosje of Assepoesterkostuum. Ze zat te mokken op de stoeprand toen een ouder echtpaar, kennelijk ook getroffen door haar schoonheid, haar vroegen of ze een foto van haar mochten maken. Ze fleurde helemaal op en nam haar mooiste en beminnelijkste pose aan – een echt prinsesje. Daarna liep ze trots lachend naar het gezelschap achter me, een drietal zwarte spoken en een baardman, die vriendelijk naar het echtpaar lachte. Zelfs voor een onbevooroordeelde, ruimdenkende geest als ikzelf hebben moslims altijd verrassingen in petto.

Ook intrigerend: jonge moslimvrouwen met van die enorme Mickey Mouse-oren op hun Chanel-hoofddoeken, en daar dan een verwaande kop bij trekken alsof hun stront niet stinkt. Ze doen me een beetje denken aan Japanse toeristen, de bezoekers uit Saoudi-Arabië en de Golfstaten. Totaal niet geïnteresseerd in de inheemse bevolking. Ik heb geprobeerd met een paar vrouwen te flirten (je weet nooit of ik bij zo’n ravissante Arabische olieprinses in de smaak val, ik bekeer me diezelfde dag nog) maar ze zagen me niet eens staan – bitches. Ik moet wel zeggen dat ik in de Disneyland Express vriendschap heb gesloten met een sympathieke Saoedische familie met twee grote dochters. Ik sprak alleen met het hoofd van het gezin, die mijn dochter en jongste zoon een snoepje gaf (taqqiya!) en zag hoe ik stiekem beloerd werd door één van de dochters. Die snel haar blik weer afwendde als ik naar haar keek.

En ze gedragen zich keurig, de Arabieren. Zij zijn het niet die kinderen opzij duwen – dat zijn de Italianen en de Nederlanders. Nederlanders herken je overal aan hun extreem wansmakelijke manier van kleden, aan hun bonkige voorkomen en aan hun voortdurend ontevreden koppen: “Is dat alles? Doe me d’r nog eens één!”. “Niek!” schreeuwde een koe naar haar eunuch. “Douw dat kind naar voren! Zo komp ze nooit aan de beurt! Larissa! Je mot voor jezelf lere opkome! Thuis hep je toch ook altijd zo’n grote smoel!” Tijdens een parade werd mijn dochter ruw aan de kant geduwd door een Italiaan in een wielrennerspak. Hij wilde met me vechten, maar zag daar toch maar vanaf.

Nou niet gaan denken dat ik Disneyland een hel vind, want ik heb me er kostelijk vermaakt. Het ziet er allemaal waanzinnig overtuigend uit. Het is werkelijk alsof je de Donald Duck binnenstapt en daarbij kon ik een gevoel van diepe ontroering niet onderdrukken. Het optimistische It’s a small world after all-gevoel werkt aanstekelijk en de strakke manier waarop alles is georganiseerd, waarop werkelijk overal aan is gedacht en waarin vrijwel niemand er zelfs maar over piekert de vele regels te overtreden, deed me denken aan de hoogtijdagen van het Derde Rijk. Je zou bijna vergeten dat het gewoon een manier is om zo effectief mogelijk zoveel mogelijk geld uit je zak te charmeren. Gelaten wachtte ik gemiddeld drie kwartier voor kijkdoosritjes van vijf minuten. Die van Peter Pan en Pirates of the Caribbean waren de coolste. De kinderen konden geen genoeg krijgen van Pirates en vreemd genoeg stond er nooit een lange rij voor die attractie, dus die hebben we vier, vijf keer gedaan.

Ik was bang dat er in Disneyland alleen maar junkfood te krijgen zou zijn, maar dat viel mee. Er zijn daar echte restaurants en wij kozen voor een Arabisch restaurant in de sfeer van de film Aladdin. Voor vijfentwintig euro kon je daar van een buffet eten zoveel je wilde en verdomd, het was authentiek Arabisch voedsel om je vingers bij op te vreten, met verbluffend lekkere zoetigheden na. De volgende dag (we waren er twee dagen) zijn we weer gegaan.

’s Avonds laat (het park is open tot middernacht!) was er een grote parade ter voorbereiding waarvan het publiek door de blaffende park-nazi’s (die door niemand echt serieus werden genomen) naar de kant van de straat werd gedreven. We moesten heel lang wachten en mijn zoons en ik wilden op een gegeven moment weg, maar mijn dochter wilde per se blijven. En we zijn Nederlandse mannen, dus we doen wat het vrouwtje wil.

Daar kwam eindelijk de parade, met prinsessen en schurken en op de laatste praalwagen Minnie Mouse in een baljurk, en vanuit het donker stond mijn dochter daar te zwaaien als een bezetene. We liepen achter de laatste wagen aan naar de uitgang, dus Minnie en mijn dochter hebben nog een half uur wild naar elkaar staan zwaaien. “Weet je wat nog het mooiste is?” schreeuwde mijn dochter tussendoor in mijn oor. “Het mooiste is dat ze echt zijn! Deze zijn niet verkleed!”

Ik kon mijn hete tranen niet bedwingen.

Peter Breedveld is de komende anderhalve week op vakantie. Wie zich hier in de tussentijd misdraagt, wordt levenslang verbannen.

Algemeen, 04.08.2008 @ 08:50

[Home]
 

56 Reacties

op 04 08 2008 at 12:36 schreef Bas:

Peter@,

Ik als Nederlander ben het volkomen met je eens .
Het gedeelte over de landgenoot in Disneyland .
Altijd kankeren ,nooit tevreden ,te lui om te werken ,allemaal tokkies !
Eigenlijk begrijp ik het generaal pardon van een tijdje geleden niet ,wie wil er nou wonen in een land met zo,n klote bevolking.
Of is het omdat we ook een kleine Arabische minderheid hebben waar wij een voorbeeld aan kunnen nemen ?

op 04 08 2008 at 12:49 schreef Liberman:

Kankeren op je eigen land is inderdaad zo typisch Nederlands Peter.

op 04 08 2008 at 13:04 schreef Benfatto:

nederlandse tokkies hebben het geld om naar Disneyland te gaan, Arabische tokkies niet. Dat verklaart het verschil. Ieder land heeft zijn eigen uitschot.

op 04 08 2008 at 14:29 schreef Sabian:

Jezus Kerel, wat kan je toch lekker schrijven.

op 04 08 2008 at 14:33 schreef Michiel Mans:

Mooi ‘Back in the USSR’ verhaal.

op 04 08 2008 at 16:14 schreef Bert Brussen:

Op Nederland kun je niet genoeg kankeren zeg ik altijd maar. Elk volk krijgt het gekanker dat het verdient.

ROFL@"deed me denken aan de hoogtijdagen van het Derde Rijk".

op 04 08 2008 at 16:22 schreef Bottehond:

Peter Breedveld is de komende anderhalve week op vakantie. Wie zich hier in de tussentijd misdraagt, wordt levenslang verbannen.

* schaterlacht *

Geen beter spot dan zelfspot!

op 04 08 2008 at 16:58 schreef Laila:

@Peter

Ik probeer je echt te begrijpen.
Hoe komt het dat jij moeite hebt met burqa’s en niet met laten we zeggen; peniskokers.
Wat is jouw criterium voor acceptatie van ‘overdressed’ zijn of ‘un(der)dressed?’
Wat maakt een overtuiging uit recalcitrantie, gekkigheid of egaal en streepjevrij bruinen beter dan uit religieuze overtuiging.

Ik heb zelf heel lang moeite gehad met overbedekte dames omdat ik in de veronderstelling leefde dat zij allen onderdrukt werden maar de realiteit is een stuk genuanceerder.
Ik hoorde onlangs dat een dame(de zoveelste) ,die jij overigens ook kent,geheel uit zichzelf een hoofddoek is gaan dragen.

Ik was welliswaar verbaasd maar ik voel geen medelijden meer omdat ik weet dat zij dit uit eigen beweging is gaan doen.

Hoe komt het dat vrouwen die hier opgegroeid zijn en hier gestudeerd hebben uit zich zelf iets dergelijks doen? Kan het heel misschien zijn dat zij zich niet geaccepteerd voelen door de autochtonen en geen aansluiting kunnen vinden en zich daarom gaan distantieren?

Ik heb onlangs op verzoek van mijn dochter een handtekening gevraagd aan H.Teeuwen.
Ze ging helemaal uit haar dak zo blij was ze…..ze vertelde trots aan tafel dat zijn handtekening zou prijken tussen die van haar andere idolen Mickey Mouse en co.

op 04 08 2008 at 17:28 schreef N. Molrat:

Leuk verhaal weer. Ik bewonder mensen die zo tolerant zijn dat ze het aan kunnen om met kinderen naar iets massaals als Eurodisney te gaan.

op 04 08 2008 at 17:45 schreef Bas:

Laila/eenvoudige allo/enz@

Gebruik af en toe eens je andere hand als je toch aan het melken wil .

op 04 08 2008 at 17:46 schreef Laila:

Peter is de vleesgeworden tolerantie.

op 04 08 2008 at 17:56 schreef Bert Brussen:

lol@Molrat. Indeed.

op 04 08 2008 at 17:56 schreef Laila:

Zeg eens boer Bas mis ik iets?

Impliceer jij dat alleraardigste allo en Laila een en dezelfde persoon zijn?

Ik ben eigenlijk blond van mezelf dus help me even,leg eens uit.

op 04 08 2008 at 18:11 schreef Bas:

Hi laila @ ,moet ik blond lezen als knap ,en zwart = dom ?

op 04 08 2008 at 18:41 schreef Bert Brussen:

LAILA , houd een sop met,raartypen , en

interpunctiegebruik.

Of leer gewoon Nederla, nds.

op 04 08 2008 at 19:30 schreef Laila:

Ik nodig je bij deze iets te doen voor je medemens.
Ik meld me graag want ik wiol graag leren.

op 04 08 2008 at 19:40 schreef Laila:

wiol= wil voordat Bas daar over struikelt

op 04 08 2008 at 19:52 schreef een eenvoudig allochtoon:

@bertje.
je lijkt een beetje op een pool toen ze nog achter het ijzeren gordijn moesten leven.
ben je wel helemaal zuiver?
moest ik vragen van botte hond.
gezien die mooie foto,die niet zou misstaan in een gaykrant.
….,,,,,,genoeg interpuntie,en komma’s voor je?

op 04 08 2008 at 20:04 schreef Laila:

Sorry….. het was Bert en niet Bas die daar over struikelt.

Waar kan ik mij melden voor Be rt ’s Inte rpunctie le s ?

Bas suit yourself.Je mag wel even kijken of ik uitgroei heb.

op 04 08 2008 at 20:05 schreef Laila:

Hey alleraardigste allochtoon : )

op 05 08 2008 at 03:07 schreef Asmodeus:

Bij ReneR denk ik eerder aan de Efteling. De Revolutielaaf…

Wanneer Mickey en zijn kornuiten zich, buiten hun enclaves, in het openbaar gaan vertonen, moet men de noodtoestand afgekondigden. Iedereen die niet direct te identificeren is, neerschieten.
Met name clowns zijn de kogel niet eens waard, zij worden door burgerwachten publiekelijk kaalgeschoren en doodgeknuppeld. Gelijke monniken, gelijke kappen…
Een uitzondering: clini-clowns. Deze krijgen intraveneus een cocktail van Marburg, ebola en hiv toegediend. In een eigen kliniek mogen ze vervolgens elkaar aan het lachen maken…

Fraai stuk Peter, zeker begin en slot. Fijne vakantie gewenst.

op 05 08 2008 at 12:00 schreef ReneR:

Als die dames in een boerka nou eens problemen hebben met werk te vinden; dan kunnen ze nog altijd integreren zonder moeite dus in Disneyland; waar ze in zo’n pak zoals Mickey Mouse ook niet gezien worden. Mischien kunnen we de naam Afghanistan wel veranderen in Disneyland met aan het hoofd van de regering Allah Baba en de 10.000.000 struikrovers

op 05 08 2008 at 20:37 schreef philippine:

‘Hoe komt het dat vrouwen die hier opgegroeid zijn en hier gestudeerd hebben uitzichzelf iets dergelijks doen? Kan het misschien zijn dat zij zich niet geaccepteerd voelen door de autochtonen en geen aansluiting kunnen vinden en zich daarom gaan distantieren?’. Een dergelijke gedachtengang en vraagstelling verdient een hoofdoek.

op 06 08 2008 at 09:39 schreef riek:

graag opvallen
is ook een mogelijk
hee,
kijk,
iedereen kijkt naar mij
(en het voordeel is, je hoeft het doek niet op te halen)

op 06 08 2008 at 11:19 schreef ReneR:

@asmodeus

Ik snap even de humor niet van de Efteling…ik gruwel van dat soort plekken. Ik ga liever naar musea; zoals het rijksmuseum.

Waarom krijg ik bij jouw de associaties met een psychiatrische inrichting??

op 06 08 2008 at 15:41 schreef Allochtoon:

"Ook intrigerend: jonge moslimvrouwen met van die enorme Mickey Mouse-oren op hun Chanel-hoofddoeken"
– Ik zal dit aan mijn in elkaar geramde verplicht dragende Wibra-hoofddoek moslimnichtje doorgeven. Enorme Micky mouse-oren, dit is wat ze moet dragen! Dit zal haar verdriet verlichten. EUREKA!

"En het barst er van de moslims in Disneyland. Van die erge, in zwarte boerka’s met alleen een venstertje om doorheen te kijken. Soms zit daar zelfs een gaasje voor. Ik vind dat hilarisch, dat je je strikt aan Allah’s allerstrengste voorschriften houdt, maar dat je wel naar Mickey Mouse gaat staan zwaaien in één van de bolwerken van het cultureel-imperialistische consumerisme uit het land van de Grote Satan"

– Nog even geduld meneer Peter,en u hoeft niet meer met uw kinderen naar Disneyland om u te kunnen verlustigen aan zwarte spookjes, die u met door hun, over het hoofd met gaas bedekte lakens, met venster opening uiteraard, gezellig kunnen begluren. De Eftling is veel dichterbij, dus lekker goedkoop. (Je bent per slot van rekening Nederlander nietwaar?) Vind ik ook zo hilarisch.

"Zelfs voor een onbevooroordeelde, ruimdenkende geest als ikzelf hebben moslims altijd verrassingen in petto"

– Spannend zijn die ingepakte delight’ful wandelende baarmoeders, vind u niet?

"Wie de mens op zijn allermongoolst wil zien, moet inderdaad naar Peter Breedveld kijken"

Met de allervriendelijkste groeten,
Een allochtone vrouw.

op 06 08 2008 at 19:04 schreef Peter:

Hoe komt het dat jij moeite hebt met burqa’s en niet met laten we zeggen; peniskokers.

Laila, waarom begrijp je me altijd zo slecht? Druk ik me zo ongelukkig uit?

op 06 08 2008 at 19:13 schreef Jamila:

Zeg allochtone vrouw, als je je als allochtone vrouw wilt presenteren, zul je toch echt die oerhollandse Nederlandse cliché vooroordelen van je moeten weglaten. Misschien geloven we dan dat je écht een allochtone vrouw bent. Hier straalt datzelfde zure gevoel van suprematie en neerbuigendheid af als in dat ochtonen stuk van annelies brulboei.

op 06 08 2008 at 22:03 schreef allochtoon:

Ik ben een doodgewone allochtone vrouw. Geboren en getogen in een moslimland. Ben geen mohameddaanse. Heb wel een mohammedaanse opvoeding genoten. Heb veel ellende gezien en meegemaakt bij met name ingepakte moslimvrouwen en meisjes.Ook mijn christenzus en moslimnichtje ondervinden dagelijks nog veel ellende. Bagetelliseer dit niet!
Keek toevallig bij HVV en kwam zodoende hier terecht.

Zo onderhands word ik inderdaad spuugziek van al dat gepamper. Dit schiet niet op. Het zal wel goed bedoeld zijn hoor, maar als zelfs mijn mokka bruine allochte zoon niet meer ‘bruin’ mag zijn en het nederlanderschap door onze strotten wordt geperst, dan gaan mijn nekharen daar recht van overend staan.

Hallo, wij behoren niet tot de ‘oorspronkelijke’ Nederlander. Wel zijn wij in het bezit van 1 Nederlands paspoort en hebben wij ons aangepast. Dit maakt van ons nog geen Nederlander. Wil ik graag zo houden, ben ik trots op. Mag het? Ies onze koeltoer ja!

Je kunt ook overdrijven zie je. De linksche arrogantie ten top zeg.Doe toch in godsnaam niet zo krampachtig.
Laat de Marokkaan, Marokkaan zijn, met een Marokkaans en Nederlands paspoort, de Turk een Turk. De Chinees een Chinees, de Jap een Jap, en de Surinamer een Surinamer. Sommige allochtonen (met name de moslims) willen zich domweg niet aanpassen. Pak ze aan!
En dat gaat idd niet lukken als er continu met inburgerings cursusjes, subsidies, uitkeringen en culturele progama’s wordt gestrooid. Lees dat stukje hierover bij HVV, wordt je hopelijk wijzer van.

Nog 1 ding, draai de zaken eens om.
Je gaat als Nederlander in China wonen en werken. Je hebt zelfs naast je Nederlandse, een Chinees paspoort. Ben je dan opeens ‘hopla’ een Chinees geworden? En zal er ook gepamperd worden denk je? Dat denk ik toch echt niet!
Jakkes! Wat een stelletje arrogante linksche rakkers zijn jullie toch.

op 07 08 2008 at 07:12 schreef Laila:

@ (Doodgewone) Allochtoon…

Er is al één eenvoudige allochtoon.

Wat je zegt werkt heel erg op mijn lachspieren.
Maar geboren en getogen in een moslimland komt niet bepaald geloofwaardig over.

op 07 08 2008 at 11:15 schreef Allochtoon:

Indonesië is toch echt een moslimland. De grootste nota bene.

Aanpassen is alles wat je hier in Nederland moet doen. Ook ik (tweede generatie) was een, door omstandigheden, halve analfabeet. Heb in de avonduren Nederlands leren schrijven. Zelf betaald, niks subsidie. Nederlands spreken en schrijven is dus een must. En dit kunnen zelfs veel van de 3de generatie moslims niet. Ik weet hiervan, omdat mijn zoon ze gezellig mee naar huis neemt. Rappen kunnen ze als de beste, je moest hun taal eens horen. Grof, discriminerend, agressief. Ik moet ze continu terecht wijzen. Beleefd zijn en blijven, en je krijgt het tienvoudige terug. Dit leer ik mijn prachtige donkerbruine kinderen. Discriminatie vind je over de hele wereld. Ik vroeg net aan mijn zoon of hij daar last van had. Nee, zei hij. Blijkbaar zijn wij beter geïtegreerd mam. Wij zijn door onze taalbeheersing en gedrag andere allochtonen.

Lees dat stuk bij HVV geschreven door een ‘halve’ zuid Molukse allochtoon. Daar horen wij dus absoluut niet bij.

Prachtige foto’s trouwens. Gooi er ook eens een naakte man tussen, wil je? Mannen kunnen ook heel mooi zijn.

op 07 08 2008 at 12:54 schreef Sabian:

Mensen uit Indonesië zijn de grootste verrijking in etnische, culturele, artistieke en culinaire zin voor Nederland. Ook de Surinamers hebben zoveel goeds en moois toegevoegd.

Het slaat nergens op om jezelf Allochtoon te noemen. Onze volken hebben al zo’n lange geschiedenis. Wat ik voor de Indische gemeenschap voel is liefde en respect. Schaamte voel ik over hoe mijn volk jullie behandelt heeft en nog steeds behandelt.

De reden voor deze lofzang is simpel, de gemiddelde "Indo" is een sterker en verfijnder mens dan de gemiddelde "Hollander". De vriendschap, het vertrouwen en het respect wat ik deel met mijn Indische volksgenoten is groter dan met wie dan ook.

op 07 08 2008 at 15:18 schreef Laila:

En de keuken is fantastisch!

Je kan veel over die gezellige rappers zeggen maar ze spreken plat A’dams als dat geen integraaaatie is nou dan weet ik het ook niet meer.

op 07 08 2008 at 15:18 schreef Laila:

En de keuken is fantastisch!

Je kan veel over die gezellige rappers zeggen maar ze spreken plat A’dams als dat geen integraaaatie is nou dan weet ik het ook niet meer.

op 07 08 2008 at 17:14 schreef Peter:

Zeg, Allochtone vrouw met je mohammedaanse opvoeding, moet dat een autoriteitsargument voorstellen, of zo? Is jouw argument meer waard omdat je een allochtone vrouw bent, en een mohammedaanse opvoeding genoten hebt? En worden alle gehoofddoekte meisjes mishandeld en onderdrukt omdat jouw nichtje wordt mishandeld?

En mag er alleen over gehoofddoekte vrouwen worden geschreven als de hoofddoek ondubbelzinnig wordt veroordeeld en geduid als het symbool van wrede onderdrukking dat het is? Ben je al ‘links’ en pamper je al wanneer je mild-ironisch schrijft over de mallke combinatie van hoofddoek en Mickey Mouse-oren?

Of is het die mohammedaanse opvoeding van je, die ervoor heeft gezorgd dat je net zoveel humor hebt als Annelies Brulboei?

Als je een voorbeeld wilt nemen aan China, moet je dat vooral doen. Ik neem liever vrije, beschaafde landen als rolmodel.

op 07 08 2008 at 19:13 schreef Sabian:

Peter?

op 07 08 2008 at 19:16 schreef jhjh:

Heeft peter zich al lopen aftrekken op dit plaatje? Nee! hij heeft vast veel geilere plaatjes van de voorkant en in film. Vieze pedofiel, beest, barbaar, moslims, hindoe, aap!

op 07 08 2008 at 23:39 schreef DBC01:

Wanneer wordt dit weblog in de adelstand verheven?

Heerlijk stukje weer :D

op 08 08 2008 at 01:36 schreef Peter:

Ja, Sabian? (Verwacht geen snelle antwoorden – ik reageer vanuit Kyoto, en heb dus zat om handen).

ReneR, bedankt voor de waarschuwende woorden, man. Had ik me daar toch bijna tot de islam bekeerd voor een vrouw! Gelukkig heb jij me terug op het rechte pad gezet.

op 08 08 2008 at 07:25 schreef Laila:

@ReneR

Niet iedereen uit Indonesie hoeft te denken als jij,hoe is dat dan beste Rene?

Misschien ken je ‘een aantal’ maar je kent ze niet allemaal!
Overigens vind ik het wel heel verfrissend dat; omdat jij hoogstpersoonlijk een paar ‘goeie’ Indonesiers( = een speciaal keurmerk door ReneR toegekend kent en daardoor met zekerheid kan stellen dat het slechts om een klein deel van de Indonesische bevolking handelt dat zich fanatiek met de Islam bezig houdt.Omdat jij deze ervaring hebt ben jij een gezagwekkend ervaringsdeskundige.

We hebben het over een land waarvan de bewoners voor meer dan 80% moslim zijn.
Mijn ervaring is;en ik ben er toch wel meerdere keren geweest en baseer dit niet slechts op een handjevol kennissen uit mijn omgeving, dat Indonesie tot een van de fanatiekere islamitische landen behoort,daarnaast haalt Indonesie niet zelden de krant met berichtgevingen die een land als Teheran niet zouden misstaan.Allemaal nog vrij recent.
Bovendien staat de media daar onder strikte controle.
Maar jij leest geen kranten?

Jij strooit maar al te kwistig met termen als frustratie.
Is deze frustratie volgens jou omdat het handjevol Indonesiers dat jij kent niet zo met hun geloof bezig zijn?
Daar zou een mens inderdaad zwaar gefrustreerd van kunnen raken.

Op de en of andere manier kwam het stuk heel ongeloofwaardig op mij over.
Maar nu Allochtoon heeft uitgelegd uit een voormalig kolonie van Nederland te komen en dankzij dit heugelijk feit reeds bekend was met de Nederlandse cultuur, begrijp ik dat ze dankzij deze geweldige voorsprong zich in zeer korte tijd de Nederlandse cultuur en taal eigen heeft gemaakt.

Verder bespeur ik bij haar een ambivalente houding jegens haar ‘prachtige donkerbruine kinderen’, ergens zegt ze er trots op te zijn maar tegelijkertijd voelt zij zich superieur en spreekt ze over hen als een stelletje inferieure ‘inboorlingen’
Maar dankzij de inzet van deze lerares heb ik er alle vertrouwen in dat deze ‘chocolade bruine’ kinderen (misschien eens je zonnebril afzetten voor de klas?)nog wat bijgebracht kan worden.

Die ‘frustratie’

op 08 08 2008 at 11:00 schreef Lucida:

@Peter: "Nederlanders herken je overal aan hun extreem wansmakelijke manier van kleden, aan hun bonkige voorkomen en aan hun voortdurend ontevreden koppen:"

Ik zal niet ontkennen dat er heel wat landgenoten zijn die je in den vreemde er zo tussen uit kunt pikken. Toch gaat het mij te ver om dan maar de indruk te wekken dat dit voor alle Nederlanders opgaat. Kijk als je – noem eens een populaire dwarsstraat – naar de Costa’s gaat, dan is de kans inderdaad groter dat heel wat landgenoten aan jouw generalisatie beantwoorden. Zoek je het echter in rustiger oorden of simpelweg heel ver weg, dan kan ik jou uit eigen ervaring verzekeren, dat er ook nog landgenoten rondreizen die je niet als zodanig op het eerste gezicht zult herkennen. En tja voor het overige is het natuurlijk vaak een kwestie waar je tijdens je vakantie wel of niet op let.

Je suggereert dat dat Arabieren zich – i.t.t. Nederlanders – ‘keurig gedragen’! Tja, zo’n observatie blijft voor verschillende uitleg vatbaar, zoals je in jouw artikel zelf ook al (onbedoeld?)laat doorschemeren.

Wat de modegevoeligheid van Nederlanders betreft heb je het over wansmakelijk. Mag ik hieruit opmaken dat jij liever de uniforme kledingvoorschriften ziet, zoals voorgeschreven binnen veel islamitische landen? Als je nu gezegd zou hebben ‘veel Arabieren herken ik aan hun wansmakelijke manier van kleden’, was ik het volledig met je eens geweest.

op 08 08 2008 at 11:28 schreef philippine:

Nederlanders die graag een biefstukje, gebakken aardappeltjes met doperwtjes bestellen in een iets verderliggend buitenland doen aan multiculturele opvoeding van die betreffende contreien. Zie het gewoon zo ook eens. Biertje erbij en proost.

op 08 08 2008 at 12:56 schreef ReneR:

@Peter

Kan het ook niet zo zijn; dat deze (allochtone) indische vrouw, behoort tot de over het algemeen zwijgende meerderheid onder de (gematigde) moslim-opgevoedde mensen? En dat het met name de fanatici zijn, die de pers halen?

Enne…over je inleiding tot dit onderwerp; zou jij je ook nog willen bekeren (uit liefde voor een vrouw) als de familie komt eisen dat je voorhuid er nog even afmoest? (Een nl collega van mij werd ook voor die keuze gesteld). Zou jij ook dan uit volle overtuiging elke dag je religie belijden en uitten? Als je een geloof aanneemt om met iemand te kunnen trouwen (wat nogal veel nederlandse vrouwen wel eens doen) wat stelt dat geloof dan voor. Het is dan toch niets meer dan een middel om je doel te bereiken; een broodgeloof.

@Laila

Quote:

"Maar geboren en getogen in een moslimland komt niet bepaald geloofwaardig over"

Waarom niet dan??? Verklaar je nader. Volgens mij schrijf je dit alleen maar uit frustratie als je dit niet beter uitlegt. Niet iedereen uit indonesie hoeft zo te denken als jij en ik ken ook een aantal van hen; die er helemaal niet van houden om zo met hun geloof bezig te zijn of dit te uitten. Dat houden ze voor zichzelf.

op 09 08 2008 at 14:29 schreef Sabian:

@Peter,

gaaf, Japan!

….Ga je ook zo’n levensgevaarlijke vis eten? Thrill-food, of walvis, ga je walvis proeven?

Ik reageerde zo omdat ik niet goed kon geloven dat het echt een reactie van jou was. Beetje katterig. Verder kruipen er ineens weer trollen tussen de stenen vandaan als je aangeeft niet in Nederland te zijn.

Wie zijn die lui, hoe kom je aan die haatdragende doepen?

op 09 08 2008 at 17:07 schreef Sabian:

Rijke Saoedische Moslims. Deze vriendelijke dame, intelligent, welvarend en volgens mij gelukkig vertelt trots over haar dagelijks bestaan.

Toch vind ik het bizar, echt bizar, de hele situatie. Die kleding is in mijn ogen gruwelijk, ik vind het mens-onterend, zelfgekozen of niet.

http://www.liveleak.com/view?i=855eb82488

op 09 08 2008 at 18:04 schreef Max J. Molovich:

Kent u dat verhaal van Kees van Kooten, waarin hij met zijn gezin naar Disneyland LA gaat, en aan het einde van de dag, als ik het mij goed herinner, op het balkon van zo’n Disneyland-hotel staat te janken dat deze verschrikking eindelijk voorbij is en dat zijn dochter naast hem komt staan en een arm om haar vader heen slaat en mee gaat janken en de woorden ‘jammer hè, dat we weg moeten’ zegt. Een mooi verhaal was dat. Dit trouwens ook. Zeer genietbaar.

Het schijnt trouwens zo te zijn dat landgenoten, van welk land dan ook, elkaar altijd van kilometers afstand kunnen herkennen.

op 09 08 2008 at 18:16 schreef Max J. Molovich:

[img="http://img175.imageshack.us/img175/2323/img3400te4.jpg"%5D
De Nederlandse toerist: volkomen misplaatst, en toch zo op z’n gemak.

op 09 08 2008 at 18:18 schreef Max J. Molovich:

Zo dan?

Of was het zo?

[img]http://img175.imageshack.us/img175/2323/img3400te4.jpg[/img]

De Nederlandse toerist: volkomen misplaatst, en toch zo op z’n gemak.

op 10 08 2008 at 03:23 schreef Peter:

Deze valt nog mee, Max! Ik heb het over leggings van de Zeeman en dergelijke. Kaalgeschoren kop, constant ontevreden en geïrriteerd door zijn eigen kinderen.

Dat verhaal van Van Kooten ken ik niet, maar min of meer hetzelfde overkwam mij 20 jaar geleden in Torremolinos, waar ik met een schoolvriend twee weken vakantie doorbracht. Terwijl hij naar het enorme kerkhof van betonnen toeristenflats keek, riep hij: "Dit is het paradijs!" terwijl ik op precies hetzelfde moment dacht: "Wat een hel!"

Sabian, vanuit Tokyo dit keer. Aan kogelvis waag ik me niet, het Japanse ontbijt is goed geweest voor een half uurtje griezelen, maar voor de rest komt de gourmant in mij goed aan zijn trekken. Ik zal er nog over schrijven. Typisch Japans gegeten in een typisch Japans restaurant, op tatamimatten en zo. Fan-tas-tisch. Japan is sowieso het gaafste land waar ik ooit was. Lopen door een warenhuis is hier al een bijzondere ervaring, een warm bad van beleefde vriendelijkheid. En nog niet één botte hork tegengekomen, hier.

Lucida, om in de Koot en Bie-sfeer te blijven: je bent een clichémannetje. Typisch Boos Bloggertje: veelt geen kritiek op Nederlanders, kan niet genoeg krijgen van gezeik op Arabieren.

Nederlanders herken ik inderdaad op kilometers afstand. Verwende, ontevreden rotkop, gekleed als een zwerver, dan weet je het: Hollander!

op 10 08 2008 at 11:15 schreef Laila:

Peter om je in een warm bad te wanen hoef je echt niet zo ver van huis.Ik kom in veel steden en dorpjes in Nederland, en in b.v een plaats als Beverwijk of Heemskerk weet je werkelijk niet wat je overkomt als je in een winkel komt.Deze mensen lijken oprecht plezier te hebben in hun werk en in jou te adviseren……ongelooflijk!!!!!
Je wordt er spontaan blij van.Het onbeschofte gedrag is vaak inherent aan grote(re) steden.

op 10 08 2008 at 12:19 schreef Max J. Molovich:

Overigens kun je Nederlanders in den vreemde in tweeën splitsen: zij die elkaar opzoeken en zij die elkaar vermijden. Zij die elkaar opzoeken willen het graag oud-hollands gezellig maken met elkaar, zij die elkaar vermijden proberen zo veel mogelijk in de waan te blijven de lokale sfeer op te snuiven. De tweede categorie kijkt neer op de eerste categorie. De eerste categorie lijkt zich meestal niet bewust van het bestaan van de tweede categorie, of het interesseert hen simpelweg geen reet. Je daarover druk maken verstoort immers enkel en alleen maar de oud-hollandse gezelligheid. De tweede categorie daarentegen mag zich juist erg graag druk maken over de eerste categorie. Paradoxaal genoeg versterkt dat zich drukmaken over landgenoten die hun eigen pindakaas meenemen juist het gevoel zelf heel erg lokaal bezig te zijn. Ik denk dat het allemaal begonnen is toen de lagere klassen in Nederland kapitaal krachtig genoeg werden om naar het buitenland te gaan. Ineens was naar Frankrijk of Italië gaan (en later naar Indonesië of Thailand) niet meer genoeg om je af te scheiden van het gepeupel.

Overigens behoor ik zelf tot de tweede categorie. Totdat ik zin heb om het oud-Hollands gezellig te hebben. Daarvoor moet je toch echt landgenoten voor opzoeken.

op 10 08 2008 at 13:49 schreef blue moon:

* leggings van de Zeeman *
Wat een kouwe kak.
Zijn de leggings van de Bijenkorf acceptabel ?

op 10 08 2008 at 16:59 schreef Peter:

Ik behoor tot de derde categorie: Hollanders in den vereemde die zich simpelweg schamen voor het onaangepaste gedrag van hun landgenoten. Uit solidariteit, als het ware.

op 12 08 2008 at 10:56 schreef Yorick:

Is die Jock Sturges ooit ontboden voor verboden foto-tjes met kinderen? Dit gaat wel die richting op.

op 12 08 2008 at 20:46 schreef ReneR:

@ Laila

laila je slaat aan het bazelen; je quoteert zaken die ik helemaal niet heb geschreven zoals:"goeie indonesiers". Je moet de tekst van mij gewoon nemen zoals ie staat en er zelf geen zaken bij verzinnen die je wellicht graag had zien staan zodat jij ze af kunt kraken. Maar de3ze keer heb je het mis. Ben je een psychopaatje ofzo?

Hieronder je gekrakeel:

laila Quote

"op 08 08 2008 schreef Laila:

@ReneR

Niet iedereen uit Indonesie hoeft te denken als jij,hoe is dat dan beste Rene?

(!) Ik stel hier aan jouw een vraag; nu ontwijk je die en gaat er eentje aan mij stellen.

Misschien ken je ‘een aantal’ maar je kent ze niet allemaal!

(!) Beweer ik ook niet dom mens!! Of denk je dat ik die 300 Miljoen allemaal een bezoek heb gebracht??? Trouwens…ken JIJ ze wel eens allemaal??? ken JIJ wel alle nederlanders??? Waar slaat dat nou op.

Overigens vind ik het wel heel verfrissend dat; omdat jij hoogstpersoonlijk een paar ‘goeie’ Indonesiers

(!) Dit heb ik dus nooit geschreven; ga maar gauw kijken. Wat blaas jij als een valse kat.

( = een speciaal keurmerk door ReneR toegekend kent en daardoor met zekerheid kan stellen dat het slechts om een klein deel van de Indonesische bevolking handelt dat zich fanatiek met de Islam bezig houdt.Omdat jij deze ervaring hebt ben jij een gezagwekkend ervaringsdeskundige.

(!) wanneer is het haakjes sluiten?? Wat een rare zin…Tja,,,karikatuurtjes maken dat kan ik ook "ReneR de ervaringsdeskundige" wooow waar heb ik dat beaamt.

Laila; je hebt je onverbeterlijk ongeloofwaardig zoniet belachelijk gemaakt; er valt met jouw niet te discusieeren.

op 12 08 2008 at 20:51 schreef ReneR:

@ Peter

bedankt

Enne…he had eigenlijk wel verwacht van je dat je een besnijdenis wel voor zo’n meid over zou hebben en wie weet wordt die eikel dan ook wel wat ongevoeliger door het schuren in je onderbroek; zodat je nu ook je viagrapillen kunt laten staan haha.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS